Találatok a következő kifejezésre: Lehet hogy nem is lesz (190 db)

Mikortól lesz csík a köldökömnél? Lehet, hogy nem is lesz?

Legjobb válasz: Szia, ha arra a barnas csikra gondolsz ami a koldokodtol fut lefele... hmm, szerintem alkati kerdes. Nekem halvanyan terhesseg elott is volt, kb 20 hetes lehettem amikor erosodott. Allitolag annak a jele, hogy fiad lesz.. de ebben nem hiszek, mert mi lanyt varunk :) 39 hetes kismama

Szia, ha arra a barnas csikra gondolsz ami a koldokodtol fut lefele... hmm, szerintem alkati kerdes. Nekem halvanyan terhesseg elott is volt, kb 20 hetes lehettem amikor erosodott. Allitolag annak a jele, hogy fiad lesz.. de ebben nem hiszek, mert mi lanyt varunk :) 39 hetes kismama
Nyugi, nekem egyáltalán nincs barna csíkom a köldöktõl lefele, hanem a köldöktõl felfelé kb a szegycsont aljáig van egy fehér, és ilyet már másnál is láttam. :) Szerintem ez alkati kérdés ugyanúgy mint az alhas szõrösödése, van akinél lesz szép sötét, erõs szõr van akinél nem.
Alkati kérdés, hogy mennyire látszik és hogy mikortól. Amúgy azt mondják, hogy kisfiú esetén felszalad a köldökön felülre is, kislánynál pedig köldökig ér a csík. Nekem úgy a 15-16 hét tájékán lett erõsebb a vonal, lányom lesz, és tényleg csak a köldökömig ér, de lehet, hogy ez is csak véletlen... :)

A 26. hétbe vagyok. Mikor fog a mell láthatóan megnőni? Lehet, hogy nem is lesz nagy?

Legjobb válasz: Elõforduhat, hogy nem fog olyan számottevõen megnagyobbodni, de azt majd úgyis látni fogod illetve érezni(nehezebbek lesznek egy kicsita az anyatej miatt, az biztos).

Elõforduhat, hogy nem fog olyan számottevõen megnagyobbodni, de azt majd úgyis látni fogod illetve érezni(nehezebbek lesznek egy kicsita az anyatej miatt, az biztos).
Szerintem már az elsõ hónapban is jelentõsen megnõ , megduzzad a mell, elég láthatóan. Legalábbis nálam ugy volt. Nem mindenkinek nõ meg jelentõsen. A fontos az, h legyen tejecske) Megfelelõ étrend az egész.

Ma voltam másodszor dokinál, a petezsák mérete 25mm, de embriot nem látott, nem mondott semmit, ezért nagyon félek, lehet hogy nem is lesz baby, vagy csak korai? Kb az 5. hétben vagyok!

Legjobb válasz: Még igen picike és fiatal terhességed van! nekem kb a 7.héten volt látható a szikholyag akkor a petezsák olyyan 48mm körül lesz! ne aggodj, az nem tesz jo!! és gartulálok!!!!:)

Még igen picike és fiatal terhességed van! nekem kb a 7.héten volt látható a szikholyag akkor a petezsák olyyan 48mm körül lesz! ne aggodj, az nem tesz jo!! és gartulálok!!!!:)
Szia! Még nagyon korai a terhességed ahhoz, hogy többet láthatott volna! Minden rendben, ne aggódj! Ilyenkor még csak a petezsák látszik! A doki ilyenkor még nem nagyon tud semmit mondani, csak azt hogy a terhesség valószínûsíthetõ. A petezsákban még nem látható semmi. Két hét múlva már a szívverés is látható lesz! Nyugodj meg, minden oké! Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

5-6 hetes terhességet állapítottak meg nálam, a petezsákom 12mm-es, de embriót sajnos nem láttak még benne. Lehet, hogy nem is lesz, ekkora petezsákban kellene már lennie valaminek. Mi lesz?

