Találatok a következő kifejezésre: Lehet panelházban tartani (4 db)

Kacsát vagy csirkét lehet panelházban tartani?

Nagyon büdösek lennének? Sok gond lenne velük? Illetve mennyire érzenék jól magukat? -Komolyan kérdezem,a viccelődésből nem kérek-

Legjobb válasz: 10 éve 1x vettem egy kis csibét 100ft-ért én itthon kb egy kiságynagyságú kartondobozban tartottam ott ki volt alakítva a helye kaja pia wc amikor nagyobb lett utána már ki-be repkedett a dobozból mindennap takarítva volt és nem volt büdös + nem szarta össze az egész lakást ,mert ha a dolgát akarta végezni akkor visszarepült a dobozába elvégezte utána megint kirepült székbõl nézte a tv-t , de miután megtanult kukorékolni + kiderült ,hogy kakas odaadtuk ismerõsnek aki kertes házba lakott és ott éldegélt

10 éve 1x vettem egy kis csibét 100ft-ért én itthon kb egy kiságynagyságú kartondobozban tartottam ott ki volt alakítva a helye kaja pia wc amikor nagyobb lett utána már ki-be repkedett a dobozból mindennap takarítva volt és nem volt büdös + nem szarta össze az egész lakást , mert ha a dolgát akarta végezni akkor visszarepült a dobozába elvégezte utána megint kirepült székbõl nézte a tv-t , de miután megtanult kukorékolni + kiderült , hogy kakas odaadtuk ismerõsnek aki kertes házba lakott és ott éldegélt
mennyire éreznék jól magukat....xdd természetesen úgy éreznék magukat mint egy tanyán
Nem lenne jó helye. Kint van a helye az udvaron, ahol tud kapirgálni. Füvet enni, gilisztázni....
Nálunk a lakótelepen, erkélyen volt, hogy tartottak kakast, néhány ilyen eset elõfordult. Kakaskukorékolásra lehetett ébredni, mintha falun lett volna az ember...De nem sokáig, mert utána nyilván levágták vagy vidékre vitték. Meg, még régen, ezt egy környéken lakó ismerõsöm mesélte, hogy kacsát tartott a házukban valaki, volt, hogy levitték sétálni, ott totyogott utánuk, kedvencként tarthatták, mert egy jó ideig megvolt. Ahol van erkély, ki lehet éppenséggel alakítani neki egy kuckót, meg homokot alá, hogy kapirgálhasson és bele tudjon piszkítani.
Volt bent csirkénk, napos korától fogva mi neveltük, velünk aludt, nagyon okos volt, de a szobatisztaságra nem lehet megtanítani...
Jóbarátokból vetted az ötletet? :D De viccet félre, nekem is volt ilyen ismerõsöm aki csirkét tartott otthon. Azt mondta nem volt gond vele soha :)
A kérdező hozzászólása: :DD Köszönöm, de már letettem róla, valahol jobb ha ott van, ahol tényleg tud kapirgálni meg minden, mag anyám sem nagyon díjazza az ötletet, szóval:/
egyébként ha takarítasz és nem hangosak szerintem nem lesz velük gond...bár elég hangosan tojnak tojást a csibék és a kakas se halk bár azt meg meg lehet fõzni :D
mi ugyan sorházban lakunk...ami kb ugyanaz, mint panel csak oldalra vannak az emeletek :DD na szóval nekünk volt szobapipink. õ is fotelból vagy épp ölbõl tévézett bár nem volt szobatiszta de mindig a szõnyegre ment kaksizni (hát gondolhatod, hogy legnagyobb örömünkre...:D). szerintem ha van felesleges egy szobád ahova tudsz betenni porfürdõnek valamiben port meg némi földet amit kapirgálhatnak, akkor egész boldog csibéid lesznek ^^ ha ez nincs akkor is csak hát ugye nekik a legjobb a kapirgálás és porfürdõ de ezek nélkül is kivitelezhetõ :)
A kérdező hozzászólása: Elõbbi az elsõ válaszolónak ment. 2.válaszoló:Értem, köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Hát ezt azért kétlem..bár szerintem ha egész pici korától vennék magamhoz egyet a fent említett szárnyasok közül, szerintem alkalmazkodna.
attól függ mennyi szabad helyük van illetve tudnak valahol maguknak csinálni valami kis vackot ahol tudnak pihenni és hát igen elég nagy felelõsség van vele mert ha kicsik még reggel délben este kell etetni de amugy nem vészes :)

Lehet panelházban németjuhászt tartani?

