Találatok a következő kifejezésre: Lehet olyan párkapcsolatban (22 db)

Hívők! Szerintetek akarhat az Úr egy olyan párkapcsolatot, ahol az egyik félnek már volt párkapcsolata, viszont a másiknak nem, mert jókeresztényhez méltóan az igazira várt? Szóval lehet egy ilyen kapcsolat Istnetől?

Hogy tudnék választ kapni rá? Nem akarok belemenni olyanba, ami nem helyes.

Legjobb válasz: Úristen, ez alapján akarsz dönteni, most komolyan? Szerintem, ha tényleg létezik Isten, nem fog a pokolraküldeni azért, mert olyannal akarsz járni, akinek már volt párkapcsolata... A jó keresztényeknek is lehet több párkapcsolatuk, tudtommal csak a házasság elõtti szex tiltott... Ne ilyenek alapján akarj már elküldeni valakit, ez semmivel sem jobb, mintha a horoszkópja alapján döntenél.

Úristen, ez alapján akarsz dönteni, most komolyan? Szerintem, ha tényleg létezik Isten, nem fog a pokolraküldeni azért, mert olyannal akarsz járni, akinek már volt párkapcsolata... A jó keresztényeknek is lehet több párkapcsolatuk, tudtommal csak a házasság elõtti szex tiltott... Ne ilyenek alapján akarj már elküldeni valakit, ez semmivel sem jobb, mintha a horoszkópja alapján döntenél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Nagyon hasznosak voltak!
Ha szereted akkor belemész a kapcsolatba. Ne ilyesmi alapján dönts.
Miért ne lehetne ez jo kapcsolat, ? Ha szeretitek egymást. Azt az Úr is akarja.
Ha nagyon bizonytalan vagy, kérdezz meg egy papot/lelkészt. :) De szerintem nincsen ebben semmi rossz. A párkeresést és az ismerkedést tudtommal egyik vallás sem tiltja, csak a házasság elõtti szexet. Ha a párod már ebbe is belekóstolt, akkor sem kell félned, ha igazán szeretitek egymást, és hûségesek vagytok, Istennek sem lehet kifogása a kapcsolatotok ellen!
"Ha ezt az igazságot elfogadod, akkor az olyan ember, aki párkapcsolatokban élt, de azt megbánja és megvalja Istennek, Õ eltörli azokat és olyan, mintha sosem követte volna el, így teljesen tiszta ember. " Miért kéne megbánnia a korábbi kapcsolatát?
Az, hogy az egyik félnek már volt párkapcsolata, nem kizáró ok. Ha házasságig vártok a szexszel, és úgy általában az Úrnak tetszõ életet éltek, akkor nyugodtan belevághattok a kapcsolatba. Ha mondjuk a másik féllel más "gondok" is vannak azon kívül, hogy volt már párkapcsolata (mondjuk házasságon kívül szexelt, és nem bánta meg), akkor megfontolandó a dolog, mert elõfordulhat, hogy téged is rossz útra visz majd. Szóval ha az illetõ feddhetetlen, akkor oké, ha nem, akkor ne menj bele, nehogy baj legyen.
Milyen felekezetbe jársz? És õ?
Na, álljunk csak meg. Te most azt kérdezed, hogy helyes-e olyan emberrel járnod, aki már járt mással is? Persze hogy helyes, ennek semmi köze ahhoz, hogy neked szánta-e õt Isten. Még ha azt írtad volna, hogy le is feküdt másokkal elõtted, akkor azt mondanám, hogy csak akkor járjál vele, ha megbánta (addig is persze barátkozni azért szabad). De az egyáltalán nem baj, hogy járt elõtted mással. Nekem is volt régen egy barátom, jártunk másfél évig, kiderült, hogy nem illünk össze és szakítottunk. Aztán valaki másba voltam szerelmes, de õ egy másik lánnyal kezdett járni. Aztán megtaláltam a mostani barátom - hát, nem is értem, miért nem jöttünk eddig össze (kb. 8 éve ismerem). Nekem nagyon úgy tûnik, hogy ezt Isten is így tervezte (mármint hogy mi házasodjunk majd össze). Igyekszem minél jobban megismerni, és imádkozom, hogy jól tudjak dönteni, meg hogy legyen meg Isten akarata. Szerintem ennél többet nem tudok tenni, bízom Istenben, hogy vezetni fog a megfelelõ irányban.
