Találatok a következő kifejezésre: Lehet korai tünete (41 db)

A farkasvakság lehet korai tünete a teljes vakságnak, illetve összefüggésben áll-e a két dolog?

17/L

Legjobb válasz: Olvasd el amit a karotinokról és az A vitaminról tudni lehet a neten és rájössz,hogy a kérdésed butaság.

Olvasd el amit a karotinokról és az A vitaminról tudni lehet a neten és rájössz, hogy a kérdésed butaság.
Nem! A farkasvakság A vitaminhiány miatt van és csak gyenge megvilágításnál jelentkezik jó napsütésben nem. Idõközönként A vitamint kell szedni két hónap alatt feltöltõdik a szervezet A vitaminnal és elég hosszú ideig van hatása.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat...
akkor én is össze zavarodtam :S Akkor nincsen "hosszútávú" farkasvakság? Csak azért mert apumnak nappal nagyon jó a szeme viszont amint el kezds sötétedni, szinte semmit sem lát. Pedig vitaminokat is szed. Meg sportol is (sulyemelõ). Bocsi. :S
Az a farkasvakság amikor gyenge fényben lát rosszul valaki. És akkor A vitamin kapszulát kell szedni egy bizonyos mennyiség alatt nem érdemes ehhez van direkt kapszula.
Van olyan látászavar, ami farkasvaksággal kezdõdik, és látótérkieséssel folytatódik. A teljes vakság ritka ebben a betegségben.
Jaj, nem is olyan ritka a teljes vakság ebben a betegségben. A neve retinitis pigmentosa.

Terhesség korai tünete lehet a hüvelygyulladás szerű tünetek? Minimális fehér folyás, fürdés közben csípi a tusfürdő ott. Volt már valakinek hasonló?

Legjobb válasz: ez nem hiszem hogy terhesség tünet lenne.inkább tényleg csak hüvelygyulladásod van vagy elkaptál valamit.menj el egy nõgyógyászhoz?egyébként késett a menszeszed?

ez nem hiszem hogy terhesség tünet lenne.inkább tényleg csak hüvelygyulladásod van vagy elkaptál valamit.menj el egy nõgyógyászhoz?egyébként késett a menszeszed?
Nem hiszem:) Nekem mindig csípi a tusfürdõ, ezért hasznlok intim lemosót. A hüvelygyulladás szerû tünetk meg nyilván hüvelygyulladásra utalnak, úgyhogy látogass meg egy nõgyógyászt.
Nem, ez egyértelmûen valami fertõzés. De sem a tusfürdõ, sem az intim lemosó nem ajánlott. Legjobb a babaszappan.
A kérdező hozzászólása: még nem késett, kb 5 napom van még a nemvártig. nekem nem szokta csípni. Akkor val.szeg ez már a menszesz hírnöke lesz :(
3-as, akkor miért az a neve? :)

Lyme-kórnak lehet hasmenéses tünete?

2 napja hasmenessel kuszkodok ami eddig szokott segíteni ilyenkor nem segitett. Ma furdesnel észrevettem oldalamon egy kullancs kihuztam és utána gondolkoztam hogy esetleg összefüggésbe lehet.

Legjobb válasz: Ilyen gyorsan még biztosan nem okozna tünetet, sokkal hosszabb a lappangási ideje. Figyeld a kullancs helyét, ha valami gyanús tünet jelenne meg, akkor menj orvoshoz! (A szúnyogcsípésnél nem nagyobb pirosodás, pukli még normális, de ha nagyobb piros folt lesz, akkor orvos.) Egyébként hol szedted össze? Tegnap én is kirándultam, de még a fél hegyen térdig érõ hó volt. Mégis elõjöttek volna már a kullancsok?

