Találatok a következő kifejezésre: Lehet még ha (6712 db)

A TL lehet a török líra rövidítése? Mié, milyen más valutáé lehet még, ha esetleg lehet, ha egy pénzügyi szövegben 1170 TL áll?

Legjobb válasz: Jó kérdés. A Török líra nemzetközi rövidítése mondjuk TRY, és többnyire hárombetûsök.

Jó kérdés. A Török líra nemzetközi rövidítése mondjuk TRY, és többnyire hárombetûsök.
[link] Bár itt TL-t is írnak, szóval simáûn lehet.
A kérdező hozzászólása: Hasznosoltam mindkettõt.Köszi!

Van egy Huawei Ascend y300-am. És nem lett se leöntve meg semmi, és egyszerûen alig szól a hangszórója, ez miért lehet? Meg, ha írok a képernyõn már az is alig rezeg.

Németországban lett véve,de van rá garancia.Ha itthon beviszem egy márkaszervízbe,akkor megcsinálják?Vagy ha csakegy sima szervízbe?

Legjobb válasz: Attól függ melyik mobil szolgáltatóhoz tartozik mert,ha magyarhoz akkor megcsinálják, de hanem max úgy fognak segíteni,hogy ha átmész az õ cégükhöz. Amúgy a beállításoknál nézd meg a hangokat,hogy minden rendben van-e. Én is egyszer azt hittem baja van, aztán kideült,hogy ellett nyomkodva. Az általános beállításoknálott van ,hogy hangerõ ha rámész akkor ott tudsz ügyködni. Elvileg vagy az összes vagy az általánosnál ott lesz a rezgés hangja. De ha az oldalát nyomkodod azt a hosszúkás gombot, akkor ott is tudsz hangerõt szabályozni. Sok sikert!

Attól függ melyik mobil szolgáltatóhoz tartozik mert, ha magyarhoz akkor megcsinálják, de hanem max úgy fognak segíteni, hogy ha átmész az õ cégükhöz. Amúgy a beállításoknál nézd meg a hangokat, hogy minden rendben van-e. Én is egyszer azt hittem baja van, aztán kideült, hogy ellett nyomkodva. Az általános beállításoknálott van , hogy hangerõ ha rámész akkor ott tudsz ügyködni. Elvileg vagy az összes vagy az általánosnál ott lesz a rezgés hangja. De ha az oldalát nyomkodod azt a hosszúkás gombot, akkor ott is tudsz hangerõt szabályozni. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Próbáltam, de semmi..sztem vmi elromlott.. Hát nem magyar, simán kártyafüggetlen telefon..szóval nem függ telenor, tmoblie meg vodafone meg semelyiktõl sem.

Mennyi időm lehet még ha 40 hetes és 3 napos vagyok?

2 napja benyúlt a dokim akkor már 1.5cm-re kivoltam tágulva, utána fél napig vérezgettem, az abbamaradt. Tegnap este elment a nyákdugóm.Utána tompa fájásaim voltak, de abbamaradt egy óra múlva. Azóta semmi!!! Rugdos mint aki nagyon jól elvan idebent.Valaki volt már hasonló helyzetben? Mikor szülök már meg???

Legjobb válasz: Mág akár 2 hetet is kihúzhatsz, de lehet, este megindul. Ezt abszolut nem lehet tudno Türelem, a baba tüdejének érettsége indítja be a szülést, az õ érdekében legyél még kicsit nyugodt.-)

