Találatok a következő kifejezésre: Lehet hogy volt peteérésem, (136 db)

Nuva Ringet használok, ez a 3. ami bent van. A ciklusom felénél nyálkás folyásom volt, olyan, mint peteéréskor. Az első 2 gyűrűnél nem volt ilyen. Lehet hogy volt peteérésem?

Legjobb válasz: Kicsi a valószínûsége de elõfordulhat. A hormonális fogamzásgátló általában gátolja a peteérést de becsúszhat néha rendellenes peteérés, ez elõ szokott fordulni. Én gyógyszert szedek és nekem is volt olyan hónap amikor tisztán éreztem hogy volt peteérésem. De ilyenkor sincs gáz mert életbe lépnek az egyéb hatásmechanizmusok is, hogy ne tudjon a baba megfoganni! Szerintem ne aggódj!

Kicsi a valószínûsége de elõfordulhat. A hormonális fogamzásgátló általában gátolja a peteérést de becsúszhat néha rendellenes peteérés, ez elõ szokott fordulni. Én gyógyszert szedek és nekem is volt olyan hónap amikor tisztán éreztem hogy volt peteérésem. De ilyenkor sincs gáz mert életbe lépnek az egyéb hatásmechanizmusok is, hogy ne tudjon a baba megfoganni! Szerintem ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! :)

Tegnap mértem a hőmet 36.7 volt. Ma mértem 36.6. Ez a 13. nap. Lehet, hogy volt peteérésem vagy még ez korai lenne?

Legjobb válasz: Peteérést úgy tudod belõni, ha az átlaghõd felé emelkedik a hõd. Az elõtte lévõ napon volt a PÉ. Ha 28. napos a ciklusod akkor igan, mostanában lehet. Érdemes figyelni a nyálkára is. Az utolsó tojásfehérje szerû nyálka illetve a következõ nap amikor nincs, akkor van a peteérése. Vagy az egyik vagy a másik napon. Ha már felment a hõd, akkor túl vagy rajta elviekben.

Peteérést úgy tudod belõni, ha az átlaghõd felé emelkedik a hõd. Az elõtte lévõ napon volt a PÉ. Ha 28. napos a ciklusod akkor igan, mostanában lehet. Érdemes figyelni a nyálkára is. Az utolsó tojásfehérje szerû nyálka illetve a következõ nap amikor nincs, akkor van a peteérése. Vagy az egyik vagy a másik napon. Ha már felment a hõd, akkor túl vagy rajta elviekben.

Lehet, hogy volt peteérés, csak a tüszőrepedés maradt el?

Ha valakinél ez el?fordult, nem tart attól, hogy megint lesz ilyen? Tudtok arra valami otthoni módszert, teát, stb, ami ezt segít megel?zni?

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy elmaradt a tüszõrepedésed? A petefészek serkentésére használják a cickafarkat, illetve petefészek mûködést serkentõ cseppet lehet a DM-ben is kapni. A tüszõrepedés elmaradása hormonális probléma általában tüszõrepesztõ injekciót szoktak adni, erre külön teáról nem hallottam.

Mibõl gondolod, hogy elmaradt a tüszõrepedésed? A petefészek serkentésére használják a cickafarkat, illetve petefészek mûködést serkentõ cseppet lehet a DM-ben is kapni. A tüszõrepedés elmaradása hormonális probléma általában tüszõrepesztõ injekciót szoktak adni, erre külön teáról nem hallottam.
A kérdező hozzászólása: Korábban volt ilyen problémám, voltam is orvosnál, ha hasonló tüneteim vannak, félek, hogy megint az lesz.
Szia! Milyen tünetek vannak, ha nincs tüszõrepedés???
Nekem abban jelentkezett hogy pecsételgettem a vérzés elõtt néhány napig.
Szia! Nem tudom, hogy mérted-e a hõdet, de ha igen akkor peteérés után megemelkedett?

