Találatok a következő kifejezésre: Lehet még a pocimba (97 db)

24 hetesen 110 cm a hasam a köldökömnél. Mire számíthatok mennyit fog még nőni? Mindenki azt mondja, hatalmas, mintha már majdnem mennék szülni. Mitől lehet ekkora a pocim?

Kinek mekkora volt ennyi id?sen?

Legjobb válasz: Hát ez tényleg elég nagy. Alapjáraton nagyobb hasad volt, vagy a terhesség alatt nõt ekkorára? Én 23 hetes és 2 napos vagyok, és 90 cm-es a pocakom a köldökömnél. És fog bizony még nõni. Hisz a kicsid még csak most kezd el hízni. :)

Hát ez tényleg elég nagy. Alapjáraton nagyobb hasad volt, vagy a terhesség alatt nõt ekkorára? Én 23 hetes és 2 napos vagyok, és 90 cm-es a pocakom a köldökömnél. És fog bizony még nõni. Hisz a kicsid még csak most kezd el hízni. :)
A kérdező hozzászólása: volt egy kicsi hasam, persze csak én láttam, amúgy észrevehetetlen volt.
Elég nagynak tûnik, viszont a baba méretével tuti nem függ össze, akár az is lehet, hogy már nem nõ tovább. Én 32 hetes vagyok, nekem 97 cm, a babát néhány napja 2 kilóra saccolták. Alapból vékony vagyok, terhesség elõtt 173 cm magassághoz 58 kg voltam, azóta 10 kg-ot híztam.
Én most mértem le és 94cm.És én még csak 18 hetes vagyok :( 67cm-rõl indultam.
Mintha csak magamról olvasnék annyi, hogy én 25 hetes leszek holnap szintén 110 centis pocakkal:) Remélem nem nõ ennél sokkal nagyobbra:D Mert nekem is szörnyûlködik mindenki amikor megtudják mennyi idõs a babó:D Mondjuk megnyugtat a tény, hogy nem vagyok egyedül ekkora pocakkal:D Kitartás! Szép babavárást!
Szia. Pont most írtam én is ki egy kérdést, nekem 101 cm, és 32 hetes vagyok. Akkor a Tied tényleg nagyon nagy, még nekem is néha mondják, hogy milyen nagy. Nekem 24 hetesen 84 cm volt.
Most hogy ezt kérdezted, én is lemértem (eddig soha) 108 cm, és én elég nagy túlsúllyal kezdtem a terhességet, bár eddig csak 5.5 kg-t híztam. 36 és fél hetes vagyok 24 hetesen én azon sopánkodtam, hogy nem látszik semmi. Úgy látszik ez is csak alkat kérdése. Nekem széles a csípõm, bõven elfért közte a baba. Nem tudom, neked milyen, valószínû pont az ellenkezõje, és elõre felé tud csak elférni a pocakban.
Határozottan nagy hasad van és még csak ezután fog igazán nõni. Nekem ennyi idõsen kezdett látszani, h. terhes vagyok, szülni pedig 105 cm-es pocakkal mentem. 3 hetes kislány anyukája

10. hetemben járok, és úgy érzem mintha egyik napról a másikra nőtt volna meg a pocakom. Ez már a baba lehet, és normális hogy már a 10. héten látszik a változás?

Egyébként sem vagyok egy karcsú alkat, mindig volt valamennyi hasam... de ez most teljesen más, hétf?n vettem észre hogy mintha egész máshogy kerekedne... nagyobb lett, és nem olyan puha petyhüdt mint mikor simán csak van egy kis pocim, hanem kicsit keményebb. Ez már ?? Amióta ezt észrevettem, sokkal többször kapom magam azon, hogy a hasamon hagyom a kezem, vagy öntudatlanul a hasamat simizem. Hja és ez az els? terhességem.

