Találatok a következő kifejezésre: Lehet próbálkozni teherbe (9 db)

Fluconazole-t kapott valaki candidára? Abbahagyása után lehet próbálkozni teherbe esni?

Candidára Fluconazole kapszulát kaptam, 4 db-os 4 naponta kell bevenni egyet, jöv? szombaton jár le, pont akkor lesz peteérésem, és szeretnék teherbe esni. Vajon lehet rögtön próbálkozni, vagy kell várni míg kiürül a gyógyszer a szervezetb?l? Ez nem antibiotikum, hanem vmiféle gombaöl? szer.

Hamarabb teherbe eshetek? Lehet próbálkozni már?

2012 nov 15 én volt spontán vetélésem sajnos a 8. hétben :( tervezett baba ( második lett volna, nem volt még se abortuszom se vetélésem) most telik le a hat hét, es 1-én jött meg a havim is! Mikortól lehet próbálkozni, várjunk még vele? El vagyok keseredve nagyon mert az els? terhességem nagyon "laza" volt!!!!! Minden úgy ment mint a nagy könyvbe lett volna írva, gyors 40 perces szülés vajudás nélkül,egészséges baba:) !!!!! Aki most 6 éves!!!! Terveztük az új kis jövevényt!!!!! Sajnos úgy tekintek magamra mintha elromlott volna valami bennem...... Nem szeretném még egyszer ezt álélni :( Tudom nem szabad türelmetlennek se lenni de nagyon szeretném, szeretnénk még egy babát!!!!!! Köszönöm el?re is a pozitív válaszokat!!!! Üdv G :)

Legjobb válasz: A nõgyógyászom azt javasolta nekem, hogy a vetélés után 3 hónap múlva próbálkozzunk elõször. De van olyan ismerõsöm, nem is egy, aki elõbb esett teherbe, de fokozott odafigyelésben van része. Én viszont betartottam a doki javaslatát, mert ezt tartottam helyesnek az én és a leendõ kisbabám érdekében.

A nõgyógyászom azt javasolta nekem, hogy a vetélés után 3 hónap múlva próbálkozzunk elõször. De van olyan ismerõsöm, nem is egy, aki elõbb esett teherbe, de fokozott odafigyelésben van része. Én viszont betartottam a doki javaslatát, mert ezt tartottam helyesnek az én és a leendõ kisbabám érdekében.
Nekem is 3 hónap várakozást mondott a doki, kivártuk és most újra próbálkozunk. Ne legyél elkeseredve, ez sajnos gyakran megtörténik, nem valószínû, hogy benned volt a hiba, annyi mindentõl lehet, én a természetes szelekció elv miatt nyugodtam meg. Örülj a már meglévõ kisgyereknek és biztos hamarosan összejön a következõ baba is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!! Kedvesek vagytok!!!!
Tapasztalatból tudom, hogy nagyon borzalmas érzés ha elvetélsz, DE sajnos van ilyen. Valami nem stimmelt vele nem lett volna egészséges. Nem rontottál el semmit! Nõgyógyásszal kell konzultálni a próbálkozás elkezdésérõl. De én azt gondolom ha nincsenek már panaszaid akkor bele lehet vágni. Csak lazán , hidd el jönni fog a baba és addig is élvezd a csodálatos elsõ gyermeket, van akinek egy sem sikerül. Ne aggódj, ne tesztelgess egyszerûen csak éljetek! És hidd el hamarosan bejelentkezik a baba és kibéreli 9 hónapra a pocakodat!

Vetélés után mikor lehet teherbe esni és egyáltalán próbálkozni? Teherbe estem rövid idő után, de sajnos elvetéltem!

December elején vetéltem el, voltam orvosnál, azt mondta, hogy nyugodtan próbálkozhatunk ismét! Nagyon szeretnénk már kisbabát, de sajnos azóta nem jött meg! Nem vagyok terhes, csináltam tesztet is! Már ez a 37. nap, hogy azóta nem jött meg! Volt valakinek hasonló tünete vetélés után? Mit csináltatok ebben a helyzetben? Türelmesen várjam, hogy végre megjöjjön és végre ismét próbálkozhassunk? Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Bár nem vetéltem, és nem tudom, miért nem jött meg, de azt hiszem 3 hónapot javasolnak. Amúgy meg van egy olyan nézet, hogy bármikor, hisz ha a szervezeted nem tudja felnevelni a babát, akkor nem fogan meg-okosan van ez kitalálva. Egy dokit az ért keress fel, nézesd meg magad.

