Találatok a következő kifejezésre: Lehet repulore ha (46 db)

Repulovel ha utazok es nem viszek kulon poggyaszt csak kezit ami max.10kg akkor abba lehet tenni pl. a borotvalkozasi keszletemet, es stb. mert ugy tudom h eleset nem lehet felvinni azert nemtudom mert aki igy jar akkor az hova teszi?

Legjobb válasz: Tudtommal nem lehet, szúró vágó eszköznek minõsül a pengés borotva. Én elektromosat szoktam vinni, de ha az nincs, akkor ahova mész ott vegyél eldobhatót, az mindenhol olcsó.

Tudtommal nem lehet, szúró vágó eszköznek minõsül a pengés borotva. Én elektromosat szoktam vinni, de ha az nincs, akkor ahova mész ott vegyél eldobhatót, az mindenhol olcsó.

Ha illegális valaki Amerikában, de USA-n belül szeretne repülővel elutazni másik amerikai városba, akkor nem lehet baj, ha csak útlevele van?

Tudom, hogy nem kérik a zöld kártyát a reptéren, ha Amerikán belül utazik valaki, de ha felmutatja az útlevelet és megvizsgálják jobban és látják, hogy már lejárt az ott tartózkodása, akkor mi van? Csinálnak ilyet?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy belföldi járatokon nem kérnek semmilyen iratot. Viszont ha látják az illetõn, hogy külföldi, lehet hogy rutinellenõrzést kap!

Úgy tudom, hogy belföldi járatokon nem kérnek semmilyen iratot. Viszont ha látják az illetõn, hogy külföldi, lehet hogy rutinellenõrzést kap!
szia sima európai útlevéllel szerezz kinn jogosítványt. Reptéri utazáskor elég ha azt mutatod be. Errõl nem tudják hogyan tartózkodsz kinn, vagy hogy nem vagy amerikai áp. Amikor a gépre beszállsz, mindig be kell mutatni egy fényképes igazolványt is. New Yorkban, Chicagoban, Atlantaban biztosan.
Ismerõsömet New Yorkban egy kenyérüzletben tartóztatták le rutinellenõrzésen. Annyit sem engedtek meg neki, hogy hazamenjen a ruhájáért, az kenyérüzletbõl deportálták Magyarországra. Ez az Al Kaida óta így megy minden nap.
A kérdező hozzászólása: Húha, kedves utolsó, köszönöm a hasznos infót, sajnos nekem sincs jogsim és nem is lehet, mert nincs social számom, egyetlen ID-m az útlevél. Mondjuk van egy bankszámlám, fényképpel ellátva, de én azt nem tudom, hogy elfogadják-e, sajnos kétlem.
Social szam nelkul adnak jogositvanyt, de csak arra az idore szol, amig az utlevelben a tartozkodasi engedely, azaz altalaban 3 honap. Ha az lejar, sajnos social nelkul nem lehet hosszabbitani. Aki frissen jon ki az csinaltathat gyorsan jogsit, de aki mar illegalis, az nem. Hallottam olyanrol, aki loszi belvarosaban 1200 dodoert vett hamis ID kartyat, de szerintem ez nagyon ingovanyos. Marad a Greyhound :( Illetve ha van nemzetkozi jogsid, akkor berelhetsz autot. Ha nincs nemzetkozi, de van magyar, akkor kerj meg valakit otthon, h probalja meg elintezni. Nemzetkozi jogsival/utlevellel es bankkartyaval mar tudsz berelni es legalabb nem kell a buszon zotykolodni. A bankkartyat a repulon nem fogadjak el sajnos :(
Utolsó hozzászólónak szóról szóra igaza van! De volt akit a
Volt akit a Rayhoud-ról is leszedtwek, és "becsomagoltak" az elsõ gépre vissza az eu-ba. Rizikó illegálisana, ha "meghúzod" magad, évekig kint lehetsz, de mégis az a szerencsésebb, ha "az alatt az évek alatt" igyekszel "legalizálni" magad! / házasság, / csak így lehet, igy is maceráns!!! De én sok sikert kiívánok Neked! Óvatos légy, mindenképpen! "maradj" kint!!! Bár én is ezt tettem volna!!!
Bocsánat: Grayhound!!!

Ha angliabol magyarorszagra repulnek, kivennem az orszagbol az angol allampolgaru 8honapos babam, AZ APANAK ala kell irnia? Mit, hol lehet beszerezni, ha igen?

Legjobb válasz: A magyar konzulátus honlapját olvasd el, ott telefonszám és cím is van, ahol felkeresheted õket. Valamint keresd meg a lakásodhoz legközelebbi Citizen's Advice Bureau irodát, mert ott is tudnak segíteni. Talán ez utóbbi többet, mint a konzulátus. Ismerõsömék az itt született babájukkal hazaköltöztek, nekik csak egyszeri kiutazási papír kellett. Illetéket is fizettek érte. Szóval lehet, h neked is számolnod kell valami csekély összegre a hivatalos papírok kikérésekor.

