Találatok a következő kifejezésre: Lehet később abból ha a 2 (1 db)

Lehet később hátrányom abból ha a 2 hónapos babámat igény szerint szoptatom?

Ha napközben fél óránként kér de csak pár kortyot,akkor kap. Nem nézem az órát és csak anyatejet adok neki szomjoltásra is. Éjjel csak kétszer kel.

Legjobb válasz: Nagyon jól teszed hogy mindig adsz a kicsidnek amikor csak kéri. Semmiféle hátrányba nem kerülsz, sõt a babádnak is és neked is a legjobb hatás ha igény szerint szopiztathatsz. Kívánom neked hogy sokáig tartson az örömteli szoptatás, és szép egészséges legyen a kisbabád.

Nagyon jól teszed hogy mindig adsz a kicsidnek amikor csak kéri. Semmiféle hátrányba nem kerülsz, sõt a babádnak is és neked is a legjobb hatás ha igény szerint szopiztathatsz. Kívánom neked hogy sokáig tartson az örömteli szoptatás, és szép egészséges legyen a kisbabád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépem a megnyugtató választ!
Szerintem lehet hátrányod belõle. Mondjuk, ha el akarsz menni vásárolni, akkor vállalnod kell azt a "kockázatot", hogy a babád bármikor kérheti a cicit. Ebben az esetben meg kell szoptasd a boltban vagy az utcán vagy a parkban... Szerintem az igény szerint szoptatott babák teljesen kiszámíthatatlanok, és amelyik szülõ ezt az etetési formát választja, annak számolnia kell azzal is, hogy bármikor a babája rendelkezésére kell állnia. Ha te ezt tudod vállalni, akkor jó az igény szerinti szoptatás, ha szeretnél rendszerességet az életetekben, akkor szoptasd 3 óránként.
Az a legjobb a babának, ha igény szerint szoptatod. Általában Te sem órára eszel és Neki még nagyon jól mûködnek az ösztönei (még nincsenek "elrontva"), így tökéletesen tudja, mikor kell ennie-innia. Jobban, mint Te vagy az óra, vagy bárki. Idõvel az igény szerint szoptatott babáknál is kialakul egyfajta rendszer, bár aztán a fejlõdési ugrások, vagy az idõjárás belekavarhat, de ez nem baj! Nagyon jól csinálod, csak tarts ki és bátran hallgass az anyai ösztöneidre!
A kérdező hozzászólása: Nem szoptatom 3 óránként és 2 óránként sem, mert a babám nem így kívánja és nem is ez volt a kérdésem!!! Ami a bevásárlást illet mindíg viszem magammal(persze nem a nagy melegben), de elõtte megetetem és szépen elnézeget, vagy elalszik a babakocsiba. Egyszer sem kellett még a bolt közepén, vagy az utcán szoptatnom. Nem ilyen hátrányokra gondoltam, mert ha csak ezek lehetnek, akkor nyert ügyem van. Azért kösz.
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszadónak is nagyon köszönöm a választ!
Lehet ezen meg fogsz sértõdni, pedig nem ez a célom, de szerintem lehet belõle hátrány. Mégpedig az, hogy lehet, hogy késõbbiekben sem lesz rendszer az étkezésében. Manapság sok nagyobb gyerek is össze-vissza eszik, gyakorlatilag egész nap. Ami már semmiképp nem mondható egészségesnek. Az sem igaz, hogy a felnõttek igény szerint esznek, hiszen normális esetben kell lennie reggelinek, ebédnek, vacsorának. Szerintem az az egészséges, ha a rendszert már kiskorban megtanulják. De úgy csinálod, ahogy akarod. Ez csak az én meglátásom. Remélem nem sértettelek meg, de végülis azért kérdeztél, hogy válaszoljunk, ez is egy válasz volt.
Én semmiféle hátrányt nem éreztem és igény szerint szoptattam. ha 4-5 óránként kért, akkor kapott, ha hamarabb, akkor hamarabb. Nem érdekeltek a megszólások és a védõnõ sem, miszerint keltsem fel és igenis 3-óránként ciciztessem. Egyszer megtettem. Eredmény egy nyûgõs, nyavalygós csecsemõ, aki egyáltalán nem kért enni és visszaaludni sem tudott. onnantól pár napra felborult a megszokott életünk. vannak babák, akik nagyobb étvágyúak, és az is lehet, hogy a mama teje, bár megfelelõen táplálkozik nem elég kielégítõ a babának. Azok a babák többször kérnek enni. És ha kielégítjük ezt az igényét, abban mi lehet a rossz? Szerintem semmi. A kialakult helyzetet, hogy üvölt az utcán, vagy a boltban, lehet orvosolni. Senki sem fogja kiutálni a sírós csecsemõt.
A fiam másfél éves koráig igény szerint szopizott (akkor magától hagyta abba). Most két éves és reggelizik, ebédel, vacsorázik, közte uzsonnára eszik gyümölcsöt, kialakult a rendszer az étkezésében, alvásában, mindenben, amiben kell. Az igény szerinti szoptatás nem jelenti azt, hogy minden "ahogy esik úgy puffan" módon alakul innentõl a család életében. A babának a legjobb, ha igény szerint szopizhat. (Én személy szerint vállaltam volna tovább is, de a fiam másképp döntött.)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szoptatás alatt renszertelen menstruáció normális?

