Találatok a következő kifejezésre: Lehet sima adni (49 db)

Meddig fertőtlenítettétek a babátok játékait, evőeszközeit, és mikortól lehet sima csapvizet adni forralt helyett?

Legjobb válasz: Játékot egyáltalán nem fertõtlenítettem, ha szükséges volt csapvízzel megmostam. evõeszközöket szintén nem fertõtlenítettem, sima mosogatószer csak nagyon alaposan leöblítettem. Sima csapvizet én 1,5 éves kora óta nem forralom. Amikor jött a kistesó akkor tettem bele minden játékot neomagnolos vízbe, ennyi. Azóta se fertõtlenítgetek, nem látom értelmét és szükségességét, hisz nem vitrinbe akarom tartani a gyerekeimet. De nem is betegesek. kopp kopp kopp. Ezzel azt akarom mondani hogy ez nem okoz problémát, hogy nem fertõtlenítek agyon mindent :)

Játékot egyáltalán nem fertõtlenítettem, ha szükséges volt csapvízzel megmostam. evõeszközöket szintén nem fertõtlenítettem, sima mosogatószer csak nagyon alaposan leöblítettem. Sima csapvizet én 1, 5 éves kora óta nem forralom. Amikor jött a kistesó akkor tettem bele minden játékot neomagnolos vízbe, ennyi. Azóta se fertõtlenítgetek, nem látom értelmét és szükségességét, hisz nem vitrinbe akarom tartani a gyerekeimet. De nem is betegesek. kopp kopp kopp. Ezzel azt akarom mondani hogy ez nem okoz problémát, hogy nem fertõtlenítek agyon mindent :)
fertõtleníteni az elsõ hónapban kell, egy hónapos koráig nem volt sem játéka, sem evõeszköze, így én sem soha.
szerintem is hülyeség fertõtleníteni azért gondolj bele, hogy ezek a dolgok a mai kor kitalálásai... persze nem azt mondom, hogy felesleges, na de az emberiség mégis csak létezik több ezer éve és nem hiszem, hogy nekik is mindig fertõtlenítettek mindent
én sem voltam a fertõtlenítõs anyuka. ha megfázott, akkor utána kifõztem a cumiját, hogy ne fertõzze vissza magát. (1 éves korában, amikor az egész család vírusos torokgyulladásos volt) én szûrt csapvizet szoktam neki forralatlanul adni, olyan kb 10-11 hónapos kora óta. az én lányom sem beteges, hála istennek, de én is lekopogom :)
Csupán a fejõs dolgokat fertõtlenítettem, de mivel csak szopott a lányom, így nem volt mit fertõtleníteni.. Az új játékokat megmostam, mielõtt odaadtam neki, de sosem sterilizáltam.. kb. 10 hónapos kora óta nem forralom neki a csapvizet, de nálunk nagyon jó minõségû, úgyhogy igazán nincs is miért... Igazán a pici babákra lehet veszélyes a forralatlan csapvíz, mert az esetleg benne lévõ bacikkal az õ szervezetük még nem tud megbírkózni... nagyobbacskákra ezk már átralmatlanok. A lányom 2, 5 éves és még nem volt beteg... talán ez mond valamit, fõleg, hogy van 3 nagy tesója is, akik bizony haza hordják a bacikat...
Én soha nem fertõtlenítettem, pedig tisztaságmániás vagyok, kizárólag az elsõ hónapokban töröltem át fertõtlenítõvel az új játékait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Babám 7 hónapos, és amióta sok játéka van (kb 2 hónapja), azóta én sem fertõtlenítek, de ezzel megnyugtattatok, hogy jól teszem. :) Csapvízzel még nem tudom mit csináljak, bár nálunk is elég jó minõségû a víz.
Cumit kifõztem, de ha lett volna cumisüveg, azt is kifõztem volna. Egy éves korig kell forralni a vizet. A játékokat elég lemosni szappannal idõnként, nagyobb gyereknél.

Mennyi idős kortól lehet adni a babának az UHT tejet? Abból is hány %-ost? Vagy sima tejet lehet csak adni?

