Találatok a következő kifejezésre: Lehet már vagyok, de (1176 db)

Ez mitől lehet? Már vagy 3 hónapja nem honfoglalóztam de ma eszembe jutott és gondoltam belépek játszani egy kicsit. Mikor írtam be a felhasználó nevet ugye az enyém már régóta meg van jegyezve.

Beírtam az els? bet?jét és ki is adta viszont egy másik felhasználó név is volt alatta ami nem az enyém, sose léptem be olyannal nem is ismerem. Ez azt jelentheti hogy vírus által valaki feltörte a gépemet és hozzáfér? Két vírusírtó van a gépen: Malwarebytes és Spyware. Ezek jók? A NODot már nem engedte feltenni. Téli szünetben újra lesz telepítve a gép de addig mit csináljak? Honnan tudhatom, milyen jelei vannak annak, hogy ha más is hozzáfér a gépemhez?

Legjobb válasz: Egyszerû megoldás lehet, hogy valaki más (családtag?) használta a gépet? Másik megoldás: A böngészõ nem feltétlenül csak az adott oldalra jegyzi meg a feladható input mezõ tartalmakat, hanem az input mezõ nevéhez is párosítja azokat. pl. ha van egy gyakran használt email nevû input mezõ mondjuk weboldal1-en, amit te kitöltöttél már, akkor ha a weblap2-n is van egy ilyen nevû input mezõ hogy email, akkor feldobhatja az imént említett lehetõset is, pedig még nem is jártál az adott oldalon.

Egyszerû megoldás lehet, hogy valaki más (családtag?) használta a gépet? Másik megoldás: A böngészõ nem feltétlenül csak az adott oldalra jegyzi meg a feladható input mezõ tartalmakat, hanem az input mezõ nevéhez is párosítja azokat. pl. ha van egy gyakran használt email nevû input mezõ mondjuk weboldal1-en, amit te kitöltöttél már, akkor ha a weblap2-n is van egy ilyen nevû input mezõ hogy email, akkor feldobhatja az imént említett lehetõset is, pedig még nem is jártál az adott oldalon.
Szia. Nem semmi ilyesmitõl nem kell félned, hogy valaki hozzáfért a gépedhez. Azért láttad azt a másik felhasználónevet, mert ha be van kapcsolva, hogy a windows jegyezze meg a felhasználói név jelszó párost, akkor azt a windows csak azonositók alapján tudja eltárolni. No most a honfoglalon a belépésnél magának az Edit mezõnek van egy azonositója (A következõ módszerrel lehet kideriteni: Szerkeszteni kell a weblapot - majd kijelölni az edit mezõt - Ürlapmezõ tulajdonságainál : megkapod az Edit mezõ azonositóját), ami a honfoglaslónál a következõ : loginname Ha másik lapon, (vagy esetleg egy harmadikon) egy másik Edit mezõnek ugyanez a neve, akkor azon a lapon is és a honfoglalónál is felajánlja mindkét nevet a letároltak közül. Tehát egy másik lapon valaki (öcséd/hugod/bátyád/nõvéred, anyukád, apukád, egy haverod vagy esetlegesen Te magad) belépett mondjuk egy levelezõrendszerbe, ahol az Edit mezõ neve szintén : loginname a windows padig szépen megjegyezte, és alig vár az alkalomra, hogy felajálhassa belépéshez. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem írtam le elég konkrétan :S Írtam, hogy nem ismerem és azt arra értettem, hogy nem családtag se barát tehát ilyen felhasználója senkinek sincs se a családban se a barátaimnak.. Teljesen ismeretlen.. És már nagyon régóta honfoglalózok de ilyet még sosem csinált :/ Ezért ijedtem meg.. De akkor nincs okom az aggodalomra? Egyébként köszönöm a válaszokat :)
Juniusban meg adtak szepet is :D
Bocs, de nem tök mindegy?
Ha nem csinálod meg otthon, és épp nem mûködik az automata, vagy elsõ osztályú/törzsutas vagy(akkor nem kell az automatával szórakozni), na akkor kaphatsz "szépet" is, mert még létezik. Gyûjtõ vagy? Miért szeretnél régit?

Mi a szellem? Úgy kérdezünk rá, hogy "Mi az? ", de nem lehet tárgy, mert nem tudom megfogni. Élõlény nem lehet, mert már halott és gondolat sem lehet, mert lehet látni vagy tárgyakat mozgat.

