Találatok a következő kifejezésre: Lehet kényszeríteni Orvosi (2 db)

Lehet kényszeríteni az Orvosi kamarát, hogy bocsánatot kérjen a honlapján a melegekkel kapcsolatban megjelent cikke miatt?

Szegyen es gyalazat,hogy egy orvos betegsegkent tuntesse fel a homoszexualitast.En visszakernem a diplomajat.Es felhaborit a kamara elnokenek a velemyenye is miszerit a kollegajanak igaza van es nem veszik le a honlaprol ezt a gyalazkodo irast es nem kernek bocsnatot.Nem vagyok meleg,sem magyarorszagi allampolgar szerencsere.Ott ahol ilyen az orvostarsadalom meg Magyarkent sem szeretnek elni.

Legjobb válasz: Ne haragudj, de hogyan kényszerítenéd??? Miért van az, hogy itt mindig az ilyen rettenetesen okos, aki nem is itt él??? Én örülök, hogy itt mindenkit megillet a lelkiismeret szabadsága, akkor is, ha ezzel esetleg szembemegy a hivatalos állásponttal.

Ne haragudj, de hogyan kényszerítenéd??? Miért van az, hogy itt mindig az ilyen rettenetesen okos, aki nem is itt él??? Én örülök, hogy itt mindenkit megillet a lelkiismeret szabadsága, akkor is, ha ezzel esetleg szembemegy a hivatalos állásponttal.
sajnos nem én meg itteni magyarként szégyellhetem magam ilyenek miatt, mint kuruc.info, meg mok-éger (és még orvos is! jessz!)
Szerintem mindenki kinyilváníthatja a véleményét.Személyében nem támadott senkit, ha meg igen akkor annak joga van elégtételt venni.Te csak maradj ott ahol vagy, nem kell olyan írásokat olvasni ami nem tetszik, és nem kell magyar orvosokhoz sem járnod.Meg itt sem kell élned!Ugyhogy ne háborogj.Nekünk jó így, ha nem majd teszünk ellene.
Ami életellenes, az betegség. Ugyanúgy, mint a dohányzás, kábszer, pia. A homoszexualitás az. Pont. Furcsa, hogy te emiatt kérnéd vissza a diplomáját, és ezzel egy szakembert megfosztanál a végzettségétõl. Ha nem vagy meleg, nem indíthatsz pert sem, bár az Emberi Jogi Bizottságnál panaszt tehetnél, és az szólna a magyar kormánynak, hogy vizsgálja meg, nem történt-e jogsértés. Ha igen, indíthatna eljárást, aminek a végén bocsánatkérésre lenne kötelezhetõ a Kamara. De inkább olvasgasd a Magyar Helyesírás Szabályai c. könyvet. És használj ékezetes betûket, ha már a kérdésben sikerült.
miért egészséges az ha valaki meleg ? sztem egy orvos jobban tudja nem de?
Ezt hadd döntsék el a szakemberek. Nem cenzúrázhatod a tudományt.
Bocsánat, de jelenleg szexuális aberrációnak tartják, vagy genetikai betegségnek, amelyet egyéb szociális környezet befolyásolhat. Úgy képzelik, mint a szívrohamra való készséget, ha olyan az életviteled, akkor nem lesz gond belõle, ha viszont tömöd magad hússal, vagy valami más vérnyomásra hatóval, vagy stresszes az életed, akkor kialakulására nagyobb az esélyed. Ugyanígy veszik a homoszexualitást, lehetséges egy gén-vagy ezek csoportja, ami megfelelõ környezetben aktivizálódik. A megfelelõ környezetbe pedig szocializációs problémákat szoktak belevenni. Gyalázkodó ide, vagy oda ez a nagy helyzet. nem bizonyított még, de sok az ilyesféle tapasztalat.

Orvosi ellátásra lehet -e valakit kényszeríteni?

