Találatok a következő kifejezésre: Lehet macskát házban (27 db)

Lehet macskát emeletes házban tartani?

Legjobb válasz: Ez egy hülyeség mivel nem ezt kérdezték!!! A macskákat hogy emeletes házba tarthass (gondolom nincs kertje)kis barkácsolást igényel. Elõször is ha van ki használatlan tered (például a plafonnál egy kis rész) oa építhetsz macska mászókát,de ha nem szeretnél építgetni feltétlenül szerezz be karmolófát , és kissebb játékokat. DE ha ezt a megoldást választod vagy mindig játszól kiskedvenceddel vagy olyan játékokatválassz amivel a macska egyedül is elvan. Persze persze az elõzõ felhasználónak is igaza van de mi van akkor ha nked már van egy pajkos keverék vagy Bengáli macskád ??

Ez egy hülyeség mivel nem ezt kérdezték!!! A macskákat hogy emeletes házba tarthass (gondolom nincs kertje)kis barkácsolást igényel. Elõször is ha van ki használatlan tered (például a plafonnál egy kis rész) oa építhetsz macska mászókát, de ha nem szeretnél építgetni feltétlenül szerezz be karmolófát , és kissebb játékokat. DE ha ezt a megoldást választod vagy mindig játszól kiskedvenceddel vagy olyan játékokatválassz amivel a macska egyedül is elvan. Persze persze az elõzõ felhasználónak is igaza van de mi van akkor ha nked már van egy pajkos keverék vagy Bengáli macskád ??
Meg kell tanítani a szobatisztaságra kell neki egy játszó pajtás!
Persze!! Nekünk is van 2 cicánk és emeletesházban lakunk. Ha sokszor nincs otthon akkor cica! mert a cicák joban elvannak egyedül, legyen az kertes ház vagy emeletes
Persze, vannak tipikusan lakásba való macskafajták. Pl. a mi britünk is ilyen.
persze nekünk is emeletes házunk és persze macskánk is:D

Hogyan lehet nagy házban perzsa macskát tartani úgy, hogy hatalmas a ház (tehát nem lehet minden nap nagytakarítást csinálni) és közben két kisgyerek is van és mégis gyönyörû tisztaság van?

Már évek óta szeretnénk egy szép fehér perzsa macskát. De félünk megvenni, mivel mindenki dolgozik, ezért csak hetente egyszer rendezünk nagytakarítást. Attól félünk, hogy mindenhova felmászna és minden macskaszõrõs lenne. Az egyik ismerõsöm is tart macskát, akinek ráadásul kicsi a szõre, mégis minden macskaszõrõs. Amikor ott vagyok még a farmerom is olyan lesz, pedig õk napi szinte takarítanak, porszívóznak, ráadásul a macska is fésülve van. Egy másik ismerõsömnek pedig perzsa macskája van már 5 éve, nem takarítanak minden nap, a gyerekek mellett nincs idejük, még sincs egy macskaszõr sem a házban? Azt tudom, hogy õk is minden nap megfésülik, de hát ezt a másik ismerõsömék is megteszik. Hogy csinálják? Mi a titok?

Legjobb válasz: Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)

Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)
A kérdező hozzászólása: Szerintem is jegelem egy kicsit ezt a dolgot, barom nagy felelõsséggel és rengeteg teendõvel jár egy macska. Azért nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, egyszer biztos, hogy jól fognak jönni.
8 perzsám van, naponta takarítok és ez a természetes.Bõr + macska nem jó páros, mert megkaparja amit nlehet nem bírsz majd elviselni ahogy olvasom. Nemhiszem, hogy macskára van szükséged.
Ugyanez áll az ágynemûre is. Van egy szettem, ami egy kicsit fényes, sûrû szövésû anyagból van, egy szál szõr nincs rajta. A kreppelt, selymes tapintású anyag is rendben van. Viszont nemrég vettem egy ikeás óccsót, ami inkább bársonyos mint selymes, arról meg naponta leszedhetek egy fél macskát. A bõrbútor és a macska szerintem egy kicsit veszélyes páros. Kinézi magának kaparófának, és mire leneveled róla, csinált egy százezres kárt. Nem lehetetlen megvédeni, de nagyon résen kell lenned.
Aki gyönyörû tiszta, szõrmentes lakást szeretne, annak nem ajánlom a perzsa cicát, mert a végén a cica fog porul járni. Nekem 14 évig volt perzsám, akármit csináltam, minden szõrös volt, akkor is ha naponta többször porszívóztam (ezt az allergiám miatt kellett megtennem). Persze ez nem zavart egyáltalán, elfogadtam hogy ezzel jár.
Szösztelenítõ hengerrel minden nap szépen össze lehet szedni a szõrt, p. az ágyról.
A kérdező hozzászólása: Érdekes dolgokat írtok. Mondjuk nálunk bõrbõl vannak a bútorok, ami nagy segítség lehet és padlószõnyeg sincs, viszont a nappaliban van egy kb. 7 négyzetméteres szõnyeg. Mondjuk azt kétnaponta ki tudnánk porszívózni, az még beleférne az idõnkbe. Na de mit csináljak az ágyakkal? Mit tegyek rájuk, amitõl nem lesznek szõrõs? Csak nem tarthatom csukva az összes ajtót. Ha erre is találnánk valami megoldást, akkor már tényleg nem lenne akadálya.
A rövidszõrû macskák szõre szálanként hullik míg egy hoszúszõrûé nem :) olyan mintha porcicákat szednél össze.Ahogy írtál az sem mindegy, hogy milyen textilek vannak!
Alapvetõen a lakástextileken múlik. Vannak olyan anyagok, amik szabályosan vonzzák a szõrt, és tök mindegy mit csinálsz a macskával, úgyis szõrösek lesznek. Más anyagokra meg nem tapad. Nálunk például szerencsés anyagból vannak a bútorhuzatok, és egy szál szõr sincs rajtuk. A porcicákkal együtt söpröm össze a sötét zugokból, ezt akár naponta is lehet.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert csak nyáron fogok ismét találkozni velük. Annyira pedig nem közeli az ismeretségünk, hogy felhívjam egy ilyen miatt, fõleg, hogy a telefonszámát sem tudom. :( Remélem, hogy van itt valaki, aki hasonló körülmények között tart macskát.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 9 es fantasztikus lehet 8 perzsaval elni;-))) nekem 2 hazicicam van (jelenleg) bentiek az egyik felhosszu csikos szoru, na az o bundacskaja aztan jelen van mindenutt. szoktuk mondani hogy nalunk a porcicakat is Rudiszornek hivjak. Bor garniturank van de nem kaparjak, szerencsenkre , bar a fotelok tetejen latszanak karomnyomok a le fel ugralasnal. a kanapet ugy oldottam meg hogy van egy hatalmas nagy horgolt agyteritom azt osszehajtottam hosszaban es a kanape teteje ezzel le van takarva. szeretnek rajta fekudni de mosthato es nem a bort karmoljak ossze. Bar toredelmesen bevallom nalam az o kenyelmuk es jokedvuk az elso. Es talan megerzik ezt mert nekunk sotet mahagoni faragott butoraink vannak de soha nem tettek kart egyikben se. az ajtofelfa na az mas kerdes, ott vannak nemi hianyossagok, amugy a kaparokat hasznaljak. Imadom oket es bar szeretnek nagyobb rendet azert a dohanyzo asztal alatti (rossz valasztas volt piros alap) szonyeg sokszor Rudolphom puha szurke bolyhaival van tele. Mondjuk nekunk igy jo, akinek nem tetszik ne jojjon hozzank. Imadom a perzsakat, f0leg amelyiknek nyomott az orrocskaja;-))))

Lehet egy házi macska veszett úgy hogy egyedül van nem szokott kimenni mert lakásban élünk és nem oltottuk be ez ellen?

Legjobb válasz: Ugyan mitõl lenne veszett, ha rajtatok kívül más élõlénnyel nem kerül kapcsolatba?

Ugyan mitõl lenne veszett, ha rajtatok kívül más élõlénnyel nem kerül kapcsolatba?
A kérdést végül is milyen megfontolásból tetted fel? Egy lakásban élõ macskát nem muszáj veszettségre beoltani, mert nem tudja elkapni - ha mégis olyan helyzetbe kerültök ahol már ki tud járni a cica, be kell oltatni. Ha a macskának vannak olyan tünetei mintha veszett lenne, akkor pedig irány az orvos, mert mérgezéstõl kezdve bármi lehet, azt pedig egy kis ügyességgel a lakásban is meg tudja oldani.
A kérdező hozzászólása: nem! igazából reggel elkezdtem simizni de lehett úgy hogy fájt neki és rám támadt így harapdálta a kezemet de szerencsére pont pulcsi volt rajtam és utána anyám mondta hogy menj onnann roland úgy mint a filmekben na mindegy igazából mondtam is neki hogy hülye ezt csak azért tettem fel hogy lehetséges e hogy vigyáznom kell mert eddig nem gondoltam ilyenre!
Azért, mert megharapott még nem veszett. Több oka is lehet, pl beverte a hátát, rossz kedve volt, valamit csinált, amit megzavartál. Figyelj oda a kis jeleire, mert a legtöbb macska jel nélkül nem támad!
Anyukád egy kicsit többet is tájékozódhatna egy állatfajtáról mielõtt befogad egy állatot. A macskák ezzel fejezik ki hogy hagyd õket békén. Ilyenkor abbahagyod a simogatást és õ is békén hagy téged. Ilyen egyszerû :)
Az itteni válaszolók jól írják. Egyébként hazánkban szerencsére nagyon ritka lett a veszettség, mióta a rókákat szájon át oltják.