Nagyon szomorú vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Hát sajnos,valószi´nü,ha eddig nem láttak benne embriót,akkor már nem lessz.Sajnálom.Nálam 6 hetesen már látszott a kis pulzálás.Ne keseredj el.Mindennek megvan az oka.Tudom,én ezt most könnyen mondom.

Szia. Hát sajnos, valószi´nü, ha eddig nem láttak benne embriót, akkor már nem lessz.Sajnálom.Nálam 6 hetesen már látszott a kis pulzálás.Ne keseredj el.Mindennek megvan az oka.Tudom, én ezt most könnyen mondom.
Azonnal nyugodj, meg és ne parázz!!!! Én 6 hetesen voltam elõször, 16 mm-es volt a petezsák, és majd csak a 10. héten kellett visszamenni, ahol már láttuk, a szívverését is. Ha az orvos nem mondta, hogy szabálytalan alakú, akkor nincs gond, csak még a picikéd nem láttszik, mert olyan kicsi. Nincs gond, legközelebb már látni fogod. Gratulálok! 16 hetes kismama
En is 5 hetesen mentem elszor, es nekem sem latott mast csak a petezsakot. Nekem 5 het mulva kellett visszamennem, ugyhogy gondolhatod kicsit ideges voltam, de meg sem fordult a fejemben, h vmi baj is lehet, neked sem szabad, mindne rendben lesz, es Te mar 2 het mulva tudni fogod. Nagyon boldog babavarast kivanok
Nyugi! Amikor elõször voltam dokinál, én is 5 hetes voltam, és nálam is pontosan 12 mm volt a petezsák! :) 2 hét múlva volt szívhang is. Gratulálok! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok, egy kicsit sikerült megnyugodom.2 hét múlva kell visszamennem, remélem jó híreket kapok, örõmteli babavárást mindenkinek!
Huhh! Jól megijesztett az elsõ válaszoló még engem is! Nyugodj meg! Én 6 hetesen voltam elõször, és az én dokim is csak a petezsákot látta, benne semmit!! 2 hét múlva már láttuk a szívverését is! Csak pozitívan, és meglátod semmi baj sem lesz! Szorítok!
SEMMI okod szomorúságra!!! Nekem is 7 hetesen még csak a petezsák látszott! Ott lesz az a babuci, nyugi :) ))
Hat hetes terhesség esetén legtöbb esetben csak a petezsák látszik. Várj türelemmel, ha az orvos nem mondta, hogy ez baj, akkor nincs baj. Nekem sem látszott.
Én is 6 hetesen mentem elõször és akkor még nekem is csak petezsák látszott ami 25 mm-es volt, és csak a 8 hetesen látszott a szivverése es az embrio, ugyhogy nyugodj meg nem vagyunk egyformak. 20 hetes kismami
Szerintem se add még fel!!!! Amikor a múltkor voltam uhn akkor ott egy nõnek azt mondtaák, hogy 5-6 hetes terhesség de még nem látszik az embrió.. 2 hét és látszani fog! ;)
Nekem is 5hetes volt a terhesség amikor elmentem orvoshoz, de nekem is csak a petezsák látszott még(6mm), szerintem pedig ne keseredj el, mert változó, hogy kinek mikor mit látnak már a dokik ilyen kicsi terhességnél...Szerintem igenis van remény.....32hetes kismama
Tudom régi kérdés de mi újság azóta?
Igen lehet .
Én is ezt a fajta gyógyszert szedtem nekem volt, hogy 2 hetente megjött.Én ez végett hagytam abba./És még szoptatok./
Nem kell rá várni, mert sokára jöhet meg. A cerazette csak a peteérést gátolja meg, de nem idéz elõ vérzést . Majd ha a szervezeted tisztulni akar akkor megjön. Ha abbamarad a szoptatás, akkor sem jön meg , akkor érdemes orvoshoz menni, de egy éven belül emiatt nem kell.
Ne aggódj, ha nem jön meg. Ha rendesen szeded a gyógyszert, akkor valószínûleg nem leszel terhes. De tényleg vigyázz, hogy egy szem se maradjon ki. Nekem csak akkor jött meg (Cerazette mellett), amikor már nagyon fogyott a tejem. Tehát ez így normális, lehet hogy amíg szoptatsz, nem is jön meg. Utána viszont kéne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ma kiderült, hogy még csak 3-4 hetes terhes lehetek, de már egy 6 mm-es petezsákom van. Abba sajnos nem lát semmit sem a doki! Lehet, hogy nem is lesz? 3-4 hetesen normális a 6 mm-es peteszák?