Mág akár 2 hetet is kihúzhatsz, de lehet, este megindul. Ezt abszolut nem lehet tudno Türelem, a baba tüdejének érettsége indítja be a szülést, az õ érdekében legyél még kicsit nyugodt.-)
Két hetet nem fognak várni a dokik, ha nem indul be magától, akkor a 41. héten, de legkésõbb betöltött 42. héten megindítják a szülést.Amúgy tényleg bármikor beindulhat, és szerintem az sem igaz, hogy szülés elõtt elnyugodnak a babák.A macskámból tudok kiindulni, még szülés elõtt este is mutogatta nekem, hogy milyen jól érzik magukat a cicák, és milyen aranyosan rugdosnak.
Szia! Nálam megvárták a 42hét végét, és nem indult meg akkor sem magától.Nekem elõtte 2 héttel szivárgott a vizem, elment a nyákdugóm, vérezgettem...stb...de semmit nem csináltak. Aztán mikor végre megindították már elég rosszak voltak a szívhangok, sûrû zöld volt a magzatvíz, szóval császár lett belõle.Nagyon aggódtam a babámért, nem ok nélkül. Nálad csináltak valamilyen vizsgálatot?Mert nálam nem, akkor észrevették volna a bajt.Uh-t, hogy jó-e még a baba ellátottsága, keringése, a lepény állapota, magzatvízvizsgálat...stb... Ha úgy érzed, keresd fel a dokid. Vigyázz magatokra, könnyû szülést, jó egészséget.
A kérdező hozzászólása: Holnap délután megultrahangoz a dokim!!!De én szólók neki, hogy szeretném ha beinditaná! Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!De még 2 hét???Akkor már 42 hetes 3 napos lennék...

Válófélben lévõ / elvált párok, a szétköltözést inkább úgymond a praktikusságot követve oldjátok meg, vagy pedig bárhova költöztök, ahova csak lehet, még ha nem is az a legjobb lehetõség számotokra?

Egyértelmû a helyzet olyankor, amikor lehet például szülõkhöz költözni átmenetileg, mivel a szülõk ugyanabban a városban laknak, ahol ti dolgoztok. Ideális a helyzet olyankor is, amikor az egyik fél el tud költözni az új partneréhez.

Legjobb válasz: Ezt figyelembe kell venni, es addig nem beleugrani hitelbe amig nem biztos hogy nem akartok valni.

Ezt figyelembe kell venni, es addig nem beleugrani hitelbe amig nem biztos hogy nem akartok valni.
Namost aki el akar válni, az nem szeretne tovább együtt élni a feleségével / férjével. Tehát nem szeretné fenntartani a közös lakást. Jaaa, hogy az albérlet nem kényelmes? Hát ez van. De ha én elválnék, akkor akár a szüleimhez is visszaköltöznék.

30. hét utan lehet furodni termal vízben? Ha nincs nyitva a mehszájam. Vagy inkabb a fertozes veszely miatt nem lehet meg ha csukott is. En a nyaron ketszer is voltam, akkor nem lett semmi bajunk.27+0 ksm

Legjobb válasz: 1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...

1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...
Thermál vízben fürdeni a terhesség egésze alatt nem ajánlott a benne levõ anyagok miatt. Kérdezz rá a helyszínen szerintem.
Nos én kb olyan 5 hónapos lehettem mikor gyulára mentünk nyaralni, s akkor kértem ki a védõnõ véleményét. s azt mondta termálvízben egyáltalán ne menjek bele, illetve ha strandon normál vízben fürdök akkor utána a fürdõruhámat váltsam át szárazra.
Termál vízben terhesség alatt nme jó fürödni!Leginkább a hõfoka miatt!Nem szabad meleg vízbe menni, és mivel a termál vizekben nincs klór(nincs fertõtlenítve) könnyebben elkaphatsz bármit!Zárt méhszájjal is! 22 hós kislány és 8 hetes pocakbabi anyuja
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, bar egy kicsit rosszul fogalmaztam.en nem a meleg vizben akarok furodni hanem rendes homersekletu usszmedenceben.de termalban...azt sem lehet?
Hát, én bõven mentem mindenféle medencébe szeptember elsõ heteiben, amikor még nyitva voltak a strandok. Semmi bajom nem lett, sõt. Igazán jól esett, különben nem csináltam volna. 37hkm
A kérdező hozzászólása: koszi, ilyen megnyugtato valaszokat is varok meg, ha van koztetek esetleg olyan aki 30, hét utan is elmant uszkalni.Nagyon jol esne estenkent elmenni egyett lubickolni a pocaklakommal...
Szia! Már válaszoltam egyszerr! Ha nem meleg a víz akkor mehetsz! ÉS az uszodák vize nem TERMÁL víz!Még a termál strandokon sem! És az úszás még akár a 40 héten is egészséges, ha a mamának jól esik!ÉS persze zárt a méhszáj!
A kérdező hozzászólása: persze csak ha zart a mehszaj...koszonom

3 napja olyan álmos vagyok hogy végigtudnám aludi a napot. Tegnaptól nagyon sokat járok nagy wc-re. Mennyi napom lehet még ha ezek szülés előjelei?

