Találatok a következő kifejezésre: Lehet nem a spermák (71 db)

Nekünk az orvos a FER14-et javasolta.
"A spermaszám növelése érdekében ez idõ alatt a férfi naponta egy nyers fürjtojás sárgáját, egy pohár barna sört, 300 gramm nyers vagy fõtt zellert fogyasszon." (Szabó Gyuri bácsi) http://www.gyorgytea.hu/gyorgytea-hu.php?id=15&oldal=babavar..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azért, aki még tud információkat ezzel kapcsolatosan, kérem, hogy írjon!
Kezdjük ott, hogy NINCSENEK ONDÓSEJTEK, sem spermasejtek és a laborban NEM A SPERMÁKAT SZÁMOLJÁK! Az ondónak (spermának) kbözõ összetevõi vannak, ennek EGYETLEN egyetlen sejtes eleme a HÍMIVARSEJT milliószámra, másnéven SPERMIUM(OK)! Ezeket számolják meg, csak az emberek túl kényelmesek kimondani, hogy SPERMIUMSZÁM! (A net is ám tele van szakavatatlan szakértõkkel... számos cikk veszi át a szakkifejezést HIBÁSAN! >:s)
A kérdező hozzászólása: 17:57-es hozzászóló: köszönöm az információkat! Tulajdonképpen én spermát írtam, nem spermiumot. Magát az "összanyagot" tudomásom szerint spermának hívják, és már többször olvastam ennek az összetevõirõl, és ezekben rendre ondósejteket írtak, tehát ebben az értelemben a sperma a nagyobb halmaz, és ennek egyik komponense az ondósejt. De tulajdonképpen, hogy teljesen konkretizáljam akkor azt, hogy mire vagyok kíváncsi: arra vagyok kíváncsi, hogy a mikroszkóp alatt látható "kisfickók" (akik fejjel és farokkal rendelkeznek) számát hogyan lehet növelni? Ezzel szerintem így a nagyon pontos definiálásokon túl lehet tudni és érteni, hogy mire gondolok!
Így van... rendre ondósejteket írnak, azonban ez NEM UGYANAZ! Az ondó = SPERMA, a hímivarsejtek (kisfickók), az ondóhólyag és a prosztata váladékainak elegye. De ahogyan ez össze-vissza magyarázva van, az manapság már túl zûrös. Ezekkel a pontatlan meghatározással még maguk a cikkírók is csak összezavarják az embereket, elõbb-utóbb eljutunk oda, hogy ahelyett, hogy PONTOSAN kimondanánk a dolgokat úgy a társadalomba beleneveljük a hülyeséget, és legközelebb, már nem a nevét fogja kimondani az ember a dolognak, hanem azt, hogy... "nna... érted!" (közben mindebbõl még nem derül ki semmi!) mi következik ebbõl? >>>> BÁBELI ZÛRZAVAR: Hogy egyik ezt érti, a másik meg azt: (Egyik ember mondjuk egy nyilvános fórumon ezzel kapcsolatban így teszi fel kérdését, a többiek, akik meg helyesen tudják ezáltal félreértelmezik, akkor a kérdezõ úgy beég szégyenében arról, amirõl voltaképpen nem is biztos, hogy tehet! Én csak annyit javasoltam, hogy törekedjünk a pontos megfogalmazásra, mert "1 bolond 100-at csinál", elég egyvalaki, aki véletlenül hülyeséget mond, és mielõtt azt javítanák, az továbbadja még X embernek, akibe ugyancsak tévesen rögzül, és így butul el az ember is, mégha jót is akar. Ezt MEGELÕZVÉN szántam segítségül elõbbi hozzászólásomat. A mi felelõsségünk többek közt az is, hogy a többiek HELYESEN ÉRTSÉK azt, amit mondunk nekik, így is sajna egyre több az értetlen, tanulatlan, primitív és buta ember, elsõsorban a fiatalabb nemzedékek közt. (Akinek nem inge, ne vegye magára.) Azok a mikroszkopikus "kisfickók" azok a SPERMIUMOK vagy más néven HÍMIVARSEJTEK! Így mindenki ugyanazt érti, és nem fog senki összezavarodni, ha így használod. Bízz bennem, tudom mit beszélek! ;)
A kérdező hozzászólása: Kedves EE/33! Köszönöm a sok-sok releváns információt, tényleg hasznosnak minõsültek. Teljes mértékben igazat adok neked: valóban fontos tisztázni, hogy mirõl beszélünk. A fogalmi kategóriák abszolút lényegesek, minden témában. A nem pontos fogalomhasználat nálam is a többféle információforrásból eredt. Most letisztult! Köszönöm, hogy segítséget nyújtottál ebben.
Nagyon szívesen. Egyébként az alapkérdéseddel kapcsolatban inkább fordulj egy szakértõhöz/andrológushoz, mert bevallom, a genetikával összefüggõ kérdések nem az itteni hozzászólók erõssége. Csak közhelyesen tudom azt mondani, hogy az egészséges életmód, és a bõséges folyadékbevitel, ezek segíthetnek, ill. "bizonyára" vannak spec. olyan ételek, anyagok, készítmények, amelyek elõsegítik a célod megvalósulását. :) Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: Üdv EE! Urológusnál voltam, aki megállapította, hogy a spermiumszám kevés. Azt mondta, hogy gyakorlatilag csak lombik-program jöhet szóba. Elég sokára lehet idõpontot kapni a lombik-programmal foglalkozó intézményeknél, ezért alapvetõ célom, hogy a meglévõ mennyiséget megtartsam addig (hogy a mesterséges megtermékenyítés megvalósítható legyen), esetleg valamelyest növeljem, hogy majd lehessen mibõl "válogatni". Ehhez próbáltam itt némi információt kapni. Teljes mértékben tudom, hogy az itt válaszoló-hozzászóló emberek nem feltétlenül szakértõk (bár a szakértõ, ugye, egyre többet tud egyre kevesebbrõl), nem is szakvéleményt akartam én itt kapni, csak esetleg tapasztalatok, információk megosztására gondoltam.

