Találatok a következő kifejezésre: Lehet kérni, a (1058 db)

Ha egy közjegyző által kiállított papírt elveszít az ember, azt ingyenesen újra lehet kérni a közjegyzőtől?

Vagy meg tudjátok mondani hová tehettem azt a rohadt papírt? :)

Legjobb válasz: Kérni ingyen lehet... de azt azért megpróbálhatod, hogy (hiteles) másolatot kérsz tõle. Már, ha ad ilyet.

Kérni ingyen lehet... de azt azért megpróbálhatod, hogy (hiteles) másolatot kérsz tõle. Már, ha ad ilyet.
Mivel a közjegyzõ pukizni is csak határozati számmal pukizhat, így a hiteles másolat kérése IS pénzbe kerül. Hívd fel a közjegyzõt, el fogja mondani, hogy mi a teendõd. Akár rendõrség is kellhet, ha olyan okiratot hagytál el... Balázs
A kérdező hozzászólása: Egy hagyatéki papírt hagytam el, és kocsi levizsgáztatásához kellene(hogy miért az hosszú :D)
Talán kétezer forint körüli összegért fogja neked pótolni a papírt. Keresd fel, és mondd el, hogy mit akarsz.
Biztos, hogy lehet kérni hiteles kiadmányt ami az eredetivel egyenértékû, hisz ez a közjegyzõ lényege, hogy nála ott az eredeti, amirõl hiteles másolatot tud adni. Hogy ingyen adna arra nem tenném a nyakam, de nem olyan vészes az ára.
"természetesen" van ellenértéke a hiteles, közjegyzõi pecséttel ellátott másolatnak függ a terjedelmtõl, oldalaktól 1000 Ft-tól a csillagos ég a határ...

A gyantázás 2. alkalomkor már kevésbé fáj? Ha nagyon nem bírom, meg lehet kérni a kozmetikust, hogy pihenjünk?

Legjobb válasz: Persze, meg lehet kérni. De szépen fokozatosan hozzá lehet valamennyire szokni. Biztos emlékszel, mikor elsõnek próbáltad kiszedni a szemöldököd csipesszel mennyire fájt egyetlen szál kitépése is. Aztán mennyire bele lehet jönni. A gyantázással is így van ez.

Persze, meg lehet kérni. De szépen fokozatosan hozzá lehet valamennyire szokni. Biztos emlékszel, mikor elsõnek próbáltad kiszedni a szemöldököd csipesszel mennyire fájt egyetlen szál kitépése is. Aztán mennyire bele lehet jönni. A gyantázással is így van ez.
A kérdező hozzászólása: Milyen igaz! :) Tényleg így volt a szemöldök csipeszeléssel. Azért mással csináltatom, mert nem merem magamnak letépni, próbáltam, de nem megy, csak szép óvatosan lehúztam végül a papírt. Ha le is tépném egyszer, tuti azonnal abbahagynám, sosem tudnám befejezni. Egyébként én úgy tudom, hogy minél határozottabban és gyorsabban tépik, annál kevésbé fáj, vagy nem így van? Köszönöm a válaszokat!
Nekem nem fájt kevésbé a 10. alkalommal sem. Viszont azt nem értem ha te nem bírod a fájdalmat akkor miért mással csináltatod, miért nem magadnak? Mert magadnak érzed, ha magad csinálod sokkal jobb, nem fáj annyira, megtanulod hogy jobb, ha lassan téped vagy ha gyorsan, ha ferdén ha így-úgy...stb. A kozmetikus csak minél gyorsabban végezni akar, nem vacakol hogy neked hogy jó.
Hát a 2. alkalom még legalább ugyanolyan lesz, mivel a szõrnövekedés ciklusos folymat, és most nagyobb részt nem ugyanazokat a szõröket fogják kitépni. :D Szorítsd össze a fogad, pár alkalom, és jobb lesz. Megkérni meg lehet, legfeljebb nemet mond, ha nagyon szoros neki a határidõ, és már 3 kuncsaft várakozik pl. De ha meg se próbálod, akkor sose tudod meg. :D Fáj, fáj, de azért túl lehet élni amúgy, nem? ;) Ha meg ennyire fáj, otthon inkább ne próbálkozz, mert úgyse jutsz a végére. :D Lassan meg végképp nem szabad tépni, mert nagyon csúnyán be tud gyulladni és tovább is szenvedsz vele. :S
Persze, hogy meglehet. Mikor elõször voltam, kb.13 évesen, még a könnyem is kicsordult, annyira fáj.Be is durrant az összes szõrtüszõ. Mára már nem fáj.Nem mondom, hogy jó érzés, mert kellemetlen, de nem fájdalmas. Nekem nagyon sokat ritkult a szõr, és sokkal puhább lett, nem olyan drótkefe szerû :D
A kérdező hozzászólása: Persze, túl lehet élni, csak nagyon-nagyon rossz. Köszönöm az õszinte választ! :)
A kérdező hozzászólása: Ennek örülök, akkor reménykedem, hogy egyre jobb lesz. :) Én is majdnem sírtam legelõször. :( Ha esetleg megkönnyezem a gyantázást, az nagyon gáz? Mit gondolna a kozmetikus? Köszönöm a választ! :)

