Találatok a következő kifejezésre: Lehet még a 38 (80 db)

38 hetes vagyok és 2 napja lentebb ereszkedett a hasam és fáj a szeméremcsontom meg a keresztcsontom. Mennyi időm lehet még a szülésig?

Legjobb válasz: Ugyanez van velem is:) Erre én is kíváncsi lennék. Nekem már a méhszájam 1000. Szintén 38 hetes kismama

Ugyanez van velem is:) Erre én is kíváncsi lennék. Nekem már a méhszájam 1000. Szintén 38 hetes kismama
Szia.Ugyan ilyen érzéseim vannak, csak én már a 41.hétet taposom. Még van idöd.Vannak már fájásaid??Nekem van néha, de de semmi sem történik.Jól érzi maga´t a babám odabennt.
Hát láníok, ti mindannyian lassan találkoztok a gyermekeitekkel.Hogy mennyi van?Nehéz megsaccolni.Van olyan, akinek elmegy a nyák, és még utána két-három nap.Van akinek elmegy a nyák, és utána 2-3 óra. A szeméremcsontod azért fáj, mert a pici készülõdik kibújni, és most éppen átalakításr végez belûrõl, hogy kiférjen a buksija.Amúgy még akár hetek is lehetnek, de lehe hogy csak napok kérdése.Mindenesetre, ha hosszab idõre elmentek otthonról, akkor jobb ha a kórházi csomag bent van a kocsicsomagtartóban:)

Elment a nyákdugó, lehet még sexelni? 38 hkm

Legjobb válasz: elõször menj dokihoz és bizonyosulj meg róla, hogy a méhszájad zárt!!! Ha esetleg már nyílik, akkor lehet nem kéne még gumival sem.. nem kéne piszkálni

elõször menj dokihoz és bizonyosulj meg róla, hogy a méhszájad zárt!!! Ha esetleg már nyílik, akkor lehet nem kéne még gumival sem.. nem kéne piszkálni
Ha elmegy a nyákdugó, akkor már valószínûleg nyitott a méhszájad, szóval inkább ne!!! Ilyenkor már a kádban fürdést sem ajánlják!! Menj el dokihoz mindenképpen, oké hogy van akinek a nyákdugó távozása után eltelik egy hét szülésig, de van akinek csak egy nap vagy kevesebb!!
Ha elmegy a nyákdugó is lehet szeretkezni, max nem a 40. héten indul be a szülés, hanem korábban (a szülés beindulhat orgazmustól, illetve a spermák érlelik a méhszájat!) Persze ez sem törvény szerû- nekem a másodiknál a 38-39. héten valamikor ment el a nyákdugó, szeretkeztünk minden nap, és csak a 41+0.héten bújt ki a kicsink. Ha jól esik, és egészséges a Párod, akkor hajrá!! :-) Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos

Ezt irtak a papiromra bemenetre illeszkedo koponya felpuhult kisse megrovidult cervix hatul ujjnyira nyitott mehszaj. Mennyi lehet meg a szulesig? Egyebkent a 38. hetben vagyok

Legjobb válasz: még ezzel akár két hét is lehet azt írja a papírod, hogy gondolom 1 cm-vel rövidebb a méhszáj, akkor még két centi visszavan, mert el kell tûnnie..ha csak a hátsó méhszáj van nyitva, az nem elég, mert még van középsõ és elsõ is..ez attól függ milyen gyorsan fogsz nyílni, de készítsd a ruhákat, mert az is lehet hogy mindez egy-pár óra alatt lezajlik és utána akár jöhet is a baba. Könnyû szülést kívánok.

még ezzel akár két hét is lehet azt írja a papírod, hogy gondolom 1 cm-vel rövidebb a méhszáj, akkor még két centi visszavan, mert el kell tûnnie..ha csak a hátsó méhszáj van nyitva, az nem elég, mert még van középsõ és elsõ is..ez attól függ milyen gyorsan fogsz nyílni, de készítsd a ruhákat, mert az is lehet hogy mindez egy-pár óra alatt lezajlik és utána akár jöhet is a baba. Könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valszodat!

