Találatok a következő kifejezésre: Lehet oka hajnali (11 db)

Lehet oka a hajnali kelésnek, hogy abban az időpontban született a babám?

Lányom minden éjjel felkel 1 óra körül és általában 5 - fél 6 felé aszik vissza.

Legjobb válasz: Elõször butaságnak tartottam a kérdést, de ahogy belegondolok az én fiam 2-kor született és ált. 2-3 között kel fel. Lehet hogy tényleg van benne valami. :)

Elõször butaságnak tartottam a kérdést, de ahogy belegondolok az én fiam 2-kor született és ált. 2-3 között kel fel. Lehet hogy tényleg van benne valami. :)
Én sem gondoltam bele, de az én lányom 7kor született, Õ is akkor kel általában:)
Akkor én vagyok az ellenpélda! A lányom 6 óra 9-kor született, és örülnék ha kibírná reggelente addig. Fél 6 körül általában felkel.
A kérdező hozzászólása: Én meg annak örülnék ha nem csak 3 órát aludna éjjel:) Szeretnék már ott tartani, hogy csak 6-kor kel fel-és nem addig van fent:(
Az én babám is a születési idõpontja környékén nyûgösebb picit. Valószínûleg posztraumatikus stressz emléke miatt teszik ezt a babikák. Ha ennek enyhítésére vkinek van tapasztalata, 5lete léci írjon nekem is!
Akkor mi vagyunk az ellenpélda, bár én császárral szültem. Tök össze-vissza volt fent éjszakánként, kb. 3 és fél hónapos koráig. Éjjel fél 12-kor született. De egy viszont biztos: hajnalban 3-4 között a hasamban szambázott rendszeresen, és miután megszületett ezt az idõpontot még véletlenül sem hagyta ki, hogy egy jót bulizzon:(
igen-lehet.a környezetemben megkérdeztem-és mindenkinek felébredt a babucija a születés idõpontjában..nekem is.de nem tart olyan sokáig....kitartás

3 napja éjfélkor és hajnali négykor is kéri a cicit 7, 5 hós kislányom, mi lehet az oka?

8-kor cici, 9,30-kor gyümi, 11-kor cici, 2-kor f?zelék, 5-kor cici, fürcsi után 7,15-kor tejpép, és ezek mellett napi fél liter édeskömény tea. Gondoltam rá, hogy fel kellene cserélni a f?zeléket és a tejpépet. SOS

Legjobb válasz: Mire akarod cserélni a fõzelékeket és a tejpépet? Nem értem. Szerintem jó az étrendje a babádnak. Az én kislányom is ennyi idõs, de én még nem tudtam teljesen kiváltani egy szoptatást sem. Tehát ha kap gyümit vagy fõzeléket, utánna még cicit is kap. (Igaz nálunk nehézkesen megy a hozzátáplálás, mert elég finnyás a kisasszony, mindig csak szopizna.) Talán este még meg kéne szoptatnod 9 körül, akkor lehet kibírná vele reggelig.