Legjobb válasz:
A szellemek olyak mint az angyalok.Vagy más megközelitésbõl nézve a szellem lehetne inkább maga az angyal. Van jó pár történet mikor pl.karambol vagy bármilyen más balaeset.Néhányan azt állitják,hogy valami megmentette õket.Felvételek is készültek az utakon.Egyes videókon szellemnre hasonlitó lény menti meg,másikon pedig egy angyal. Bár a szellemek azok az emberi lelkek ebben a világban,nem zárható ki hogy akár az angyalok is lehetnek. Igen legtöbb esetben a sima "szellem" szót csak úgy kérdezzük hogy "Mi az?",de ha valami hozzátartozónk szellemét véljük felfedezni arra már inkább úgy kérdezünk hogy "Ki?",mivel tudjuk hogy kirõl van szó. Az én elméletem az angyalok és szellemek egy és ugyan az-dologról kétes és nem is biztos hogy van ennek valami értelme.De ha megnézzük az angyalok is más sikon vannak és a szellemek is. De a szellemet még nevezzük kisértetnek is. Nem olyan nehéz találkozni velük.Csak egy nagyon öreg házat esetleg egy kastélyt/várat kell célkeresztbe venned,1-2 éjszakát ott töltened és voala. Pl.vannak/voltak személyek akik nagyon kötõdtek egy adott tárgyhoz,épülethez,személyhez.Ezek a személyek általában haláluk után,tovább maradnak velük.Vagy akkor is itt maradnak,ha valami elintézetlen dolguk volt ebben a világban.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A szellemek olyak mint az angyalok.Vagy más megközelitésbõl nézve a szellem lehetne inkább maga az angyal. Van jó pár történet mikor pl.karambol vagy bármilyen más balaeset.Néhányan azt állitják, hogy valami megmentette õket.Felvételek is készültek az utakon.Egyes videókon szellemnre hasonlitó lény menti meg, másikon pedig egy angyal. Bár a szellemek azok az emberi lelkek ebben a világban, nem zárható ki hogy akár az angyalok is lehetnek. Igen legtöbb esetben a sima "szellem" szót csak úgy kérdezzük hogy "Mi az?", de ha valami hozzátartozónk szellemét véljük felfedezni arra már inkább úgy kérdezünk hogy "Ki?", mivel tudjuk hogy kirõl van szó. Az én elméletem az angyalok és szellemek egy és ugyan az-dologról kétes és nem is biztos hogy van ennek valami értelme.De ha megnézzük az angyalok is más sikon vannak és a szellemek is. De a szellemet még nevezzük kisértetnek is. Nem olyan nehéz találkozni velük.Csak egy nagyon öreg házat esetleg egy kastélyt/várat kell célkeresztbe venned, 1-2 éjszakát ott töltened és voala. Pl.vannak/voltak személyek akik nagyon kötõdtek egy adott tárgyhoz, épülethez, személyhez.Ezek a személyek általában haláluk után, tovább maradnak velük.Vagy akkor is itt maradnak, ha valami elintézetlen dolguk volt ebben a világban.
A szellemek az alsó asztrálon helyezkednek el, az angyalok pedig a felsõbõl származnak, aki(k) melléd vannak rendelve az életed során. A szellem emberekbõl marad hátra ha nem lép tovább, az angyalok pedig isten elvakult szolgái.
"Nem olyan nehéz találkozni velük.Csak egy nagyon öreg házat esetleg egy kastélyt/várat kell célkeresztbe venned, 1-2 éjszakát ott töltened és voala." Ja persze, tele vagyunk kísértetkastéllyal, ahol szellemek tûkön ülve várják hogy jól ijesztgessenek. Ha egy kastélyt vagy régi házat lebontanak akkor türelmesen arrébb állnak. A modern emberek meg nem szoktak kísérteni, ezért sosincs tömeges kísértetcsata a Széna téren a kitörés emlékére, meg a kossuth téren az 56-os sortûz miatt, de egyéb világháborús katonai tömegsírokban sem alakul ki csapatszellem. A csirkevágóhíd mellett viszont vigyázni kell, mert a csirkék szellemei hatalmas rajokban szaladgálnak, de mozdulni sem lehet tõlük mert évente több milliót ölnek le.
Utolsó!!Aki nagyon akar az úgyis talál 1-2 jó helyet. Nem tudom olvass utánna, vagy amit akarsz, de a világon nem 1 iylen hely van.Ha meg csak valakit ki akarsz javitani, akkor menj máshová. Mindenkinek más a véleménye, meg ilyen dolgokra amúgy sem lehet biztos választ adni.Mégegyszer..ha továbbra is okoskodni akarsz nyugodtan mehetsz máshová.
Mi a szellem? Amikor egy szellem megjelenik akkor félelmet kelt , nemhiába.Hiszen démon és téged vesz célba.Imádsággal Jézus nevében elûzhetõ. Éppen tegnap volt egy ilyen tapasztalatom.Jézus nevében ûztem ki a szobából.Csapkodta az ajtót.Remélem sikerült elûznöm és nem jön vissza.Nehéz velük , de Jézus nevében el lehet õket ûzni , mert nem szeretik a nevét.Felmérgesednek és elmennek.
"Mi az"-zal nem csak tárgyakra kérdezünk rá.
a vizet és a levegõt sem tudod megfogni mégis tárgynak vesszük
5. válaszoló -Szent Mihály Arkangyal segítségét kérd. õ elõzi a rossz entitásokat

Szúnyogcsípés szerű kiütéseim vannak kb a terhesség 10. hetétől, már a 24. hétben vagyok, de nem javul a helyzet. Mi lehet ez és mit próbálhatok meg tenni még ellene?

Nem most kezd?dött, nagyjából az egész terhességet végigkíséri. Néha szinte egyáltalán nincs, nem jelentkeznek újabb pöttyök, majd egyszerre több. A véd?n?nek említette, annyit mondott, hogy a terhesség miatt van. (Ha nem mondja, akkor persze soha rá sem jövök.)

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! A patikában rákérdezek, hogy tudnak-e adni nekem valamit. Az nem baj, hogy a te krémeidnek nincs meg a neve, nem érnék vele sokat, mert külföldön élek és boci szemekkel néztek rám eddig is, ha magyar készítmények nevét benyögtem. Max az összetevõkkel tudnék segíteni neki, az meg úgy sincs rajta a gyógyszertári készítményeken. Egyébként a kálciumot már én is próbáltam pezsgõtabletta formájában, de az se segítette, de egyébként is rengeteg kálciumot viszek be a szervezetembe, úgyhogy nem is ez a gond. A terhesvitaminokat illetõen: én külföldi készítményt használok, nem elevitet. Elhagyni nem fogom, mert mindegy, hogy nyár van, messzirõl nem viszek én be a szervezetembe annyi féle vitamint, hogy minden fontos meglegyen és fõleg megfelelõ mennyiségben. Ahhoz egy táplálkozási tanácsadóra lenne szükségem napi 24 órában. :-) A terhes vitamin/nagy baba összefüggésnek meg nem tulajdonítok sok jelentõséget, én ettõl nem félek és nem látom a reális alapját, de errõl most nem is beszélek többet. Megvitatták már ezt épp elegen és épp elégszer a két táborba tartozó kismamák. Köszönöm még egyszer! (Legalább most már tudom, hogy másnál is van ilyen és nem lehet nagy kórság, vagy veszélyesebb belsõ szervi oka, ha neked is segített kálcium és ecsetelõ.)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A patikában rákérdezek, hogy tudnak-e adni nekem valamit. Az nem baj, hogy a te krémeidnek nincs meg a neve, nem érnék vele sokat, mert külföldön élek és boci szemekkel néztek rám eddig is, ha magyar készítmények nevét benyögtem. Max az összetevõkkel tudnék segíteni neki, az meg úgy sincs rajta a gyógyszertári készítményeken. Egyébként a kálciumot már én is próbáltam pezsgõtabletta formájában, de az se segítette, de egyébként is rengeteg kálciumot viszek be a szervezetembe, úgyhogy nem is ez a gond. A terhesvitaminokat illetõen: én külföldi készítményt használok, nem elevitet. Elhagyni nem fogom, mert mindegy, hogy nyár van, messzirõl nem viszek én be a szervezetembe annyi féle vitamint, hogy minden fontos meglegyen és fõleg megfelelõ mennyiségben. Ahhoz egy táplálkozási tanácsadóra lenne szükségem napi 24 órában. :-) A terhes vitamin/nagy baba összefüggésnek meg nem tulajdonítok sok jelentõséget, én ettõl nem félek és nem látom a reális alapját, de errõl most nem is beszélek többet. Megvitatták már ezt épp elegen és épp elégszer a két táborba tartozó kismamák. Köszönöm még egyszer! (Legalább most már tudom, hogy másnál is van ilyen és nem lehet nagy kórság, vagy veszélyesebb belsõ szervi oka, ha neked is segített kálcium és ecsetelõ.)
Én is a patikai fürdetõkenõcsöt használtam és egy hét múlva teljesen elmúlt minden kis pöttyöm! Hidrofiles Fûrdõkenõcs nekem így írta a védõnõm! 24 hetes kismama
Szia! Nekem az orvos a cinkrázót írta fel, azzal kenem éjszakára, így tudok aludni. napközben meg kenem a Pimafucort+Alkcema kenõcs keverékével. Nekem bevált!
Nekem is csalánkiütésem van már 2 hónapja, és rajtam sajnos semmi sem segített, ami nektek használt. A bõrgyógyász és az allergológus sem tud velem mit kezdeni. Csak reménykedni tudok, hogy szülés után magától elmúlik.