Etet valaki saját készítésű nedves tápal? Mik a tapasztalataitok, lehet hosszútávon is egészségesen tartani macskát házi eledelen? Tudtok recepteket adni?

Kérlek, csak azok írjanak, akik nem kajamaradékkal etetik otthon a kijárós cicát, hanem odafigyelve a macska igényeire és az összetev?kre, teljes érték? eleséget készítenek otthon.

Legjobb válasz: Kedves utlsó(kérdezõ elnézést,hogy erre reagálok a kérdésednél)Ma is élnek macskák odadobott maradékon az már kérdés,hogy a macskafélék nem krumplis tésztán és fõzeléken kell,hogy éljenek hiszen húsevõk..Másrészt csak a saját nevembe tudok beszélni,de nálam családtagok és evidens,hogy nem odadobom a maradékot,nekik is megvan a saját kajájuk és ha kell akkor fõzök nekik és tiszta naponta elmosott tányérból esznek..

A taurin hiánya (ami minden macskakajában megtalálható) szívelégtelenséghez vezethet. Ezzel nem akarlak befolyásolni, úgy eteted ahogy neked tetszik, ez csak tény.
Kedves utlsó(kérdezõ elnézést, hogy erre reagálok a kérdésednél)Ma is élnek macskák odadobott maradékon az már kérdés, hogy a macskafélék nem krumplis tésztán és fõzeléken kell, hogy éljenek hiszen húsevõk..Másrészt csak a saját nevembe tudok beszélni, de nálam családtagok és evidens, hogy nem odadobom a maradékot, nekik is megvan a saját kajájuk és ha kell akkor fõzök nekik és tiszta naponta elmosott tányérból esznek..
Ez a táplálás függ attól, hogy a cicád miket eszik meg. Én teljesen soha nem etetek általam készített kajával mert nem is eszik meg másrészt hiszem, hogy kell a száraztáp. Nyers hús az nagyon jó kivéve a sertés.Párolt hal, rizs, zöldségek.Googleba keress rá receptekre angolul és rengeteget fogsz tudni olvasni errõl.
Én meg pusztán arra mutattam rá, hogy nyilván LEHET macskát házikoszttal táplálni, mert tizensokévet éltek/élnek vidéken, feleannyi egészségi problémával, házikoszton, mint a Whiskas-függõ túltenyésztett, cserébe egész nap a fotelben heverõ macskák. Egyébként nincs macskám, de ami állatom van/volt, annak mindig a legjobbat igyekeztem adni. A húsevésrõl annyit, hogy a farkasnál húsevõbb állat nem kell, de még neki is kb. 60-40% a hús-növény táplálékarány. Macskaféléknél ez valóban eltolódik még egy kicsit a hús felé, de 100% nem lesz ott sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon a tippet, amit te linkeltél, az kutyás volt, de találtam az oldalon kifejezetten nyerseledelhez keverésre való, komplex macskás kiegészítõt! Kalcium, taurin, B komplex és A vitamin is van benne, szóval nem kell a csontos husokkal, meg a májjal se bajlódni, ráadásul tiz kiló húshoz elég, ami kb. két és fél havi adag, õsszesen max 15.000 ft-ért. Nagyon örülök ennek, mert napi egy konzervvel számolva egy hónap alatt ette meg ezt az összeget a cica :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerüen és olcsón ki fogok tudni jönni. Még megbeszélem hétfõn az állatorvossal, aztán belevágunk. Köszönöm mégegyszer! :)
Zooplus.hu http://www.zooplus.hu/shop/macska/taplalekkiegeszito Esetleg õk, mert németek, és a .de oldaluk tele van vitaminokkal: http://www.zooplus.de/shop/katzen/katzenfutter_ergaenzung de még ezt találtam: http://drotoskonyha.wordpress.com/tag/etrend-kiegeszito/ a happy dog kautermixer: http://www.zoohaus.hu/index.php?kat=657 Egyelõre ezt találtam..
