Találatok a következő kifejezésre: Lehet később abból ha a 2 (1 db)

Lehet később hátrányom abból ha a 2 hónapos babámat igény szerint szoptatom?

Ha napközben fél óránként kér de csak pár kortyot,akkor kap. Nem nézem az órát és csak anyatejet adok neki szomjoltásra is. Éjjel csak kétszer kel.

Legjobb válasz: Nagyon jól teszed hogy mindig adsz a kicsidnek amikor csak kéri. Semmiféle hátrányba nem kerülsz, sõt a babádnak is és neked is a legjobb hatás ha igény szerint szopiztathatsz. Kívánom neked hogy sokáig tartson az örömteli szoptatás, és szép egészséges legyen a kisbabád.

Nagyon jól teszed hogy mindig adsz a kicsidnek amikor csak kéri. Semmiféle hátrányba nem kerülsz, sõt a babádnak is és neked is a legjobb hatás ha igény szerint szopiztathatsz. Kívánom neked hogy sokáig tartson az örömteli szoptatás, és szép egészséges legyen a kisbabád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépem a megnyugtató választ!
Szerintem lehet hátrányod belõle. Mondjuk, ha el akarsz menni vásárolni, akkor vállalnod kell azt a "kockázatot", hogy a babád bármikor kérheti a cicit. Ebben az esetben meg kell szoptasd a boltban vagy az utcán vagy a parkban... Szerintem az igény szerint szoptatott babák teljesen kiszámíthatatlanok, és amelyik szülõ ezt az etetési formát választja, annak számolnia kell azzal is, hogy bármikor a babája rendelkezésére kell állnia. Ha te ezt tudod vállalni, akkor jó az igény szerinti szoptatás, ha szeretnél rendszerességet az életetekben, akkor szoptasd 3 óránként.
Az a legjobb a babának, ha igény szerint szoptatod. Általában Te sem órára eszel és Neki még nagyon jól mûködnek az ösztönei (még nincsenek "elrontva"), így tökéletesen tudja, mikor kell ennie-innia. Jobban, mint Te vagy az óra, vagy bárki. Idõvel az igény szerint szoptatott babáknál is kialakul egyfajta rendszer, bár aztán a fejlõdési ugrások, vagy az idõjárás belekavarhat, de ez nem baj! Nagyon jól csinálod, csak tarts ki és bátran hallgass az anyai ösztöneidre!
A kérdező hozzászólása: Nem szoptatom 3 óránként és 2 óránként sem, mert a babám nem így kívánja és nem is ez volt a kérdésem!!! Ami a bevásárlást illet mindíg viszem magammal(persze nem a nagy melegben), de elõtte megetetem és szépen elnézeget, vagy elalszik a babakocsiba. Egyszer sem kellett még a bolt közepén, vagy az utcán szoptatnom. Nem ilyen hátrányokra gondoltam, mert ha csak ezek lehetnek, akkor nyert ügyem van. Azért kösz.
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszadónak is nagyon köszönöm a választ!
Lehet ezen meg fogsz sértõdni, pedig nem ez a célom, de szerintem lehet belõle hátrány. Mégpedig az, hogy lehet, hogy késõbbiekben sem lesz rendszer az étkezésében. Manapság sok nagyobb gyerek is össze-vissza eszik, gyakorlatilag egész nap. Ami már semmiképp nem mondható egészségesnek. Az sem igaz, hogy a felnõttek igény szerint esznek, hiszen normális esetben kell lennie reggelinek, ebédnek, vacsorának. Szerintem az az egészséges, ha a rendszert már kiskorban megtanulják. De úgy csinálod, ahogy akarod. Ez csak az én meglátásom. Remélem nem sértettelek meg, de végülis azért kérdeztél, hogy válaszoljunk, ez is egy válasz volt.
Én semmiféle hátrányt nem éreztem és igény szerint szoptattam. ha 4-5 óránként kért, akkor kapott, ha hamarabb, akkor hamarabb. Nem érdekeltek a megszólások és a védõnõ sem, miszerint keltsem fel és igenis 3-óránként ciciztessem. Egyszer megtettem. Eredmény egy nyûgõs, nyavalygós csecsemõ, aki egyáltalán nem kért enni és visszaaludni sem tudott. onnantól pár napra felborult a megszokott életünk. vannak babák, akik nagyobb étvágyúak, és az is lehet, hogy a mama teje, bár megfelelõen táplálkozik nem elég kielégítõ a babának. Azok a babák többször kérnek enni. És ha kielégítjük ezt az igényét, abban mi lehet a rossz? Szerintem semmi. A kialakult helyzetet, hogy üvölt az utcán, vagy a boltban, lehet orvosolni. Senki sem fogja kiutálni a sírós csecsemõt.
A fiam másfél éves koráig igény szerint szopizott (akkor magától hagyta abba). Most két éves és reggelizik, ebédel, vacsorázik, közte uzsonnára eszik gyümölcsöt, kialakult a rendszer az étkezésében, alvásában, mindenben, amiben kell. Az igény szerinti szoptatás nem jelenti azt, hogy minden "ahogy esik úgy puffan" módon alakul innentõl a család életében. A babának a legjobb, ha igény szerint szopizhat. (Én személy szerint vállaltam volna tovább is, de a fiam másképp döntött.)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nagyon rossz anya vagyok, vagy más is van így?