Az a lényeg, hogy ne ragadj le nála. Fiatal vagy még, ismerj meg minél több embert, egy közül elég nehéz jól választani. Azzal nem értek egyet, hogy egy igazi létezik mindenki számára, akit meg kell találnia. Szépen is lennénk, ha így volna! És ha az én igazim a Galapagos-szigeteken lakik?! Nem egy igazi van, bárkivel lehet sikeres és tartós a kapcsolatod, akivel azonos az értékrendetek és jól kijöttök. A sikeres kapcsolat egyik legfontosabb alappillére az azonos értékrend. Jó tanács, hogy olyan fiúkkal randizz csak, akik jó hatással vannak rád. Olyannal neki, aki rossz irányba visz el, nehogy baj legyen.
Újra megkérlek, térden állva, hogy ne csinálj hülyeséget. Komolyan, úgy érzed, hogy neked van teremtve és azon gondolkozol, hogy mi van, ha isten lesújt, mert már volt párkapcsolata? AZ ég szerelmére, ne éljünk már a középkorban! És mégis, szerinted és úgy egyáltalán a turóbkeresztények szerint... Ha van egy párkapcsolatom most. Ez életemben az elsõ. Aztán azt mondja, hogy na, nem kellesz, szia. AKKOR ÉN MEGYEK A POKOLRA, mert már volt párkapcsolatom? Ne legyünk már nevetségesek!
Ezt a kapcsolat Istentõl van-e neoprotestáns kérdéskört kezdem unni, hol van benne a Bibliában, hogy Isten azt mondta X-nek te Y-nal házasodsz, Z-nek meg, hogy B-vel házasodsz. Tudomásom szerint sehol, mert akkor kijelentésben mindenki pontosan megkapná kivel, hol és mikor.
A kérdező hozzászólása: Értem. Kicsi az esélye, hogy elsõre "beletrafálok". Egyébként, ha neki is az elsõ kapcsolata lenne, nem is gondolkodnék, mert tisztára olyan, mintha nekem teremtették volna.
Miért ne? Egy keresztény interjúban olvastam, hogy a fiataloknak sok embert meg kell ismerniük, sok tapasztalatot kell szerezniük, hogy megtalálják a számukra legmegfelelõbb embert. Attól, hogy valakivel összejössz, még nem kell rögtön abban gondolkodni, hogy vele fogsz életed végéig élni. És nem is kell vele lefeküdnöd, ha nem akarsz. Idõvel úgy s minden kialakul köztetek, és hát ha nem õ az igazi, akkor sincs semmi baj.
Szerinted Isten nem bocsátja meg, ha valaki bûnt követett el? Dehogynem. Amit írsz, az pedig nem is bûn. Mennyivel inkább örül kicsijei örömének.
Jajj, hát Isten nem drótkötélen ráncigálja elénk a párunkat, hogy nesze, vele kell élni!! Ezt te választod, szabad akaratú lény vagy. Van egy, akit neked szánt, de ezt az ember nem tudhatja egybõl, van, hogy melléfog. Én hívõ vagyok, eddig már 3 barátom volt (nem feküdtem le velük), és senki nem vet meg ezért. Azokkal nem jött össze végül a dolog, aztán szétmentünk. Mostani barátommal már 2 éve nagyon jól kijövünk. A fiatalság a párválasztás idõszaka, nincs ebben semmi rossz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Egyik félnek sem volt még szexuális kapcsolata. Neki nem annyira fontos, hogy házasságon belül történjen az elsõ szexuális kapcsolat, de tiszteletben tartja, hogy nekem fontos és megvárná, bár lehet, hogy most már õ is úgy gondolja, ahogy én. Egyébként ez még függõben van, mert nagyon tanácstalan vagyok. Nem ez alapján akarok dönteni, csak mivel nekem még nem volt kapcsolatom, mert az igazira vártam és nekem fura érzés, hogy neki már volt élménye más fiúval (csók, stb)... Szüleim is keresztények, de megtérésük elõtt volt más kapcsolatuk is. Csak én ebbe születtem bele. Nagyjából értitek, hogy hogy érzek?

Lehet olyan egy párkapcsolatban hogy a felek tulzottan szeretik egymás, és ez vezet szomorusghoz és rosszkedvhez, és rontja a kapcsolatot?

Legjobb válasz: Talán olyan van hogy túlzott ragaszkodás, amitõl egy idõ után megfulladnak az emberek. De olyan hogy túlzott szeretet... Vagy talán túlzott aggódás, túlzott féltés, túlzott törõdés, amikor nem engedik a másikat "élni". Na az az ami rontja a kapcsolatot. A szeretet - enged is.