Ma is olyan hasmenésem van,és hányingerem.Nagyon örülnék ha már a szülés el?jelei lennének,mert június 9-re vagyok kiirva,de még semmi,csak jóslófájások.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Akkor pihend ki magad, mert szerintem nincs sok hátra, aludj amennyit csak tudsz, utánna úgyse lesz rá lehetõséged!

Akkor pihend ki magad, mert szerintem nincs sok hátra, aludj amennyit csak tudsz, utánna úgyse lesz rá lehetõséged!
Akkor mára vagy kiírva... Én szombatra voltam, de még egyben vagyok zárt méhszájjal... És ilyen tüneteim már hetek óta vannak, én is azt hittem már sokszor, hogy szülök. Van hogy alszom egész nap, van hogy 3X megyek hasmenéssel WCre, de még semmi... Lehet közvetlen elõjel, de azért ne igyál elõre a medve bõrére:-) Sok sikert:-)
Én csütörtök óta vagyok így.18-ra vagyok kiírva.Az elsõ ilyen napokon azt hittem napokon belül megyünk szülni.Lehet ettõl még túl is hordjuk.Sok már biztos nincs vissza, ez boldogítson a türelmetlenebb órákban.:)

Fülfolyás mitõl lehet még, ha a gyulladás kizárt?

Csak az egyik fül és néha folyik, de nem fáj. Van amikor a másik is. Menjek orvoshoz vagy ez természetes dolog néhanapján? Pálcikával szoktam tisztítani a fülemet, de nem annyira mélyen. Szél, hideg vagy egyéb allergia/érzékenység miatt lehet? Dobhártyát sérülés nem érte, nincs beszakadva.

Legjobb válasz: No ez biztosan nem természetes dolog. Legalábbis ha az akkor velem van gond mert nekem soha nem volt ilyen... Én biztosan meglátogatnám a háziorvost/Fül-orr- gégészt.

No ez biztosan nem természetes dolog. Legalábbis ha az akkor velem van gond mert nekem soha nem volt ilyen... Én biztosan meglátogatnám a háziorvost/Fül-orr- gégészt.
Mindenkepp menj orvoshoz ha nem is faj lehet gyulladas. Ird meg mi volt!

Szerintetek mit lehet tenni, ha egy ötven fölötti nő (feleség) kijelenti, hogy ő már érzi magát nőnek, nem kívánja a szexet semmilyen formában, de nekem még nagyon is lenne rá igényem?

A teljesség kedvéért: azt kifejezetten kéri és elvárja, hogy időnként átöleljük egymást, de ennél többet nem akar sem adni, sem kapni.

