Találatok a következő kifejezésre: Lehet panelban emeleten (7 db)

Lehet panelban 3. emeleten akvárium, ami kb 300 literes, 500-600 kg?

Vízzel kaviccsal kb 500-600kg.

Legjobb válasz: Nem, nem fog leköltözni! Amúgy a 300l-es aksi berendezéssel együtt is alig lesz több 300kg-nál...tudod, Archimedes.A berendezés miatt jó, ha 200l belefér.Majd számold a vödröket!

Nem, nem fog leköltözni! Amúgy a 300l-es aksi berendezéssel együtt is alig lesz több 300kg-nál...tudod, Archimedes.A berendezés miatt jó, ha 200l belefér.Majd számold a vödröket!
Utánanéztem kicsit. A régebbi lakásfödémek a biztonsági tényezõt és tartós teherhányadot is figyelembe véve kb. 2-3kN/m2 hasznos teherre vannak méretezve. Koncentrált teher elhelyezésénél figyelembe kellene venni az építési technológiát is.. Szerintem általánosságban elmondható, hogy ha 300kg terhelést raksz kb 0, 5-1 m2 területre elosztva (jó állapotú, szabályosan megépített panelházban) akkor nem lesz vele gond, de ennél többet már nem kéne.
Nos, mint leendõ mérnöknõ mondom neked, h nem! Olyan biztonságitényzõkkel számolunk tervezéskor, h pl a liftek is 3*annyit bírnak, mint, ami rájuk van írva. Bár sokmindentõl függ.De ha nagymamám többszázkilós tömörfa szekrényi nem nézték még meg, h mit csinál az alsószomszéd, pedig évek óta ott vannak..esetleg keress egy statikus szakembert, és mutasd meg neki a helyet, hátha dicsõ kommunista hazánkban kilopták az anyagot a panelbõl is.Vagy vegyél kisebb akváriumot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, úgy döntöttünk, nem kockáztatunk. Eladó az akvárium.Ha valakit érdekel, olcsón mert csak a helyet foglalja sajnos!!

Mitől zúgnak a falak panelban? Most költöztem egy 7. emeleti panelba és esténként kb 10 órától reggelig monoton, motorzajszerű zúgást lehet hallani, lehet hogy a falakban futó csövekből jön, de miért csak este?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy esetleg este vagy olyankor amikor fúj a szél és akkor? Mert ha szél fújás közben van ez akkor már érdemes estefelé az ablaknál körül nézni az ablak keretnél megnézni a szigetelést. Sajnos létezik egy kimondottan amatõr módszer fõleg a panel lakásoknál hogy a szigetelést tehát a réseket egy nejlon zacskó maradványaival tömik b és szél hatására zúgás szerû hangot ad ki. Nálunk ugyan ez volt az elõzõ tulajt jól le is csesztem elõször, õ azzal mentegetõzött hogy az alsó szomszéd fúr, farag folyton mert asztalos és ugye kicsit zizi a tag alapból. De nem az ablakréseknél a nejlon zörgése okozta ezeket a zajokat, kiszedtem belõle és szilikonnal húztam végig ott, és jé azóta semmi és nem húz be úgy az ablak mint elõtte. És ezt nõ létemre oldottam meg.

Nem lehet hogy esetleg este vagy olyankor amikor fúj a szél és akkor? Mert ha szél fújás közben van ez akkor már érdemes estefelé az ablaknál körül nézni az ablak keretnél megnézni a szigetelést. Sajnos létezik egy kimondottan amatõr módszer fõleg a panel lakásoknál hogy a szigetelést tehát a réseket egy nejlon zacskó maradványaival tömik b és szél hatására zúgás szerû hangot ad ki. Nálunk ugyan ez volt az elõzõ tulajt jól le is csesztem elõször, õ azzal mentegetõzött hogy az alsó szomszéd fúr, farag folyton mert asztalos és ugye kicsit zizi a tag alapból. De nem az ablakréseknél a nejlon zörgése okozta ezeket a zajokat, kiszedtem belõle és szilikonnal húztam végig ott, és jé azóta semmi és nem húz be úgy az ablak mint elõtte. És ezt nõ létemre oldottam meg.
A kérdező hozzászólása: Nem, a szigetelés itt rendben van, mostmár biztos, hogy falakból jön mert rátapasztottam a fülem és hallani, hogy onnan jön a zaj, de ha a fûtés miatt akkor nem értem, hogy miért csak este hallani hiszen napközben is megy a fûtés...

Panel lakás 7. emeletén lakom, szeretnék egy boxzsákot a szobámba, a kérdés hogy fel lehet fúrni a plafonra? (saját lakás) nem zavarná a fenti lakót?