A kérdező hozzászólása: Remek, köszi :) Egy szót sem tudok németül, de a lényeget kibogoztam Google fordítóval. Magyarországon hol lehet ilyen vitaminokat beszerezni? Esetleg állatorvosnál? Mert amiket néztem, pl. a Fressnapsban, hát nem hiszem, hogy rendben lenne, egy havi adag párszáz forintos áron...
Szia, én sokat olvastam a macska táplálásról, a nyers etetésrõl van szó, angolul és németül is BARF a neve. Ausztriában és a németeknél nagyon sokan etetnek így, lehet kapni hozzávalókat. Ha tudsz németül: http://www.barf-gut.de/barf-fuer-katzen.php http://blaue-samtpfote.de/barf/barf010001/barf01000101/barf0.. Aki barfozik náluk, az általában figyel arra is, hogy ne mesterséges vitaminok legyenek, hanem természetes.A másodiknál a kiegészítõk konkrétan találhatók, hogy milyen ásványt stb mibõl pótol.
Igen, csak amiket itt leírsz, az egy kiváló minõségû alutasakosba, illetve konzervben benne van! Nem kell vele pepecselni, meg keresni hozzá a dolgokat! Ezek az extra minõségû konzervek, a Schesir, Applaws, Porta21. Egyébként pedig, ha adsz neki minõségi száraztápot a nedves mellé, akkor abban minden benne van.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyesmire gondoltam. Azt tudom, hogy a májban van A vitamin, ezért egy héten egyszer kell azt is, és halolajat is hozzáadni. Annyit tudtam kiszedni a külföldi leírásokból, hogy B vitamin komplexet, taurint, egy kicsi sót, csonttalan húshoz meg pluszban kálciumot kevernek hozzá. Az is érdekel, ezeket valamilyen természetes módon ki lehet-e váltani.
Én Schesir alutasakossal/konzervvel etetek, és Applaws-al! Nálam nagyon szeretik a cicák!
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a véleményt is, nem is arra vonatkozott a kérdés, hogy lehet-e, inkább, hogy hogyan, és mire kell figyelnem :) A cél, hogy hosszútávon házikoszttal etetve egészséges maradjon, mivel csak azt eszi amit én adok neki. A hiánybetegségek, és a túlzott vitamin illetve káros/felesleges anyagok bevitelének elkerülése lenne a fontos elsõsorban, csak nem nagyon tudom, hogy mit is adhatok neki, annyiféle dolgot lehet olvasni a neten errõl...
A kérdező hozzászólása: Kérlek ne nyissunk vitát arról, ki hogyan táplálja a macsekot és szerinte min él el, ez mindenki szerint máshogy jó, ahány ember, annyiféle vélemény. Én tapasztalatokat meg tanácsokat várok a házi koszttal kapcsolatban :)
A kérdező hozzászólása: Találtam recepteket, de ott fõtt rizzsel, gabonapehellyel keverik a fõtt húst, belsõséget, halat, és ezzel kapcsolatban vagyok bizonytalan, mert nyilván ha magának vadászik, nem fõtt húst meg zabpelyhet fog enni. Mindenképp az eredeti, évezredek alatt kialakult étrendjét szeretném követni, mert bent a lakásban nem tud magáról gondoskodni.
(Évszázadokon keresztül éltek házimacskák tizensokéves korukig egészségesen a házikoszt maradékán. Nem fõztek külön a macskára, elédobták, ami volt, meg fogott egeret, bogarat, kismadarat, gyíkot, tehát kb. mindent, amit képes volt elkapni. Tehát nyilván lehetséges így is életben tartani egy macskát...)
A kérdező hozzászólása: Itt van amit találtam, Felini Complete, a 10 kg husihoz való 5090 ft. http://www.zooplus.hu/shop/macska/taplalekkiegeszito/multivi..

Hogyan lehet megcsinálni a macskám házát, kaparóját? Összetörte, mire hazaértem. Képek lent.