Már lovagoltam, de most már saját lovat szeretnék. Otthon szeretném tartani. Pontosan hogy lehet? És Frízt vagy Arabot vegyünk?

Egyik bnőmnek van lova, és az ő lován lovagoltam, már futószár nélkül is tudok menni, most már saját lovat szeretnék. Apuval már megbeszéltem, és bele egyezet, de azt mondta, nem akar minden hónapban fizetni bértatást lovardának, úgyh inkább ithon tartanám. Van hátul elég sok helyünk, oda csinálnánk neki karámot, meg valami kis boxot is. :D Am egy Fríz vagy egy Arab telivér lovat szeretnék, apu azt mondta, választhatok én, és én ezek közül akarok egyet, mert ezek tetszenek a legjobban. :D Ti melyiket ajánlanátok? Ja, és csődört vagy inkább kancát vegyek? :) Am mi kell ahhoz, hogy otthon lehessen tartani egy lovat? Mert apuék megveszi nekem, de utána nekem kell ellátni, meg gondozni. Legelője lesz. Akkor nem kell neki külön kaja, ugye? Kint tud enni sok füvet, meg persze kap majd néha szénát is, meg majd télen, ha nem lesz kint fű a legelőn. ;) Szóval szerintetek elsőnek kancát vagy csődört válasszak? :$ És a Fríz ló jobb, vagy az Arab telivér? És akkor leírnátok részletesen, hogy itthoni tartáshoz mi kell egy lónak pontosan? Mármint a karámon, a boxon meg a legelőn kívül, mert az lesz neki. :)

Legjobb válasz: Lehet hívni edzõket házhoz. De van olyan is felénk, hogy bérelhetsz lovat. Teljesen olyan mint ha a tiéd lenne. Azt veszel neki amit akarsz, csak te lovagolsz rajta. Persze az edzõ odafigyel mindenre, de pont ez a jó mert megtanulod, hogy mit hogyan kell meg segít. Ahova én járok olyan mintha bértartásba adnád a saját lovadat. Ellátják mindennel, igazából csak ki kell menni és lovagolni, de egy rendes gazda azért nem csak ezt csinálja :D Lóbérléssel legalább nincs olyan, hogy megveszed és 2 hét után rájössz, hogy mégse õ az igazi. Vagy most azt mondod, hogy csak hobbira kell, egy év után meg azt, hogy ugratni akarok vele. Nem mindegy. Bérelhetsz másikat ha az elõzõ nem jött be. Kicsit fura dolog tudom, hogy ez a ló nem jó lecseréljük, de még mindig jobb, mintha 15 éven keresztül szenvednétek egymással. Ha olyan helyen bérelsz, lehet meg is veheted késõbb azt a lovat.

