Találatok a következő kifejezésre: Lehet hogy vagyok vagy valami mas (167 db)

Szerintetek mit tegyek? Lehet, hogy babás vagyok vagy ez valami más?

Sziasztok!A nyáron megállapitották,h pcos vok, voltak cisztáim is de azóta kaptam gyogyszert és rendbe jöttem.Évek óta szeretnénk babát a párommal eddig sajnos sikertelenül.A ciklusom 28 napos okt.17-án volt a mensesem akkor is fura volt csak 2 napig tartott de onnantól állandó hasszurkám van görcsölök mintha megjönne nov 16-án megjött de csak barna trutyi volt.Két napja állandóan keser? a szájizem akármit eszek nagyon rossz,persze a görcsök megvannak.A szájhigéniámmal nincs gond!A melleim is fájnak kicsit szédülök,hányingerem van,tudom ezek mind "a"tünetek de nem merek tesztelni mert annyit csalódtam már.Ja és nem képzelem be a tüneteket!Kérlek benneteket aki hasonló "cip?ben"jár vagy járt irjon!!El?re is köszönöm!!

Legjobb válasz: Gondolom te is tudod, h ez lehet terhesseg is, mas is. Foleg ha voltak, vannak nogyogyaszati problemaid. Megtudni ugyis csak akkor fogod, ha tesztelsz, barmennyire is felsz. Vagy elmesz dokihoz, mert lassan mar ugyis latszik huvelyi uh al a terhesseg. Itt senki sem fogja tudni megmondani, h terhes vagy e vagy sem.

Gondolom te is tudod, h ez lehet terhesseg is, mas is. Foleg ha voltak, vannak nogyogyaszati problemaid. Megtudni ugyis csak akkor fogod, ha tesztelsz, barmennyire is felsz. Vagy elmesz dokihoz, mert lassan mar ugyis latszik huvelyi uh al a terhesseg. Itt senki sem fogja tudni megmondani, h terhes vagy e vagy sem.
tesztelj, nincs két egyforma eset meg ha más terhes lett/ vagy nem, te akkor okosabb leszel?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!!Igazatok van bármennyire is félek muszáj tesztelnem.Tudnátok ajánlani vmi olcsó de megbizható tesztet?Elöre is köszönöm!!
Nekem a Rossmanos Lily tesztek bejöttek. 599, -Ft 2 db. Sok sikert!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kedvességed!!Remélem pozitiv lesz de ha mégsem elmegyek dokihoz mert nagyon aggaszt a dolog!!
Nekem is így kezdõdött ez a terhességem. A barnázás mára már elmúlt. Én is féltem, mert az elõzõ babánkat, áprilisban vesztettük el (22 hetet végig véreztem és feküdtem), és nagyon szerettünk volna másikat. Ne aggódj, de mindenféleképp menj orvoshoz. Drukkolok, hogy minden rendben legyen és egészséges babátok legyen. Majd írj az eredményrõl ! És ne idegeskedj, nehogy amiatt ne maradjon meg!
én is nagyon kíváncsi vok, összejön-e a baba!!! Mindenképpen írj a fejleményekrõl!! :D
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Nagyon szépen köszönöm, h ilyen kedvesek vagytok és érdekel titeket, h mi van velem.Tegnap teszteltem sajnos negativ lett:(.Nagyon el vagyok keseredve már lassan ott tartok, h hiába minden nekem sajnos sosem lesz babám.Ez van most már tényleg feladom hiszen annyit csalódtam.Nektek nagyon sok egészséget és boldogságot kivánok.Sziasztok!!!
Szia kedves kérdezõ! Lehet, ha most nem görcsösen akarod összejön! Én miután a kis angyalkám távozott alig vártama 6 hónapot, hogy leteljen. Persze próbálkoztunk már abban a hónapban is. Teljesen letörtem. Következõ hónapban tudtam meg, hogy én is azok között vagyok akiket elbocsájtanak amint év végén lejár a szerzõdésem, nem görcsöltem rajta. Elkezdtem állást keresni nem nagy sikerrel, de mivel a figyelmemet lekötötte más és nam azon járt az agyam, hogy babát szeretnék, a következõ hónapban összejött. Most 8 hetes terhes vagyok. Nem akarom elkiabálni a 22 hétig, utána már én is megnyugszom. Szóval ne görcsölj rajta! Össze fog jönni! Nagyon drukkolok nektek. Próbáljatok meg kikapcsolni, elmenni valahova ha lehet 2 napra!Hidd el összejön. Én is állandóan stresszeltem, és állandóan a cikus. hu odalt nézegettem. Hidd el: összejön!!! Nagyon drukkolok!!!

