Találatok a következő kifejezésre: Lehet olyan, napokig (760 db)

Lehet olyan napot/napokat tartani amikor nem számolod a kcalt hanem azt eszel amit akarsz? (lent)

És még egy kérdés...ilyen nap mennyi lehet? mert valaki azt mondja kett? valaki hogy csak egy...:/ amúgy fogyó végén járok.

Legjobb válasz: hát figyelj,ha nagyon akarsz akkor heti1x attól függ mennyit ennél nem mindegy,hogy 3500kcal-val bûnöznél vagy 2300al érted ugye? meg vissza tudnál állni?

hát figyelj, ha nagyon akarsz akkor heti1x attól függ mennyit ennél nem mindegy, hogy 3500kcal-val bûnöznél vagy 2300al érted ugye? meg vissza tudnál állni?
A kérdező hozzászólása: persze vissza. azzal nincs gond. :) meg nem ilyen 5000et ennék csak mert tartok ilyen napot. :) :D
Persze, hogy lehet. A diéta nem az önbüntetésrõl, vagy a fakírrá válásról szól, hanem egy kiegyensúlyozott egészséges táplálkozásról. Ha meg már 20% alá csökkentetted a testzsírod, akkor igazán belefér néha valami ínyencség.

Hol és mennyiért lehet olyan napi jegyet váltani ami minden tömegközlekedési eszközre jó, Londonban?

Legjobb válasz: metróaluljárókban/pályaudvaron a jegypénztárnál és a jegykiadó automatáknál. az ára attól függ, hanyas zónákra váltod. www.tfl.gov.uk itt fenn vannak az árak

metróaluljárókban/pályaudvaron a jegypénztárnál és a jegykiadó automatáknál. az ára attól függ, hanyas zónákra váltod. http://www.tfl.gov.uk itt fenn vannak az árak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!

Van olyan nap hogy nem nagyon érzem a baba mozgását! Baj lehet vagy mi történik? 23 hetes vagyok! A hasam nől rendesen, de tegnap nagyon virgonc volt ma meg.! 2 napja széklet rekedésem is van! Mi lehet?

Legjobb válasz: én is 23 hetet betöltött km vagyok,és vannak olyan napok amikor nem annyira izgága.ha hosszabb ideig nem érzed a mozgást,akkor azért fordulj orvoshoz,hosszabb idõnél én a két napot értem.én ha egy nap nem érezném,és másnap reggel se,tuti aznap elmennék orvoshoz!

én is 23 hetet betöltött km vagyok, és vannak olyan napok amikor nem annyira izgága.ha hosszabb ideig nem érzed a mozgást, akkor azért fordulj orvoshoz, hosszabb idõnél én a két napot értem.én ha egy nap nem érezném, és másnap reggel se, tuti aznap elmennék orvoshoz!

Szerintetek lehet olyan, hogy a nem várt elött egy nappal negatív a teszt, majd másnap úgy csinál mintha megjönne, de nagyon kicsit dp pár napra csak, de vér szinű. Lehet baba?

Legjobb válasz: hát éppen lehet baba, ha nem jön meg rendeseen akkor tesztelj néhány nap múlva, de az is lehet hogy ez a nagy meleg zavarta össze a ciklusodat.

hát éppen lehet baba, ha nem jön meg rendeseen akkor tesztelj néhány nap múlva, de az is lehet hogy ez a nagy meleg zavarta össze a ciklusodat.
Nekem pont igy jott a baba. A nem vart elott egy nsppal negatív, majd nem vart napján kis verzes. Pojt olyan es annyi mint amikor elkezdodil a mensim. Nagyon csalodottak voltunk a parommal.este vártam h. Meginduljon jobban a verzes de semmi.Aztan reggel sem jottsemmi.:) ))) 21hkm

Szerintetek hogyan lehet olyan hatalmas nagy égés a Nap bolygóban, amikor a világûr abszolute gázmentes légüres tér?

Anno úgy tanultam, hogy az égéshez oxigén kell! Honnan veszi a nap az égéshez szükséges borzasztó nagy mennyiségû és ilyen töménységû oxigént? Vagy ezek szerint megint hülyeséggel tömték az agyunkat fizika órán?

Legjobb válasz: Hát mi sosem tanultunk olyat, hogy a Napban égne bármi is. Magfúzió játszódik le benne, abból származik az energia.