Legjobb válasz: Lehet.Ha akarsz tarthatsz.A nagykutyákat is ugyanugy meg lehet tanítani szobatisztaságra.De javaslon lány legyen.A fiú németjuhász kutyák szeretik felverni a szomszédágot éjszaka. :) Ha nagyon hiperaktív és mozgékony lesz a utya akkor hosszú sétákkal le lehet fárasztani hogy utána ne rohangálja le a lakást.

Lehet.Ha akarsz tarthatsz.A nagykutyákat is ugyanugy meg lehet tanítani szobatisztaságra.De javaslon lány legyen.A fiú németjuhász kutyák szeretik felverni a szomszédágot éjszaka. :) Ha nagyon hiperaktív és mozgékony lesz a utya akkor hosszú sétákkal le lehet fárasztani hogy utána ne rohangálja le a lakást.
Nekünk kb. 2000 nm-es telkünk van, eddig a verandán tartottuk a 3 hós kiskutyát, de lassan leszoktatjuk a kertbe!!! A minap vágták a füvet és arra az idõre behozta az amugy is nagy házba, (nem panel méretû) és a kutyus teljesen ki volt akadva, nem birta a bezártságot, ugrált, ki akart menni, pedig az elején fel volt neki ajánlva, hogy kinn vagy benn akar lenni, de egyértelmûen kinn!!!! Amellett mondom ezeket, hogy néha szeret benn lenni a konyhában velünk... de ha megunja, akkor megy kia kertbe!!! Teljesen máshogy viselkedik a kertben, ugrándozik, repked az örömében!!! NE végy ilyen kutyát panelba!!!!
Mekkora gyökerek vagytok:) A panelban tartott kutyák 99%-a sokkal jobb és mozgalmasabb életet él, mint a kerti kutyák. Azokat kivágják az udvarra és el van intézve a dolog. Séta, játék minimális általában. Aki panelba vesz kutyát, az fogalakozik is vele, kénytelen napi több alkalommal sétáltatni, amikor van haverkodás, jháték a többi kutyával. Amúgy én eddig panelban laktam, pár éve kertesben. Van 4 kutyám és érdekes módon maguktól alig mennek ki a kertbe, mindig ott vannak ahol én. Képesek egész nyugodtan bent aludni egész nap ha én is bent vagyok. Nyugotan mehet ez a fajta is panelba de kell a rendszeres játék, napi legalább 3szor séta, amibõl az egyik legalább egy órás legyen. Nem árt iskolába vinni. Boldog élete lesz, semmi gond.
Es te szeretnel eleted vegeig egy szobaban elni?neha kimehetsz az udvarra de csak egy keves ideig. Imadom az allatokat es szivem szerint tartanek bent a hazban, de nem csak az en oromomet kell neznem, hanem a kutyaet is. Jo lenne bent, de NEKI jobb kint az udvaron. Ne vedd el az allattol azt a keves szabadsagat is...
A német juhász nem való panellba, neki a szabadság kell nagy a területigénye. Nagyon intelligens, mozgékony, engedelmes és jól használható aktív munkára. Gyakran alkalmazzák õket rendõrségi, õrzõ-védõ, kutató és mentõ munkára. Továbbá megtalálhatjuk õket vakvezetõ kutyaként is. A munkára való alkalmasságuk ellenére hûséges és szeretnivaló társként tarthatjuk õket otthonunkban. Szeretnek az emberek és más állatok körül lenni. Eredetileg minden bizonnyal nyájõrzõ kutya volt. Mindenfajta õrzõ-védõ munkára, vakvezetésre, hegyi mentésre, kábítószer-keresésére egyaránt alkalmas. Ha kutyát akarsz panellba akkor vegyél egy yorkit vagy egy westie-t, vagy netán egy csivavát, nagytestü kutyáknak ez kínzás lenne!!!!
sztem se jó ötlet!állatkínzás.és tényleg nagyon nagy ahhoz, h lakásban tartsd.és egész nap oda bezárva.unokatesóm is panelban tart n.juhászt, de megfordulni is alíg bír a kis szobában.nekem yorkim van kertesbe, kell nekik a zöld, a fû a levegõ!
Lehet. Csak nem ajánlatos. A németjuhász kutyának nagyon nagy a mozgás igénye. (Napi több kilométer) Kertes házban ennek a felét lefutja és hogyha kétszer-háromszor sétáltatják akkor levezeti a maradék energiáját. Panelben nem érzi jól magát, ebbõl a fajtából nagyon nehéz "szobakutyát" nevelni sõt, szinte lehetetlen. Mindene a mozgás, szabadság, friss levegõ. Válassz inkább egy kevesebb mozgást igénylõ, szobakutyának való ebet, mint pl. a yorkshire terrier. Persze ez csak az én véleményem.
nálunk van 1 husky a bérházban, de sztem nem jó ötlet...nekem beagle-border collie keverékem van, nem tudom mekkora lesz...
Igen.Lehet tartani.Ha ugy gondolod hogy tudsz vele foglalkozni meg gyakrabban elviszed sétálni akkor nyugodtan tarthatsz.
Lehet tartani, törvény ne m tiltja, csak sok gondoskodást igényel..Fölöttünk a 3.-on van egy nagyon okos..a mecseki mentõkkel dolgozik a kutya, iskolába is jár, tehátmozgalmas az élete, de ha nem tudod elég ideig sétáltatni, és sokat lenne egyedül , inkább ne, mert akutya utál magányban élni! Ezt kell átgondolnod, hogy mennyi idõd lenne rá...es persze 15-18 év múlva is, mert addig élnek legalább.
Tartani lehet, de nem ajánlom. Márcsak a kutya érdekében is. Fõleg egy ilyen kutyának, hiába viszed le sétálni, nagyon nem jó a 4fal között... Másrészt igencsak szörzenek. Ha mindenféleképpen kutyust szeretnél akkor valami kisebbet, de szerintem még úgy is kínzás nekik... A cica jobban elviselné a panelt.
Én sosem értettem minek panelba kutya? Aki szereti az állatokat az tudja azt is hogy nem oda való. Egy kisebb még elmegy, bár annak sem jó.
Nyugodtan tarthatsz németjuhász kutyát.Az egyik ismerõsöm panelházban lakik és két németjuhásza van.Nyugodtan tarthatsz csak gyakrabban kell levinned és hosszabb sétákra.
Szerintem is inkább kertes házba való. Ilyen kutyának nagy a mozgásigénye, hiába sátéltatot. Elész nap szaladgál, játszik és nem biztos, hogy tolerálnád, ha az egész lakás felforgatná.
Inkább ne. Most nem arról van szó, hogy lehet e szobatiszta vagy nem. Ez egy nagy testû kutya, képzeld el hogy érezné magát, egy szûk kis helyen. Ilyen kutya kertes házba való.
Én azt mondanám, h nem .. Lehet, h meglehet tanítani szoba tisztaságra, és h akkor lány legyen, mert azok nyugottabbak.. De nem lenne boldog, mert a németjuhász kutyák imádnak futkározni , oké, h leviszed naponta többször sétálni meg minden, de az is kevés neki.. Nekem is németjuhászom van szal tom, h mirõl beszélek, de õ az udvarba van.Inkább vmi kisebb testût..

