Találatok a következő kifejezésre: Lehet peteérésem egyszer (6 db)

Kétpetéjű ikrek esetén a két peteérés egyszerre következik be, vagy lehet közte pár nap?

Legjobb válasz: Lehet közte egy-két nap, de nem túl valószinü. Ismert viszont olyan eset (több is, de csak egyre emlékszem, ahol bebizonyosodott), hogy a két gyereknek külöbözö férfi volt az apja: az egyik gyerek fehér volt, a másik egész sötét néger, (és nem a családban az ösök közül jött vissza valakinek az öröksége), hanem a DNS alapján egyértelmüen kideritették, hogy ki a két apa.

Lehet közte egy-két nap, de nem túl valószinü. Ismert viszont olyan eset (több is, de csak egyre emlékszem, ahol bebizonyosodott), hogy a két gyereknek külöbözö férfi volt az apja: az egyik gyerek fehér volt, a másik egész sötét néger, (és nem a családban az ösök közül jött vissza valakinek az öröksége), hanem a DNS alapján egyértelmüen kideritették, hogy ki a két apa.
Lehet külön-külön is, nem tudom mennyire gyakori, nekünk így volt.Sajnos nem maradtak meg:-(

Lehet peteérésem ha egyszer volt sajnos abortuszom?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet.

Persze, hogy lehet.
Persze, a kettõ nincs összefüggésben! Sõt, ha abortuszod, akkor ezek szerint volt peteérésed, mert teherbe estél. Az abortusz inkább méhed állapotára lehet hatással.

Nincs peteérésem. Volt valakinek ilyen problémája, sikerülhet gyógyszerrel elindítani a folyamatot? Sikerülhet egyszer szülnöm? Miért lehet hogy nincs peteérésem?

Világ életemben problémám volt a menzeszemmel, most babát szeretnénk, és gyógyszert is szedek 3 hónapja hogy beinduljon a folyamat, de félek hogy milesz ha nem. Ha nem esek teherbe, vagy nem lesz rendesen menzeszem akkor sterilitási vizsgálatra kell mennem... segítsetek.

Legjobb válasz: Ha nem segít a gyógyszer akkor egy apró mûtéti beavatkozással "kiégetik" a petefészket. Ez csak rémesen hangzik, de utána beindul a peteérés, ha más probléma nincs.