Lehet, hogy terhes vagyok? Vagy inkabb valami mas all a hatterben?

Nuvaringet hasznalok, sosem hibaztam meg a hasznalataval. Kb 1 honapja nagyon faradekony vagyok, 2 hetig folyton hanyingerem volt (2 napja nincs), most meg faj a derekam. A verzesem multheten mult el, de nem is szoktak ilyen tuneteim lenni. 1 honapja csinaltam tesztet, negativ lett. Szerintetek terhes lehetek? Nem kellenek a bunko kommentek, tisztaban vagyok a testem mukodesevel, csak ez igy sok egybeeses... Tesztelni csak csutortokon tudok ..

Legjobb válasz: felfáztál talán..

felfáztál talán..
vót ördögûzés fiám? mér ha nem, akkor nagymami fõzött levese segíthet, fiam.
hát nem hiszem h az vagy de csináld meg a tesztet ha negatív és továbbra is fenn áll ez a dolog menj el háziorvoshoz...de egyébként ha félsz h az lehetsz menj el nõdokihoz és megnyugszol... :)
A kérdező hozzászólása: Derekfajason kivul semmi ahhoz kotheto tunetem sincs
Lehet valami vírus áll a háttérben nátha torokgyulladás stb.. van mikor ilyen húzós a kialakulása van mikor egybõl alakul ki
A kérdező hozzászólása: Es kihagytam, hogy feheres folyasom is van, ma kezdodott. Amikor fertozesem, gombam volt, az nem ilyen volt... :(
A derékfájás és az egyéb tünetek a terhesség ennél késõbbi szakaszában kezdõdnek. Vérzésed volt, a teszt negatív, ne aggódj, lehet csak felborult valamiért a hormonháztartásod vagy az idõjárás van rád hatással, akármi lehet. Saját megnyugtatásodra csinálj még egy tesztet azért. Nekem fokozott folyásom a peteérés idején szokott lenni, illetve pár nappal azelõtt, hogy megjönne, a derékfájás szintén. Émelygõs lehetsz a fáradtságtól és az idegességtõl is. :)

Lehet hogy terhes vagyok vagy valami mas baj van velem?

Mar nem szedek fogamzasgatlot es 9 napja kesik. Ket napja a teszt meg negativ volt. A melleim teltebbek, faradekony vagyok es neha hanyingerem van. Szombaton megyek orvoshoz hogy lassuk mi a szitu. Lehet hogy kesobb volt peteeresem es ezert nem mutat semmit a teszt? Azon a napon amikor meg kellett volna jojjon nagyon fajt a hasam es ugy ereztem hogy meg is jon de aztan semmi. A fajasok elmultak 3-4 nap utan.

Legjobb válasz: ez még lehet a gyógyszer hatsáa, de lehet babás vagy. Tehát 50-50% esélyed van

ez még lehet a gyógyszer hatsáa, de lehet babás vagy. Tehát 50-50% esélyed van
Ugyanígy vagyok, mint te, de nekem 12 napja késik. A teszt negatív. Én jövõ héten megyek dokihoz.

Lehet hogy autista vagy valami más gond van az 5 éves kislánnyal?