A magyar konzulátus honlapját olvasd el, ott telefonszám és cím is van, ahol felkeresheted õket. Valamint keresd meg a lakásodhoz legközelebbi Citizen's Advice Bureau irodát, mert ott is tudnak segíteni. Talán ez utóbbi többet, mint a konzulátus. Ismerõsömék az itt született babájukkal hazaköltöztek, nekik csak egyszeri kiutazási papír kellett. Illetéket is fizettek érte. Szóval lehet, h neked is számolnod kell valami csekély összegre a hivatalos papírok kikérésekor.
Ahhoz, hogy az angol állampolgárságú (NEM állampolgárú!!!) gyereket elhozhasd az országból, feltétlen kell engedély az apától, különben gyerekrablás miatt megbüntetnek, akár hosszab idöre börtönbe is kerülhetsz. Azt, hogy OTT mit és hogy kell intézni, ott kérdezd meg hivatalos helyen.
Hát ezt ott kell megkérdezned, mármint angol ügyvédtõl, mivel angol állampolgár, rá az angliai törvénykezés vonatkozik. A magyar családjogi törvényben ugye úgy van, hogy az országból kivinni csak az apa engedélyével szabad, de hogy mik az angol irányelvek ezesetben, azt tényleg egy illetékessel kellene megbeszélned.
Annyiból azért igaza van a kérdezõnek, hogy elõtte nem árt tisztáznia, hogy ha ideér a kicsivel a magyar határra, milyen papirok, egyebek kellenek ahhoz, hogy be is engedjék. Nehogy az legyen, hogy valami miatt itt viszont visszafordítják. Tehát aki erre vonatkozóan tud valami konkrétumot, azt jó lenne, ha leírná ide!
Ugyan én magyar egyszeri beutazásra alkalmas útlevéllel, de egyedül utaztam a babámmal Mo-ra. Nem kellett apától semmi. Nem is gondoltam rá, hogy kellhet. Szül. anyakönyvi kivonat nálam volt, azzal tudtam igazolni, hogy az enyém.
A kérdező hozzászólása: angol apa, angol baba


2éves gyerekkel utaznánk repülőn, nézhet az úton hordozható dvd-n mesét? Be lehet kapcsolni ha már felszálltunk?

Legjobb válasz: Igen, lehet használni. Sok kisgyerekes család használja repülõn, általában lefoglalja a lurkókat.

Igen, lehet használni. Sok kisgyerekes család használja repülõn, általában lefoglalja a lurkókat.

Gta 4-ben lehet repülőt vagy helikoptert vezetni? Ha igen, hol vannak?

Legjobb válasz: helikoptert lehet! a középsö sziget alj?n keresgélj ott van egy helikopter leszálóhely!

helikoptert lehet!a középsö sziget alj?n keresgélj ott van egy helikopter leszálóhely!
jah de egyszerûbben beírsz 1 kódot a telefonba és akkor kapsz 1 helikoptert és elszállsz vele!!:)
A kérdező hozzászólása: mégis melyik kód az??
google a barátod

Lehet repulore ulni ha 5 hetes terhes vagy? Vagy buliba menni ahol nagyon hangos zene van?

Legjobb válasz: Szia! A repülõre ülésnek nincs akadály sztem, max ha rosszul vagy, talán a gyomrod nem bírja, de sztem semmi akadálya! Inkább késõbb nem ajánlják (a 3. trimeszterben pl). Buliban bár én voltam annyi idõsen, de még nem tudtam, h terhes vagyok! Ha tudtam volna, bizti nem mentem volna! Nem a hangos zene a baj szerintem, mivel a baba akkor még nem hall, nincsenek kifejlõdva a hallószervei, hanem egy szórakozóhelyen bizti, hogy füst van és az viszont káros! mind rád, mind a babára nézve! Fõleg az elsõ hónapokban kell vigyázni, hiszen akkor fejlõdik ki minden szerve! Üdv 12 hetes kismama

Szia! A repülõre ülésnek nincs akadály sztem, max ha rosszul vagy, talán a gyomrod nem bírja, de sztem semmi akadálya! Inkább késõbb nem ajánlják (a 3. trimeszterben pl). Buliban bár én voltam annyi idõsen, de még nem tudtam, h terhes vagyok! Ha tudtam volna, bizti nem mentem volna! Nem a hangos zene a baj szerintem, mivel a baba akkor még nem hall, nincsenek kifejlõdva a hallószervei, hanem egy szórakozóhelyen bizti, hogy füst van és az viszont káros! mind rád, mind a babára nézve! Fõleg az elsõ hónapokban kell vigyázni, hiszen akkor fejlõdik ki minden szerve! Üdv 12 hetes kismama
Repülni ennyi idõsen lehet, de vigyél rágcsálnivalót rosszullét esetére. Az utolsó hónapokban már légitársasága válogatja, meddig visz el, akkor már orvosi igazolást is kérnek, érdemes elõtte érdeklõdni. A buli most még rád van bízva, de nem árt beletörõdni, hogy hamarosan jó néhány dologról le kell mondanod a baba kedvéért - és ez elég sokáig így lesz!
Szia, repulni nyugodtan repulhetsz, a 34. betoltott het utan nem fog egy legitarsasag sem elvinni (a ferjem pilota). A 28-34 het kozott barmelyik legitarsasag kerhet tole un. "pregnancy statement"-et, ami csak arrol nyilatkozik, hogy mennyire kockazatos a repules szamodra, ezt a dokid tolti ki neked. En 4-szer repultem terhesseg alatt, most vagyok a 34. hetben.. a karacsonyra tervezett utan mar ugyancsak kihagyom :) A bulizast szerintem is inkabb a fust miatt gondold meg, a hangos zene nem gaz!