Ha már egy jó ideje találkozgatok valakivel, de elméletben még nem vagyunk együtt, akkor számon lehet kérni a hűséget?

Legjobb válasz: Hát számon éppen nem kérném a srácot, ha olyat tenne, de lehet akkor vissza is táncolnék a dologból, hogyha már úgy érezném, hogy sínen vagyunk, és õ még mondjuk közben kitalálja, hogy kefél 1-2t valakivel. Azért egy idõ után, még ha "hivatalosan" nem is jártok, szerintem némi hûség jár a potenciális barátnak/barátnõnek így megelõlegezve. De ez az én véleményem. 22L

Minimálisan, inkább jelezni, hogy rosszul esik, ha másokkal is találkozgat. Én nem kérném számon, hiszen nem vagyunk egy pár.
Hát számon éppen nem kérném a srácot, ha olyat tenne, de lehet akkor vissza is táncolnék a dologból, hogyha már úgy érezném, hogy sínen vagyunk, és õ még mondjuk közben kitalálja, hogy kefél 1-2t valakivel. Azért egy idõ után, még ha "hivatalosan" nem is jártok, szerintem némi hûség jár a potenciális barátnak/barátnõnek így megelõlegezve. De ez az én véleményem. 22L
nem.
A kérdező hozzászólása: Õ megy gólyatáborba, nem én :) Az érdekelt, hogy ha esetleg történne valami, jogosan akadhatnék-e ki. De a válaszokból azt szûröm le, hogy nem.
Semmikor sem lehet számonkérni a hûséget!!!!!! Azért csak tenni lehet. Úgyhogy ne legyem lelkiismeretfurdalásod.
nem, de kapcsolatot sem kezdenék vele
A kérdező hozzászólása: Van szex is rendszeresen, csak eddig nem éreztük szükségesnek, hogy megbeszéljük, mit is akarunk kihozni ebbõl. Viszont holnap megy gólyatáborba, és nem tudom, mire számítsak...
Mi történt eddig köztetek? Amúgy szerintem nem nagyon lehet így számon kérni :S
Kábé három hónapig találkozgattunk a csajjal, nagyon bírtam, de nem akarta engedni a szexet, sõt igazából teljes bizonytalanságban tartott, hogy komollyá válik-e a dolog. Muszáj volt közben a szükségleteimet máshol kielégítenem, és nem volt lelkiismeret furdalásom miatta. Igaz, nem is meséltem ezt el neki. Aztán szorosabbá vált a viszonyunk, és akkor már nem kellett emiatt eljárnom sehova...
Nem. Maximum lelépsz, ha valami nem tetszik. szerintem nagyjából lehet tudni, kinek hol a határ. Így ha elég komolynak érzi a dolgot, nem kavar mással
ha nem a párod, akkor legfeljebb barát, vagy ismerõs... szóval ilyen mélységig lehet a hûséget számon kérni... nem azt, hogy kivel fekszik le, de ha megígéri, hogy találkoztok, és nem tartja be, mert valaki mással találkozik, akkor azért ugyanúgy kioszthatod... elvégre hülyére vett, és ezt egy barát nem teheti meg... ha akarod, ezt nevezheted hûségnek.
Szerintem, ha valaki komolyan gondolná a dolgok valakivel, akkor nem is érez indíttatást arra, hogy mással legyen. Ha mégis, akkor annyira nem lehet érdekes az illetõ, hogy amiatt fent maradjon a szoknya, vagy ne legyen rúzsfoltos az ing... Legalább is ez az én véleményem.


A helexet lehet kérni a háziorvostól kivizsgálás nélkül?

Legjobb válasz: Kérni bármilyen gyógyszert lehet. Nem tudom, hol, mi a szokás, de az én háziorvosom indok nélkül még algopyrint sem ír fel. Ráadásul a Helex háziorvosilag felírva 810.- ft, szakorvosilag 81.-ft

Kérni bármilyen gyógyszert lehet. Nem tudom, hol, mi a szokás, de az én háziorvosom indok nélkül még algopyrint sem ír fel. Ráadásul a Helex háziorvosilag felírva 810.- ft, szakorvosilag 81.-ft
A kérdező hozzászólása: pffff....ezek aztán tudják....igen 1ébbként mindenhol más a szokás köszi a választ!!