Lehet hívni edzõket házhoz. De van olyan is felénk, hogy bérelhetsz lovat. Teljesen olyan mint ha a tiéd lenne. Azt veszel neki amit akarsz, csak te lovagolsz rajta. Persze az edzõ odafigyel mindenre, de pont ez a jó mert megtanulod, hogy mit hogyan kell meg segít. Ahova én járok olyan mintha bértartásba adnád a saját lovadat. Ellátják mindennel, igazából csak ki kell menni és lovagolni, de egy rendes gazda azért nem csak ezt csinálja :D Lóbérléssel legalább nincs olyan, hogy megveszed és 2 hét után rájössz, hogy mégse õ az igazi. Vagy most azt mondod, hogy csak hobbira kell, egy év után meg azt, hogy ugratni akarok vele. Nem mindegy. Bérelhetsz másikat ha az elõzõ nem jött be. Kicsit fura dolog tudom, hogy ez a ló nem jó lecseréljük, de még mindig jobb, mintha 15 éven keresztül szenvednétek egymással. Ha olyan helyen bérelsz, lehet meg is veheted késõbb azt a lovat.
Az elsõ reakcióm az volt, hogy: LOL. :-D Na de komolyan! Nem rosszból mondom, de még nem állsz készen egy saját lóhoz. Arab telivér vagy fríz...kanca vagy csõdör.. ezek a kérdések egybõl felvázolják, hogy itt bizony nagyon nagy problémák lesznek, ha te most ezzel a tudással és hozzáállással veszel magadnak lovat.
Komolyan mondom már elõre sajnálom szerencsétlen lovat... Elõször azt hittem, hogy ez csak valami kamukérdés.. Remélem hogy az... Arab/fríz lovat akarsz venni úgy, hogy nem ismered a fajta sajátosságait?? Meg még olyat kérdezel hogy kanca vagy csõdör amikor alapvetõ dolgokat nem tudsz?? Hogy akarsz te ennyi tudással egy saját lovat tartani fõleg otthon??? Ez NEM EGY KUTYA/MACSKA hogy csak eléteszed a kaját.. A takarmányozása se annyiból áll hogy adok neki szénát meg had legeljen és kész... Lovagolni mennyire tudsz? Bár ahogy gondolom... Nem csak kantárral irányítjuk a lovat, sõt.. az a legkisebb az egészben hogy "arra húzod a fejét". Tudsz mindhárom jármódban biztonságosan ülni? Ugrottál már? Idomító feladatokkal hogy állsz? Hány lovon ültél eddig már? Tisztában vagy azzal hogy milyen betegségei lehetnek egy lónak és mik a tünetei? Van fogalmad arról hogy mi a támaszkodás? Mennyi ideje lovagolsz már? Egy saját ló NAGY felelõsség. Én már lassan 6 éve lovagolok jópár lovon ültem már, jópár minden megesett már velem lovaglás közben, volt bérelt lovam is, még sem mernék bevállalni még most se egy sajátot... Ha van egy kis eszed és tényleg jót akarsz a leendõ lovadnak még várj néhány évet... Vagy bérelj egyet de sajátot semmiképpen se ajánlanék.. És ez egy jó tanács..
Kanca!! A csõdõr sokkal vadabb és erõsebb. Én az Arabra szavaznék, de ezt most nem fejtem ki bõvebben, a te dolgod dönteni. Apa most vett lovat(gyerek kori álma volt) Van neki egy nagy istállója, ami 1 egyszemélyes box. Oldalt levan választva egy 1 méter széles csík, ahonnan belehet hozzá menni oldalról, megnézni stb. Ajánlanék egy kis jártatókocsit is, ha nem csak lovagolni akarsz. A karámban lévõ fû édes kevés. Anélkül is hatalmas bálákat kell venni, 2-3 hónaponta legalább 2t. Ha viszont nincs kinnt akkor 6-7et. Télen szintúgy.
Na arra is kiváncsi vagyok, hogy faterod mikor vesz neked csak úgy 1-2 millióért egy frízt, mivelhogy annyiba kerül. De aab te sincs ám 600 alatt normális.
Járj el minél több helyre lovagolni. Tanulj sokat és segíts a lovak körül. 5-10 év után már magadtól is tudni fogod mit kell csinálni és, hogy milyen lovat akarsz. Akkor tudni fogod, hogy milyen ló a reális amivel bírni fogsz. Mi lesz ha pl bekólikázik vagy lesz valamilyen baja. Tudni fogod mit kell csinálni? Vannak dolgok amiket csak apró jelekbõl lehet észrevenni idõben és az állatorvos sem biztos, hogy azonnal ki tud jönni, addig is kezdeni kell a lóval valamit. Várj még egy darabig azzal a lóval, fõleg ha otthon tartjátok. Ha mégis lovardába viszitek bértartásba ott legalább segítenek.
elõbb tényleg lovagolj egy jobb lovardában még 1-2 évet, mert igy nem fgsz elpõrébb lépni a lovaglással kapcsoltban..majd rájössz milyen jó érzés ténylegesen "dlgozni" egy lóval, tudás nélkül csak lötyögni fogsz..hidd el ..én 12éve lovagolok, most kezdtem versenyezni és bár eddig is nagyon szerettem volna saját lovat, most 20évesen érzem azt, hogy tényléeg tudnám hasznosan idomítni és nem csak lötyögni rajta..érdemes várni, annál jobb lesz..legyen inkább az az élmény az életedben hogy megtanulhatsz jól lovagolni, mert ez otthn tartott saját lóval edztõ nélkül nem fog menni
ja és kezsõ lovasnak a felsorolt kért lófajta felesjtõs!
Egy lovat nem csak egy héten keresztül kell gondozni. Nekem 3 éve vannak lovaim itthon azóta nem voltam nyaralni. Egy-egy nap belefér, de az se túl sûrûn és meg kell szervezni, hogy adjon nekik valaki enni és nézzen rájuk, ha nem akkor meg idõbe haza kell érni. Nincsenek ünnepnapok, a ló karácsonykor is úgyanúgy ott van mint rendes hétköznapokon. És nem csak kellemes nyári 20 fokok vannak, vannak téli mínusz 15-ök is amikor ugyanúgy ki kell menni. Esõbe, sárba ugyanúgy ki kell tolni azt a talicskát.
Ne vedd bántásnak, csak mi, akik már lovak között mozgunk egy ideje, nem szeretnék ha neked, vagy a lovadnak, vagy bárki másnak baja esne. Azért szeretnénk, ha elõbb felkészülnél a lovakból, és azután vennél sajátot. Ha kérdésed van, akkor inkább kérdezz, de megfelelõ szaktudás nélkül még ne vágj bele!
Ja elnézést, kijavítom. Tanuld meg a lovak körüli teendõket! Én amikor régen lovagolni kezdtem, rá pár hónapra ottmaradtam minden héten lovaglás után 5-6 órát, ott szép lassan megtanultam mindent, ami a lótartáshoz szükséges. Láttam ellést, láttam, milyen tünetei vannak az epekõnek, a kólikának. Megtanultam kitrágyázni, bevinni a szalmát a boxba, etetni, fel-leszerelni, lekefélni a lovat, patát kikaparni felvenni a lábát, és megtanultam kezelni a lovat, ha bakol, ha makacskodik. Ez az alap!
Apám mindjárt behalok:) Pár lovaglás után már egybõl saját ló!Méghozzá te magad gondoznád ajjjajajjjajajjaajj! Nehogy azt hidd, hogy a lótartás csak úgy hip-hopp megy!Ráadásul a két fajtaválasztásod is remek:P Arab:temperamentum, magyarul tutira nem való kezdõknek fríz: a leges legdrágább létezõ lófajta Járj edzõhöz, lovardába segíteni és majg kitanulod a fortélyokat!
Megkaptad a lovat?
Ha ilyen alapvetõ kérdéseket nem tudsz, hogy mi kell az otthoni lótartáshoz, akkor ne vegyél még lovat. Úgyhogy errõl nem érdemes tárgyalni, menj el hivatalos oktatóhoz, lovagolj sok különbözõ lovon, ha beletanultál már nagyjából jöhetnek a csikók, nehezebben kezelhetõ lovak és ha ezekkel boldogulsz és mindent megtanultál lovakról, tisztában vagy a költségekkel és mindennel ami a lótartáshoz kell, akkor vegyetek csak.
Elmehetsz olyan helyre is lovagolni ahol van ló, de nem érnek rá lovagolni. Én is csináltam ezt egy ideig, versenyezhettem is azokkal a lovakkal. Az, hogy "már" 3 lovon is ültél az nem valami sok. Én hetente 5-féle helyen lovagoltam, abból 3 helyen több ló is volt szóval nem csak 5 különbözõ lovon ültem hetente hanem legalább 10. 10 év alatt a hidegvérûtõl az angol meg arab telivérig mindenféle ló megfordult alattam. Úgyhogy könyörgöm annyiféle lehetõség van, miért kell pont egy saját ló? Van egy ismerõsöm aki elég jól tud díjlovagolni is és ugratni is, mégis bérelt lova van pedig elég sok pénzük van nekik is.
Azért "bántunk" mert felelõsségteljes lovas nem támogat ilyen butaságokban senkit sem.
Második vagyok. Eleget olvastam! Kamu az egész, az is, hogy lesz lovad, az is, hogy értesz hozzá. Ha mégis a kedves szüleid vesznek neked lovat, majd tanulni fogsz a saját károdon. Itt mindenesetre szépen kicsaptad mindenkinél a biztosítékot a hülyeségeiddel! Lovasok körében nem szokás az ilyen fajta viselkedés! Normális ember, aki nem lovas családban nõtt fel, nem volt még lova se neki, sem a szüleinek, az elõször egy lovardában tanulja meg a lovaglás alapjait, megtanulja a lovat ellátni, lovak körül mozogni, felismerni a betegségeket, és legalább tudja, hogy mit eszik a ló és mennyit. Valamint, hogy mikor hogy merre kell a lovat lemozgatni. Ez az alapok alapja. És akkor még keveset mondtam...Még a szelíd lóból is kilehet hozni a "vadállatot", ha rossz kézbe kerül, vagy, ha túl pihent. De nem csépelem tovább a számat, majd a saját károdon tanulsz, csak nehogy késõ legyen!
Legelõ szezonban akkor nem kell neki szálas takarmány, ha min. 1 hektáros legelõn tartod. Jó nagy udvarotok lehet...
De. Ha fél éve lovagolsz akkor még most kezdted. De Isten mentsen hogy bárkit is megfosszak egy értékes tapasztalattól (attól függetlenül hogy hatalmas pofáraesés lesz belõle)
A kérdező hozzászólása: De bnõm segítene, mondta, h amíg bele nem tanulok, addig majd õ segít nekem. És akkor is megtartanám, h egyetemre mennék, nem adnám el csak azért.
teljesen egyetértek az utolsó 2 válaszolóval. még nincs elég tapasztalatod egy saját lóhoz.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, de nagyon szeretnék egy saját lovat. De akkor nem Frízt vagy Arabot választok, ha õk ilyen macerásak. Nekem kell majd elátnom, azt is tom, h még tanulnom kell hozzá, de sztem menne nekem. Meg tudom csinálni! Nem lehet olyan nehéz. :D Meg hát most mi olyan bonyolult abban, h elé teszek szénát meg kiviszem a legelõre és ott eszik füvet? Meg viszek neki vizet is, biztosan nem lenne semmi baja. És kihívjuk az álatorvost persze, h valami baja lenne. Az én lovam lesz, észre fogom venni, ha beteg lesz, és akkor szólok az orvosnak. :) Ja, és bnõm is megígérte nekem, h majd segít az elején, amíg beletanulok kicsit. :) Meg am õ is azt mondta, h szte az Arabok túl menõsek, de olyan szépek, és annyira tetszenek nekem. *.* Viszont akkor inkább valami nyugis pacit választok majd. Am a Pinto lóhoz mit szóltok? Még az is tetszik. :) Bnõm szerint is szép, csak drága. De am nem vagyunk annyira rosszmódúak, sztem meg tudnánk venni. :) Ja, és ha szeretnék járni majd edzésekre a lovammal, lehet olyat, h hívunk házhoz edzõt? Mert ugye a lovam ithon lakna nálunk. :D
hát ez beszarás....:oo 7 éve lovagolok, én is lovardában tanultam bele a dologba. itt nem elég, ha elméletbe tudod, mit kell csinálni! tudom, hogy nem akarsz ugratni, csak példának mondom. Nekem is elmagyarázták elõször, hogy hogy kell és még utána egy év múlva tanultam meg bizonyos dolgokat gyakorlatba is alkalmazni!fél éve...ez olyan, mint hogy én elkezdtem 8 évesen lovagolni és 8 és fél évesenlenne egy lovam! Elárulom, 15 vagyok és bár idõbe ki tudnám hozni, de nem egy olcsó mulatság!!! ha beteg lesz, van felesleges 300.000 ft-od kifizetni a mûtétet/állatorvost? FELHÁBORÍTÓ!!