Most 6hetes a lànyom a nagyobb 4 éves lesz,az a bajom hogy kevés idö jut a nagyra,mindig hív hogy jàtszak de alig jutok hozzà,mert a kicsi folyton szopizna,tegnap megelégeltem és adtam neki tàpszert,ami utàn persze aludt,de én nagyon rosszul éreztem magam.mit tehetnék hogy vàltozzanak a dolgok?

17

Túl erős tej? ! Most komolyan ilyen is létezik?

Én már nem is tudok mit szólni ehhez: Lányom 20 hetes 9010 gramm, nem mondom, jó húsban van de hosszra is nagy. Erre anyám elkezdte, hogy most már aztán kezdjek hozzátáplálni, mert túl erős a tejem, el fog hízni a kicsi, és emiatt nem fordult még át. Amúgy erről beszéltem a védőnővel, megnézte, és mondta hogy oké, hogy nem fordul át, de háton fekve magától próbál felülni (mintha felüléseket csinálna:D) szóval nem gyenge a gerince. Valaki nyugtasson meg, hogy rendben van a lányom.

10

Milyen mellszívót ajánlotok? Elektromost, kézit? Biztosan szükség lesz majd rá, ha megszületik a pici?

Medela elektromost néztem egyelőre ki, de egyelőre tájékozódom.

8

Budapesten hol és milyen feltételekkel lehet mellszívot bérelni?

kérdeztem a védõnõt es 2számot mondott, egyik helyen már nem foglalkoznak vele, másik meg fel se vette. vagy inkább venni érdemes?mit gondoltok???

5

1, 5 éves kizárólag cicin elalvó gyerek leszoktatása a szopizásról?

a kislányom csak cicin tud elaludni (ez lehet az én hibám, de így alakult ki születésétől kezdve) éjszaka folyamán is többször kell és csak cicin hajlandó elaludni, már próbálkoztam ringatással simogatással, de nem használt ez rendszerint sírásba torkollott, esetleg valakinek módszer ötlet hogy próbálkozzak elaltatni a gyereket cici nélkül???
köszönöm a válaszokat

1

Zalaegerszegen hol lehet kapni görögszéna kapszulát?

2

Begyulladt mellbimbóra mit ajánlotok?

Sziasztok! Koraszülött ikeim vannak inkubatorban. Géppel fejem nekik a tejet és a mellemet teljesen kidörzsöli a gép, Garmstannal Kenem, de nem az igazi

7

Szoptatás alatti kívánósság? Van még valaki akinek szoptatás alatt fokozódott?

terhesség alatt is sok mindent kívántam, de most szoptatás alatt ez hatványozódott. soha nem voltam csokis, de most veszettül imádom. (terhesség gyanúja nem áll fönt, szülés óta még nem voltunk együtt a párommal)
más is van így rajtam kívül?

8

Tudom, hogy az anyatejet 24órán keresztül lehet tárolni sima hűtőben, de ezt halálosan komolyan kell venni? Tehát ha nekem 26-27órát van a hűtőben, mert az alatt gyűlik össze fagyasztani való mennyiség, akkor az már nem jó?

4

Aki szoptatás alatt egyáltalán nem fogyott vissza, lement utána az a plusz kiló?

Van itt még olyan rajtam kívül,aki szoptatás alatt egy dekát sem fogyott? 5 hós a babám, csak szopizik. 53 kiló voltam terhesség előtt,most meg 68.Mindenhol azt olvasom hogy olvadnak le a kilók szoptatás alatt az anyukákról, hát rólam nem..Nem eszem mást, vagy többet mint annakelőtte,de úgy látszik ez most nem jó. Már kezdtem unni,ezért megpróbáltam kevesebbet enni,ill elhagyni a kenyeret, de akkor meg kevesebb lett a tejem hiába ittam sokat. Meg az a helyzet, hogy azért egészségesen enni elég sokba kerül főleg így télen. Ha egész nap zöldséget meg gyümölcsöt,kis husit ennék..kb 10 percenként éhes lennék és a gatyám is rámenne.

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!