Talán olyan van hogy túlzott ragaszkodás, amitõl egy idõ után megfulladnak az emberek. De olyan hogy túlzott szeretet... Vagy talán túlzott aggódás, túlzott féltés, túlzott törõdés, amikor nem engedik a másikat "élni". Na az az ami rontja a kapcsolatot. A szeretet - enged is.
Nálunk majdnem ráment a kapcsolatunk a férjemmel az elején arra, hogy pokolian szerettük(szeretjük mind a mai napig) egymást, de õ nem bízott magában, hogy elég jó nekem, és ebbõl lett egy nagy adag féltékenység.Nah az majdnem taccsra tett minket, de szerencsére egy idõ után sikerült levetkõznie.(Nagyjából 9 hónap kellett.)Azóta nem féltékeny senkire.Most hogy baba jön, meg már eszébe sem jut ilyen, sõõt, õ kérdez rá, hogy mi van azokkal a barátokkal, akikre korábban pokolian féltéken volt:) Most hogy a féltékenység elment, maradt a szeretet/szerelem, ami még most is olyan, mint az elsõ napokban, és nemh szomorúságot nem okoz, de kimondhattalanul boldoggá tesz. A nagy szerelem csak akkor fáj, ha valamelyik fél úgy érzi viszonzatlan.
Én most hasonló cipõben járok. Az utóbbi idõben túlzottan ragaszkodok a páromhoz, és félek ezzel tönkreteszem a kapcsolatunkat. Ahányszor csak tudom felhívom. Az eszemmel tudom, hogy ezen változtatni kellene, de az érzéseimet nem tudom kontrollálni, pedig bármilyen nehéz is, muszáj lesz, mert ez csak rajtam múlik. Túlzott szeretet nincs, csak túlzott ragaszkodás, amikor megpróbálod a másikat rövid pórázon tartani, mert estleg félsz, hogy elveszíted. Én ezentúl megpróbálok reálisan gondolkodni, ezt tanácsolom neked is.:)
Nagyonis lehet, ilyenkor kb. az van, h nem tudjátok együtt élvezni az életet. De ez rengetegszer megesik emberekkel is, akik nincsenek párkapcsolatba. Valahogy igen.. túl nyomott.. túl szoros a dolog, és már semmi másra nem tudsz gondolni. Ez olyan, mintha úgy élnél 18 éves korodig, hogy majd milyen lesz, ha 18 leszel.. kihagytad az elõtte lévõ idõszakot. Szóval a megoldás a függetlenség, próbáljátok meg élvezni az életet, és ha már így összehozott a sors titeket, akkor együtt! De ilyenkor vigyázni kell arra, hogy ne függ tõle annyira, h szinte már rettegsz, hogy mi lesz ha nem lesz veled... Ez a legfõbb gond.

Ha olyan fontos az ismerkedésnél az igényesség, akkor hogy lehet olyan sok igénytelen embernek igényes emberrel párkapcsolata?

Utcán is látok embereket, de sok ismerősöm is elég igénytelen, hiányzó fogak, zsíros haj stb párkapcsolata és ráadásul általában a másik fél igényes.

Legjobb válasz: Az igényesség nem azt jelenti, hogy napi 8 órát flóraszeptben ázol. Neked még biztos nem volt zsíros a hajad soha.

Az igényesség nem azt jelenti, hogy napi 8 órát flóraszeptben ázol. Neked még biztos nem volt zsíros a hajad soha.
FELSZÍNES GYÖKÉR VAGY
A kérdező hozzászólása: Fõként a csúnya, hiányzó fogú embereknek is. Pl: Minap a buszon volt egy pasi, fekete hiányzó fogai voltak és viszonylag csinos barátnõje volt.
Örülj neki hogy egy ilyen csaj akinek ez is megteszi nem téged talált be.
nem lehet, hogy csak te látod õket igénytelennek?:D én nem szoktam ilyet látni, max olyat, hogy csinos lány kevéssbé helyes pasi vagy fordítva, de az nem igénytelen attól még.
A zsíros tisztaság kérdése.Van, aki hajlamos is rá, hogy gyorsan zsírosodik a haja, plusz munkahelyen, ahol védõfelszerelés kell.Az igényesség más.
A páromnak is van oldalt hiányzó foga összesen 3. Attól még nagyon igényes pasi.... Foga meg nemsokára lesz amint a többszázezer meglesz rá.... ugyanis ez nem kevés pénz... 110 ezer volt hogy a rosszakat kiszedték kezelték stb. a berakás még többe kerül...nem egy sampon ára vagy egy márkás pólóé... Amúgy szép, igényes és normál módban élõ család vagyunk. Az meg hogy van akit igénytelennek látsz...én sem vagyok annyira top mondjuk egy kimeritõ 8 órás melós nap után vagy egy kirándulás után stb stb... Nem mindegy mikor látod õket milyen helyzetben.
Ez is függ pl attól, hogy milyen erõsen kötõdik egymáshoz a két fél... Pláne ma mikor egyre kevesebb pénze lesz az embereknek, hogy ilyenekre is költsenek, mint drága fogászati beavatkozások. Ha valami testi probléma van akkor már azonnal véget is kell vetni a kapcsolatnak? Eldobjuk egymást mert megváltozott a másik testileg? Már nem olyan mint volt? Hányan gondoltok arra, mikor párt kerestek, összejöttök valakivel, hogy majd milyen lesz 70-80 évesen akár? Amikor már ráncos a bõre, hajlott a háta, betegségei vannak? Akkor/addigra elhagyjátok? Nem is folytatom inkább elmélkedjetek ezeken ti is...
Talán mert gazdagok.