Nekem még nincs gyerekem, ezért nem értem még annyira, na jó, mondjuk még nem is vagyok rá érett, 22/L vagyok, tanulok. :-) De azért kissé elkezdtem aggódni, van egy idõsebb barátnõm, pontosan 30 éves, és most 5 éves a kislánya. Születéskor volt neki oxigénhiánya, és járatták dévénykezelésre vagy mire, ez olyan mozgásbajokra jó, nem is volt semmi gond vele. De már elmúlt négy, amikor még mindig nem mondott semmit, egyáltalán. Viszont még ekkor legalább érdeklõdõ baba volt. Külsõre töknormális szép kislány, sokat játszik, alkot. Elkerült oviba, de ott se sokkal többet akart beszélni, akkor azt hitték, hogy hallásbaj van, de ott se volt semmi. Nem nagyon merek kérdezni ilyet a barátnõmtõl, mert tudom, ez érzékeny terület. De valahogy úgy látom, hogy nem normális, ha egy ekkora gyerek nem beszél, illetve mutogatva kommunikál, vagy odahoz tárgyakat, és rámutat, hogy játszunk vele. Vagy van neki ilyen kis matricáskönyve, tegnap pont már nem akartam vele játszani, mert elég félelmetes, hogy ketten vagyunk a lakásba (sokszor vigyázunk rá, felváltva barátnõk) és teljes csöndbe játszunk, hangja nincs, vagy én beszélek kettõ helyett, vagy kussolunk. Egy esetben kezd el sírni, de akkor ordítva mindjárt, ha az anyja valahová el akar nélküle menni, akkor belekapaszkodik, teljes erõbõl nyomja, belevörösödik, és olyan, mint egy hisztis 2 éves. Mármint, amikor még nem tudja kellõen kifejezni magát, és akkor csak ordibál. Tegnap is ilyen volt, pedig csak a boltba szaladt le barátnõnk. Nem azért, de egy rakás 5 évest ismerek, akik már verseket mondanak fel, meséket tudnak, de tökre nem merem mondani ezt a barátnõmnek. Egy ideje már szorongok felmenni hozzájuk, mert úgy érzem, valami nem kóser, de most hogy mondjam neki. Tapasztaltabbak, aki tud hozzászólni, megköszönöm elõre is a válaszaitokat! 22/L

Legjobb válasz: Szerintem igenis, hozd szóba. Nem sértõ, hanem érdeklõdõ, segítõ szándékkal. HA valami gond van a kislánnyal, akkor annak, aki rendszeresen vigyáz rá, tudnia kell róla, hiszen bármi történhet. Ha speciális igényû, akkor az sem mindegy, hogy milyen módon foglalkozol vele. Kérdezd meg, hogy a védõnõ nem lát e valamit, vagy az oviban, hogy viszonyulnak hozzá. Ha már Dévényeztek is, akkor nem új számukra a fejlesztés.

