Találatok a következő kifejezésre: Lehet még 7 (564 db)

170 cm vagyok és 15 éves. Szeretnék még nőni. Lehet még 7-10 cm-t nőni ebben a korban?

Sokat sportolok heti 3-5x (3x ha nagyon fáj már a térdem),egészségesen táplákozok.

Legjobb válasz: A növekedésed elsõsorban a hormonháztartásodtól függ, olyan is van, aki kisebb termetû és e kor körül hirtelen el kezd nõni. Természetes úton nem tudod befolyásolni a növekedést.

A növekedésed elsõsorban a hormonháztartásodtól függ, olyan is van, aki kisebb termetû és e kor körül hirtelen el kezd nõni. Természetes úton nem tudod befolyásolni a növekedést.
Ha fiú vagy, akkor még biztosan fogsz.
A kérdező hozzászólása: lány
Nem a méret a lényeg :P :D Ugyanolyan szép egy 160centis lány is, mint egy 180.
A kérdező hozzászólása: nekem fontos :D
Az a 170 cm tökéletes. Én 173 vagyok (csaj) és szeretnék egy pár centivel alacsonyabb lenni, mert mindenki azt mondja hogy magas vagyok. Csak nem tudom mit mondanak az 180 centis nõkre? Óriás?

Még 7 szem van a dienille fog. Gátlóból, de elkezdtem vérezgetni. Mitől lehet ez? Mással is előfordult már ilyen?

Ez a második levél, amit szedek. Minden szemet pontosan beszedtem, nem volt hasmenés vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: Valószínûleg nem ez a tabletta a megfelelõ neked, vissza kell menni a dokihoz és másikat kérni. A maradék 7 szemet be kell szedni, hacsak a doki mást nem mond. Jó lenne, ha még ez alatt a 7 szem alatt visszamennél, mert akkor már az új tabival kezdhetnéd a köv. hónapot, és lehet, hogy szünetet sem kéne tartanod - a doki megmondja. Nem baj, ha megjött, ha 2 hónapja vizsgált, most úgysem fog.

Valószínûleg nem ez a tabletta a megfelelõ neked, vissza kell menni a dokihoz és másikat kérni. A maradék 7 szemet be kell szedni, hacsak a doki mást nem mond. Jó lenne, ha még ez alatt a 7 szem alatt visszamennél, mert akkor már az új tabival kezdhetnéd a köv. hónapot, és lehet, hogy szünetet sem kéne tartanod - a doki megmondja. Nem baj, ha megjött, ha 2 hónapja vizsgált, most úgysem fog.

7-8 hónapos terhesen lehet még strandolni, illetve meddig lehet?

Legjobb válasz: Én 7 hósan voltam strandon( elõtte sokáig úsztam is várandósan), semmi bajom nem lett tõle. DE én egyrészt sosem voltam hajlamos összeszedni a fertõzéseket ilyen helyeken, másrészt a méhszáj totál zárt volt (akinek nyilogat, annak nem ajánlják). Sokan megbámultak, meg voltak akik megjegyzéseket is tettek a hátam mögött, de a legkevésbé sem érdekelt, jól éreztem magamat.

Én 7 hósan voltam strandon( elõtte sokáig úsztam is várandósan), semmi bajom nem lett tõle. DE én egyrészt sosem voltam hajlamos összeszedni a fertõzéseket ilyen helyeken, másrészt a méhszáj totál zárt volt (akinek nyilogat, annak nem ajánlják). Sokan megbámultak, meg voltak akik megjegyzéseket is tettek a hátam mögött, de a legkevésbé sem érdekelt, jól éreztem magamat.
szia! én az elõzõ terhességemnél strandoltam, de fürdés helyett inkább tusoltam. A szoptatás alatt is voltunk strandon, de a bõröm kezdett nem túl jól reagálni, úgyhogy most már úgy kerülöm a napot, ahogy tudom. Most 5 évvel öregebb vagyok, a terhességem is más, szóval jobban odafigyelek. 32 hetes
Szia! Ha nincs nyitva a méhszáj és nem vagy hajlamos összeszedni mindenféle fertõzést, akkor nyugodtan strandolhatsz, a természetes vizek (tó, tenger, folyó) pedig még tisztábbak is, úgyhogy nyugodtan mehetsz vízpartra is. Persze az Aquapark-ok csúszdáit inkább kerüld el :-)
Ha minden rendben van akkor igen lehet!Én egészen a 35.hétig jártam úszni.Nagyon jólesett.De ha kétségeid vannak akkor kérdezd meg a dokidat!Én is ezt tettem, és azt mondta, hogy mindent lehet ami jólesik!
Én a helyedben nem strandolnék, mert sokkal nagyobb az esélye egy hüvelyi fertõzésnek, ami kihathat a babára is.