Legjobb válasz: Bocs, de annyira rossz helyen tetted fel a kérdést! A legtöbb idelátogató nincs 16 éves. :) A kérdésedre válaszolva: Ez egy összetett dolog. Ötven feletti. Egy olyan világban, ahol a nõknek (a média által diktált verzióban)már 30 felett "lejárt a szavatossága". Mindenki hajkurássza az örök fiatalság forrását, krémez, plasztikáztat, hajat fest, testkezelésre jár, mert 90 évesen is megszólnak (lásd: média és bulvárújságok, illetve az ezen csüngõ agyhalottak), ha narancsbõröd, megereszkedett melled, vagy ráncod van. Az õsz hajról ne is beszéljünk! Nem kap már bókokat, titokban sem flörtöl vele a hentes, stb. Ezen úgy segíthetsz, ha TE táplálod az önbizalmát, tettel és szóval is bizonyítod, hogy kívül-belül nõnek látod, kívánatosnak, stb. Melletted kell magát újra nõnek éreznie. Udvarlás, kedveskedés, apróságok, kinyitod neki az ajtót, közös programokat szerveztek. Ami az egyik legfontosabb: bátran merjen elõtted akár fényes nappal is meztelen lenni. Akkor tudja teljesen elfogadni a testét, ha te is elfogadod, és ezt õ is tudja. A dolognak természetesen van testi oldala is. Elképzelhetõ, hogy a klimax is közrejátszik, sõt egészen biztos! Lehet, hogy azért sem érzi már magát nõnek, mert kimaradozik a vérzése, ezzel is jelzi a teste, hogy túl öreg már a gyerekvállaláshoz, terméketlen. Ezt is meg kell élni lelkinek. A nõi vágyat rettentõ erõsen befolyásolják a hormonok, amik most a testében teljesen megkavarnak mindent. Ezeknek a hormonoknak a pótlására már remek fitoösztrogén termékek kaphatóak, akár recept nélkül is. A klimax teljesen természetes velejárója az is, hogy hiába jön izgalomba, nem fog úgy nedvesedni. Ettõl akár kellemetlen, vagy egyenesen fájdalmas is lehet neki a szex. Ezen meg könnyedén lehet segíteni egy kis síkosítóval. Próbáld meg rávenni, hogy egy kis kölcsönös masszázs legyen. Az is az érintés egy formája. Annyi rutinod már van, hogy innen könnyen átlendüljön a dolog egy kis szexbe...gondolom... Próbáld meg úgy meghódítani, mint a legelején. Ha kell, minden nap udvarolj neki, és csábítsd el. Mesélj neki arról, milyen jó vele a szex, hogy rá és csakis rá vágysz. Vele akarsz szeretkezni, mert csak tõle kaphatod meg, amit akarsz. Netán köss alkut: heti háromszor mosogatsz, egyszer te csinálod meg a mosást, vagy mit tudom én, de havonta egyszer jogosult vagy rá, hogy "teljesítse a házastársi kötelességét". Ha bevált, kiboltolhatsz heti egyet, és így tovább. Ebben az esetben külön figyelj rá oda, hogy neki is jó legyen, sõt... ne csak használd a saját kedvedre. Ha fenti receptek után két hónapon belül nem lesz változás, akkor vagy belenyugszol a helyzetbe, vagy kilépsz a házasságból. Azon viszont feltétlen gondolkozz el, mert erre a választ csak ti ketten tudhatjátok: ami jó érzés, arra vágyik az ember. Arra nem vágyik, ami nem okoz örömet és élvezetet.

