Találatok a következő kifejezésre: Lehet macskát házban tartani (6 db)

Macskát és békát (nem teknőst) lehet egy házban tartani?

Legjobb válasz: Miért is ne lehetne? egyik zárt terráriumban van tudtommal.

Miért is ne lehetne? egyik zárt terráriumban van tudtommal.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ezen vagyok. Csakhogy az állatkereskedõ meg aztmondta, hogy a macska mellé nem ajánlja.:S De én akarok:D
szerintem nem lesz baja a békának, csak a macskát ne engedd túl közzel közel mert a macskának játszhatnéka is lehet
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Én egyszer a macska szájából vettem ki a békámat. Szóval úgy csináld, hogy a macsek ne férhessen hozzá. Mármint terráriumbe rakd a brekit, és az ne is tudjon kiugrani onnan, a macsek meg ne tudja kinyitni :) Így akár egereket is tarthatsz.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 02:33 Nagyon köszi^^akkor te tapasztalatból irsz;)
Ökörbéka ideális méretben, csak nehogy õ egye meg a cicát!

Lehet macskát emeletes házban tartani?

Legjobb válasz: Ez egy hülyeség mivel nem ezt kérdezték!!! A macskákat hogy emeletes házba tarthass (gondolom nincs kertje)kis barkácsolást igényel. Elõször is ha van ki használatlan tered (például a plafonnál egy kis rész) oa építhetsz macska mászókát,de ha nem szeretnél építgetni feltétlenül szerezz be karmolófát , és kissebb játékokat. DE ha ezt a megoldást választod vagy mindig játszól kiskedvenceddel vagy olyan játékokatválassz amivel a macska egyedül is elvan. Persze persze az elõzõ felhasználónak is igaza van de mi van akkor ha nked már van egy pajkos keverék vagy Bengáli macskád ??

Ez egy hülyeség mivel nem ezt kérdezték!!! A macskákat hogy emeletes házba tarthass (gondolom nincs kertje)kis barkácsolást igényel. Elõször is ha van ki használatlan tered (például a plafonnál egy kis rész) oa építhetsz macska mászókát, de ha nem szeretnél építgetni feltétlenül szerezz be karmolófát , és kissebb játékokat. DE ha ezt a megoldást választod vagy mindig játszól kiskedvenceddel vagy olyan játékokatválassz amivel a macska egyedül is elvan. Persze persze az elõzõ felhasználónak is igaza van de mi van akkor ha nked már van egy pajkos keverék vagy Bengáli macskád ??
Meg kell tanítani a szobatisztaságra kell neki egy játszó pajtás!
Persze!! Nekünk is van 2 cicánk és emeletesházban lakunk. Ha sokszor nincs otthon akkor cica! mert a cicák joban elvannak egyedül, legyen az kertes ház vagy emeletes
Persze, vannak tipikusan lakásba való macskafajták. Pl. a mi britünk is ilyen.
persze nekünk is emeletes házunk és persze macskánk is:D

Hogyan lehet nagy házban perzsa macskát tartani úgy, hogy hatalmas a ház (tehát nem lehet minden nap nagytakarítást csinálni) és közben két kisgyerek is van és mégis gyönyörû tisztaság van?

Már évek óta szeretnénk egy szép fehér perzsa macskát. De félünk megvenni, mivel mindenki dolgozik, ezért csak hetente egyszer rendezünk nagytakarítást. Attól félünk, hogy mindenhova felmászna és minden macskaszõrõs lenne. Az egyik ismerõsöm is tart macskát, akinek ráadásul kicsi a szõre, mégis minden macskaszõrõs. Amikor ott vagyok még a farmerom is olyan lesz, pedig õk napi szinte takarítanak, porszívóznak, ráadásul a macska is fésülve van. Egy másik ismerõsömnek pedig perzsa macskája van már 5 éve, nem takarítanak minden nap, a gyerekek mellett nincs idejük, még sincs egy macskaszõr sem a házban? Azt tudom, hogy õk is minden nap megfésülik, de hát ezt a másik ismerõsömék is megteszik. Hogy csinálják? Mi a titok?