Legjobb válasz: Gratulálok:-) Nekem is ilyenkor kezdett látszani, és én sem vagyok nádszál. Igen, ez már lehet õ:-) Én is sokat simiztem, öntudatlan is, volt hogy úgy szoltak rám:-) Édes korszak, élvezd ki, hamar vége lesz:-)

Gratulálok:-) Nekem is ilyenkor kezdett látszani, és én sem vagyok nádszál. Igen, ez már lehet õ:-) Én is sokat simiztem, öntudatlan is, volt hogy úgy szoltak rám:-) Édes korszak, élvezd ki, hamar vége lesz:-)
En sem vagyok nadszal alkat, es nekem kb. a 13 het kornyeken kezdtek szoritani derekban a gatyak, de akkor meg senki sem vette eszre, hogy pocakosodom. Addig inkabb csak puffadtam, amitol nekem is kemenyebb volt a hasam. Szerintem te is egyelore puffadsz, de par heten belul mar latszodni is fog, tuti. Es bizony vannak olyan kismamak, akik osztonosen a pocakjukra rakjak a kezuket.
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon élvezem :) És az is normális hogy egy picit keményebbnek érzem mint egyébként?
Én még csak a 6-7. héten vagyok, de már mondták, hogy látszik picurit. Merthogy volt ezelõtt is kicsi poci...:s khh, de azt mondta párom is, hogy most kerekebb. Nézegettem tükörben, de én semmit nem láttam, talán oldalról... Viszont van olyan nacim, amihez már nem kell öv! Jah és nem eszem nagyon sokat! én is szoktam simizni a hasam! és nekem is az elsõ!

Ha már 3 napja érzek joslofájásokat és a pocim is ment lefele mennyi idöm lehet még a szülésig? Anyákdugo nem ment el legalábbis nem láttam (pedig figyelem), annak mindenképpen el kell menni utánna indul csak meg a szülés?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ jóslófájástól 3 hetem volt a végiig,és a teljes pocakleszálástól 9 nap. Amikor elment a nyákdugó már 6 órája nagyon vajúdtam.Egy óra múlva megszültem.

Nekem az elsõ jóslófájástól 3 hetem volt a végiig, és a teljes pocakleszálástól 9 nap. Amikor elment a nyákdugó már 6 órája nagyon vajúdtam.Egy óra múlva megszültem.


Miután elkezd a pocak leereszkedni, kb. mennyi lehet még a szülésig?

36 hetes vagyok,de nagyobb a baba és a hasam is lejjebb van már.Mire számítsak?

Legjobb válasz: Szia. Azt mondják kb 4 héttel a szülés elött ereszkedik le a has,mármint a babafeje beilleszkedik a medence´be. nekem mikor leereszkedett a hasam,még volt több mint 5 hetem.Még túl is hordtam 5 nappal.

Szia. Azt mondják kb 4 héttel a szülés elött ereszkedik le a has, mármint a babafeje beilleszkedik a medence´be. nekem mikor leereszkedett a hasam, még volt több mint 5 hetem.Még túl is hordtam 5 nappal.
Attól is függ, hogy elsõ baba, vagy többedik. Az elsõnél hetekkel elõtte leszállhat. A második és többediknél állítóleg akár egy-két órával a szülés elõtt is.
Szia! nekem még most sem ereszkedett le, pedig jövöhétre vagyok kiirva. Elsö baba lessz.
szia! nekem 28 héten ereszkedett le elvileg, bár nm is látszott, csak a doki mondta uh-on hogy beilleszkedett. Ez a leereszkedés dolog függ a hasfal izomzatától, van akinek olyan erõs hogy megtartja. Ugyanígy az idõ is változó, hogy mindez mikor történik meg. Ne tekintsd közvetlenül a szülés elõtti jelnek.

Akinek volt egy kis úszógumija terhessége elején annak hogyan növekedett a pocakja? Lehet még szép kerek, feszes pocakom?