Ilyen gyorsan még biztosan nem okozna tünetet, sokkal hosszabb a lappangási ideje. Figyeld a kullancs helyét, ha valami gyanús tünet jelenne meg, akkor menj orvoshoz! (A szúnyogcsípésnél nem nagyobb pirosodás, pukli még normális, de ha nagyobb piros folt lesz, akkor orvos.) Egyébként hol szedted össze? Tegnap én is kirándultam, de még a fél hegyen térdig érõ hó volt. Mégis elõjöttek volna már a kullancsok?
Nem! Ha netán Lyme fertõzést /ami még mindig nem Lyme kór!/ kaptál, azt a kihúzott kullancs helyén, esetleg másutt a testeden egy elég nagy /fél tenyérnyi/ céklapiros folt jelzi. A foltnak nincs párja, tehát magányos, egy darab folt. Ekkor azonnal menj az infectológiára, ahol elvégzik a szükséges vizsgálatokat.
Második vagyok. Nekem volt Lyme-fertõzésem, de a Lyme-kór szerencsére még nem alakult ki nálam.
A kérdező hozzászólása: Zala megyében lakom és mi is hegyen jartunk de itt nincsen már hó. Ma is 18 fok volt.

Voltam dokinál, 4hetes+4napos vagyok elméletileg, nem látott még semmit, mellem nagyon nő és fáj sok tünetem van. Lehet korán mentünk? 2 hét múlva vár vissza.

Legjobb válasz: Szia!Ilyenkor a doki csak a megvastagodott méhnyálkahártyát látja.Ez ilyenkor természetes,hogy nem látott semmit, még korai.Valószínûleg 2 hét múlva lesz petezsák és szikhólyag és embrió. Esély van rá,hogy pulzálni fog a szíve,de ha nem ne ijedj meg.Változó,hogy kinek mikor (hány hetesen) pulzál.Nekem 7 hét után.Vigyázz Magadra! 20 hetes

Szia!Ilyenkor a doki csak a megvastagodott méhnyálkahártyát látja.Ez ilyenkor természetes, hogy nem látott semmit, még korai.Valószínûleg 2 hét múlva lesz petezsák és szikhólyag és embrió. Esély van rá, hogy pulzálni fog a szíve, de ha nem ne ijedj meg.Változó, hogy kinek mikor (hány hetesen) pulzál.Nekem 7 hét után.Vigyázz Magadra! 20 hetes
A kérdező hozzászólása: Most megnyugtattál!Kicsit megijedtünk, mert mondom a melleim nagyon nõnek, más a formájuk, folyton eszek, hasszúrka is volt.. 7-8 teszt pozitiv..tehát azt mondod két hét múlva valószínûleg látszódnia kell? Köszönöm hogy válaszoltál:) Sok egészséget nektek:)
Szia!Az elsõ válaszoló vagyok.A tüneteid normálisak.Egyél nyugodtan :-) A hasszurkálás arra utal, hogy érzi a szervezted a terhességet.2hét múlva már az orvosnak is látnia kell valamit az UH-n :-)
Ne aggódj, ott a baba. Én is 4+4 hetes voltam mikor elõször uh-ra mentem mert volt 1-2 csepp barnás vér. A doki mondta hogy nagyon vastag a nyálkahártyám, és jó keresgélés után talált egy 3mm-es pöttyöt. De õ kitartóan kereste vagy 10 percen keresztül. Ha 2 hét múlva mész már valószínû szívmûködés is lesz, nekünk is volt akkor. :) Gratulálok a babához! 13 hetes kismami :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen neked is a választ:) Majd írok 2 hét múlva mit sikerült:) Sok erõt, egészséget nektek:)

Beágyazódás idején már változhat a mellek mérete? Lehet ilyen korán tünetem?

Amennyiben "sikeres" a hónapunk, mostanában kellene a naptár szerint beágyazódni a kis pöttömnek. Semmi tünetem nincs, csak a melleim érzékenyek és sokkal teltebbek.