Miért lehet, hogy a peteérésem csak 15-én esedékes, tegnap és azelőtt a hőm 37, 2C volt, ma pedig csak 36. 9?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenkinek a félidõben van a peteérése. Nem irtad hány hónapja hõmérõzõd magad. Kb 3 hónapos méregetés után lehet levonni következtetéseket, hogy mikor is van Nálad a peteérés. Hallottam már olyan esetrõl akiknél a mensi ideje volt a teherbe esés ideje. Én is mérem a hõmérsékletemet a genetikus tanácsára csak ebben a hónapban mandulagyulladásom és lázam volt. Tehát az adatokat nem tudom figyelembe venni. Ja én vettem ovulációs tesztet és a köv. hónapban együtt alkalmazom a két módszert. Remélem tudtam segiteni.

Szia! Nem mindenkinek a félidõben van a peteérése. Nem irtad hány hónapja hõmérõzõd magad. Kb 3 hónapos méregetés után lehet levonni következtetéseket, hogy mikor is van Nálad a peteérés. Hallottam már olyan esetrõl akiknél a mensi ideje volt a teherbe esés ideje. Én is mérem a hõmérsékletemet a genetikus tanácsára csak ebben a hónapban mandulagyulladásom és lázam volt. Tehát az adatokat nem tudom figyelembe venni. Ja én vettem ovulációs tesztet és a köv. hónapban együtt alkalmazom a két módszert. Remélem tudtam segiteni.

Nincs peteérésem. Volt valakinek ilyen problémája, sikerülhet gyógyszerrel elindítani a folyamatot? Sikerülhet egyszer szülnöm? Miért lehet hogy nincs peteérésem?

Világ életemben problémám volt a menzeszemmel, most babát szeretnénk, és gyógyszert is szedek 3 hónapja hogy beinduljon a folyamat, de félek hogy milesz ha nem. Ha nem esek teherbe, vagy nem lesz rendesen menzeszem akkor sterilitási vizsgálatra kell mennem... segítsetek.

Legjobb válasz: Ha nem segít a gyógyszer akkor egy apró mûtéti beavatkozással "kiégetik" a petefészket. Ez csak rémesen hangzik, de utána beindul a peteérés, ha más probléma nincs.