Most megyek első uh-ra kb. 6-7 hetes terhes lehetek. Ha nem lehet még hallani a baba szívhangját attól még kap az ember kiskönyvet? Mitől függ, hogy hüvelyi v. hasi uh lesz?

Legjobb válasz: Általában az 12. hétig hüvelyivel nézik,mert úgy sokkal jobban látszik a babóca és utána jöhet a hasi UH. 6-7 hetesen majdnem biztos,hogy lehet majd látni,hogy pulzál a kis szíve.:) A kiskönyvet a védõnénitõl kapod,akihez viszel a várandósságodról igazoló papírt,amit az orvostól kérj,ha nem ad magától,különben nem adhat. Boldog babavárást!

Általában az 12. hétig hüvelyivel nézik, mert úgy sokkal jobban látszik a babóca és utána jöhet a hasi UH. 6-7 hetesen majdnem biztos, hogy lehet majd látni, hogy pulzál a kis szíve.:) A kiskönyvet a védõnénitõl kapod, akihez viszel a várandósságodról igazoló papírt, amit az orvostól kérj, ha nem ad magától, különben nem adhat. Boldog babavárást!
Szerintem hüvelyi uh lesz. Nekem 6 hetesen és 2 naposan már kalapált a kis szíve. Errõl ad papírt az orvos, és mivel a szívmûködés jelzi legbiztosabban az élõ terhességet, a védõnõ ezután állíthat ki kiskönyvet. Ha még nincs szívdobogás, akkor szerintem vissza fognak hívni pár nap múlva, kiskönyvet is aztán kapsz. Sok sikert, és legalább akkora élményt, mint nekem, amikor elõször láttam a kis manót.
Én 5 hetesen voltam, és még nem volt szívhang, de szó nélkül kiállította a védõnõ a kiskönyvet. 12 hétig hüvelyi uh van, utána hasi.
Ennyi idõsen már dobog a kis szive de szívhangot nem néznek még egy jó ideig... Valószínû hüvelyi lesz, de nem biztos, nekem nem az volt. Kiskönyvet biztosan kapsz már Gratulálok!
Hüvelyi uh. lesz és nekem néztek 6 hetesen szívhangot. Megkaptam a leletet amin az állt, hogy az uh. -n élõ magzat látható, illetve kaptam az orvostól a védõnõhöz egy beutalót és ezután kaptam meg a védõnõtõl a kiskönyvet. Remélem, segítettem. Gratulálok a babádhoz. 21hetes kismama

Voltam nőgyógyásznál 7-8 hetes terhes lehetek 14 mm-es a petezsák nincs magzat. Várunk egy hetet ha akkor sem, akkor baj van. Lehetséges, hogy még nincs magzat a 7. hétben? Bizakodó vagyok és remélem a 8-9. hétben lehet még magzat és szívhang.

