Találatok a következő kifejezésre: Lehet még ha a (4429 db)

Utólag, adóbevalláskor is meg lehet még osztani a családi adókedvezményt, ha egész évben az egészet én vettem igénybe havonta?

Azért kérdezem, mert így most év végére kiderült, hogy havi 2-3 ezret nem tudtam kihasználni az adójóváírásból. Szóval meg kellett volna osztanom a férjemmel a családi adókedvezményt, s így akkor a max. adójóváírást kaphattam volna. Lehet még ezen adóbevalláskor változtatni, hogy megosztjuk a családi adókedvezményt és így igénybe tudom venni teljes egészében az adójóváírást? Vagy ez így utólag már nem működik?

Legjobb válasz: De utólag is meg lehet oldani.

De utólag is meg lehet oldani.

Sokan mondják hogy nem lehet sexelni ha a csajnak menszije van, sokan meg azt mondják lehet? Most akkor lehet vagy nem?

a fogamzásgátlós védekezésre értem.

Legjobb válasz: Lehet akkor szexelni. Ha van hozzá gusztusod..

Lehet akkor szexelni. Ha van hozzá gusztusod..
A kérdező hozzászólása: ugy értem olyankor állitólag nem esik teherbe valaki szerint meg ugye pont akkor esik teherbe mert azok a termékeny napok
Ha fogamzásgátlót szed akkor nem mindegy mikor lennének neki? Amúgy meg általában nem a menszesz idõpontjára esik a peteérés. Az elég ritka. De nem kizárt. Édesanyám pl. azt mondta, hogy õk orvoshoz jártak és az derült ki, hogy a menszesz idején van a peteérése.
Teherbe eshet akkor is, igen. Van rá esély. De nem azokat nevezik a termékeny napoknak... Egyébként marhára nem egészséges olyankor szexleni.
1. fogamzásgátló szedése esetén nem értelmezhetõ az a fogalom, hogy "termékeny nap". 2. termékeny napoknak a normál (nem gyógyszerrel kontrollált) nõi ciklus közepét értik, értsd: mensturáció elsõ napjától számított 14. nap környékét. Ekkor a legnagyobb az esélye a teherbeesésnek. Ettõl eltérõ napokon is elõfordulhat, de sokkal kisebb eséllyel (hagsúlyozom: Gyógyszer nélküli ciklus!) 3. Fizikailag lehetséges a szeretkezés menstruáció alatt, ha ahhoz mindkét félnek kedve van, semmi nem tiltja, de a szervezet ilyenkor fogékonyabb a fertõzésekre, és sérülékenyebb is. Ezért csak óvatosan! 4. Õszintén, mielõtt elkezdesz szeretkezni, gyógyszerrel elnyomni a ciklusod és mensi alatt szexszelni, elõször tanulj, nézz utána annak, mit csinálsz!!! Ez az elméleti tudás kevés ehhez. Véleményem szerint a minõségi szexhez elméleti tudás is kell. Addig csak állati szinten marad. L27
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Be lehet még váltani a pöttyös túrórudikat, ha rá van írva, hogy: Terméket nyert?

Vagy nem lehet már?

Legjobb válasz: Tegnap volt rá az utolsó lehetõség, most már nem lehet.

Tegnap volt rá az utolsó lehetõség, most már nem lehet.

3 napja olyan álmos vagyok hogy végigtudnám aludi a napot. Tegnaptól nagyon sokat járok nagy wc-re. Mennyi napom lehet még ha ezek szülés előjelei?

Ma is olyan hasmenésem van,és hányingerem.Nagyon örülnék ha már a szülés el?jelei lennének,mert június 9-re vagyok kiirva,de még semmi,csak jóslófájások.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Akkor pihend ki magad, mert szerintem nincs sok hátra, aludj amennyit csak tudsz, utánna úgyse lesz rá lehetõséged!