Elkezdett n?ni a hasam és sajnos az úszógumimat eléggé kinyomja, igy nem szép feszes. Lesz ez még jobb vagy csak rosszabb? Jó lenne kerekedni, hurkásodás helyett... :-) egy 13 hetes "pocakos"

Legjobb válasz: szia! nekem inkább oldalt volt úszógumi, de nagyon szép kerek feszes pocakom lett, sõt csíkjaim sincsenek, mert kentem magam végig rendesen! szóval ne legyél elkeseredve, nem csak a vékony lányoknak van szép kerek pocijuk! 39 hetes km

szia! nekem inkább oldalt volt úszógumi, de nagyon szép kerek feszes pocakom lett, sõt csíkjaim sincsenek, mert kentem magam végig rendesen! szóval ne legyél elkeseredve, nem csak a vékony lányoknak van szép kerek pocijuk! 39 hetes km
Szia, nekem terhesség elején is volt már egy kis kötényhasam sajna, mert elég sokat fogytam, de most a 33 héten vagyok és nagyon szép gömb a hasam. Kérdés, hogy milyen lesz szülés után:) Majd biztos sokat kell tornáznom.
A kérdező hozzászólása: :-)))) hurkamentes dinnye! ez nagyon tetszik! :-)
Ez tök érdekes, hogy az úszógumi tényleg "eltûnik", ahogy elkezd nõni a has. Én mindig is hasra hízós voltam, a 173 cm-emhez 82 kg-val indultam, és tartottam is tõle, hogy fogok kinézni. Most 35 hetes vagyok, én magam meg tudom markolni a hájamat, ha akarom, de amúgy "szépen" kifeszül, és a derekam is megmaradt. Szóval szerintem neked is hurkamentes dinnyéd lesz. :) :)
Nekem a 30-32. héten kezdett látszódni, hogy terhes poci, és nem csak meghíztam, azóta viszont már elé kerek és most már mindenki meg tudja állapítani, h mi a helyzet:D 36, 5 hetes km
A kérdező hozzászólása: Illetve nyugodt és szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszönöm a válaszokat! :-) Már alig várom hogy nekem is szép pocim legyen. Gondolom minden kismama igy van vele. Elõször alig várjuk hogy nagyobb legyen, aztán meg alig várjuk hogy végre eltûnjön.. :-) Jó babázást mindenkinek!
Szia!Ne aggódj lehet ebbõl még szép nagy kerek pocak!Én nem kis súly felesleggel lettem terhes, és voltak akik azt mondták, ááá max az utolsó 1-2 hónapban számítsak hasra, meg arra hogy látszódni fog.Erre 24-25 hetesen már látni lehetett, hogy az terhes pocak, Végül az utolsó 3 hónapban akkora pocakomvolt, és szép kerek terhes pocak!Mondjuk csak 20-21 hetesen kezdett el nõni a pocim, de utána roham lépésekben kerekedett.Meg az is igaz hogy egy kg háj se jött fel.Igaz 10kg plzusszal mentem szülni, de szülés után 2 héttel már 1 kg plusz se volt rajtam.Gondolom azért ez is számított. Most a második babával, már kez látszódni a poci, de kicsit el vagyk kenõdve, mert a fiam utáán kinyúlt bõr még lóg egy kicsit.De ha olyan ruhát veszek fel akkor már látszódik a pocak.Remélem most is szép kerek pocim lesz! És neked meg jó egészséget, és jó babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást! Én is kenegetem már magam, biztos ami biztos... Húha, Te hamarosan babázol! Sok egészséget és könnyû szülést kivánok! :-)
A legfelsõ úszógumim látszik még ha leülök, eléggé lent nõl a pocim, de amúgy szép nagy kerek és hegyes, feszes. Pont tegnap mondtam a páromnak, hogy ilyen kemény, feszes pocakom csak pár hónapig lesz már. :-) Vékony testalkat vagyok, de hájbájom az mindig van.

Lehet hogy már a pocakom az vagy még csak a puffadás?

12 hetes vagyok és már nagyon szeretném látni hogy gömbölyödik a pocim. lehet hogy túlzásba is viszem ezt és tényleg csak a puffadás az...