Legjobb válasz: szia.Elvileg 5 hetes terhes voltam(menstruációtól számolva)de a dokim mondta,hogy kb 3-4hete történhetett a fogantatás,és nekem is akkor volt 6 mm a petezsák. 20hetes kismama

szia.Elvileg 5 hetes terhes voltam(menstruációtól számolva)de a dokim mondta, hogy kb 3-4hete történhetett a fogantatás, és nekem is akkor volt 6 mm a petezsák. 20hetes kismama
A kérdező hozzászólása: akkor ez nem jelent rosszat????:(
Szia! Szerintem adj idõt magadnak, meg a babának is.Biztos vagyok benne, mire legközelebb mész, minden oké lesz, és nem lesz üres a petezsák, Csak pozitívan!
Mág nagyon korai lenne látni.Nekem is a 6. héten lehetett egyértelmûen látni egy pöttyöt benne. Várj és ne izgulj.Legközelebb már tuti látni.
Szia Amikor En voltam akkor 5 hetes volt a baba, es semmit nem latott csak a petezsakot.En csak hetfon megyek vissza akkor mar minden latszani fog. Kicsit koran mentel, de bizti amikor visszarendelt mar ott lesz a kicsi babad szivecskeje is. Es probalj meg megnyugodni, szeritnem ez teljesen normalis.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!! nem korán mentem, mert a másik doki 6 hetes terhességet állapitott meg uh nélkül:S és ezt akkor tudtm meg h 3 - 4 hetes lehetek:(
Szia!Én 5 hetes mentem dokihoz, akkor a petezsákot láttuk igazábol kb 4-5mm volt, utána mondta menjek vissza egy hét mulva, annyi idõ alatt sokat nõ a petezsák.6 hetesen már 17mm volt a petezsák és egy pont volt a magzat, 7 hetesen már maga a magzat 1cm-es.Sokat nõl egy hét alatt is.Ja és már volt szivhang is!Eszméletlen volt!!!Szoval nyugi, ott lehet a pici, csak még egy pont!
Elõzõ terhességemnál uh nálkül 6 hetesre mondtak, s közben 3-4 voltam.az uh a tuti az elején, és az még korai, nyugodj meg, nem lesz semmi baj.

Ha volt 2, 5 hónap kihagyásom a munkaviszonyban, akkor lehet, hogy nem is leszek jogosult TGYÁS, GYED-re?

Idén márciusban szűnt meg a munkaviszonyom (2006-tól volt a munkaviszony, 2008-ban született az első gyermek, 2011-ben a második, nem szakítottam meg a munkaviszonyt, folyamatosan kaptam a gyedet, gyest majd újra gyedet, gyest). Júniusban lett újra állásom (6 órás), és 2014 februárban érkezik a 3. baba. lehet, hogy az a 2 hónap szünet miatt nem kapok juttatást? :-( Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Abban a két hónapban kaptál munkanélkülit nem?

