Találatok a következő kifejezésre: Lehet később abból ha a 2 (1 db)

Lehet később hátrányom abból ha a 2 hónapos babámat igény szerint szoptatom?

Ha napközben fél óránként kér de csak pár kortyot,akkor kap. Nem nézem az órát és csak anyatejet adok neki szomjoltásra is. Éjjel csak kétszer kel.

Legjobb válasz: Nagyon jól teszed hogy mindig adsz a kicsidnek amikor csak kéri. Semmiféle hátrányba nem kerülsz, sõt a babádnak is és neked is a legjobb hatás ha igény szerint szopiztathatsz. Kívánom neked hogy sokáig tartson az örömteli szoptatás, és szép egészséges legyen a kisbabád.

Nagyon jól teszed hogy mindig adsz a kicsidnek amikor csak kéri. Semmiféle hátrányba nem kerülsz, sõt a babádnak is és neked is a legjobb hatás ha igény szerint szopiztathatsz. Kívánom neked hogy sokáig tartson az örömteli szoptatás, és szép egészséges legyen a kisbabád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépem a megnyugtató választ!
Szerintem lehet hátrányod belõle. Mondjuk, ha el akarsz menni vásárolni, akkor vállalnod kell azt a "kockázatot", hogy a babád bármikor kérheti a cicit. Ebben az esetben meg kell szoptasd a boltban vagy az utcán vagy a parkban... Szerintem az igény szerint szoptatott babák teljesen kiszámíthatatlanok, és amelyik szülõ ezt az etetési formát választja, annak számolnia kell azzal is, hogy bármikor a babája rendelkezésére kell állnia. Ha te ezt tudod vállalni, akkor jó az igény szerinti szoptatás, ha szeretnél rendszerességet az életetekben, akkor szoptasd 3 óránként.
Az a legjobb a babának, ha igény szerint szoptatod. Általában Te sem órára eszel és Neki még nagyon jól mûködnek az ösztönei (még nincsenek "elrontva"), így tökéletesen tudja, mikor kell ennie-innia. Jobban, mint Te vagy az óra, vagy bárki. Idõvel az igény szerint szoptatott babáknál is kialakul egyfajta rendszer, bár aztán a fejlõdési ugrások, vagy az idõjárás belekavarhat, de ez nem baj! Nagyon jól csinálod, csak tarts ki és bátran hallgass az anyai ösztöneidre!
A kérdező hozzászólása: Nem szoptatom 3 óránként és 2 óránként sem, mert a babám nem így kívánja és nem is ez volt a kérdésem!!! Ami a bevásárlást illet mindíg viszem magammal(persze nem a nagy melegben), de elõtte megetetem és szépen elnézeget, vagy elalszik a babakocsiba. Egyszer sem kellett még a bolt közepén, vagy az utcán szoptatnom. Nem ilyen hátrányokra gondoltam, mert ha csak ezek lehetnek, akkor nyert ügyem van. Azért kösz.
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszadónak is nagyon köszönöm a választ!
Lehet ezen meg fogsz sértõdni, pedig nem ez a célom, de szerintem lehet belõle hátrány. Mégpedig az, hogy lehet, hogy késõbbiekben sem lesz rendszer az étkezésében. Manapság sok nagyobb gyerek is össze-vissza eszik, gyakorlatilag egész nap. Ami már semmiképp nem mondható egészségesnek. Az sem igaz, hogy a felnõttek igény szerint esznek, hiszen normális esetben kell lennie reggelinek, ebédnek, vacsorának. Szerintem az az egészséges, ha a rendszert már kiskorban megtanulják. De úgy csinálod, ahogy akarod. Ez csak az én meglátásom. Remélem nem sértettelek meg, de végülis azért kérdeztél, hogy válaszoljunk, ez is egy válasz volt.
Én semmiféle hátrányt nem éreztem és igény szerint szoptattam. ha 4-5 óránként kért, akkor kapott, ha hamarabb, akkor hamarabb. Nem érdekeltek a megszólások és a védõnõ sem, miszerint keltsem fel és igenis 3-óránként ciciztessem. Egyszer megtettem. Eredmény egy nyûgõs, nyavalygós csecsemõ, aki egyáltalán nem kért enni és visszaaludni sem tudott. onnantól pár napra felborult a megszokott életünk. vannak babák, akik nagyobb étvágyúak, és az is lehet, hogy a mama teje, bár megfelelõen táplálkozik nem elég kielégítõ a babának. Azok a babák többször kérnek enni. És ha kielégítjük ezt az igényét, abban mi lehet a rossz? Szerintem semmi. A kialakult helyzetet, hogy üvölt az utcán, vagy a boltban, lehet orvosolni. Senki sem fogja kiutálni a sírós csecsemõt.
A fiam másfél éves koráig igény szerint szopizott (akkor magától hagyta abba). Most két éves és reggelizik, ebédel, vacsorázik, közte uzsonnára eszik gyümölcsöt, kialakult a rendszer az étkezésében, alvásában, mindenben, amiben kell. Az igény szerinti szoptatás nem jelenti azt, hogy minden "ahogy esik úgy puffan" módon alakul innentõl a család életében. A babának a legjobb, ha igény szerint szopizhat. (Én személy szerint vállaltam volna tovább is, de a fiam másképp döntött.)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Normális dolog ha egy 2, 5éves gyerek tépi az anyja mellét a játszótéren, az meg megszoptatja? Engem marhára fusztrál!