Panelház erkélyén lehet méheket tartani?

Legjobb válasz: És jönnének be a nyitott konyhaablakon? Hogy gondoltad? Aki allergiás rá, bele is halhat.

És jönnének be a nyitott konyhaablakon? Hogy gondoltad? Aki allergiás rá, bele is halhat.
Panelházak, tömbházak területén méhészetet létesiteni nem lehet. ime a méhtartásra vonatkozó MÉM rendelet, ezzel a rendelettel ellentétes helyi rendeletet önkormányzat nem hozhat.(pl a zalaegerszegi önkormányzat méhtartást tiltó helyi rendeletét, mivel alkotmányellenes volt, és magasabbrendû jogszabályba ütközött az OMME fellépésére az Alkotmánybiróság megsemmisitette) 15/1969. (XI. 6.) MÉM rendelet a méhészetrõl 1. § A méhészkedést - a vonatkozó külön (állat-egészségügyi, növényvédelmi stb.) jogszabályok megtartásával - erre alkalmas területen mindenki szabadon gyakorolhatja. Háztömbök területén méhészetet létesíteni és fenntartani nem szabad. 2. § (1) A többlakásos lakóházak udvarán és közös használatú kertjében méhészetet létesíteni csak az összes lakás bérlõjének (tulajdonosának) hozzájárulásával és a (2) bekezdésben foglaltak megtartása mellett szabad. (2) Méhészetet közös használatú épülettõl és a szomszéd ingatlanoktól 4 méter, használatban levõ utaktól (közúttól, saját használatú úttól) pedig az út melletti vízvezetõ árok külsõ szélétõl számított 10 méter távolságon túl szabad csak elhelyezni. A saját használatú út tulajdonosa (használója) az út ideiglenes lezárása esetén az úton és az út mentén a letelepedést engedélyezheti. (3) Ha a szomszéd ingatlantól való 4 méter távolságot megtartani nem lehet, a méheknek ellenkezõ irányban vagy - legalább 2 méter magas, tömör (deszka stb.) kerítés vagy élõsövény létesítésével - a magasban való kirepülését kell biztosítani.
Nem hinném. Sok helyen lakott területen belül a kertben sem engedi a helyi rendelet nem véletlenül. + be kell jelenteni a jegyzõnél. Elég eszement ötlet. A szomszédokra nem gondolsz?
Önkormányzatnál érdeklõdj (gondolom, helyi rendelettel szabályozzák), de a mézet, amit készítenek, ne nagyon add el...
Pripjatyban talán.
Kizártnak tartom.
Biztosan nem. Nem vagyok hozzáértõ, de biztos megvan adva, mekkora hely kell nekik, milyen távol a lakó épülettõl stb, egy erkély mellett, alatt fél méterre már a szomszédok vannak.
a lakók sem egyeznének bele