Ha nem segít a gyógyszer akkor egy apró mûtéti beavatkozással "kiégetik" a petefészket. Ez csak rémesen hangzik, de utána beindul a peteérés, ha más probléma nincs.
A kérdező hozzászólása: Most olvastam el több cikket is errõl a betegségrõl! Minden tünet stimmel rám. A menstruációs zavar, szõrösödés, haj hullása, a fura, nagy pattanások (a belsõ combomon), és a hízás is. Most mit csináljak? Menjek oda a nõgyógyászomhoz, hogy nekem policisztás petefészek szindrómám van...?!
73%-os: de a számos folliculus jelen esetben apró, megéretlen, cisztákká átalakult tüszõket jelent. Onnan gondolom, mert a leírtak alapján PCOSed van, ami gyakran inzulinrezisztenciával jár együtt, amit diétával, mozgással és gyógyszerrel kell kezelni.
A kérdező hozzászólása: Hát a nõgyógyászom mondta, hogy a hormonszintem rendben van. Az utolsó elõtti válaszolónak: honnan gondolod, hogy a cukrommal van gond? Vagy nem erre gondoltál?
A follikulus az latinul tüszõ.Ha számos van, akkor miért mondták, hogy nincs peteérésed?
Nem, ezek nem normálisak. A hormoneredményed sincs renden, ha nincsen peteérésed. Attól, hogy a hormoneredményen semmi nincs becsillagozva, attól még nem jó! Ezek alapján policisztás ovárium szindrómád van. Javaslom, hogy keress fel egy endokrinológust. Meg kellene nézni az inzulinodat is terheléses cukorvizsgálattal, ha inzulinrezisztenciád van, akkor azt is kezelni kellene.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és a biztatást. Nem vagyok épp sovány, inkább teltebb alkat. Norcolutot és Clostilbegyt-et szedek felváltva. A vérvizsgálaton csak a tesztoszteron szintem volt magasabb az normálisnál. Hormonszint vizsgálaton már többször is voltam, akkor se volt semmi. Azt írja a papírom, hogy a "endometrium vastagsága 5mm, jobb oldali 48*25mm-es, bal oldali 48*24mm-es ovárium, mindkettõben számos apró FOLLIKULUS." Ezek normális adatot?
ez eszedbe se jusson, hogy nem lesz kisbabád!!!! Persze, hogy fog sikerülni. Én saját káromon tanultam meg a dolgokat. Igen itt elsõ körben , a nõgyógyásznak egy hormonprofilt kellett volna nézni, aztán írni sima clostibegit-et ez peteérést csinál, követni a ciklust uh-n, ez se rossz, megoldás, hogy fog.gátlóval próbálkozik. Elsõ azért elvetette a sulykot :-DDD elég messze vagy eg yilyen égetéses dologtól. Mi 18 hót vártunk a fiamra. Dióhéjban annyit, hogy évek óta napra pontos mensim volt, fél év próbálkozás után, félidõben elmentem egy uh-ra, hogy azért nézzünk körbe. Doki közölte nincs peteérés. Pedig visszagondolva, ez elõfordulhat spontán is, néha, néha. Na úgy bepánikoltam, hogy úristen meddõ vagyok, hogy többet meg se jött magától!!!!! Ennek eredményeképp, állandó orvoshoz járkálás, closti - choragon - stb... majd mikor mindenen végig mentünk beutalt a doki meddõségibe, kijártuk a kivizsgálást, és kiderült nem is nálam van a bibi hanem a férjemnek alig van spermája.... kész világvége volt, már tudtuk, hogy ez csak lombik... Abban a hónapban 2x voltunk együtt. Aztán egyik reggel felkeltem és nem tudom , mért de csináltam egy tesztet, ++++++ most itt alszik mellettem a 9 hós fiam... akkora kõ esett le a szívemrõl, hogy nem vagyok meddõ, hogy az a kevés katona is elég volt!!! Mikor mondták pozitívan, utáltam õket.... aztán az élet megtanított, hogy ez az igazság....
Hát mondjuk nem ártana tudni, hogy miért nincsen peteérésed. Milyen betegséged van? Milyen hormonvizsgálataid voltak? Milyen gyógyszert szedsz?
Nem vagy nagyon sovány? Ha nincs meg a megfelelõ testzsír arányod, az is okozhatja, hogy nincs peteérésed.
Nekem szerencsére a gyógyszer segített, de én más dolgok miatt túl vagyok már 2 nõgyógy. mûtéten amióta babát szeretnénk. Bízz az orvosokban, hidd el, jobb lesz. A mûtétek pedig rendszerint vénás altatásban történnek, nem fáj akkor sem, és utánna sem. Kitartás, neked is fog születni kisbabád!
Hát ennyi esze az orvosnak is lehetett volna. Ugyanis a tüneteidbõl, meg abból, hogy a petefészked kétszer akkora, mint kellene lennie és tele van cisztákkal eléggé "sejthetõ" a dolog. Egyébként nyilván az orvos tid tudja, hogy mi bajod van. Erre egyébként a clostyt szokták adni, ugyanis a segíti a peteérést. Csak szerintem azért nem ártott volna minden hormont megnézni, plusz a cukrot. Mert ha azzal baj van, azt rendezni kellene. Szerintem fordulj egy megbízható endokrinológushoz.

Jan 2. volt az utolsó mensim, de már az is késett 3 napot. Rövidebb is volt, csak 3 napig tartott. Lehet, hogy nincs peteérésem?

32 napos ciklusaim vannak.figyelem magam, de se méhszáj elváltozást nem tapasztalok, se nyúlos váladék,semmi folyás.tiszta száraz vagyok.pár napja igaz fájnak a melleim, és görcsöl a hasam alja, elég rendesen.a mikroszkóp se mutatja ki h peteérésem van.pár napja sokkal rosszabbul érzem magam,émelygés, szédülés,olyan ájulás szer? tünetek.gyengeség.ezek lehetnek mégis a peteérés jelei?nagyon vágynék egy gyermekre.és ez már 8.hónap h nem jön.segítsetek nekem.köszi mindenkinek.

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy nem érik meg a petéd.Hõmérõzzél, hátha az segít.De ha elmész egy dokihoz, õ tud segíteni.Meg is tudja nézni, hogy van e peteérésed.

Lehetséges, hogy nem érik meg a petéd.Hõmérõzzél, hátha az segít.De ha elmész egy dokihoz, õ tud segíteni.Meg is tudja nézni, hogy van e peteérésed.

