Találatok a következő kifejezésre: Lehet még a 38. héten (28 db)

Kb 12 percenként megkeményedik a hasam viszont nem fáj, nem is ment el még a nyákdugó. Csütörtökön még teljesen zárt volt a méhszáj. Kb mennyi lehet még hátra? 38. héten járunk

Legjobb válasz: Szia! Ezt nehéz megmondani. Nekem szülés elõtt 8 héttel ilyen sûrûn keményedett a hasam, amikor hideg front jött. A külsõ méhszájam már 18 hetesen kinyílt. A belsõ pedig a 35. hét táján, amibõl semmit nem vettem észre. Én gyógyszert is szedtem a keményedések miatt. a dokim végig koraszüléssel ijesztegetett... Na, erre fel, 40+4re szültem. Amikor elértem a 40.hetet, befektetett, és a kórházban mindenféle "praktikával" próbálták elõcsalogatni a manót! Az, hogy csütörtökön még zárt volt a méhszáj, nem jelent semmit! A szülésem alatt sem voltak fájásaim, NST semmit nem mutatott. Csak lent éreztem, hogy ekõ akar bújni:) Szóval, sose lehet tudni, hogy mikor indul be a szülés! És fõleg azt nem, hogy hogyan:) Kitartás, már nincs sok hátra! Drukkolok Neked:)

Szia! Ezt nehéz megmondani. Nekem szülés elõtt 8 héttel ilyen sûrûn keményedett a hasam, amikor hideg front jött. A külsõ méhszájam már 18 hetesen kinyílt. A belsõ pedig a 35. hét táján, amibõl semmit nem vettem észre. Én gyógyszert is szedtem a keményedések miatt. a dokim végig koraszüléssel ijesztegetett... Na, erre fel, 40+4re szültem. Amikor elértem a 40.hetet, befektetett, és a kórházban mindenféle "praktikával" próbálták elõcsalogatni a manót! Az, hogy csütörtökön még zárt volt a méhszáj, nem jelent semmit! A szülésem alatt sem voltak fájásaim, NST semmit nem mutatott. Csak lent éreztem, hogy ekõ akar bújni:) Szóval, sose lehet tudni, hogy mikor indul be a szülés! És fõleg azt nem, hogy hogyan:) Kitartás, már nincs sok hátra! Drukkolok Neked:)
Ja, és nekem a nyákdugóm sem ment el! Magzatviz sem szivárgott! Semmi extra elõjele nem volt a szülésnek. Csupán annyi, hogy egyre sûrûbben éreztem lent azt a furcsa feszítést... ekkor volt 3 ujjnyi a méhszáj, majd a doki burkot repesztett, kaptam egy szurit is akkor, hogy még gyorsabb legyen a szülés és fél órán belül már felsírt a manó:) Elsõ válaszoló voltam
Ha rendszeres az érzés, menj orvoshoz! Van, aki úgy vajúdik, hogy észre sem veszi:-)
Nyugodj meg, legkésõbb a 40. hét végén szülni fogsz:)
A kérdező hozzászólása: Itt sajnos nincs
A házi asszonyság meg a gyermeknevelés is munka:) Nem is szabad elvetetni. Nekem is 17 évesen született a kisfiam. Ne aggódj, majd csak lesz valahogy:) De hátbarátnõk, babás ismerõsök nincsennek?
A kérdező hozzászólása: Anyu majd jön 1 hétig tud csak maradni mert apámat is viszik-hozzák a kórházbol mert vizesedik és a tüdejében is van viz. Anyóst nem szivesen látom mert elegem van már belöle. Dolgozni nem szeret csak kéregetni, már villanya sincs. Igaz nem az én pénzemböl van itt semmi mert még nem meloztam, suliba jártam mikor terhes lettem elvetetni meg nem akartuk hátha nem lehet másik baba.
Az nagyon nem jó:( De azért valaki csak lesz segítségedre szülés után? A párod otthon lesz pár hétig veled? Vagy hogy oldjátok meg? A 6 hetet azért illdomos végig pihenni. Nekem anyuék-anyósék még fürdetni se nagyon hagyták a kicsiket szülés után.
A kérdező hozzászólása: Itt a közelbe senkim sincs :( . Mindenki kb 130 kmre van :(
(Még mindig elsõ) Ha nem akar menni, ne erõltesd, mert akkor csak nyûg lesz a nyakadon a szülésnél:) Ha rám hallgatsz, intézzétek úgy (ha van rá lehetõség), hogy csak akkor induljatok be a kórházba, amikor már nagyon muszáj. Így végig veled lesz szinte és csak a végére maradsz a dokival meg a szülésznõvel. Észre sem fogod venni, hogy nincs bent, hidd el! Nem lesz idõd vele foglalkozni, amúgy is lesznek ott elegen:) Anyukád vagy egy barátnõ esetleg, ha valakit nagyon szeretnél hogy bent legyen?
A kérdező hozzászólása: Kicsit félek töle mert páromat nem tudom rávenni jöjjön be velem. Lehet sokat tudna nekem segiteni dehát..... Más meg nincs aki bejöhetne velem :( .
Elsõ vagyok:) Miért nem várod? Nekem életem legszebb élményei a szülések. Hidd el, nem lesz olyan szörnyû, ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: Hát én a babát várom de a szülést nem! Köszönöm a válaszokat
Ugy lehet, hogy a lepeny erettsegenek meghatarozasa nem egy olyan konkret dolog, mint ha pl lemernek valamit es annyi, amennyi es kesz. A doki nezi a lepenyt, latja a meszesedo reszeket es o mond ra valamit. Lehet hogy egyik dokinak egy adott allapot kettes, a masiknak meg harmas, de ugyanaz a doki is mondhat mas erteket a helyzetre ketszer egymas utan ranezesbol. Ettol fuggetlenul szulni fogsz, de a babad meg nem szenved hianyt, tehat a lepeny miatt kenyszerbol nem kell indulnia. Szulethet par nap mulva es ket het mulva is. Sot, a szulesznom mondta, hogy meg a mehszajertek is sokszor mas, ha mas vizsgal meg vajudas alatt. Pl amit mondjuk a szulesznom mar harom ujjnyinak erzett, azt a doki tiz perccel kesobb inkabb ket ujjnyinak mondta.
A kérdező hozzászólása: 6.hó 11.én megszületett a lányom :)

