Találatok a következő kifejezésre: Lehet olyan egy (4506 db)

Lehet olyan egy párkapcsolatban hogy a felek tulzottan szeretik egymás, és ez vezet szomorusghoz és rosszkedvhez, és rontja a kapcsolatot?

Legjobb válasz: Talán olyan van hogy túlzott ragaszkodás, amitõl egy idõ után megfulladnak az emberek. De olyan hogy túlzott szeretet... Vagy talán túlzott aggódás, túlzott féltés, túlzott törõdés, amikor nem engedik a másikat "élni". Na az az ami rontja a kapcsolatot. A szeretet - enged is.

Talán olyan van hogy túlzott ragaszkodás, amitõl egy idõ után megfulladnak az emberek. De olyan hogy túlzott szeretet... Vagy talán túlzott aggódás, túlzott féltés, túlzott törõdés, amikor nem engedik a másikat "élni". Na az az ami rontja a kapcsolatot. A szeretet - enged is.
Nálunk majdnem ráment a kapcsolatunk a férjemmel az elején arra, hogy pokolian szerettük(szeretjük mind a mai napig) egymást, de õ nem bízott magában, hogy elég jó nekem, és ebbõl lett egy nagy adag féltékenység.Nah az majdnem taccsra tett minket, de szerencsére egy idõ után sikerült levetkõznie.(Nagyjából 9 hónap kellett.)Azóta nem féltékeny senkire.Most hogy baba jön, meg már eszébe sem jut ilyen, sõõt, õ kérdez rá, hogy mi van azokkal a barátokkal, akikre korábban pokolian féltéken volt:) Most hogy a féltékenység elment, maradt a szeretet/szerelem, ami még most is olyan, mint az elsõ napokban, és nemh szomorúságot nem okoz, de kimondhattalanul boldoggá tesz. A nagy szerelem csak akkor fáj, ha valamelyik fél úgy érzi viszonzatlan.
Én most hasonló cipõben járok. Az utóbbi idõben túlzottan ragaszkodok a páromhoz, és félek ezzel tönkreteszem a kapcsolatunkat. Ahányszor csak tudom felhívom. Az eszemmel tudom, hogy ezen változtatni kellene, de az érzéseimet nem tudom kontrollálni, pedig bármilyen nehéz is, muszáj lesz, mert ez csak rajtam múlik. Túlzott szeretet nincs, csak túlzott ragaszkodás, amikor megpróbálod a másikat rövid pórázon tartani, mert estleg félsz, hogy elveszíted. Én ezentúl megpróbálok reálisan gondolkodni, ezt tanácsolom neked is.:)
Nagyonis lehet, ilyenkor kb. az van, h nem tudjátok együtt élvezni az életet. De ez rengetegszer megesik emberekkel is, akik nincsenek párkapcsolatba. Valahogy igen.. túl nyomott.. túl szoros a dolog, és már semmi másra nem tudsz gondolni. Ez olyan, mintha úgy élnél 18 éves korodig, hogy majd milyen lesz, ha 18 leszel.. kihagytad az elõtte lévõ idõszakot. Szóval a megoldás a függetlenség, próbáljátok meg élvezni az életet, és ha már így összehozott a sors titeket, akkor együtt! De ilyenkor vigyázni kell arra, hogy ne függ tõle annyira, h szinte már rettegsz, hogy mi lesz ha nem lesz veled... Ez a legfõbb gond.

Hogy lehet olyan egy szülő, hogy hagyja, hogy a gyereke hajléktalan legyen vagy a cigányokkal éljen? Szerintetek szülő az ilyen ember?

Legjobb válasz: Jaj, te! Több infót csepegtess! Ennyi alapján nem lehet se veszekedni, se fröcsögni! Pl.: felnõtt az a gyerek? Saját lábra állt, majd lecsúszott? Felnõtt gyerekért már nem felel a szülõ. Fõleg, ha az a "gyerek" saját magának kereste a bajt!