Hetfon eggyutt voltam a parommal, onnantol hany napig agyazodhat be a sperma bennem? Lehet hogy meg mais agyazodik csak? Vagy ha aznap nem esek teherbe, akkor mar masnap meghalt bennem a sperma?

Legjobb válasz: Tudtommal a beágyazódás akár 14 napig is eltarthat. A sperma meg 24-70 óráig élewtképes. Légy egy kicsit türelemmel. Ha nem jön meg a menszid, akkor van esély arra, hogy összejött a baba.

Tudtommal a beágyazódás akár 14 napig is eltarthat. A sperma meg 24-70 óráig élewtképes. Légy egy kicsit türelemmel. Ha nem jön meg a menszid, akkor van esély arra, hogy összejött a baba.

A barátnőm még szűz de már ujjaztam meg és akkor igy ö lehet terhes, de nem került sperma a hüvelyébe de a bugyijára véletlenül ráment és aztán lehet hogy beerült neki akkor lehet? !?

? terhes?

Legjobb válasz: Ha hüvelybe került, lehet terhes. Akkor is, ha csak a hüvely környékére került és bevittétek valahogy. Sõt a spermák mozogni is tudnak.

Ha hüvelybe került, lehet terhes. Akkor is, ha csak a hüvely környékére került és bevittétek valahogy. Sõt a spermák mozogni is tudnak.
mostál kezet az ujjazás elõtt?
anniyt azért szerintem nem tudnak, mozogni, és ha te megujjaztad, már bocsi de a te spermád hogy került az õ bugyijára?:D mind1 bocsi, de ez furcsa nekem, amúgymeg 3 nap amíg megfogan teljesen a kicsi, a lány kimossa teljesen a hüvelyét, és kész. semmi gond. hisz amik be is akartak már nem jutnak be.
NEm!MErt ha rendesen a hüvelybe kerül a sperma akkor lehet csak terhes.Meg hát ha még szûz akkor egyértelmûen nem:) A bugyiból meg nem fog belefolyni a hüvelyébe.:)
Szüzen hogy a máriába lehet teherbe esni???
nyugi nincsen gond

Már régóta maszturbálok és jön is a sperma rendszeresen. De még nem volt magömlésem, vagy lehet hogy volt csak nem olyan látványos, ez nagy gond?

Legjobb válasz: "jön is a sperma rendszeresen" = "magömlésem" Amennyiben éjszakai magömlésre gondolsz (spontán manõver), akkor az nem probléma, ha "elmaradt", illetve arra is van esély, hogy nem vetted észre.

"jön is a sperma rendszeresen" = "magömlésem" Amennyiben éjszakai magömlésre gondolsz (spontán manõver), akkor az nem probléma, ha "elmaradt", illetve arra is van esély, hogy nem vetted észre.
vagy este épp akkor mentél ki pisilni és ezért nem vetted észre.ez komoly. lehet épp akkor lett volna magömlésed mikor pisilned kelett és épp a wc-n történt meg amit fél álomban nem igazán veszel észre. nekem apám azt mesélte mikor magyarázta nekem a dolgokat hogy neki ugy volt de nem biztos hogy nekem is ilyen szrencsém lesz. :D nem is volt. h meg már van spermád akkor nemértem mért aggodsz.
Faszverés helyett inkább a biológiakönyvet lapozgasd.
Utolsó válasz nagyon igaz:D

Ha a ciklus 8. napjától kezdve a 15. ig minden nap 1ütt vtunk, kivéve a 12. napot, akk lehet, h azért nem jön össze a baba, m a 14. napra elgyengültek a spermák?