Legjobb válasz: Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)

Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)
A kérdező hozzászólása: Szerintem is jegelem egy kicsit ezt a dolgot, barom nagy felelõsséggel és rengeteg teendõvel jár egy macska. Azért nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, egyszer biztos, hogy jól fognak jönni.
8 perzsám van, naponta takarítok és ez a természetes.Bõr + macska nem jó páros, mert megkaparja amit nlehet nem bírsz majd elviselni ahogy olvasom. Nemhiszem, hogy macskára van szükséged.
Ugyanez áll az ágynemûre is. Van egy szettem, ami egy kicsit fényes, sûrû szövésû anyagból van, egy szál szõr nincs rajta. A kreppelt, selymes tapintású anyag is rendben van. Viszont nemrég vettem egy ikeás óccsót, ami inkább bársonyos mint selymes, arról meg naponta leszedhetek egy fél macskát. A bõrbútor és a macska szerintem egy kicsit veszélyes páros. Kinézi magának kaparófának, és mire leneveled róla, csinált egy százezres kárt. Nem lehetetlen megvédeni, de nagyon résen kell lenned.
Aki gyönyörû tiszta, szõrmentes lakást szeretne, annak nem ajánlom a perzsa cicát, mert a végén a cica fog porul járni. Nekem 14 évig volt perzsám, akármit csináltam, minden szõrös volt, akkor is ha naponta többször porszívóztam (ezt az allergiám miatt kellett megtennem). Persze ez nem zavart egyáltalán, elfogadtam hogy ezzel jár.
Szösztelenítõ hengerrel minden nap szépen össze lehet szedni a szõrt, p. az ágyról.
A kérdező hozzászólása: Érdekes dolgokat írtok. Mondjuk nálunk bõrbõl vannak a bútorok, ami nagy segítség lehet és padlószõnyeg sincs, viszont a nappaliban van egy kb. 7 négyzetméteres szõnyeg. Mondjuk azt kétnaponta ki tudnánk porszívózni, az még beleférne az idõnkbe. Na de mit csináljak az ágyakkal? Mit tegyek rájuk, amitõl nem lesznek szõrõs? Csak nem tarthatom csukva az összes ajtót. Ha erre is találnánk valami megoldást, akkor már tényleg nem lenne akadálya.
A rövidszõrû macskák szõre szálanként hullik míg egy hoszúszõrûé nem :) olyan mintha porcicákat szednél össze.Ahogy írtál az sem mindegy, hogy milyen textilek vannak!
Alapvetõen a lakástextileken múlik. Vannak olyan anyagok, amik szabályosan vonzzák a szõrt, és tök mindegy mit csinálsz a macskával, úgyis szõrösek lesznek. Más anyagokra meg nem tapad. Nálunk például szerencsés anyagból vannak a bútorhuzatok, és egy szál szõr sincs rajtuk. A porcicákkal együtt söpröm össze a sötét zugokból, ezt akár naponta is lehet.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert csak nyáron fogok ismét találkozni velük. Annyira pedig nem közeli az ismeretségünk, hogy felhívjam egy ilyen miatt, fõleg, hogy a telefonszámát sem tudom. :( Remélem, hogy van itt valaki, aki hasonló körülmények között tart macskát.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 9 es fantasztikus lehet 8 perzsaval elni;-))) nekem 2 hazicicam van (jelenleg) bentiek az egyik felhosszu csikos szoru, na az o bundacskaja aztan jelen van mindenutt. szoktuk mondani hogy nalunk a porcicakat is Rudiszornek hivjak. Bor garniturank van de nem kaparjak, szerencsenkre , bar a fotelok tetejen latszanak karomnyomok a le fel ugralasnal. a kanapet ugy oldottam meg hogy van egy hatalmas nagy horgolt agyteritom azt osszehajtottam hosszaban es a kanape teteje ezzel le van takarva. szeretnek rajta fekudni de mosthato es nem a bort karmoljak ossze. Bar toredelmesen bevallom nalam az o kenyelmuk es jokedvuk az elso. Es talan megerzik ezt mert nekunk sotet mahagoni faragott butoraink vannak de soha nem tettek kart egyikben se. az ajtofelfa na az mas kerdes, ott vannak nemi hianyossagok, amugy a kaparokat hasznaljak. Imadom oket es bar szeretnek nagyobb rendet azert a dohanyzo asztal alatti (rossz valasztas volt piros alap) szonyeg sokszor Rudolphom puha szurke bolyhaival van tele. Mondjuk nekunk igy jo, akinek nem tetszik ne jojjon hozzank. Imadom a perzsakat, f0leg amelyiknek nyomott az orrocskaja;-))))