Mire akarod cserélni a fõzelékeket és a tejpépet? Nem értem. Szerintem jó az étrendje a babádnak. Az én kislányom is ennyi idõs, de én még nem tudtam teljesen kiváltani egy szoptatást sem. Tehát ha kap gyümit vagy fõzeléket, utánna még cicit is kap. (Igaz nálunk nehézkesen megy a hozzátáplálás, mert elég finnyás a kisasszony, mindig csak szopizna.) Talán este még meg kéne szoptatnod 9 körül, akkor lehet kibírná vele reggelig.
A kérdező hozzászólása: A fõzeléket természetesen husival készítem és azt szeretném megcserélni a tejpéppel, hogy éjszakára maradjon a fõzelék. Egyébként õ már fél 8-kor alszik, így este 9-kor már nem tudom megszoptatni.
Szerintem nem jó ötlet éjszakára hagyni a fõzeléket! Gondolj bele, te sem eszel este már nehezebb kajákat, estére szerintem mindenképp fehérjebevitel kell a babának, hogy nyugodtan tudjon aludni.
A kérdező hozzászólása: Ja, és eddig csak hajnali 4-kor cicilt.
Szia. Szerintem, ha nem eszik sokat éjfélkor, illetve mindig pontosan ekkor ébred, akkor csak egy rossz szokás van kialakulóban. Igazából ha megvan a napközbeni kalóriaadagja, akkor nem kellene felébrednie. Nem tudom, hogy a fõzeléket komplettálod- e már husival.
Szia. Ha fürdés elõtt is próbálnál neki adni egy kis fõzeléket? Nekünk ezt tanácsolta a védõnõ.
A mi babánk 5 hónapos koráig végigaludta az éjszakát, aztán elkezdett 11-kor meg 3-4 között ébredezni. Minden trükköt bevetettem hogy legalább egyre redukáljam (néha többször is ébredt), de nem segített. Egyszer csak 9, 5-10 hónaposan elkezdtük a fürdést kitolni és végigaludja azóta az éjsuzaí
bocsi: a végét nem én írtam:)

4 hónapos a lányom. Néha előfordul, hogy éjjel vagy hajnalban apa büfizteti. Ilyenkor felébred, nagy szemekkel nézelődik, (ha letesszük, lekapcsoljuk a villanyt, idővel visszaalszik). Nálam pedig mindjárt alszik a vállamon. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Téged jobban megszokott már, az állandó együttlét és a szopi miatt a saját részének tekint. Apa meg nincs egész nap vele, ezért akkor éberebb és jobban felébred. Valami ilyesmi lehet sztem.

Téged jobban megszokott már, az állandó együttlét és a szopi miatt a saját részének tekint. Apa meg nincs egész nap vele, ezért akkor éberebb és jobban felébred. Valami ilyesmi lehet sztem.
Azt szokta meg, hogy Te mész be hozzá éjjel, ezért amikor Apa megy, az érdekes neki. Legalább is én ezt gondolom. Nekem is néha megkérdezi a párom, késõ este mikor a kisfiam felébred, hogy felvegye-e addig, míg melegítem a tápszert. Azt szoktam mondani, hogy inkább ne, mert akkor jobban felébred, és nehezen alszik vissza. Az éjjeli kelést én a magam feladatának tekintem, apa úgy is dolgozik, és napközben azért sokat foglalkozik vele. 2 gyerek anyukája
A kérdező hozzászólása: Én is ilyesmire gondoltam:-) Köszönöm. Én szoktam éjjel kelni hozzá, csak most meg vagyok fázva, és éjjel nagyon izzadtam, és apa ébren volt, megkértem tegye mellém, hogy izzadtan ne kelljen kimásznom az ágyból. Hajnali 3 volt, és tág szemekkel nézelõdött a lány, pedig mindjárt vissza szokott aludni:.) Hétvégén reggel szokta felvenni, mert õ korábban ébred, mint én, de akkor sem szokott visszaaludni:-) Pedig de jó lenne:-))

Mi lehet az oka ennek a hajnali felriadásnak?

Kislányom 3 hónapos, kb 1 hónapja este 9-tõl reggel fél8-8ig átalussza az éjszakát, saját ágyban. Kivétel nélkül minden hajnalban felriad 5óra körül, ide-oda forgatja a fejét, nyugtalan. Magam mellé teszem, átölelem, és kb 1 perc múlva mint a tej alszik még fél8-ig, de sokszor 8-ig is akár. Elõször azt hittem, éhes, de azt gondolom, hogy akkor nem aludna vissza, pláne nem ilyen mélyen és nyugodtan, ráadásul amikor végül felébred, akkor legtöbbször mosolyog, ha már éhhalálán lenne, akkor szerintem sírna. De akkor mitõl ébredhet fel?

Legjobb válasz: Szerintem csak te hiányzol neki, ezért alszik vissza olyan jót még melletted. Szerintem nem baj ez. :)

Szerintem csak te hiányzol neki, ezért alszik vissza olyan jót még melletted. Szerintem nem baj ez. :)
Szólj a család férfi tagjainak, hogy halkabban nézzenek pornot.....