Bár nem vetéltem, és nem tudom, miért nem jött meg, de azt hiszem 3 hónapot javasolnak. Amúgy meg van egy olyan nézet, hogy bármikor, hisz ha a szervezeted nem tudja felnevelni a babát, akkor nem fogan meg-okosan van ez kitalálva. Egy dokit az ért keress fel, nézesd meg magad.
Ne izgulj, vetélés után az elsõ vérzés akár 6-7 hét múlva is jöhet. Legalábbis nekem ezt mondta az orvos; én a 7-8. héten vetéltem el. S nekem a következõ próbálkozásra azt mondta, hogy várjak meg két rendes menzeszt. Ez nálam a harmadikat jelentette, mert az elsõ csak 6 hét múlva jött meg.
Szia, Nekem is azt mondta a dokim veteles utan, hogy azonnal probalkozhatunk. Mondjuk ez fugg attol is, hogy mi all a veteles hattereben: kolleganomnek hormonbajai vannak, neki veteles utan 6 honapot kellett varnia es gyogyszereket szednie.
Nekem volt 1 vetélésem 12 hetesen, aztán megjött úgy 5 héten belül, és bár nem gondoltam , h összejön de megtörtént, tehát 1 rendes ciklusom volt csak és megint terhes voltam:) Nem tartott sokáig az örömöm, 20 hetesen ment el. Most már ha abban a helyzetben lennék legalább 3 ciklust várnák. Azóta eltelt 10 hónap lassan, megerõsõdtem testileg, lelkileg is, lassan ismét próbálkozunk. Ha azt veszed észre, h semmiképp nem akar megjöbbi, menj el a dokihoz, h megnézzen, lehet ad is vmit, h meghozza! Aztán szerintem várj 3 ciklust, bár tudom, h az is hosszúnak tûnik majd. Ez az én véleményem, a tapasztalataim alapján, természetesen nem Szent Írás!!! Minden jót!!
Nekem 8 hetesen volt egy vetelesem. A mensim ra 6 hetre jott meg. Mi ket ciklust vartunk es utanna kezdtunk el probalkozni, de a baba csak fel evre ra fogant meg. Igaza van annak a valaszadonak aki azt irta, hogy ha a szervezeted nem keszult fel egy ujabb terhessegre akkor nem fog megfoganni a baba. Nekem veteles utan a 3 es 4-dik ciklusban meg peteeresem sem volt sajnos. Utanna mar mutatta az ovulacios teszt is a peteerest es meg is fogant a babank. Kivanom neked/nektek, hogy minel hamarabb sikeruljon.
Mi is 3 hónapot vártunk, nekem mûtétem volt, utána 5 hét múlva jött meg elõször. Egyébként nem teljesen igaz, hogy nem fogan meg a baba, ha még nincs felkészülve a szervezet az baba kihordására. Sajnos a barátnõm járt úgy, hogy vetélés után nagyon hamar ismét teherbe esett, de újra elvetélt. Mint utóbb kiderült, nem volt elég a sárgatesthormon. Ezért is ajánlják a várakozást valameddig, általában 2-3 ciklus erejéig. ez idõ alatt a hormonháztartás is visszaáll. Szóval lény türelmes, megjön az hamarosan, beáll a ciklusod, és lehet újra próbálkozni. Nekünk 3 hónap után az elsõ "éles" bevetés sikeres volt :-))) Minden jót! (35+ 6 hetes mami)
December elejém volt egy vetélésem mûvi befejezéssel és ma jött meg a mensesem azóta.A doki 6-8 hetet mondott addig belefér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Nagyon jól esik, hogy megírjátok a véleményeteket, valamint a tapasztalataitokat!
A doki biztos tudta mirõl beszél, gondolom, ha káros lenne a babára akkor írt volna fel valamit. De milyen baktériumot találtak??
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudom milyen baktérium, majd jövõ héten kell visszamennem kontrollra, hogy van-e még.