Hát mi sosem tanultunk olyat, hogy a Napban égne bármi is. Magfúzió játszódik le benne, abból származik az energia.
Illik a felhasználóneved a kérdésedhez, mert akkora síkhülyeség, mint amekkora az Alföld. A többiek mindent elmondtak nagyon jól, nem tudok mit hozzáfûzni.
A kérdezõnek a fejében van a gáz.
Én úgy tudom, hogy a nagy királyok szellemei laknak ott fent... ;)
:) ))) Jézusom!!! Gondolom nem szénabálák égnek a Napban :) ))))
Nem kell annyira leteremteni a kérdezõt: 150 éve még a tudósok is azt hitték, hogy a Nap egy nagy égõ széndarab, ki is számolták, hogy 4000 év alatt fog elfogyni. Akkor már nagyobb gáz, amikor egy BME-s hallgató azt állítja, hogy a Holdon elengedett tárgy elrepül a végtelenbe.
Nem, csak nem figyeltél oda kellõképpen. Elõször is a Nap az nem bolygó, hanem csillag. Másrészt a csillagokban történõ "hidrogénégés" nem kémiai alapú reakció, nem szükséges hozzá oxigén. Ha a hidrogént (mondjuk itt a Földön) oxigéndús környezetben meggyújtod, akkor kémiai egyesülés történik, a hidrogén továbbra is hidrogén marad, csak hozzákapcsolódik az oxigénhez, így víz lesz belõle. Ebben a folyamatban az atommag nem vesz részt aktívan, csak a körülötte keringõ elektronok. A Napban (és minden csillagban) elemátalakulás történik, magreakciók zajlanak le, amikor is négy hidrogénatom egyesülésébõl héliumatom keletkezik (nem pontosan, de szerintem nem értenéd meg a p-p vagy a CNO-ciklus folyamatát, elégedj meg ennyivel). Ebben a folyamatban az atommag is részt vesz aktívan, átalakul nehezebb atommaggá. A különbség a kettõ között energiatermelés szempontjából nagyságrendileg nagyjából milliószoros; a hidrogén kémiai égésekor felszabaduló energiamennyiség kábé egymilliószor kisebb, mint a hidrogén fúziója során felszabaduló energiamennyiség. Az oxigén egyébként ugyancsak a csillagokban szintetizálódik, amikor is a hidrogén héliummá fúzionált, és a csillag élete végén beindul a hélium fúziója is. Ennek során a háromalfa ciklusban keletkezik az oxigén. [link] [link] [link] [link] [link] [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Vagy ezek szerint megint hülyeséggel tömték az agyunkat fizika órán?" Nem tömték. Csak amíg te papírrepülõt hajtogattál a hátsó sorban, addig elhangzott pár fontos mondat, amire már akkor se figyeltél. Most meg bekattant valami hülyeség, nyilván nem áll össze. Induljunk el az atomerõmûvektõl. Az ugye uránnal megy, ezt remélem hallottad, most, hogy Paksot bõvítik. Remélem azt se gondolod, hogy az atomerõmûvekben az uránt elégetik, ugye? Mégis égés nélkül hatalmas hõt produkál az a dolog, amit úgy hívnak, maghasadás. És nem kell hozzá oxigén, bazi nagy légmentes földalatti kamrákban zajlik. Na ha ez így van az atomerõmûvekben, akkor lehetséges valami hasonlót feltételezni a Nap esetében. Ami ott zajlik, az még a maghasadásnál is durvább, szintén nem kell hozzá oxigén, magfúziónak hívják. Amúgy a Nap nem bolygó, hanem csillag. Csak annyi a különbség, mintha egy anyahajót biciklinek hívnál.
Ahogy az elsõ válaszoló is írja, magfúzió játszódik le benne. Ez azt jelenti, hogy hidrogén atommagok egyesülnek hélium atommagokká (más magfúziós folyamatok is vannak, de a Napban jelenleg ez a domináns). Semmi köze nincs az égéshez azon kívül, hogy ebben az esetben is energia szabadul fel (csak sokkal több). Inkább az atomerõmûvekben, lezajló maghasadáshoz hasonló a folyamat. Egyébként már építettek kísérleti fúziós erõmûvet, illetve a hidrogénbombákban is ez a folyamat játszódik le.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, fõleg azokat amelyek tárgyszerûen a probléma vázolását taglalták és azokét is köszönöm akik isteni felsõbbséggel az én szellemi képességeimet méltatták, bár erre nem kértem senkit.

Miért jelenik meg minden nap elõttem valamilyen formában az a bizonyos "666"? Nem tudom mi lehet az oka, de nincs olyan nap, hogy ne látnám!

Hiszek az ezoterikus dolgokban, de nem értek hozzájuk!

Legjobb válasz: Egyszer mikor kapcsolgattam a tv-t valami olyat hallottam hogy a 666 az ördögi szám...