Mi lehet az oka, hogy a gyerekem születése óta, rossz alvó? Van itt még anyuka akinek 2, 5 éves gyereke még mindig 2-3 óránként ébred éjjel vagy időnkén már hajnal 3-kor kel?

Már nagyon fáradt vagyok, még 1 éjszakát sem aludt végig. :( Én ezt már kórosnak érzem. Nem az van, h 1x v 2x felébred, hanem 2-3 óránként, reggel már nagyon ébren alszik, ha megmozdulok, felébred rögtön.

Legjobb válasz: Szegénykém! Neki és neked sem jó! Én felkeresnék valakit, aki megmondja, hogy min kell változtatni. Nekem a nagylányom 5 hónaposan, a pici most 11 hetesen megaludt 7 órát. Anyatejes volt mindkettõ. A pici akkor nyûglõdik csak, ha melege van, fázik vagy szelek bántják....szerintem ez már nem természetes :(

Szegénykém! Neki és neked sem jó! Én felkeresnék valakit, aki megmondja, hogy min kell változtatni. Nekem a nagylányom 5 hónaposan, a pici most 11 hetesen megaludt 7 órát. Anyatejes volt mindkettõ. A pici akkor nyûglõdik csak, ha melege van, fázik vagy szelek bántják....szerintem ez már nem természetes :(
Most már a nagyobbik fiam 16, 5 éves de emlékszem még mindig hogy 3 éves koráig többször ébredt.Mai napig nem tudom hogy addig miért nem aludta át az éjszakát. Utána már nem volt gond.
Amint megláttam a kérdést két dolog jutott eszembe: 1. Hogy tuti cicizik, 2. Hogy egyik barátnõm is kelt éjjel még 3évesen is a fiához 4-5x is. Persze õ is cicis volt. Nem tudom, h leszokott e azóta róla, meg se merem már kérdezni. Mindenki mondta neki, hogy ne ciciztesse már ennyi idõsen, mert csak cumizik rajta, de nem foglalkozott velünk. Ez pont olyan, mint mikor kiesik a gyerek szájából a cumi. Rá van kapva. Nem lehet, hogy nálatok is ez van? Én amúgy tuti nem aludnék vele se.
nõvérem mindkét gyerekét 2 éves korig szoptatta, és azt mondta, neki is felébredtek a gyerekek éjjel a szopiért :) mondjuk õ úgy mondta, hogy 2x felkeltek még két évesen is. (10-tõl 6-ig aludtak a gyerekei, mindig panaszkodott, hogy kevés alvás-igényüek a gyerkõcök) :) szépen kivezette a cicizést, azóta végigalusszák az éjjelt. (a nagy 10, a kicsi 6 éves már) ------ nekem 6 hós a babám, éjjel 3x ébreszt (7-tõl 7-ig alszik, azaz óraátállítás óta 7-tõl 6-ig sajnos) de azt észre vettem, ha nem rakom vissza a kiságyba, hanem magam mellett tartom, és együtt alszunk, akkor gyakrabban ébred, a kis huncut :) lehet, hogy inkább nem kéne együtt aludnotok. apukájával nem alszik? nem próbáljátok ki, hogy mi lenne, ha 1-2 hétig apás alvása lenne? esetleg szép lassan külön?
Enyem is ennyi idos, en most2 napja nemalszom, mert olyan eberen alszik ha melyebben lelegzem mar felkel.van hogy 2 orat is fent van, es beszel, magyaraz, iszik mint a teve, persze hajnalra full pisis.sosem aludta at az ejszakat, csak 1x mikor satoroztunk!akor meg a nyala is kifolyt, olyan melyen aludt. De egyutterzek, bar ugy latom te meg tolem is vacakabb helyzetben vagy.en betudom annak h o ilyen eberen alvo.pedig bolcsis is, de az sem farasztja le ugy h kidoljon.talan majd az ovi? Vagy kinovi, en nem keresem mar az okokat, beletorodtem, de iszonyu faradt vagyok en is.a dokirol majd szamolj be.addig is kitartast.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Mikor 1 éves volt nem éreztem ennyire reménytelennek a helyzet. Nektek sok sikert kívánok!
átérezem a helyzetedet, az enyém igaz 1 éves de õ sem alussza át, apjával elkezdtük leszoktatni úgy, hogy õ van vele és ez pár nap sikert hozott, de most megint ébredt mert fogzik is, meg az apja elutazott, de legalább már kitolódott 4 órára....nagyon szeretném ha õ is aludna éjjel..
A kérdező hozzászólása: Köszi, Velem alszik, akkor is.
aludj vele :)
A kérdező hozzászólása: Az, ha nem aludná át az éjszakát, még nem lenne baj, de 2-3 óránként? Gyerekorvos, nulla, kértem egy beutalót a fejlõdésneurológiára, jövõ héten megyünk, addig is talán van valakinek tapasztalata. Egyébként, szopizik még.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát nem tudom a cici e az oka. Én úgy érzem nem, lehet az a válasz, hogy Õ tényleg ilyen, törõdjek bele. Mielõtt akartam vinni orvoshoz, elég szépen átaludt 3-4 éjszakát!! Lemondtam, mintha tudta volna...azóta kaptam új idõpontot, mindenképp elviszem. Én igazából arra gondolok, vannak e olyan fejlesztõ mozgások ami segít az alvásban. Most amúgy addig jutottunk, hogy mondja is, nem akarok aludni, de beájul mert álmos. Nem hajlandó felvenni a pelust, néha bepisil, akkor minden csere és csak örülök, hogy akár cicivel vissza alszik. Ha nem kap több órát ordít.

