Találatok a következő kifejezésre: Lehet hogy munkahelyi (151 db)

Hogy lehet Magyarországon munkahelyet teremteni? Mit ront el Fidesz hogy csökken munkahelyek száma?

Legjobb válasz: Mondhatnám mindent, de ez így nyilván nem igaz. Azt mondta: csökkentjük a vállalkozók adóját, munkahelyek lesznek. Jóindulattal 1,5 év alatt inkább növekedett. Megszopatjuk a multikat.. Meg lehet, aztán elmennek, viszik a munkahelyet, meg az általuk (igaz sokszor kedvezményes) fizetett adót. Lecsapolták a nyugdíjpénztárakat, megsarcolták a bankokat. Ezt nem tûrik negatív reakció nélkül. Elzavarták anno az IMF-et, most jönnek, mit gondolsz, engedékenyek lesznek? Nem felejtenek, eljött az õ idejük. Rohadt sokba kerülnek ezek nekünk....

Mondhatnám mindent, de ez így nyilván nem igaz. Azt mondta: csökkentjük a vállalkozók adóját, munkahelyek lesznek. Jóindulattal 1, 5 év alatt inkább növekedett. Megszopatjuk a multikat.. Meg lehet, aztán elmennek, viszik a munkahelyet, meg az általuk (igaz sokszor kedvezményes) fizetett adót. Lecsapolták a nyugdíjpénztárakat, megsarcolták a bankokat. Ezt nem tûrik negatív reakció nélkül. Elzavarták anno az IMF-et, most jönnek, mit gondolsz, engedékenyek lesznek? Nem felejtenek, eljött az õ idejük. Rohadt sokba kerülnek ezek nekünk....
Nagyjából mindent elront, elrontott és el fog rontani.
A politikusok azért vannak, hogy mindent elrontsanak és a népet hülyének nézik! Ami igaz is hiszen a nép velem eggyütt tényleg hülye, hogy tûri ezt a bagázst!A prlamentiek meg lógnak, csak rosz helyen, nekik a lóvé a lényeg és magasról szarnak az országra!
"Mit ront el Fidesz hogy csökken munkahelyek száma?" Létezik.
Ezek a statisztikák manipuláltak. Eddig egy munkáltató foglalkoztatott közmunkában egy embert, napi 8 órában, egy éves idõtartamra. Az új törvény értelmében pedig ugyanehhez e munkához 6 embert kell alkalmaznia. Közmunka csak napi 4 órában, 4 hónapos idõtartamban végezhetõ. Valójában nem keletkezik új munkahely, csupán a statisztikában. Mit ront el? Az egész gazdaságpolitikája a munkahelyteremtés ellen szól.
Nos igazából ez így nem igaz ^^ mivel egy nem régi kutatás alapján Magyarországon 0, 4%-al csökken a munka nélküliség ( ami most olyan 9% lehet) ez európáhz képest a legnagyobb spanyolba meg valami 22, 6%
11.1% munkanélkülési arányból 9.9% lett. Ez ne haragudj, de nem a munkahelyek számának csökkenését jelenti. http://hvg.hu/gazdasag/20111115_munkanelkulisegi_arany_javulas
A járulékok csökkentése nem egy-két év alatt térülne meg, ráadásul most a nemzetközi helyzet sem rózsás. Ezért rövid távon nem mondanak le azokról a bevételekrõl, azért, hogy esetleg hosszú távon jobb legyen. Inkább csak arra gondolnak, ha adót, járulékot emelnek, akkor több lesz az állam bevétele. Ami persze nem igaz, mert a vállalkozók már így sem tudják ezt kitermelni, vagy csõdbe mennek, vagy be sem jelentik a munkásokat. A multik meg kivonulnak, mert Európában nálunk a legdrágább a munkaerõ a sok járulék és adó miatt. Szóval csökkennek a bérek, egyre kevesebb a munkahely, csökken a fogyasztás. Emiatt még kevesebb munkahely lesz majd. Az állam meg azt látja, hogy csökken a bevétel, ezért újra emeli az adókat és járulékokat, ezzel bezárult az ördögi kör. Hogy lehetne munkahelyet teremteni? Hát biztos, hogy adó és járulékcsökkentéssel. A külföldi árukra vámot kell tetetni, hogy a magyar áru olcsóbb legyen. Ez persze az EU miatt nem lehetséges. A vállalkozóknak további kedvezményeket tenni, hiteleket adni, pályáztatni õket. Erre nincs pénze az államnak.
A kérdező hozzászólása: 11.1% munkanélkülési arányból 9.9% lett. Ez ne haragudj, de nem a munkahelyek számának csökkenését jelenti. http://hvg.hu/gazdasag/20111115_munkanelkulisegi_arany_javulas Ez az adat jól hangzik csak kérdés hogy hány % munkahely belõle amit az állam ad a startmunkaprogramba???
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj ha nagyon lecsökkentik a munkahelyek adóját meg járulékokat akkor meg csõdbe mehet az ország.
"Ezek a statisztikák manipuláltak." Kérlek próbáld meg állításodat valós tényekel igazolni!
"Ezek a statisztikák manipuláltak" Szándékosan egy baloldali hírportálról vettem az információt. Persze ettõl még lehet manipulált (sõt!), csak akkor mégjobb lenne a helyzet?