http://kepfeltoltes.hu/view/101014/DSC02226_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: csinálj neki kemény kartonból egy alját / egy kört/ a papírrúd szélét kend be ragasztóval , rögzítsd a körhöz. aztán a kört ragaszd az eredeti alapra. csak tipp

csinálj neki kemény kartonból egy alját / egy kört/ a papírrúd szélét kend be ragasztóval , rögzítsd a körhöz. aztán a kört ragaszd az eredeti alapra. csak tipp
A kérdező hozzászólása: Ahogy látszik, papírból van a kötéllel borított rúd belseje és az szakadt el.
Cseréld fára ne papírozz, ugyanígy járna. Esetleg kérd meg apádat, hogy csavarozza össze, vagy a szomszédot vagy valami. Remélem nem adtál pénzt érte. :O Nekünk öt emeletes macskafánk van, maga az építményhez az anyag volt max. 4000 forint, arra jön majd maximum 8 ért a jó fajta kenderkötél, de rengeteg, plusz a fekvõ felületekre max. 4ezret számolok anyagot. A boltban kb. 50ezret kérnének érte, és ingatag szarok, a miénket a jó isten se szedi szét, direkt külön ehhez készített apám csavarokat(?), amik összetartják, a munkahelyén. A legegyszerûbb összecsavarozott és bevont építmény is stabilabb lesz, mint a boltiak. Macska köré gyakorlatilag mindent lehet olcsón megoldani. :) nekünk azt is mondták, hogy tálak 3 darab kell 500 per darab. Bementem egy boltba a legegyszerûbb kompótos tálakat vettem meg, 99 forintért. :) )
Ja!Most látom csak , hogy u.ezt írta az elsõ is!
Ezek nem túl jó megoldások. A macska semmmi perc alatt tönkreteszi, és még meg sem kell eröltetnie magát. Cseréld ki a papírrudat farúdra, és csavarozd rá! Kérj meg egy férfit! Õk értenek hozzá. De jó, hogy megmutattad, mert legalább már tuti, hogy nem veszek ilyen házat nekik. Egyébként helyes a macskád:)
jobban megnéztem a képet. lehet , hogy az eredeti rúd egy lukba van beállítva. akkor kiveszed, ha az új rúd esetleg vastagabb, akkor kitágítod modjuk tapétavágóval akkorára, hogy bele lehessen állítani szorosan az újat. az ragasztós megoldásom, lehet, hogy nem elég stabil.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Utolsó: valahogy le kellene rögzíteni, de nem tudom, hogyan. :S
szia! ilyen vastagabb papírrudat a méterárusoktól szerezhetsz.aztán csak be kell tekerni a madzaggal.
hát... Legegyszerûbb, ha van egy kb ugyanolyan átmérõjû farudad, mint a papír... Betekered a madzaggal, kaparófát csinálsz belõle... Utána csak pár db pozdorjacsavarral összecsavarozod, és kész is van.
A kérdező hozzászólása: Én a játékait oldom meg olcsón. 50 ft-os pattogós labda, amit azokból a tekerõs hülyeségekbõl lehet kiszedni, gyerekeknek való. Engem biztos hülyének néztek, mikor egymás után kettõt is kivettem. :) Vannak rugói, nagyok, az is ingyen volt, melóhely. :)

Macskát és békát (nem teknőst) lehet egy házban tartani?

Legjobb válasz: Miért is ne lehetne? egyik zárt terráriumban van tudtommal.

Miért is ne lehetne? egyik zárt terráriumban van tudtommal.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ezen vagyok. Csakhogy az állatkereskedõ meg aztmondta, hogy a macska mellé nem ajánlja.:S De én akarok:D
szerintem nem lesz baja a békának, csak a macskát ne engedd túl közzel közel mert a macskának játszhatnéka is lehet
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Én egyszer a macska szájából vettem ki a békámat. Szóval úgy csináld, hogy a macsek ne férhessen hozzá. Mármint terráriumbe rakd a brekit, és az ne is tudjon kiugrani onnan, a macsek meg ne tudja kinyitni :) Így akár egereket is tarthatsz.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 02:33 Nagyon köszi^^akkor te tapasztalatból irsz;)
Ökörbéka ideális méretben, csak nehogy õ egye meg a cicát!

Hogy lehet egy macskát házhoz szoktatni?

most kaptam egy kiscicát és nem szeretném ha elszökne vagy ilyesmi

Legjobb válasz: Adj neki egy kis idõt, magától meg fogja szokni a helyet.Nálunk egy hete lakik 2 kiscica, már több napja egésznap az udvaron játszanak de sose mennek messzire a háztól(2-3 max :D ), meg eni-aludni, mindig bejönnek.

Adj neki egy kis idõt, magától meg fogja szokni a helyet.Nálunk egy hete lakik 2 kiscica, már több napja egésznap az udvaron játszanak de sose mennek messzire a háztól(2-3 max :D ), meg eni-aludni, mindig bejönnek.
A kérdező hozzászólása: hát remélem is hogy ideszokik, csak mert vannak lyukak a kerítésen, de reménykedem, hogy nem akar elmenni messzebb. Este majd bezárom a garázsba...vagy ne?
a macskák szeretnek kint mászkálni.enni úgyis haza fog jönni:) meg aludni is:D
A kérdező hozzászólása: remélem úgy lesz:D köszi
Hát azért egy darabig még zárd be éjaszakára szerintem.