A könyvelő kérte az írásos igazolást a családiról az adóbevalláshoz. Gondolom ki lehet kérni a banktól, de lehet hogy csak a csp szerepeljen rajta, vagy az összes tranzakciót látnia kell?

mennyibe kerül az otp-nél egy egész évi lista lekérés?

Legjobb válasz: A családi pótlékról a területileg illetékes MÁK-nál lehet igazolást kérni. Szerintem erre gondolt a könyvelõd.

A családi pótlékról a területileg illetékes MÁK-nál lehet igazolást kérni. Szerintem erre gondolt a könyvelõd.
Igen a MÁK-tól kérjél.

Ebben az esetben lehet kérni a gyerektartás csökkentését?

Az anya tanulni fog, ezért az apai nagyanya fog vigyázni a gyerekre heti 3x és hétvégenként is. Így részt vesz a gyerek etetésében is nyilván, az anyának csökkennek a kiadásai.

Legjobb válasz: Nem ha az apai nagyanya helyett az apa vigyázna rá és kérné a közös felügyeleti jogot akkor igen kérhetné a megszüntetését.

Nem ha az apai nagyanya helyett az apa vigyázna rá és kérné a közös felügyeleti jogot akkor igen kérhetné a megszüntetését.
Nem. Egyezzen meg a nagymama és az anya, hogy ezért a heti pár étkeztetésért mennyit fizet az anya. Ehhez semmi köze nincs az apának ilyen szempontból. Ennyi erõvel bejelenthetné az apa a bíróságon, hogy az anya most növeszti a haját, nem jár havonta a fodrászhoz vágatni, csökkentek a kiadásai, legyen kevesebb a gyt.
Az én lányom külön ment a párjától a gyerek 3 hónapos korában. Mikor kissé nagyobb lett a gyerek, az apuka vitte minden 2-ik hétvégén az õ szüleihez. Vitte nyáron nyaralni. Valahogy mégsem jutott az apuka eszébe, hogy emiatt kevesebb pénzt adjon az anyának a gyereke ellátásáért.
Ebben az esetben ha én volnék az apa várnám minden percét és én is ott lennék a gyerekemmel és nem azt számolgatnám mennyit spórolhatnék meg a gyerekemen.
Nem! Nálunk nagyon gyakran elviszi az apuka a fiát, hétvégékre, volt, hogy egész nyáron vele volt, de sose mondta, hogy kevesebbet ad, pedig nálunk nincs bírósági végzik, csak közös megegyezés.
Nem mi köze az apának a nagyszülök pénzéhez...

Dél-pesti Kórházban/Jáhn Ferenc/ lehet kérni a császármetszést altatásban?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ez nem "kérés" kérdése. Alapból epidurálissal csinálják, csak ha ez valamilyen okból veszélyes lenne (pl. az anyának olyan alapbetegsége van, ami miatt kockázatos), akkor altatnak. Ez van programozottnál. Sürgõsséginél meg amire van idõ és lehetõség, ott gyorsan kell mérlegelniük. De kérdezd meg az orvosodat!

Én úgy tudom, ez nem "kérés" kérdése. Alapból epidurálissal csinálják, csak ha ez valamilyen okból veszélyes lenne (pl. az anyának olyan alapbetegsége van, ami miatt kockázatos), akkor altatnak. Ez van programozottnál. Sürgõsséginél meg amire van idõ és lehetõség, ott gyorsan kell mérlegelniük. De kérdezd meg az orvosodat!
Én is császáros voltam, ha csak a félelmek miatt akarsz altatást, NE tedd. Hülye lettem volna altatást kérni, én is féltem, de hallani akartam, amikor a kislányom felsír.
A kérdező hozzászólása: 2 spinális császárom volt, a 2.nál majdnem ottmaradtam mert rosszul adták be, és légzése majdnem leállt, addig felment..öklendeztem is közben és mûtét után majd 1 napig nem kaptam meg a gyereket. persze tök jó h hallod felsírni, de a többi egy rémálom, ráadásul én sterilizálást is akarok. hát ezért szeretném én altatásban most. azt hallottam, h altatás után pár órával felülhetek, szoptathatok, és hamarabb lábra is állhatok. az elsõ sírást nem hallom, de mûtét végén rögtön ébresztenek és hozzák a babát h megnézzem
A kérdező hozzászólása: és így ugye a babámat is hamarabb elláthatom nem csak 24 óra mulva..
Lehet tudni, hogy miért akarsz altatást kérni?
és arról már nem is beszélve hogy a baba is késõbb sír fel.
Így már teljesen érthetõ! Beszéld meg a dokiddal, hogy még mit akarsz egy füst alatt, és akkor biztos, hogy altatni fog. Megfelelõ honorárium fejében.
Elsõ vagyok, szerintem ez az "indokolt" kategóriába tartozik, de nyilván elõre meg kell beszélni, mert anesztes kell hozzá... Legjobbakat Neked!