Szerintem igenis, hozd szóba. Nem sértõ, hanem érdeklõdõ, segítõ szándékkal. HA valami gond van a kislánnyal, akkor annak, aki rendszeresen vigyáz rá, tudnia kell róla, hiszen bármi történhet. Ha speciális igényû, akkor az sem mindegy, hogy milyen módon foglalkozol vele. Kérdezd meg, hogy a védõnõ nem lát e valamit, vagy az oviban, hogy viszonyulnak hozzá. Ha már Dévényeztek is, akkor nem új számukra a fejlesztés.
Igen, hozd szóba, de semmiképp ne hasonlítgasd a gyereket másokhoz!! Egyébként 5 éves korig normális a hallgatás, másfelõl viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy még ne látta volna szakember (logopédus) a gyereket, ha nem az anyuka vitte magától, a védõnõ, óvónõ, gyerekorvos biztos, hogy elküldte. Lehet, hogy a barátnõd nem mondta el, de tuti el kellett vigye már, máskülönben az óvónõk kiszekálták volna a lelkét (a mi óvónõinkbõl kiindulva).
De mindenképpen szóba kéne hozni. Az abszolút nem normális, h 5 évesen nem beszél. (Nekem jelenleg zsong az agyam a 4 évestõl, annyit dumál.) Gyerekorvos-védõnõ nem mond semmit?
A mi családunkban van autista, amit leírsz az alapján ez a gyerek nem az. Pl.: az elmenõ anya után nem sírnak, az autisták rosszul kötõdnek és az anya távozása nem vált ki belõlük ilyen heves érzelmeket. Anyaként azt tanácsolom neked, hogy hallgasd meg a barátnõdet, kérdezd meg, hogy vannak, de ha nem vagy szakember (gyógypedagógus stb) én nem hoznám szóba. Egyrészt a Dévény-fejlesztés alapján látszik, hogy törõdnek a gyerekkel, másrészt egészen biztosan tisztában vannak vele, hogy nem úgy fejlõdik, mint a többi gyerek - és ez pont elég fájdalom minden szülõnek. A férjem 4 éves kora után kezdett csak beszélni, külföldön járt egyetemre, az átlagosnál sokkal jobb szellemi képességei vannak.
Nem autista csak beszédhibás valoszinüleg , nem foglalkozik vele logopédus ? .
Ha kérdezel tõle, reagál rá? Hogy látod, megérti, amit mondasz neki? Ha úgy látod, nem csak háttérzajként fogja fel a hozzá intézett beszédet, hanem ügyesen reagál rá, akkor biztosan nem autista. Szemkontaktust szokott teremteni, sokáig tartja? Én a helyedben nem hoznám szóba. Hidd el, a szülõket is eléggé elkeserítheti ez a helyzet, anélkül is "tudnak róla", hogy te szóba hoznád.
Nem normális, hogy 5 évesen nem beszél, de szerintem - pláne, ha ovis - ezt biztos, az anyukája is tudja. Ha tényleg jó barátnõk vagytok, szerintem nem gáz, ha érdeklõdsz és felvetheted, hogy akar-e beszélgetni a témáról.

Photoshop-ban hogy lehet használni a zajszűrőt? Vagyis zajosabb lesz a kép, mint eredetileg. Vagy van valami másik megoldás zajszűrésre? Úgy értem, hogy 1 másik program, stb.

Legjobb válasz: PS -ban 2 fõ lehetõséged van. elvenni, vagy hozzáadni zajt. lehet hozzáadtad. A program amit én szoktam használni zajszûrésre a Nero Photosnap. Egyszerüen kezelhetõ, hatékony program.Automatikus szûrésre kiválló.amúgy minden beállítás kérdése. http://imgbox.com/acsOx90L

PS -ban 2 fõ lehetõséged van. elvenni, vagy hozzáadni zajt. lehet hozzáadtad. A program amit én szoktam használni zajszûrésre a Nero Photosnap. Egyszerüen kezelhetõ, hatékony program.Automatikus szûrésre kiválló.amúgy minden beállítás kérdése. http://imgbox.com/acsOx90L
lehet más oka is. de védekeztél?
Miért kell ilyen baromságot kérdezni? Azt sem tudjuk ki vagy, mit csináltál, hogy csináltad, van-e valami betegséged...stb...
Lehet más oka is, pl hormonprobléma. Csináltál terhességi tesztet? Ha negatív lett, és a következõ menzeszeddel is gond van, akkor menj orvoshoz.

Olyan, mintha nyomnák a hasam, melleimen halvány lila csíkok vannak alul, a bimbóm érzékeny fehér pöttyökkel. Lehet, hogy baba? Vagy valami más?

Sziasztok 12-én(nem)kellene megjönnie,de olyan érzésem van mintha nyomnák a hasam meg a melleimen halvány lila csikok vannak de nem mindenhol hanem csak alul. A bimbóm érzékeny nagyon is és fehér pöttyök vanak rajta a jobb mellbimbóm sötétebb mint a bal. Meg hányinger tör rám f?képp evés után. Izgatottan várom válaszaitokat. El?re is köszike.