Akkor pihend ki magad, mert szerintem nincs sok hátra, aludj amennyit csak tudsz, utánna úgyse lesz rá lehetõséged!
Akkor mára vagy kiírva... Én szombatra voltam, de még egyben vagyok zárt méhszájjal... És ilyen tüneteim már hetek óta vannak, én is azt hittem már sokszor, hogy szülök. Van hogy alszom egész nap, van hogy 3X megyek hasmenéssel WCre, de még semmi... Lehet közvetlen elõjel, de azért ne igyál elõre a medve bõrére:-) Sok sikert:-)
Én csütörtök óta vagyok így.18-ra vagyok kiírva.Az elsõ ilyen napokon azt hittem napokon belül megyünk szülni.Lehet ettõl még túl is hordjuk.Sok már biztos nincs vissza, ez boldogítson a türelmetlenebb órákban.:)

Hogy lehet élvezni az anális közösülést? Persze tudom hogy ellazulni, meg sikositó, de még ha a behatolás meg is történik akkor sem tudom élvezni? Másnál ez hogy van?

Legjobb válasz: A póz nagyon sokat számít. Próbáljatok ki többféle pózt és amelyik bejövõs azt élvezni fogod. Meg anális behatolás elõtt nem árt üríteni, hogy ne legyen kellemetlen érzés.

A póz nagyon sokat számít. Próbáljatok ki többféle pózt és amelyik bejövõs azt élvezni fogod. Meg anális behatolás elõtt nem árt üríteni, hogy ne legyen kellemetlen érzés.

Lehet még feszes a bőröm? 2 éve még 85 kiló voltam és 1 éve már 65 most meg már 59 kg vagyok és lógós a bőröm, ha állok nem látszik de ha már kicsit begörnyedek hasamon már kezd "lefolyni", de ugyan ez van az egész testemen.

De ugye miközben fogytam nem csináltam semmit inkább csak koplaltam mert azt hittem jó lesz, de így nem érzem jól magam a bőrömben, leülni sem merek póló nélkül. Tudnátok valamit ajánlani vagy valami amivel feszes lehet a bőröm? Egyáltalán lehet még az? 15/f

Legjobb válasz: Ha lefogy valaki 25 kg-t az mit vár ? Szedj vissza 65-68 kg-re és jobb lesz.

Ha lefogy valaki 25 kg-t az mit vár ? Szedj vissza 65-68 kg-re és jobb lesz.
Érdekes, én is 85 voltam, és lementem 60-ra, de nekem a bõrömmel nem volt sok problémám, bár nálam egy kicsivel tovább tartott a fogyás. Te még fiatal vagy, elég valószínû, hogy még nõni fogsz, és akkor sokkal jobb lesz. Én most 75 kiló vagyok, egy kis zsírt és izmot felszedve, és nem mondanám, hogy lóg a hasam, bár nem feszes, de enyhe elhízottságomban nem súlyos. Érdemes testépítésbe kezdened, és akkor majd a kockák is kinyújtják a bõröd, emellett magától is fog még összébb húzódni.

Ha egy 3, 5 éves gyerek úgy beszél és viselkedik mint egy kétéves, be lehet még hozni a lemaradást?

Legjobb válasz: Az attól függ, mi a lemaradás oka. Mivel ez sok esetben nem tudható, vagy ha sejtjük is, hol sérülhetettt a gyerek (oxigénhiányos szülés, koraszülöttség, sárgaság, fertõzések, stb.) a károsodás pontos mértéke nem felmérhetõ, a helyes eljárás a lehetõ legintenzívebb fejlesztés. Lehet, hogy utoléri a gyerek a többieket, lehet, hogy nem, de mindenképpen el kell érnie a számára lehetséges maximumot. Aki elõre ígéretet tesz az eredménnyel kapcsolatban, abban az emberben nem bíznék, fõleg ha még pénzt is kér a terápiáért.

Az attól függ, mi a lemaradás oka. Mivel ez sok esetben nem tudható, vagy ha sejtjük is, hol sérülhetettt a gyerek (oxigénhiányos szülés, koraszülöttség, sárgaság, fertõzések, stb.) a károsodás pontos mértéke nem felmérhetõ, a helyes eljárás a lehetõ legintenzívebb fejlesztés. Lehet, hogy utoléri a gyerek a többieket, lehet, hogy nem, de mindenképpen el kell érnie a számára lehetséges maximumot. Aki elõre ígéretet tesz az eredménnyel kapcsolatban, abban az emberben nem bíznék, fõleg ha még pénzt is kér a terápiáért.
pontosan hogy érted? van olyan 2 éves aki szép összetett mondatokban beszél és van olyan amelyik meg se szólal. mégis melyikhez hasonlítod a 3, 5 évesedet?
Sok odafigyeléssel, fejlesztéssel, mozgásterápiával igen.
milyen tekintetben olyan mint egy 2 éves?