Novynette fogamzásgátlót szettem 4 hónapig orvosom ajállásával gyulladás miatt stb és azt mondta hogyha babát akarunk a 4dik hónap után lehet próbálkozni nem kell várni, hogy kitisztuljon a szervezetembõl mert útána nehezen fogok teherbe esni?

Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Kb. 6 évig szedtem folyamatosan a Novynettét. Mikor babát terveztünk nekem azt mondta a dokim, hogy ajánlatos megvárni a 3 hónapot, de nem feltétlenül kell, mert ez olyan kis hormontartalmú gyógyszer hogy kb 1 hét múlva kitisztul. Abbahagyása után fél év múlva terhes lettem. :)

Kb. 6 évig szedtem folyamatosan a Novynettét. Mikor babát terveztünk nekem azt mondta a dokim, hogy ajánlatos megvárni a 3 hónapot, de nem feltétlenül kell, mert ez olyan kis hormontartalmú gyógyszer hogy kb 1 hét múlva kitisztul. Abbahagyása után fél év múlva terhes lettem. :)

Most akkor egy hónap vagy 6 hónap? Olyan tanácstalan vagyok.6 hete volt missed ab. műtétem, a kontrolon a doki aztmondta minden teljesen helyrejött lehet próbálkozni a babával nem kell megijedni ha teherbe esek.

Sok helyen viszont olvasom hogy 6 hónapokat is javasolnak,hogy annyit várni kell. Én nagyon szeretném a babát,de nem tudok kiigazodni hogy mi a jó és mi a nem. Vagy ezt embere válogatja? Õ ugy látta hogy rendbe jöttem ,tehát miért ne? Adjatok tanácsot:-(

Legjobb válasz: Én azt hallottam, 3 hónapot érdemes várni.

Én azt hallottam, 3 hónapot érdemes várni.
Szia! Sajnos nekem is volt egy ilyen mûtétem. A doki azt mondta hogy 3 hónap, de ha esetleg hamarabb "becsúszik" és megmarad akkor nem lehet gond. A szervezeted vagy felkészült rá vagy nem, ha nem akkor meg sajnos nem marad meg és észre sem veszed. Fel a fejjel!
Szia! Az orvosod, látott, megvizsgált, Õ mondta hogy lehet, akkor lehet!! :) Sokkal erõsebb lesz a méhnyálkahártyád, mert úgymond tiszta lappal indultok neki, vagyis tiszta méhhel, mivel így az elõregedett dolgokat is eltávolították, és ab, után erõsebb a méh belsõ fala..errõl tanultam :) Szóval hajra!! És még a hamarabbi babásodás esélye is nagyobb!! :) A.
Nekem is volt ilyen mutetem tavaly...a dokim 3 honapot javasolt, de azt mondtas h ha hamarabb terhes maradok az sem baj...a baratnomnek elottem 2 honappal volt szinten ilyen mutetje es neki a dokija nem szolt es elso honapban terhes maradt es most van 1 gyonyoru kis vasgyuro 5 honapos fia! Szoritok neked! 36 hetes pocis
Szia! Ahány orvos annyiféle vélemény. Ha lelkileg fel vagy készülve egy újabb terhességre akkor szerintem vágjatok bele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Olyan jól estek a válaszok! Többet segített mint az orvosoké:-) Azért szeretnék belevágni mert most valahogy annyira erõsnek érzem magam egy terhességhez. Testileg.lelkileg egyaránt. Mégegyszer köszönöm a biztató válaszokat!
szia mikor nekem volt azt mondta hogy 3 hónap meg is vártuk és sikerült is 3 hónap múlva újra de sajnos õ is elment ez volt másjusban azóta pedig nem sikerül nem tudom hogy miéert

Hol lehet és mennyiért (már ha lehet), olyan vizsgálatot készíteni, ami megmondja, hogy eshetek-e teherbe és "ráérek" még próbálkozni?

A párommal még nem próbálkozunk,de ha kiderülne, hogy kb.5 év múlva már kés?, akkor biztosan elkezdenénk most "gyereket csinálni".

Legjobb válasz: Ha elmégy egy nõgyógyászhoz a pároddal együtt,akkor kivizsgálnak,és megtudod,hogy minden rendben van-e?A teherbeesés nem csak akkor következik be,ha a nõ egészséges,a férfinek is nemzõképesnek kell lennie,illetve a pároknak is össze kell "stimmelnie". Ez azért nem garancia arra,hogy 5 év múlva is egészségesek lesztek mindketten.