Bocs, de annyira rossz helyen tetted fel a kérdést! A legtöbb idelátogató nincs 16 éves. :) A kérdésedre válaszolva: Ez egy összetett dolog. Ötven feletti. Egy olyan világban, ahol a nõknek (a média által diktált verzióban)már 30 felett "lejárt a szavatossága". Mindenki hajkurássza az örök fiatalság forrását, krémez, plasztikáztat, hajat fest, testkezelésre jár, mert 90 évesen is megszólnak (lásd: média és bulvárújságok, illetve az ezen csüngõ agyhalottak), ha narancsbõröd, megereszkedett melled, vagy ráncod van. Az õsz hajról ne is beszéljünk! Nem kap már bókokat, titokban sem flörtöl vele a hentes, stb. Ezen úgy segíthetsz, ha TE táplálod az önbizalmát, tettel és szóval is bizonyítod, hogy kívül-belül nõnek látod, kívánatosnak, stb. Melletted kell magát újra nõnek éreznie. Udvarlás, kedveskedés, apróságok, kinyitod neki az ajtót, közös programokat szerveztek. Ami az egyik legfontosabb: bátran merjen elõtted akár fényes nappal is meztelen lenni. Akkor tudja teljesen elfogadni a testét, ha te is elfogadod, és ezt õ is tudja. A dolognak természetesen van testi oldala is. Elképzelhetõ, hogy a klimax is közrejátszik, sõt egészen biztos! Lehet, hogy azért sem érzi már magát nõnek, mert kimaradozik a vérzése, ezzel is jelzi a teste, hogy túl öreg már a gyerekvállaláshoz, terméketlen. Ezt is meg kell élni lelkinek. A nõi vágyat rettentõ erõsen befolyásolják a hormonok, amik most a testében teljesen megkavarnak mindent. Ezeknek a hormonoknak a pótlására már remek fitoösztrogén termékek kaphatóak, akár recept nélkül is. A klimax teljesen természetes velejárója az is, hogy hiába jön izgalomba, nem fog úgy nedvesedni. Ettõl akár kellemetlen, vagy egyenesen fájdalmas is lehet neki a szex. Ezen meg könnyedén lehet segíteni egy kis síkosítóval. Próbáld meg rávenni, hogy egy kis kölcsönös masszázs legyen. Az is az érintés egy formája. Annyi rutinod már van, hogy innen könnyen átlendüljön a dolog egy kis szexbe...gondolom... Próbáld meg úgy meghódítani, mint a legelején. Ha kell, minden nap udvarolj neki, és csábítsd el. Mesélj neki arról, milyen jó vele a szex, hogy rá és csakis rá vágysz. Vele akarsz szeretkezni, mert csak tõle kaphatod meg, amit akarsz. Netán köss alkut: heti háromszor mosogatsz, egyszer te csinálod meg a mosást, vagy mit tudom én, de havonta egyszer jogosult vagy rá, hogy "teljesítse a házastársi kötelességét". Ha bevált, kiboltolhatsz heti egyet, és így tovább. Ebben az esetben külön figyelj rá oda, hogy neki is jó legyen, sõt... ne csak használd a saját kedvedre. Ha fenti receptek után két hónapon belül nem lesz változás, akkor vagy belenyugszol a helyzetbe, vagy kilépsz a házasságból. Azon viszont feltétlen gondolkozz el, mert erre a választ csak ti ketten tudhatjátok: ami jó érzés, arra vágyik az ember. Arra nem vágyik, ami nem okoz örömet és élvezetet.
Nem kell bántani , ha nem kívánja , akkor szépen csendben keress magadnak egy barátnõt akihez eljársz . Nem kell senki orrára kötni , fõleg ne dicsekedj a haveroknak . akkor talán még sokáig kitart a házasság is , és a párkapcsolat is . Nme könnyü ez , de meg lehet tenni.
vagy találsz mást, akivel szexelsz, vagy eljátszol magaddal..
Csak egyet lehet tenni: felnezni az égre es mondani "Mit ártottam neked Istenem, hogy igy buntetsz" :)
Un téged. találj ki valami teljesen újat.
a szex = erzelmek, szeretet Amikor azt mondja a parod hogy nem kivanja a szexet valojaban arra celoz hogy nem tud erezni irantad, vagy nem erzi ugy hogy te ereznel iranta barmit is. na de ezt egy 28 eves srac szajabol... lehet hogy tevedek... de nallam ez igy mukodik.
A kérdező hozzászólása: #13-nak: Kicsit elhamarkodottan ítélkezel, és nem olvastad el figyelmesen az én kommentjeimet. Legjobb tudásom szerint mindent elkövettem, hogy rendezzem ezt a dolgot. Próbáltam vele megbeszélni, de kitért elõle. Próbáltam olyan "technikát" alkalmazni, ami nem fájdalmas, nem kényelmetlen számára. Szóval és tettel is éreztetem vele, hogy kívánatosnak tartam még ötven felett is. Életében annyi figyelmességet, törõdést nem kapott, mint tõlem - ezt õ is elismeri. Mindez nem vezetett eredményre. A kérdést nem azért tettem fel, hogy önigazolást keressek a félredugásra, hanem azért, hogy hátha van még valami, ami nekem nem jutott eszembe, de másnál bevált, és talán nálunk is eredményre vezetne.
Haha, szóval azért tetted fel a kérdést, hogy önigazolást keress és félredughass:) Ezzel is kezdhetted volna akár... szerencsés az az asszony, aki már két év után felszarvaznak a háta mögött de megoldást együtt már képtelenek vagytok találni:) Minek a házasság, ha odáig nem juttok el, hogy megbeszéljetek és közösen ötöljetek ki egy megoldást. Ahelyett, hogy kényszerítenéd, hogy másik nõt keresnél... ehhez aztán érdemes volt megélni 50 évet és tapasztalatot gyûjteni:)
A kérdező hozzászólása: #9-nek kiegészítésként: Amiket felsoroltál, azon már túl vagyunk, és nem használtak. Amiért a tanácsodat nagyon hasznosnak tartottam, az ez a mondatod: "Azon viszont feltétlen gondolkozz el, mert erre a választ csak ti ketten tudhatjátok: ami jó érzés, arra vágyik az ember. Arra nem vágyik, ami nem okoz örömet és élvezetet." Igen, ez a lényeg, és az esetünkben nyilván errõl van szó. Ezért nincs más választásom, mint megfogadni Mikhal tanácsát.
A kérdező hozzászólása: Mikhal-nak: köszönöm a tanácsot, mélységesen egyetértek vele. Ezt fogom tenni.
A kérdező hozzászólása: #9-nek: Köszönöm, ez rendkívül hasznos tanács volt arra nézve, hogy merre lépjek tovább. Nem tudom, hány éves vagy, de bármennyi is, a bölcsességed tiszteletre méltó...
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, hibásan adtam meg a kérdést. Helyesen: mit lehet tenni, ha egy ötven feletti nö (feleség) kijelenti, hogy õ már NEM érzi magát nõnek.... stb.
A kérdező hozzászólása: Christian Death: Hm... Van benne valami!
A kérdező hozzászólása: #2-nek: csak két éve vagyunk házasok...
A kérdező hozzászólása: Konkrétan mire gondolsz az "új" alatt? Ha technikára, pózra, akkor azon már túl vagyunk.
Nézd meg hogy mennyi idõ telt el aközött, hogy valaki felvetette a megcsalás gondolatát és aközött, hogy te azt mondtad nincs más megoldás... Vagy már régóta tervezted, és önigazolásként tetted fel a kérdést (ez esetben nem így kellett volna megfogalmazni), vagy azonnal kaptál az alkalmon. Nem hiszem, hogy elhamarkodottan ítélek. Ha megfelelõ szavakkal mondtad volna, akkor õszinte választ kaptál volna, és tudnád mi a döntés. "Drágám, nekem erre igényem van, de nem akarlak kényszeríteni. Mit tegyünk, hogy ezt megoldjuk?" Nem zsarolni, nem a háta mögött intézkedni, hanem ötletelni. Ha a végén válás lesz a vége, vagy nyitott kapcsolat, legalább nem a háta mögött történt, hanem a beleegyezésével.