Kisbabám a 36. héten 3800 gr volt, és most a 38. héten is 3800 gr. Ilyenkor nőnek még? Vagy valami baj lehet? Nagyon aggódom! 38 hkm

Legjobb válasz: ez egy becsült érték, már akkora, hogy nem tudnak pontos méreteket mérni, amibõl súlyt lehetne számolni. Nekem a 36. héten azt mondták, hogy 3200 grammos a baba, 40+3-nál pedig 2880 grammal született. Elhiheted, nem ment össze közben, a méhlepény nem volt elöregedve, megkapott minden tápanyagot. Ilyeneken ne aggódj, felesleges. Inkább készülj az érkezésére. :-)

ez egy becsült érték, már akkora, hogy nem tudnak pontos méreteket mérni, amibõl súlyt lehetne számolni. Nekem a 36. héten azt mondták, hogy 3200 grammos a baba, 40+3-nál pedig 2880 grammal született. Elhiheted, nem ment össze közben, a méhlepény nem volt elöregedve, megkapott minden tápanyagot. Ilyeneken ne aggódj, felesleges. Inkább készülj az érkezésére. :-)
Szia, nekem is így mérték: 36.hét: 3200 , 38.hét is 3200 Ez csak becslés, a dokim is megnyugtatott. 39hkm
Ne aggódj. Valószínûleg az egyik alkalommal nem mérték pontosan, vagy mindkétszer pontatlanul mérték. :o) Szülésznõm mondta, hogy a legdurvább mérési pontatlanság egy kiló eltérés volt, amivel találkozott, de a fél kilós becslési tévedés teljesen általános... Nálam is nagyot tévedtek a második babámmal, szóval ne foglalkozz ezzel!
Ezek csak becslések! egy mm-rel arrébb mér a doki és már más adat jön ki! az én lányommal a 38. héten azt mondták hogy legalább 4 kg lesz mikor kijön a méretei alapján, és nem volt még 3 kg se
Ne aggódj, az uh összevissza becsüli, adott méretek alapján (koponya, lábszár stb). Én is hallottam kilós pontatlanságokat is. DE: nem értem, egy doki hogyan gondolja 4 kilósnak a babát, ha jóval kisebb? Nekem az uh mindig 3 kiló fölöttit jósolt, a doki és a szülésznõ viszont tapintásra azt mondta, kicsit 3 kiló alatti lehet (2830-2840-nel született a 2 gyerek). Sõt, ugye a szülésznõ nem is látott elõtte, bementem szülni, megfogta a hasam, és egybõl mondta, nem egy "óriásbébi", 3 kiló alatt lesz. És igaza volt :)

Vasárnap töltöttem be a 38 hetet, sokszor görcsöl fáj a derekam és a forgom, és a hasam is szokott görcsölgetni, mennyi idöm lehet még vissza? Normális amit érzek, ezek a joslofájások? Miböl tudok következtetni hogy mikor indul be?