Legjobb válasz: Ha valaki nem végezteti el az orvosi alkalmasságit nem dolgozhat nem veszik fel.

Kényszergyógykezelést csak az ön- vagy közveszélyes emberekkel szemben szoktak foganatosítani olyan helyzetekben, amikor az ön- vagy közveszélyesség állapotát ezzel a kezeléssel meg lehet szüntetni. A fogorvosi "megerõszakolás" viszont abszolút szabálytalan. Ilyesmire senkit nem lehet kényszeríteni senkit. Maximum annyit lehet tenni, hogy egy adott intézmény kikötheti feltételként, hogy bizonyos eü követelménynek meg kell felelni és amennyiben nem teljesíti az illetõ, akkor kizárható az intézménybõl. Akár munka, akár iskola. Tehát mondhatja a suli vagy a cég, hogy amíg valaki nem vizsgáltatja meg magát vagy nem kezeltet ki valamilyen betegséget, addig "NEM ALKALMAS", így az illetõnek jól felfogott érdeke a vizsgálat és az ellátás. De az, hogy lefogjanak valakit, az TÖRVÉNYELLENES!
Ha valaki nem végezteti el az orvosi alkalmasságit nem dolgozhat nem veszik fel.
Életmentõ beavatkozásokhoz nem kell a beteg engedélyét kérni, a többibe természetesen van beleszólása. Kiskorú esetében meg mindig a szülõ dönt, vagyis ha a szülõ, illetve iskolafogászaton a szülõt képviselõ tanár beleegyezik a kezelésbe, akkor erõszakkal is kinyithatja a doki a gyerek száját.
Ezek a Mengele ivadékok mindenre képesek a pénzért.
A demokráciának vannak szabályai!Az anarchiának nincsenek szabályai!
Bíróság kényszergyógykezelésre ítélhet! Ha valaki munkahelyre jelentkezik orvosi vizsgálat kell.A tanulónak az iskola a munkahelye kötelezõ az orvosi vizsgálat és az ellátás mert ha nem engedi javítóintézetbe lehet zárni és ott kényszergyógykezelést kap!
A kérdező hozzászólása: "Mi a fenét tud egy általános iskolás eldönteni?" Azt, hogy akarja -e hogy a szájában turkáljon egy vadidegen ember.
A kérdező hozzászólása: "És oda mész munkaalkalmasságira ahova küldenek!" A munkaalkalmassági nem beavatkozás, hanem vizsgálat, ott nem tömnek meg vegyszerekkel és nem szabdalnak össze.
Szerintem ez csakis úgy elfogadható, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy orvoshoz akar fordulni az elmegy, vagy kihívja, (ha annyira súlyos az eset) és ezzel egyértelmûen kinyilvánítja, hogy akarja ezt a beavatkozást, de erõszakkal kényszeríteni ilyesmire senkit sem lehet.
A kérdező hozzászólása: Egy konkrét eset gyermekkoromból: Kötelezõ iskolafogászaton egyik srác nem akarta kinyitni a száját lefogták és erõszakkal nyitották ki neki. Mivel ficánkolt, természetesen nem tudták megcsinálni a fogait, de ilyesmire lehet valakit erõszakkal kényszeríteni?
Hozzáteszem: TÖRVÉNNYEL SEM! Az ön és/vagy közveszélyesség esetét kivéve.
Menjünk csak tovább! Az önveszályesség miért kivétel? Mi köze van hozzá a társadalomnak (ha egyszer demokrácia?) Söt a közveszélyesség sem lehet ok a társadalmi korlátokra (Az más persze, ha valaki ilyenkor csak ugy önvédelemböl agyonveri.)
A kérdező hozzászólása: 23:50 ezt így korrektnek és elfogadhatónak is tartom, de a többiek mért akarják bemagyarázni, hogy az erõszak az egészségügyben megengedett?