Legjobb válasz: Inkább a frisset forralva ha már elmúlt egy éves és a legnagyobb százalékút, mert abban van a vitamin. Napi max fél liter a többi tejterméket is belevéve. De hivatalosan most 3 éves korig a tápszer kinézetû kisded tejporokat ajánlják: kiegészítõ vitaminok, prebiotikus alkotórészek stb miatt.

Inkább a frisset forralva ha már elmúlt egy éves és a legnagyobb százalékút, mert abban van a vitamin. Napi max fél liter a többi tejterméket is belevéve. De hivatalosan most 3 éves korig a tápszer kinézetû kisded tejporokat ajánlják: kiegészítõ vitaminok, prebiotikus alkotórészek stb miatt.
1 éves kor után, ha tudsz 3, 5%-osat, mindenképpen forralva!! Én elõször felesbe adtam, nem mindennap, tápszerrel váltakozva. Bár miután a kislányom megkóstolta nem kellett neki a tápszer. Szerintem 3 éves korig felesleges tápszert adni, megy a gyerek az óvodába aztán csak szenvednek vele, mert nem issza meg se a kakaót, se a karamellt. Max. 2 éves korig adnám a tápszert, 3 éves korig csak akkor, ha van a családban laktózérzékeny!
1 éves kortól lehet adni, ha nincs allergia a családban. Az meg hülyeség, hogy forralni kell. Az UHT már eleve nagyon magas hõmérsékleten kezelt tej. Forralni csak a sima pasztõrözöttet és a házi tejet kell.

Lehet sima "ketrifüvet" adni a deguknak?

Legjobb válasz: hát ketri füvet nem tudom hogy lehet-e nekik adni de kertit amire nem pisiltek a kutyák azt igen de szárítva!

hát ketri füvet nem tudom hogy lehet-e nekik adni de kertit amire nem pisiltek a kutyák azt igen de szárítva!
lehetni lehet, de én nem tenném. Ha már meg akarod "lepni" õket, akkor termessz cserépben búzát. Imádni fogják. Legalábbis a hörcsögöm imádta.
degunak semmitlyen fü félét nem lehet nyersen adni, csak szßarítottat. de a széna nagyon fonotos nekik, lehet kapni a boltokban, abban alszanak , oda fészkelnek, és jó sokat esznek is belöle. ajánlom a http://www.degu.hu forumot. ott csak degusok írják le mit lehet mit nem. a degu kényes állatok, és nagyon sok mindent nem ehetnek. a kertböl csak olyan dolgot vigyél be amiben biztos vagy nem permetes, és nem szenyezett más állatok ürülékével. de pl egy répa sokkal jobb kertböl mint boltbol. a boltiak agyon vegyszerezettek.
Enyéim valamiért nem eszik meg a répát... Ellenben a pitypanglevelet imádják nagyon. Azt lehet is találni bárhol...
én nem szoktam füvet adni nekik. Csak a szárított szalmát meg ilyesmit amit a boltokban árulnak nekik. Viszont van egy kis gömb amiben le szoktam õket vinni levegõzni, abban futhatnak nyugodtan. Annak be szokott lógni egy pár fûszál a lyukon. Akkor megeszik. De külön sosem adok nekik.


Csináltam egy minecraft szervert be tetem a warpoláási plugint. Müködik is csak az a baj hogy sima player nem tud warpolni csak op rangu felhasználok. Hogy lehet rangot adni sima játékosoknak warpolásra?

Legjobb válasz: Ha jól tudom kell hozzá egy másik plugin ha jól emlékszem Essentials és Essentials Group. Az Essentials Group arra való, hogy új csoprtokat hozz létre pl. Tag, Admin vagy v.i.p ezt perszer te döntöd el. Na és ehhez még kapcsolódik egy permission, amit meg tudsz változtatni. Ha ezt megváltoztatod már képes lesz beírni a /warp xy parancsot. Csak annyi dolgod van hogy létrehozol egy Group-ot pl(Tag vagy Builder, stb.) hozzáadod a permission-jaihoz a /warp parancsot és csak annyi dolgod marad, hogy megcsináld azt, hogy minden player aki felmegy a szerveredre megkapja a (Tag,stb) kitüntetést persze ezt is egy paranccsal megcsinálhatod ha nem akarod túl bonyolítani csak az a baj, hogy ezt egy bizonyos személynek adja. Ha többet szeretnél tudni róla keress utána a bukkit.org-on. Remélem segítettem.