Rá lehet szoktatni egy 3 éves macskát (aki családi házban élte le az életét) hogy panelbe folytassa?

Legjobb válasz: persze! nálunk is hasonló történt. mind a 2 macska "kertes" volt. aztán nyáron költöztünk panelba. az öregnek (15 éves)annyira nem volt nagy trauma. igazából ö már a kertes házban is csak az ablaküveg mögül nézte leggyakrabban a kertet. a panelba is leginkább alszik. ha vmi extrém dologra vágyik, kiül az ablakhoz nézni a forgalmat :) a másik macskosz most lesz 3 éves. neki picit furcsább volt az új helyzet. pár napig nyávogott meg nem mert egyedül lenni, mindig vki ölében volt. de már megszokta. még mindig tart felfedezõ túrákat,meg ha kinyílik az ajtó akkor kikukucskál a folyosóra, és nála is napi rutin a forgalom számlálása az ablakból. de jól bírják. sztem nálatok sem lesz gond.

persze! nálunk is hasonló történt. mind a 2 macska "kertes" volt. aztán nyáron költöztünk panelba. az öregnek (15 éves)annyira nem volt nagy trauma. igazából ö már a kertes házban is csak az ablaküveg mögül nézte leggyakrabban a kertet. a panelba is leginkább alszik. ha vmi extrém dologra vágyik, kiül az ablakhoz nézni a forgalmat :) a másik macskosz most lesz 3 éves. neki picit furcsább volt az új helyzet. pár napig nyávogott meg nem mert egyedül lenni, mindig vki ölében volt. de már megszokta. még mindig tart felfedezõ túrákat, meg ha kinyílik az ajtó akkor kikukucskál a folyosóra, és nála is napi rutin a forgalom számlálása az ablakból. de jól bírják. sztem nálatok sem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: köszi, most már megnyugodtam!:D most már bátran merem vinni a panelba. aztán majd meglátom hogy mi lesz belõle!:D
Persze, megszokják a macskák. Én heti rendszerességgel, késõ éjszaka amikor már csend van, kiengedem picit a folyosóra, hogy "felfedezhessen". Most már annyira szeret kijárni, hogy várja, és szól is érte. De azért pár napos "hisztire" számíts szerintem.
A kérdező hozzászólása: Ez aranyos!:D Majd én is kiengedem!:D
A cicuk nagyon jól tudnak alkalmazkodni a körülményekhez. Viszont a házimacska megmarad házinak, hiába megy panelbe. Az egyik macskám mai napig kintre vágyik, bár jól elvan a kis lakásban, néha már úgy érzem, "levegõváltozás kell neki", mert "meghülyül" a bezártságtól, barátságtalan, szeleburdi lesz, ha három hétnél tovább nem viszem õt ki anyuékhoz a tanyára. Ezután 2 hétig "csönd" van. Amelyik macska lakásba született, az nem vágyik úgy ki, mint amelyik vérbeli tanyacica. Fanni
Majd próbáld meg, hogy hajlandó e pórázon sétálni? Az enyém igen és nagyon tetszik mindenkinek, még a kutyákkal is kijön. Általában 1 óra hosszat vagyunk lenn, hazaballagunk, mert tudja, melyik a mi lépcsõházunk. Még a hóba is le kellett vinni 5-10 percre, benne sétált a hasáig érõ hóban, még csak a mancsát sem rázta meg. Lehet, hogy volt jegesmedve az õsei között, mert tavaly januárban kb. két hét után szedték össze valahol Pest környékén. (mármint az elsõ felbukkanását követõen, nyilván kidobták valahonnan, mert épeszû cicc nem sétálgat a -10, -15 fokban napokig)
Póráz? Ezt az állatkínzást :S Macskáknak nem szabad pórázt adni -.- , kutyáknak se kellene, de amíg nem tanulnak meg melletted menni addig kénytelen az ember használni, de macskáknak áá-.- Amúgy ez macskafüggõ dolog, hogy bírja-e majd panelba vagy se, ez sok mindentõl függ, de tény, hogy elveszi az állat szabadságát valamilyen szinten, egy kutya, macska tartása se ajánlott panelba szerintem.

Panel lakásból kertes házba költözünk. Ki lehet engedni egy lakásban felnőtt macskát az udvarra, vagy ügyelni kell, hogy ne menjen ki?