Az utòbbi 2 hétben már vagy 4x-re fordult elő az, hogy hajnali 1 és 3 között felkelek mi lehet az oka?

nem vagyok se szomjas ,se éhes és még pisilni se kell mennem ,hogy azért kellene felkelnem (nem költöztünk) rossz álmom sincs,mellesleg vagy 1,5 òrába tellik ,hogy visszaaludjak ....

Legjobb válasz: 13/L

A kérdező hozzászólása: 13/L
Feszült vagy, szerintem.
Nincs a közeledben elektromos berendezés? Én akkor ébredtem fel folyton amikor a fejemhez közeli konnektort használtam a telefonom töltésére.
3 óra környékén az agy a legsérülékenyebb a külsõ, akár gondolati behatásokra. Nem véletlenül tetted fel a kérdést. Nagyon jó, hogy ilyenkor felébredsz, mert nehezebben tudnak akár tudatosan, akár direkt szándék nélkül az agyadban kurkászni.

Másfél éves kisfiúnál az éjszakai-hajnali felsírások oka mi lehet, már lassan egy hónapja éjjel óránként felsír és alig bír visszaaludni?

Legjobb válasz: Most van nála a szeparációs szorongás. 1-2 hónap és elmúlik, ne aggódj ez egy természetes korral járó jelenség.

Most van nála a szeparációs szorongás. 1-2 hónap és elmúlik, ne aggódj ez egy természetes korral járó jelenség.

Lehet telepatikus oka annak, hogy néhány napja mindig ugyanabban a kora hajnali időpontban felébredek "csak úgy"?

Mással is történt már hasonló?