Lehet bizony.
Ha a hosszú távú kapcsolatot vesszük figyelembe én megbukok rajta az nekem nem megy, hogy miért?, nem tudom egyszerûen naponta változhatnak dolgok és ki vagyok én aki ez ellen küzdjön.De az hogy minden formájában alkalmatlan lenne valaki olyanról még nem halottam lehet hogy léteznek de akkor azokkal tényleg nincs rendben minden.Hogy emellett milyen életet él mellékes.
létezik, tapasztalatból mondom...
ha nem szeretnél akkor létezik. ha szeretnél, akkor nem, csak olyan, hogy nem találod a megfelelõ partnert.

Van olyan elvált pasi, akivel lehet normális párkapcsolatot kialakítani?

30 éves elvált anyuka vagyok. Sokáig úgy gondoltam, hogy az elvált pasik között keresgélek, mert a gyermektelen pasikkal rosszak voltak a tapasztalataim (pl lemondtam a randit egy sugárban hányó lázas lánykám miatt, és a pasi képtelen volt megérteni, hogy miért nem hagytam másra)

Legjobb válasz: Tudod kedves, AZ NÕSÜLJÖN ÚJRA, AKINEK ROSSZ A MEMÓRIÁJA!!! (egy "defektes")

Tudod kedves, AZ NÕSÜLJÖN ÚJRA, AKINEK ROSSZ A MEMÓRIÁJA!!! (egy "defektes")
Én egy elvált pasiban találtam meg azt, akit kerestem. Neki is volt egy hasonló korú gyereke, mint nekem. Nem sajnáltatta magát pedig a felesége lépett félre. Teljesen egészséges öntudatos, jó humorú férj, 5 éve boldog vagyok mellette és nem is gondoltam, hogy valaki mellett ilyen boldog lehet az élet, azelõtt annyit szenvedtem. Szóval szerintem vannak csodák, van esély, igen.
Normális párkapcsolatra nyitott vagyok, de házasságra soha többet. Egy másik defektes.
Csak adalék: nagyon kell vigyázni arra, hogy ne olyan legyen az újhoz a hozzáállás, mint az elvált házastárshoz volt. Ez ugyanis egy másik ember, akivel elõlrõl kell kezdeni....
Van bõven, gyõzd elhesegetni:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az õszinte válaszokat, kedves defektesek és többiek :) Persze nem megsérteni akartalak Benneteket, és magam is defektes vagyok, hiszen elhagytak, sérültem... Csak én már szeretnék újrakezdeni. Társra lelni. Akik azt írták, hogy házasság sohatöbbet, azok miért? Csak érdeklõdöm.
Van itt egy "nem elvált", de defektes! ;) Hol laksz?
Neked vannak téves elvárásaid. Minden elvált ember legyen nõ vagy férfi lelkileg egy megkinzott, defektesnek nevelt vagy született ember. Akit betegként kell kezelni. Teljesen másként , mint a volt férjedet vagy feleségedet. Még egy dolog. akinek egyszer megégette a kása száját, az utána még a JEGET IS MEGFÚJJA.
#6: a mai magyar joggyakorlat szinte feltétel nélkül a nõnek, az anyának kedvez. Nem adom meg még egyszer senkinek a lehetõséget arra, hogy anyagilag, erkölcsileg, vagy bármi egyéb módon tönkretegyen. #3 voltam.

Lehet olyan valaki a nagy ő, az igazi, akivel nem volt és valószínűleg nem is lesz párkapcsolatom?