Jaj, te! Több infót csepegtess! Ennyi alapján nem lehet se veszekedni, se fröcsögni! Pl.: felnõtt az a gyerek? Saját lábra állt, majd lecsúszott? Felnõtt gyerekért már nem felel a szülõ. Fõleg, ha az a "gyerek" saját magának kereste a bajt!
kettessel értek egyet. vagy több infot, vagy írd le, hogy vitát akarsz provokálni :)
Ha csak abból indulunk ki, hogy az ide írogató kamaszok nagy része milyen, nem csodálkoznék a helyedben, hogy sokaknak rosszra fordul a sorsa. A legalapvetõbb elvárásokért is fel vannak háborodva, eszük semmi, joguk annál több. Szemtelenek, tiszteletlenek, egymást hergelik a hülyeségre, felelõsséget semmiért nem vállalnak. Miért csodálkozol, hogy betelik a pohár? Mire valaki ennyire lezüllik, több éves/évtizedes erõfeszítés elõzi meg, míg próbálja a családja észhez téríteni. De van, akin nem lehet segíteni.
A "gyereknek" ide el kellett jutnia valahogy. Ennyibõl erre nem lehet válaszolni. Szülõként is el tudok olyan helyzetet képzelni, hogy kirakom a gyerekem, és azt mondom, hogy akkor jöjjön vissza, ha alkalmazkodik, pl. komoly szerfüggõség esetén, csak tisztán fogadom vissza, mert a szép szó ilyen extrém helyeztekben sajnos nem használ. Normál esetben gondolom egyetlen normális szülõ sem rakja ki otthonról a gyerekét, ha annak nicns hová mennie. Az éremnek két oldala van, elõbb megnézném mindkettõt, mielõtt az egyiket pártolom.
megdöglik a melóba (a szülõ) ?
Ha a saját szüleidrõl van ilyen véleményed, akkor érthetõ, hogy ott vagy ahol épp vagy. Még egy kutya is nagyobb tisztelettel van a szülei iránt.
Nem olyan egyszerû ez. Nekem tesóm járt egy putris cigány lánnyal, ne tudd meg, milyen veszekedések voltak akkor. Mégsem lehetett rá hatni, oda költözött a sorra, lett egy gyereke. Aztán magától hazajött(igaz a haveri köre még most is cigókból áll) . De ha nem jött volna haza, akkor sem tudtunk volna vele mit csinálni. De ez nem azt jelenti, hogy tetszett nekünk a helyzet, vagy hogy lemondtunk róla. De most kíváncsi vagyok, te hogy tudnál hatni egy makacs kamaszra. Mindenkinek magának kell bevernie a fejét. Ha meg elcigányosodik, akkor úgy sem lehet vele mit kezdeni. 22/l
A kérdező hozzászólása: 9. Én nem olvastam sehol zümi válaszát.
Kedves Zümi! Gondolom magadra ismertél :)
Sajnos sok ilyen szülõ van.....
A kérdező hozzászólása: Az igaz, hogy nem tartozik érte felelõséggel de mégis csak a gyereke. Szerintem még egy kutyába is több együttérzés van mint az ilyen semmirevaló szûlõkbe.
A kérdező hozzászólása: Az ismerõsöm azért lakik náluk, hogy ne legyen hajléktalan.

Lehet olyan egy facebook profil, hogy ha beírom a keresőbe akkor nem látható?

Lehet olyan egy facebook profil, hogy ha beírom a keresőbe akkor nem látható, csak ha ő megadja a linket hozzá? Vagy mondjuk csak akkor, ha ő előtte ismerősnek jelöl?

Legjobb válasz: igen.

igen.


Olyan problémával fordulok felétek, hogy a kisfiam 4 éves lesz, és sajnos nem tudjuk a kis fütyijét hátrahúzni. Csak a hegyét lehet neki egy picit. Mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Két dolog lehet: - Letapadás - Fitymaszûkület Mindkettõ problémás, de mindkettõ olyan, hogy kisgyermekkorban természetes. Gyakorlatilag majdnem minden fiú úgy születik meg, hogy a fitymája hozzá van tapadva a makkhoz, ezt manapság „menõ” dolog „amilyen gyorsan csak lehet” kezelni, pedig az az esetek túlnyomó részében a gyermek 5-7 éves koráig magától föloldódik. Ha a krapek játszik is a kukacával, valószínûleg elõbb történik meg, mint utóbb. A fitymaszûkület meg... alapból a fityma nem tág. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az a fitymaszûkület, ha a szokványosnál szûkebb egy részen (tessék az útszûkület kifejezésre gondolni). Ha szimplán szûk az még nem jelenti azt, hogy baj van vele. Az, hogy 4 éves már a kölyök, az valóban ad egy kis aggodalomra okot, és érdemes elmenni vele egy normális orvoshoz aki legalább meg tudja szépen mondani, mi is a pontos probléma. Beavatkozni a diagnózis után lehet, ha azonnal el akarná kezdeni tépkedni a gyerek fütyijét hogy hátrajöjjön a bõr, akkor minimum bunkó, de leginkább nem tartja be a szabályokat. Ti is meg tudjátok azért szerintem mondani, hogy valószínûleg mi lehet a gond. Látszik, amikor hátra próbáljátok húzni (vagy ha elõrefele kinyújtani), hogy mi okozza a visszahúzhatatlanságot. Ha mobilis a fityma, a nyílás nincs egy rögzített helyen, stb. akkor nincs (vagy nem jelentõs mértékû) a letapadás. Ha nem mobilis a fityma, hátrahúzás közben inkább úgy néz ki, mintha egyben lenne a makkal, akkor inkább letapadás a gond. Mióta próbáljátok neki hátrahúzni egyébként?