Egy Border Colly fajta kutyát lehet tartani panelházba? Viszonylag nagy lakás.

Legjobb válasz: Nem az a kérdés, hogy mekkora a lakás (kicsiben is lehet), hanem az, hogy tudod-e vállalni egy extra pörgõs kutya napi fizikai és szellemi fárasztását? A lakás mérete lényegtelen....

Nem az a kérdés, hogy mekkora a lakás (kicsiben is lehet), hanem az, hogy tudod-e vállalni egy extra pörgõs kutya napi fizikai és szellemi fárasztását? A lakás mérete lényegtelen....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :D Sokat segítettetek. Én egy hiper aktív gyerek vagyok akinek mindig van szabad ideje, szóval szerintem el tudnám tartani.
tudok olyanról, aki 3 bordert tart panelban és köszönik szépen, nagyon jól megvannak. csak rajtad áll.
Szerencse, hogy nem riasztott el annak idején a sok rémtörténet a borderek pörgösségérõl...... Most van egy nagyon okos, tündéri 9 hónapos borderünk lakásban, és imádjuk. Szeret sétálni, szaladgálni, soha nem fárad el, de képes órákig nézni, ahogy mosogatok, mosok vagy takarítok. Ha pörgés van, õ is pörög, ha nyugi van, alszik. A lakás mérete nem számít.
Megint jön a sok okos, akinek életében nem volt bordere...remek. Amit az elsõ írt, ott a pont.
Õszintén nem… Szerintem keress valami olyan fajtát aminek nincs ekkora mozgás igénye…
Ha van napi 3-4 órád a kutyád lemozgatására nem gond a lakás mérete. De ezek nagyon pörgõs kutyák, csak akkor ajánlom ha sportolni akarsz vele vagyis inkább céljaid vannak vele pl frizbi, agility.
Nem hinném, hatalmas mozgásigénye van, és rengeteg foglakozcst igényel. Nemrég néztem egy amerikai kutyatréner videóját, õ azt mondta, csak azoknak ajánlja, akik nem csak nagy mozgásteret tudnak neki biztosítani, hanem le is tudják kötni a nap nagy részében. Ha nem adsz neki folyamatosan valami feladatot, talál magának, de akkor vége a lakásnak meg a kertnek is.... :-D Másokat is hallottam hasonlóan vélekedni, szóval szerintem nem érdemes próbálkozni vele.
Border Colly-ról még nem hallottam, csak Border Collie-ról, úgyhogy ezt nem tudom. Azt tudom hogy a collie tartható lakásban, elég lehet, fõként ha a másfél óra aktív, tehát póráz nélküli rohangálás, labda, frizbi, nyáron úszás, kutyákkal bandázás. De kifoghatsz egy sokkal pörgõsebb bordert is, vagy történhet olyan változás az életedben, ami nem teszi lehetõvé, hogy ez a minimális szint meglegyen, ezt is kalkuláld be.
Nekünk borderünk van. Kertesházban lakunk, elég kicsi kerttel, alapból bent lakik, de ha olyanja van kimehet. Szerencsére anyukám itthon dolgozik, így nincs sokat egyedül, viszont ha unatkozik, akkor szétrág mindent amit csak tud. Alapvetõen, teljesen nyugodt viszont soha nem lehet lefárasztani, 2órás apport után pihen 15 percet, és folytatja:D Tényleg csak azon múlik, hogy mennyit foglalkoznál vele, de szellemileg is tréningezni kell, különben megnézheted a házat.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!