Legjobb válasz: Szerintem lehet baba! :)) 12.-én csinál egy tesztet, ha negatív, akkor sem azt jelenti, hogy nem vagy terhes, csak még nincs elég hcg a szervezetedben, 2-3 nap múlva csinálj majd egy másikat, hátha az már +lesz! Egyébként nekem is kb 12.-e körül kéne majd (NEM) megjönnie, van egy pár tünetem, és nagyon szeretnék már babát! Sok sikert, szorítok! :))))))

Szerintem lehet baba! :) ) 12.-én csinál egy tesztet, ha negatív, akkor sem azt jelenti, hogy nem vagy terhes, csak még nincs elég hcg a szervezetedben, 2-3 nap múlva csinálj majd egy másikat, hátha az már +lesz! Egyébként nekem is kb 12.-e körül kéne majd (NEM) megjönnie, van egy pár tünetem, és nagyon szeretnék már babát! Sok sikert, szorítok! :) )))))
Eléggé babára utalnak a tünetek:) Ha még bírsz várni, akkor várj 4-5 napot és utána tesztelj. Van akinek már mensi elõtt is kimutatta, mostanában elég sokat lehett itt errõl olvasni, függ a hcg szinttõl (többek között nekem is). Ha nem bírsz várni, akkor csinálj hamarabb. Szorítok nektek, hogy legyen baba! Írd majd meg, mi lett az eredmény.
Lehet babás, tesztelj 12én ha nem jön meg.Ha terhes vagy kimutatja.

Ha valaki Canesten Kombit szed, úgy hogy nincsen semmi baja vagy esetleg valami más gyulladása fertőzése van, attól lehet valami baja?

A válaszokat,el?re is köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Szedni nem szabad, mert külsõleg használható kúp + krém, remélem, hogy csak rosszul fogalmaztál. :) Ha úgy használod, hogy nincs bajod, szerintem irritálhatja a bõrõdet, nyálhahártyádat, felboríthatja a normál hüvelyflórádat. Ha más okozza a bajt, akkor arra nem fog használni, viszont a valós probléma súlyosbodni fog, mivel nem kezeled. Én személy szerint, ha úgy érzem, hogy nincs rendben a hüvelyflórám, mindenekelõtt tejsavas irrigálást csinálok. Ez a természetes hüvelyflórát hozza helyre, erõsíti, tehát nem a konkrét kórokozóra hat, hanem a testem védekezõképességét erõsíti. Így ugye nem is fordulhat elõ az, hogy félrekezelem magam. Nekem eddig ez mindig segített 1-2 nap alatt rendbejönni. Viszont ha ennyi idõ alatt nincs rohamos javulás, akkor irány a doki!