Legjobb válasz: Mi társasházban laktunk, az 1. emeleten. Alattunk lakó felfúrt egy bokszzsákot. Amikor bokszolt, akkor az egész lakás remegett, és nagyon hangos is volt.

Mi társasházban laktunk, az 1. emeleten. Alattunk lakó felfúrt egy bokszzsákot. Amikor bokszolt, akkor az egész lakás remegett, és nagyon hangos is volt.
Ha a fentit nem, de az alattad levõt biztosan, iszonyú zavaró lehet, Én mindent hallok, ami felettem történik, Tv, léptek zaja, ha fut valaki a szobában dübörög a plafonom, még a beszélgetés is hallatszik.
Biztos hogy zavarná az alattad, fölötted és melletted lakókat is, úgyhogy szerintem ez nem jó ötlet.


Mit lehet tenni? Panel lakás első emeletén lakom, bejárati ajtó fölött, és az ajtó minden csukódásnál nagyot dübben.

Most cserélték le a régi vas ajtót m?anyagra, de ez is hatalmasat dübben, mert a végén berántja egy kar, amin szerintem lehet állítani, de egyszer?en senki nem képes normálisra megcsinálni. Mit lehet tenni, hová lehet fordulni ez ügyben, ha a közösképvisel? tehetetlen, és már engem néz hülyének, hogy ugyan már, ez csak engem zavar....? Hol érvényesíthetem a jogaimat, hogy a lakásomban csönd és nyugalom legyen végre?

Legjobb válasz: Szerintem a közös képviselõ igazán megérthetné a problémádat, és tehetne valamit ez ügyben. Ha õ nem hív szerelõt, aki be tudná állítani azt a kart, keressél nyugodtan valakit és kérd el a szerelési költséget rá. Az ajtón biztosan lehet állítani, hogy lassan csukódjon be. Nálunk is lecserélték ezt a "kart", mert a földszinti lakókat zavarta az ajtó csapódás, sõt, még nálunk a 2.-on is lehetett hallani...

Szerintem a közös képviselõ igazán megérthetné a problémádat, és tehetne valamit ez ügyben. Ha õ nem hív szerelõt, aki be tudná állítani azt a kart, keressél nyugodtan valakit és kérd el a szerelési költséget rá. Az ajtón biztosan lehet állítani, hogy lassan csukódjon be. Nálunk is lecserélték ezt a "kart", mert a földszinti lakókat zavarta az ajtó csapódás, sõt, még nálunk a 2.-on is lehetett hallani...
A kérdező hozzászólása: Itt most lett ajtó cserélve , még garanciális, más szerelõ hozzá sem nyúlhat sajnos. Mindig megpróbálja a gondnok is állítani, de nem jön neki össze, vagy csak két- három napig mûködik megfelelõen, utána egyszercsak megint elállítódik. Idõjárástól is függ állítólag, hideg- meleg...Ezekben a karokban valami olaj van, és ez az anyag ahogy hidegben összemegy, melegben tágul... valami ilyesmit magyaráztak. Szóval már nem tudom mitévõ legyek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a precíz választ. Én mindig beszélek a közös képviselõvel, szól is a gondnoknak, hogy állítson az ajtón. Az próbál is, de nem tudja megcsinálni normálisan. Most is itt volt az elõbb, állítgatta, de semmi eredménye, reng a ház, az ablak.
De miért a gondnok csinálja? Hívasd fel a gyártót, vagy akitõl vettétek, hogy garanciálisan állítsa be nektek szakszerûen.
A kérdező hozzászólása: Mi lakók nem tartjuk a kapcsolatot közvetlenül a gyártóval, mindent a közös képviselõ intéz. Neki szoktam szólni, ha valami nem jó, és õ intézkedik. Szóval ez nem olyan egyszerû. Én már rég a gyártót hívtam volna, nem a gondnokságot!

Panel lakás ablakára (10. emeleten) hogy lehet feltenni az erkély nélküli ablakra szúnyoghálót?

Legjobb válasz: Öntapadós szúnyoghálót rakj fel. Azt belülrõl 10 perc felrakni.

Öntapadós szúnyoghálót rakj fel. Azt belülrõl 10 perc felrakni.
Keretesre kell megcsinálni. Tehát legyen fakerete. A keret két oldalába fúrsz kb 2-2 helyre két pici lyukat, kb 1 centi legyen a lyukak között. Ide fûzöl drótot. az ablakkeretedbe menetes csavarokat betekersz kb a feléig, és a dróttal fogatod oda a keretet.
Csinálj ilyen mûanyag direkt erre a célra gyártott keretbõl. 5fm egy szál, van hozzá sarok elem, és kampók is , gumi ami befogja a hálót.belülrõl kirakod és a kampókat elfordítod és már fogja is. Szinte örök élet. Nekem kb 10 ablakon ez van, és szuper. 30mp alatt le is tudod venni illetve vissza. http://kepfeltoltes.hu/view/130621/h_l__001_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/130621/h_l__002_www.kepfeltoltes.hu_... http://kepfeltoltes.hu/130621/h_l__003_www.kepfeltoltes.hu_... http://kepfeltoltes.hu/130621/h_l__004_www.kepfeltoltes.hu_...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Meg is mutatom majd a páromnak hogy mit szól hozzá!:) (Mégiscsak neki kell megoldania, nem nekem a lánynak:D)

Mennyi lehet a reális értéke Szigetszentmiklóson, központi helyen, egy 40 nm-es, 2. emeleti panel lakásnak?

