Találatok a következő kifejezésre: Lehet még 7 és fél (23 db)

Kislányom 7 és fél hónapos, s már nem is szoptatok, de még mindig nem jött meg a menstruációm! Valami baj lehet? Miért nem jön meg a menstruációm?

Olyan fogamzásgátlót szedtem, amit szoptatás ideje alatt lehet szedni. Lehet, hogy attól? Menjek el a dokihoz? Vagy mit csináljak?

Legjobb válasz: Akar a vedonotol is megkerdezheted, ha megy legkozelebb hozzatok, hogy normalis e ez. Ha kicsit nehezkes eljutni a dokihoz akkor hivd fel telefonon, szerintem ugy is megfogja valaszolni ezt neked. Hiszen csak egy mondat neki.

Akar a vedonotol is megkerdezheted, ha megy legkozelebb hozzatok, hogy normalis e ez. Ha kicsit nehezkes eljutni a dokihoz akkor hivd fel telefonon, szerintem ugy is megfogja valaszolni ezt neked. Hiszen csak egy mondat neki.
Normál esetben a Carzette mellet nem jön meg. Ha már nem szeded, és ne is szoptatsz, keress fel egy orvost, bár nem tövényszerû, hogy baj legyen, de jobb megnézni:-)
Szia! Lehet, hogy te is Cerazette-t szedsz, vagy szedtél? Nálam is hasonló volt a helyzet, szoptatás után sem jött meg. Említettem az orvosnak, s így másikat kaptam (Valette), s az elsö levél után megjött, a kisfiam ekkor már 8, 5 hós volt!
nekem 9, 5 és nem ül. azt mondják nem baj, majd fejlõdik a maga ritmusában
Épp ma reggel volt erröl szó a babapercekben a TV2.Hogy ne mondjak hülyeséget nézd meg a neten az adást.

Lehet még vezetni 7 és fél hónaposan?

Én még szoktam, de mindig félek, hogy nekem jönnek. F?leg mióta a héten hallottam a híradóban, hogy egy 8 hónapos kismami meghalt.

Legjobb válasz: Én kocsival járok dolgozni minden nap, és annyi változott, hogy sokkal jobban odafigyelek, mióta babás vagyok. Amíg elérem a kormányt a hasamtól, addig fogok is vezetni. Hidd el, a villamoson is érhet baleset, de még otthon is. Ne izgulj és akkor nem lesz baj!! Minden jót, 22 hetes kismami

Én kocsival járok dolgozni minden nap, és annyi változott, hogy sokkal jobban odafigyelek, mióta babás vagyok. Amíg elérem a kormányt a hasamtól, addig fogok is vezetni. Hidd el, a villamoson is érhet baleset, de még otthon is. Ne izgulj és akkor nem lesz baj!! Minden jót, 22 hetes kismami
Szia! Szerintem addig szabad vezetni, ameddig biztonságosan, és kényelmesen tudod ezt tenni. Én még csak 26 hetes vagyok, naponta járok autóval dolgozni. Sajnos néha úgy érzem nincs elég türelmem és figyelmem a vezetéshez. Hosszú útra már nem megyek egyedül, és a belvárosba is csak akkor megyek ha muszály. Én is aggódom hogy nekem jön valaki, gondolom ez a para is a hormonoknak tudható be, és persze annak, hogy nem vagyunk egyedül, féltjük a kis lakónkat!
Nekünk egy orvos azt mondta hogy a 35. hétig lehet vezetni, utána sem tiltja a Kresz, de azért nem ajánlott, mert akkortól már túlságosan befelé figyelsz a picurra, és a reakció idõd lassul, ami balesetveszélyes. Addig élvezd ki! Én még csak 32 hetes vagyok de már jó ideje nem esik jól vezetni, pedig elõtte imádtam...
Persze. Én a 9. hónapban még simán vezetek, bár nagy távolságokat nem vállalnék be.
Én a 9.hónapban vagyok és ha tehetem vitetem magam:) de sajna a kórházba a vizsgálatokra napközben egyedül kell mennem és mivel buszozni nem szeretnék ezért vezetek, de már nagyon nem esik jól a nagy hasamtól, viszont nem tudok mit csinálni.Szóval ha teheted ne nagyon vezess.
Unokatestverem terhesen nagy pocakkal vezetett, volt egy kisebb autobalesete, oldalrol belementek a kis polski-jaba. Szerencseje volt, hogy nem volt bekotve a biztonsagi ove, mert a babanak baja lett volna, megnyomtva volna, vagy valami ilyesmit meseltek. A lenyeg, hogy nagy mazlija volt!
Én még szülés elõtti napon is vezettem, jó persze már csak itt helyi szinten, de nem veszélyesebb mintha gyalog mennél.Gyalog is érhet baleset
Szia! Nem tiltja semmi, hogy valaki pocakosan vezessen, de ahogy írták elõttem is, nem ajánlott. Én 33 hetesen vezettem utoljára, és hazafelé meg kellett állnom, mert begörcsölt a jobb lábfejem és a vádlim is. Pedig kényelmesen volt beállítva az ülés. Szerencsére nem nagy forgalomban voltam. Vigyázz magatokra!!!
Szia! Én 30 hetes vagyok, és már csak azért nem merek vezetni, mert gyakran összehúzza a görcs a vádlimat. De szerintem kellõ óvatossággal lehet. Gratulálok!