Ha elmégy egy nõgyógyászhoz a pároddal együtt, akkor kivizsgálnak, és megtudod, hogy minden rendben van-e?A teherbeesés nem csak akkor következik be, ha a nõ egészséges, a férfinek is nemzõképesnek kell lennie, illetve a pároknak is össze kell "stimmelnie". Ez azért nem garancia arra, hogy 5 év múlva is egészségesek lesztek mindketten.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát a páromat nehéz lesz elrángatni egy kivizsgálásra.
1 év próbálkozás után tanácsos kivizsgáltatni magatokat. Egy egészségespárnál fél-egy év még a normális tehetbeesési idõnek számít. Addig tehát ne stresszeljetek, ne "csináljatok" még gyereket (attól csak nehezebben megy), csak szeressétek egymást. Ha ebbõl 1 évig nem lesz baba, akkor jöhet a kivizsgálás.
A kérdező hozzászólása: De pont az a lényeg, hogy még nem akarunk próbálkozni, majd csak kb.3-5 év múlva, de ha most kiderülne, hogy ha most nem próbálkozunk, akkor pár év múlva már késõ.Szóval most még nem stresszelünk, mert nem is tervezünk babát(bár én már szeretnék).

Január 2-án megjött és kb.5 napi tartott, és kiszámoltam az ovulációs naptárral a neten, hogy 13-tól 18-ig van jó idő próbálkozni, hogy teherbe essek! Próbálkoztunk 11, 13, 15-én! Nem udom sikerül-e! Hány nap múlva lehet terhességi tesztet csinálni?

Legjobb válasz: Úgy mondják, hogy leghamarabb az elmaradt mensikor. De lehet akkor is negtív a teszt úgy, hogy terhes vagy közben :-))) van akinél még nincs kimutatható mennyiségû HCG az elején. Ha nem olyan a mensid, mint máskor, attól még lehetsz terhes. Ha csak barnázol vagy valami. Na és van a szerencsésebb eset, amikor már akkor pozitív lesz a teszt, mielõtt meg kéne jöjjön. Sok sikert!

Úgy mondják, hogy leghamarabb az elmaradt mensikor. De lehet akkor is negtív a teszt úgy, hogy terhes vagy közben :-))) van akinél még nincs kimutatható mennyiségû HCG az elején. Ha nem olyan a mensid, mint máskor, attól még lehetsz terhes. Ha csak barnázol vagy valami. Na és van a szerencsésebb eset, amikor már akkor pozitív lesz a teszt, mielõtt meg kéne jöjjön. Sok sikert!
A pé utáni 12. naptól lehet csinálni LH tesztet is. Állítólag az is kimutatja jóstesztként. Én ezt még nem próbáltam, csak itt a fórumon olvastam, hogy sok kismaminak bejött. Azt is a reggeli vizeletbõl kell csinálni. Nekem a mensi elõtti napon lett pozitív a rendes terhességi tesztem:) Kitartás, drukkolok, hogy neked is sikerüljön!!:)
hát azonnal is lehet.de azért ne aggodj mert ha egyszer sikerült sikerülni fog most is.és orvoshoz is jártatok?
A kérdező hozzászólása: Voltunk meddõségi centrumban is, de nem sok eredménye volt (2 évig jártunk, semmit sem találtak)aztán mikor meguntam oda járni, letettem a dologról, megnyugodtam, és 2 hónap múlva spontán teherbeestem.Kisfiam 3700 grammal, és 54 centivel született.Szerencsére minden rendben volt vele végig.Most viszont már szeretnék egy kislányt is mellé, hogy ne legyen nagy a korkülönbség, de félek, hogy megint éveket kell majd várnom.
Szia! ha az elsõnél ilyen sokat vártatok nem biztos hogy a másodiknál is ilyen sokat kell várnotok.A kislányomra mi 4 évet vártunk a második baba 2hónap után összejött.Remélem ti is ilyen szerencsések lesztek.
A kérdező hozzászólása: Akkor próbálkozunk bõszen.Már kezdtem reménykedni, mert 7-én kellett volna megjönnie, de csak tegnap jött meg.11 napot késett, de megjött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!