Abban a két hónapban kaptál munkanélkülit nem?
A kérdező hozzászólása: sajnos nem :-(. mert kilátásban volt már az új munkahely, csak még a pontos kezdést nem tudtuk.
Én is így voltam, és kapok gyedet, tgyást, csak mivel hoszabb volt a megszakítás mint 1 hónap, ezért nem átlagot vesznek, hanem az új munkahelyen kapott bér alapján kapom, vagyis te is a 6 órás Béred után kapod majd az ellátásokat.
2012 február és 2014 február között kell lennie 365 biztosított napnak, melyben lehet megszakítás. Neked megvan a szükséges 365 nap. Mivel jelenleg is van munkaviszonyod és ha a szüléskor is lesz munkaviszonyod, járni fog tgyás és gyed is! Csak annyi, hogy az elõzõ munkahelyeden elért kereseted nem számítják bele a tgyás és gyed összegébe, csak a 6 órás béred lesz az alap!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. és az, hogy okt 21-tõl táppénzen leszek végig, mennyiben befolyásolja ezt? Illetve, hogy igényelhetem a szülés elõtt is 28 nappal a TGYÁst, és ahhoz, hogy kapjak GYEDet is, még élõ munkaviszonynak kell lennie, igaz?
Jobban járnál ha még dolgoznál, mert a táppénz nem számít bérezett napnak és ha nem lesz meg a 180 bérezett napod, akkor nem számolnak átlagbért hanem csak a szerzõdés szerinti béred lesz a tgyás és gyed alapja. Tehát ha vannak pótlékaid vagy túlóráid, akkor azokat nem ormábele, ha nincs 180 bérezett napod! Én február végén szülök, de mivel tavaly gyeden voltam még, idén júniustól dolgozok újból, így novemberig végéig, december elejéig dolgozok legalább, hogy "normális gyedet" kapjak. Persze, ha nagyon indokolt a táppénz, akkor is jár majd tgyás és gyed, de lehetséges, hogy kevesebb, mintha lenne 180 bérezett napod!
Igen, szülés elõtt 28 nappal igényelheted a tgyást. Munkaviszonnyal mindenképp rendelkezni kell, mikor a tgyás igényled vagy álláskeresési segélyen kell lenni. De ha a szerzõdésed határozatlan és írásban bejelentetted a terhességed, akkor nem rúghatnak ki!
75%, nincsen igazad, ugyanis NEM a szerzõdés szerinti bére lesz az alap akkor sem, ha nincsen 180 bérezett napja! Az kizárólag akkor lenne alap, ha kevesebb mint a minimálbér. Kérdezõ, ha nincs táppénz miatt 180 bérezett napod, akkor a TÉNYLEGES jövedelmed lesz az alapja a tgyásnak (0-179 nap jövedelme, de max. a minimálbér kétszerese) És a kedvezményszabály miatt a gyednek ugyanennyi. Tehát abban igaza van az elõzõ válaszolónak, hogy lehet kevesebb, de abban nincs, hogy nem fognak beleszámítani a nem rendszeres jövedelmek. Viszont, ha a havi bruttód a minimálbér duplájánál kevesebb, akkor mindegy, hogy van, vagy nincs 180 bérezett napod, ugyanannyi lesz a tgyás és a gyed is. És hogy az alapkérdésre is válaszoljak: a biztosítási idõnek nem kell folyamatosnak lennie, így a 2, 5 hónap kihagyás a jogosultságodat nem érinti.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítõ válaszokat. A bruttó alapbérem 75.000 ft. Június 1-tõl vagyok szerzõdésben, és okt. 21-tõl táppénzen.

Üdv mindenki nagyon fontos és életbevágóan szükségem lenne egy ilyen cipőre ( lentebb a link) a kishúgomnak lesz karácsonyra csak sehol se találom lehet hogy nem is lehet ilyen cipőt szerezni?

Ha igen akkor kérlek benneteket hogy segítsetek mert megígértem neki és nem lennék jó bátyó ha nem tartanám be az ígéretemet

Legjobb válasz: mi se találjuk sehol, bátyó

mi se találjuk sehol, bátyó
Elfelejtetted a linket.
link

27mm-es 17. napom a tüszőm. Mikor reped már meg? Meddig nő még? Lehet hogy nem is reped hanem ciszta lesz belőle?

Legjobb válasz: Mikor 2,7cm volt a tuszom a nodokim rogton tuszorepesztot adott. Azt mondtya 3 cm-n felul mar ciszta! Szerintem beszelgess el egy masik orvossal is, talan aki kompetensebb es tesz valamit az ellen, hogy gondod legyen kesobb ebbol.