Szedni nem szabad, mert külsõleg használható kúp + krém, remélem, hogy csak rosszul fogalmaztál. :) Ha úgy használod, hogy nincs bajod, szerintem irritálhatja a bõrõdet, nyálhahártyádat, felboríthatja a normál hüvelyflórádat. Ha más okozza a bajt, akkor arra nem fog használni, viszont a valós probléma súlyosbodni fog, mivel nem kezeled. Én személy szerint, ha úgy érzem, hogy nincs rendben a hüvelyflórám, mindenekelõtt tejsavas irrigálást csinálok. Ez a természetes hüvelyflórát hozza helyre, erõsíti, tehát nem a konkrét kórokozóra hat, hanem a testem védekezõképességét erõsíti. Így ugye nem is fordulhat elõ az, hogy félrekezelem magam. Nekem eddig ez mindig segített 1-2 nap alatt rendbejönni. Viszont ha ennyi idõ alatt nincs rohamos javulás, akkor irány a doki!
A kérdező hozzászólása: Jajj igen kicsit furcsán fogalmaztam:) És ez az irrigálás milyen /melyik szerrel történik?
Épp az imént válaszoltam erre részletesen pont egy ilyen kérdésre az Egészség/Nõk egészsége rovatban. Vagy Te tetted fel azt a kérdést? :) ))))
Mennyi idõs?
Nekem a koraszülött ikreim voltak ilyenek, több mint 6 hónapos korukig ezzel küzdöttünk mindkettõvel és nem jöttek rá az orvosok sem, hogy mi lehet a bajuk. Még kórházban is voltunk 1 hétig emiatt megfigyelésen, de semmi. Én azt gondoltam, hogy túl mohón ettek és hirtelen telítõdött a hasuk és fájhatott. Ha pedig kisebb lyukú cumit kaptak, akkor pedig az volt a baj, hogy nem jön a tápszer. Sehogy sem volt jó, de idõvel elmúlt, de sokat szenvedtünk.
Dettó!Reflux! Ugyanezt csinálja a mai napig, 6 hós. Már félek etetni. Nem kezelik a refluxot nála mert nem súlyos, csak kinlódni kell az etetéssel. Idegbeteg vagyok már tõle, van hogy másfél óráig etetm 150 ml tápszerrel.
A kislanyom 4 honapos, 3 hetes kora ota csinalja ezt. En 6 hetes kora ota fejem a tejet, mert a szopi kiborito volt igy. Harom szoptatasi tanacsadoval konzultaltam, gyerekorvosnal es gasztroenterologusnal jartunk. A konkluzio az, hogy biztosat senki se tud, de mivel hizik, igy nem is nagyon foglalkotak vele. Amikre tippeltek: reflux, tul eros tejleado reflex (uvegbol ivasnal is sir, kapkodja a fejet), zsiros a tej es meg nem ehes ( 8ora alvas utan is ez van), illetve tejfeherje allergia. Ennek viszont semmi mas jele nincs. En is varom a csodat, hogy majd egyszer odateszem a szajahoz a cumisuveget, 10 perc alatt kiszivja es kesz. Igy egyszerre max. 20-30 milit iszik, majd sir es ez igymegy, mig el nem fogy a tej. Nagyon idegesito, de bizom benne, hogyjavul majd a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Hát az a helyzet, hogy nekem hállistennek nem mindig csinálja ezt, csak néha. De akkor szerintem marad ez a szenvedés remélem elmúlik!

Mitől lehet, hogy ma és tegnap fájdogál alul a hasam és bal oldalon is érzek némi fájdalmat. Lehetséges-e esetleg ez beágyazódás vagy inkább valami más?

27-én kéne meg jönnie.És igen aktívak vagyunk ebben a hónapban.Fel fázva nem vagyok.

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy a beágyazódást meg lehet érezni! Talán inkább a fokozott aktivitás miatt, vagy peteérés van. Ha babát akartok, mindent bele!

Nem hinném, hogy a beágyazódást meg lehet érezni! Talán inkább a fokozott aktivitás miatt, vagy peteérés van. Ha babát akartok, mindent bele!
Lehet, hogy idegesebb vagy, hogy terhes lettél és ezért érzel fájdalmat, de ezek fantomfájdalmak is lehetnek.Nem hiszem, hogy lenne összefüggés , hiszen ez nagyon korai terhesség lenne, nem érezhetõ.
én ugyanígy voltam.már a mensim elött 2-héttel megéreztem a más állapotot.doki nem látott semmit még, mert korai volt 1.5 héttel a mensim elött.viszont nekem egyre több minden alátámasztotta, hogy terhes vagyok.(a teszt sem, egészen a mensim napjáig).akkor teszteltem egy pozitívat. igen, ezt mi nõk meg tudjuk érezni, mert ez 1 más állapot.. remélem neked is sikerûlt!üdv:7-hetes kismami
Elõzõ válaszolótól kérdezném hogy mensi elõtt 2 héttel hogy érezhetted a babát? Én úgy tudom akkor peteérés van. Lehet hogy tanulatlan vagyok, de akkor neked menszesz alatt van peteérésed???

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!