T-mobilnál le lehet kérni a hívó listát?

többen vagyunk a családban és kicsit több lett a számla... le lehet kérni a hivott számokat?

Legjobb válasz: Minden szolgáltatónál lehet. Hívd fel az ügyfélszolgálatot szerintem, és õk megmondják, hogy hogyan/mennyiért küldik.

Minden szolgáltatónál lehet. Hívd fel az ügyfélszolgálatot szerintem, és õk megmondják, hogy hogyan/mennyiért küldik.

Jovore kezdem az egyetemet (ELTE-BTK), kolis leszek. Azt lehet kerni a kolis jelentkezesnel, hogy mas elsoeves bolcseszekkel legyek egy szobaban?

Nem konkret emberekre gondolok, csak ugy altalanossagban szeretnek kari evfolyamtarsakkal lakni.

Legjobb válasz: Melyik koli? Én KCsSK-s vagyok. :) Beköltözéskor nem nagyon lehet válogatni, de ált. évfolyamtársakkal raknak össze. (Velem legalábbis így volt) Menj kolis gólyatáborba, ott elrebegheted az óhajod. :)

Melyik koli? Én KCsSK-s vagyok. :) Beköltözéskor nem nagyon lehet válogatni, de ált. évfolyamtársakkal raknak össze. (Velem legalábbis így volt) Menj kolis gólyatáborba, ott elrebegheted az óhajod. :)
A kérdező hozzászólása: Meg nem tudom pontosan, melyik kolit jelolom meg. Az Ajtosi szimpatikus eddig, de azt hallottam, nehez a bejutas. A jelentkezesnel hanyat lehet megjelolni? Es ha egyikbe se vesznek fel, amit megjeloltem, attol meg egy masikba, ahova eleg a pontom, felvehetnek (tehat nem maradok koli nelkul)?
A "mi idõnkben" még úgy volt, hogy felvettek oda, ahová elég a pontod. Gondolom, ez azóta sem változott.
Ja, és hármat lehet megjelölni.
A kérdező hozzászólása: Tehat ha a 3 megjeloltbol egyikbe se jutok be, egy negyedikbe felvehetnek. Akkor batran jelolok majd. :) Koszi! Azt esetleg tudod, hogy hol van a legtobb bolcsesz, s hol a legjobb a kolis elet? Igazabol szinte az osszes kolinak utanajartam amennyire lehetett, s mindegyik masert tetszett.
Teljesen vegyes az elosztás. Én mint említettem, KCsSK-s vagyok. Maga a koli borzasztóan néz ki, de itt van a legnagyobb élet. Ma este is lesz buli. :)

Hogyan lehet kérni a névváltoztatást?

Férjhez mentem, felvettem a férjem vezetéknevét+né lettem, de a sajátomat is megtartottam. Most viszont másképp szeretném viselni a nevem. Lehetséges ez? Hogyan?

Legjobb válasz: Szia Természetesen lehet be kell menni az anyakönyvvezetõhöz és ott tudod kérvényezni

Szia Természetesen lehet be kell menni az anyakönyvvezetõhöz és ott tudod kérvényezni
A kérdező hozzászólása: Még nem biztos, elég hosszadalmas egy ilyen procedúra...... de ha változtatok, akkor a férjem vezetéknevét veszem fel.
A házassági névviselési forma – a házasság fennállása alatt, illetve annak megszûnése után – a Csjt. szabályainak megfelelõen az érintett kérelmére módosítható. Az eljárás lefolytatására a házasságkötés helye szerinti anyakönyvvezetõ az illetékes, de a kérelem – személyesen – a lakcím szerint illetékes anyakönyvvezetõnél is elõterjeszthetõ. Az eljárás illetéke: 5.000. Ft.
Elõzõ vagyok: nem hosszadalmas, inkább macerás, mert ilyenkor minden hivatalos okmányodat is át kell íratnod az új nevedre. Sajna, van olyan is, amiért szintén fizetni kell. (Plusz könyvtári tagság, gázszolgáltató...szóval nekem 6 éve a régi nevem is szerepel több helyen is)
csak kíváncsiság: miért gondoltad meg magad? Milyen formájú lesz az új neved?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!