Találatok a következő kifejezésre: Lehet hogy van törve (16 db)

Ma reggel vettem észre, hogy a cicámnak fáj a lába, a mellső, rá sem áll. Nem nagyon engedi megtapogatni, azt látom, hogy be van dagadva, de lehet hogy el is van törve. Ha elviszem állatorvoshoz, mit csinál egy törött lábbal? Vagy amúgy?

Legjobb válasz: Vidd orvoshoz mielõbb! Ha el van törve, gondolom begipszeli, ha csak rándulás, akkor kap rá gyógyszert, ha nem megállapítható akkor úgyis megröntgenezik.

Vidd orvoshoz mielõbb! Ha el van törve, gondolom begipszeli, ha csak rándulás, akkor kap rá gyógyszert, ha nem megállapítható akkor úgyis megröntgenezik.
Nem biztos, hogy törött. A mienké is ilyen volt, sikoltozott is, ha megtapogattam, aztán "csak" egy pici pl. karom által okozott seb hamar bezáródott, de bejutottak a baktériumok és a lágy részek belül begyulladtak stb, kapott rá injekciót, meg otthonra gyógyszert és figyelni kellett pár napig, hogy rendbe jön-e, mert ha nem akkor megint menni kellett volna, hogy kitisztítsák. De szerencsére meggyógyult. Ha meg mégis törött, akkor begipszelik például. Vidd el, hadd hozzák helyre szegénykének.
Biztosan begipszeli, ha törött, mi múltkor láttuk, hogy egy begipszelt lábú komondort hoztak ki.. A mi macskánknak ínszalagszakadása volt egyszer, mûthetõ volt, így most éli a macskuszok boldog életét:)

A napokban vettem egy hangszórót a notebookomhoz. Azt vettem észre, mikor filmet nézek, hogy az egyik jobban szól. Ez miért lehet? Alapból ilyen, vagy esetleg meg van törve a kábel és az miatt ilyen?

A termék pontos neve: Genius SP-S115 Basic Stereo Speakers

Legjobb válasz: Am sok programnál lehet állitani a BALANC-ot hogy melyik hangszóró menjen hangosabban nézd meg lehet hogy el van állitva

Am sok programnál lehet állitani a BALANC-ot hogy melyik hangszóró menjen hangosabban nézd meg lehet hogy el van állitva
A kérdező hozzászólása: A balance az mindkettõnél 100-100-on volt és mikor leteszteltem az egyik hangosabb. Viszont ha a rosszabbat átállítom olyan 60 környékére akkor akkor nagyjából egyenlõren szól. Az érdekelne, hogy ez normális-e? Szerintem nem. Mivel van rá cserelehetõségem, így visszavinném.


A macskám fogott egy kis madarat szerintem még fióka lehet lehet hogy el van törve a lába?

mit tudnék neki adni amit meg ehet ? aki tud az segítsen mert nagyon sajnálom ?

Legjobb válasz: szerintem a bébipapi jó lehet neki...:) kicsi fecskendõvel felszivod és adsz neki, vagy ilyen állatos(vagy gazdaboltban is) tudsz venni direkt kismadár kaját, ilyen pépes cucc... de hogy életben marad az ilyen 30% max... de azért sok sikert:))

szerintem a bébipapi jó lehet neki...:) kicsi fecskendõvel felszivod és adsz neki, vagy ilyen állatos(vagy gazdaboltban is) tudsz venni direkt kismadár kaját, ilyen pépes cucc... de hogy életben marad az ilyen 30% max... de azért sok sikert:) )
Nem sok esélyed van az életben tartásra, de próbáld meg. Pipettával etesd, és itatni is kell. Kérd az Állatorvostudományi Egyetem kórházának segítségét is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítséget. esetleg valami rovarokat pl giliszta légy ilyesmiket lehet neki adni ?
lehet rovarokat is, vagy gilisztát, de ha kis fióka, akkor csak darabokban. Vállalod, hogy felvágod a gilisztát?
Hogy van?

Egy enyhén karcos Samsung Corby-t el lehet adni úgy 4000ért vagy többért, hogy egy kis darab le van törve magából a telefonból, és a 3-ból csak 2 hátlap van meg?

Legjobb válasz: Nem. 4000-ért már jó állapotú S5230-ast is lehet találni, ami azért egy fokkal jobb, mint a Corby.