Ha jól tudom kell hozzá egy másik plugin ha jól emlékszem Essentials és Essentials Group. Az Essentials Group arra való, hogy új csoprtokat hozz létre pl. Tag, Admin vagy v.i.p ezt perszer te döntöd el. Na és ehhez még kapcsolódik egy permission, amit meg tudsz változtatni. Ha ezt megváltoztatod már képes lesz beírni a /warp xy parancsot. Csak annyi dolgod van hogy létrehozol egy Group-ot pl(Tag vagy Builder, stb.) hozzáadod a permission-jaihoz a /warp parancsot és csak annyi dolgod marad, hogy megcsináld azt, hogy minden player aki felmegy a szerveredre megkapja a (Tag, stb) kitüntetést persze ezt is egy paranccsal megcsinálhatod ha nem akarod túl bonyolítani csak az a baj, hogy ezt egy bizonyos személynek adja. Ha többet szeretnél tudni róla keress utána a bukkit.org-on. Remélem segítettem.

Újszülött babának lehet vizet adni? Csak babavizet vagy jó a sima víz is felforralva?

Legjobb válasz: Jó a sima víz felforralva, de ha szopik, akkor úgysem fog kérni vízet:)

Jó a sima víz felforralva, de ha szopik, akkor úgysem fog kérni vízet:)
Most kapaszkodjon meg mindenki: én kéthetes (!) koromban már barackot ettem!! :D Kicsit folyékonnyá tették, gondolom, de barack volt. ;) Egyébként köszönöm, mindig is nagyon jó egészségnek örvendtem, és az én kicsim is fog kapni barackot, nemhogy teát meg vizet. Én is ajánlom a lazítást itt mindnekinek... :)
"Nekem is 1 hónapos babám, és semmi féle zavar nincs a szopiban attol hogy teáztatom. Sztem túl tudományosan nevelik a mostani kismamák a gyermekeiket.LAZÍTSATOK!!!!" Brrrr ezek szerint a benszülött asszony is túl tudományosan nevel mert a természetes szoptatást választja???? Hihetetlen! Az is mennyire nem is tudják akik ilyet írnak mit is beszélnek.
"Ha a babád a kiemelkedõen magas minõségû anyatajad ellenére is megbetegszik, és esetleg be is lázasodik (bármilyen meglepõ fordult már ilyen elõ) akkor nem kell küzdened a nagy mennyiségû folyadékpótlással , mert el fogja fogadni a teát infúzió helyett." Ez meg milyen szöveg. Azért teáztassam, hogy ne kelljen infúzió kapnia. Az én lányomat már mûtötték. Elõtte is, meg utána is csak anyatejet kapott, kap. A mûtét idejekor a kórházban nem ehetett, de az infúzió és a tea nem zárja ki egymást. És akkor simán megitta a teát, és milyen hihetetlen kapott infúziót is! Akkor rosszul teázott, vagy mia fene?! Onnantól kezdve, hogy ehetett, nem kapott több teát. A csuklásra meg az anyatej éppolyan jó, mint a forralt víz. Nem itélem el azokat akik teáztatnak, de ez a szöveg tényleg felháborít, ezek szerint neki még nem volt beteg a gyereke!
Az igaz, hogy a mi generációnk teázott és egészen más elvek szerint nevelkedtünk, DE akkor még nem volt ennyi autó, ilyen légszennyezés, génmanipulált termények, elvékonyodott ózonpajzs sorolhatnám.... Az allergiás emberek száma megsokszorozódott az elmúlt 20 évben. Amit tehetünk a gyerekeinkért ez ellen, hogy kizárólag igény szerint szoptatjuk 6 hónapos koráig, és ezt nem kockáztatjuk semmi egyéb adásával. sok gyereknél nem okoz gondot a cumisüveg sem, de sajnos nem tudhatjuk elõre, hogy a mi gyerekünknél okoz-e. Valamit helyre hozni sokkal nehezebb, mint eleve jól csinálni. Én így gondolom, remélem nem köveztek meg érte.
Én teljesen laza vagyok, attól, hogy kizárólagosan és igény szerint szoptatom a lányom. Én is teáztam, nem vagyok beteges, de ez is 1 dolog, amit tehetek a gyermekemért. Ezen ne múljon. Amúgy az anyatej bõven elég, és akkor áll be igazán a kereslet kínálat, ha nem adok mást. Én sosem fejek, nem kell pepecselnem a teával, minden tök egyszerû:)
Teljesen egyetértek a legutolsó hozzászólval.Én is és mind a 2 testvérem is teázott már csecsemõkorától és nem vagyunk betegesek egyálltalán.Nekem is 1 hónapos babám, és semmi féle zavar nincs a szopiban attol hogy teáztatom.Sztem túl tudományosan nevelik a mostani kismamák a gyermekeiket.LAZÍTSATOK!!!!Szép napot mindenkinek.