Eddig háromszor jött meg, kisfiunk 8 hónapos. Az elsô nem is tartott csak vagy három napig, de sok volt. A második már " rendes" volt. A harmadik nagyjából akkor jött, amikor az elôzô, de most meg semmi. Vèdekezünk, elvileg terhes nem lehetek.

1

Mi történt a mellemmel?

Kislányom dél óta nem szopizott ..:( 4 hónapos. Most annyira be van durranva a bal mellem, meg fáj is. Próbáltam kimasszírozni tusolás közben, aztán meg fejni, de csak csöpög, szinte alig jön valami, pedig teljesen fel van telve. Ezt nagyon nem értem! Mi történt? Mit csináljak???

6

Miért ellenjavallt a grapefruitmag-kivonat szoptatás alatt?

Egy IBCLC-s tanácsadót kérdeztem, ő azt mondta, fogyasszam nyugodtan. A betegtájékoztató viszont tiltja, miért? Szimpla érdeklődés ez a részemről, mert a tanácsadóra hallgatok ez ügyben.

1

Szoptatás mellett terhesség?

Sziasztok.
Lányom most 9 hónapos, még szopizik éjjel, és reggel.
A havi vérzésem még nem jelentkezett.
Mostanában ingerlékenyebb vagyok, szúrkál a hasam. Egyszer kétszer hányingerem szokott lenni, Nektek hasonló tapasztalat? Ja és tele lett pattanással az arcom és nyakam.
Ne írjátok hogy csináljak tesztet, nem tudok most venni majd csak jöv. héten. Addig várom a véleményeket :Ö

12

Ezzel most tényleg ártottunk a gyereknek, vagy csak anyósom hőzöng?