Ha nem segít a gyógyszer akkor egy apró mûtéti beavatkozással "kiégetik" a petefészket. Ez csak rémesen hangzik, de utána beindul a peteérés, ha más probléma nincs.
A kérdező hozzászólása: Most olvastam el több cikket is errõl a betegségrõl! Minden tünet stimmel rám. A menstruációs zavar, szõrösödés, haj hullása, a fura, nagy pattanások (a belsõ combomon), és a hízás is. Most mit csináljak? Menjek oda a nõgyógyászomhoz, hogy nekem policisztás petefészek szindrómám van...?!
73%-os: de a számos folliculus jelen esetben apró, megéretlen, cisztákká átalakult tüszõket jelent. Onnan gondolom, mert a leírtak alapján PCOSed van, ami gyakran inzulinrezisztenciával jár együtt, amit diétával, mozgással és gyógyszerrel kell kezelni.
A kérdező hozzászólása: Hát a nõgyógyászom mondta, hogy a hormonszintem rendben van. Az utolsó elõtti válaszolónak: honnan gondolod, hogy a cukrommal van gond? Vagy nem erre gondoltál?
A follikulus az latinul tüszõ.Ha számos van, akkor miért mondták, hogy nincs peteérésed?
Nem, ezek nem normálisak. A hormoneredményed sincs renden, ha nincsen peteérésed. Attól, hogy a hormoneredményen semmi nincs becsillagozva, attól még nem jó! Ezek alapján policisztás ovárium szindrómád van. Javaslom, hogy keress fel egy endokrinológust. Meg kellene nézni az inzulinodat is terheléses cukorvizsgálattal, ha inzulinrezisztenciád van, akkor azt is kezelni kellene.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és a biztatást. Nem vagyok épp sovány, inkább teltebb alkat. Norcolutot és Clostilbegyt-et szedek felváltva. A vérvizsgálaton csak a tesztoszteron szintem volt magasabb az normálisnál. Hormonszint vizsgálaton már többször is voltam, akkor se volt semmi. Azt írja a papírom, hogy a "endometrium vastagsága 5mm, jobb oldali 48*25mm-es, bal oldali 48*24mm-es ovárium, mindkettõben számos apró FOLLIKULUS." Ezek normális adatot?
ez eszedbe se jusson, hogy nem lesz kisbabád!!!! Persze, hogy fog sikerülni. Én saját káromon tanultam meg a dolgokat. Igen itt elsõ körben , a nõgyógyásznak egy hormonprofilt kellett volna nézni, aztán írni sima clostibegit-et ez peteérést csinál, követni a ciklust uh-n, ez se rossz, megoldás, hogy fog.gátlóval próbálkozik. Elsõ azért elvetette a sulykot :-DDD elég messze vagy eg yilyen égetéses dologtól. Mi 18 hót vártunk a fiamra. Dióhéjban annyit, hogy évek óta napra pontos mensim volt, fél év próbálkozás után, félidõben elmentem egy uh-ra, hogy azért nézzünk körbe. Doki közölte nincs peteérés. Pedig visszagondolva, ez elõfordulhat spontán is, néha, néha. Na úgy bepánikoltam, hogy úristen meddõ vagyok, hogy többet meg se jött magától!!!!! Ennek eredményeképp, állandó orvoshoz járkálás, closti - choragon - stb... majd mikor mindenen végig mentünk beutalt a doki meddõségibe, kijártuk a kivizsgálást, és kiderült nem is nálam van a bibi hanem a férjemnek alig van spermája.... kész világvége volt, már tudtuk, hogy ez csak lombik... Abban a hónapban 2x voltunk együtt. Aztán egyik reggel felkeltem és nem tudom , mért de csináltam egy tesztet, ++++++ most itt alszik mellettem a 9 hós fiam... akkora kõ esett le a szívemrõl, hogy nem vagyok meddõ, hogy az a kevés katona is elég volt!!! Mikor mondták pozitívan, utáltam õket.... aztán az élet megtanított, hogy ez az igazság....
Hát mondjuk nem ártana tudni, hogy miért nincsen peteérésed. Milyen betegséged van? Milyen hormonvizsgálataid voltak? Milyen gyógyszert szedsz?
Nem vagy nagyon sovány? Ha nincs meg a megfelelõ testzsír arányod, az is okozhatja, hogy nincs peteérésed.
Nekem szerencsére a gyógyszer segített, de én más dolgok miatt túl vagyok már 2 nõgyógy. mûtéten amióta babát szeretnénk. Bízz az orvosokban, hidd el, jobb lesz. A mûtétek pedig rendszerint vénás altatásban történnek, nem fáj akkor sem, és utánna sem. Kitartás, neked is fog születni kisbabád!
Hát ennyi esze az orvosnak is lehetett volna. Ugyanis a tüneteidbõl, meg abból, hogy a petefészked kétszer akkora, mint kellene lennie és tele van cisztákkal eléggé "sejthetõ" a dolog. Egyébként nyilván az orvos tid tudja, hogy mi bajod van. Erre egyébként a clostyt szokták adni, ugyanis a segíti a peteérést. Csak szerintem azért nem ártott volna minden hormont megnézni, plusz a cukrot. Mert ha azzal baj van, azt rendezni kellene. Szerintem fordulj egy megbízható endokrinológushoz.

Lehet kétszer peteérésem egy hónapon belül? Mert ebben a ciklusban kétszer esett le a hőm. Egyszer a mensim napjától számított hetedeiken és a 13. napon is.

Legjobb válasz: Szerintem valamit rosszul tudsz. nekem úgy rémlik, a peteérés napján emelkedik a hõmérséklet. Nekem be is jött kétszer, mindkettõnek terhesség lett a vége.(akarattal)

Szerintem valamit rosszul tudsz. nekem úgy rémlik, a peteérés napján emelkedik a hõmérséklet. Nekem be is jött kétszer, mindkettõnek terhesség lett a vége.(akarattal)
Lehet kétszer peteérésed! A barátnõm így lett terhes véletlenül a harmadik, nem tervezett gyerekükkel. Volt már egy peteérése, azt hitte, ezzel vége. Tévedett... Aztán a biológia szakos tesója felvilágosította, hogy lehet kétszer peteérés egy hónapban. Azért gondolom nem túl gyakori... Az elõzõ válaszolónak: a pé után emelkedik a hõ.
Szerintem lh tesztelj. Ez a homerozeses dolgo hogy is mondjam, bizonytalan, mint a kutya vacsoraja. Utolag le tudod vonni a kovetkezteteseket a gorbe alapjan, de a lenyeg az elore segitesen van. Az lh teszt mikor poziti, tudod, h ket napon belul megreped a tuszo, es lehet keszulni az akciora. En is igy lettem terhes, gyogyszer abbahgyasa utan rogton. Egy egeszsegugyis

Lehet többször peteérés egy hónapban, vagy csak egyszer van és akkor lehetséges h több petesejt érik meg?