Egyszer mikor kapcsolgattam a tv-t valami olyat hallottam hogy a 666 az ördögi szám...
A 666 a Napisten száma, szent szám. A sötét kultuszban (=a kereszténységben) ez lett megtagadva.
Utolsó, én örülnék neki:D
akkor ma én leszek a tripla hatosod. nemrég új munkahelyre kerültem. Minden munkás kap dolgozói törzsszámot és nekem ez jutott. Mindenki ha meglátja rögtön megjegyzéseket tesz hogy elég borzasztó a törzsszámom de hát ez van:D
A kérdező hozzászólása: A valóságban, de szinte minden nap!Ha már egyszer azt hiszem, hogy na ma megúsztam akkor elmegy elõttem egy autó ilyen rendszámmal... és még sorolhatnám
A Sátánizmus egyik jelképe, de sajnos a sok retardált poénból hordja, közben azt se tudja mit jelent... Okát nem tudom megmondani, hogy miért jelenik meg, csak annyit, hogy milyen formában(látomásként, álmodban, csak úgy az utcán valahol, a valóságban valahol stb.)?
A kérdező hozzászólása: 6! Köszönöm a segítséget!Imádkozni mindig szoktam:)
Sokan poénból hordják ezt a számot, a TV-ben sok van, a reklámokat szennyezik vele, plusz néha véletlen is jönnek. Amit tehetsz: Ima, pozitív gondolkodás, mantra. A mantra azt jelenti, hogy valamit, amit sokat mondasz, az valóra válik bizonyos határok között. Pl.: Csak jó dolgok vannak körülöttem.
Amugy milyeformaba/hogy szokott megjelenni a 666? Elso kommentelo
Ördögöd van :D
Biztos te vagy az ördög kiválasztottja! Védd magad mert jön egy csapat néger nagy pélóval és beteszi!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos én is ilyet olvastam róla!Nem túl megnyugtató...
A Manipúra csakra száma is, ami nélkül ereje nincs az embernek.
Jó kérdés. Mutatsz képet priviben? Nagyon eltérõ válaszokat fogsz kapni, mindenkinek más a szép. 20/F
A kérdező hozzászólása: elküldtem nektek is a linket elvileg:)
A kérdező hozzászólása: várom a véleményeket.:)
Linket légyszi :)
A kérdező hozzászólása: elküldtem.:)
linkelheted nekem is!
"Nem tudom eldönteni azért nincs senkim mert csúnya vagyok?" Biztos hogy nem ez az oka, ez a szépség dolog olyan relatív. Nekem is tetszett már olyan lány, akirõl nemhogy a többiek, de még én is azt mondtam hogy nem szép, de mégis megfogott benne valami (méghozzá a külsõjében, mert akkor még nem ismertem, szóval a belsõ tulajdonságai biztos nem befolyásolhattak). Ezek szerint tényleg létezik olyan, hogy kisugárzás? "Egyik nap szépnek látom magam másik nap olyan csúnyának hogy sírni tudnék." Ez velem is szokott lenni (fiú létemre). Van olyan nap hogy öröm tükörbe néznem, szinte virulok, máskor viszont olyannak látom magam, hogy az életkedvem is elmegy. Ez szerintem hangulat, fáradtság és kedv függõ dolog. Nemtudom hogy pont erre gondoltál-e :D
egy linket esetleg én is elfogadok, ha még aktuális a dolog :D elõzõ voltam, szia
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó igen ilyesmire gondoltam amúgy:) küldtem linket
ide is linkelhetnél :P
Linkelsz nekem is?
külsöre nicns veled semmi baj. Csak azt a piercinget nem kelllet volna felvenned. Olyan szép arcod lenne nélküle is.
Küldj képet privátban és megmondom mi a baj. Így nem tudom mit vársz tõlünk. 19/F
mutass egy képet mert akkor az optikai részét kilöhetjük. :) vagy besézlgessünk és akkro a belsöddel is megismerkedhetünk. :)
A kérdező hozzászólása: itt nem tudok képet küldeni belinkelem privátba nektek a facebookom.csak õszintén!köszi elõre is:)
A kérdező hozzászólása: elküldtem mind hármótoknak elvileg.amúgy nem tudom mit vártam.valami olyan választ hogy így általánosságba mondjuk ha külsõre átlagos vagyok és a belsõm jó akkor miért nincs senkim.:D nem itt keresek párt vagy ilyesmi csak már nem tudom mi baj lehet velem ami olyan vészeees :D
Mondatonként sorrendben: 1 - nem valószínû, mert nem is attól függ. Nem éppen attraktív lányt is láttam már jóképû sráccal, fordítva meg még többször, bár lehet arra csak hamarabb felfigyelek mert megnézem a csajt. :) 2 - Azt csak a másikat megismerve lehet eldönteni, hogy a belsõvel minden rendben van-e. És akkor is az összehasonlítási alap a saját értékrendszer, nem feltétlenül csak olyan ideák, mint az önzetlenség, a kedvesség, az õszinteség... 3 - Szép/csúnya? Ezt - ahogy feljebb írták - elég könnyû eldönteni. :) 4 - Az biztos, hogy viselkedés nagyban befolyásolja hogy mit gondolnak rólad mások. A munkahelyemen pl. van egy csajszi, akinek az alakja nem éppen elõnyös, az arca sem valami csodaszép, mégis kedves, közvetlen, mosolyog és valószínûleg éppen emiatt vonzónak is tûnik.
En is kapom a linket?:)
A kérdező hozzászólása: elküldtem:)
én is szeretnélek megnézni :)
Egyáltalán nem vagy csúnya, nekem a piercing is tetszik :) Még egy kis önbizalmat kérek (mert tényleg nincs miért határozatlannak lenned), és ha te ki leszel békülve önmagaddal, akkor a világ is szebbnek fog látni, hidd el (ez olyan reklámszövegnek hangzik, de igaz :D ) 18as voltam.