Bocsi a hülye kérdésér,elsö baba és nem tudom amit érzk az rendben van-e?!nem nagyon merek egyedül elindulni mert félek hogy éppen akkor történik valami,de a férjem aki tudna jönni velem sokat dolgozik igy nehéz megoldani de van amit nem tudok elhalasztani,miböl következtethetek arra hogy mikor indul be a szülés???

Legjobb válasz: Szia! Én is 38 hetes kismama vagyok, és én a 35. héttõl érzem ezeket a görcsöket, ill. jóslófájásokat. Következtetni nem lehet, hogy mikor lesz a szülés, ezt csak a baba tudja. Már én sem merek nagyon egyedül közlekedni, mert ugye nem lehet tudni... Szóval majd egyszer elindul a kisember! Addig meg kitartás!

Szia! Én is 38 hetes kismama vagyok, és én a 35. héttõl érzem ezeket a görcsöket, ill. jóslófájásokat. Következtetni nem lehet, hogy mikor lesz a szülés, ezt csak a baba tudja. Már én sem merek nagyon egyedül közlekedni, mert ugye nem lehet tudni... Szóval majd egyszer elindul a kisember! Addig meg kitartás!

Ezt irtak a papiromra bemenetre illeszkedo koponya felpuhult kisse megrovidult cervix hatul ujjnyira nyitott mehszaj. Mennyi lehet meg a szulesig? Egyebkent a 38. hetben vagyok

Legjobb válasz: még ezzel akár két hét is lehet azt írja a papírod, hogy gondolom 1 cm-vel rövidebb a méhszáj, akkor még két centi visszavan, mert el kell tûnnie..ha csak a hátsó méhszáj van nyitva, az nem elég, mert még van középsõ és elsõ is..ez attól függ milyen gyorsan fogsz nyílni, de készítsd a ruhákat, mert az is lehet hogy mindez egy-pár óra alatt lezajlik és utána akár jöhet is a baba. Könnyû szülést kívánok.

még ezzel akár két hét is lehet azt írja a papírod, hogy gondolom 1 cm-vel rövidebb a méhszáj, akkor még két centi visszavan, mert el kell tûnnie..ha csak a hátsó méhszáj van nyitva, az nem elég, mert még van középsõ és elsõ is..ez attól függ milyen gyorsan fogsz nyílni, de készítsd a ruhákat, mert az is lehet hogy mindez egy-pár óra alatt lezajlik és utána akár jöhet is a baba. Könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valszodat!

A 38. héten még lehet szeretkezni?

Legjobb válasz: Ajánlatos óvszerrel, és ha jólesik lehet,csak finoman:-)

Ajánlatos óvszerrel, és ha jólesik lehet, csak finoman:-)
Szerintem abszolút nem kell óvszert használni, hiszen a szeretkezés következménye a sperma és az kémiai folyamatokat indít be amitõl beindulhat a szülés. A 38. héten már nem kora szülés, és különben is, nem így lenne a természetes? Érezzétek jól egymást----:o)
Nekem az orvosom nem javasolta a szexet a 36. héttõl ennek ellenére mind a három terhességem alatt szeretkeztünk az utolsó pillanatig. Szerintem nem okoz gondot.
hát szerintem sem okozz gondot, mi is az útolsó pillanatig szeretkeztünk.De ha neked úgy jobb, hogy nem akkor találjatok más megoldást.Vagy ritkábban és még ovatosabban! Sok sikert!
Na ná!:)

Lehet még használni hüvelykúpot a 38. héten?

Egész terhesség alatt kínoz a vissza-vissza tér? gombás fert?zés. És most hogy a finisbe értünk megint. Eddig pimafucin-t használtam. De most nem tudom vegyek e?Fogalmam sincs ki van e nyílva a méhszájam. A dokim meg csak 3 nap múlva tud fogadni. Nem szeretném ha baja lenne a babának.