Most nem siránkozni akarok meg ilyenek mert fiatal vagyok és persze nyilván lesz majd családom,de elképzelhet? az,hogy nem fogok más iránt olyan mélyen érezni mint az iránt a lány iránt akir?l a kérdés szól?csak mert ? küls?re és bels?re tökéletesen olyan mint amilyen párt szeretnék magamnak.

Legjobb válasz: Nem, csak most érzed úgy, hogy õ a tökéletes. Majd az lesz a nagy õ, akivel össze is jön minden, úgy, ahogyan az kell. Nem minden emberhez egyetlen egy másik illik, ez hülyeség. A kapcsolat mélysége rengeteg dolgon múlik, nagyon fontos az is, hogy mikor találkoztok, milyen szakaszában a saját életeteknek. Lesz még tökéletesen hozzád illõ csaj.

Nem, csak most érzed úgy, hogy õ a tökéletes. Majd az lesz a nagy õ, akivel össze is jön minden, úgy, ahogyan az kell. Nem minden emberhez egyetlen egy másik illik, ez hülyeség. A kapcsolat mélysége rengeteg dolgon múlik, nagyon fontos az is, hogy mikor találkoztok, milyen szakaszában a saját életeteknek. Lesz még tökéletesen hozzád illõ csaj.
Szerintem kérdéses a dolog. Ha nem volt vele párkapcsolatod, honnan tudod, hogy õ az igazi, honnan ismerheted õt annyira? Valószínûbb, hogy csak a saját képzeleted által kreált alakba szerettél bele. Egyébként 21 évesen még fiatal vagy, még simán találkozhatsz olyannal, aki tökéletesen olyan, amilyen párt szeretnél. Ami azt illeti, 10 olyannal is találkozhatsz még.
A tökéletest nem csak a külsõ és belsõ teszi.
A kérdező hozzászólása: "soha többet ne találkozz vagy beszélj vele, facebookról tiltsd le stb." igaz csak pont ez a legnehezebb
Itt az a probléma hogy nem lehet a tiéd.Ezért vagy most úgy oda és valószínûleg leszel is még egy jó darabig.Nekem is ugyan ez volt.1 éve történt már de még mindig ugyan olyan rossz.A tanácsom hogy soha többet ne találkozz vagy beszélj vele, facebookról tiltsd le stb. Elõbb utóbb elfelejted ha nem látod.
Emberek többsége felszínesen szerelmes, mintha egy elromlott tárgy lenne a másik amit ki lehet dobni. Aki nem egy életre képzelte el az nem szerelmes igazából. Sokan a pár hónapos fellángolást is szerelemnek mondják... Mindenki pótolhatatlan csak megtanulunk nélküle élni és boldogulni. Pár hónap után elfelejtenek valakit amikor évek alatt sem lehet kiszeretni egy ilyen szerelembõl, de talán egy élet is kevés ehhez. Egyik ember sem pótolhatja a másikat!
Francokat lesz ott, az ember lehet többször is szerelmes. Arról nem is beszélve, hogy az ember változik is. Ma pl. már nem kellene az a szõke csaj, akiért a gimiben odavoltam, pedig akkor azt hittem, õnála senki nem lehet tökéletesebb a számomra. Ma már beszélgetni se sok kedvem lenne vele, ha összetalálkoznánk, teljesen más típusú csajokat látok érdekesnek, tökéletesnek.
A kérdező hozzászólása: aza baj h én is ettõl félek h így lesz.ezért is vagyok kicsit kétségbeesve.
Ahogy érzed, én így érzem. :/ A háttérben ott lesz, új szerelemnél is. Mindig ott lesz a kérdõjel, hogy mi lett volna...
A kérdező hozzászólása: utolsó, remélem nincs igazad mert akkor ezt be..optam
Olyan hülyeséget tudtok mondani.... Aki szerelmes az még egyszer nem áll össze senki mással sem szerelembõl, soha többé.
A kérdező hozzászólása: a beszélgetéseinkbõl szûrtem le mert sokat beszélgettünk és nem csak az idõjárásról.
Az lesz az igazi, akit a hibái ellenére is nagyon fogsz szeretni. Akirõl írsz, az szerintem csak az általad elképzelt ideálod, de az nem jelenti azt hogy iránta érzel a legmélyebben, vagy hogy vele illesz leginkább össze. Idõvel rájössz majd .
Valószínûleg nem csak egyetlen ilyen tulajdonságokkal rendelkezõ személy létezik. Az lesz az igazi, akivel testileg-lelkileg boldoggá teszitek egymást egy életen át.
Szerintem van ilyen. Én is ilyen helyzetben vagyok. 21/N
Mindenki ilyent akar! Ez az egész olyan mint az autóskártya. Van több jellemzõ és mindegyiknek van értéke, ami amúgy nem számszerûsíthetõ csak összehasonlítható. Ha kifogsz egy csajt és jók az értékei, megfelel neked, akkor lehet hogy õt gondolod a nagy õ-nek de biztos h van nála jobb is. Sõt, ott van még a mindi is, amibõl csak egy van, de valószínûleg más kapja majd meg. Persze neked is lehet szerencséd és bármelyik választottaddal lehetsz boldog! 29F

