Találatok a következő kifejezésre: Lehet még 7 és fél hónaposan (7 db)

Kislányom 7 és fél hónapos, s már nem is szoptatok, de még mindig nem jött meg a menstruációm! Valami baj lehet? Miért nem jön meg a menstruációm?

Olyan fogamzásgátlót szedtem, amit szoptatás ideje alatt lehet szedni. Lehet, hogy attól? Menjek el a dokihoz? Vagy mit csináljak?

Legjobb válasz: Akar a vedonotol is megkerdezheted, ha megy legkozelebb hozzatok, hogy normalis e ez. Ha kicsit nehezkes eljutni a dokihoz akkor hivd fel telefonon, szerintem ugy is megfogja valaszolni ezt neked. Hiszen csak egy mondat neki.

Akar a vedonotol is megkerdezheted, ha megy legkozelebb hozzatok, hogy normalis e ez. Ha kicsit nehezkes eljutni a dokihoz akkor hivd fel telefonon, szerintem ugy is megfogja valaszolni ezt neked. Hiszen csak egy mondat neki.
Normál esetben a Carzette mellet nem jön meg. Ha már nem szeded, és ne is szoptatsz, keress fel egy orvost, bár nem tövényszerû, hogy baj legyen, de jobb megnézni:-)
Szia! Lehet, hogy te is Cerazette-t szedsz, vagy szedtél? Nálam is hasonló volt a helyzet, szoptatás után sem jött meg. Említettem az orvosnak, s így másikat kaptam (Valette), s az elsö levél után megjött, a kisfiam ekkor már 8, 5 hós volt!

Lehet még vezetni 7 és fél hónaposan?

Én még szoktam, de mindig félek, hogy nekem jönnek. F?leg mióta a héten hallottam a híradóban, hogy egy 8 hónapos kismami meghalt.

Legjobb válasz: Én kocsival járok dolgozni minden nap, és annyi változott, hogy sokkal jobban odafigyelek, mióta babás vagyok. Amíg elérem a kormányt a hasamtól, addig fogok is vezetni. Hidd el, a villamoson is érhet baleset, de még otthon is. Ne izgulj és akkor nem lesz baj!! Minden jót, 22 hetes kismami

Én kocsival járok dolgozni minden nap, és annyi változott, hogy sokkal jobban odafigyelek, mióta babás vagyok. Amíg elérem a kormányt a hasamtól, addig fogok is vezetni. Hidd el, a villamoson is érhet baleset, de még otthon is. Ne izgulj és akkor nem lesz baj!! Minden jót, 22 hetes kismami
Szia! Szerintem addig szabad vezetni, ameddig biztonságosan, és kényelmesen tudod ezt tenni. Én még csak 26 hetes vagyok, naponta járok autóval dolgozni. Sajnos néha úgy érzem nincs elég türelmem és figyelmem a vezetéshez. Hosszú útra már nem megyek egyedül, és a belvárosba is csak akkor megyek ha muszály. Én is aggódom hogy nekem jön valaki, gondolom ez a para is a hormonoknak tudható be, és persze annak, hogy nem vagyunk egyedül, féltjük a kis lakónkat!
Nekünk egy orvos azt mondta hogy a 35. hétig lehet vezetni, utána sem tiltja a Kresz, de azért nem ajánlott, mert akkortól már túlságosan befelé figyelsz a picurra, és a reakció idõd lassul, ami balesetveszélyes. Addig élvezd ki! Én még csak 32 hetes vagyok de már jó ideje nem esik jól vezetni, pedig elõtte imádtam...
Persze. Én a 9. hónapban még simán vezetek, bár nagy távolságokat nem vállalnék be.
Én a 9.hónapban vagyok és ha tehetem vitetem magam:) de sajna a kórházba a vizsgálatokra napközben egyedül kell mennem és mivel buszozni nem szeretnék ezért vezetek, de már nagyon nem esik jól a nagy hasamtól, viszont nem tudok mit csinálni.Szóval ha teheted ne nagyon vezess.
Unokatestverem terhesen nagy pocakkal vezetett, volt egy kisebb autobalesete, oldalrol belementek a kis polski-jaba. Szerencseje volt, hogy nem volt bekotve a biztonsagi ove, mert a babanak baja lett volna, megnyomtva volna, vagy valami ilyesmit meseltek. A lenyeg, hogy nagy mazlija volt!
Én még szülés elõtti napon is vezettem, jó persze már csak itt helyi szinten, de nem veszélyesebb mintha gyalog mennél.Gyalog is érhet baleset
Szia! Nem tiltja semmi, hogy valaki pocakosan vezessen, de ahogy írták elõttem is, nem ajánlott. Én 33 hetesen vezettem utoljára, és hazafelé meg kellett állnom, mert begörcsölt a jobb lábfejem és a vádlim is. Pedig kényelmesen volt beállítva az ülés. Szerencsére nem nagy forgalomban voltam. Vigyázz magatokra!!!
Szia! Én 30 hetes vagyok, és már csak azért nem merek vezetni, mert gyakran összehúzza a görcs a vádlimat. De szerintem kellõ óvatossággal lehet. Gratulálok!
nekem 9, 5 és nem ül. azt mondják nem baj, majd fejlõdik a maga ritmusában
Épp ma reggel volt erröl szó a babapercekben a TV2.Hogy ne mondjak hülyeséget nézd meg a neten az adást.