Szia.én 12 éves fiú vagyok. És nekem is kb 5 éves koromba ez volt a helyzet hogy a fitymát nem tudtuk hátrahúzni.Ekkora aminek most már örülök is hogy anyukám elvitt egy orvoshoz és "szerencsére" csak le volt tapadva a fityma. Ha jól emlékszem valami olyasmi volt hogy bementünk a doktorhoz meg vizsgálta a kukimat. és mondta hogy le van tapadva nem emlékszem hogy ott rögtön elválasztották vagy vissza kellet menni de arra már igen hogy egy olló szerû valamivel de nem volt éles alé nyúlt a fityma és a mak közé és szépen leválasztotta nem emlékszem már arra sem hogy volt e érzéstelenítés de ott még nem fájt annyira. De amikor jöttünk haza az autóval piszkosul fájt erre nagyon emlékszem. Otthon fürdésnél be kellet kenni valamilyen krémmel. Emlékszem hogy elmondták hogy ezt meg kell meg értettem és hát meg csináltam azóta is mosom rendszeresen és semmi problémám nincs vele. csak a lényeg hogy ne hanyagoljátok el. És ez egy jó dolog hogy észrevettétek mert szoktam itt olvasgatni aki kamasz és még mindig le van tapadva mert az anyukája nem foglalkozott vele. 12/f
Két dolog lehet: - Letapadás - Fitymaszûkület Mindkettõ problémás, de mindkettõ olyan, hogy kisgyermekkorban természetes. Gyakorlatilag majdnem minden fiú úgy születik meg, hogy a fitymája hozzá van tapadva a makkhoz, ezt manapság „menõ” dolog „amilyen gyorsan csak lehet” kezelni, pedig az az esetek túlnyomó részében a gyermek 5-7 éves koráig magától föloldódik. Ha a krapek játszik is a kukacával, valószínûleg elõbb történik meg, mint utóbb. A fitymaszûkület meg... alapból a fityma nem tág. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az a fitymaszûkület, ha a szokványosnál szûkebb egy részen (tessék az útszûkület kifejezésre gondolni). Ha szimplán szûk az még nem jelenti azt, hogy baj van vele. Az, hogy 4 éves már a kölyök, az valóban ad egy kis aggodalomra okot, és érdemes elmenni vele egy normális orvoshoz aki legalább meg tudja szépen mondani, mi is a pontos probléma. Beavatkozni a diagnózis után lehet, ha azonnal el akarná kezdeni tépkedni a gyerek fütyijét hogy hátrajöjjön a bõr, akkor minimum bunkó, de leginkább nem tartja be a szabályokat. Ti is meg tudjátok azért szerintem mondani, hogy valószínûleg mi lehet a gond. Látszik, amikor hátra próbáljátok húzni (vagy ha elõrefele kinyújtani), hogy mi okozza a visszahúzhatatlanságot. Ha mobilis a fityma, a nyílás nincs egy rögzített helyen, stb. akkor nincs (vagy nem jelentõs mértékû) a letapadás. Ha nem mobilis a fityma, hátrahúzás közben inkább úgy néz ki, mintha egyben lenne a makkal, akkor inkább letapadás a gond. Mióta próbáljátok neki hátrahúzni egyébként?
Talán fitymaszûkülete van.
Fitymaszûkülete van. Nem ártana orvoshoz fordulni. http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/fitymaszukulet/475
Kérdezõ! A kisfiad kukackája valahogy így néz ki? >> http://kepfeltoltes.hu/130319/Cellularis_adhesio__phimotikus.. Üdv: EE ÿ *** PS: Az elõzõ #8-as hozzászóló kérdését, amit a feltett a kommentje végén, szíveskedj megválaszolni, mert fontos lenne rá a válasz! :-o Én még annyit tennék hozzá kérdésként, hogy védõnõ és gyermekorvos mikor vizsgálta utoljára a problémát -- ha vizsgálta egyáltalán?
Ez nem olyan probléma, ami krémmel kezelhetõ. Forduljatok gyermekorvoshoz.
Keressetek olyan dokit, aki megoldja anélkül, hogy az egész fitymát lecsapná. Persze az egyszerûbb, így könnyen megoldják ám, hogy rábeszélik az ijedt szülõket, hogy "a biztos megoldás" majd mennyi sok elõnnyel is jár majd.... de ez persze nagyrészt KAMU. Nekem pici koromban ez volt, meggyõzték a szüleimet, én meg most felnõttként csak a hátrányát látom, akkor még nem lehetett látni, hogy az a heg milyen lesz pár év után :(
Minél elõbb! Nehogy komolyabb baj legyen belõle. Okozhat húgyúti fertõzést, vagy mivel nem lehet rendesen tisztítani begyulladhat.
A kérdező hozzászólása: értem. köszönöm
A kérdező hozzászólása: nincs rá valami krém?
Mutassátok meg a gyerekorvosnak, ez fitymaszükület, vagy letapadás lehet.Ha idejébe elcsípi az orvos akkor bizony lehet kezelni akár kenõccsel is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, megoldodott a gond! Kaptunk rá kenõcsöt a gyermekorvostol, egy hónapig kenjük, aztán megünk el a gyermeksebész megnézi neki ha már jó idõ lesz! :-)
Es el tudod mondani, mi a baja a krapeknak? :) Meg hogy milyen kenocs ez es milyen instrukciot kaptatok hozza.