Hogyan lehet utána nézni hogy benne-e van valaki az adatbázisban nem hamis-e a diploma, érettségi stb. , ? Mi a cime neve ennek az adatbázisnak? Hallottam, hogy munkahelyeken van ugy, hogy utánanéznek, de hova küldik el?

Legjobb válasz: Ha a munkahely utána akar nézni, akkor hivatalosan megkeresi azt az intézményt, aki kiállította az oklevelet és leigazoltatja, hogy a diploma valódi.

Ha a munkahely utána akar nézni, akkor hivatalosan megkeresi azt az intézményt, aki kiállította az oklevelet és leigazoltatja, hogy a diploma valódi.

Olyat lehet, hogy két hétig táppénzen vagyok, utána két hétig nem (a munkahelyemen téli szünet van, és akkorra rendes fizetést kapnék és amúgy se kéne bejárni), és a téli szünet után megint téppénzen vagyok?

16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Persze, elmész a dokihoz, kiíír, két hét múlva vissza mész a dokihoz, hogy szeretnéd felvenni a munkát jobban vagy, beviszed melóhelyre a papírokat, ott jelentkezel hogy felvennéd a munkát. Jön a 2 hetes téli szünet, majd utánna ismét elmész a dokihoz, s kiííratod magad. Ennek csak a munkahelyen nem fognak örülni, mert az elsõ 15 napot õk fizetik míg betegen vagy, majd vissza mész dolgozi, adják a fizut, majd ismét elmész betegre, s nekik megint ki kell fizetni az elsõ 15 napot míg betegen vagy. Ha folyamatosan vagy betegen, akkor csak az elsõ 15 napon fizetik õk a beteg szabid, utánna táppénz.

Persze, elmész a dokihoz, kiíír, két hét múlva vissza mész a dokihoz, hogy szeretnéd felvenni a munkát jobban vagy, beviszed melóhelyre a papírokat, ott jelentkezel hogy felvennéd a munkát. Jön a 2 hetes téli szünet, majd utánna ismét elmész a dokihoz, s kiííratod magad. Ennek csak a munkahelyen nem fognak örülni, mert az elsõ 15 napot õk fizetik míg betegen vagy, majd vissza mész dolgozi, adják a fizut, majd ismét elmész betegre, s nekik megint ki kell fizetni az elsõ 15 napot míg betegen vagy. Ha folyamatosan vagy betegen, akkor csak az elsõ 15 napon fizetik õk a beteg szabid, utánna táppénz.
A kérdező hozzászólása: Hát az igazság az, ogy ezt a megoldást a fõnököm javasolta:)


Lehet, hogy feltörték a Facebook-fiókomat? A munkahely résznél be lett jelölve, hogy: xd és nem tudok rajta módosítani.

Legjobb válasz: munkahelyeden le mentetted véletlen mondjuk a jelszavad erre nem gondoltál ??

munkahelyeden le mentetted véletlen mondjuk a jelszavad erre nem gondoltál ??
A kérdező hozzászólása: nincs munkahelyem....

A munkahelyemen van egy srác, akinek lehet hogy tetszem, de az is lehet, hogy csak túl közvetlen a természete. Hogy tudnám eldönteni, miről van szó?