7 és fél hónapos babám a napokban kezdett el mászni. Viszont azóta alig akar aludni. Eddig szépen aludt éjjel is meg nappal is se mostanában jóval kevesebbet alszik. Lehet egymáshoz köze a két dolognak?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ugyanez a helyzet. Ha lefektetem állandóan mászni, állni akar, akkor is ha nagyon fáradt. Szerintem van köze hozzá, annyira tetszik neki ez az új dolog, eléri amit akar stb., hogy izgalmasabb az alvásnál. Gondolom elõbb-utóbb visszaáll a rend :-)

Szia! Nálunk is ugyanez a helyzet. Ha lefektetem állandóan mászni, állni akar, akkor is ha nagyon fáradt. Szerintem van köze hozzá, annyira tetszik neki ez az új dolog, eléri amit akar stb., hogy izgalmasabb az alvásnál. Gondolom elõbb-utóbb visszaáll a rend :-)
Igen, van hozzá köze és lesz még rosszabb is, amikor állni fog...:-)Az én babám este nyolckor fürdés, evés után rögtön elaludt, de mióta mászik le sem lehet lõni, folyamatosan gyakorol az ágyunkban v. a kiságyban, kb. este 10-kor alszik el teljes végkimerültségben. Amíg nem mászott végig aludta az éjszakát, azóta viszont nyugtalanul alszik, mert ugyre rengeteg érdekes dolog történik vele, 2-3* megébred, iszik egy kis teát és vissza alszik. Aztán megtanult felállni, volt olyan, hogy hajnalban úgy találtam meg a kiságyban, hogy a rácsokhoz volt nyomva az arca és térdeplõ pózban aludt:-), gondolom félálomban felállt, de nem volt ereje tarnani magát, félig lecsúszott és aludt tovább...:-)Most már kapaszkodva lépeget, de mostanra kezdünk visszatérni a régi kerékvágásba, nyugodtabban alszik, igaz nappal már csak 1*.
Sztem nem.Vagy a frontot érzi vagy lehet elindul 1 foga.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó tudni, hogy nem csak nálunk van ez így. Akkor ezek szerint nem tudok mit tenni, csak várni azt az idõt míg ez az "újdonság varázsa" elmúlik.

4 és fél hónapos babám még mindig utál a hasán feküdni. Nem bír ki 1 percnél többet, pedig nagyon ügyes. Mit tegyek? Lehet attól, hogy több, mint 7 kiló és nyomódik a pocija?

Legjobb válasz: Hát, a 7 kg tényleg sok. Ne aggódj, ha mgtanul átfordulni, majd szeretni fog a hasán is lenni. Az én kislányom is így volt. De a tied valószínû késõbb fog forogni a súlya miatt, de az nem baj.

Hát, a 7 kg tényleg sok. Ne aggódj, ha mgtanul átfordulni, majd szeretni fog a hasán is lenni. Az én kislányom is így volt. De a tied valószínû késõbb fog forogni a súlya miatt, de az nem baj.
Amikor a hasán van, próbáld meg elterelni a figyelmét. Ülj úgy, hogy pont szembe legyél vele és tegyél elé játékot, énekelj neki, az én kisfiamnál bevált, pedig utált hason lenni. Annyira elvolt a játékokkal, meg rám figyelt, hogy nem zavarta, hogy hason van, persze kellett idõ, mire megszokta. Jó babázást!
szia...talán a fogzással függ össze....hogy álltok fogilag?:)
Szerintem is fog, nálunk akkor kezdõdtek a felsõ metszõk, borzasztó volt.
Ugyanez kezdõdött nálunk. Egészen mostanáig (lassan 1 éves) 4-5x kelt. Most kezd visszatérni a 2x-i kelésre hál istennek! Sok minden lehet, mozgásfejlõdés szeparációs szorongás.. Túl kell élni :O.
A kérdező hozzászólása: Még fogacskája nincs, lehet az kezdõdik. Napközben elég változó, néha elég jól el van magának, néha nagyon nyügi. Ez a szeparációs szorongás pontosan mi is?

Mitől lehet ma aluszékonyabb 7, 5 hónapos kisfiam? Általában 3szor alszik naponta fél órákat. Ma délelőtt aludt 1 órát, és most lassan másfélórát (még mindig alszik).

..egyéb tünetünk nincs. Eszik, iszik, játszik, jókedvű. Az éjszakákat még mindig nem alussza át, rossz alvónak mondható. Ezért furcsállom, hogy most ennyit alszik...

Legjobb válasz: Az én 1 évesem is 4 órát aludt egyhuzamban délután :) Õ amúgy is jó alvó, sokszor alszik 3 órát, na de a mai ...:)

Az én 1 évesem is 4 órát aludt egyhuzamban délután :) Õ amúgy is jó alvó, sokszor alszik 3 órát, na de a mai ...:)
az én 7 hetesem 5 hétig szinte egyáltalán nem aludt nappal. kb. 1 hete viszont minden nap alszik délelött is és délután is , plusz még a babakocsiban is sétáláskor... lehet hogy a melegtõl van, nem tudom.
Ma az én 4 hónapos kislányom is többet aludt mint szokott (napközben kb 3-szor fél órát szokott aludni), mos már aludt délelõtt egy órát délután kettõt... és még egyszer biztos fog ma aludni az esti lefekvés elõtt... Úgyhogy szerintem tavaszi fáradság, vagy front vagy valami hasonló lehet.
Az én 6 hónapos lányom is :-)) Kicsit félek is az éjszakától, mert már átalussza... Lehet, hogy az óraátállítás miatt van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!