Találatok a következő kifejezésre: Lehet katolikus olyan a (3 db)

Miért nem a hitoktatót kérdezitek meg vagy a plébánost?
A keresztelést a nagyobb keresztény egyházak elismerik kölcsönösen, de lehet, hogy valami spéci szertartással át kell térnie a katolikus hitre.
a keresztség érvényes

Lehet katolikus esküvőn olyan a tanum, aki elvált?

Legjobb válasz: Igen ,lehet!!!A tanu az nem egy hazaspar ,az egy szemely es lehet barki !csak aki elvalt az nem aldozhat templomba,meg nem gyonhat!persze ha a pap nem ismeri akkor,meg is gyonhat,baris azthiszem! SOK BOLDOGSAGOT!!

Igen , lehet!!!A tanu az nem egy hazaspar , az egy szemely es lehet barki !csak aki elvalt az nem aldozhat templomba, meg nem gyonhat!persze ha a pap nem ismeri akkor, meg is gyonhat, baris azthiszem! SOK BOLDOGSAGOT!!
Úgy tudom, nem lehet bárki templomi esküvõi tanú. Mi pár hónapja házasodtunk, és nagyon szigorúan vette a pap a szabályokat. Persze lehet, hogy vannak lazább papok is. Érdelkõdj abban a templomban, ahol esküdni akartok. Ott úgyis mindent elmondanak.
Lehet elvált személy a tanu. 3 éve volt az esküvõm, és az Atya meg sem kérdezte, hogy a tanum házas-e vagy elvált.

Lehet olyat, hogy a gyerkőcöt katolikusnak szeretnénk keresztelni, de a keresztszülő mondjuk református?

Legjobb válasz: Nálunk ez volt a helyzet. A keresztanya református. A katolikus pap annyit engedélyezett, hogy a ceremónián úgy vett részt a keresztanya, mintha hivatalosan õ lenne a keresztanya, de a papírokra csak tanúként lett felvezetve. A katolikus egyház hivatalosan nem engedheti, hogy a keresztszülõ más vallású legyen. A keresztszülõnek igazolnia kell a keresztlevéllel, illetve az elsõáldozási papírjával, hogy római katolikus!

Nálunk ez volt a helyzet. A keresztanya református. A katolikus pap annyit engedélyezett, hogy a ceremónián úgy vett részt a keresztanya, mintha hivatalosan õ lenne a keresztanya, de a papírokra csak tanúként lett felvezetve. A katolikus egyház hivatalosan nem engedheti, hogy a keresztszülõ más vallású legyen. A keresztszülõnek igazolnia kell a keresztlevéllel, illetve az elsõáldozási papírjával, hogy római katolikus!
Bár ez nam a "normaszerint" van, de az a legjobb, ha az illetékes papot kérdezed meg. Nem mindenhol egyforma a dolog megítélése.
Úgy tudom hivatalosan csak bérmálkozott Római katolikus lehet keresztszülõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!