Mit lehet kezdeni egy olyan pasival, akibe belenevelték, hogy a szex rossz dolog és bûn?

7 hónapja vagyok együtt a barátommal és az elején álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen problémáink lesznek. Lelki eredetû merevedési gondjai vannak, ugyanis azt nevelték bele, hogy szexelni bûn. Gyakorlatilag 7 hónap alatt egyetlen egyszer sem szexeltünk. Kedves, jóképû, helyes, intelligens, vonzó, izmos szexi pasi, egy adonisz... de ez így nem fog menni, pedig imádom. Mióta elõször megláttam, csak arra tudtam gondolni, hogy bárcsak megfektetne ez az álompasi. De nem tudjuk kezelni, s megoldani a helyzetet. Szeretem, imádom, mindenben a lehetõ legtökéletesebb a kapcsolatunk, de ez az egy dolog nem mûködik és nem is látom, hogy meg tudna oldódni a probléma. Lételemem a szex, imádom csinálni és szerintem fontos pontja egy párkapcsolatnak a testiség. Nem akarom elhagyni és fájdalmat sem akarok neki okozni, de én már nem nagyon bírom tovább szex nélkül és ezt a tudtára is adtam. Segítsetek, mit lehetne tenni?? Õ 24 éves, én 21.

Legjobb válasz: Szerintem a srácnak semmi baja sincs. És Neked sincs. A lényeg annyi hogy Õ valószínû nincs "hozzászokva" a testi kapcsolathoz. Neked meg már hiányzik az öröm, amit okozna egy férfi. Ezzel sincs semmi gond. Isten nem azt mondta hogy a szex bûn. Õ teremtette az érzéseket is az emberekbe, s aki nem tudja milyen érzés ez a fajta "öröm" annak nem is hiányzik. Ilyen lehet a barátod is. Amúgy ha vallásos, külõnösen meg lehet érteni. Nem tudom, hogy az-e, ha igen s eltervezte hogy csak házasság után akar nemi életet élni, azzal Te nem tudsz mit csinálni, csak elfogadni és ha tényleg szereted, várni rá. Nem lenne szép dolog megváltoztatni az erkölcsi gondolkodását pusztán a magunk örömszerzése érdekében. Ahogy a szövegbõl kivettem, neked nem õ (lenne) az elsõ. Nincs azzal semmi baj, ha kívánod a szexet, de meg kell tanulni várni.. Hisz ismered a mondást: "Minnél tovább kell várnod valakire, annál jobban fogod èrtékelni, mikor végre megkapod." szóval csak annyit tudok tanácsolni, gondold át. Õ lenne az a fiú, akivel le tudnád élni az életed? Akire tudnál várni? Aki mellett kitartanál? Ha igen, légy erõs és tedd meg érte. Hidd el, sokkal tartósabb lesz az "eredmény". :) Ha nem, akkor azt mielõbb tisztázd vele. Ha nem akarsz már vele lenni vagy túl soknak tûnik várni rá és tudod hogy úgysem bírnád ki, szakíts. Mert lehet hogy jön majd egy sokkal jobb akivel minden tökéletes lesz. S neki is jön majd esetleg egy olyan lány aki ugyan úgy gondolkodik e téren s képes lenne rá várni. Õ akkor tènyleg megèrdemelné a srácot.. Èn nagyon dukkolok hogy helyrejöjjenek a dolgok, bízom benne hogy szereted annyira hogy kitars mellette.. Sok sikert kívánok. :)