Aludni, de hogyan? A legelején még egy szobában, vagy lehet már akkor is külön?

Másfél szobás lakásban lakunk, és decemberre várjuk az els? babánkat. A babának berendezzük a saját kis szobáját, csak azt nem tudjuk hogy mi hol aludjunk. El?ször úgy terveztük hogy mi is vele egy szobában alszunk pár hónapig, de egyre inkább azon gondolkodom hogy mi lenne ha egyb?l külön aludna t?lünk, tehát mi is a saját szobánkban, és ? is. A szobák egymással szemben vannak, és egy kb. 4 m-es közleked? választja el ?ket egymástól. Szerintem ez nem olyan távolság amib?l ne kelnék fel ha megébredne. És így talán apa is könnyebben kipihenné magát, ami nem utolsó szempont annak aki dolgozik. Meg a babaszoba is elég sz?kös lesz ha kinyitjuk az ottani ágyat. Nagyon kíváncsi lennék tapasztalt anyucik véleményére. Ti hogy csináltátok/ csinálnátok? Együtt vagy külön? Szerintetek mi a jó megoldás?

Legjobb válasz: Kislányom élete elsõ otthon töltött éjszakája óta külön szobában alszik. A hálószobánk közvetlenül mellette van, ha bármi van, csak kimegyek az ajtón, bemegyek a másikon, és kész. Az elsõ perctõl ezt szokta meg, soha nem volt belõle probléma. Már 19 hónapos, és nem is szeret velünk/velem aludni, ha netán olyan helyen vagyunk, hogy nincs más lehetõség, egyrészt azt hiszi, buli van, ha Mi is ott vagyunk vele, másrészt zavarjuk a mozgolódásunkkal, ki-be mászkálással stb. Mostanában annyi változott, hogy igényli, hogy picit ott legyek vele, mielõtt elalszik, de ez sem gond, mert általában 5-10 perc, és már alszik is.