Hol lehet olyan normális, megbízható, rendes lányt találni, aki kipróbálná más lánnyal is a szexet? Én hetero vagyok, párkapcsolatban élek, de mégis kipróbálnám egy lánnyal. Ez normális?

Legjobb válasz: Normális. Kíváncsi vagy. Bizti van másik lány is, aki épp ilyen kíváncsi. Hogy hol találhatod meg? Talán társkeresõben, cseten. Nincs igazán jó ötletem :S

Normális. Kíváncsi vagy. Bizti van másik lány is, aki épp ilyen kíváncsi. Hogy hol találhatod meg? Talán társkeresõben, cseten. Nincs igazán jó ötletem :S
Szia!Ez normális.Én is hetero vagyok, de csajsziktól sem húzodom el.Még nem voltam együtt lánnyal, de smárolni smároltam már, és engem is hajt a kiváncsiság.Mondjuk nekem van egy biszex barátnõm.Szóval ez normális.Keress társkeresõ oldalon.Sok sikert! Puszi, egy 20éves lány.
Társkeresõ oldalon rengetegen vannak, akik lányt, fiút, párt kersnek. http://www.goldengate.hu http://www.szexneked.hu http://www.szexnekem.hu ...
Szia! ez egy normális dolog! Én is kipróbáltam lánnyal és nagyon jó volt, bár nem ragadtam le náluk! :) Szerintem azért vizsgálódj barátnõid körében is, hisz lehetséges, hogy lelkük mélyén õk is kíváncsiak! :) Én is egy barátnõmmel voltam!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod.
szia, te kérdés feltevõje! vegyél fel msn-re, és beszéljünk a dologról! [email protected]
szia, én is olyan lány vagyok, akit keresel. Ha gondolod irj privit :)
Lehet h önbizalom hiányos vagy és azért..nem viccelek
Elég gusztustalan ember lehetsz ez alapján... A párkapcsolatodról is nagyon jó képet ad az, hogy neked az számít, ki elõtt vagytok a pároddal. Normális párkapcsolatban, amiben nem ilyen felszínes, rosszindulatú emberek vannak, ugyanolyan jól esik megölelni a párodat bármilyen körülmény között. Hihetetlen, hogy vannak ilyen emberek, pofám leszakad helyetted... Örülj a boldogságodnak, az egy jó dolog, de azért mások nyomorát élvezni... Tudok gratulálni!
Valami "önbizalom-löket" lehet neked, ami önmagában nem gáz hogy próbálod növelni, de ilyen módszerrel, hogy a másik szerencsétlenségét használod fel erre, önzõ és gonosz dolog. Másrészt te mi alapján döntöd el, hogy valaki szerencsétlen és nincs esélye párkapcsolatra? Szóval ez inkább valami jellembeli kérdés lehet nálad, hozzátenném, nem túl szerencsés...
Ja hogy komoly volt a kérdés? Akkor simán paraszt vagy.
A kérdező hozzászólása: #1, #7, #8 válaszolóknak köszönöm a normális válaszát.
Ezt nem lehet megfejteni. Igazából neked kéne tudnod. Valószínû azért mert tudod hogy neki kicsi az esélye arra hogy párja legyen és ugye a jelenlétében te örülsz annak hogy nem vagy az õ helyzetében. Az ilyen embereket ez alapból érzékenyen érinti ha tudja magáról hogy szerencsétlen csajozás terén és látja hogy mások ölelkeznek elõtte valószínû az a szomorkás tekintete vagy irigysége tesz téged boldogabbá. Ez valóban csúnya dolog mert nem igazán tudhatod mit érez az illetõ. Engem ez kifejezetten érzékenyen érint ha elõttem ölelkeznek a párok amikor tudom hogy nekem senkim sincs és nem is ismerkedek valami könnyen. De azért nekem is volt részem ilyenben hogy ölelkeztem percekig egy lánnyal aki rövid ideig a barátnõm volt. Õ tudta hogy ez engem érzékenyen érint így direkt így csábított el. Hiba volt összejönnöm vele ez tény, de ez van fájdalmas volt a szakítás.
Mert azt hiszed, hogy attól te már vagy valaki, mert van párkapcsolatod. De te még így sem vagy boldog, mert akkor nem gondolnál ilyen hülyeségekre. Vagy egyszerûen csak gonosz vagy és élvezed, ha másnak rossz.
Gyerekeeeek! Elsõszámú netes szabály - Ne etesd a trollokat!
Alapból nem illik mások elõtt ölelkezni, kivétel mondjuk a repülõtéren, ha pont jön haza a párod, és már nem láttad egy éve, de akkor sem percekig kell ölelkezni.
Csúnya vagy, sok pénzzel.
mert görény vagy!
mert autista vagy
Hát én akkor éreztem hasonlót amikor a férjem egyik haverja (lány) meg akarta kapni a férjemet. Pár nappal az esküvõnk elõtt akarta befûzni. Szóval amikor az esküvõn látott minket a lány, akkor igen, azt éreztem hogy hehe, õ az enyém és nem kapod meg...és sokat ölelgettem, és jól esett, hogy a lány is látja. Mérges voltam a csajra na....6 éve volt rá hogy összejöjjenek, de neki akkor kellett amikor a férjem már engem akart elvenni... Egyébként azért érezhetsz ilyesmit, mert tudat alatt felsõbbrendûnek érzed magad a párkapcsolatod miatt. Önértékelési zavarra vall. Mert ha nincs senkid, akkor kevesebbnek érzed magad. 27/N