Kb 12 percenként megkeményedik a hasam viszont nem fáj, nem is ment el még a nyákdugó. Csütörtökön még teljesen zárt volt a méhszáj. Kb mennyi lehet még hátra? 38. héten járunk

Legjobb válasz: Szia! Ezt nehéz megmondani. Nekem szülés elõtt 8 héttel ilyen sûrûn keményedett a hasam, amikor hideg front jött. A külsõ méhszájam már 18 hetesen kinyílt. A belsõ pedig a 35. hét táján, amibõl semmit nem vettem észre. Én gyógyszert is szedtem a keményedések miatt. a dokim végig koraszüléssel ijesztegetett... Na, erre fel, 40+4re szültem. Amikor elértem a 40.hetet, befektetett, és a kórházban mindenféle "praktikával" próbálták elõcsalogatni a manót! Az, hogy csütörtökön még zárt volt a méhszáj, nem jelent semmit! A szülésem alatt sem voltak fájásaim, NST semmit nem mutatott. Csak lent éreztem, hogy ekõ akar bújni:) Szóval, sose lehet tudni, hogy mikor indul be a szülés! És fõleg azt nem, hogy hogyan:) Kitartás, már nincs sok hátra! Drukkolok Neked:)

Szia! Ezt nehéz megmondani. Nekem szülés elõtt 8 héttel ilyen sûrûn keményedett a hasam, amikor hideg front jött. A külsõ méhszájam már 18 hetesen kinyílt. A belsõ pedig a 35. hét táján, amibõl semmit nem vettem észre. Én gyógyszert is szedtem a keményedések miatt. a dokim végig koraszüléssel ijesztegetett... Na, erre fel, 40+4re szültem. Amikor elértem a 40.hetet, befektetett, és a kórházban mindenféle "praktikával" próbálták elõcsalogatni a manót! Az, hogy csütörtökön még zárt volt a méhszáj, nem jelent semmit! A szülésem alatt sem voltak fájásaim, NST semmit nem mutatott. Csak lent éreztem, hogy ekõ akar bújni:) Szóval, sose lehet tudni, hogy mikor indul be a szülés! És fõleg azt nem, hogy hogyan:) Kitartás, már nincs sok hátra! Drukkolok Neked:)
Ja, és nekem a nyákdugóm sem ment el! Magzatviz sem szivárgott! Semmi extra elõjele nem volt a szülésnek. Csupán annyi, hogy egyre sûrûbben éreztem lent azt a furcsa feszítést... ekkor volt 3 ujjnyi a méhszáj, majd a doki burkot repesztett, kaptam egy szurit is akkor, hogy még gyorsabb legyen a szülés és fél órán belül már felsírt a manó:) Elsõ válaszoló voltam
Ha rendszeres az érzés, menj orvoshoz! Van, aki úgy vajúdik, hogy észre sem veszi:-)
Nyugodj meg, legkésõbb a 40. hét végén szülni fogsz:)
A kérdező hozzászólása: Itt sajnos nincs
A házi asszonyság meg a gyermeknevelés is munka:) Nem is szabad elvetetni. Nekem is 17 évesen született a kisfiam. Ne aggódj, majd csak lesz valahogy:) De hátbarátnõk, babás ismerõsök nincsennek?
A kérdező hozzászólása: Anyu majd jön 1 hétig tud csak maradni mert apámat is viszik-hozzák a kórházbol mert vizesedik és a tüdejében is van viz. Anyóst nem szivesen látom mert elegem van már belöle. Dolgozni nem szeret csak kéregetni, már villanya sincs. Igaz nem az én pénzemböl van itt semmi mert még nem meloztam, suliba jártam mikor terhes lettem elvetetni meg nem akartuk hátha nem lehet másik baba.
Az nagyon nem jó:( De azért valaki csak lesz segítségedre szülés után? A párod otthon lesz pár hétig veled? Vagy hogy oldjátok meg? A 6 hetet azért illdomos végig pihenni. Nekem anyuék-anyósék még fürdetni se nagyon hagyták a kicsiket szülés után.
A kérdező hozzászólása: Itt a közelbe senkim sincs :( . Mindenki kb 130 kmre van :(
(Még mindig elsõ) Ha nem akar menni, ne erõltesd, mert akkor csak nyûg lesz a nyakadon a szülésnél:) Ha rám hallgatsz, intézzétek úgy (ha van rá lehetõség), hogy csak akkor induljatok be a kórházba, amikor már nagyon muszáj. Így végig veled lesz szinte és csak a végére maradsz a dokival meg a szülésznõvel. Észre sem fogod venni, hogy nincs bent, hidd el! Nem lesz idõd vele foglalkozni, amúgy is lesznek ott elegen:) Anyukád vagy egy barátnõ esetleg, ha valakit nagyon szeretnél hogy bent legyen?
A kérdező hozzászólása: Kicsit félek töle mert páromat nem tudom rávenni jöjjön be velem. Lehet sokat tudna nekem segiteni dehát..... Más meg nincs aki bejöhetne velem :( .
Elsõ vagyok:) Miért nem várod? Nekem életem legszebb élményei a szülések. Hidd el, nem lesz olyan szörnyû, ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: Hát én a babát várom de a szülést nem! Köszönöm a válaszokat
Ugy lehet, hogy a lepeny erettsegenek meghatarozasa nem egy olyan konkret dolog, mint ha pl lemernek valamit es annyi, amennyi es kesz. A doki nezi a lepenyt, latja a meszesedo reszeket es o mond ra valamit. Lehet hogy egyik dokinak egy adott allapot kettes, a masiknak meg harmas, de ugyanaz a doki is mondhat mas erteket a helyzetre ketszer egymas utan ranezesbol. Ettol fuggetlenul szulni fogsz, de a babad meg nem szenved hianyt, tehat a lepeny miatt kenyszerbol nem kell indulnia. Szulethet par nap mulva es ket het mulva is. Sot, a szulesznom mondta, hogy meg a mehszajertek is sokszor mas, ha mas vizsgal meg vajudas alatt. Pl amit mondjuk a szulesznom mar harom ujjnyinak erzett, azt a doki tiz perccel kesobb inkabb ket ujjnyinak mondta.
A kérdező hozzászólása: 6.hó 11.én megszületett a lányom :)