Legjobb válasz: POCAK!!! nekem is akkor kezdõdött. puffadásnak tûnik, de tipikus 12 hetes pocak, mikor ezzel együtt eltûnik a derekad :-)

POCAK!!! nekem is akkor kezdõdött. puffadásnak tûnik, de tipikus 12 hetes pocak, mikor ezzel együtt eltûnik a derekad :-)
Reggel mikor felébredsz ott a pocak? Ha igen, akkor az már nem puffadás!
A barátnõm sportos, vékony alkat. 174cm és 56 kiló. Õ most 26 hetes és mit mondjak.... szóval én látom rajta, hogy az terhes has, de ha egy bõvebb pólót vagy ruhát vesz fel senki nem mondja meg róla h terhes, mivel a kezei, lábai minden ugyanolyan piliszka maradt :D Tehát nagyon nagyon egyénfüggõ.... 31hkm
A kérdező hozzászólása: reggel is ott van :D köszönöm :) ))) de jóóóóóó, nagyon örülök :)
honnan lehet azt tudni, h leszàll a pocak???
Ilyenkor már bármi történhet. Akár ma, akár a 40. héten. A leszálló pocak még nem jelenti feltétlenül azt, hogy akkor már rögtön szülni is fogsz.
Szia. Nekem egy hete lent van már és még mindig semmi.. fájdogál néha a hasam és a derekam, mióta lent van, de nem történik semmi. Tarts ki, már nem sok van, én is próbálok kitartani, de mindennap izgalomban vagyok. Gondolom te is! Bármeddig húzhatod így is, lehet még két hétig is bent marad..Üdv, 37+2hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, igazából vegyesek az érzelmeim. Egyik pillanatban az van bennem, hogy már mennék most is, másik pillanatban meg nagyon be vagyok tojva és még nem mennék. Végül aztán hiszek a sorsszerûségekben, úgyhogy abban bízom, hogy úgyis úgy lesz a jó ahogy lesz:) ! Minden jót nektek is!
Nekem 37 hetesen pár óra alatt leszállt a pocakom, de 40+3-ra született a babám. Szóval ahogy elõttem is írták, lehet így is, de jelezheti azt is, hogy hamarosan beindulnak a dolgok. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Onnan lehet tudni, hogy szemmel láthatóan látszik. szinte lóg az egész, elõtte meg a mellem alatt már kerekedett, most meg a mellem alatt lett egy 5cm-es lapos rész minimum, jaaa és a hólyagomat meg úgy nyomja, hogy majd szétmegy. Én is mindenkinek könnyû és szép szülést kívánok!!!!

Lehet kapni más márkájú, de olyan típusú csokikat még mint a Pocket Coffee?

Tehát folyékony kávéval töltött? Ha igen,akkor van-e valami olcsóbb és hol lehet kapni? :D

Legjobb válasz: Ez engem is érdekel :) A Pocket Coffee nálam az alfa és az omega egyben, ezzel lehet levenni a lábamról :D

Ez engem is érdekel :) A Pocket Coffee nálam az alfa és az omega egyben, ezzel lehet levenni a lábamról :D

Baj ha a baba nem böfizik szopi után? Lehet attól görcsöl később a pocija? Mit lehet tenni ha még 10 perc után sem böfizik?

Legjobb válasz: Igen lehetséges, hogy attól fáj a pocija. Nem tudom, hogy szoktad böfiztetni, én a vállamra teszem és simogatom a hátát, ez majdnem mindig bejön. Ha nem, le szoktam tenni, majd újra felveszem, ez a helyzetváltoztatás is jót tesz. Ha nagyon fáj a hasa, próbálj meg valamit adni neki: pl. grape water, infacol stb. Ezeknek nem tudom milyen a hatásuk, nekünk szerencsére nem volt rájuk szükségünk:-)