Van egy kisfiú aki ennyi idős és még cicizik. Ha nyűgös meg kell szoptatni mert ordít,ha a játszótéren akkor ott! Ez engem baromira idegesít és sok más embert is,mert egy ekkora gyereknek már meg lehetne magyarázni hogy NEM! Főleg meg hogy látja a többi gyerek is,hiába le van takarva egy kendővel a cici meg a feje.
Nekem is van egy 3évesem és ha kérdezi nem tudok neki mit mondani,azt már nem is említem hogy minek egy ekkora gyereket szoptatni?!

15

Ki mit evett ma szopiztatós anyukák?

nem tudom már mit egyek, annyi mindent nem szabad...

8

Akik együtt alszotok a babával: hogy oldjátok meg a büfiztetést éjjel?

Háromhetes fiam alapvetően bölcsőben alszik, de éjjel magam mellé veszem, és fekve szoptatom. Van, hogy véletlen elalszom vele, és csak 2-3 óra múlva ébredek fel, amikor mocorog, mert újra megéhezett. Általában oldalt fekszik, amit bukik, az kifolyik a száján. De értelemszerűen a büfiztetés mint olyan kimarad. Ez nálatok is így van?

13

3 napja műtöttek melltályoggal (2dl genny jött le) most nyitva hagyták a sebet amiből ugyebár tej folyik . Ez normális? Akinek volt ilyen műtétje annak is folyt a sebből még napokig a tej? Amúgy elapasztás alatt állok-gyógyszeresen.

0

Na ehhez mit szóltok?

Törvényileg kötelezővé tehetik a szoptatást Venezuelában. A kormány így akarja elejét venni a „szabadosságnak” – egyre több nő mond le ugyanis a szoptatásról.

"Minden babának joga van az anyatejhez" - jelentette ki a venezuelai Egyesült Szocialista Párt jogásza, Odalin Monzon, amikor benyújtott a parlamentnek egy törvénytervezetet, amellyel nemcsak a tápszerreklámokat tiltanák be országszerte, de a cumisüveg használatát is, mégpedig azért, mert "a szeretet, az anyát és gyermekét összekötő legfontosabb kapocs néha elvész, mert a tápszert használó anyák nem érzik azt a melegséget, mint azok, akik a szoptatást választják".

9

Volt akinek szülés után is tartania kellett a terhességi cukor miatti diétát? Tudott mellette szoptatni? Volt elég teje?

0

Hogy tudnám "átállítani" a szopások gyakoriságát?

Babám 4 hónapos, igény szerint szoptatok. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nappal 3-4 óránként eszik, sőt, a kirándulások idején 5 órát is simán kibír, nem jelez. Ilyenkor 5-10 perc alatt végez, de előfordult, hogy hamarabb. Hiába kínálom újra, pár szívás után elfordul. A gond az, hogy esténként menetrendszerűen 2 óránként ébred, szopizva alszik vissza. Ez pedig kezd fizikailag kikészíteni :S Próbáltam, hogy 1 óráig is rajtahagytam az első ébredésekor, de nem aludt tovább akkor sem. Mit tudok még tenni? Egyáltalán létezik, hogy éjjel még ennyiszer megéhezzen? Vagy kevés a tejem estére? Tudok (lehet?) ezen változtatni? Vagy kinövi? Napközben nem nyűgös, fognak nincs jele.

7

Elválasztás időszakában vagyok, mar csak reggelente szopizott a fiam, de tegnap meg ma két korty után mar reggel is kikopte! Ennek vagy nem ennek köszönhetően, mostanra mar nagyon faj a bal mellem, sztem begyulladt! Mit kell csinálni?

1

Miért kell elítélni, lenézni, szidni, stb azt, aki nem tud szoptatni?

Én nem tudtam, csak 3 hónapig, mert alig volt tejem. Próbáltam teákat is , hogy hátha több lesz, de nem.
A gyerekorvos / védőnő először nem engedte a tápot, mert van ott annyi tej , hogy a gyerek ne haljon éhen! Szegény meg fél éjszakát végigsírta, mert éhes volt.
És itt is, meg a neten mindenhol azt olvasom, hogy milyen szar anya az, aki nem tud / akar szoptatni.

16

Szoptatás alatt híztatok, fogytatok vagy stagnált a súlyotok?

Első gyereknél zabáltam, híztam.
Másodiknál ettem mindent, csak nem kétpofára, fogytam pár kilót.
Most a harmadiknál odafigyelek (nem fogyózom csak egészségesen -teljes kiőrlésű kenyér,cukor helyett xilit..-) és stagnál.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!