Találatok a következő kifejezésre: Lehet polgári más (3 db)

Lehet polgári esküvőt más helyen is tartani, mint a pécsi Boldogságház?

Mert mi nem ott szeretnénk tartani.

Legjobb válasz: Biztosan lehet. Mi Szerencsen tartottuk.

Biztosan lehet. Mi Szerencsen tartottuk.
A kérdező hozzászólása: úgy értem, pécsett...:-)
Hát ez pénz kérdése. Lehet tartani bárhol, hallottam már Mecsekben tartott polgári esküvõrõl is, de fizetni kell az anyakönyvvezetõnek plusszban, hogy más helyszinre kell menni. Meg amúgy az anyakönyvi hivatalban is lehet, de hát az csak amolyan "papír-esküvõ", ott vendégek sincsenek, meg semmi. Na azért azt hiszem csak az illetéket kell kifizetni.
bármilyen helyszínt választhattok, csak pénz kérdése! az anyakönyvvezetõvel kell megbeszélni.

Az esküvőt (polgári) abban a városban kell tartani, ahol lakunk, vagy lehet egy másik városban is, ha igen hogy kel megoldani?

Messze lakunk a szül?kt?l.De ahol születtünk(Szegeden) házasodnánk össze,csak a baj az,hogy másik város közelében lakunk és a címünk se szegedi.A rokonok majdnem mind szegediek.

Legjobb válasz: Ott tartod ahol csak szeretnéd :)

Ott tartod ahol csak szeretnéd :)
Szia! Én budapesti vagyok, és a párom is, de Szombathelyen éltem 23 évet, és ott tartottuk az esküvöt. Igazából bármelyik város polgármesteri hivatalában tarthatjátok az esküvötöket, ez csak rajtatok múlik! Az nem lényeges , hogy nem vagytok szegediek!!!!De minél elöbb foglaljatok idõpontot, mert mi tavaly februárban mentünk be és júliusra már csak 2 idõpont maradt!!!!Sok esküvö van!!!
Bárhol lehet, csak idõben jelentkezzetek be.Fõleg ha nyáron szeretnétek, nekünk januárra kicsit egyszerûbb volt:)
Szia! A házasságkötést bármelyik anyakönyvi hivatalba megtarthatjátok, azonban csak a területileg illetékes anyakönyvvezetõvel, illetve ott kell esküdni, ahová elõzõleg bejelentkeztetek. Sok boldogságot nektek!:) Egy esküvõszervezõ
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek a válaszokat! Sok boldogságot kívánok mindenkinek ezúton is!

Polgári perben két alperes esetén, lehet az egyik a másiknak a tanúja?

Legjobb válasz: Nem. Az alperesek ugyanabban a perben mindketten peres félnek számítanak, tehát nem tanúk. Ugyanakkor az ügyre vonatkozóan bármilyen témában, akár a másik alperesre nézve is nyilatkozhatnak, tehát ez igazából csak fogalmi különbség.

Nem. Az alperesek ugyanabban a perben mindketten peres félnek számítanak, tehát nem tanúk. Ugyanakkor az ügyre vonatkozóan bármilyen témában, akár a másik alperesre nézve is nyilatkozhatnak, tehát ez igazából csak fogalmi különbség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!