7 és fél hónapos babám a napokban kezdett el mászni. Viszont azóta alig akar aludni. Eddig szépen aludt éjjel is meg nappal is se mostanában jóval kevesebbet alszik. Lehet egymáshoz köze a két dolognak?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ugyanez a helyzet. Ha lefektetem állandóan mászni, állni akar, akkor is ha nagyon fáradt. Szerintem van köze hozzá, annyira tetszik neki ez az új dolog, eléri amit akar stb., hogy izgalmasabb az alvásnál. Gondolom elõbb-utóbb visszaáll a rend :-)

Szia! Nálunk is ugyanez a helyzet. Ha lefektetem állandóan mászni, állni akar, akkor is ha nagyon fáradt. Szerintem van köze hozzá, annyira tetszik neki ez az új dolog, eléri amit akar stb., hogy izgalmasabb az alvásnál. Gondolom elõbb-utóbb visszaáll a rend :-)
Igen, van hozzá köze és lesz még rosszabb is, amikor állni fog...:-)Az én babám este nyolckor fürdés, evés után rögtön elaludt, de mióta mászik le sem lehet lõni, folyamatosan gyakorol az ágyunkban v. a kiságyban, kb. este 10-kor alszik el teljes végkimerültségben. Amíg nem mászott végig aludta az éjszakát, azóta viszont nyugtalanul alszik, mert ugyre rengeteg érdekes dolog történik vele, 2-3* megébred, iszik egy kis teát és vissza alszik. Aztán megtanult felállni, volt olyan, hogy hajnalban úgy találtam meg a kiságyban, hogy a rácsokhoz volt nyomva az arca és térdeplõ pózban aludt:-), gondolom félálomban felállt, de nem volt ereje tarnani magát, félig lecsúszott és aludt tovább...:-)Most már kapaszkodva lépeget, de mostanra kezdünk visszatérni a régi kerékvágásba, nyugodtabban alszik, igaz nappal már csak 1*.
Sztem nem.Vagy a frontot érzi vagy lehet elindul 1 foga.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó tudni, hogy nem csak nálunk van ez így. Akkor ezek szerint nem tudok mit tenni, csak várni azt az idõt míg ez az "újdonság varázsa" elmúlik.

14 éves vagyok még nem jött meg és félek h mitcsináljak? 7 hónapja megjött valami véres folyás--->1 hét múlva elmúlt aztán semmi és most kb 2 hónapja ismét és azóta is már egyszer. Véres barnás folyás mi lehet ez? Mitcsináljak?