Nem. 4000-ért már jó állapotú S5230-ast is lehet találni, ami azért egy fokkal jobb, mint a Corby.
Azért a kacatért 10 fortintot se adnék :D Fõleg ilyen állapotban. Tedd fel Vaterára 1 forintért azt lesz ami lesz.
4000-ret lehet kapni egy samsung s5230 20000 ft ugyhogy uj 4000-ért el lehet és azok a hátlapok sokat nem számitanak én megvenném ha nem lenne telóm most galaxy minim van az jó olyant vegyél
A kérdező hozzászólása: nem már tudom mit veszek, de azért kösz a tanácsot
A kérdező hozzászólása: :D
Hát Galaxy minit ne is vegyél.Az okostojás mindenhol osztja az észt, és próbálja rásózni a szart mindenkire. Remélem több eszed van.Bár ennél nyilván csak több lehet.

Pripyat-os videókon lehet látni, hogy fel vannak forgatva a helyiségek, és a tárgyak is össze vannak törve. Ezt a túristák, fosztogatók, betolakodók okozhatták?

Legjobb válasz: 1. amikor keresték azt, hogy nem-e bújkálnak még ottlakók. 2.A turisták meg fosztogatók, akik ezt-azt eltörnek 3.Az emberek visszamehettek a lakásukba nemtudom hány éve,hogy kihozzák amijük benntmaradt.

1. amikor keresték azt, hogy nem-e bújkálnak még ottlakók. 2.A turisták meg fosztogatók, akik ezt-azt eltörnek 3.Az emberek visszamehettek a lakásukba nemtudom hány éve, hogy kihozzák amijük benntmaradt.
4. maguktól is leesnek tárgyak, pl. ha vihar van 5. állatok is matathatnak a tárgyak között
A helyesírás igaziból itt is helyes, Pripyatnak is jó, magyarok itt "ty"-znek hogy Pripjaty, wikipedián meg Prypiat, ukránul "Pripjat", szóval szerintem ez így mindegy. De a pripyat.com-on is Pripyat. Szóval én aszondom, Pripyat. :D
Pripjaty... remélem segítettem:)
Lopni tényleg bejárnak sokan. Régebben gond volt, hogy megpróbálak fõleg autóalkatrészeket kint értékesíteni, ami között sugárzó darabok is voltak. Amióta ez napvilágot látott, a kikerülõ tárgyakat jobban ellenõrzik.
Én úgy tudom a fosztogatók még a mai napig visszajárnak és ellopnak ezt-azt. Amúgy már régóta szeretnék eljutni Pripyatba. :)
akik esetleg ottmaradtak, vagy visszamentek, õk is keresgéltek ott hátha van valami használható hihetetlen lehet az a szellemváros
Ukránok is "Pripjaty"-nak mondják. Csernobilt meg "Csornobil"-nak ;) És fosztogatók fosztogattak. Túristák nem nagyon hozhatnak ki onnan dolgokat. Ahhoz azért jobban ellenõrzik õket. Én már csak tudom ;)

Tört már el babátok ujja? Kisfiamnak be van dagadva az egyik ujja, lehet hogy el van törve?

Legjobb válasz: Szerencsére még nem tört el, ami kesebb csoda. De pont az egyik szomszéd gyermekének van begipszelve a keze. (odacsukta az ajtóhoz az újját.) sajnos ezek nem ritka balesetek.