Keresztényeknél alapvető dolog, hogy csak olyannal élnek párkapcsolatban, vagy házasságban akik szintén keresztények? Szó sem lehet arról, hogy ateistával legyen?

Legjobb válasz: Pál arra buzdította a keresztényeket, hogy „csak az Úrban” kössenek házasságot (1Korintusz 7:39).Azért adta ezt a tanácsot mert elõfordul, hogy az egyedülálló keresztények arra a következtetésre jutnak, hogy a felemás iga jobb lenne, mint az a magány, amit éreznek. Vannak, akik úgy döntenek, hogy figyelmen kívül hagyják a Biblia tanácsát, és olyan személlyel kötnek házasságot, aki nem szolgálja Istent. De ennek újra és újra szomorú a vége. Az ilyen személyek azt veszik észre, hogy nem tudják megosztani az élet legfontosabb dolgait azzal, akivel házasságot kötöttek. Az ebbõl fakadó magány sokkal nagyobb lehet, mint amit a házasság elõtt bármikor is tapasztaltak. Ám örömre ad okot, hogy több ezer egyedülálló keresztény bízik a házasságkötésre vonatkozó isteni tanácsban, és lojálisan meg is fogadja azt

Pál arra buzdította a keresztényeket, hogy „csak az Úrban” kössenek házasságot (1Korintusz 7:39).Azért adta ezt a tanácsot mert elõfordul, hogy az egyedülálló keresztények arra a következtetésre jutnak, hogy a felemás iga jobb lenne, mint az a magány, amit éreznek. Vannak, akik úgy döntenek, hogy figyelmen kívül hagyják a Biblia tanácsát, és olyan személlyel kötnek házasságot, aki nem szolgálja Istent. De ennek újra és újra szomorú a vége. Az ilyen személyek azt veszik észre, hogy nem tudják megosztani az élet legfontosabb dolgait azzal, akivel házasságot kötöttek. Az ebbõl fakadó magány sokkal nagyobb lehet, mint amit a házasság elõtt bármikor is tapasztaltak. Ám örömre ad okot, hogy több ezer egyedülálló keresztény bízik a házasságkötésre vonatkozó isteni tanácsban, és lojálisan meg is fogadja azt
Pál sehol nem írja azt, hogy a megtérés elõtti vegyes házasságokról beszélne. A Biblián végig vonul a vegyes házasságok sora, hol negatív, hol pozitív eredménnyel.Kedves kis felekezetek, csúnya dolog az endogámia, ha a szerelem és szeretet útjában áll. Egyáltalán nem kell leírni már a megkötés elõtt a hívõ nem hívõ házasságokat, és a hitetlen fél megtér, akkor is hiába volt? Explicit tiltás nincs, tanács az van. Minden kapcsolat más és ebben joga van az embernek mérlegelnie. Ja és ez vonatkozik a felekezet közötti keresztény vegyes házasságokra is. Különösen, hogy ott igazi felemás igáról nem lehet szó.
Bár én nem vagyok még abban a korban, hogy házasságon gondolkodjak, de számomra nem lenne gond ha ateista lenne a párom. Bármi lehet, csak szcientológus meg Jehova Tanúja ne.
A kérdező hozzászólása: Persze vallásellenesség nélkül!
Szia! Ide fognak linkelni egy másik Igét a funik, ami nem teljesen errõl szól és nem konkrét tiltást mond, de én azt mondom amit az apostol, a hívõ férj megszenteli a hitetlen feleséget, és a hívõ feleség a hitetetlen férjet. A szent írás nem tiltja, inkább nem ajánlja. Ha két fél szereti egymást tiszta szívbõl, akkor nincs akadálya de nehéz az ilyen párkapcsolat/házasság.
Az elõttem szólóval értek egyet, Pál arra az esetre írta, hogy a hívõ megszenteli a hitetlent, ha megtérése elõtt kötöttek házasságot, és a házastárs még nem tért meg. Ez azért nem ugyan az a helyzet. A Jézusba vetet hit reményt ad.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, igen elgondolkodtatóak! esetleg ha még van valakinek errõl véleménye szívesen várom! :)
én hívõ vagyok, de nagyon sok ateista barátom van, akikkel jókat szoktunk beszélgetni az élet kis és nagy dolgairól. egy barátságba sztem belefér ha különbözõen gondolkodtok a hit kérdéseirõl, de a szerelemben nálam nem. filozófus alkat vagyok, szüntelenül "nagy kérdéseken" töröm a fejem, ezért nekem nagyon fontos h a szerelmem egyben szellemi partner is legyen 18/L