7 hónapja megjött valami véres folyás--->1 hét múlva elmúlt aztán semmi és most kb 2 hónapja ismét és azóta is már egyszer.véres barnás folyás mi lehet ez?mitcsináljak?

Legjobb válasz: Lehetséges okok: -Lehet,hogy még nem állt be rendesen a menstruációd, VAGY -gyulladás is elõfordulhat VAGY -más egyéb probléma merült fel Ajánlom: -nõgyógyászat,ha súlyosbodnak a dolgok! Amennyiben nem súlyosbodnak a dolgok,akkor is menj el nõgyógyászatra,mert õk tudják 100%-osan megmondani,hogy mi a helyzet.

Lehetséges okok: -Lehet, hogy még nem állt be rendesen a menstruációd, VAGY -gyulladás is elõfordulhat VAGY -más egyéb probléma merült fel Ajánlom: -nõgyógyászat, ha súlyosbodnak a dolgok! Amennyiben nem súlyosbodnak a dolgok, akkor is menj el nõgyógyászatra, mert õk tudják 100%-osan megmondani, hogy mi a helyzet.
Tökéletesen egyetértek az elsõ válaszoló minden szavával!
Nincs semmi probléma, nem állt még be a mensid. 17 éves korodig rá is érsz. Ha más tüneted nincs, akkor nyugi, majd megjön.
Szerintem úgy is elkönyvelheted, hogy már megjött. Amit tapasztalsz már valószínûleg vérzés csak gyenge és szabálytalan is.
A kérdező hozzászólása: semmi fájdalom se semmi.de köszönöm a válaszokat:)

4 és fél hónapos babám még mindig utál a hasán feküdni. Nem bír ki 1 percnél többet, pedig nagyon ügyes. Mit tegyek? Lehet attól, hogy több, mint 7 kiló és nyomódik a pocija?

Legjobb válasz: Hát, a 7 kg tényleg sok. Ne aggódj, ha mgtanul átfordulni, majd szeretni fog a hasán is lenni. Az én kislányom is így volt. De a tied valószínû késõbb fog forogni a súlya miatt, de az nem baj.

Hát, a 7 kg tényleg sok. Ne aggódj, ha mgtanul átfordulni, majd szeretni fog a hasán is lenni. Az én kislányom is így volt. De a tied valószínû késõbb fog forogni a súlya miatt, de az nem baj.
Amikor a hasán van, próbáld meg elterelni a figyelmét. Ülj úgy, hogy pont szembe legyél vele és tegyél elé játékot, énekelj neki, az én kisfiamnál bevált, pedig utált hason lenni. Annyira elvolt a játékokkal, meg rám figyelt, hogy nem zavarta, hogy hason van, persze kellett idõ, mire megszokta. Jó babázást!

Nem jött meg már 4hónapja! Csináltam tesztet de mindegyik negatív lett! Most voltam orvosnál vett le 7 cső vért! Valakinek valami tippje mi lehet a baj? Nagyon félek és izgulok is!

Legjobb válasz: nem kell izgulni!!!Lehet,h hormonális,és egy kis gyógyzseres terápia helyrehozza!az is lehet,h ciszta,ami jóindulatú és gyógyszeresen kezelhetö.... (nem tudjuk a korodat sem,ez fontos)

nem kell izgulni!!!Lehet, h hormonális, és egy kis gyógyzseres terápia helyrehozza!az is lehet, h ciszta, ami jóindulatú és gyógyszeresen kezelhetö.... (nem tudjuk a korodat sem, ez fontos)
A kérdező hozzászólása: 21 éves vagyok! :) remélem hogy csak gyogyszeres kezelésre lesz szükség! köszi a válaszod! pedig reménykedtem hogy baba lesz de sajna nem!nagyon szeretnék már! azt estleg milyen gyogyszer segítheti elõ? köszi

Szerintetek az első menstruációnál normális? 2 és fél hónapja volt az első menstruációm, október vége körül, 5-7 napig tartót kb de azóta semmi olvastam az első 1-2 évig még rendszertelen lehet, 12 éves vagyok 2 hónap múlva leszek 13.