Legjobb válasz: A macskak altalaban visszatalalnak haza. Ami az o eseteben nem az uj kerteshaz, hanem a lakasotok. tehat eleinte meg kell tanulnia, hogy most mar ez az uj helye. Ugy tudom, a leg jobb mind a macskanak, mind nektek, ha elosszor csak 1 szobaban tartjatok, majd kb 1 het mulva kiengeditek az egesz lakasba, majd mikor azt is megszokta, akkor szep lassacskan, felugyelettel az udvarra. Sok sikert.

A macskak altalaban visszatalalnak haza. Ami az o eseteben nem az uj kerteshaz, hanem a lakasotok. tehat eleinte meg kell tanulnia, hogy most mar ez az uj helye. Ugy tudom, a leg jobb mind a macskanak, mind nektek, ha elosszor csak 1 szobaban tartjatok, majd kb 1 het mulva kiengeditek az egesz lakasba, majd mikor azt is megszokta, akkor szep lassacskan, felugyelettel az udvarra. Sok sikert.
Kérdésedbõl ítélve meglepõ lesz a válaszom: a macska igen kalandvágyó típus, ha nem engeded ki, olyan ösztönétõl tartod vissza, ami fajtája sajátja...és hiperérzékeny radarral mûködik, bárhonnan visszatalál, különösen, mikor megéhezik. :D
Elõször még az új lakást is meg kell szoknia, az is beletelik jó néhány napba. Lehet, hogy el fog bújni, de ne aggódj, elõ fog jönni egy idõ után. Ha már bent jól érzi magát, akkor lehet kiengedni az udvarra, de eleinte csak úgy, ha tudtok rá figyelni, mert hirtelen nem fogja érteni, mi történt körülötte, könnyen megijedhet és elszaladhat. Persze a cicák sem egyformák, vannak, akik hamar feltalálják magukat, de pl. az én 4 hetes kora óta lakásban élõ cicámat nem engedném ki, mert rettenetesen félõs, õ ki sem merné dugni a nóziját az ajtón kívülre.
Néhány napig nem szabad kiengedni, mert valószínû meg lesz ilyedve, és ha ilyedtében elszalad nem talál vissza mert nem tudja merre kell menni.Fokozatosan kell vele szoktatni a környezetet, ha kiviszed figyelj rá.Amikor meg költözik fontos hogy ne lássa az utat, mert ha nem messzire viszed visszatalál.
Mi például a 12 éves szobacicánkkal költöztünk el, egy kertes társasházba, és kint van egy meleg vacka a teraszon. Mi egybõl kiraktuk, hogy szokja az új helyét, azóta mintha kicserélték volna: szinte be se akar jönni a lakásba:) Nagyon élvezi a jó levegõt, a kertet, ha nem érzi magát biztonságban, akkor bújik a házába. Mi sem gondoltuk volna, hogy ennyire tetszik majd neki.
Szia. Próbáld meg szép lassan hozzászoktatni az új helyhez mert tény, hogy a kutya a gazdájához hûséges a macska viszont a házhoz. Ha nem költöztetek messzire (10-20 km) akkor elõfordulhat, hogy a régi házatokhoz fog visszatérni. Én már jártam így, pedig az egy kölyök cica volt. (6 hónapos)
Én 4 éves cicámmal költöztem panelból családi házba. Kb. 1 hét után ment ki.Elõször csak a ház körül majd messzebbre is elmerészkedett, de nem szeretett kint lenni.Állandóan nyávogott, hogy be akar jönni, egy idõ után már ki se akart menni.Állandó hasmenése lett, meg minden baja, doki se tudta mitõl.Aztán 2 év után vissza panelba, egybõl megszûnt hasmenés, minden baj elmúlt.Szóval Õ utált kint lenni.

A macskám fehér habosat hány és nem eszik semmit pénzem orvosra nincs valami házi gyógymód kellene mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Eszik füvet? szerintem csak a szörtöl akar megszabadulni de ha nincs füje nincs ami kihozza neki.lehet kapni nagy állateledel boltokban macska füvet, azt losolgatod a mcsaka meg rágja, és azt fogja kihányni.