Legjobb válasz: Akármiért lehet, de egyébként a spermák nem gyengülnek el, meg nem x nap alatt, hanem egyszerûen nem tud elég termelõdni. A mindennapos együttlét csak igazán tuti spermaszám mellett ajánlott, ha ezt nem tudjátok, akkor 2-3 naponta ajánlott az együttlét.

Akármiért lehet, de egyébként a spermák nem gyengülnek el, meg nem x nap alatt, hanem egyszerûen nem tud elég termelõdni. A mindennapos együttlét csak igazán tuti spermaszám mellett ajánlott, ha ezt nem tudjátok, akkor 2-3 naponta ajánlott az együttlét.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ hónapban úgy csináltuk, nem jött össze, most megpróbáltuk igy, ha ez sem jön be akkor megpróbálom az ovuteszttel.

Lehet hülyeség, úgyhogy nem kérek oltást! Azt hallottam hogy a sperma jó a pattanásokra, ez télleg igaz?

Ha igaz akkor mit csinálnak vele, az arcukra kenik?:S

Legjobb válasz: igen ez teljesen igaz. h kenik rá? hát a profik naponta vernek rá friss adagot legalább 3x úgy tuti a hatás. van aki csak simán kiveri és felkeni és/vagy beledörgöli az arcát. vannak akik úgynéznek ki mintha tojást rakott volna az élien az arcukra és esélytelen friss spermához jutni felhasználhatlak egy lovat is. ott a mennyiség dominál :) bár az emberspermát nem lehet felülmúlni... megfelel a válaszom? :D jó arcápolást kívánok :)

igen ez teljesen igaz. h kenik rá? hát a profik naponta vernek rá friss adagot legalább 3x úgy tuti a hatás. van aki csak simán kiveri és felkeni és/vagy beledörgöli az arcát. vannak akik úgynéznek ki mintha tojást rakott volna az élien az arcukra és esélytelen friss spermához jutni felhasználhatlak egy lovat is. ott a mennyiség dominál :) bár az emberspermát nem lehet felülmúlni... megfelel a válaszom? :D jó arcápolást kívánok :)
A kérdező hozzászólása: Nem a pasim mondta, neten olvastam én is
Múltkor pisit kentek itt az arcukra az emberek, ezen a héten a sperma a menõ, legközelebb.... fujj bele sem gondolok xD
Ezt a pasik találták ki :D És az a leghatásosabb ha lenyeled ;)
szerintem nem igaz, csak az, ha valaki egészséges rendszeres nemi életet él és nem eszik édeset zsírosat, akkor nem pattanásos.
Most ha azt mondom hogy igaz, akkor g.civel fogod kenegetni az arcod? És ha azt mondom, hogy a fogakat is fehéríti? XD
Ez tényleg hülyeség pont ahogy mondod!!!Biztos nincs jól kielégülve a pasid! sztem biz benne had adjon neked jó arcpakolást tuti szép, bársonyos lesz a böröd xd!
Önmagában a sperma nem jó! Keverni kell hozzá egy kis tejfölt és túrót, akkor hatásos.Ha tengeri sót is adsz hozzá, akkor hámlasztó hatása is van.
A pasid mondta? Gondolom igen, hogy jól rádverhesse :D
De igen jót tesz a sperma az arcbõrnek, és nem a férfiak találták ki, hogy a nõkre verhessék. A neutrogénás termékekben szintén sperma van.
Ja és meg szeretném elõzni a "hátte hülye vagy XD" válaszokat, úgyhogy itt van egy link. http://123.hu/123/cikk/204481/
jajj, ti ehhez nem értetek! Jó a sperma a pattanásra, de csak a fiúk arcára szabad kenni, és mindenkinek a saját spermájával! A fiúknak tényleg bizonyítottan eltünteti a pattanást! a lányokra elkenve bizonyítottan kiütést és allergiát okoz...én lányoknak inkább az uborkás pakolást ajánlom....
A lányok arcán is ugyanúgy hat..

Terhesség idején az lehet -e úgy szexelni, hogy a sperma bekerüljön a hüvelybe? És nem veszélyes a szex az első 3 hónapba?

Legjobb válasz: Ugye kamu??? Miért lenne veszélyes?? Meg miért ne kerülhetne a hüvelyedbe sperma?? Aki vetélésre hajlamos, annak az orvos úgyis mondja, hogy ne szeretkezzenek, de amúgy nem tilos és fõleg nem veszélyes.