Ez alatt a 2 és fél hónap alatt még fehér folyás/barna folyás se volt halotam arról hogy egy lánynak az első után 6 hónap múlva jött a második és volt közbe fehér folyása. De olyanal is leveleztem interneten akinek fél évre jött a második neki nem volt közbe semmi 6 hónap útán rendszeres lett neki.. Úgye ez normális? Azóta nagyobb a cicim is agy picivel nőttek már jó pár éve szörős ott lent is stb Lányok nektek hogy volt az első/nők "Nektek hány napra/hónapra jött a második?"

Legjobb válasz: nem hiszem el hogy minden nap fel kell tenni ugyanezt a kérdést. Normális hogy nem rendszeres. van akinek 1-2 év kell hogy beálljon.

nem hiszem el hogy minden nap fel kell tenni ugyanezt a kérdést. Normális hogy nem rendszeres. van akinek 1-2 év kell hogy beálljon.
Nekem majdnem 3 hónapig nem volt semmi az elsö után.Aztán a harmadik 20 napra megjött.Ne aggódj miatta! Ha 6 hónap után sincs semmi akkor el kell menned gyermeknögyógyászhoz.Addig is mindig legyen nálad betét, hogy nehogy meglepetés érjen.Sok sikert! Nyugodtan írhatsz nekem pirivit. 11/L
Maximálisan igaza van a 09:39-es Válaszolónak!!!
Bár nem lány vagyok, de ne aggódj, idõ kell míg beáll a menstruáció. Sejtem ki vagy, csak most láttam a kérdésed. :)
A kérdező hozzászólása: Na nem ír senki! Légy szí!
Köszi! *.* 11/L
Nekem az elsõ után másfél hónapra jött a második és a harmadiknál meg majdnem 2 hónap kimaradás volt. Ez eleinte normális. 15/L

Fél éve szedem a Belara nevű fogamzásgátlót, és most először szörnyen hasogat naponta többször is az alhasam. Mi lehet? Még van 7 szem a tabiból, a barátommal utoljáraszombaton voltunk együtt, azaz majd egy hete. Baj lehet? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Én is azt szedtem 1 évig, és nekem is fájt a hasam és a mellemben csomó lett miatta. Menj el orvoshoz,lehet,hogy nem bírja a szervezeted. A papíron vannak mellékhatások,ott rajta van az alhasi fájdalom. Szerintem ezért fáj a hasad.

Én is azt szedtem 1 évig, és nekem is fájt a hasam és a mellemben csomó lett miatta. Menj el orvoshoz, lehet, hogy nem bírja a szervezeted. A papíron vannak mellékhatások, ott rajta van az alhasi fájdalom. Szerintem ezért fáj a hasad.
Szerintem ha nem bírná a szervezeted, akkor az fél év alatt már jelentkezett volna! Mindenképpen menj dokihoz, hogy miért fáj a hasad! Ha rendesen szedted, akkor nem igen lehetsz terhes!
Nekem is fájt a belaratól, a 3. levélnél jött elõ, ez tényleg egy mellékhatása. Menj vissza a dokihoz, mond el neki, és õ megmondja, h váltanod érdemes e.
én is ezt szedtem, de már leváltottam..nekem is fáj tõle az alhasam, de nagyon, meg a menstruációm se jött meg, meg nekem sok bajom volt vele.
Mondd el a nõgyógyásznak, és majd õ megmondja ilyenkor mi a teendõ!
Szia! Nekem 29 hetesen ment el. Most vagyok 39+2. Kaptam gyógyszert a dokimtól, mert elkezdett nyílni a méhszáj, és pihennem kellett (volna).
Barátnõmnek 35 hetesen távozott a nyákdugó, 41. hétre szült. Nõvéremnek a 40. héten távozott, rá két napra megszült. Változó.....
Az elsõ szülésemnél 34. héten ment el a nyákdugó, 38+4-re szültem. A másodiknál nem ment el egyáltalán és ugyanúgy 38+4-re szültem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!