"dolgozó/tanuló eldöntheti, hogy ennek megvalósítását kire bízza" Mi a fenét tud egy általános iskolás eldönteni? És oda mész munkaalkalmasságira ahova küldenek!Itt nem hibátlan fogsorról van szó!
Annyit is illõ volna tudni az orvos nem szórakozásból vizsgál, hanem mert törvények vannak!
"Életmentõ beavatkozásokhoz nem kell a beteg engedélyét kérni, a többibe természetesen van beleszólása. Kiskorú esetében meg mindig a szülõ dönt, vagyis ha a szülõ, illetve iskolafogászaton a szülõt képviselõ tanár beleegyezik a kezelésbe, akkor erõszakkal is kinyithatja a doki a gyerek száját." Hogy nyithatná már ki? Ha az én gyerekemmel csinálná ezt valamelyik kihúznám a nyelvét a seggén.
Kérdezõ, gondolkozz már! A demokrácia a felnõtt emberek beleszólási jogáról szól, nem a kölykök tiltakozásáról. Ennyivel minden beteg csecsemõt hagyhatnának meghalni, mert mindegyik ordítva rúgkapál, ha a doki hozzá akar nyúlni. Naná, hogy lefoghatják az érdekében!
A kérdező hozzászólása: "Kényszergyógykezelést csak az ön- vagy közveszélyes emberekkel szemben szoktak foganatosítani olyan helyzetekben, amikor az ön- vagy közveszélyesség állapotát ezzel a kezeléssel meg lehet szüntetni. " Ezt így elfogadhatónak is tartom, de más esetekben hogy lehet már ilyet csinálni? Mik ezek hentesek? Az erõszakra esküdtek vagy a gyógyításra?
A kérdező hozzászólása: Tehát komolyan erre kényszeríteni lehet valakit erõszakkal? Ez demokrácia? Ez egy szar!
A kérdező hozzászólása: Vagy bármely más orvosi beavatkozást el lehet végezni a beteg beleegyezése nélkül?
8 illetve 14 vagyok. Kaptam egy visszakérdést, hogy egy gyerek ugyan mit tudna eldönteni. No a válaszom az, hogy amikor én jártam iskolába, akkor csak általánosban (ami akkor 8 osztályos volt) volt iskolafogászat. Egy huszonéves hisztis pitscha volt a gyerekfogorvos, aki csak ordítani tudott a gyerekekkel és mindenki félt tõle, mert érzéstelenítõ nélkül fúrt, tömött, és tényleg féjdalamasan meg szarul dolgozott. (Kiestek a tömései, stb). Na én (ekkor még a '80-as éveket írjuk!!!) egyszer exkatedra kijelentettem, hogy márpedig én a Csimma Évához (így hívták a csajt) N-E-M VAGYOK HAJLANDÓ menni és nem vagyok hajlandó alávetni magamat az õ "szaktudásának". Erre annyi történt, hogy a tanár beírt az ellenõrzõkönyvecskébe: "Tisztelt Szülõk! ****** a mai napon elzárkózott a fogászati kezeléstõl, ezért kérem a szülõket, hogy a fiukat vigyék el fogorvoshoz... dátum, aláírás." A szülõk meg elfogadták, mert egyetértettek velem, hogy henteshez nem akartam menni. Na ha valaki megpróbált volna lefogni, vagy erõvel felnyitni a pofámat, szerintem apám kiverte volna a dilit és mindenkit kirúgatott volna. (Magas beosztásban dolgozott, tényleg befolyásos volt.) És nem az a téma, hogy ne lehetne elfogadni, hogy egészségügyi követelményeket támasztanak, hogy valaki egy közösségbe járjon. Ennek jogosságát senki nem vitatja. DE AZ IGENIS ELFOGADHATATLAN, hogy egy egyszerû iskolai vagy munkahelyi vizsgálaton TESTI KÉNYSZERT alkalmazzanak. Elvégre nem egy büntetésvégrehajtási intézetrõl van szó. Vagy tévednék?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!