Én írtam azt a választ, hogy a babám olvasás helyett teázik. Én is kaptam gyerekkoromban, és még mindig élek. Tudom, hogy ezek a válaszok sokakat felbosszantanak, de szerintem ti is teáztatok nagy valószínûséggel, és mégis van immunrendszeretek. Sõt még a tápszeres babáknak is van. Amúgy a teáztatásnak van még egy pozitív hatása. Ha a babád a kiemelkedõen magas minõségû anyatajad ellenére is megbetegszik, és esetleg be is lázasodik (bármilyen meglepõ fordult már ilyen elõ) akkor nem kell küzdened a nagy mennyiségû folyadékpótlással , mert el fogja fogadni a teát infúzió helyett. Amúgy ez egy olyan oldal, ahol egymásnak megírjuk a tapasztalatainkat, és ilyenkor még örülök is hogy lehúzzátok a hozzászólásomat, mert legalább vitát indítok. Én nem szeretném könyvbõl nevelni, etetni a babám. Még homokozóban is lesz és nem fogok ordítani, hogy homokot eszik, mert az is erõsíti az immunrendszerét. Mindenkinek jó babázást!
Szai.Ha csuklik próbáld cicire rakni.Nálunk ez vált be.Az mrgnyugtatja õt is és a rekeszizmait is.Arról pedig hogy meddig ne igyon egy anyatejes baba annyit tudok mondani hogy a lányom 9 hónapos koráig nem fogadott el folyadékot a cicin kívül.Pedig volt közte egy nyár is.Én próbáltam de nem ivott meg semmit.Nem halt szomjan, csak többször raktam cicire , meg több gyümit kapott.
Kislányom 3 és fél hónapos, még egyszer sem adtam neki mást az anyatejen kívül. Én tuti nem mosom le a védõréteget a beleirõl. Most alapozom meg az egész életére az egészségét. Én megszoptatom, nem érdekel. Nekem fontosabb a kislányom, mint egy két hülye aki rossz szemmel néz rám emiatt. A normális emberek meg megértik. Az ókorban tisztelték a szoptató nõket:) A másik: a forralt vízbõl csak kicsapódik a zsduva, talán még rosszabb, mint a csapvíz. Baci úgysincs benne a sok klórtól, a rengeteg gyógyszert meg a forralás sem szünteti meg ami sajnos vízben van. Légzésfigyelõ helyett inkább víztisztítót vegyetek, több értelme van, és kb. egy árban vannak. És akkor nem azt a gyárat gazdagítjátok. Nyugodtan húzzátok le a válaszomat, de legalább gondolkodjatok el rajta!
Teljesen egyet ertek a kettovel elottem szoloval, vegre valaki ilyen velemenyt is irt!!! Konyorgom, nem lehet a 30 fokban sem fel orankent szoptatni a gyereket!!!!! Az en lanyom is 4 honapos, anyatejes..de en is azon elvetemult anyak koze tartozom, akik adnak teat es vizet is a gyereknek. Ha szomjas megissza, ha nem, akkor ugyse keri. Jo a szoptatas, de azert tulzasba se kell esni.
Természetesen rá tudnak szokni a babák a teára hiszen finom, de ettõl függetlenül nincs rá szükségük!!!!! A kizárólag anyatejjel táplált babáknak elegendõ az anyatej. Ahogy azt elõttem már leírták ilyenkor gyakran rövidebb ideig szopnak. Szerintem aki nem ért hozzá csak saját tapasztalatait tudja leírni az ne adjon tanácsot, hiszen nincs olyan ember aki mindent jól csinál és jól értelmez. Ha kétségeid vannak nyugodtan kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót el fogja neked mondani, hogy lenne a legjobb a babádnak, akár telefonon is szívesen segítenek. Boldog babázást kívánok!
Az én kislányom 4 hónapos, egy hónapos kora óta teázik, mert õ még nem tud olvasni, így nem tudja elolvasni a szakirodalmat, ami azt írja, hogy nem szomjas. Ma annyira nem volt szomjas 2, 5 deci kamillateát ivott, és tejet nem is akart, csak a tea után.
A csuklás ilyen kis korban nem zavarja a babákat. Én is csak sima vizet adok a lányomnak felforralva.
Persze, hogy nem ivott sokat, mert nem szomjas:) A víz szerintem is sokkal jobb:) Ha bármi kérdésed van, akkor írj nyugodtan privátba:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.Ha csuklik akkor adtam neki egy kis teát, de két kortynál többet nem kért és ennyi miatt fõzök naponta teát a többit boríthatom ki.Azért gondoltam a vízre.
Szerintem is nyugodjatok meg erõsen :) Semmi baja nem lesz a babának a teától vagy a víztõl. Az én fiam 9 hónapos, még sose volt beteg, pedig az elsõ naptól kap teát. És csak három hónapos koráig tudtam szoptatni. És mégis maga a megtestesült egészség. Ja, és két és fél hónaposan már almát evett, mert szerintem az a normális, hogy idejében elkezdi megszokni az ízeket. Régen jó volt, most miért mûködnének máshogy a babák?