Nem lehet hogy a hazai olcsóbb még ha drágább is?

Vegyük pld az Ikaruszt!

Legjobb válasz: Persze, h jobb lenne itthon elõállítani ezeket a dolgokat. Azt nagyon jól leírtad, h mennyi elõnye van (sok munkahely meg export meg stb...). Csak az a gáz, h vajon mennyiért hozatnád be a nyersanyagot? Magyarország ércekbõl közepesen ellátott ország, ha még lehet ezt mondani. Tartósabb exportra már nem biztos, h elég lenne. Persze most mondhatnád azt, h lehet újrafelhasználni meg minden, de evvel is az a gáz, h iszonyat tõke kell hozzá, h ki legyen ez országszerte építve. No meg a lakosság moralitása a zöld dolgokhoz ugye... De ez csak az egyik ok. A másik, h a hazai vállalkozások el vannak lehetetlenítve. Kedvezõtlen adórendszer és még lehetne sorolni. Magyarul nem éri meg itthon vállalkozni. Ha jobban megfigyeled tiszta Taiwan lettünk. Mindenhol külföldi tulajdonú multicégek, amik külföldre termelnek, kihasználva az olcsó magyar muunkaerõt. (bocs, nem az eu ellen akarok kampányolni:P) És persze még ott van az is, h itthon nem lenne megfizetve egy olyan mérnökcsapat, akik elvállalnának egy ilyen projektet. Lényegében ez a politikusokon múlik, h milyen állami fejlesztések valósulnak meg. De az utóbbi idõben (elmúlt 20 év) kiderült, h senkit nem érdekelnek ezek a dolgok. Mondjuk mit is lehet tenni olyan nagyvállalatok vezetõivel akiknek 10-szer annyi pénze van, mint a magyar államnak...