Mekkora a legmagasabb láz, amit még a fogzásnak lehet tulajdonítani? A 38, 6 már sok?

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy a fogzás nem jár lázzal.Talán,ha egyszerre sok fog bújik.Maximum egy kis hõemelkedése lehet.Figyeld a babádat és szerintem vidd orvoshoz.

Én úgy tudom, hogy a fogzás nem jár lázzal.Talán, ha egyszerre sok fog bújik.Maximum egy kis hõemelkedése lehet.Figyeld a babádat és szerintem vidd orvoshoz.
szerintem nincs határ. az a hõ egy átlag láz. a sok az a 40 fok.
Szerintem is vidd orvoshoz. Fogzásra csak akkor fogják, ha minden mást kizártak. Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: 8, 5 hónapos. Alul már van 2 foga, most fölül vörös az ínye, és meg van duzzadva, rágja az öklét. Szombaton látta az orvos, ekkor hasmenése volt, azóta már ezen túl van. Ikrek, és a tesó is átesett rajta, de neki jelenleg semmi baja. A doktornõ majd holnap jön megnézni, addig csillapítom a lázát. Köszönöm a válaszokat!

38 hetesen veszélyes lehet még a toxoplazma?

Legjobb válasz: Ezt hogy érted? Most kaptad el a fertõzést vagy mi?

Ezt hogy érted? Most kaptad el a fertõzést vagy mi?
Ha friss fertõzésed van, igen
Igen. ne nyúlj a macskához, ezt a két hetet már kibírod. http://www.vital.hu/themes/baba/women4.htm
fennáll a gyanú nálad?
Ha nem írsz semmit, így nem tudunk válaszolni!
A kérdező hozzászólása: Van 2 cicánk, voltam vizsgálaton negativ lett.Csak érdekelt hogy igy a terhesség vége felé is veszélyes-e.

38 hetes kismama vagyok. Tegnap vizsgált meg a doki és CG:1111. Mennyi időm lehet még a szülésig, ha ennyire nyitva vagyok?

A nyákdugó még nem ment el szerintem.De egész este menstruációs görcseim voltak.Ma pedig úgy érzem,mintha nehezebb lenne a hasam.

Legjobb válasz: Az 1111 az szinte semmi.ezzel elhúzhatod a 40 végéig is.A görcs már jobb jós,ha görcsölsz és a görcsök rendszeressé válnak,akkor hamar meglesz ababa.

Az 1111 az szinte semmi.ezzel elhúzhatod a 40 végéig is.A görcs már jobb jós, ha görcsölsz és a görcsök rendszeressé válnak, akkor hamar meglesz ababa.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Hozzá tenném még, hogy ma elment a nyákdugó is.

Tegnap voltam dokinál és a méhszájam C1111. Mennyi időm lehet még a szülésig? 38 hétben vagyok.