Etet valaki saját készítésű nedves tápal? Mik a tapasztalataitok, lehet hosszútávon is egészségesen tartani macskát házi eledelen? Tudtok recepteket adni?

Kérlek, csak azok írjanak, akik nem kajamaradékkal etetik otthon a kijárós cicát, hanem odafigyelve a macska igényeire és az összetev?kre, teljes érték? eleséget készítenek otthon.

Legjobb válasz: Kedves utlsó(kérdezõ elnézést,hogy erre reagálok a kérdésednél)Ma is élnek macskák odadobott maradékon az már kérdés,hogy a macskafélék nem krumplis tésztán és fõzeléken kell,hogy éljenek hiszen húsevõk..Másrészt csak a saját nevembe tudok beszélni,de nálam családtagok és evidens,hogy nem odadobom a maradékot,nekik is megvan a saját kajájuk és ha kell akkor fõzök nekik és tiszta naponta elmosott tányérból esznek..

A taurin hiánya (ami minden macskakajában megtalálható) szívelégtelenséghez vezethet. Ezzel nem akarlak befolyásolni, úgy eteted ahogy neked tetszik, ez csak tény.
Kedves utlsó(kérdezõ elnézést, hogy erre reagálok a kérdésednél)Ma is élnek macskák odadobott maradékon az már kérdés, hogy a macskafélék nem krumplis tésztán és fõzeléken kell, hogy éljenek hiszen húsevõk..Másrészt csak a saját nevembe tudok beszélni, de nálam családtagok és evidens, hogy nem odadobom a maradékot, nekik is megvan a saját kajájuk és ha kell akkor fõzök nekik és tiszta naponta elmosott tányérból esznek..
Ez a táplálás függ attól, hogy a cicád miket eszik meg. Én teljesen soha nem etetek általam készített kajával mert nem is eszik meg másrészt hiszem, hogy kell a száraztáp. Nyers hús az nagyon jó kivéve a sertés.Párolt hal, rizs, zöldségek.Googleba keress rá receptekre angolul és rengeteget fogsz tudni olvasni errõl.
Én meg pusztán arra mutattam rá, hogy nyilván LEHET macskát házikoszttal táplálni, mert tizensokévet éltek/élnek vidéken, feleannyi egészségi problémával, házikoszton, mint a Whiskas-függõ túltenyésztett, cserébe egész nap a fotelben heverõ macskák. Egyébként nincs macskám, de ami állatom van/volt, annak mindig a legjobbat igyekeztem adni. A húsevésrõl annyit, hogy a farkasnál húsevõbb állat nem kell, de még neki is kb. 60-40% a hús-növény táplálékarány. Macskaféléknél ez valóban eltolódik még egy kicsit a hús felé, de 100% nem lesz ott sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon a tippet, amit te linkeltél, az kutyás volt, de találtam az oldalon kifejezetten nyerseledelhez keverésre való, komplex macskás kiegészítõt! Kalcium, taurin, B komplex és A vitamin is van benne, szóval nem kell a csontos husokkal, meg a májjal se bajlódni, ráadásul tiz kiló húshoz elég, ami kb. két és fél havi adag, õsszesen max 15.000 ft-ért. Nagyon örülök ennek, mert napi egy konzervvel számolva egy hónap alatt ette meg ezt az összeget a cica :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerüen és olcsón ki fogok tudni jönni. Még megbeszélem hétfõn az állatorvossal, aztán belevágunk. Köszönöm mégegyszer! :)
Zooplus.hu http://www.zooplus.hu/shop/macska/taplalekkiegeszito Esetleg õk, mert németek, és a .de oldaluk tele van vitaminokkal: http://www.zooplus.de/shop/katzen/katzenfutter_ergaenzung de még ezt találtam: http://drotoskonyha.wordpress.com/tag/etrend-kiegeszito/ a happy dog kautermixer: http://www.zoohaus.hu/index.php?kat=657 Egyelõre ezt találtam..