Persze, h jobb lenne itthon elõállítani ezeket a dolgokat. Azt nagyon jól leírtad, h mennyi elõnye van (sok munkahely meg export meg stb...). Csak az a gáz, h vajon mennyiért hozatnád be a nyersanyagot? Magyarország ércekbõl közepesen ellátott ország, ha még lehet ezt mondani. Tartósabb exportra már nem biztos, h elég lenne. Persze most mondhatnád azt, h lehet újrafelhasználni meg minden, de evvel is az a gáz, h iszonyat tõke kell hozzá, h ki legyen ez országszerte építve. No meg a lakosság moralitása a zöld dolgokhoz ugye... De ez csak az egyik ok. A másik, h a hazai vállalkozások el vannak lehetetlenítve. Kedvezõtlen adórendszer és még lehetne sorolni. Magyarul nem éri meg itthon vállalkozni. Ha jobban megfigyeled tiszta Taiwan lettünk. Mindenhol külföldi tulajdonú multicégek, amik külföldre termelnek, kihasználva az olcsó magyar muunkaerõt. (bocs, nem az eu ellen akarok kampányolni:P) És persze még ott van az is, h itthon nem lenne megfizetve egy olyan mérnökcsapat, akik elvállalnának egy ilyen projektet. Lényegében ez a politikusokon múlik, h milyen állami fejlesztések valósulnak meg. De az utóbbi idõben (elmúlt 20 év) kiderült, h senkit nem érdekelnek ezek a dolgok. Mondjuk mit is lehet tenni olyan nagyvállalatok vezetõivel akiknek 10-szer annyi pénze van, mint a magyar államnak...
A drágább drágább, az olcsó olcsóbb. Csak akkor érdemes drágább hazait gyártani, mint olcsóbb külföldit behozni, ha ennek valamilyen speciális oka van. Pl. a forint nem konvertibilis, és ezért szûkösen van devizánk, ezért az importot jobb kiváltani. Ez ment '89 elõtt. Vagy: embargók vannak érvényben az ország ellen, esetleg hadban állunk a szomszédokkal, ezért az ország elszigetelt. Ilyen okokból végzett importhelyettesítést Dél-Afrika a 70-es években. Vagy: idegen támadástól félünk, ezért felkészülve minden eshetõségre önállóak (autarkok) akarunk lenni. Ezt csinálta a francói Spanyolország és a peróni Argentína. Mivel most egyik fejta felsorolt szükséghelyzet sem áll fenn, ezért nem világos, mire lenne jó pl. az Ikarust újraindítani. Nyilván megvolt az üzleti oka, hogy miért zárt be. Ha Magyarország képes a buszgyártásra, akkor úgyis újraszervezi más keretek között, állami beavatkozás nélkül. (pl.: Csaba Metál Zrt elsõ busza idén májusban készült el)
A kérdező hozzászólása: Ja!! még az afa-t nem is írtam ami maga 25%. Szóval amikor az árat nézed ad hozzá ezeket is. Az Ikarusz nak semmi baja nem volt sõt árban is jó termék . Egyszerûen nem lehet lopni ha azt veszik. Hazai a cég és könnyû ellenõrizni, egy külföldi álltal gyártott termék ár adatait soha nem fogja kiadni pld az ellenzéknek csak hogy összevethetõ legyen. Így szabad a rablás, és sajnok ebben a mai parlamenti pártok mindegyike benne van nyakig. Öntik ki a pénzt az országból, és a mi nadrgszíjjunkkal baszakodnak.

Meg lehet tanitani egy 2 éves utcára dobot, rossz sorsu, havanese kutyust hogy ot jöjön meletem még ha nincs is poráz rajta? Mert találtunk egy kutyust de. Gazdi meg let de nem kellet neki és mi meg meg tartjuk

Legjobb válasz: Meg lehet termeszetesen, meg egy 10evest is. De, ha ezt a kerdest te itt rakod fel, ebbol egyertelmuen kiderul, hogy egyedul nem fog menni, kutyaiskolaba kell menni, vagy pedig a netet napokon at kell bujni es ezzel kapcsolatos temakat olvasni folyamatosan. Itt ugyanis nem lehet leirni, es kulonben is irasbol sosem fogod megtanulni, max videobol, vagy ha eloben latod es csinalod is, es a kikepzo latja, hogy mit csinalsz rosszul. Kizart, hogy csak olvasasbol ugy meg fogod tudni tanulni, hogy nem fogsz hibazni. Nem olyan egyszeru.