Mi lehet ez? 5 hete szülttem és van olyan nap amikor folyton pisilni kell menni, de csak 1-2 csepp jön és kellemetlen érzés. Valami baj lehet?

Van mikor egész nap ilyen és van mikor semmi bajom.Olyan kellemetlen,nem fáj és nem is csíp.

Legjobb válasz: szerintem menj el dokihoz, lehet hogy "felfaztal". Nekem akkor volt ilyen, mikor feherje meg bakterium volt a vizeletemben, de en orakat gubbasztottam egy törölközön, mert oltari kinokat eltem at, mikor nem tudatm az egy cseppemet kiengedni. Ne vard meg mig ez lesz a vege, en sokaig halogattam a dokit aztan a vegen mar ver is volt a vizeletemben, ez valamilyen hugyuti fertözes, antibiotikummal kb 2 nap utan enyhültek a tünetek es kb egy het alatt gyogyultam meg teljesen, ugy hogy a vizeletem is kitisztult. Ha megegyszer lenne tuti nem varnek, azonnal iratnek gyogyszert, csak megnezik a vizeleted (haziorvos), ir ra gyogyszert es tul vagy rajta. (persze lehet mas is, de azzal is dokihoz kene menni...)

szerintem menj el dokihoz, lehet hogy "felfaztal". Nekem akkor volt ilyen, mikor feherje meg bakterium volt a vizeletemben, de en orakat gubbasztottam egy törölközön, mert oltari kinokat eltem at, mikor nem tudatm az egy cseppemet kiengedni. Ne vard meg mig ez lesz a vege, en sokaig halogattam a dokit aztan a vegen mar ver is volt a vizeletemben, ez valamilyen hugyuti fertözes, antibiotikummal kb 2 nap utan enyhültek a tünetek es kb egy het alatt gyogyultam meg teljesen, ugy hogy a vizeletem is kitisztult. Ha megegyszer lenne tuti nem varnek, azonnal iratnek gyogyszert, csak megnezik a vizeleted (haziorvos), ir ra gyogyszert es tul vagy rajta. (persze lehet mas is, de azzal is dokihoz kene menni...)

Több az olyan nap, amikor alig-alig mozog a babám. A 10 mozgás mindig megvan, és a szívhangot is mindig nézem, de mitől lehet ez?

Mindig azt olvasom, hogy másnak milyen sokat mozog, nálunk pedig ez pont nem így van.S?t.Több az olyan nap amikor alig-alig mozog. A 10 mozgás mindig megvan, és a szívhangot is mindig nézem, de mit?l lehet ez? Állandóan emiatt aggódom. És 2 napja nem is olyan er?teljes a mozgás.