Mit gondoltok, ha egy rokon azert utalja a sajat testveret vagy testverenek hazastarsat, mert valojaban felti toluk a szuloi figyelmet, vagyont, az megvaltozhat valaha es lehet meg jo a kapcsolat?

Milyen aron? Ha a gyulolt rokon peldaul semmit nem fogad el a szuloktol es mindenben a kedvere tesz?

Legjobb válasz: Szia, valoban en vagyok a gyulolt teso. Miota megszulettem feltekeny ram, anyuek rosszul kezeltek, vertek. O meeg engem, mondvan, hogy mindig miattam vertémeg, ezert visszaadja nekem. Engem nem vertek a szulok, en szotfogadtam, en voltam a jotanulo, a szep, az okos, a jokislany, szerinte o meg nem es nem becsulik. Azota is anyueknak akar megfelelni. Kedvenc szava jarasa hogy "bezzeg xy (vagyis en)"....Anyagilag o kapott tobbet. Mindig o valaszthatott elsonek, mindig hozza kellett igazodni, ha kaptam barmit a szuloktol mar idegbeteg lett. Anyuek mindig mondtak hogy en engedjek, mert vele nem lehet birni. Most ferjhez mentem, o meg egyedulallo, kapott egy kocsit. Anyu szerint, mert kompenzalni kell ezzel, mert megviselte, hogy nekem mibden sikerul, neki meg kuszkodes minden. En nem haragszok ra, kiskorom ota igy neveltek, hogy a tesom tobbet fog kapni, mert o (szerintuk es nem szerintem)) kevesbe sikeres mindenben, mint en, de ha mar valamit is kapok, akkor mar jon az hogy kihasznalom a szuloket. ha epp joban vagyok anyuekkal, o utalja anyuekat es keruli oket. ha epp haragban vagyok a szulokkel es a szulok szidnak engem, o hirtelen egybol kibekul veluk es a vedelmukre kel. Ugy erzem a tesom fejeben csak egy dolog jar :"csak egy maradhat".sajnalom az egesz helyzetet, oszinten. De mar en sem szeretem ot azok utan amik tortentek, mikozben ugy erzi o az egYetlen aldozat ebben a tortenetben.

A kérdező hozzászólása: Szia, valoban en vagyok a gyulolt teso. Miota megszulettem feltekeny ram, anyuek rosszul kezeltek, vertek. O meeg engem, mondvan, hogy mindig miattam vertémeg, ezert visszaadja nekem. Engem nem vertek a szulok, en szotfogadtam, en voltam a jotanulo, a szep, az okos, a jokislany, szerinte o meg nem es nem becsulik. Azota is anyueknak akar megfelelni. Kedvenc szava jarasa hogy "bezzeg xy (vagyis en)"....Anyagilag o kapott tobbet. Mindig o valaszthatott elsonek, mindig hozza kellett igazodni, ha kaptam barmit a szuloktol mar idegbeteg lett. Anyuek mindig mondtak hogy en engedjek, mert vele nem lehet birni. Most ferjhez mentem, o meg egyedulallo, kapott egy kocsit. Anyu szerint, mert kompenzalni kell ezzel, mert megviselte, hogy nekem mibden sikerul, neki meg kuszkodes minden. En nem haragszok ra, kiskorom ota igy neveltek, hogy a tesom tobbet fog kapni, mert o (szerintuk es nem szerintem)) kevesbe sikeres mindenben, mint en, de ha mar valamit is kapok, akkor mar jon az hogy kihasznalom a szuloket. ha epp joban vagyok anyuekkal, o utalja anyuekat es keruli oket. ha epp haragban vagyok a szulokkel es a szulok szidnak engem, o hirtelen egybol kibekul veluk es a vedelmukre kel. Ugy erzem a tesom fejeben csak egy dolog jar :"csak egy maradhat".sajnalom az egesz helyzetet, oszinten. De mar en sem szeretem ot azok utan amik tortentek, mikozben ugy erzi o az egYetlen aldozat ebben a tortenetben.
Sajnálatra méltó eset. Te is, a tesód is áldozatok vagytok. A tesód a gyermekkori szeretethiány, te pedig a féltékenység áldozata. Nem tudom, lesz-e ebbõl valaha testvéri viszony. Sok esetben a gyermekkori szeretethiány kihat egy egész életre, és az érintett örökké az ellenséget látja a testvérében, aki "ellopta" tõle a szülei szeretetét.

