Találatok a következő kifejezésre: Lehet káros ember egészségére, (3 db)

Mit lehet tudni az oktoxinol 1O-ről? Mennyire káros az egészségre? Mit okoz emberben?

Legjobb válasz: Triton-X (100)ként is ismert, felületaktív detergens, töményebb formában bõr és szemirritáló lehet. Laboratóriumokban elég sokat használják, de van kozmetikumban és vakcinában is. Csak nagyobb mennyiségben toxikus (1g/kg-tól pusztult el a patkányok fele, egészségre károsnak 0,2g fölött számít valami), nem allergizál, nem mutagén. Mivel felületaktív, a sejtmembránt roncsolja.

Triton-X (100)ként is ismert, felületaktív detergens, töményebb formában bõr és szemirritáló lehet. Laboratóriumokban elég sokat használják, de van kozmetikumban és vakcinában is. Csak nagyobb mennyiségben toxikus (1g/kg-tól pusztult el a patkányok fele, egészségre károsnak 0, 2g fölött számít valami), nem allergizál, nem mutagén. Mivel felületaktív, a sejtmembránt roncsolja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Igazából a vakcinában betöltött szerepe érdekel, annyit tudok, h ezzel ölik el a vírust, majd az oktoxinol egyrészét kivonják, de marad még benne. Nem tudom, h a benne maradó mennyiség mennyire káros, mennyire jelentõs a sejtmembrán roncsoló hatása, milyen gyorsan bomlik le, ill. káros-e a magzatra ilyen mennyiségben. Úgy tudom, van vmi határérték, ami fölött nem tartalmazhat a vakcina.

Az állatok bélgázkibocsájtása lehet káros az ember egészségére?

Tudom, hogy kicsit ?rültségnek hangzik a kérdés, de egy 25 nm lakásban élek egy 3 éves mopsz kutyussal, aki fajtájából ered?en elképeszt? teljesítményre képes "szellentésügyileg". Néha 5-10 percenként, a nehezen elviselhet? szagok még rendben is vannak, de arányaiban már komoly szeletet vesz ki a kis lakás légteréb?l, és lassan attól tartok, hogy ez rám nézve ártalmas lehet. :D

Legjobb válasz: A marhaságokat írók véleményem szerint csak az iskolázatlanságukat próbálják takargatni humorral, így legyenek szívesek kerülni az ide történõ válaszadást.:)

A kérdező hozzászólása: A marhaságokat írók véleményem szerint csak az iskolázatlanságukat próbálják takargatni humorral, így legyenek szívesek kerülni az ide történõ válaszadást.:)
A saját fingod káros? Nem. Akkor az állaté se, szellõztess szorgalmasan a szag miatt.
A kérdező hozzászólása: Ennyi erõvel testnedvet is cserélhetnénk az állatokkal, így én nem érzem feltétlen jogos gondolatnak. Persze, az enyém nem káros, nekem sem és a kutyának sem hiszem, ebben igazad van, de a kutya hozzávetõlegesen hússzor többet "intéz", az meg nem mindegy... Mint ahogyan az sem mindegy, hogy egy deci bort iszol naponta, vagy éppen két litert. Leginkább a mértéket érdemes szem elõtt tartani. Szellõztetés. Ne is mond, gyakorlatilag folyamatos :) És még így is képes vagyok imádni a blökit! :)
Akkor se lesz semmi bajod, ez természetes folyamat, nem 2 liter bor, ahogy írtad.
kis rozsda nem árt, csak gusztustalan
Szia. Ha nem iszol belõle akkor nem káros. Valószínû, hogy a csõvezetékben lévõ vastartalom miatt barnás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!