Ugye kamu??? Miért lenne veszélyes?? Meg miért ne kerülhetne a hüvelyedbe sperma?? Aki vetélésre hajlamos, annak az orvos úgyis mondja, hogy ne szeretkezzenek, de amúgy nem tilos és fõleg nem veszélyes.
Mondjuk, a szexnek vannak olyan fajtái, ahol a szex nem kerül a hüvelybe, de az igazi mégis az, ha igen. Ez a dolgok normális menete, és bekerülhet. Az elsõ 3 hónapban viszont nekünk sem sok volt, és nem amiatt hogy féltem tõle, hanem mert szerintem simán lehánytam volna a férjem (már bocs, de tényleg szinte non-stop hányingerem volt...)
Persze, hogy lehet! Ameddig a doki nem tiltja, nyugodtan! Nincs semmi veszélye. Ha mégis úgy ítélné meg a doki, hogy Nektek nem javasolja, arról már tájékoztatott volna! Boldog babavárást! :)
altalaban (ha nincs gond) zárt a méhszáj, szóval attól hogy a huvelybe bekerul, a babahoz nem jut el.

Nem lesz büdös a szája ha a szájába élvezek a csajnak? Érezni lehet a sperma szagát olyankor amíg fogat nem mostok?

Kort is kérek. kösz.

Legjobb válasz: Hát ha a sperma szaga büdös, akkor büdös lesz, igen. 21F

Hát ha a sperma szaga büdös, akkor büdös lesz, igen. 21F
Ha büdös a spermád, akkor mondjuk nem kellene telenyomni vele a bnõd száját, nem gondolod?...
Én volt hogy mikor leszopott bnõm és teleélveztem a száját és utána eléggé szagos volt neki a szája amíg nem mosott fogat mert akkor közel 1 heti anyag jött ki belõlem durván sûrûn azt valszeg volt köze ehhez a szagnak de szeretem bnõm így kicsit se zavar az ilyesmi:) Utána ugyanúgy smároltunk azt kész:) 19/F
21:11 De ha egyszer imádom bnõm száját teleélvezni és õ is szereti nyelni mint kacsa a nokedlit akkor hülye lennék nem élvezni bele a kis csõrébe:P:D
Elírtam bocs 20:11 voltam.
A válasz megírásának idõpontja: tegnap 23:51 Akkor ne smárold le.
Sperma szagú lesz míg nem mos fogat. 35
Én is van hogy eléggé sûrûn teleélvezem bnõm száját és ugyanúgy smároltunk utána akkor eléggé spermaszagú volt nem csak a szája hanem egész bnõm:D De ez vmiért nagyon izgat engem:D Fogmosás után is ugyanúgy éreztem smárolásnál csak nem olyan töményen xD sajna:D 20/F

Másnak is csip a hüvelye körül, ha az aktus elött nem volt igazán nedves és szeretkezés után kifolyik a sperma? Miért lehet ez?

Bocsi,de nemtudtam kürülirni a dolgokat,muszály volt igy fogalmaznom :-)

Legjobb válasz: Kidörzsölõdik a ki-be járástól, és utána ahogy végigfolyik a sperma, irritálja. Igen, van amikor a tiszta víz sem jóérzés... én is fogalmaztam :-)))

Kidörzsölõdik a ki-be járástól, és utána ahogy végigfolyik a sperma, irritálja. Igen, van amikor a tiszta víz sem jóérzés... én is fogalmaztam :-)))
A sperma nem "mászkál át" a ruhákon, úgy nem tud bejutni a hüvelyedbe. Szerintem nincs mitõl félned, nyugodj meg!
Egyszerûen nem bírom felfogni, hogy ha ennyire nem vagy tisztában ezekkel a dolgokkal, akkor miért van pasid akivel olyat csinálsz hogy attól elélvez. Nem hiszem el hogy tényleg azt hitted terhes lehetsz. Nézz utána, és aztán vágj bele ilyenekbe, vagy beszéld meg egy barátnõddel esetleg édesanyáddal. Ha szexeltek védekezzetek óvszerrrel, mert attól tényleg terhes lehetsz. NÉZZ UTÁNA!!!!!!
Szia!!! Na, mesélj, te hogy állsz? Lett gond vagy nem? Én vagyok, akinek régebben a kérdésére válaszoltál, h te is így jártál, és rmeéled hogy nem lesz gond. (Csak azóta másik névrõl vagyok fenn.)
A kérdező hozzászólása: nem lett gond!!De nem tom most mi lesz a mensivel!! És neked??Remélem neked sem!!
Még nem jött meg a menszid? Nekem már mejgött azóta egyszer. Szerinted akkor megnyugodhatok?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!