Segítség, mi történik velem? A 12. napon olyan volt, mintha peteérés kezdődött volna (lehet hogy volt is, tünetek alapján), szeretkeztünk is.

Most járok a 14. napján, de a tojásfehérje elt?nt, szinte semmi jele annak, hogy volt bármiféle hüvelyváladék. Kb olyan, mintha bedugaszolt volna valami? Ötlete van valakinek hogy mi a manó lehet ez?

Legjobb válasz: A peteérés napján van tojásfehérjés váladék. Ez jelzi az ovulációdat, majd ez elmúlik a következõ napokban. Tehát semmi bajod! Sok sikert!

A peteérés napján van tojásfehérjés váladék. Ez jelzi az ovulációdat, majd ez elmúlik a következõ napokban. Tehát semmi bajod! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de a 12. napon??? És utána mintha mi sem történt volna elmúlt?
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolom, hogy a 14. nap körül... vagyis a 12. belefér. Rémes, tiszta hülye vagyok, annyira figyelek minden marhaságra.
Ezekez tudnom kéne, hogy hány naponta menstruálsz? Én átlag 29, tehát a 15. napon van peteérésem.
A kérdező hozzászólása: 28 naponta jön meg... ezért nem tudom mi ez.
Nem mindenkinek van félidõben peteérése. Sõt elég ritka akinek pont akkor van...
A kérdező hozzászólása: Akkor ez az lehetett? Fájt egy kicsit a hasam jobb oldalon, de inkább olyan nyomásérzés volt, nem pedig megjövetelszerû fájdalom. Azért vagyok ilyen béna, mert bár 28 éves vagyok, de szinte sosem menstruáltam normálisan.
A kérdező hozzászólása: Most igen... mármint fogigátló után ez a 3. hónap hogy idõre jött meg és minden okés. Ezért nem ismerem magam sem. :-(

Az hogy lehet, h volt peteérés (uh szerint) és a progeszteron a 21. napon csak 3?

Legjobb válasz: peteérés lehet attól még nem biztos hogy meg is reped a tüszö. Ha megreped a tüszö akkor van progeszteron emelkedés.