Legjobb válasz: A ciklus második felében a szervezet arra készül, hogy létre hozza azokat a feltételekez ami a terhességhez szükséges. Ez a felkészülés mindenkinél megtörténik függetlenül attól, hogy van-e elméleti esély egy terhesség létre jöttére vagy egyáltalán nincs. A vérzés elmaradása elõtti tüneteteket nem lehet és nem is kell mérvadónak tekinteni, ezek nagyjából egyformák terhesség vagy nem terhesség esetén is. A megfogalmazást mástól loptam, de ettõl még teljesen helytálló az, hogy "minden menstruáció egy elmaradt terhesség is egyben".

A ciklus második felében a szervezet arra készül, hogy létre hozza azokat a feltételekez ami a terhességhez szükséges. Ez a felkészülés mindenkinél megtörténik függetlenül attól, hogy van-e elméleti esély egy terhesség létre jöttére vagy egyáltalán nincs. A vérzés elmaradása elõtti tüneteteket nem lehet és nem is kell mérvadónak tekinteni, ezek nagyjából egyformák terhesség vagy nem terhesség esetén is. A megfogalmazást mástól loptam, de ettõl még teljesen helytálló az, hogy "minden menstruáció egy elmaradt terhesség is egyben".
az elsõnek teljesen igaza van. meg ha most ágyazódik még csak be akkor kell egy pár nap hogy tünetek is legyenek, hiszen utána kezd csak el változni a szervezetedben a hormonháztartás ami a tüneteket okozza :)

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolo

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolom el kell mennem orvoshoz, de addig tehetek valamit? A Premens tabletta az én esetemben is alkalmazható, vagy esetleg valami más? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolo

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolom el kell mennem orvoshoz, de addig tehetek valamit? A Premens tabletta az én esetemben is alkalmazható, vagy esetleg valami más? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

A hátam, a gerincem körül (váll magasságban) nyilaló fájdalmat érzek pár napja, és nagyon kegyetlen, mozdulni is alig bírok tőle olykor. Minek lehet a tünete ez?

Kisugárzik sokszor a jobb lapockám felső részéhez, és ha fölemelem a jobb karom, a fejem egy centit sem bírom előre vagy hátra biccenteni, annyira belenyilal és fáj.

Legjobb válasz: Ez egy nagyon jó találós kérdés. Érdemes lenne feltenni az ortopédián, vagy egy gyógymasszõrnek.

Ez egy nagyon jó találós kérdés. Érdemes lenne feltenni az ortopédián, vagy egy gyógymasszõrnek.

Szombatra nem vártam, ma reggel negatívat teszteltem! Lehet, korai volt még? Tünetek vannak!

Olyan biztos voltam a dologban. 2. hónapja próbálkozunk, de annyira azt éreztem, sikerült. Félid?ben volt ovum, mert éreztem. Legalábbis remélem jól éreztem, és nem csap be a szervezetem:( De akkor miért nem jön meg még mindig? Kés?bb lett volna az ovulációm? ELKESEREDTEM!

Legjobb válasz: Szia,én is szombatra nem vártam de én még nem mertem tesztelni ,én irtam a kérdést lejebb ,két napja késik... szurkolok neked ,van akinek csak 1 hét után mutat a tesz. Milyen a folyásod?

