Találatok a következő kifejezésre: Lehet korai tünete (42 db)

A farkasvakság lehet korai tünete a teljes vakságnak, illetve összefüggésben áll-e a két dolog?

17/L

Legjobb válasz: Olvasd el amit a karotinokról és az A vitaminról tudni lehet a neten és rájössz,hogy a kérdésed butaság.

Olvasd el amit a karotinokról és az A vitaminról tudni lehet a neten és rájössz, hogy a kérdésed butaság.
Nem! A farkasvakság A vitaminhiány miatt van és csak gyenge megvilágításnál jelentkezik jó napsütésben nem. Idõközönként A vitamint kell szedni két hónap alatt feltöltõdik a szervezet A vitaminnal és elég hosszú ideig van hatása.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat...
akkor én is össze zavarodtam :S Akkor nincsen "hosszútávú" farkasvakság? Csak azért mert apumnak nappal nagyon jó a szeme viszont amint el kezds sötétedni, szinte semmit sem lát. Pedig vitaminokat is szed. Meg sportol is (sulyemelõ). Bocsi. :S
Az a farkasvakság amikor gyenge fényben lát rosszul valaki. És akkor A vitamin kapszulát kell szedni egy bizonyos mennyiség alatt nem érdemes ehhez van direkt kapszula.
Van olyan látászavar, ami farkasvaksággal kezdõdik, és látótérkieséssel folytatódik. A teljes vakság ritka ebben a betegségben.
Jaj, nem is olyan ritka a teljes vakság ebben a betegségben. A neve retinitis pigmentosa.

Parkinson kór tünete lehet?

A párom pár napja azt vette észre, hogy nyugodt állapotában néha nagyon remeg a kisujja, utána olvastam, hogy milyen oka lehet, és azt találtam, hogy talán a Parkinson kór korai tünete, igaz csak 24 éves, de ilyen is meg esik, pl Michael J Fox-nál, 30 évesen diagnosztizálták. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: ezt így nem lehet eldönteni, csak neurológiai vizsgálattal, ami nézi vizsgálja a tüneteket. A Parkinson kórnak nem csak a remegés a tünete.

ezt így nem lehet eldönteni, csak neurológiai vizsgálattal, ami nézi vizsgálja a tüneteket. A Parkinson kórnak nem csak a remegés a tünete.
komplexen vizsgálja a tünteket---ezt akartam írni.

Terhesség korai tünete lehet a hüvelygyulladás szerű tünetek? Minimális fehér folyás, fürdés közben csípi a tusfürdő ott. Volt már valakinek hasonló?

Legjobb válasz: ez nem hiszem hogy terhesség tünet lenne.inkább tényleg csak hüvelygyulladásod van vagy elkaptál valamit.menj el egy nõgyógyászhoz?egyébként késett a menszeszed?

ez nem hiszem hogy terhesség tünet lenne.inkább tényleg csak hüvelygyulladásod van vagy elkaptál valamit.menj el egy nõgyógyászhoz?egyébként késett a menszeszed?
Nem hiszem:) Nekem mindig csípi a tusfürdõ, ezért hasznlok intim lemosót. A hüvelygyulladás szerû tünetk meg nyilván hüvelygyulladásra utalnak, úgyhogy látogass meg egy nõgyógyászt.
Nem, ez egyértelmûen valami fertõzés. De sem a tusfürdõ, sem az intim lemosó nem ajánlott. Legjobb a babaszappan.
A kérdező hozzászólása: még nem késett, kb 5 napom van még a nemvártig. nekem nem szokta csípni. Akkor val.szeg ez már a menszesz hírnöke lesz :(
3-as, akkor miért az a neve? :)

Lyme-kórnak lehet hasmenéses tünete?

2 napja hasmenessel kuszkodok ami eddig szokott segíteni ilyenkor nem segitett. Ma furdesnel észrevettem oldalamon egy kullancs kihuztam és utána gondolkoztam hogy esetleg összefüggésbe lehet.

Legjobb válasz: Ilyen gyorsan még biztosan nem okozna tünetet, sokkal hosszabb a lappangási ideje. Figyeld a kullancs helyét, ha valami gyanús tünet jelenne meg, akkor menj orvoshoz! (A szúnyogcsípésnél nem nagyobb pirosodás, pukli még normális, de ha nagyobb piros folt lesz, akkor orvos.) Egyébként hol szedted össze? Tegnap én is kirándultam, de még a fél hegyen térdig érõ hó volt. Mégis elõjöttek volna már a kullancsok?

Ilyen gyorsan még biztosan nem okozna tünetet, sokkal hosszabb a lappangási ideje. Figyeld a kullancs helyét, ha valami gyanús tünet jelenne meg, akkor menj orvoshoz! (A szúnyogcsípésnél nem nagyobb pirosodás, pukli még normális, de ha nagyobb piros folt lesz, akkor orvos.) Egyébként hol szedted össze? Tegnap én is kirándultam, de még a fél hegyen térdig érõ hó volt. Mégis elõjöttek volna már a kullancsok?
Nem! Ha netán Lyme fertõzést /ami még mindig nem Lyme kór!/ kaptál, azt a kihúzott kullancs helyén, esetleg másutt a testeden egy elég nagy /fél tenyérnyi/ céklapiros folt jelzi. A foltnak nincs párja, tehát magányos, egy darab folt. Ekkor azonnal menj az infectológiára, ahol elvégzik a szükséges vizsgálatokat.
Második vagyok. Nekem volt Lyme-fertõzésem, de a Lyme-kór szerencsére még nem alakult ki nálam.
A kérdező hozzászólása: Zala megyében lakom és mi is hegyen jartunk de itt nincsen már hó. Ma is 18 fok volt.