Elsõ perctõl külön aludt mindegyik gyerek, bébiõrrel meghallani bármit. Kitûnõ alvó mindegyik.
Utolsó vagyok.ne vesgél bébiõrt, elég a légzésfigyelõ.Nekünk egy éjszaka volt bekapcsolva abébiõr, Tesóméktól kaptuk kölcsön.Hallottam a bébiõrben, hogy ordít a gyerek, rohanok át, nem sír alszik.De a bébiõrben csak üvölt.Egy másik gyereke.Panelban lakunk, és befogott egy másik gyereket.Ki is kapcsoltam.A fiam eddig egyszer volt beteg, lázas volt.Este arra gondoltam, amikor elaludt, hogy óránként át fogok menni megnézni, hogy lázas -e.Nem kellett órát húznom, percre pontosanóránként felébredtem.Az ösztönök nagyon jól mûködnek, én felébredek arra is, ha szopja az ujját és nagyon cuppog.A fiam nem szokott sírva kelni, egyet nyekken csak reggel, így szól, hogy felébredt, de én erre is felébredek.
Kislányom élete elsõ otthon töltött éjszakája óta külön szobában alszik. A hálószobánk közvetlenül mellette van, ha bármi van, csak kimegyek az ajtón, bemegyek a másikon, és kész. Az elsõ perctõl ezt szokta meg, soha nem volt belõle probléma. Már 19 hónapos, és nem is szeret velünk/velem aludni, ha netán olyan helyen vagyunk, hogy nincs más lehetõség, egyrészt azt hiszi, buli van, ha Mi is ott vagyunk vele, másrészt zavarjuk a mozgolódásunkkal, ki-be mászkálással stb. Mostanában annyi változott, hogy igényli, hogy picit ott legyek vele, mielõtt elalszik, de ez sem gond, mert általában 5-10 perc, és már alszik is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Rengeteget segítettetek. Már csak azt nem tudom hogy bébiõr nélkül is felkelnék-e a sírásra. Ez majd csak akkor derül ki ha már anyuka üzemmódban leszek :) Mert ha meg bébiõrrel minden nyöszörgésre felkelünk, ami után a baba azonnal vissza is alszik, akkor ugyanaz mintha egy szobában lennénk. Ezt az apától különalvást én is szeretném elkerülni. Én is látok olyan rossz példát ahol anyuka alszik a 8 éves gyerekkel együtt. Ezt nagyon nem szeretném.
Szia, nálunk az elsõ perctõl kezdve külön szobéja van a babának, és külön s alszik.Teljesen jó így, apát nem zavarja, és ha bármi van oda tudok menni. Könnyebben megszokta és megtanulta az egyedül alvást és ha egyedül hagyom este lefekvéskor sincs semmi ond, szépen elalszik. Szóval szerintem nyugodtan rakhaod külön szobába, nálunk bevállt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó válaszadónak. Akkor nem is használtatok bébiõrt, ugye? Én annyira félek hogy sírni fog és nem ébredek fel.
Két szobás lakásban lakunk, egymás mellett vannak a szobák.A fiam elsõ naptól külön szobában alszik.A legkisebb neszre is felébredek, úgyhogy nincs gond azzal, hogy nem hallom meg.Ráadásul van légzésfigyelõnk, így nyugodtan tudok aludni.A fiam nagyon jó alvó, két hónapos kora óta átalussza az éjszakát, egy éves lesz jövõ héten.Én örülök, hogy így döntöttem, mert este amikor elalszik nyolc órakor, még van 2-3 óránk együtt a férjemmel kettesben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is. Én azt sem vonom kétségbe hogy valakinek ez válik be. Csak kíváncsi voltam hogy másoknál mûködik-e a külön alvás. Örülök hogy ti megtaláltátok a nketek megfelelõ módot.
A kérdező hozzászólása: Viszont azért józanul gondolkodva elég valószínû hogy az ösztönöknél fogva úgyis megébredek, és akkor felesleges erre költeni. Mert azért egy 1, 5 szobás lakásban nincs nagy távolság. Csak tartok tõle hogy néha úgy ki leszek merülve hogy csak akkor kelek fel ha a fejem mellett sír a készülékben.
Én egy önzõ dög vagyok, mert a gyerekeimmel aludtam az elsõ pár hónapban. Soha nem volt probléma az elalvásukkal és az éjszaka átalvásával, pedig csak jópárhónaposan kerültek saját szobába. A lányomat még mózesbe sem tudtam tenni az ágy mellé, nem hogy külön szoba...:) Ma 4 és 2 évesek és kiegyensúlyozott gyerekek, mint írtam, alvásgond nélkül. Az, hogy végül hogy altatjátok a kicsit, az csak te és a férjed érzésein, hozzáállásán és tapasztalásán múlik. No meg a kicsi igényein. Úgy csináljátok, ahogy nektek a legjobb.:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ.
8, 5 hónapos a kisfiam. Elsõ perctõl a saját szobájában a saját kiságyában aludt én az õ szobájában egy 2személyesre kinyitható kanapén. Mivel nagyon jó alvó volt elejétõl (max 1x kelt fel éjjel szopni már elsõ éjjeltõl fogva) 3 hetes korában átköltöztem a férjemhez. 4 hetes korától átalussza az éjszakákat a kisfiam. Persze ha nyûgös éjszakája van, akkor nála alszom. Ha valahol egy szobában kell aludjunk egész éjjel vergõdik, forgolódik szegény, mint ahogy a másik válaszadó is írta: minden rezzenésemre fenn van. Nincs bébiõrünk, se l.figyelõnk, de valahogy az anyai ösztönök mûködése megoldja, h a gyerek elsõ sóhajtására felébredek, de ha a férjem becsapja az ajtót, arra nem...:) Másrészt meg nem akartam oda jutni, mint a történetbeli házaspár, h a hitvesi ágyból az egyik fél kiszorul, aztán a házasságból is kiszorul. Attól, h anya lettem, feleség, sõt szeretõ is maradtam, még ha néha meghalni sincs energiám, nemhogy a házasélethez. Erõt veszek magamon, h az se szenvedjen javíthatatlan csorbát. Mi így csináljuk, nálunk mûködik. Remélem, Ti is megtaláljátok a Nektek legjobb módszert:)
Szia!Az én kislányom 10 hetes és elsõ perctõl külön alszik a kis szobájában!Van legzésfigyelõ és bébiõr is!Nem túl jó alvó, így van hogy egész éjszaka ingázok, de kitartok a végsõkig, mert nem akarok úgy járni, mint barátnõm, hogy a 4 éves gyerek kiszorította az apját a hitvesi ágyból!Így anyu meg a kislány ott alszanak, apa meg a gyerekszobába a díványon!!!Már váalófélben is vannak, mert a férfi -nõ kapcsolat teljesen megszünt létezni köztük!Nekünk nagyon bevált a különalvás!!!És a légzésfigyelõ meg a bébiõr teljesen megnyugtat!!!Sok sikert, türelmet és kitartást kívánok Neked!!!
Nekünk is elsõ perctõl külön aludt, a szobánk az õ szobája mellett van, így a bébiõr is felesleges. Csak egy fölös elektromos "zaj" a baba mellett. Úgyis mindent meghallasz. Jó babázást!
http://www.okosbaba.hu/erzelmi-fejlodes/erzelmek-biztonsag-l.. Személyes tapasztalat: 3 hónapos koráig az ágyam mellett aludt mózesben.Nekem volt szükségem a közelségére és , hogy halljam minden rezzenését.Azután a szobájába tettem aludni, eleinte csak nappal, aztán eljött az elsõ éjjel.Ott aludtam vele, a földön.Majd egy hét múlva vettünk egy ágyat a szobájába, és ott alszunk vele, de mégis mindenki a saját ágyában.Mert:Így nem szokik közénk, de ott vagyok ha szüksége van rám.+majd látod neked hogyan megy ez a gyakorlatban(én is azt mondtam mindig, hogy külön szoba így meg úgy :) ), de az a 4méter is sok tud lenni éjszaka, a sokadik nem alvás után... Minden jót, és ne feledd, bárhogy is döntesz, az csak jó lehet, ha mindenki igényét figyelembe vetted(a babáét is beleértve)!! Ha együtt, hát együtt, de boldogan és ez a fõ!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ. És lenne még egy kérdésem. A légzésfigyelõt már megvettük, viszont azon gondolkodom hogy érdemes-e babaõrt venni ha külön fog aludni így hogy közel van a két szoba. Mert akkor minden kis nyöszörgést közvetít, és pontúgy nem alszunk mintha közvetlenül mellette lennénk, viszont a sírásra, amikor konkrétan gond van, pl éhes, kakilt.. felébredünk õr nélkül is. Vagy rosszul gondolom?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ. És ezek szerint te sem aludtál vele az elsõ pár hétben sem? Mert mi nem szívesen aludnábnk külön a párommal. Ha én a babával aludnék, úgyis jönne õ is. Meg hát most is úgy tervezi hogy együtt alszunk vele, mert õ is szeretne a baba közelében lenni, de tudom hogy nagyon fáradt lenne, mert a pici õt is felkeltené, bár ezért sosem panaszkodna. Ja! Azt még kihagytam hogy légzésfigyelõ és bébiõr társaságában aludna egyedül.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon köszönöm a segítséget.