Nekünk is volt ilyen, csupán gyomor égése volt/van olyankor.ritka (:
Eszik füvet? szerintem csak a szörtöl akar megszabadulni de ha nincs füje nincs ami kihozza neki.lehet kapni nagy állateledel boltokban macska füvet, azt losolgatod a mcsaka meg rágja, és azt fogja kihányni.
Még valami: Én egy olyan kutyát vettem magamhoz, aki ki akartak dobni, befogadtam, imádom. Sokszor nincs pénzem hó végére, de õ mindig kap enni, inkább én nem ennék. Miért nincs? mert autót, albérletet fizetek stb. Miért? 1. autóval járok dolgozni 2. a net nélkülözhetetlen, mivel egyetemre járok és mindent ott kell elintézni Soha nincs problémám az állat tartásával, oltásával stb. Viszont, ha most egy 40 ezres mûtétre lenne hirtelen szükségem, bizony bajban lennék, de megoldanám. Ennyit a megítélésekrõl. Azt hiszem, ettõl én még remek gazdi vagyok.
elõzõ vagyok http://www.univet.hu/sc1/static/cim.php állatorvosi egyetem
Nono, álljunk meg egy percre!!! Nem ismerjük a körülményeit, így ne okoljuk. Lehet most fogyott el a pénze, és nem tudhatta, hogy a cica beteg lesz. Vagy Isten tudja, milyen kiadásai voltak szegénynek. Én is nagy állatbarát vagyok, de attól még ne hibáztassuk!
Hú, ez lehet mérgezés jele is. Adj neki tejet, az semlegesít, meg kell igya. De lehet gyomorrontás is, arra egy ici pici pálinka tökéletes, nem vicc. De nehogy lehúzz neki egy felest, egy korty cica adagban. Kitisztítja a gyomrát.
Állatorvosi klinika a Keleti Pályaudvarnál...ingyenes...
Az egyetem mióta ingyenes? Mikor felköltöztem Pestre kifejezetten nem ajánlották, mert rohadt drága, az ügyeleten már az egy vagyon, ha csak odamégy és még akkor nem látták el az állatot. Az én macskám is hányt, gyomorgyulladás. erre nincs házi módszer, ha már egyszer kialakul, ezt megelõzni lehet. Már másodjára jött neki elõ, elõször két injekciót kapott rá, ez került kétezer forintba, most is elvittük rögtön, most már három injekciót kapott és ez is csak kétezer forint volt, meg kaptunk egy receptet, egy ezresért 52adagnyi gyógyszert kapott, amibõl napi egy adagot kell szednie. Szándékosan nem írom mit, mert 1. lehet a tiednek nem is ez a baja, az én problémámat azért írtam le, hogy szemléltessem, mennyibe került, nem kell rögtön rettegni a vagyonnyi kiadástól. Lehet, hogy naiv vagyok, de nem hiszem, hogy nem lehet keríteni két-három ezer forintot a szerencsétlenre 2. még ha ugyanez is a baja, nem sokat érnél a gyógyszerrel, ez csak kiegészítés, az injekciók a lényeg, ezzel csak fenntartjuk, amit elértünk a szurikkal.
netre van pénzed és állatorvosra nincs? hát micsináljál...gondolkozz el azon h kell-e neked állat!
Nem biztos, hogy a cicád meg van mérgezve! Lehet, hogy valamivel elrontotta a gyomrát, vagy sok szõr van a gyomrában! ha mellette hasmenése is van, tuti valami gyomorontás. Ha mérgezés: hányás, gubbasztás, rángás, görcsök. Ha patkányméreg: nehéz légzés, orrvérzés esetleg. Ha amúgy nem dülöngél, egyáltalán nem biztos, hogy mérgezés áll ez mögött. Okozhatja vírus is a hányást, de az általában hasmenéssel is járhat. Ha nem eszik semmit a cica, itass vele folyadékot, vizet, vagy tejet. De alkoholt semmiképpen sem. Valami roboráló szer jót tenne neki, ami erõsíti az immunrendszerét. Láza nincs?
Az én macskámnak is ez volt a baja éppen múlt héten. Elõször zt vettem észre, hogy kihányta a kaját, aztán nem is evett, gubbasztott. Habosat hányt utána. Elvittem dokihoz harmadnap. Kapott inekciót és másnap is. El is múlt neki a dolog. Most már szinte zabál. :) Lehet vírus baja volt, nem tudni. De meggyógyult és kész.
"Állatorvosi klinika a Keleti Pályaudvarnál...ingyenes..." Honnan veszed ezt a hülyeséget???? Soha nem volt ingyenes! Az egyik legdrágább és legundorítóbb klinika! Tele kezdõ, tapasztalatlan orvossal. Mivel egyetemi oktatóhely tanulókkal mûtenek...halálozási arány az eget veri náluk... Évekig jártam oda kényszerbõl mivel mellette laktam, de már se én se az ismerõseim nem járnak oda. Nem egyszer rendõrt kellett hívni az õröknek mert balhéztak a felháborodott állattuladonosok...
a 3. válaszoló mekkora egy paraszt...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!