Nemrég kezdtem ezen a helyen, szóval a felületes munkatársi viszonyon kív?l annyira még nem ismerem. A munkaasztalom az övé mellett van. Eleinte azt hittem nem kedvel, mert párszor piszkált, ugratott. Aztán kiderült, hogy nagyon rendes és barátságos, mindig nagyon kedvesen mosolyog, mikor találkozunk, kinyitja el?ttem az ajtót, bevár a folyosón, stb. Egyszer beszélgetés közben meg is érintett (nem illetlenül, csak a vállamra tette a kezét). Nem tudom eldonteni hogy tetszem neki es azert ilyen baratsagos, vagy csak altalanosan ilyen kozvetlen termeszetu, es csak szocializalodni akar (ez ertheto is lenne, hisz kozvetlen szomszedok vagyunk meloban.) Eleg nyitott termeszetunek tunik, szoval lehet hogy csak felreertem a szitut. Erre utal az is hogy egyszer megprobaltam vele szemkontaktust letesiteni, de elkapta a fejet.

Legjobb válasz: Hát figy... én is ismerek jó néhány ilyen közvetlen, mindenkivel barátságos pasit... mondjuk fõleg gimiben ismertem ilyeneket... volt egy, aki kb mindenkivel ennyire jófej, kedves volt, hogy még a 100 kilós lány is teljesen belézúgott, mert azt hitte, tetszik a srácnak. Én is azt hittem egy ideig, h tetszem neki, persze lehet, h nem tévedtem, na mindegy. Annyi a lényeg, h amikor már "felnõttebbek" a pasik, szerintem - de lehet, h tévedek - csak azt érintik meg, akihez vonzódnak. Bevallottan, vagy nem. Legyen bármilyen kedves, aranyos, rendes minden nõvel, de szerintem megérinteni csak azt érinti meg, akihez vonzódik is. Ez persze még semmire nem garancia, lehet, h csak szimplán bejössz neki, közben meg barátnõje van... na és? Ezzel nem csalja meg õt... tetszik érteni... :)

Hát figy... én is ismerek jó néhány ilyen közvetlen, mindenkivel barátságos pasit... mondjuk fõleg gimiben ismertem ilyeneket... volt egy, aki kb mindenkivel ennyire jófej, kedves volt, hogy még a 100 kilós lány is teljesen belézúgott, mert azt hitte, tetszik a srácnak. Én is azt hittem egy ideig, h tetszem neki, persze lehet, h nem tévedtem, na mindegy. Annyi a lényeg, h amikor már "felnõttebbek" a pasik, szerintem - de lehet, h tévedek - csak azt érintik meg, akihez vonzódnak. Bevallottan, vagy nem. Legyen bármilyen kedves, aranyos, rendes minden nõvel, de szerintem megérinteni csak azt érinti meg, akihez vonzódik is. Ez persze még semmire nem garancia, lehet, h csak szimplán bejössz neki, közben meg barátnõje van... na és? Ezzel nem csalja meg õt... tetszik érteni... :)
Siman lehet, hogy tul kozvetlen. Nekem is van ilyen haverom. Ilyen a stilusa, hogyha beszel valakihez azt meg is erinti, flortol az osszes elerheto nonemuvel. Persze en is felreertettem. Aztan osszejott egy masik csajjal. Szoval amig nem hiv el sehova, addig csak baratsagos.
Lehet csak ilyen közvetlen a természete..., könnyen félreérthetõ.Én srác vagyok és egy lánnyal éltem át ugyanezt a volt munkahelyemen.Teljesen másképp értelmeztem a közeledését..., ez volt a vesztem.:/
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. En az ugratasbol meg a megerintesbol kezdtem el kombinalni, hogy esetleg itt tobbrol is lehet szo a reszerol. Hat majd meglatjuk.
én is félreértettem, most szenvedek... házi nyúlra nem lövünk ezt itt tanultam meg a neten-még sokat kell tanulnom az élet kemény

A nap végén, beugrottam a munkahelyemen lévő titkárságra hogy elköszönjek a titkárnőtől ( még új vagyok és teremőr leszek) és mivel nem volt a helyén, megkértem a kollegáját, hogy adja át hogy elköszöntem. Lehet, hogy nagy hülyeség volt?

Egyik ismer?söm szerint igen.

Legjobb válasz: Mi ebben a hülyeség? Csak udvarias voltál! Esetleg az lehet, hogy félreérti és udvarlásnak hiszi, de sztem semmi rosszat nem tettél.