Ebben a hónapban kétszer volt ovulációra utaló folyásom...nem tudom hogy most akkor kétszer lehetett peteérésem? Aug 6. án volt félid?m..és 4.én-5.én elkezd?dött a s?r?bb folyás, így úgy gondoltam h akkor volt..tegnap(aug 11) reggel viszont igaz h egy napig de megint ilyen jelentkezett.Most akkor hogy is van ez ?

Legjobb válasz: Második válaszolónak teljes mértékben igaza van. Ha kiszabadult a pete az egyik petefészekbõl, utána átalakul sárgatestté a tüszõ,ami sárgatest hormont termel,mely már MEGAKADÁLYOZZA, hogy több tüszõ megrepedjen akár egyik akár másik oldalon. Egyszerre, egy-két óra különbséggel szabadulnak ki a peték ikrek esetében.

Második válaszolónak teljes mértékben igaza van. Ha kiszabadult a pete az egyik petefészekbõl, utána átalakul sárgatestté a tüszõ, ami sárgatest hormont termel, mely már MEGAKADÁLYOZZA, hogy több tüszõ megrepedjen akár egyik akár másik oldalon. Egyszerre, egy-két óra különbséggel szabadulnak ki a peték ikrek esetében.
Szia! Nagyon is lehet! A kétpetéjû ikerterhességek is így jönnek létre :) Lehet úgy is, hogy 1 petefészekben több tüszõ érik meg és szabadul ki, (pl.1-2 hét különbséggel) de úgy is hogy a másik petefészek is "dolgozik" és ott is beérik egy pete. Jó kis csalafinta a természet, ugye?
Elõfordulhat, hogy egy ciklus alatt 2 peteérés legyen, de általában a 2. peteérés során kiszabaduló pete nem egészséges, tehát ha meg is termékenyül, nagy eséllyel vetéléssel távozik (orvostól tudom, mert én így jártam 2 éve). A kétpetéjû ikerterhességek egyébként úgy jönnek létre, hogy egyszerre több pete szabadul ki a tüszõbõl és termékenyül meg (egy aktus során), míg az egypetéjûeknél egy pete egyesül a spermával, viszont a beágyazódás során osztódik.
Szeretem ezeket az okosságos hsz-kat. Nõvérem ikerterhes volt és az egyik baba kb. 1 héttel volt idõsebb a másiknál, ezt az uh is kimutatta. (nem a méretei miatt, feljebb is volt, késõbb került oda, a szívhang is csak 4-5 nappal a tesó után lett) Biztos nem egy aktusból volt. A tüszõ meg egy tok, ami védi a petesejtet, amikor pedig megérik "kipattan" belõle.
* a fiatalabb babára értettem, hogy késõbb került oda.
2. hozzászóló vagyok: nem okoskodni akarok, csupán érintett vagyok a témában. Idézek egy weboldalról: "Kétpetéjû ikrek A kétpetéjû vagy álikrek két különbözõ petesejt két különbözõ hímivarsejttel történõ megtermékenyítése után jönnek létre egy vagy két egymást követõ szexuális kapcsolat során. Az anyaméhben egyidejûleg két megtermékenyített petesejt ágyazódik be és fejlõdik ki." Kizártnak tartom, hogy 1-2 hét különbséggel foganjon meg az ikertestvér. Ha a tüszõ megreped, kiszabadulnak a peték majd sárgatestet kezd el termelni, ami a beágyazódásért felelõs, tehát ott pete nem marad. A nõvéred esetében azért lehetett méhen belül máshol a 2.baba, mert kétpetéjû ikreknél ez lehetséges (a méretkülünbséggel együtt).
Jól van kedves második. De arra nem gondoltál-e hogy van amikor a két petefészek nem egy idõben (vagy ritkán azonos idõben) érlel 1-1 petét, amelyek ki is szabadulnak? A tüszõ pedig mindkét esetben ott marad, átalakulva sárgatesté. Hm?:)
2. válaszoló vagyok: az fizikai képtelenség, hogy az egy megtermékenyült petesejt elkezd beágyazódni, majd egyszer csak kiszabadul(na) a másik tüszõbõl egy másik és az is megtermékenyül és "beépül" a méhbe az elsõ mellé. Az elõttem szóló már korrektül leírta, hogy ez hogy zajlik.
A ciklusodban hol tartasz? Mert lehet ez bármi!
Nekem is ugyanez de a doki tegnap közölte hogy szó sincs terhességrõl hanem hormonzavaros vagyok.
A kérdező hozzászólása: 26-28 napos ciklus 18. napja volt tegnap.
Peteérésnek picit késõ, beágyazódásnak nagyon korán - már ha középtájt van a pé.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!