Szerintem a srácnak semmi baja sincs. És Neked sincs. A lényeg annyi hogy Õ valószínû nincs "hozzászokva" a testi kapcsolathoz. Neked meg már hiányzik az öröm, amit okozna egy férfi. Ezzel sincs semmi gond. Isten nem azt mondta hogy a szex bûn. Õ teremtette az érzéseket is az emberekbe, s aki nem tudja milyen érzés ez a fajta "öröm" annak nem is hiányzik. Ilyen lehet a barátod is. Amúgy ha vallásos, külõnösen meg lehet érteni. Nem tudom, hogy az-e, ha igen s eltervezte hogy csak házasság után akar nemi életet élni, azzal Te nem tudsz mit csinálni, csak elfogadni és ha tényleg szereted, várni rá. Nem lenne szép dolog megváltoztatni az erkölcsi gondolkodását pusztán a magunk örömszerzése érdekében. Ahogy a szövegbõl kivettem, neked nem õ (lenne) az elsõ. Nincs azzal semmi baj, ha kívánod a szexet, de meg kell tanulni várni.. Hisz ismered a mondást: "Minnél tovább kell várnod valakire, annál jobban fogod èrtékelni, mikor végre megkapod." szóval csak annyit tudok tanácsolni, gondold át. Õ lenne az a fiú, akivel le tudnád élni az életed? Akire tudnál várni? Aki mellett kitartanál? Ha igen, légy erõs és tedd meg érte. Hidd el, sokkal tartósabb lesz az "eredmény". :) Ha nem, akkor azt mielõbb tisztázd vele. Ha nem akarsz már vele lenni vagy túl soknak tûnik várni rá és tudod hogy úgysem bírnád ki, szakíts. Mert lehet hogy jön majd egy sokkal jobb akivel minden tökéletes lesz. S neki is jön majd esetleg egy olyan lány aki ugyan úgy gondolkodik e téren s képes lenne rá várni. Õ akkor tènyleg megèrdemelné a srácot.. Èn nagyon dukkolok hogy helyrejöjjenek a dolgok, bízom benne hogy szereted annyira hogy kitars mellette.. Sok sikert kívánok. :)
Menjetek el együtt terápiára. Ha értékesnek tartod, megpróbálhatnád. Mondd, hogy szeretnéd, mert milyen jó lenne. Fontos, hogy ne egy félresikerült szexuális próbálkozás után javasold, mert akkor büntetés jellege van a dolognak, hanem csak úgy.
Én még nem láttam olyan férfit, akivel szexuálisan ha jól volt tõrõdve, az ne vesztette volna el a fejét:D Szóval vagy túúl erõszakos vagy, vagy túl férfias nõ, de hogy nálad nem jó valami az tuti.
Ha a szex bûn lenne, Isten egynemûnek, magunktól megtermékenyülõnek teremtett volna. Gondolom vallási a probléma, azért írtam ezt.
Több év helyrehozni. Kibírod a terápiát mellette, vagy elküldöd oda és elhagyod.
Tûzre az olyanokkal, akik ilyet "nevelnek" egy emberbe!!!
Tudtam én, hogy hangyásak a vallásosak.
Utolsó: max a katolikusok.
Abból, amit leírtál nagyon úgy tûnik, hogy Te már kifelé tartasz ebbõl a kapcsolatból és bizonyos szempontból meg is értelek. Ez elõtt a srác elõtt egy komoly tanulási idõszak áll, amit minél hamarabb el kellene kezdenie. Ezzel szemben Neked szükséged lenne egy olyan minõségû szexuális életre, amit õ egy ideig valószínûleg nem fog tudni megadni Neked. Én is azt tudom mondani, hogy ha tényleg komolyan szereted és nem félsz ettõl, akkor menjetek el párterápiára! Persze ez is csak akkor lesz eredményes, ha a barátodban megvan a hajlandóság a görcs megszüntetésére. Ha úgy érzed, hogy ezt nem tudod vagy nem akarod felvállalni, akkor tovább fogsz állni. A srácnak még nem is volt kapcsolata elõtted?

Hogyan lehet feldolgozni egy olyan ember halálát, akit annyira szeretsz mint az édesanyádat?

Mamámnál tüd?rákot diagnosztizáltak, ami sajnos áttétes. Daganat van a máján és a veséjén is. A doktorn? nem kertelt, elmondta, hogy nincs sok remény a felépülésre. Bennem megvan a remény, de nekem kell tartanom a lelket édesanyámban és a mamában is. És kezdek én is gyengülni lelkileg. Sokszor eszembe jut az a sok jó dolog, amit a mamával éltem át, és zokogásban török ki. A párom mellettem áll, és támogat. De összezuhantam. Nem bírom felfogni, hogy ez velem, velünk történik meg. Annyi ember volt körülöttem, akik rákban veszítették el a szerettüket, de úgy igazán soha nem tudtam átérezni a fájdalmukat. Támogattam ?ket, biztattam, de most már én is tudom, hogy bármit mondhatnak, nem lehet feldolgozni ezt a fájdalmat. Jó volt ezt most kiírni magamból. Köszönöm, hogy elolvastátok.