A kérdező hozzászólása: Remek, köszi :) Egy szót sem tudok németül, de a lényeget kibogoztam Google fordítóval. Magyarországon hol lehet ilyen vitaminokat beszerezni? Esetleg állatorvosnál? Mert amiket néztem, pl. a Fressnapsban, hát nem hiszem, hogy rendben lenne, egy havi adag párszáz forintos áron...
Szia, én sokat olvastam a macska táplálásról, a nyers etetésrõl van szó, angolul és németül is BARF a neve. Ausztriában és a németeknél nagyon sokan etetnek így, lehet kapni hozzávalókat. Ha tudsz németül: http://www.barf-gut.de/barf-fuer-katzen.php http://blaue-samtpfote.de/barf/barf010001/barf01000101/barf0.. Aki barfozik náluk, az általában figyel arra is, hogy ne mesterséges vitaminok legyenek, hanem természetes.A másodiknál a kiegészítõk konkrétan találhatók, hogy milyen ásványt stb mibõl pótol.
Igen, csak amiket itt leírsz, az egy kiváló minõségû alutasakosba, illetve konzervben benne van! Nem kell vele pepecselni, meg keresni hozzá a dolgokat! Ezek az extra minõségû konzervek, a Schesir, Applaws, Porta21. Egyébként pedig, ha adsz neki minõségi száraztápot a nedves mellé, akkor abban minden benne van.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyesmire gondoltam. Azt tudom, hogy a májban van A vitamin, ezért egy héten egyszer kell azt is, és halolajat is hozzáadni. Annyit tudtam kiszedni a külföldi leírásokból, hogy B vitamin komplexet, taurint, egy kicsi sót, csonttalan húshoz meg pluszban kálciumot kevernek hozzá. Az is érdekel, ezeket valamilyen természetes módon ki lehet-e váltani.
Én Schesir alutasakossal/konzervvel etetek, és Applaws-al! Nálam nagyon szeretik a cicák!
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a véleményt is, nem is arra vonatkozott a kérdés, hogy lehet-e, inkább, hogy hogyan, és mire kell figyelnem :) A cél, hogy hosszútávon házikoszttal etetve egészséges maradjon, mivel csak azt eszi amit én adok neki. A hiánybetegségek, és a túlzott vitamin illetve káros/felesleges anyagok bevitelének elkerülése lenne a fontos elsõsorban, csak nem nagyon tudom, hogy mit is adhatok neki, annyiféle dolgot lehet olvasni a neten errõl...
A kérdező hozzászólása: Kérlek ne nyissunk vitát arról, ki hogyan táplálja a macsekot és szerinte min él el, ez mindenki szerint máshogy jó, ahány ember, annyiféle vélemény. Én tapasztalatokat meg tanácsokat várok a házi koszttal kapcsolatban :)
A kérdező hozzászólása: Találtam recepteket, de ott fõtt rizzsel, gabonapehellyel keverik a fõtt húst, belsõséget, halat, és ezzel kapcsolatban vagyok bizonytalan, mert nyilván ha magának vadászik, nem fõtt húst meg zabpelyhet fog enni. Mindenképp az eredeti, évezredek alatt kialakult étrendjét szeretném követni, mert bent a lakásban nem tud magáról gondoskodni.
(Évszázadokon keresztül éltek házimacskák tizensokéves korukig egészségesen a házikoszt maradékán. Nem fõztek külön a macskára, elédobták, ami volt, meg fogott egeret, bogarat, kismadarat, gyíkot, tehát kb. mindent, amit képes volt elkapni. Tehát nyilván lehetséges így is életben tartani egy macskát...)
A kérdező hozzászólása: Itt van amit találtam, Felini Complete, a 10 kg husihoz való 5090 ft. http://www.zooplus.hu/shop/macska/taplalekkiegeszito/multivi..