Ma vagyok a 25 napon. Minden olyan mint máskor mensi előtt jön a hasmenés már látom a pattijaimat. De mégis valami nagyon furcsa. Többször járok pisilni és már vagy 3 napja szenvedek a melleimtől. Mi lehet ez? Mensi lesz?

Már régóta nem jártam erre, mert az utóbbi közel egy év csalódásai után már abbahagytam a testem figyelgetését. Most mégis kérdeznék valamit. Ma vagyok a 25 napon. Minden olyan mint máskor mensi el?tt jön a hasmenés már látom a pattijaimat. De mégis valami nagyon furcsa. Többször járok pisilni és már vagy 3 napja szenvedek a melleimt?l. Mensi el?tt mindig fájnak, de ennyivel el?tte és ennyire nem. Egyszer volt eddig hasonló mikor késett 2 napot és az eredeti mensi és a tényleges között fájt ennyire a mellem. Akkor a doki miután megvizsgált azt mondta valószín? korai vetélésem volt. Most mit gondoltok. Lehet más is a dologban, ha a tüneteim mensire utalnak? Patik stb. Vagy ez a mellfájdalom most csak kivételes? Légyszi ha volt hasonló tapasztalat írjatok.

Legjobb válasz: Szerintem semmi rendellenes nincs abban, amit leírsz. Sima menzesz elõtti állapot. Ha ennyire érzékeny vagy a tested jeleire, hidd el, egészen bizonyosan meg fogod érezni, ha más állapotban leszel. Többféle dolgot lehet érezni olyankor: telítettségérzet az alhasban, vagy egyszerûen csak menstruációs görcsök napokig, hetekig, de mégsem jön meg. Mindenesetre várj a nem várt mensi napjáig, és akkor már tesztelhetsz. Próbáld ki a Clearbluet, szerintem az a legérzékenyebb teszt! A babák mindig tudják, mikor akarnak jönni. Várd õt türelemmel és szeretettel! :)

Szerintem semmi rendellenes nincs abban, amit leírsz. Sima menzesz elõtti állapot. Ha ennyire érzékeny vagy a tested jeleire, hidd el, egészen bizonyosan meg fogod érezni, ha más állapotban leszel. Többféle dolgot lehet érezni olyankor: telítettségérzet az alhasban, vagy egyszerûen csak menstruációs görcsök napokig, hetekig, de mégsem jön meg. Mindenesetre várj a nem várt mensi napjáig, és akkor már tesztelhetsz. Próbáld ki a Clearbluet, szerintem az a legérzékenyebb teszt! A babák mindig tudják, mikor akarnak jönni. Várd õt türelemmel és szeretettel! :)

Barnázás idegi alapon lehet? Már megint barnázok, két napja voltam dokinál, de azt mondta, hormonra nem gyanakszik. Idegi alapon lehet ez? Elég rosz idegállapotban vagyok, betörtek a házunkba stb.8 hetes

Legjobb válasz: Barnázás a beágyazódás jele is lehet, de ha jól láétom, ezen te már túl vagy! Idegi alapon sok minden lehet, nem kizárt, hogy ez is! De, ha a dokid azt mondta minden ok, akkor minden ok.Vigyázz magadra, de ne stresszeld magad, mert azzal csak ártasz!Ha nem múlik menj vissza dokihoz!