Legjobb válasz: Amikor Édesanyámnál a rákot diagnosztizálták elsõre engem is sokkolt a hír. Mégis reménykedtem benne, hogy a mûtét és a kemoterápia után javulás lesz és van remény arra, hogy felgyógyulhasson. Fõleg hogy láttam, hogy õ is nagyon megszeretne gyógyulni. Akkor veszítettem végleg a reményt amikor az utolsó UH leletét kézhez kaptam amelyben világosan le volt írva, hogy az állapota rosszabbodott és már végsõ stádiumban van.utaztam haza felé a lelettel a kezemben és egyfajta haraggal, néztem Anyuval hasonlókorú asszonyokra akikkel ezután találkoztam. Ahogy a napok teltek, és láttam hogy egyre rosszabbodik az állapota, a reménytelenség már magába temetett, hogy azon kaptam nem egyszer magam; szinte vártam már véget érjen az egész. Bárcsak már túl lennénk a temetésen. És ez a gondolat olyan erõs bûntudattá alakult át, hogy inkább beletemetkeztem a munkámba, a gyermekeim nevelésébe csak ne kelljen olyan sokat találkoznunk... mert amikor találkoztunk akkor csak bõgtem mint egy kis gyermek és engem kellett neki vigasztalnia és egy értelmes vigasztaló szó vagy mondat nem hagyta el a számat. A hónap elején (abban a hónapban halt meg, 2 hétre rá hogy haza jöttünk a nyaralásból)nyaralni mentünk. Ugyan arra a helyre ahol gyermekkoromban is voltam a szüleimmel. Az a nyaralás maga volt a pokol.Egyrészt a régi emlékek miatt, másrészt azért mert a gyermekeim miatt tartani kellett magamat. Viszont amikor egyedül maradtam összeomlottam. Csak arra tudtam gondolni, hogy legalább addig ne haljon meg, amíg távol vagyunk. Utolsó találkozásunkkor végleg elbúcsúztunk egymástól. Aztán már csak holtában láttam ... majd jött a temetés... 6 éve már annak, hogy örökre itt hagyott minket, mégis néha úgy érzem, mit ha még élne és bármelyik percben beállíthatna hozzánk... aztán vannak olyan napok is amikor egyáltalán nem gondolok rá... és olyan napok is amikor szentül meg vagyok gyõzõdve arról, õ már jó helyen van és ha egyszer úgy adódik, hogy nekem is be kéne fejeznem a földi életemet akkor sincsen semmi sem elveszve mert Õ már vár rám és akkor újra együtt lehetünk.

Amikor Édesanyámnál a rákot diagnosztizálták elsõre engem is sokkolt a hír. Mégis reménykedtem benne, hogy a mûtét és a kemoterápia után javulás lesz és van remény arra, hogy felgyógyulhasson. Fõleg hogy láttam, hogy õ is nagyon megszeretne gyógyulni. Akkor veszítettem végleg a reményt amikor az utolsó UH leletét kézhez kaptam amelyben világosan le volt írva, hogy az állapota rosszabbodott és már végsõ stádiumban van.utaztam haza felé a lelettel a kezemben és egyfajta haraggal, néztem Anyuval hasonlókorú asszonyokra akikkel ezután találkoztam. Ahogy a napok teltek, és láttam hogy egyre rosszabbodik az állapota, a reménytelenség már magába temetett, hogy azon kaptam nem egyszer magam; szinte vártam már véget érjen az egész. Bárcsak már túl lennénk a temetésen. És ez a gondolat olyan erõs bûntudattá alakult át, hogy inkább beletemetkeztem a munkámba, a gyermekeim nevelésébe csak ne kelljen olyan sokat találkoznunk... mert amikor találkoztunk akkor csak bõgtem mint egy kis gyermek és engem kellett neki vigasztalnia és egy értelmes vigasztaló szó vagy mondat nem hagyta el a számat. A hónap elején (abban a hónapban halt meg, 2 hétre rá hogy haza jöttünk a nyaralásból)nyaralni mentünk. Ugyan arra a helyre ahol gyermekkoromban is voltam a szüleimmel. Az a nyaralás maga volt a pokol.Egyrészt a régi emlékek miatt, másrészt azért mert a gyermekeim miatt tartani kellett magamat. Viszont amikor egyedül maradtam összeomlottam. Csak arra tudtam gondolni, hogy legalább addig ne haljon meg, amíg távol vagyunk. Utolsó találkozásunkkor végleg elbúcsúztunk egymástól. Aztán már csak holtában láttam ... majd jött a temetés... 6 éve már annak, hogy örökre itt hagyott minket, mégis néha úgy érzem, mit ha még élne és bármelyik percben beállíthatna hozzánk... aztán vannak olyan napok is amikor egyáltalán nem gondolok rá... és olyan napok is amikor szentül meg vagyok gyõzõdve arról, õ már jó helyen van és ha egyszer úgy adódik, hogy nekem is be kéne fejeznem a földi életemet akkor sincsen semmi sem elveszve mert Õ már vár rám és akkor újra együtt lehetünk.
Egy pszichológus lehet , hogy tudna segíteni.
Most fizetsz az életedért, ami eddig ingyen volt. Ennyi az egész, a szüleinknek azzal fizetünk, hogy túléljük õket. Ezt nálunk sajnos nem tudatosítják eléggé az emberekben.
én 18 éves voltam, amikor a nagymamám így meghalt. 25 éve, de még mindig fáj Veled érzek teljesen. Jó tanács nincs. Adj hálát, hogy eddig veletek volt.