A macskán és a kutyán kívül van még olyan kis állat, amit lehet házi kedvencként tartani?

amivel pl ugyanúgy lehet játszani,mint egy cicával, és barátságosak

Legjobb válasz: Persze, hogy van, de másképp kell velük foglalkozni, mint egy macskával vagy kutyával. Rágcsálók, vadászgörény, sün...

Persze, hogy van, de másképp kell velük foglalkozni, mint egy macskával vagy kutyával. Rágcsálók, vadászgörény, sün...
amivel úgy kell játszani kb mint egy cicával, az a vadászgörény. mondjuk a kisrágcsálók többségével is lehet játszani. pl a nyuszival, hörivel, patkánnyal, deguval, mókusokkal...ami szerintem közülük nem túl játékos, az a tengericoca :)
Elsõ: farkasok? Ha olvastad volna annak az embernek a könyvét aki a képeken van akkor rájönnél hogy a farkasok nem épp házi kiskedvencek. Szerintem a görény az pont olyan mint a kutya meg a macska "összegyúrva" Irtó nagy bohócok amikor játszanak, de lehet õket tanítani is.

Házi macskát lehet lakásban tartani?

Nem csak lakásban lenne kint is meg bent is lenne. De ha bent aludna meg ha nagyon meleg van bent lenne az úgy jó? Nem érezné magát bent rosszul? Ilyen kaparófája lenne: Ez jó Neki? :) Köszi a válaszokat előre is.:)

Legjobb válasz: http://www.petnet.hu/termek/Trixie_Badalona_Macskabutor_kapa..

A kérdező hozzászólása: http://www.petnet.hu/termek/Trixie_Badalona_Macskabutor_kapa..
Mindhárom eddigi cicám házimacska volt, kertes környéken lakom, de nem házban, emeleti lakásban. A cicák a nyitott spejzablakon közlekedhettek ki-be, télen-nyáron, kedvük szerint. Ragyogóan érezték magukat, egy idõ után sem alomtálra, sem kaparófára nem volt szükség. Reggeli után általában elmentek, néha hazanéztek, majd vacsorára hazaállították, és utána többnyire otthon aludtak. Ivartalanítva voltak, tehát tüzeléskor sem csavarogtak el hosszabb idõre. Kullancs- és bolha elleni védelemre kell figyelni, és arra, hogy a szükséges védõoltást megkapja. Az enyémek a házbeli kutyákkal is jól kijöttek :)
Miénk is benti-kinti macsek, és felesleges kaparófa neki kint eleget koptatja a karmát majd inkább télen szeretnek bent lenni nyáron kint kóborolnak lustiznak. Amire figyelj, hogy az oltások meglegyenek, nyakörv a telszámoddal hátha messze kóborol és nem talál vissza, ivartalanítani sem ártana és az enyém mindig bent kapja meg a kajáját így nem szokik oda más macska.
A mienk is kinti-benti macska, alomtál egyáltalán nem kell, mindig kint szereti elintézni, és kaparófára sincs szükség. Télen csak rövid idõre megy ki, a dolgát elvégezni, aztán jön is vissza. Nyáron sokat van kint. Aludni mindig bent szeret:)
a mieink is kinti-bentiek voltak, általában kint laktak, ezért nem volt alomtál se (egyszer vettünk az egyiknek, hogy ne kelljen kimennie a hideg télbe, de inkább ki akart menni), kaparófájuk se, elintézték a fákon, kint. ugyanezért mindig jól viselkedtek bent, soha nem másztak szekrényekre, asztalra, konyhapultra, sehova. bejöttek enni, meg társaságban lenni, de az idejük nagy részét kint töltötték, , éjszakára meg mindig kint voltak.
Ha nincs hideg, a mi cicánkat éjszakára kiengedjük. Földszinten lakunk és visszajön az erkélyre. Ha nem engedjük ki, kaparja az erkélyajtót. Tehát kell neki a szabad is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!