Ekcémára hajlamos babának lehet sima tápszert adni?

Nincs súlyos ekcémája a lányomnak, de néha enyhén kipirosodnak a hajlatai (nem tudom mitől), doki szerint ez is ekcéma. Eddig anyatejes volt, de már egyre kevesebb, gondoltam kiegészítem. A védőnő szerint jobb, ha emiatt hipoallergén tápszert kap. Most 7 hónapos, szerintetek lenne baja sima (pl. DM-es, vagy Milumil tápszertől? Mert Novalac Allernovát és Hipp Combiotic HA-t is vettem, de mindkettőre fintorog, egy kortyot sem hajlandó inni belőle. Gondolom, a normál tápszer jobb ízű.

Legjobb válasz: Biztos,h súlyosbítaná az ekcémáját,nekem is ez volt a fiamnál. Hallgass a védõnõre

Biztos, h súlyosbítaná az ekcémáját, nekem is ez volt a fiamnál. Hallgass a védõnõre
A kérdező hozzászólása: De nem issza meg a HA tápszereket, ez a baj. Ha nem bírná, akkor vajon kipattogna, vagy ekcémás lenne?
Nekem addig volt ekcémás amíg szopizott, féltem is mi lesz ha tápszert kap. De amióta tápszerezik eltûnt az ekcéma. Humana baby fit banánosat issza.

Lehet neki adni sima csapvizet?

5 hónapos lesz a kisfiam, és néha úgy leszívja a melleimet, hogy mikor szomjas lesz, már alig jön tej a melleimb?l.!Tudom, hogy újra termel?dik a tej, de néha mikor szomjas, akkor nem fogadja el a cicit, inkább azt ami a cumisüvegbe van!Kérdem én, lehet sima csapvizet adni neki?!

Legjobb válasz: Ha felforralod, akkor igen.