Hogyan lehet olyan képet szerkeszteni amin egy ember többször is ott van?

Most nem tudok példa képet mutatni, de olyan képre gondolok, hogy van egy adott hely, mondjuk egy szobor, és egy ember ott ül előtte, ott áll mellette, mögötte, stb, szóval többször is "ott van". Először arra gondoltam hogy fényképező+állvány, utána képszerkesztőben simán egymásra rakom a képeket és az adott részleteket vágom össze, de láttam már olyan képet is, ami biztos hogy telefonnal volt csinálva, szóval az állvány kilőve, és mégis hibátlan volt. Szóval van erre valami kimondott módszer/program?

Legjobb válasz: Mi alapján gondolod hogy telefonos kép volt? Rossz volt a minõsége vagy szemcsés volt a kép? Ha sötétben fényképezel nagy érzékenységgel és hosszú záridõvel, attól is lehet zajos a kép vagy bemozdult állvány nélkül, és azt is fényképezõvel éred el (mármint nincs olyan kritérium hogy egy fényképezõvel készült kép minden esetben tökéletes, éles, tiszta, stb...). Van pár fényképezõ amiben benne van a multiexpozíció lehetõsége, de alapvetõen ez képmanipuláción alapul (ezt bárki létre tudja hozni, nem kell hozzá egy képszerkesztõ programon kívül más, például spéci fényképezõ sem), aszerint ahogy te is írtad.

Mi alapján gondolod hogy telefonos kép volt? Rossz volt a minõsége vagy szemcsés volt a kép? Ha sötétben fényképezel nagy érzékenységgel és hosszú záridõvel, attól is lehet zajos a kép vagy bemozdult állvány nélkül, és azt is fényképezõvel éred el (mármint nincs olyan kritérium hogy egy fényképezõvel készült kép minden esetben tökéletes, éles, tiszta, stb...). Van pár fényképezõ amiben benne van a multiexpozíció lehetõsége, de alapvetõen ez képmanipuláción alapul (ezt bárki létre tudja hozni, nem kell hozzá egy képszerkesztõ programon kívül más, például spéci fényképezõ sem), aszerint ahogy te is írtad.
Képszerkesztõ programokkal, amik kezelnek rétegeket, ilyen a PhotoShop vagy az ingyenes Gimp program, pl. Gimp esetén: http://primandras.hu/gimp/2.4/gimp_tourist.html

Hogy lehet olyat hogy van 1 szerverem és a weboldalra kirakni egy olyat hogy lepingeli a szervert 5 percenként és megnézi hogy online vagy offline? Ez mysql vagy html vagy php? Ha lehet inkább php vagy html legyen.

Ez a server ip: 217.13.106.57 Pls írjátok le a pbp vagy html kódját

Legjobb válasz: Azt a szervert szeretnéd figyelgetni, ahol fut a weboldal? Mert akkor a PHP-nek nincs értelme, hiszen az a szerveren fut. Önmagát minek ellenõrizze. Én valami olyasmit csinálnék, hogy: 1. a szerverre tennék egy dummy file-t, pl. test.tmp, ami lehet üres is 2. a weboldalon egy JS szkript 5 percenként lekérdezné ezt a fájlt. Ha hiba van, nem tudta elérni, akkor a szerver offline, ha nincs hiba, akkor online. Szükséges függvény (jQuery): http://stackoverflow.com/questions/247483/http-get-request-i.. Az idõzítést meg ki lehet guglizni, a settimeout függvény lesz a barátod.