Igen lehetséges, hogy attól fáj a pocija. Nem tudom, hogy szoktad böfiztetni, én a vállamra teszem és simogatom a hátát, ez majdnem mindig bejön. Ha nem, le szoktam tenni, majd újra felveszem, ez a helyzetváltoztatás is jót tesz. Ha nagyon fáj a hasa, próbálj meg valamit adni neki: pl. grape water, infacol stb. Ezeknek nem tudom milyen a hatásuk, nekünk szerencsére nem volt rájuk szükségünk:-)
Szia! 2 hertes a babám, mi sem vagyunk nagy böfisek :) de ami bevált: a vállon át kell bukjon, tehát ne csak a mellkasodra tedd. és ha nem megy a böfi, akkor vegy egy picit rakd vizszintesbe, vagy dõlj vele jól el jobbra balra. A gyomorcsúcsban megragadt buborék így ki tud onnan jönni. A pocakfájás ellen én azt tapasztaltam, hogy 100%ban beválik az édeskömény tea, más szert nem adnék neki. szopi elõtt 4-5 kiskanállal adok neki, azóta semmi baja. A szélcsõ is sokat segíthet!!!
Én hasra rakom.
Szia. Ha az elözöek nem válnak be, hassal lefelé fektesd az alkarodra, úgy, hogy a lábai a karod két felén lógjanak lefelé, és símogasd a hátát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Próbálkozunk :-)
Szia! Nálunk a hasgörcsök ellen az Infacol nagyon bevált! Nem szívódik fel a szervezetben, csak összegyûjti a gázokat, így nem számít gyógyszernek. A böfi nálunk is nehezen ment, de ez a szirup sokat segített a hasfájás ellen. E.

29 hetes vagyok, és még nem volt olyan, és még nem volt annyira intenzív a mozgása, hogy a pocakomon látszott volna, hogy erősebben kinyomja magát. Lehet ez attól, hogy mellső fali a méhlepény? Egyáltalán normális dolog ez?

Legjobb válasz: Szia!:) Nekem hatso fali a lepenyem, 160 cm es 50 kg voltam mielott teherbe estem, szoval semmi felesleg nem volt a hasamon, megsem aktivizalja magat annyira a lanyom:) Persze, vannak olyan napjai amikor beindul es akkor hullamzik a pocakom, de nem jellemzo:) meg sosem ebredtem fel ra ejszaka, meg sosem fajt, ahogyan megrugott volna:) kenyelmesen es finoman mocorog:) fejveguben van, remelem mar ugyis marad, igy csak fent erzem a kis pici rugasokat, de tenyleg nem erosek:) Szoval szerintem van ilyen baba meg olyan. A mienk lustibb:))) Na meg neked a mellso fali lepeny miatt is van szerintem:) 28 hetes kismami

Szia!:) Nekem hatso fali a lepenyem, 160 cm es 50 kg voltam mielott teherbe estem, szoval semmi felesleg nem volt a hasamon, megsem aktivizalja magat annyira a lanyom:) Persze, vannak olyan napjai amikor beindul es akkor hullamzik a pocakom, de nem jellemzo:) meg sosem ebredtem fel ra ejszaka, meg sosem fajt, ahogyan megrugott volna:) kenyelmesen es finoman mocorog:) fejveguben van, remelem mar ugyis marad, igy csak fent erzem a kis pici rugasokat, de tenyleg nem erosek:) Szoval szerintem van ilyen baba meg olyan. A mienk lustibb:) )) Na meg neked a mellso fali lepeny miatt is van szerintem:) 28 hetes kismami
nekem nagyon ritkán rug olyan erõset hogy fájjon, kinyomni meg soha nem szokta magát. csak rugdosódik, ami vagy látszik vagy nem, mikor milyen kedvében van :)
szerintem, örülj neki. Én most vagyok 31 hetes, és visszasírom sokszor, amikor csak olyan cukikat rugdosott :) Szerintem függ a súlyától is, meg hogy mekkora a helye odabent. De ahogy nincs két egyforma terhesség, a gyerekek sem egyformák :) lehet nem egy tornász, de ettõl nincs baja :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!