Legjobb válasz: Szerintem még van esély magzatra! Nekem az elsõ terhességemnél 35 mm volt a petezsák magzat nélkül amikor abortuszra került sor. 5 hós kisfiú anyukája

Szerintem még van esély magzatra! Nekem az elsõ terhességemnél 35 mm volt a petezsák magzat nélkül amikor abortuszra került sor. 5 hós kisfiú anyukája
Én a helyedben fölkeresnék egy másik orvost is. Hátha csak õ nem látta. Szerintem egy 14 mm-es petezsákban lennie kell embriónak. Ráadásul szívhanggal. Keress fel egy másik dokit! Hozzáteszem ez csak egyéni vélemény. Tüneteid vannak? Émelyegsz v melleid feszülnek? Mert ha igen akkor nem lehet baj!!!! Szorítok!!!
Ha hüvelyi UH volt, akkor már valamit kellett volna látni. Vagy nem 7 hetes vagy, hanem 6! Mikor volt az utolsó mensid? Elptte 1 héttel is foganhatott, vagy tudod, hogy mikor volt peteérésed? Ha hasi UH volt, akkor semmi gond! De ez a petezsák méret valahol 6 és 7 hetes között van...
Nekem 4 hetesen volt 13 mm-es a petezsák és rá 3 hétre rendelt vissza az orvos a 7- ik héten és akkor már volt szívhang is. Szerintem még nem vagy 7-8 hetes terhes, kicsit késöbb estél teherbe(ezt csak te tudhatod).
Mi lett végül Veletek??? Azért kérdem mert ugyanebben a cipõben járok én is.. 7 hetes lehetek és 14 mm es petezsákban nincs embrió.. már kisírtam a szemeimet.. 1 hét múlva kontroll ..ha akkor sem lesz semmi abortuszra kell menjek.. :(((

7 honaposan lehet meg 2 orokmozgo kisgyerkocre bebyszitterkent vigyazni vagy mar pihenjek inkabb?

meg van hatra 2 honap, csak jo elore szeretnek szolni a csaladnak..

Legjobb válasz: Szerintem ezt neked kell érezned, hogy mennyire fárasztó neked a munka. Arra figyelj, hogy nehogy megemeld magad, pl ha a gyerekeket emelgeted. Ha nincs semmi panaszod, akkor szerintem lehet 7 hónaposan bébiszitterkedni, hiszen aki pl a 3. gyerekét várja, annak alapból muszáj. Ha viszont úgy érzed, hogy már nem esik jól a munka, akkor inkább szólj nekik és pihenj otthon. 26 hetes kismami

Szerintem ezt neked kell érezned, hogy mennyire fárasztó neked a munka. Arra figyelj, hogy nehogy megemeld magad, pl ha a gyerekeket emelgeted. Ha nincs semmi panaszod, akkor szerintem lehet 7 hónaposan bébiszitterkedni, hiszen aki pl a 3. gyerekét várja, annak alapból muszáj. Ha viszont úgy érzed, hogy már nem esik jól a munka, akkor inkább szólj nekik és pihenj otthon. 26 hetes kismami
Én már betöltöttem a 7 hónapot, de nekem nem volt sok választásom, mert a fiam is csak 3 éves, és rá meg muszáj vigyáznom.Engem nem visel meg a dolog, bár néha ha tehetném inkább pihennék..

Mi a véleményetek arról hogy a clostit csak 7. naptól mondta a doki hogy szedjem. Nem talált érett petét és azért mondta hogy még az nap kezdjek egy új adagot. Előző hónapba is szedtem ez már a második adag. Lehet még ebbe a ciklusba peteérésem?

Legjobb válasz: Szia!A 8.naptól kezdõdik a peteérés és szerintem azért mondta,hogy a 7.naptól,hogy dolgozzon a gyógyszer és legyen érett petesejted több is!Reméljük bejön!Szoritok neked!

Szia!A 8.naptól kezdõdik a peteérés és szerintem azért mondta, hogy a 7.naptól, hogy dolgozzon a gyógyszer és legyen érett petesejted több is!Reméljük bejön!Szoritok neked!

Most töltöm a 31. hetet, lehet még hosszabb útra elmennem nyaralni szülés előtt, nem repülőút csak autóval 7-8 órás utat bevállalni?