Szia, ne keseredj le. Nekem tavaly mikor kimaradt a mensim csak 12 napra ra mutatta ki a teszt meg a 9-dik napon is negativ volt (sajnos elment a baba). Most mar 5 napja kesik 3 tesztet probaltam es a clear blue nagyon de nagyon halvanyan pozitiv nem is merem beleelni magam, a masik ketto meg tiszta negativ. Igy en is csak varok. Megprobalom majd egy het mulva ha addig nem jon meg. Szerintem te is varj par napot meg es probald meg ismet ha addig nem jon meg. Kivanom neked, hogy pozitiv legyen.
Szia, én is szombatra nem vártam de én még nem mertem tesztelni , én irtam a kérdést lejebb , két napja késik... szurkolok neked , van akinek csak 1 hét után mutat a tesz. Milyen a folyásod?
szia!én a negyedik nap késés után negát teszteltem!és most már 3hete késik de még nem teszteltem azóta!még várok!sztem még nincs minden veszve lehet hogy hamar teszteltünk!rem babásak vagyunk!
én a második válaszoló vagyok most teszteltem egy negativat:(
A kérdező hozzászólása: Mégegy negatív teszt ma este:( De még mindig nem jött meg! De sztem megfog, mert mára esett 3 tizedet a hõm! De akkor legalább már megjönne, hogy újra neki lehessen kezdeni a dolognak:)
a 2. vagyok , attól hogy a hõd leesett még nincsen minden veszve szoritok továbbra is .. ha viszon megjön hát gondolj arra hogy jókat fogtok szexelni:)
A kérdező hozzászólása: Tök ari vagy, köszi! :) Azóta visszament a hõm, ma is annyi volt! Viszont még mindig nega a teszt! Ellenben tegnap már úgy égett a gyomrom, mint még soha, kb 40szer vltam pisilni, a mellem mint 2 labda, és reggel szédelgek. Ja, és álomkóros vagyok:)
Szia! Még ne szomorkodj, hiszen lehet hogy Te éppen azok közé tartozol, akiknek a szervezete lassan termeli a hcg-t. Én azt tudom tanácsolni, hogy várj még 2-3 napot és csinálj még egy tesztet, ha az is negatív lesz esetleg, akkor menj el dokihoz, hogy mégtutibb legyen a dolog! Drukkolok neked a babához! :)
mostár ne csigázz:) én a helyedbe ünnepek után le mennék egy vérvételre , az tutira mutatná hogy mi a helyzet , szoritok továbbra is :) 2.:)
A kérdező hozzászólása: Kedden, vagy szerdán megyek nõdokihoz, mert már én sem bírom idegekkel. Azóta még egytizedet felvándorolt a hõm, :) de ne merem beleélni magam! :) Majd írok, mi volt! Köszi, hogy mellettem vagy :) Kellemes húsvétot! :)
VOLTÁL DOKINÁL? 2.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem télleg nem:) Elméletileg csütre:) Meglátjuk:)
NEM FOGSZ MEG BOLONDULNI , INKÁBB MOST NYUGI:) Mikorra érkeznek a tesztek? A második:)
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy megjött! :( De gondolj arra, hogy új hónap, új remények! Nekem még ma se jött meg, a hõm felment egy tizedet! Rendeltem 10es érzékenységû tesztet, megfogadtam, h az megjön, csak akkor tesztelek. Reggel volt émelygés, szédülés. Majd meglátjuk! Asszem meg fogok bolondulni... :(
a második válaszoló vagyok , meg jött ma éjjel :( neked szoritok és irj
A kérdező hozzászólása: Várj te s pár napot, reméljük mindketten boldogok leszünk :)
A kérdező hozzászólása: Nayon sajnállak a veszteségedért :( Viszont most tiszta szívbõl drukkolok neked! :) Bízom mindkettõnk örömében! :) Majd írd meg, hogy a 2. teszt mit mutatott! Nagyon bízom a pozitívunkban! :)
A kérdező hozzászólása: Én is remélem! Drukkolok! :)
A kérdező hozzászólása: Te mikor tesztelsz? Vannak tüneteid?
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyosak vagytok, picit jobb kedvem lett! Eddig fehér volt a folyásom, tegnap picit barnás lett. Tehát nem tudom, mi van :( Nem szokott ilyen barnás lenni! :( Annyira hittem ebben a reggeli tesztben! Direkt vettem Clearbluet, mert valahogy az mindenkinek pozitív :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, nincs baba:( Van egy 18mmes tüszõm, és egy hónapom, hogy megjöjjön. Ha nem, kontrol, stb :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!