Legjobb válasz: Persze, nálam sokszor van ilyen. Nem hinném, hogy spirituális, inkább csak a belsõ óránknak hívnám :)

Persze, nálam sokszor van ilyen. Nem hinném, hogy spirituális, inkább csak a belsõ óránknak hívnám :)
Én is sokszor felkelek:D kb 2:15 v 3:15 környékénxD. Meg volt már olyan is, hogy pár napig pontosan ugyanakkor keltem:D.. de hajnalban:)
Azt magyaráztad, hogy a kutyád is mindig hajnali 3kor ébredt fel. Na erre írtam a választ. Olvasd át és talán felfogod.
kutyis: írsz valamit, de mire írod? ellenkezik azzal, amit én írtam, vagy csak kötözködni akarsz valakivel?
Utolsó: Látom marhára nem értesz az állatokhoz. Ök nem alszanak olyan mélyen mint az emberek. Az állatok folyton éberek, föleg a háziállatok. A kutya is mindig felébred ha valami zajt vagy érdekes hangot hall és hamar vissza is alszik. A macska úgyszint.
én ami pedig már megmagyarázhatatlan, hogy azt követõ nap, amikor meghalt, hajnali 3 órakor a vakkantására ébredtem. És reggel a másik lakásban lakó családtagom is ezt mondta, aki nem szokta naponta hallani õt! Nem szoktam képzelõdni, ezt tényként meséltem el. Nem tudom mitõl van, mi az oka, célja. Ennyi, megtörtént.
Nekem a kutyim ébredt mindig hajnali 3-kor http://varazsvesszo.uw.hu/foldsugarzasok.htm Hartmann sávok: A Föld pozitív és negatív mágneses erõterének találkozásainál jönnek létre, és egy térrács rendszert alkot. Ez a rendszer már háromdimenziós! A Hartmann sávoknak van még két nagyon érdekes tulajdonsága: az egyik, hogy 0 és 3 óra között az energia intenzitása kb. a háromszorosára megnõ (ha valaki rendszeresen ebben az idõintervallumban ébred fel, akkor szinte biztos, hogy Hartmann sáv halad rajta keresztül), ...
Hát nem tudom...De én azt is tudom, hogy pl. nincs meg a telóm, vagy nem találok elemet az órába, akármi...akkor mondom hogy reggel hatkor felkelek. És mindig felkelek, mintha lenne egy vekker bennem. XD Vagyis hát arra gondolok. :D És amúgy nem hatkor kelek hétköznap, szal nem vok hozzászokva.
Az agy egy (kb. borsó méretû) része az idõt számítja a szemhéjon át beszûrõdõ fény segítségével (és a becsült idõvel).
Nekem is volt ilyen, mindig pontban hajanli 3-kor ébredtem fel, és utána nagyon nehezen aludtam vissza néhány hónapig. Már elmúlt, nem tudom mi okozhatta.
Nézd meg a 4. típusú találkozások c. filmet, abból megtudod miért van :D
Persze csak is telepatikus oka lehet uram atyám.... -.-" Hozzászoktál, hogy akkor kelsz és már magadtól felébredsz abban az idöpontban..
Nagyon sokan vagyunk így, este, vagy hajnalban azonos idõpontokban felébredünk. Elég általános ez. Semmi telepatikus oka nincs. Vagy valami olyan fény, vagy zajhatás ébreszt fel, ami mire felébredsz, elmúlik, pl. akkor megy valami repülõ, menetrend szerinti busz, vagy bármi. Azt is mondják, hogy még az õskorban az ember szakaszokban aludt és ezért van, hogy sokan mindig egy azonos idõpontban ébrednek fel éjszakánkét. Ráadásul éjszaka méregtelenít a szervezet is, 3 és öt óra között pont pl a tüdõ, 1 és 3 között a máj. Ha valamivel megterhelted a szervezeted, pl. keveset vagy friss, tiszta (nem szmogos, városi) levegõn, vagy nem táplálkozol egészségesen, akkor elképzelhetõ, hogy a méregtelenítési folyamat idején felébreszt a szervezeted. Tehát nem kevés oka lehet és nem kevesen járnak hasonló cipõben.
Képzeld, egyszer mentünk horgászni, és tudtam, hogy hajnali ötkor fel fognak ébreszteni, már nagyon vártam, erre felébredtem magamtól öt elõtt öt perccel! :)
A kérdező hozzászólása: ....a "belsõ óra" meg is állná a helyét abban az esetben, ha nem hajnali 1/2 5-kor jelezne- akár éjfélkor, akár 1/2 2-kor fekszem le- miután én rendszeresen 9 után szoktam kelni... De köszi a választ! : )
A kérdező hozzászólása: 19:13 valszeg nem olvastad el a kommentemet, amiben leírtam, hogy rendszerint 9 után kelek... mind1 Viszont amit egy késõbbi válaszoló írt, azzal teljes mértékben egyet kell, hogy értsek, mármint ami a szervezet méregtelenítõ folyamatait illeti... 3-5 óra között valóban a tüdõ méregtelenít, tegnap este rákerestem. Ennek tükrében már össze is állt a kép... Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Ja, nem késõbbi válaszoló írta, hanem a 18:55-ös! : ) bocsi