Legjobb válasz: A gombásodástól semmi baja nem lehet a babádnak még ha természetes úton születik sem. Viszont a hüvelykúpoktól már inkább. Persze ha nagyon csúnya a fertözés kezelni kell, de szeritnem míg a doki nem mondja hogy kell használnod te ne használd. Volt már baktérumos fertözést ellenörzö kenet? biztos gombásodásod van? a baktériumos fertözés nagyon veszélyes a természetes szülésnél, a babának rengeteg baja lehet töle. ha ennyire vissza tér lehet nem is gomba.

A gombásodástól semmi baja nem lehet a babádnak még ha természetes úton születik sem. Viszont a hüvelykúpoktól már inkább. Persze ha nagyon csúnya a fertözés kezelni kell, de szeritnem míg a doki nem mondja hogy kell használnod te ne használd. Volt már baktérumos fertözést ellenörzö kenet? biztos gombásodásod van? a baktériumos fertözés nagyon veszélyes a természetes szülésnél, a babának rengeteg baja lehet töle. ha ennyire vissza tér lehet nem is gomba.
A kérdező hozzászólása: Volt már kenetvizsgálat.Az jött ki hogy a Streptococcus agalatiae nem tenyészett ki viszont sok bélbaktérium tenyészett ki. na hogy ez pontosan mit takar?A dokim nem igazán mondott rá semmit.
Én pont az ellenkezõjét hallottam mint az elsõ válaszoló: a gombát a szülõcsatornában elkapja a kisbaba, ha csak bõrfertõzés akkor is antibiotikumos és szteroidos krémekkel kell kenni, de a fertõzés a belsõ szerveket is érintheti, akkor antibiotikum-kúra minimum 4 napig stb. A hüvelykúpot viszont a terhesség utolsó harmadában is lehet használni, a méhszájon kívül több réteg is védi a kicsit. a canesten combi betegtájékoztatójában meg benne van (idézem): "szülés elõtti hüvely-fertõtlenítésre is alkalmazható". Ezek szerint a babára nemhogy nem veszélyes, de még ajánlatos is a lehetséges fertõzések elpusztítása.

Ujnyi mehszaj centralisan 50szazalekban megrovidult cervix allo burok mennyi lehet meg hatra? A 38. hetben vagyok

Legjobb válasz: nem sok van vissza, ha mászol egy-két emeletet, akkor lehet már az is elég.Az a burok már kis nyomásra is megrepedhet.

nem sok van vissza, ha mászol egy-két emeletet, akkor lehet már az is elég.Az a burok már kis nyomásra is megrepedhet.

Lehet még szexelni a 38. héten?

Ugyan is az apuka attól tart, hogy esetleg kárt tesz még meg nem született gyermekében.

Legjobb válasz: persze, csak oda kell figyelni, természetes dolog:))

persze, csak oda kell figyelni, természetes dolog:) )
Ha még kényelmes a nagy pocak miatt, akkor nyugodtan :-) Kárt biztosan nem tesztek a kisbabában, de az orgazmus elindíthatja a szülést.
Igen, de vigyázzatok!
Húuú´Irigyellek.nálunk "die´ta" volt.Szerintem már óvatosan, mert beindulhat a szülés.vagy az orgazmus, vagy a speriumok indíthatja´k..Használjatok óvszert.
Ne használjatok óvszert! Csak akkor segít a szülés megindulásában a szex, ha már amúgy is megindult volna. A spermiumok pedig olyan anyagot tartalmaznak, amelyek érlelik a méhszájat és könnyebben tágul majd. Amúgy pedig 38 hetesen akkor se lenne semmi gond, ha beindulna a szülés. Teljesen érett és megfelelõ méretû már a baba.
Azért a szex sem egy olyna dolog, ami beíndítja mindentõl függetlenül. Egyetértek az elõzõ válaszolóval, csak akkor segít, ha már amúgy is itt az idõ. Én az utolsó hetekben is jócskán éltem a párommal szexuális életet (tényleg sokat), 41 hetesen született meg a drágánk. Úgyhogy hajrá :)

Ha a 38. heti ctg-n alacsony számokat mutatott a méhmûködésre a ctg, attól még abból pár napon belül lehet baba?