Nem biztos hogy a legjobb kategória...
Miután a lányunk elmúlott két éves és éjszaka is száraz lett, úgy gondoltuk a férjemmel, hogy itt az ideje leszokni a cumiról is.
Fokozatosan eljutottunk odaáig, hogy a kiscsaj csak éjszakára kapott cumit.
Viszont itt megfeneklettünk. Ezért kitaláltam egy meselényt, a cumimanót, aki a kisbabáknak elviszi a cumit a nagy gyerekektól. Meséltem neki egy nagylányról, aki odaadta a cumiját a cumimanónak, hogy A Lizababának(neki) legyen cumija, mert a Lizababa nagyon sírt. A történet vége az volt, hogy a Lizababa nagylány lett, és a cumimanó szeretné elvinni a cumikat a sírós kisbabáknak.
(eközben a cumik számát lecsökkentettük egy darabra)
Ha útközben hallottunk sírni egy babát, mindig beleszuggeráltam, hogy biztosan meg fogja látogatni a babát a cumimanó...
Bevett szokássá vált, hogy kiraktuk az asztalára az utolsó cumit, de éjjel valahogy a szájába vándorolt :)
Míg végül elaludt nélküle és a "cumimanó" elvitte.
Most is van néha, hogy az esti rituálénál (bili, fürdés, ivás, pizsoma, fogmosás, ének, takaró, puszi) után kéri a cumit, de akkor mindig emlékeztetem rá, hogy elvitte a cumit a cumimanó egy sírós kisbabának.
Anyós szerint ezzel kínozzuk a gyereket, mert majd abbahagyja ha akarja.
Viszont a húgocskám 6 éves koráig aktívan cumizott, most 11 és még mindig rajta van a "cumika" gúnynév.

11

Tudtátok, hogy nem kerül semmibe az ANYATEJ?

(Azoknak írom, akiknek fontos lenne, h a kicsi anyatejet kapjon, de nincs az Anyukának!)

Amit sajnos sehol nem "reklámoznak": az OEP- fizeti!

Annyi dolgod van (ha kapni szeretnél), hogy beszélsz a gyermekorvosoddal, hogy szükséged van rá, és írja fel vényre. Feltétele :
- a baba 9hónapos koráig írható fel
- napi 800ml a max. mennyiség, amit fizetnek(ezen felül saját költség)
A többi már menni fog, főleg, ha a védőnőd segít benne. Rajta keresztül fog ezután zajlani. Neki kell leadni a vényt + a papírt, amit vezettek a tejet adó anyukával(leadott mennyiségről). Õ pedig beküldi az OEP-nek, aki kb 1 hónapon belül utalja a leadó anyukának a pénzt.

Ha leadó szeretnél lenni: ugyancsak a védőnővel kell beszélni, hogy van felesleges tejcsid, amit felajánlasz. El kell végezned egy AIDS- tesztet (bőrgyógyászaton vérvétel, 2hét az eredmény), széklet vizsgálatot, tüdőszűrést, és még két eredmény szükséges, amit már a terhesség alatt elvégeznek. (Wa, Hepatitis) Semelyik vizsgálathoz nem kell beutaló, és fizetni sem kell értük.

Így mindenki jól jár. A Kapó nem fizet, a Leadó pedig nem ingyen adja oda.

Ez persze közös megegyezés alapján jöhet csak létre. Ha úgy gondolod, hogy nem steril körülmények között történik a fejés, tárolás, természetesen nem kell elfogadnod.

Én leadó vagyok már 2,5 hónapja. Mi a fogadó anyukával előtte találkoztunk, körülnézett nálunk. Megbizonyosodott róla, h nem lesz gond.

Ha fontos számotokra is, hogy anyatejet kapjon a pici, illetve, hogy ne a csapba öntsd ki/ vagy ne feleslegesen fagyaszd le, akkor érdemes utánajárni!

Remélem tudtam segíteni!

9

Ha igényli a baba nem baj ha 2 hónaposan 4 óránként eszik és az éjszakát átalussza?

2 hónapos babám kb. 2 hete 11-6-7ig alszik éjjel.Néhány napja pedig napközben is csak 4 óránként szopizik.Napközben egy mellből, este kettőből. Nem baj ha ilyen ritkán eszik?

3

Amíg csak terhes voltál, nem volt fura gondolat maga a szoptatás?

Arra gondolok, hogy a cicidet kell oda adni, esetleg hogy mások is látják majd ez miatt a cicidet! Vàltozott ez az érzés szülés utàn?

8

3 hetes a kisbabám, van olyan tápszer amit recept nélkül lehet venni neki?

6

Szoptatás közben ti is szoktatok netezni? Vagy csak én vagyok ilyen bolond?

Most is ciciztetek:)

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!