Itthon már egyáltalán nem engedélyezett a fül illetve farok vágását/kupirózását? Vagy meg lehet csináltatni ha a standard "megköveteli"?

Legjobb válasz: mivel nem követeli meg, nem lehet megcsináltatni.. már kiállításon se nézik jó szemmel.

mivel nem követeli meg, nem lehet megcsináltatni.. már kiállításon se nézik jó szemmel.
a Dobermann standard nincs módositva, és nem természetes a lógó fül, mivel a tenyésztõje kupirozva alakitotta a fajtát. A vágott fülû kutyát hivják dobermannak. Ráadásul szûk hallójáratú kutyák, teljesen indokolt orvosi szempontból is a fül vágása. Az emberek nem fogják megszokni, a fajta rövid idõ alatt el fog tûnni. mint ahogy Hollandiában, és Németországban is a legnagyobb tenyészetek szüntek meg, sehol nem lesz ez másként. Ez egy idióta törvény, az ivartalainitás is csonkitás, támogatott. Sokkal nagyobb mûtét, mint a fül vágása. és amig az ivartalanitás következtében kialakulhatnak betegségek (szõr, inkontinencia, pajzsmirigy) Igy a fülvágás után nem. nagyon sok természetes fülû lesoványodott, kidobott kutya cserélne a selyemdiványon alvó vágott fülû dobermannokkal.
Nem követeli meg a standard, mivel tilos fület vágni, farkat 7 napos korig szabad. Amúgy milyen fajtáról van szó?
pontosan azok vágják a fülét, akik a fajtajelleget meg szeretnék tartani. Pl. a dobermannál.
A rendes tenyésztõk már nem vágják a fülét.
Hatalmas fajta jelleg, amit egy mûtéti beavatkozással érnek el.
Majd idõvel megszokják az emberek hogyan is néz ki egy dobermann természetesen, lógó füllel. Merthogy a dobermannak lógó füle van és kész. A fülvágás a törvény értelmében állatkínzásnak minõsül, ez alól egyetlen fajta sem kivétel. Ennek megfelelõen a standardokban már nem is szerepel a vágott fül.
A kérdező hozzászólása: Dobermannról pl. Szerintem elég furán néz ki lógó füllel. Konkrétan egy vizsla jut eszembe róla úgy. A többi fajtánál szerintem nem vészes....
farkat lehet fület nem.
elvileg nem lehet, de kiállitásokról nincs kitiltva a vágott fülû kutya.
egy másik mûtéti beavatkozással meg egyes fajtáknak elveszik, csupán emberi lustaság, és butaság miatt!!!!

Lehet bajom, ha a Gentomax fogi gátló mellett dohányzok? Valaki van még így?

Legjobb válasz: ha más nem is tüdõrák az lehetséges

ha más nem is tüdõrák az lehetséges
A kérdező hozzászólása: Miért nem lehetne egyszer is normális választ írni?-.-
szerintem az elõbbi az volt, de egyébként, hány éves vagy te?
mert az idióta kérdésre idióta válasz jár!!!! de hogy örülj, NEM LEHET BAJOD, bár nem tudom a "baj" szó alatt mit értesz?
A kérdező hozzászólása: 19
XD fogi gátló XD na erre a rövidítésre világéletemben nem gondoltam volna
Lehet. A tabletta és a dohányzás külön-külön is növeli a trombózis esélyét, de a kettõ együtt még inkább.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!