Találatok a következő kifejezésre: Lehet súlyos terhességet vállalni (2 db)

Preeclamsia. Súlyos terhességi magas vérnyomás. Kinek olt? Tényleg nem lehet többet gyereket vállalni?

Nekem emiatt meg kellett szakítani a terhességet a 23. hétnél (460 g volt és 4 napig élt, els? gyermek lett volna) és azt mondják az orvosok, hogy ne próbáljam mégegyszer, mert a következ? terhességemnél is ez lenne. Azt olvastam, hogy "csak" 60% az esély, hogy megismétl?dik. Akinek volt hasonló kérem, hogy ossza meg velem a tapasztalatát. El?re is köszi mindenkinek.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnállak és átérzem a lelkiállapotodat. Én az elsõ kisfiamat 8 évvel ezelõtt szültem, preeclampsia mellett. Annyi szerencsém volt, hogy igazán durván csak szülés alatt és után ment fel a vérnyomásom. Császármetszés volt, fenyegetõ oxigénhiány miatt, utána az intenzívre kerültem, és nagyon nehezen ment le a vérnyomásom. A terhesség közepétõl szedtem gyógyszert, a kisfiam 2525 g és 46 cm lett, és utána szépen fejlõdött, most is teljesen rendben van. Az orvos nem mondta,hogy ne vállaljak még egy babát, én mégis sokáig nem mertem. A második kisfiam most 6 hónapos,és sajnos a félelmeim beigazolódtak. Végig minden vizsgálat, mnden eredmény jó volt, csak a vérnyomásommal nem tudtak mit kezdeni. Sajnos hamarabb és durvábban vizesedtem, és a vérnyomásom is magasabb volt, mint az elõzõnél, hiába vigyáztam, pihentem, stb. A baba a 35. héten született meg, sürgõsségi császárral, 1150 grammal és 39 centivel, 9/10 Apgarral, oxigénhiány nem volt. Másfél hónapig volt a koraszülött osztályon. Szinte csoda, hogy semmi baja nincs. Mosolygós baba, szépen fejlõdik, hozza be a többieket, és az idegrendszere is ép. SZERENCSÉNK VOLT. Több babára nem merünk vállalkozni. Te személyes tapasztalatot kértél, én leírtam az élményeimet. Hogy mi a korrekt orvosi álláspont, nem tudom. Én nagyot csalódtam az orvosomban, teljesen elveszítette a bizalmamat, soha többé nem szeretnék vele találkozni. Úgy érzem, nem kellõ figyelemmel és alapossággal járt el. Mindazonáltal, mint anya, úgy érzem, megérte, bár mégegyszer mondom, a gondviselés velünk volt. Csodálatos gyermek hihetelen aurával, a tesója imádja, rengeteg örömünk van benne. Van távoli ismerõsöm, aki pontosan úgy járt, mint te, és ha jól tudom, nemsokára megszületik a második babájuk. Kitartást, erõt és minden jót kívánok neked és a férjednek is a nehéz idõkben.

Szia! Nagyon sajnállak és átérzem a lelkiállapotodat. Én az elsõ kisfiamat 8 évvel ezelõtt szültem, preeclampsia mellett. Annyi szerencsém volt, hogy igazán durván csak szülés alatt és után ment fel a vérnyomásom. Császármetszés volt, fenyegetõ oxigénhiány miatt, utána az intenzívre kerültem, és nagyon nehezen ment le a vérnyomásom. A terhesség közepétõl szedtem gyógyszert, a kisfiam 2525 g és 46 cm lett, és utána szépen fejlõdött, most is teljesen rendben van. Az orvos nem mondta, hogy ne vállaljak még egy babát, én mégis sokáig nem mertem. A második kisfiam most 6 hónapos, és sajnos a félelmeim beigazolódtak. Végig minden vizsgálat, mnden eredmény jó volt, csak a vérnyomásommal nem tudtak mit kezdeni. Sajnos hamarabb és durvábban vizesedtem, és a vérnyomásom is magasabb volt, mint az elõzõnél, hiába vigyáztam, pihentem, stb. A baba a 35. héten született meg, sürgõsségi császárral, 1150 grammal és 39 centivel, 9/10 Apgarral, oxigénhiány nem volt. Másfél hónapig volt a koraszülött osztályon. Szinte csoda, hogy semmi baja nincs. Mosolygós baba, szépen fejlõdik, hozza be a többieket, és az idegrendszere is ép. SZERENCSÉNK VOLT. Több babára nem merünk vállalkozni. Te személyes tapasztalatot kértél, én leírtam az élményeimet. Hogy mi a korrekt orvosi álláspont, nem tudom. Én nagyot csalódtam az orvosomban, teljesen elveszítette a bizalmamat, soha többé nem szeretnék vele találkozni. Úgy érzem, nem kellõ figyelemmel és alapossággal járt el. Mindazonáltal, mint anya, úgy érzem, megérte, bár mégegyszer mondom, a gondviselés velünk volt. Csodálatos gyermek hihetelen aurával, a tesója imádja, rengeteg örömünk van benne. Van távoli ismerõsöm, aki pontosan úgy járt, mint te, és ha jól tudom, nemsokára megszületik a második babájuk. Kitartást, erõt és minden jót kívánok neked és a férjednek is a nehéz idõkben.
http://phd.sote.hu/mwp/phd_live/vedes/export/hupuczipetronel.. http://www.sote.hu/intezetek/munkatarsak/munkatars.php?inst_.. Szia! Sajnálom mai történt. Ezt a tünet együttest HELLP szindrómakánt ismerik és igazából csak 10-15 éves múltra tekint vissza a múltja. Az elsõ linkben szereplõ tanulmány szerzõje az a doktornõ aki szerintem a téma legjobb ismerõje. A jövõbeni kilátások tekintetében õt kellene megkeresni. Én úgy tudom, hogy nem lehetetlen az újabb terhesség vállalása, csak elõtte célszerû lenne kivizsgáltatni magad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettetek.

Lehet súlyos refluxosan terhességet vállalni?

Állandóan gyógyszert kell szednem.

Legjobb válasz: Szia.Én is 2.5 éve már refluxban és kezdõdõ gyomorfekélyben szenvedek, (controlockot szedek) Úgy tudom hogy a terhességben ez maximum annyiban befolyásol hogy stresszes vagy és nehezebben jön össze a baba.De szerintem ha jól érzed magad a gyógyszeres kezelés mellett nem görcsölsz be és nem kell kórházba járkálnod nyugott szívvel vállalhatsz kisbabát!Sõt ha van melletted egy mindenre elszánt pár:)Sok sikert!:)))

Szia.Én is 2.5 éve már refluxban és kezdõdõ gyomorfekélyben szenvedek, (controlockot szedek) Úgy tudom hogy a terhességben ez maximum annyiban befolyásol hogy stresszes vagy és nehezebben jön össze a baba.De szerintem ha jól érzed magad a gyógyszeres kezelés mellett nem görcsölsz be és nem kell kórházba járkálnod nyugott szívvel vállalhatsz kisbabát!Sõt ha van melletted egy mindenre elszánt pár:) Sok sikert!:) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!