Barnázás a beágyazódás jele is lehet, de ha jól láétom, ezen te már túl vagy! Idegi alapon sok minden lehet, nem kizárt, hogy ez is! De, ha a dokid azt mondta minden ok, akkor minden ok.Vigyázz magadra, de ne stresszeld magad, mert azzal csak ártasz!Ha nem múlik menj vissza dokihoz!

Szeretnék segítséget kérni, 38+3 napos kismama vagyok. Napi nstm van, de az én lábam nem vizesedik, és az arcom se dagadt be se csúnyán mondva torzult el. Vannak már össze húzódásaim meg ugy érzem szét feszülök belülrõl. Ez lehet már jel?

Az orvos is kérdezte nem érzem változott e az arcom. De nem érzem

Legjobb válasz: Szia! Én is 38+3 hetes vagyok és nekem sincs sem az arcom, sem más bedagadva, vagy vizesedve. Ebbõl még nem kell messzemenõ következtetést levonni, nem kötelezõ mindenkinek bedagadni a szülésre. Lehet már ma szülünk, lehet még 3 hét. Kitartás! Könnyû szülést!

Szia! Én is 38+3 hetes vagyok és nekem sincs sem az arcom, sem más bedagadva, vagy vizesedve. Ebbõl még nem kell messzemenõ következtetést levonni, nem kötelezõ mindenkinek bedagadni a szülésre. Lehet már ma szülünk, lehet még 3 hét. Kitartás! Könnyû szülést!
Szegény, nem irigyellek. Nekem is orvosom, itt ez a normál terhesgondozás része. Nagyon elégedett vagyok amúgy velük, úgy érzem jó kezekben vagyok. Orvosom pl. azért nincs, mert két orvost megkérdeztem és mindkettõ azt mondta, hogy felesleges erre pénzt kidobnom, jó ellátást fogok így is kapni, bármi bajom van szóljak. Tényleg így is van és mindig mosolyogva állnak hozzám és nem vagyok ehhez szokva az egészségügyben. Lehet, hogy csak szerencsém van.
A kérdező hozzászólása: De jó szokások vannak ott. Itt a debreceni klinika is jó bár furcsa volt számomra hogy bejárós bentfekvõ vagyok papiron fekszek benn amugy nem. Nem hivhatok mentõt, de minden nap mennem kell. az nst-n végig fognom kell a tappancsot. Aztán nem is 20 perceket szoktam rajta lenni hanem 40-50 valamikor 60 percet. Aztán leülök várok, amit ha jó akkor 10kor már végzek reggel 9-tõl de ma pl fél 1kor jöttem el ugyan úgy reggel 8-9 között mentem. Az egyik szülésznõ rendes volt kimaradt egy ebéd azt nekem adta, ami egyébként járna mivel papiron benn fekszem. Mondjuk nincs fogadott orvoom nem is akarok ezért az éppen ügyeletesre kell várnom. Aki szintén annyit mond jó holnap nst. Akartam vasat iratni de nem irtak azt mondták recept nélkül kapható hol ott nem. Mindegy már ezt a kis idõt kibirom. Amúgy aranyosak, de nekem is volt olyan elszakadt a cérnám és elsirtam magam mert akkor már 3. mentem vissza nstre és kész voltam meleg is volt meg nem is mondtak semmit. Ott ültem egy órát a gépen már kiakadt mindenem.
Szegeden ez a szokás, hogy mindig van UH. A flow az a flowmetria, áramlás vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Mi az a flow?
A kérdező hozzászólása: Hova jársz hogy mindig van? Nekem nincs csak a kötelezõ dolgok
1-es vagyok. Nekem minden CTG után van ultrahang, de csak bpd, fekvés, magzatvíz mennyiség, meg flow van a papíron. Pedig nagyon kíváncsi lennék, hogy mekkora.
A kérdező hozzászólása: Nekem csak akkor nézték meg az áramlást. a lepényem meg hogy milyen fokban érett az meg a 38 hetes kötelezõ ultrahangon derült ki de az e jelent semmit tán. Akkor tudtam meg 94 mm a kis feje, 103 a kis lába, 73 mm a talpa. Hogy hány kiló azt nem mondták meg mert nem akarnak félre becsülni, mert most szült egy ismerõsöm és azt mondták neki 3 kg körül aztán kiderült 2 kg.
1. vagyok, 34. hét óta járok CTG-re, meg NST-re magzati aritmia miatt. Aztán nálunk a 36. hétre kinõtte a baba, azóta nincs ilyen gond. Nekem eddig hetente kellett menni, betöltött 38. héten heti 2x, aztán 39. héten már naponta. Mindig nézik az áramlást is, az rendben van, de a lepény érettségét sajnos nem nézik.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon. Egyszer leküldtek ultrahangra megnézni a lepényem keringését hogy esetleg nem jó már a gyereknek oda benn, de az is szép volt. A lepényem még 2 fokban érett az össze eredményem jó. Annyit mondtak hogy nincs azzal baj ha ilyen aktiv csak igy nem lehet értékelni az eredményt, mivel túl pörög nem látni elégséges e neki az oxigén kényelmes e meg ilyenek. De aztán az ultrahangon látták jó. + óra múltán vissza kellett mennem megint csináltatni egy nt-t. Az se volt jó és majd délután 5kor is vissza kellet mennem na az már jó volt. Szerintem ha nem ment volna lentebb vagy befektetnek vagy megszülesztenek.
Nem mondanak rá semmit, hogy mitõl lehet??Nekem is ugyan ez volt az elsõvel, de nem tudtam meg az okát.
A kérdező hozzászólása: Azért kell mennem minden nap, mert sokszor volt tachicardiás a gyerek mindig nagyon magas volt a szívverése és volt pár napom mikor jó volt az eredmény de valamiért mindig felszökött 180-210 közé. 36 hetes korom óta járok minden nap. Vagyis eddig hétvégén nem mentem de már hétvégén is mennem kell
Sziasztok! Én is 38+3 napos kismama vagyok. De nekem már dagad mindenem, kezem, lábam és már az arcom is úgy néz ki, mint az elõzõ terhességem végén. Igazi "malacarc" :) . Viszont én csak hetente 1x megyek NST-re, holnap másodszor. Neked miért kell naponta menni?
A második mondat az akart lenni, hogy nekem sincs orvosom :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!