Voltam dokinál, 4hetes+4napos vagyok elméletileg, nem látott még semmit, mellem nagyon nő és fáj sok tünetem van. Lehet korán mentünk? 2 hét múlva vár vissza.

Legjobb válasz: Szia!Ilyenkor a doki csak a megvastagodott méhnyálkahártyát látja.Ez ilyenkor természetes,hogy nem látott semmit, még korai.Valószínûleg 2 hét múlva lesz petezsák és szikhólyag és embrió. Esély van rá,hogy pulzálni fog a szíve,de ha nem ne ijedj meg.Változó,hogy kinek mikor (hány hetesen) pulzál.Nekem 7 hét után.Vigyázz Magadra! 20 hetes

Szia!Ilyenkor a doki csak a megvastagodott méhnyálkahártyát látja.Ez ilyenkor természetes, hogy nem látott semmit, még korai.Valószínûleg 2 hét múlva lesz petezsák és szikhólyag és embrió. Esély van rá, hogy pulzálni fog a szíve, de ha nem ne ijedj meg.Változó, hogy kinek mikor (hány hetesen) pulzál.Nekem 7 hét után.Vigyázz Magadra! 20 hetes
A kérdező hozzászólása: Most megnyugtattál!Kicsit megijedtünk, mert mondom a melleim nagyon nõnek, más a formájuk, folyton eszek, hasszúrka is volt.. 7-8 teszt pozitiv..tehát azt mondod két hét múlva valószínûleg látszódnia kell? Köszönöm hogy válaszoltál:) Sok egészséget nektek:)
Szia!Az elsõ válaszoló vagyok.A tüneteid normálisak.Egyél nyugodtan :-) A hasszurkálás arra utal, hogy érzi a szervezted a terhességet.2hét múlva már az orvosnak is látnia kell valamit az UH-n :-)
Ne aggódj, ott a baba. Én is 4+4 hetes voltam mikor elõször uh-ra mentem mert volt 1-2 csepp barnás vér. A doki mondta hogy nagyon vastag a nyálkahártyám, és jó keresgélés után talált egy 3mm-es pöttyöt. De õ kitartóan kereste vagy 10 percen keresztül. Ha 2 hét múlva mész már valószínû szívmûködés is lesz, nekünk is volt akkor. :) Gratulálok a babához! 13 hetes kismami :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen neked is a választ:) Majd írok 2 hét múlva mit sikerült:) Sok erõt, egészséget nektek:)

Beágyazódás idején már változhat a mellek mérete? Lehet ilyen korán tünetem?

Amennyiben "sikeres" a hónapunk, mostanában kellene a naptár szerint beágyazódni a kis pöttömnek. Semmi tünetem nincs, csak a melleim érzékenyek és sokkal teltebbek.

Legjobb válasz: A ciklus második felében a szervezet arra készül, hogy létre hozza azokat a feltételekez ami a terhességhez szükséges. Ez a felkészülés mindenkinél megtörténik függetlenül attól, hogy van-e elméleti esély egy terhesség létre jöttére vagy egyáltalán nincs. A vérzés elmaradása elõtti tüneteteket nem lehet és nem is kell mérvadónak tekinteni, ezek nagyjából egyformák terhesség vagy nem terhesség esetén is. A megfogalmazást mástól loptam, de ettõl még teljesen helytálló az, hogy "minden menstruáció egy elmaradt terhesség is egyben".

A ciklus második felében a szervezet arra készül, hogy létre hozza azokat a feltételekez ami a terhességhez szükséges. Ez a felkészülés mindenkinél megtörténik függetlenül attól, hogy van-e elméleti esély egy terhesség létre jöttére vagy egyáltalán nincs. A vérzés elmaradása elõtti tüneteteket nem lehet és nem is kell mérvadónak tekinteni, ezek nagyjából egyformák terhesség vagy nem terhesség esetén is. A megfogalmazást mástól loptam, de ettõl még teljesen helytálló az, hogy "minden menstruáció egy elmaradt terhesség is egyben".
az elsõnek teljesen igaza van. meg ha most ágyazódik még csak be akkor kell egy pár nap hogy tünetek is legyenek, hiszen utána kezd csak el változni a szervezetedben a hormonháztartás ami a tüneteket okozza :)

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolo

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolom el kell mennem orvoshoz, de addig tehetek valamit? A Premens tabletta az én esetemben is alkalmazható, vagy esetleg valami más? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolo

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolom el kell mennem orvoshoz, de addig tehetek valamit? A Premens tabletta az én esetemben is alkalmazható, vagy esetleg valami más? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

A hátam, a gerincem körül (váll magasságban) nyilaló fájdalmat érzek pár napja, és nagyon kegyetlen, mozdulni is alig bírok tőle olykor. Minek lehet a tünete ez?

Kisugárzik sokszor a jobb lapockám felső részéhez, és ha fölemelem a jobb karom, a fejem egy centit sem bírom előre vagy hátra biccenteni, annyira belenyilal és fáj.

Legjobb válasz: Ez egy nagyon jó találós kérdés. Érdemes lenne feltenni az ortopédián, vagy egy gyógymasszõrnek.

Ez egy nagyon jó találós kérdés. Érdemes lenne feltenni az ortopédián, vagy egy gyógymasszõrnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!