Legjobb válasz: Hát szerintem ne vállald be.Én 7 hónaposan végig ültem egy 2 órás utat, mert én nem hiányozhatok a konferenciáról. Visszafelé már szenvedtem rendesen, végül már feküdtem a hátsó ülésen annyira fájt a derekam. Tudod az a le akar szakadni stílusban. Meg aztán a rázkódás sem igazán jó. Ha esetleg elmész, írj, kérlek, hogyan viselted.Üdv!

Hát szerintem ne vállald be.Én 7 hónaposan végig ültem egy 2 órás utat, mert én nem hiányozhatok a konferenciáról. Visszafelé már szenvedtem rendesen, végül már feküdtem a hátsó ülésen annyira fájt a derekam. Tudod az a le akar szakadni stílusban. Meg aztán a rázkódás sem igazán jó. Ha esetleg elmész, írj, kérlek, hogyan viselted.Üdv!
Én is voltam a 28 héten egy 4-5órás úton. Odafele is nehezen bírtam de visszafele végképp. odafele még volt lehetõségem félúton mikor már nem bírtam ülni lefeküdtem én is a hátsó ûlésre, az akkor jó volt. De vissza... húúúú azt ne tudd meg... Nekem nagyon nagyon zsibbadva fáj az ûléstõl a mellem alatt a jobb oldalt, körbe a bordámig. Nagyon nehéz volt! Mindenesetre, te ismered magad. Mennyit bírsz ülni. De én sokallom a 7-8 órás utat. No meg a rázkódás nem ajánlatos, én is úgy tudom. Mert még ha autópálya van végig akkor csak az ûléssel lehet gond, de ha rossz az út... Mérlegelj! Sok szerencsét, ha nekivágsz! És ne szülj meg idõ elõtt!! ;)
Szia! Nekem más élményem van ezzel kapcsolatban. 34 hetesen voltam otthon, ez 5 órás autóutat jelent (5 óra oda és 5 vissza 4 nap eltéréssel). Semmi bajom nem volt se oda, se vissza...Egyedül a pisilés okozott gondott 3-szor megkellett állnunk emiatt, de szerintem ez a legkevesebb. Kicsit hátrahajtottuk az ülést, a derekamhoz betettem egy párnát és még kényelmetlen sem volt. A bébim is hol aludt, hol mocorgott, úgyanúgy mint egyébként. Én nagyon élveztem! Ha jól érzed magad, nem fulladsz és nem zsibbadsz, menj el nyugodtan! Ezt neked kell érezned. Minden jót!
Én is ennyi idõs vagyok, nekem már nem kellemes az 1-2 órás út sem, bár eddig mindent bírtam, ha muszáj volt. Álljatok meg gyakran, mozogj, igyál, pisilj, stb., akkor könnyebb. De te érzed, hogy mit bírsz. Azért vigyázz magadra és a babucira!
Ezt mindenki másképp éli meg. Egészséges terhességnél semmi akadálya. Ha jól vagy és szeretsz utazni, menj! Sokan nagyon elkényelmesednek a terhesség végére, és vannak akik valóban nem tudnak sokáig ülni. Az elsõ esetben nem tudom az illetõ mit csinálhat egyébként? Fekszik egész nap? Merthogy megmozgatni magad, sétálni, pisilni útközben is lehet... A második esetben talán egy kis praktika segít, de ha sehogy sem jó, akkot jobb otthon maradni. Aki pedig jól érzi magát, annak az út sem lehet terhes. Te tudod...
Szerintem ha nincs semmi panaszod, miért ne vállalnád be??? Csak többször meg kell állni útközben, mert a keringésednek nem jó, ha folyton lóg a lábad. Persze, elõfordulhat, hogy itt-ott fájni fog, és a lábad is megduzzad az ülés miatt, de szerintem ez nem ok arra, hog egy jót nyaralj még a szülés elõtt!!! Szurkolok Nektek! egy 27 hetes kismama
33 hetes vagyok és hetente 1-2 alkalommal kell utaznom 2 órát oda, majd 1-2 óra múlva viszza 2 órás út.Engem nem visel meg picit sem.Néha lehúzom a cipõt és felteszem a lábam.Az ülést is néha hátrébb tekerem.Váltogatom a pozíciókat, így kényelmes.Nem görnyedsz meg .Csak pisilni kell megállnunk minimum egyszer.:) A kérdés az, hogy mikor akartok menni?Mivel most vagy 31 hetes.Júniusban már jóval elõrébb fogsz járni.Én is gondolkodtam Horvátországon, tõlünk 5 óra az út.Nem merem bevállalni.Fõleg mivel fürdés nélkül ki sem bírnám, a víz meg túl hideg nekünk ilyenkor sajnos.Arra gondoltam ha gáz van, beülünk a kocsiba és itthon vagyunk mire kell, de mi van ha dugóba keveredünk?Itthon szeretnék szülni.:) Az utazás kényelmetlensége megoldható szerintem, csak a sikeres hazatérés a kérdéses ha probléma van.