Az érdekelne leginkább, hogy valóban akár 1-2 nap alatt is megváltozhat minden?! Ma voltam a 38. heti ctg-n, de alacsony értéket mutatott még a gép. A méhnyak 2 ujjnyi, de teljesen zárt vagyok. December 27-re vagyok kiírva, de a doki pár héttel ezelõtt azt mondta h lehet h már karácsonyra otthon leszünk. Én nagyon szeretném ha így lenne, persze az a fontos, hogy a babával minden rendben legyen. Szóval hogyha most így áll a helyzet, attól még akár jövõ héten szülhetek, meg van rá az esély? Járt így valaki?

Legjobb válasz: Persze, bármi lehet. Nekem egy szerdai napon reggel elkezdett folyni a víz, 11-kor mentem be, ctg 10-14-es értéket mutatott, nem is éreztem semmit, jóslóm se volt soha. Másnap hajnali fél3-kor ébredtem fájásra, este 8-ra lett meg a baba.

Persze, bármi lehet. Nekem egy szerdai napon reggel elkezdett folyni a víz, 11-kor mentem be, ctg 10-14-es értéket mutatott, nem is éreztem semmit, jóslóm se volt soha. Másnap hajnali fél3-kor ébredtem fájásra, este 8-ra lett meg a baba.
Akkor sem volt, sõt én nem éreztem jóslókat szülés elõtt!
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászóló: és neked a szülés elõtti hetekben, amikor ctg-re kell járni, akkor se volt magas érték?
Szia! Nekem érdekes módon vajúdás alatt sem mutatott túl magas értékeket, meg sem akartak nézni még, aztán 15-20 perc múlva megszületett a kislányom! :)
Én is hasonló jókat kívánok neked.Én is ebben reménykedem, hogy hátha az ünnepek alatt már itthon lennénk, de ha így halad a dolog, nem sok esélyt látok rá. A lényeg tényleg a baba egésszége, a többit meg már csak kibírjuk valahogy:)
A kérdező hozzászólása: 2-es! Könnyû szülést kívánunk magunknak és h már otthon karácsonyozzunk a babákkal :)
A kérdező hozzászólása: Én is köszönöm a jókívánságokat! Nekem is vannak jóslóim, meg keményedéseim, de nem tulajdonítok nagy jelentõséget... Én már 2-3 hete eléggé szenvedek --- alig alszom, gyomorsav kínoz, meg már nagyon vizesedem. Ez már nem túlzottan jó érzés, de a legfontosabb h a kisfiunkkal minden rendben legyen. Viszont most h már betöltöttük a 38. hetet, már teljesen készen áll a születésre. Néhányan mondták, hogy ne siettessem, majd jön, amikor jönni akar... Én sem szülnék mindenáron már most, de valóban nagyon jó lenne, hogyha ez a nehézkes állapot megszûnne, végre a karomba tarthatnám és szentestére itthon lehetnénk együtt... :) Úgyhogy még reménykedem, hogy jövõ héten hátha történik valami. Hétfõn megyek még a dokimhoz a magánrendelésére - kíváncsi vagyok tud-e valami biztatót mondani :)
2.es vagyok. Köszi a jókívánságokat. Nekem vannak jóslók, keményedések már lassan 2 hete, de semmi több. Én már fel sem veszem ezeket, mert minden nap érzem, de hiába mennék már szülni, úgy látszik babóca még nem akar találkozni velünk:(
1-es vagyok. Én is így voltam mint ti. Hihetetlen volt számomra, hogy hirtelen, minden elõjel nélkül megindulhat. És tényleg így van, mint említettem nekem még csak jóslóim, keményedéseim sem voltak. Mindig figyeltem magam, kerestem a jeleket, minden mozdulatnál vártam, hátha történik valami, de semmi. 40+4-re szültem ( bár az én számításom szerint pont idõben jött) Kitartás, már nincs sok hátra! Könnyû szülést és jó babázást nektek! 5 hetes kisfiú anyukája
Szia. Hasonló cipõben járunk akkor:) Én dec.24-ére pont szentestére vagyok kiírva, semmi jele, hogy baba ki akarna jönni, uh is minden ok, Nst-n is. Nekem is mindenki azt mondja, hogy az csak egy pillanat és indul is a dolog. Valahogy nálam ez a pillanat nem nagyon jön el.
Az elsõ fájásokat reggel éreztem, aznap meg is lett a babám!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!