peteérés lehet attól még nem biztos hogy meg is reped a tüszö. Ha megreped a tüszö akkor van progeszteron emelkedés.
A kérdező hozzászólása: Hát az nagyon jó akkor, gratulálok :) ne méregesd a hõmed, m akkor csak ideges leszel, szerintem terhesség alatt is elõfordul, h kicsit lejjebb megy a hõ. Dokihoz mikor mész?
Szia, voltam UH-n, ahol cisztat nm lattak, tehat tuszorepedes valoszinu. Volt progiszintmeres a 20. npon, nekem rovidebbek a ciklusaim. 34 volt a progi, mivel 2 ertekben merik, ez a masik mertekegysegben kb. 11-nek felel meg. Eszerint van tuszorepedes. Igazolhatom, mivel pozitivat teszteltem. A ho is szepen emelkedett, 37 lett es maradt is, am ma, a pozi teszt utan 12 nappal leesett 36.6-ra. Aggodom, de nem tudok semmit sem tenni, mint varni. Kerj ujra progiszint merest!
A kérdező hozzászólása: Szia. Most látom, h irtál, bocsi. Hát azóta se történt semmi. Uh szerint van peteérés, viszont valami nem stimmelhet. Ma voltam uh-on, 1O.napon vagyok és egy tüszõm már 17 mm-es, doki szerint ez túl nagy, elõzõ hónapokban ilyenkor még csak 13-14 mm volt. Neked hogy alakult a progeszteronod? Nekem azóta nem nézték.
Szintén nem megy fel a hõm, csak max 36.9-re. Ezenkívül barnázásom is van, a legutóbbi egészen a mensiig tartott. Ez már elég szépen jelzi a progihiányt, vagy esetleg a tüszõrepedés hiányát. Én most megyek dokihoz. Neked mint mondtak, hogy alakult?
A kérdező hozzászólása: Igen, az alaphõmhöz képest, vagyis a hõm 36, 2 és 36, 9 között mozog egy cikluson belül. Egy hónapban ment fel 37-37, 2re, de akkor Utrot szedtem, csak 1et naponta, ami a doki szerint nem befolyásolta volna ennyire a görbét, h attól ment volna fel, 1 hetet késett is, viszont belázasodtam és megjött. Mostani görbét nem birok feltenni, m nem gépen vezettem. Irok, h mit mondott a doki. Neked milyen tüneteid vannak vagy mibõl gondolod, h nálad is ez lehet a probléma?
Az alaphodhoz kepest volt 0.3, 0.4 az emelkedes? Eleri a 37 fokot? Mondjuk nem kotelezo elernie azt, de altalaban ez az atlag. Sajnos szerintem en is ebben a cipoben jarok, mint te, nekem majd most lesz progiszint-meres es UH is. Kerlek, ird meg, mit mondott az orvos. Ajanlok neked egy jo kis hogorbes elemzest: [link]
A kérdező hozzászólása: Nem szedek semmit, nem értem ezt az egészet....O, 3-O, 4gyel nagyobb lett a hõm a ciklus második felében, lehet, h megtörtént a peteérés, csak nem rendes? Úgy értem, h nem elég erõs ahhoz, h rendesen termelje a progeszteront? Van ilyen egyáltalán? Majd pénteken megyek dokihoz, tõle is megkérdem.
A hõ a progeszterontól emelkedik meg. ha nem volt ovu, nincs sárgatest ami termelje, akkor nem emelkedik. Viszont ha szedsz progipótlást, az is emeli a hõt.
A kérdező hozzászólása: De akkor ilyenkor a hõ is felmehet attól? M görbe szerint megtörtént a tüszõrepedés.
Nincs sárgatest, ami termelné a progeszteront, vagyis valószínûleg nem repedt meg a tüszõ, az érõ pete összeesett és felszívódott.
Koszonom, meg ideges vagyok kicsit. Ma feljebb ment, 37-re, de leallok a homerozessel. Nem otthon elek, itt csak a 10-12. heten foglalkoznak veled eloszor. :( Ahogy irtam, en a helyedben kernek ujra UH-t es progiszintmerest. 10 felett kellene lennie a proginak ahhoz, hogy a peteeres, tuszorepedes kielegito legyen. Kerdezz ra az orvosodnal.

Lehet, hogy végre peteérésem volt?

PCOS vagyok, aviva tornával próbálkozok. Az az érdekes ennek ellenére mindig pontosan 28 napra jön meg. Múlt hónapban már a mensi el?tti tünetek enyhültek, 2 naponta tornázok. A ciklus 8 napján tojcsis picit barnás folyásom volt. De csak egyszer! Lehet, hogy peteérésem volt?

Legjobb válasz: Nem tudni. Vegyél egy ovulációs mikroszkópot, és azzal bármikor nézegetheted, hogy mikor van peteérésed. Nem drága, patikában lehet kapni.

Nem tudni. Vegyél egy ovulációs mikroszkópot, és azzal bármikor nézegetheted, hogy mikor van peteérésed. Nem drága, patikában lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, lehetséges, hogy az lesz. További válaszok még érdekelnének.
Szia! Igen, elképzelhetõ hogy az volt :) Megy a drukk!
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem, hogy az volt:D

Lehet, hogy spontán peteérésem volt?

A menszim alatt lefeküdtem a párommal. Még eléggé rendesen megvolt, viszont utána hirtelen elmúlt a vérzésem. Lehet, hogy spontán peteérésem volt, és attól hagyta abba? Vagy mi történhetett?

Legjobb válasz: Még azt hozzátenném, hogy kijött pár pattanásom is, van, mikor szokott peteéréskor.

A kérdező hozzászólása: Még azt hozzátenném, hogy kijött pár pattanásom is, van, mikor szokott peteéréskor.
Nemhiszem, hogy emiatt abbamaradt volna a menstruáció, hiszen ha sokszor olyat olvasni, hogy vérzés elõtt nemsokkal fogant a baba és abban az esetben még megjött a vérzés csak a következõ hónapban maradt el!
A kérdező hozzászólása: De ez nem a menstruáció elõtt volt, hanem az utolsó napokban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!