7, 5 hós babának lehet még adni a Milumil tejberizspépet a 4+-osat?

Vagy a korának megfelelő kell? Azért adom ezt a fajtát, mert ez kivált egy tejalapú/tápszeres étkezést. Van ami még ilyen, és idősebb babának is adható?

Legjobb válasz: Persze hogy adhatod. ha jól lakik vele,és szeri is... :) Amúgy azt hiszem tejpépeknél a 10+os a "legnagyobb" 4 6 7 8 10 így jönnek a hónapok, de tejpép válogatja. Azt add neki, amit szeret. Az én lánykám 13 hós és 0+os tápszert iszik :)

Persze hogy adhatod. ha jól lakik vele, és szeri is... :) Amúgy azt hiszem tejpépeknél a 10+os a "legnagyobb" 4 6 7 8 10 így jönnek a hónapok, de tejpép válogatja. Azt add neki, amit szeret. Az én lánykám 13 hós és 0+os tápszert iszik :)
A kérdező hozzászólása: igen, szereti, csak gondoltam kipróbálok mást is.
Kipróbálhatsz mást is, nyugodtan.. :) Szerintem akár bármilyet...
A kérdező hozzászólása: de az a kérdés, hogy a többi is helyettesíti a tápszert?
igen, a legtöbb tejalapú, csak az ízesítésben van különbség. azt is csinálhatod, hogy a mostaniba keversz kekszet/gyümölcsöt/étcsokit..., hogy lásd, mire érdemes beruháznod :)
A kérdező hozzászólása: jó ötlet, köszi!

Este fél 7-7-kor is lehet még vacsorázni?

Fél 4-kor "ebédelek" és így jönne ki a 3 óra. Másik dolog: a tojásfehérjében tényleg csak 14 kalória van?:OO Köszi:)

Legjobb válasz: Én most negyed 11-kor fogok vacsorázni: 1 norbi rudit egy nagy bögre 1,5-ös tejjel. :) Tegnap este kakaós csigát ettem (update 1). És fogyok :)