Szerencsére még nem tört el, ami kesebb csoda. De pont az egyik szomszéd gyermekének van begipszelve a keze. (odacsukta az ajtóhoz az újját.) sajnos ezek nem ritka balesetek.
A törött új nagyon nagy fájdalmat okoz
öcsém másfél éves volt, a nagyujja eltört esés közben...csak a dagadásból gondoltuk hogy baj lehet, nem sirt, nem csinált semmit begipszelték, csak ilyen féloldalas gipsszel, 2 nap alatt leszedte:D utána ujragipszelték teljesre... most is megvan...igaz lassan a kisujját se tudja beledugni orvosnak megmutatnám, max azt mondja hogy tulaggódod...
Vidd el a balesetire, csinálnak röntgent, és megnyugszol.Nem sír?Mert az én fiamnak mikor eltört a keze, nem akarta abbahagyni a sírást, kb.2 órán keresztül.
Lehez ha meglátogat, amúgy nem.
#11, na'h ez meg a másik... :-)
Ugyan már. Te tényleg elhiszed, hogy egy ember aki 22ezer forintért (amibõl 5ezer forintot lealkudott!) vesz egy laptopot, majd biztos arra lesz még pénze, hogy ügyvédhez rohangáljon és feljelentést tegyen ellened. Arra pályázik a srác, hogy add vissza neki a pénzét.
A kérdező hozzászólása: Igen igen ez így van ! Köszönöm a válaszokat ! Csak nem értem miért kell az embernek ilyennek lennie! Mikor bennem semmi rossz indulat nem volt csak nem szeretttem volna hogy a polcon álljon így még 5 ezerrel olcsóbban is oddadtam neki !És most én igyam meg a levét?
ahhoz hogy megpróbálja mind ezt érvényesíteni bíróság elõtt, be kell bizonyítania hogy a notebook -ot törötten kapta, és nem késõbb törte el, amit ugye megnézhetett volna átvételkor, és egybõl vissza is küldhetett volna a postával/futárral aki készített volna jegyzõkönyvet, hogy a termék sérült ezért nem vette át... Mert mikor átvette õ elismerte, hogy a termék épségben megérkezett. Picit rugaszkodjunk el, ettõl... Veszek egy 30" monitort egy áruházból, megérkezik, kibontom, használom, és véletlen leverem... Ekkor is azt mondhatnám, hogy sérülten érkezett.
A kérdező hozzászólása: Én arra gondolok hogy arra megy ki a játék hogy a pénzt vissza utaljam neki és a gép is ott marad! Bár nem biuztos csak eszembe jutott ez is!
A kérdező hozzászólása: Nem történt adás vételi semmi ilyen söt nem is mondtam neki hogy vállalok garanciát, azt viszont közöltem vele hogy nem ujj a gép hanem 3 éves!
"fogad egy ügyvédet aki polgári per keretében fogjavissza követelni a gépet" A gépet!? de hát az nála van! xÐ Nézd: adás vételi szerzõdés történt, amiben belefoglaltátok a garancia lehetõségét!? 22 ezer olyan piti összeg amiért körbe röhögik... egy ügyvéd többet kér el, csak azért hogy ezt a nevetséges sztorit meghallgassa neki. xÐ
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor nem lehet belöle bajom?? Azt irta hogy fogad egy ügyvédet aki polgári per keretében fogjavissza követelni a gépet!
Amit a magyar postán megcsinálnak... Pl. bankkártyával fizettem a notebookot, posta autója nem talált otthon, fogta és lerakta a kapu elé. Másnap este megyek haza látom ott a papír valami krix-krax -al aláírva hogy átvettem... Ha nem egy ilyen ahol a madár se jár helyen laknék, vajon mennyi ideig maradt volna ott a csomag!?
Ilyen okból kell a törékeny csomagokat a kézbesítõ elõtt és mellet kibontani, hogy ne lehessen ráfogni késõbb sérült a cucc.
volt érték biztosítás!?
írd azt neki h hamis vádaskodás

Múltkor estem egy nagyot, de azt mondta a doki, hogy nem törött el a csuklóm, viszont ilyet ropogós hangot ad mozgatás közben. Lehet hogy mégis el van törve vagy szalagszakadás miatt is ropoghat?

esés, doki, tör, csukló, ropog, hang, mozgat, szalag, szakad,

Legjobb válasz: Ízületi sérülés esetén ropoghat a csukló, még ha nem is tört el semmid.

Ízületi sérülés esetén ropoghat a csukló, még ha nem is tört el semmid.
A kérdező hozzászólása: És ez magától elmúlik vagy mit kell csinálni vele ? Ha igen mennyi idõ alatt?
Az ínszalagot ért trauma, ütés, húzódás vagy megerõltetés az ínszalag összehúzódását eredményezi. Az összehúzódott ínszalag hosszan tartó és komoly fájdalommal jár, sok esetben ínhüvelygyulladás is kíséri az eseményeket, melynek gyógyulása több hónap is lehet. Ha rövid idõn belül nem múlik el akkor csontkovács tud ínrakást végezni, vagy esetleg egy jó orvossal alaposabban meg kellene nézetned.
A kérdező hozzászólása: Na most ez a rövid idõn belül nem múlik el - ez mit takar mert ugye hónapokat is jelenthet, de mennyi idõt várjak vele az eséstõl számítva, mikor vagyok elkésve vele? Szóval mit javasolsz idõt tekintve ?
Nézettesd meg másik orvossal!
fogj egy gézt, és tekerd a csuklódra, majd rögzítsd. vizesítsed be és amikor otthon vagy és éjjel legyen rajtad. amikor nincs akkor végez körmozgásokat. a recsegés az ízületek kicsi el-csuszásától is lehet- a gyulladás ellen jó a vizes a ízület fixálására-- mert most fellazult-- szintén jó a körbetekerés
A rövid idõ az 1 hét kb, max kettõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!