Ha felforralod, akkor igen.
Igen csak forralva! De attól is függ, hogy felétek milyen a víz minõsége! Nálunk [email protected] ezért én baba vizet adok neki!
Én fél éves kortól forralatlanul adom a csapvizet, még élünk :)
csap vizet 1 éves koráig csak és kizárólag forralva!vagy baba vizet

Mennyi idős babának lehet sima bolti tésztát adni? Gyermelyi, stb.

Legjobb válasz: Persze, az csak liszt és víz. A hét hónaposom tömi magába, ahogy tudja. :D

Persze, az csak liszt és víz. A hét hónaposom tömi magába, ahogy tudja. :D
Persze nyugodtan. Az enyém nem is fog késõbb sem más milyet kapni csak durum tésztát, sokkal egészségesebb.
Ha bevezetted a tojást. Én egy éves kor felett adtam, addig csak durum tésztát, mihelyt bevezettem a glutént.
A kérdező hozzászólása: Akkor a durum mehet? 8 hónapos, a glutén már rég be van vezetve.

Mikortól lehet sima joghurtot adni a babának?

8 hónapos és imádja a Humana babajoghurtot, csak nyafog ha elfogy. Mert ugye elég mini adag :)

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan adhatsz neki egy pici natúr joghurtot, másnap egy picivel többet, és ha nincs baja tõle, mehet normál adag is. Az én lányom is kb ennyi idõs volt, mikor elkezdtem bevezetni a tejtermékeket, és natúr joghurttal kezdtem. Utána ment a túró, sajt, stb. Mondjuk nálunk nibcs tejallergiás a családban. Ha nálatok van, akkor nem tudom mi a menete.

Szerintem nyugodtan adhatsz neki egy pici natúr joghurtot, másnap egy picivel többet, és ha nincs baja tõle, mehet normál adag is. Az én lányom is kb ennyi idõs volt, mikor elkezdtem bevezetni a tejtermékeket, és natúr joghurttal kezdtem. Utána ment a túró, sajt, stb. Mondjuk nálunk nibcs tejallergiás a családban. Ha nálatok van, akkor nem tudom mi a menete.
én 1 évesen már adtam simát/danone, danette/, de sztem 8 hósnak se lesz baja tõle
Már nyugodtan adhatsz. Én a 7 hónapos kislányom fõzelékét 2-3 kiskanál kefírrel készítem, nagyon szereti. A joghurt friss gyümölccsel lesz a következõ lépés. Én is próbáltam neki a Humana joghurtot, nem szereti. Elgondolkoztatott, hogy miért nem kell hûtve tárolni. Mivel lehet tartósítva???
Én natúr joghurtot adok neki gyümölccsel. Nagyon szereti. 8 hónapos.
Nyugodtan mehet neki, jobb is mint a babajoghurt mert abban nincs egy rakat cukor.

Kiscicára mennyi idősen lehet nyakörvet adni? (nem bolha, csak sima, kis csengővel)

Legjobb válasz: hát kiskorába szoktasd rá mert a cicám 6 éves és kiskorába nem szoktattam rá a nyakörvre most vettem ijen szép fehét nyakörvet csengövel és kaparja inritálja folyamat :/ ja és vigyázz arra hogy ha rárakod és nagyon vakarozik tölle vigyázz arra kine kaparja sebesre a nyakát!!

hát kiskorába szoktasd rá mert a cicám 6 éves és kiskorába nem szoktattam rá a nyakörvre most vettem ijen szép fehét nyakörvet csengövel és kaparja inritálja folyamat :/ ja és vigyázz arra hogy ha rárakod és nagyon vakarozik tölle vigyázz arra kine kaparja sebesre a nyakát!!
ajánlatos ugy rászoktattni nappal rárakod este leveszed s ha megszokta utánna jöhet az éjszakai:)
Ajánlatos nem rá adni!!!! Fõleg csengõset nem, mert nagyon idegesíti szegényt. De ha mindenképp nyakörvet akarsz, csak olyat ami kisebb rántásra is kiold, különben a cica megfulladhat ha beakad vele valahova.
Próbáld ki, hogy csengõs nyakörvvel jössz-mész egész nap. Ha estére nem zakkansz meg tõle, rakhatod macskára. Ellenkezõ esetben inkább NE!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!