Azt a szervert szeretnéd figyelgetni, ahol fut a weboldal? Mert akkor a PHP-nek nincs értelme, hiszen az a szerveren fut. Önmagát minek ellenõrizze. Én valami olyasmit csinálnék, hogy: 1. a szerverre tennék egy dummy file-t, pl. test.tmp, ami lehet üres is 2. a weboldalon egy JS szkript 5 percenként lekérdezné ezt a fájlt. Ha hiba van, nem tudta elérni, akkor a szerver offline, ha nincs hiba, akkor online. Szükséges függvény (jQuery): http://stackoverflow.com/questions/247483/http-get-request-i.. Az idõzítést meg ki lehet guglizni, a settimeout függvény lesz a barátod.
Erre vannak külsõ szolgáltatók is, amelyek ingyen csinálják: http://www.uptimerobot.com http://www.siteuptime.com
Az elõbb említett külsõ szolgáltatókkal lehet ezt legjobban megoldani. Mivel van API-juk, a saját oldaladra olyan formában teszed ki az adatoka, amiben csak akarod.

C#-hoz vannak e olyan tutorialok, amikből meg lehet tanulni egy éppen futó alkalmazás irányítását?

Nem tagadom bothoz kell. De ha csak memória olvasás/írás van, nekem az is megfelel.

Legjobb válasz: Elárulom, hogy az intel 386-os processzorok óta könnyen nem lehet módosítani egy másik processz mûködését olyan könnyen. De lehet belenyúlni a játék exe-be úgy, hogy támogassa ezt a mûveletet. Illetve nem csak a játékon alapulva lehet megcsinálni, hanem a hálózati kommunikáció mûködésének figyelésével és finomhangolásával.

Elárulom, hogy az intel 386-os processzorok óta könnyen nem lehet módosítani egy másik processz mûködését olyan könnyen. De lehet belenyúlni a játék exe-be úgy, hogy támogassa ezt a mûveletet. Illetve nem csak a játékon alapulva lehet megcsinálni, hanem a hálózati kommunikáció mûködésének figyelésével és finomhangolásával.
De van ötletem a megoldásra: GetAsyncKeyState függvény a user32.dll fájlból érzékeli az összes billentyûleütést, és szerintem próbáld meg a Sendkeys.Send("a"); függvényt a GetAsyncKeyState-t pedig használd a vezérléshez.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Szeretnék egy lovat ha lehet menhelyről és ha lehet olyat amin tudok lovagolni de ha tudok akkor írhattok olyat is ami nem menhelyről való és nem túl drága írhattok olyat is. Mit mondtok menhely vagy vagy vegyek nem menhelyit?

Láttam már mások is tettek fel ilyen kérdéseket és sok helyen láttam olyan választ ahol azt írták hogy ha nincs hely akkor ne vegyen és ha nincs pénze lóra akkor ne is gondolkozzon menhelyin de én tisztázni szeretném hogy van pénzem rendes lóra és van helyem is de azért szeretnék menhelyit mert szeretnék segíteni egy olyan állaton akit az előtt rosszul bánta vagy elhanyagolták

Legjobb válasz: Menhelyrõl nem adnak ki lovat. Szerintem inkább vágó elõl ments meg egyet, ilyenkor tucat számra vágják a csikókat, mert a lónak nincs ára. Nézz körbe a környéketeken, biztos van ilyen. Csikó még talán nincs elcseszve, míg az idõsebb lovaknál nagy az esély arra, hogy valamilyen betegségük (lábprobléma, komolyabb testi hiba) van és lovaglásra alkalmatlanok.

Menhelyrõl nem adnak ki lovat. Szerintem inkább vágó elõl ments meg egyet, ilyenkor tucat számra vágják a csikókat, mert a lónak nincs ára. Nézz körbe a környéketeken, biztos van ilyen. Csikó még talán nincs elcseszve, míg az idõsebb lovaknál nagy az esély arra, hogy valamilyen betegségük (lábprobléma, komolyabb testi hiba) van és lovaglásra alkalmatlanok.
Vagy nézegess itt vissza, van egy valaki aki, ha nem veszik meg a lovát, akkor vágóra adja:( 290-ért nyomta fel, de nem hiszem, hogy nem alkuzható, na az például egy megmentésre váró ló:( Valami olyasmi a kérdés, hogy: mennyi a ló vágóhídi ára? Ilyesmi.
A menhelyen levõ lovak többsége már alkalmatlan a lovalásra, nézegesd a lovasok.hu-t, és keress ott megfelelõt, hidd el, a lovat megvenni a legolcsóbb.
ügetõket 100 ezer-150 ezer körül simán veszel


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!