Mi ebben a hülyeség? Csak udvarias voltál! Esetleg az lehet, hogy félreérti és udvarlásnak hiszi, de sztem semmi rosszat nem tettél.
Hát suttyóság, de nem csináltál bajt, az õröket egyébként sem a nagy eszük miatt veszik fel.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem mondani, hogy tegnapi csaj nekem betett, akivel sajnos mind2-en találkoznunk kellett a mai nap és nem tudom, hogy túlzott bizalmaskodásnak- vagy effélének fogja -e tekinteni :S:S:S
A kérdező hozzászólása: udvarlásnak biztos nem veheti mivel nõ vagyok.... de miért suttyóság?
Nyugodj meg, nem csináltál semmi hülyeséget. :)
Egyébként pedig mi az, hogy ez suttyóság?! Épp ellenkezõleg, kedves dolog volt tõle.
A kérdező hozzászólása: hú köszi, ez most jólesett, 5/5-ös , tudod szeretnék tényleg beilleszkedni meg minden.....vannak terveim, amik itt megvalósulhatnának , bár ha az elején elszúrom, akkor nem lesz sok esélye....
így az elején nagyon sokan nem tudják, hogy miként viselkedjenek, mit tesznek jól, vagy éppen rosszul. Én is voltam így, elég kínos helyzetekbe kerültem az idiótaságom miatt, de ez benne van...
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm aki támogat!

Lehet, hogy nincs már meg a babám. Munkahely váltáson gondolkodom, ti mit tennétek?

az el?bb tettem föl egy kérdést a karrier témakörben. most titeket is megkérdezlek, hátha jobban megértetek.

Legjobb válasz: annyit fûznék még hozzá, hogy nem szeretem a helyem, eddig csak azért maradtam, mert próbálkoztunk. most lehet, hogy probléma van és a kialvatlan éjszaka alatt végiggondoltam az életem. váltanom kell egy biztos helyre. még nem biztos, hogy baj van, de kérlek, ettõl függetlenül segítsetek nekem a döntésben.