Mikor 2, 7cm volt a tuszom a nodokim rogton tuszorepesztot adott. Azt mondtya 3 cm-n felul mar ciszta! Szerintem beszelgess el egy masik orvossal is, talan aki kompetensebb es tesz valamit az ellen, hogy gondod legyen kesobb ebbol.
Hát szerintem, ha tovább nõ, akkor az már ciszta gyanús!
Amugy "egeszseges" vagyok, viszont abban a honapban clostyt szedtem orvosi ajanlat nelkul es majdnem porul jartam. Szerintem ne varj arra, hogy magatol megreped, keves az esely ra ekkora meretnel. A normal meret2 cm es 2, 4 cm kozott van. Elso voltam
Nekem elõzõ hónapban 19.napon 32 és 18mm-s tüszõim voltak.Nem lett belõle ciszta sem baba.Webdokinál is rákérdeztem, h ez normális méret-e és azt írta, h igen.Most hónapban 16.napon 24 és 26mm-s tüszõim voltak.De csak 19-20.napon repedtek meg.Tegnap egy exrta halvány tesztem már volt. Hány napos a ciklusod?Naponta 1-2mm-t nõ, de sztem ma holnap megreped a tüszõd.
A kérdező hozzászólása: változo egyik hónapban 28 másikban 32 napos mikor "milyen kedve" van.
Hat velemenyem szerint akkor is tul nagy es kozeledik a ciszta-merethez. Elso voltam

Vácon lehet szülni csendes szüléssel? Fogadott orvosom nincs és valószínű, hogy nem is lesz.

Www.Csendesszules.hu/ Dr. Lenkei Gábor Méltósággal megszületni és szülni című könyve)

Legjobb válasz: szia, nekem az a velemenyem h fogadott doki nelkul ez nehezn fog menni. ismerem minden mozzanatat ennek a szulesnek, jelenleg meg konyvbol de most a masodik babam igy fog remelem szuletni es ehhez meg kellett keresnem azt a dokit aki ebben partner. az ugyis doki nem biztos h meg fogja hallgatni a keresed, nem tudom arra milyenek a szuleszetek, de en nem biznam a veletlenre. Ha esetleg a parod nem lenne bent akkor dulat hivhatsz es o valamenyirre tud segiteni az elkepzeleseid ervenyesitesehez. gondold at!

szia, nekem az a velemenyem h fogadott doki nelkul ez nehezn fog menni. ismerem minden mozzanatat ennek a szulesnek, jelenleg meg konyvbol de most a masodik babam igy fog remelem szuletni es ehhez meg kellett keresnem azt a dokit aki ebben partner. az ugyis doki nem biztos h meg fogja hallgatni a keresed, nem tudom arra milyenek a szuleszetek, de en nem biznam a veletlenre. Ha esetleg a parod nem lenne bent akkor dulat hivhatsz es o valamenyirre tud segiteni az elkepzeleseid ervenyesitesehez. gondold at!
ezt csak fogadott orvossal és megkell beszélni vele h vállalja e!!
Szia! Az az igazság, hogy bár Vác gyermekbarát kórháznak számít, a protokolltól nehezen térnek el. A doki jön, vizsgálgat, szülésznõ szintúgy. Én akkor tudnám elképzelni, ha legalább szülésznõt fogadsz. Mert ha minden oké, akkor õ elmondja a dokinak, a doki meg feléd se néz. De ügyeletben nem hiszem, hogy sikerülni fog.
Igen, szerintem is egy jó szülésznõt kell ehhez fogadni! Érdemes már hónapokkal a szülés idõpontja elõtt tájékozódni, ki fogékony erre. Én hipnoszüléssel szültem Bp-en, de mire megbeszéltem a dokival/szülésznõvel a dúlám segtségével, h mit is szeretnék, az is több konzultációs alkalomba került. Hála Istennek, végül sikerült mindent a terveim szerint átélni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Most vagyok 18. hetes a következõ szülés felkészítõre megyünk és akkor megkérdezem a szülésznõt. Terhes tanácsadás ultrahangon ilyenekrõl nem nagyon lehet beszélni, mert nem érnek rá. Remélem azért, valami köztes megoldást találunk majd velük. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!