Meg lehet termeszetesen, meg egy 10evest is. De, ha ezt a kerdest te itt rakod fel, ebbol egyertelmuen kiderul, hogy egyedul nem fog menni, kutyaiskolaba kell menni, vagy pedig a netet napokon at kell bujni es ezzel kapcsolatos temakat olvasni folyamatosan. Itt ugyanis nem lehet leirni, es kulonben is irasbol sosem fogod megtanulni, max videobol, vagy ha eloben latod es csinalod is, es a kikepzo latja, hogy mit csinalsz rosszul. Kizart, hogy csak olvasasbol ugy meg fogod tudni tanulni, hogy nem fogsz hibazni. Nem olyan egyszeru.
A doki sem képes csodákra. Nem lát se a kutya dns-be, se a múltjába hogy megmondja kik a felmenõi. Õ az állat egészségével foglalkozik, nem a származással.
A kérdező hozzászólása: oké de csináltunk dns tesztetcsak még nem kaptuk meg na de mind 1
nem az orvos állapitja meg hogy a kutyád fajtatiszta-e és te sem ... 4 kutyád van és nem tudod hol van állatorvos?
A kérdező hozzászólása: mivel nem a 10 kerületibe járunk talán azért
A kérdező hozzászólása: akor ki álapitja meg?az ur isten?hagyuk má
Botrány a helyesírásod :S:S
a törzskönyv meg a küllembíró, bazzmeg ... komolyan mondom ... nincs otthon egy lapát? megkérhetnéd faterod üssön már agyon mielött nekiállsz szaporodni ...
A kérdező hozzászólása: üsön téged agyon valami te fasz.szopo bu.zi álljál le mert visza duglak anyucikádba
A kérdező hozzászólása: pedig az enyém az de mindegy.figyu a tk es kutyát is orvos látja és jol ki vizsgálja de az enyém is ki van vizsgálva és fatatiszta a kutya
A törzskönyv nélküli kutyák keveréknek számítanak, max hasonlítanak egy bizonyos fajtára, de senki nem tudja bizonyítani, hogy tényleg az-e.
A kérdező hozzászólása: az nem baj akor is csinálok hogy örüljön mindenki mert törzskönyv néküli kutya az márt feltétlen korcs?azt mondja mindenki pedig volt dokinál is a kutyusom
A kérdező hozzászólása: azt én is tudom.de csak azért kérdeztem mert még felnöt kutyát nem tanitotam még ugy mert én csak kis kölyök kutyát tanitotam még .de azért köszönöm.és nagyábol tisztában vagyok a fajtával
Kutya suliba kell vinni. Hozzáértéssel, türelemmel és szeretettel bármire meglehet tanítani egy kutyát amire fizikailag képes.
A kérdező hozzászólása: okéska és ez menyibe kerülhet 1 honapra ?meg a 10.ker be hol van ?ja és az állat orvos az hol van a 10 .kerbe?mert mi egy szakorvoshoz vittük de az a 17 be van
Te írtad ki a szaporítós kérdést is igaz?
A kérdező hozzászólása: ign de nekem van egy hofehér havanese kutyusom is. és amit találtunk nem öt akarjuk vinni hanem a 4 évest és neki vannak papirjai csak tk nincs de öt vettük
Ha nincs tk, akkor nem fajtatiszta. És akkor nem tenyésztõtõl vettétek hanem szaporítótól. olcsokutya.uw.hu
A kérdező hozzászólása: pedig fajta kutya mert meg izsgáltuk és fogunk csináltatni tk-et
Felnõtt kórban tkt csinálni csak dns vizsgálattal lehet. És az több százezer forint.
Ennyit a Gy.k.-rõl. Jön egy kérdés, erre a válasz kötekedés hogy nem is fajtatiszta, meg leszóljuk a másik helyesírását. Ehez értessz csak? Nagyszerû... A másik, ha a kutya megkapja a tk.-t akkor lesz fajtatisztam, addig nem? Na ne már... Egy fajtatiszta kutya amíg nincs tk-ztatva addig korcs? Onnantol h megkapja nem az? És aki ezzel spórol, hogy nem tk-s kutyát vesz, akkor már korcsot vesz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!