A kérdező hozzászólása: annyit fûznék még hozzá, hogy nem szeretem a helyem, eddig csak azért maradtam, mert próbálkoztunk. most lehet, hogy probléma van és a kialvatlan éjszaka alatt végiggondoltam az életem. váltanom kell egy biztos helyre. még nem biztos, hogy baj van, de kérlek, ettõl függetlenül segítsetek nekem a döntésben.
szia, bár már lezártátok a témát úgy látom, csak annyit akartam írni, hogy szurkolok, hogy minden rendben legyen a piciddel!! A másik, hogy tényleg az lenne a jó, ha maradnál, és közben keresgélnél.Én is több hónapig kerestem munkát, bármilyet, óvodapedagógus végzettségem van, de se dajkának, se bébiszitternek, se bolti eladónak, se adminisztrátornak, se call centeresnek, semminek sem vettek föl...aztán kiderült, hogy jön a pici, így abba is hagytam a munka keresést...tényleg nehéz munkát találni, jó kapcsolat kell hozzá manapság. Szóval drukkolok nektek:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy próbálod beleképzelni magad. az eredeti kérdésemen csak csámcsognak, hogy mibe köthetnének bele.
hogy hogy nincs már meg a babám? ok. üzlet és pénzügyek/karrier de melyik a Te kérdésed?
A kérdező hozzászólása: már szinte mindenre gondoltam. arra is, hogy dajkának megyek. biztos nem nagy fizetés, de babákkal egész nap. :) minden pénzt megér. persze örökké nem akarnék ott maradni, de most olyan szívesem csinálnám.
azt nem ajánlom: - érzelmileg nagyon fájna hogy nem a sajátjaidat szeretgeted. -nem bejelentett állás és bármikor kitehetnek. ha valami történik a gyerekekkel még börtönbe is kerülhetsz én is voltam baby sitter és az "apuka" - válófélben voltak- épp a hifi állvány - tiszta üveg- szedte szét a szabadnapomon de du. felhivott hogy jöjjek haza mert nem bir a gyerekkel ... ezt is figyelembe kell venni.... semmiképp nem ajánlom....
A kérdező hozzászólása: meggyõztetek, hogy maradjak. akkor innen fogom küldeni ezerrel az önéletrajzokat. ha meg elfogynak a szabik, max megyek fizetés nélkülire. jó, hogy átgondoltam és nem döntöttem hirtelen. köszönöm, hogy segítettetek. De hamarosan kiderül, hogy mi van velünk. Imádkozzatok, hogy lássuk a babát legközelebb és akkor csak egy elmélkedés volt az egész.
Megy a drukk!!!!
A kérdező hozzászólása: :) köszönöm
Igen nagyon jól megfogalmazta a válaszoló én csak azért nem irtam ennyire lelkesen mert nem akartam beléd beszélni hogy akár rögtön újra terhes lehetsz hiszen akkor csak a kiábrándultság van... mindenképp partnerfüggõ hiszen igy egy kereset kiesik és az álláskeresési tám. nem egy egetrengetõ összeg. Tarts ki a másik kérdésed helyén válaszolókat meg csak szánni tudom mert nem itélkezni és rágódni kell-ene- hanem megoldást keresni de hát ez legyen az õ bajuk... ha tönkremegy a m. helyed akkor valóban érdemes elkezdeni másfelé kacsintgatni de akár próbálkozhatnál hiányszakmákkal .... tényleg nagyon nincs adm. állás. én is recepciós voltam de nem volt állásom 2007-2008 között azért szültem 2008.ban....
Most nagyon neház adminisztratív munkát találni, én azt vettem észre a barátnõimnél. 3an keresnek most állást. egynek sikerült 6 órában lehelyezkedni, egy pedig most kapott 8 órás munkát 4 hónapos intenzív álláskeresés után. EGyiküknek 6 hónapja nincs munkája, pedig gyereke sincs, hogy az hátráltassa és jó egyetemi végzettsége is van, meg gyakorlata. Szerintem csak akkor mondj fel, ha a párod biztosítani tudja a hátteret arra, hogy esetleg fél évig is munkát keresel. De addig meg kiesel a munkából és a késõbbi gyed idõdet fogja csökkenteni...
A kérdező hozzászólása: igen, úgy néz ki, hogy pár hónap és amúgy is tönkre megy.
biztos én vagyok az értetlen de mi az hogy "kihúzza a cég"? tönkremegy a munkahelyed? bocsánat de nem világos...
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ha most 3 hónap kihagyás, utána próbálkozás következik, akkor nem biztos, hogy kihúzza a cég. Nekem ebben a helyzetben fontos lenne egy biztos hely.
Sajnálom .. szerintem maradj és próbálkozzatok és keress állást. valamelyik be fog jönni vagy újra kisbabát vársz és akkor már nem számit a pár hónap lesz idõd a magad fejlesztésére is vagy bejön egy jó állás és tudsz dolgozni még pár évet közben próbálkozhattok.. én nem váltanék.
semmiképp se mondj fel mert igy megszakad a munkaviszonyod de ha nem mondasz fel és közben keresgélsz de esetleg nem találsz akkor se esel két szék közül a padlóra ... szerintem . de a babás részét még mindig nem értem.. ha babát szeretnél szerintem ne most keresgélj .. inkább húzd ki egy darabig és amig otthon vagy a cseppel addig tanulhatsz tovább vagy fejlesztheted a nyelvet.
A kérdező hozzászólása: múltkor még látták a petezsákot, most pedig már nem :( visszahívtak pár nap múlva, de ez alatt az éjszaka alatt végig gondoltam a legrosszabbat is.
Sziasztok! Tudom, nem ez a téma, de nem bírom megállni: Csak annyit szeretnék Carmen hozzászólására reagálni, hogy nem feltétlenül fáj, ha nem a saját babáddal vagy, mondjuk dajkaként. Én óvónéni vagyok, volt tavaly egy missed ab-om, és kifejezetten gyógyhatású volt a gyerekközeg. :) Szóval egyéni... 15+3 hetes pocis

Lehet hogy a munkahelyi stressz miatt nem jön őssze a baba? Mit tegyünk?

Legjobb válasz: Szedjél mindenképpen Hova nyugtató,ezt még terhesen is lehet.Hátha segít ellazulni és így könnyebben jön majd a baba!

Szedjél mindenképpen Hova nyugtató, ezt még terhesen is lehet.Hátha segít ellazulni és így könnyebben jön majd a baba!
és ha te nem dolgoznál csak a párod? mert ha össze jön ugy is abba kell hagynod
A kérdező hozzászólása: jo de addig kopjon fel az állunk.?te nem dolgozol?
én úgy tudom, hogy még 45 napig biztosított vagy onnantól, hogy megszûnt a munkaviszonyod
Hát a tb-t a munkahelyed nem percenként vagy óránként fizeti, hanem havonta értelemszerûen. Mivel azt írod, hogy a napokban rúgtak ki, lehetséges, hogy erre a hónapra még megvan a tb-d, de ezt szerintem csak a munkahelyeden tudják neked megmondani, vagy felhívod az APEH-et és telefonon érdeklõdsz, hogy mi a helyzet tb ügyileg. Vagy mész maszek orvoshoz, ott egy foghúzás kb 10-20 ezer Ft körül lehet majd szerintem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!