Van olyan hogy valakik nem illenek össze és ezért nem lehet gyerekük? Ismertek olyat hogy egy párnak évekig nem jött össze a baba holott mindketten egészségesek voltak, aztán mikor mindketten új párkapcsolatot kezdtek akkor hipp hopp sikerült?

Legjobb válasz: Igen. Nõvérem és a volt férje így jártak, évekig próbálkoztak, sikertelenül, rá is ment a kapcsolatuk. Elváltak, pár hónapon belül megismerkedett valakivel, és gyakorlatilag védekezés mellett becsúszott az elsõ alkalommal a gyerkõc. Azóta szép család lettek, 2 gyerekkel :D

Igen. Nõvérem és a volt férje így jártak, évekig próbálkoztak, sikertelenül, rá is ment a kapcsolatuk. Elváltak, pár hónapon belül megismerkedett valakivel, és gyakorlatilag védekezés mellett becsúszott az elsõ alkalommal a gyerkõc. Azóta szép család lettek, 2 gyerekkel :D
Igen, nem is egyet. Sõt, olyan párt is ismerek, akiknek több orvos is azt mondta, hogy soha nem lehet gyerekük, legalábbis a nõnek, de a férfinek is komoly gondjai voltak a hímivarsejtjeivel. Ehhez képest 10 év után elváltak, a nõ egy futókapcsolatból pár hónap után teherbe esett, pár évre rá pedig jött a tesó. Férjnél szintén rövid idõn belül gyerek lett.
Tom Cruise és Nicole Kidman isa ilyen pár volt szerintem.
Én is ismerek. 15 évig voltak házasok, minden kivizsgálás, lombik és társai meg volt a gyerek mégsem jött. Mindketten belefásultak, ráment a kapcsolatuk. Kb 40 évesen elváltak, mindkettejüknek lett új párja és pár hónapon belül gyereke is.
Igen abszolùt igaz! A barátnöm nem esett teherbe a fèrjètöl 6 èvig! El is váltak mert ez miatt tönkrement a kapcsolat.. Mindketten egèszsègesek voltak ès mindent megpróbàltak..Az ùj barátjàtól egyböl teherbe esett! Azóta màr a màsodikat vàrjàk!
1. vagyok Jah, az kimaradt, hogy a volt férjnek is született gyereke másik nõtõl késõbb...
Igen, 2 ilyen párt ismerek. Késõbb mindenkinek lett saját gyereke :)
én is ismerek ilyet, akinek az új kapcsolatából lett gyerkõc. ezt állítólag tudják vizsgálni mielõtt valaki babát tervez. de olyat is ismerek akiknek meg kiderült, hogy azért nem jön össze, mert apának lassúak voltak a "srácok", rásegítettek és ikreik lettek :)
Ismerek ilyet, igen, bár nem hipphopp, de összejött, míg az elõzõ kapcsolatból 10 év alatt sem.
Igen. A férj elõzõ barátnõjét teherbe ejtette.a feleségével nem jött össze a baba. Asszonyka egyszer félre lépett, és mivel úgy gondolta vele van a probléma, nem védekezett. Egybõl teherbe esett. A férj azóta sem sejt semmit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!