Legjobb válasz: Igazából bármikor elindulhat már a szülés nálad, hisz a méhnyak 1 cm-re megrövidült már és 1 ujjnyira nyitva van a belsõ és a külsõ méhszájad is! Könnyû, gyors szülést kívánok! 37 hetes kismama

Igazából bármikor elindulhat már a szülés nálad, hisz a méhnyak 1 cm-re megrövidült már és 1 ujjnyira nyitva van a belsõ és a külsõ méhszájad is! Könnyû, gyors szülést kívánok! 37 hetes kismama
A C1111.azt jelenti hogy 1újjnyi méhnyak teljesen nyitott méhszáj.Szerintem közeleg a nagy nap.Kitartás!Üdv 26hetes kismama

Ha "nagyfejű" babátok volt a BDP alapján, meg tudtátok szülni természetesen? Ha 38 hetesen 100-as BDP-t mértek azt meg lehet még szülni, vagy császár lesz?

Legjobb válasz: Én ezt még nem feltétlenül nevezném nagynak! Én is minden UH után megnézem ezeket az adatokat a 38.héten 93 mm +/+6mm az átlag,vagyis 99,az csak 1mm-rel nagyobb,mint az átlag. De azért nem értem ezeket az oldalakat,mert...(én a 37.héten voltam UH-n akkor a BPD 92,8mm volt) egyik-másik oldalon néhány mm eltérés van,tehát nem is egységes. De a legtöbb oldalon 92mm volt a 37.hétre.Most én ebbe a kalkulátorba írtam be a 92-t,pedig a 92,8 már 93ra kellene kerekíteni,mindegy és mégis 38 hetet dob ki... http://babafalva.hu/kalkulatorok/terhessegi-het-kalkulator-u.. szóval szerintem nem emiatt lesz császár,de én még csak ma töltöttem a 38.hetet,szóval még nem bújt ki! de ne aggódj!

Én ezt még nem feltétlenül nevezném nagynak! Én is minden UH után megnézem ezeket az adatokat a 38.héten 93 mm +/+6mm az átlag, vagyis 99, az csak 1mm-rel nagyobb, mint az átlag. De azért nem értem ezeket az oldalakat, mert...(én a 37.héten voltam UH-n akkor a BPD 92, 8mm volt) egyik-másik oldalon néhány mm eltérés van, tehát nem is egységes. De a legtöbb oldalon 92mm volt a 37.hétre.Most én ebbe a kalkulátorba írtam be a 92-t, pedig a 92, 8 már 93ra kellene kerekíteni, mindegy és mégis 38 hetet dob ki... http://babafalva.hu/kalkulatorok/terhessegi-het-kalkulator-u.. szóval szerintem nem emiatt lesz császár, de én még csak ma töltöttem a 38.hetet, szóval még nem bújt ki! de ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Elvileg én is ma töltöttem a 38at, csak az orvos mondta hogy nem biztos hogy meg fogom tudni szülni.
Nekem 37 hetesen mértek 102-t bpd-re, de szóba sem került a dokim részérõl a császár. Pontosabban én rákérdeztem, hogy ugye emiatt nem kell császározni? A dokim azt mondta, csak rajtam múlik (nyilván csak élesben derül ki, hogy megy-e a természetes szülés). Végül 38+4-re született a babám természetes úton (gátmetszés azért volt), röpke 3 óra alatt. Sztem könnyû és gyors szülés volt (1. babám). Ja, és teljesen átlagos körmérettel született (33cm). Lehet, a Te babádnak is csak kerekebb picit a buksija, ami nem azt jelenti, hogy nagyobb is, csak a bpd-je nagyobb. .
Nekem 36 hetesen volt 98 a BPD, az volt az utolsó UH. Természetesen szültem, fel sem merült a császár. A fejkörfogata 36 cm volt születéskor.
Nálunk az utolsó Uh-on 97.4 mm es volt a BPD. Majdnem császáros lettem, mivel a manó feje alig akart kiférni, pedig nem vagyok egy nádszál alkatú kis termetû nõ. Végül 3 órás kitolási szak után természetes úton született meg a kisfiam 38 cm fejkörfogattal. Császáros még lehetsz sajnos, de ez majd szülés elõtt vagy alatt kiderül. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:) Remélem természetes lesz, fosok a császártól nagyon.Lehet hogy kerek a feje, nekem is az XD
Ezek a mérések nem is pontosak.37. héten kicsinek mérték.40+2-re született végül császárral.4 óra tolófájás után vittek a mûtõbe, mert nem fért ki a babám :) A doki csodálkozott is hogy mérték el ennyire, mert 4kg-val és 36-os fejjel született a babám és átlagosnak mérték. Nekem eszembe sem jutott a császár, de amikor megkaptam mûtét elõtt az érzéstelenítõt már örültem neki, mert megszûnt a szenvedés :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!