Mért nem alszik már éjjel is jol? 3 honapos kora ota áttalussza az éjszakát, de kb.1, 1, 5 honapja nem, hajnalba sokszor ébred, forgolodik, nem éhes, nem a kaja miatt. De akkor mi lehet az ok?

fogai már van 6.még mindig okozhatná fogzás?pedig uj fogakat nem látok jönni,pár napja bujt ki kettö.6,5 honapos

Legjobb válasz: fiam 6honapos miota megszületett átalussza az éjszakát 19-7ig kb.egy ideje õ is megriad szenvednek a melegtõl

fiam 6honapos miota megszületett átalussza az éjszakát 19-7ig kb.egy ideje õ is megriad szenvednek a melegtõl
Ez egy ilyen idõszak, ki kell bekkelni. Mozgásfejlõdés+meleg+lehet fogzás is. Kitartás! Hamarosan el fog múlni!

Már két napja nagyon nagyon fáj a hasam de ugy, hogy megőrülök tényleg nagyon fáj. Egyszerüen hajnalban arra keltem, hogy fáj. Oké tudom menszi érzés meg minnden de ez már tulzás. Miér lehet?

Legjobb válasz: Akkor a 18 mm az inkább a petezsák mérete..a babaq ilyenkor sokkal kisebb kb 5 mm.. egy hét múlva már biztosan látható a szívhang is..hogy méhen belül van az remek. A méhed pedig furcsán görcsölgethet..akár erõsen is, de amíg nincs vérzés, hasonló furi folyadék, addig nem kell aggódni, illetve nincs is mit tenni, csak pihenj hanyatt fekve felhúzott lábakkal..semmiképpen sem meleg ülõfürdõvel csillapítsd a görcsöket, az tilos!!!

Akkor a 18 mm az inkább a petezsák mérete..a babaq ilyenkor sokkal kisebb kb 5 mm.. egy hét múlva már biztosan látható a szívhang is..hogy méhen belül van az remek. A méhed pedig furcsán görcsölgethet..akár erõsen is, de amíg nincs vérzés, hasonló furi folyadék, addig nem kell aggódni, illetve nincs is mit tenni, csak pihenj hanyatt fekve felhúzott lábakkal..semmiképpen sem meleg ülõfürdõvel csillapítsd a görcsöket, az tilos!!!
Nekem is nagyon erõs görcseim voltak a legelején. Meg is ijedtem nagyon, de az orvos Magne B6-ot javasolt, és pár nap múlva már nem is fájt. Azóta is szedem.
hanyadik hetben vagy?
A kérdező hozzászólása: Kb egy hónapos 18-17mm méhen belül van de a doki még nem látott konkrét életjeleket azt mondta, hogy még picike
A hasfájás, ilyen erõsen nem jó ilyenkor, jó lenne, ha elmennél vele orvoshoz, ha másért nem, hát azért, hogy megnyugodj kicsit! A fekvés tényleg segíthet, nekem is fájdogált az elején, és ez mindig bevált. Bár nekem nem volt erõs, de kellemetlen.
nekem is fájt meg fáj a hasam folyamatosan és nagyon menni se tudok söt a házi munkát se tudom elvégezni rendesen és nem hisztizek az elsö kettövel semmi problémám nem volt, nekem azt mondták a méhtartoszalagok miatt van ez,

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!