Léghajóval lehet repülni? Ha igen hogy néz ki belülről? Mit egy kényelmes repülő belül ülésekkel?

fogalmazást kell írnom adott szavakól.

Legjobb válasz: Itt elég sok mindent megtudhatsz a léghajókról: http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9ghaj%C3%B3

Itt elég sok mindent megtudhatsz a léghajókról: http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9ghaj%C3%B3

Mennyi kézpénzt lehet felvinni magunkkal aktatáskába, vagy valamiféle bőröndbe a repülőre ha akarunk utazni pl Amerikába, vagy bármely más országba amiért még nem szolnak?

Legjobb válasz: Nem, ez a 10.000 Eurós összeghatár az EU-n kívül van (EU KÜLSÕ határának átlépésekor). EU-n belül nincs ilyen bejelentési kötelezettség, a szabad pénzmozgás EU-s alapelv.

Nem, ez a 10.000 Eurós összeghatár az EU-n kívül van (EU KÜLSÕ határának átlépésekor). EU-n belül nincs ilyen bejelentési kötelezettség, a szabad pénzmozgás EU-s alapelv.
az usába 10.000.- dollárig korlátozás nélkül lehet készpénzt vinni.
Az EU külsõ határának átlépésekor, 10.000, - Euró felett van bejelentési kötelezettség. Korlátozás nincs.
10.000 eur felett nem csak bejelentési kötelezettséged van, hanem igazolnod is kell a pénz származását, pl bankivonattal
Származást nem kell igazolni (legalábbis Mo-n nem, más országban elképzelhetõ, hogy van ilyen). Azt akkor kell igazolni ha majd a NAV vagyonosodási vizsgálatot indít. http://www.mfa.gov.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_.. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700048.TV
Pont ahogy elöttem mondták, de ez eun belül van. Vagy is repcsire akármennyit felvihetsz, de az országba nem mindegy mennyit vihetsz be. Eun belül szerintem mindegyik országba 10.000€-ig lehet, de az usa-ba lehet más összeg.
A saját cumóidat viheted természetesen.
Lehet bevinni természetesen. Nem kell semmit fizetni. Ott van a táskádban, a te tulajdonod, a kutyát nem zavarja.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, a követségre bevinni sem lehetett. Majd pont egy repülõn nem fogja zavarni az amcsikat?
A követség az más, az más okok miatt van...a gépre fel lehet vinni fényképezõt, laptopot stbt. Én nagyon sokat repülök USA-Európa között laptoppal, fényképezõvel. Még soha nem volt gond. Az a te tulajdonod. Semmi közük hozzá és nincs a tiltólistán, mint a kisolló vagy a folyadékok. Ha költözöl, hová tennéd ezeket? Bõröndbe ne rakd a laptopodat!
A követségre a követségek kiemelt terror fenyegetettsége miatt nem vihetsz be ilyen dolgokat és nem azért mert az amcsik kiakarnak tolni veled. A repülõgép meg egy eszköz, mintha buszra szállnál. Ahogyan az elõttem szóló mondta ilyen dolgokat szigorúan kézipoggyászként szabad felvinni, mert a raktérben a hõmérséklet is alacsony lehet, na meg nem bánnak minden esetben kellõ finomsággal a csomagokkal.

Angliabol utazok haza hetfon. Akkor leszek 11 hetes 4 napos. Nem lehet gond ha repulok? Nem lesz hatassal a babara?

Legjobb válasz: Nem lesz gond, hamar hazaérsz. A baba így is lebeg és kicsi, hogy ezt érezze. Viszont hamarosan 12 hetes leszel és ilyenkor itthon kötelezõ egy ultrahang!

Nem lesz gond, hamar hazaérsz. A baba így is lebeg és kicsi, hogy ezt érezze. Viszont hamarosan 12 hetes leszel és ilyenkor itthon kötelezõ egy ultrahang!
A kérdező hozzászólása: Koszi!Tudom.Amint hazaerek megyek a dokihoz!
Semmi baj nem lesz! Én nyáron szintén 12 hetesen voltam (repülni)nyaralni Egyiptomban és semmi baj nem volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!