Én most negyed 11-kor fogok vacsorázni: 1 norbi rudit egy nagy bögre 1, 5-ös tejjel. :) Tegnap este kakaós csigát ettem (update 1). És fogyok :)
Teljesen jó! :) Én is pont ilyeneket eszem: sovány túró enyhén sózva nagyon finom, egy két szelet vékony gépsonka(pulyka), paprika, és ha van egy kis grillcsirke
Megfelelõ, bár rejtély miért iszol kávét este :D
A lényeg: 2 órával lefekvés elõtt egyél utoljára, tehát ha 9-kor akarsz lefeküdni nyugodtan, ha késõbb akkor még késõbb is ehetsz
A vacsora idõpontja két három órával az elalvás elõtt legyen. Ez az egy "szabály" vagyis ha korán fekszel akkor úgy vacsorázz, viszont ha mondjuk éjjel egy körül alszol csak, akkor még nyugodtan vacsorázhatsz este 10-kor is akár. Lényeg hogy mit.. szénhidrátot már ne nagyon, max gyümi(szõlõ, banán szintén ne), este fehérjét érdemes enni mondjuk zöldséggel, sovány túró, grill csirkemell, gépsonka..
Bármikor lehet vacsorázni valami könnyût, csak ne rögtön lefekvés elõttre idõzítsd. Igen, én is úgy tudom, hogy 14 kcal.
Lehet, én mindig 7-kor vagy fél 8-kor vacsizok és terv szerint fogyok :-) A kalóriát meg nem tudom.
lehet és igen kb 14. nem olvastam még utánna mélyrehatóbban ennek a 6 után ne egyél dolognak, de egy dolgot már biztosan állíthatok. Az hogy milyen tápanyag mikor mivé hasznosul az sokmindentõl függ és nem pedig 1 dologtól fekete fehéren.Meg amugy is egyik ember 9kor fekszik másik éjfélkor és ez az elmélet elsõsorban arra épül hogy alvás közben elraktározzuk a dolgokat.
02:59: Ha jól sejtem te bármikor bármennyit ehetsz nem tudsz meghízni, ilyen az anyagcseréd. Egyik jó barátom is ilyen típus. De ettõl még az átlagos embernek igenis nem jó ha lefekvés elõtt közvetlenül eszik mindenfélét. LEterheli a gyomrot, és az emésztéssel foglalkozik éjjel, pl a zsírégetés rovására arról nem beszélve hogy jó eséllyel raktároz is! Amúgy szerencsés vagy, én ölni tudnék a képességedért! :D
:) Utolsó, igen. alapvetõen ennyire megalapozott ez a korai evés dolog. másfelõl meg, növekedésihormon-szinte este a legmagasabb, tápanyag beépülés stb. is elvileg este jobb. ekkor sok tápanyagra is van szükség, mert komoly építõ/regeneráló folyamatok játszódnak le. és aki nem eszik alvás elõtt, úgymond üres gyomorral képes lefeküdni, csak hogy valamivel kevesebbet egyen, az így.. ezeket a folyamatokat hátráltatja? hát.. szegények.
én este 8-9-kor szoktam enni minden nap és nem almát hanem zsíroskenyeret meg szalonnát és még mindig csak 52 kg vagyok nem hízom semmit . Ezt nektek korán evõk
Én közvetlen lefekvés elõtt is szoktam még enni, és nem csak csipegetni, hanem rendes kaját. Ha nem így teszek, és felébredek, akkor rögtön éhes vagyok, és állhatok neki hajnalban enni. És csak jóllakottan tudok elaludni. Ja, és sovány vagyok.
azt, hogy este nem jó enni, valami agyhalott nyomorék találta ki, a követõi szimplán buták, befolyásolhatók és szerencsétlenek. kiegyensúlyozott étrenddel, lehetõségeidhez képest sok mozgással bármilyen testképet elérhetsz.
Én még vacsi elõtt vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ez az egyik ok, amiért szoktam:D a másik meg az, hogyha fél 6- fél 7 körül vacsizok, 9-ig simán szoktam tanulni, aztán belehalok, ha nem iszok kávét :D
A kérdező hozzászólása: Hát XDDDD Lehet hülyének néztek, de sokkal jobban alszok:DDD
A kérdező hozzászólása: Ja és zsírszegény túró:)
A kérdező hozzászólása: Szénhidrátot nem szoktam:) vacsorára ezeket szoktam enni: Tojásfehérje, túró, mozzarella sajt, zsírszegény kefir, natúr joghurt, és néha lecsúszik hozzá egy tejeskávé (1, 5-ös tej) :) Ezek megfelelõk?:)
Mint már többen is írtuk, lefekvés elõtt 2 órával érdemes enni, fehérjedúsan, zöldség, szénhidrátot hanyagolva; ami nagyon jó a sovány túró mert kazeint tartalmaz ami lassan felszívódó fehérje, így egész éjjel biztosítja a fehérjeellátásodat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!