Legjobb válasz: szia...szerintem semmi ok az aggodalomra, mivel a babanak vannak nagyo mozgekony napjai es vannak nagyon nyugott napjai....en 25hetes kismama vagyok es nalam is nagyon valtakozok a napok, van amikor nagyon gyengen erzem mozogni, de van amikor azt hiszem kiugrik a hasamol....nyugi es sok kitartast...gratula a babahoz

szia...szerintem semmi ok az aggodalomra, mivel a babanak vannak nagyo mozgekony napjai es vannak nagyon nyugott napjai....en 25hetes kismama vagyok es nalam is nagyon valtakozok a napok, van amikor nagyon gyengen erzem mozogni, de van amikor azt hiszem kiugrik a hasamol....nyugi es sok kitartast...gratula a babahoz
Szia! Ne izgulj, nem is biztos, hogy minden mozdulatát érzed! Ezen kívül rá ugyanúgy hatással vannak az idõjárás, a frontok, mint ránk. Illetve attól is függ, Te mennyire fárasztod ki magad. Feküdj le, kapcsolj be valami nagyon kellemes, lágy zenét, hallgassátok! Túlnyomó részben a babák reagálnak rá:) ) 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást!
Szia! Ne aggódj! Az én babám is alig mozog, épp csak bejelentkezik olykor. De nekem eléggé a medencémen fekszik és lehet, nem is érzek minden mozdulatát. De az is lehet, hogy csak lusti. Az elsõ babám is ilyen lustika volt és születése után nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba volt kevés sírással. Boldog babavárást! 31 hetes

Ha valaki napi szinten fél órát jógázik, az lehet olyan edzett, és egészséges, mint egy másmilyen sportot végzõ ember? Egyáltalán a jóga "megdolgoztatja" a testet?

Legjobb válasz: az összes saját testsúllyal végzett edzés alapja a jóga. ez volt az egyik elsõ,ebbõl építkezik a többi is. a napi fél óra egy tejesen jó kezdés és egy idõ múlva úgyis érezni fogod,hogy kevés,ha rendszeresen csinálod és akkor fel lehet tornázni 1 órára, nehezíteni a gyakorlatokat stb,soha nincsen vége,mindig lehet nehezíteni. erre a megdolgoztatja a testet dologra meg itt van két videó,a benne látható emberek csak jógáznak,nem végeznek másfajta edzést. az õ elért eredményük mozgáskultúrában és külalakban remélem jó válasz arra a kérdésedre,hogy megdolgoztatja-e a testet- http://www.youtube.com/watch?v=OIPslnHVPOY http://www.youtube.com/watch?v=loszrEZvS_k

az összes saját testsúllyal végzett edzés alapja a jóga. ez volt az egyik elsõ, ebbõl építkezik a többi is. a napi fél óra egy tejesen jó kezdés és egy idõ múlva úgyis érezni fogod, hogy kevés, ha rendszeresen csinálod és akkor fel lehet tornázni 1 órára, nehezíteni a gyakorlatokat stb, soha nincsen vége, mindig lehet nehezíteni. erre a megdolgoztatja a testet dologra meg itt van két videó, a benne látható emberek csak jógáznak, nem végeznek másfajta edzést. az õ elért eredményük mozgáskultúrában és külalakban remélem jó válasz arra a kérdésedre, hogy megdolgoztatja-e a testet- http://www.youtube.com/watch?v=OIPslnHVPOY http://www.youtube.com/watch?v=loszrEZvS_k
köszi a kedves megszólítást, te is elég jókat szoktál írni:) . viszont ha veszünk egy haladóbb dinamikus, egy power jógát, vagy a videókban látható astangát, akkor az minden csak nem alacsony megterhelés. az kõkemény saját testsúllyal végzett erõedzés, a pulzust is az egekbe tudja emeli ezért kardió is. de ha megnézed a talaj tornában, vagy a street workoutban is rengeteg elem valójában jógapóz, és õket joggal nevezhetjük atlétának. persze mindenki azt találja meg a jógában amit keres, ezért jó, hogy van sok fajta.
Nagy tisztelõje vagyok Korbácsnak, de szerintem nem. Ez persze felfogás kérdése... Edzett és egészséges persze, de ha hozzáteszed, hogy jobban, mint egy másmilyen sportot végzõ ember, akkor nem. Nem lehet egy jógázót izmtömegre összehasonlítani egy súlyemelõvel, vagy testépítõvel, de még egy atlétával sem. A jóga belsõ elválasztású mirigyeket és belsõ szervezek masszíroz, az izmokat erõsíti és nyújtja (tehát nem nagyok lesznek, hanem inkább vékonyak) és megdolgoztatja a testet, ahogy mondod. De valahogy nem mondanám, hogy olyan edzett, mint egy hosszútávfutó, vagy vizipólós. Nem akkora megterhelést kapsz. Ha meg azt mondod erre, hogy de egészségesebb alacsonyabb megterheléssel sportolni, akkor meg igazad van. :) És Korbácsnak is.
Igaz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszaitokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!