Eredetileg egy nagyobb szoba volt, de két kicsire lett lett leválasztva (külön bejárat), tehát pl. gyereket egyedül nevelő szülőnek tökéletes lenne. Nincs felújítva, de abszolút lakható (hisz mi is ott laktunk:) ). Kivéve a konyhát, az fel lett újítva, a konyhabútor egyszer sem volt használva, mert pont úgy alakult, hogy addigra mi elköltöztünk.

Legjobb válasz: Tudom, hogy minden lakás annyit ér, amennyit adnak érte, de a neten ugyanilyen lakások, állapottól függõen 4-5 millió között vannak. Nekem ez egy kicsit soknak tûnik. Szerintetek?

A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy minden lakás annyit ér, amennyit adnak érte, de a neten ugyanilyen lakások, állapottól függõen 4-5 millió között vannak. Nekem ez egy kicsit soknak tûnik. Szerintetek?

Üdv.! Pár hónapja költöztünk be panel, 7. emeletére. Nagyon sokszor iszonyatos bűz árad, a wc-ből, vagy a fürdőből felváltva. Eszméletlen, elviselhetetlen. Mit lehet tenni? Ha ezt tudom, nem is vesszük meg a lakást.

A közös képvisel?nek meg már többször szóltunk, de nem sok változott. Egyszer volt kinn valami "szakember", de nem sok mindent csinált. Beperelhetem az eladót, h ilyen lakást adott el?

Legjobb válasz: Elsõnek: A panelházak már csak nem ilyenek, mert érdekes módon én 25 év alatt 1x sem tapasztaltam ilyet a lakásomban, sem máséban.

Elsõnek: A panelházak már csak nem ilyenek, mert érdekes módon én 25 év alatt 1x sem tapasztaltam ilyet a lakásomban, sem máséban.
A panel házak már csak ilyenek...
A wc mögött, illetve a fürdõszoba szellõzõjénél halk zúgás hallható, ha mûködik.
A kérdező hozzászólása: De azt hogy be van-e kapcsolva, vagy spórolás miatt kikapcsoltatta, azt honnan tudom? Ha megkérdezem, azt mondja hogy megy, de mirõl tudok meggyõzõdni, hogy valóban így van-e?
Ha a kagylót cseréltettétek, onnan nem jöhet. A szagelszívó be van kapcsolva? A közös képviselõk a kiadások csökkentése miatt gyakran kikapcsolják, de ezt a tulajdonosokkal nem közlik. Nézz utána!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsokat! Az a baj, hogy már ezeken túl vagyunk, sõt WC kagyló csere is volt...Nem is tudom hová fordulhatnék, de valamit tennem kell, mert eszméletlen módon elviselhetetlen...A kommenteket én nem töröltettem. Miért tenném? Üdv. és mégegyszer köszi a válaszokat! Mindenkinek szép napot.
Tudnám, hogy miért kell egy hozzászólást töröltetni...
Valószínûleg a wc bûzelzárójával van a baj. Érdemes lenne egy új wc-kagylót venni, szakemberrel berakatni. Meglátod, megszûnik a probléma.
http://www.dugulaselharitas.net/buz-a-lefolyoban.html ezt találtam WC csésze Nem hermetikusa rögzített csésze az aljzathoz. Az ültetõ gumi hiánya a WC. csésze kifolyócsonkjánál. Kiszáradt a bûzelzáró rész, ez sokszor a repedt fajanszra utal. Vákuum a rendszerben, a kiszellõztetõ hiánya. Mosogatónál Lerakódások és szennyezõdések a lefolyócsonkban és a túlfolyójáratba. Nincs meg a megfelelõ bûzelzárás a szifonban. Kiszáradt a szifon, ennek több oka is lehet (ritka használat, lyukas csõ) Az ejtõvezeték kiszellõztetési hiánya, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot szív és lerántja a vizet a bûzelzáróból. szerintem nálatok ezek a bajok lesznek
Több mint 30 évnyi panel alatt pár apró és múló eset volt. Ahonnan jött az a kád lefolyó mert annak asszem nincs bûzelzáró állóvize. Közelrõl beleszagoltam és onnan jött, de meg is szûnt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!