Találatok a következő kifejezésre: Lehet hogy fogunk! Mit (392 db)

Holnapra vagyok kiírva, én attól félek, hogy nagyon bepánikolok amikor menni kell a kórházba! Nem a fájdalomtól félek, hanem nem is tudom mitől, a bánásmódtól, hogy fogadnak, mi fog történni. Sokan voltatok így vele? Hogy lehet leküzdeni?

Amúgy is hajlamos vagyok bizonyos helyzetekben pánikba esni, leblokkolni, ilyenkor sírógörcs, stb kap el. Egyábként meg maga a szülés gondolata egy ideje izgalommal tölt el, várom már hogy megláthassam a babám. De ha majd indulni kell, mi lesz velem?

Legjobb válasz: Akkor nem hiszem, hogy pánikba esnél. Én még nem láttam olyan nõt, aki pánikba esett volna. A természet jól kitalálta. Amikor elkezdesz szülni, akkor befelé fogsz fordulni, és marhára nem fog érdekelni, hogy ki mit mond, vagy csinál. Szóval, nyugi.

Akkor nem hiszem, hogy pánikba esnél. Én még nem láttam olyan nõt, aki pánikba esett volna. A természet jól kitalálta. Amikor elkezdesz szülni, akkor befelé fogsz fordulni, és marhára nem fog érdekelni, hogy ki mit mond, vagy csinál. Szóval, nyugi.
ooooooh, mintha magamat olvasnám :) én is nagyon izgultam, el sm tudtam képzelni, mi lesz, hogy lesz. Teljesen új dolog elõtt álltam. Aztán eljött a kiírt nap, reggel nyákdugóm távozott, majd jöttek a fájások. óránként 6-7 majd egyre sûrûsödtek. Este 10kor málnalevélteával a kezemben ültem a fürdõkádban, de már éreztem, itt valami történik. Pedig azt hittem: ÉN nem fogom érezni, hiába mondják. De igen, azt mindenki megérzi valóban:) Te is meg fogod. Aztán éjfélre a szülészeten toporogtam, hajnali 1re kibújt a kicsilányom, immár 6 hónapja. Nagyon imádtam a szülést! Fel vagyok készülve a következõre. És neked is nagyon nagyon drukkolok, legalább olyan szerencsés légy, mint én voltam. Erõs fájdalmak, szenvedés nélkül éld át a csodát! Úgy lesz, csak higgyél benne! Várjuk a beszámolót!!!!!á.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves, megnyugtató és biztató válaszokat :-) !!!
szia! én is álmodtam h szülök, másnap meg is szültem:-))) rám szülés, és vajudás közben a beszélhetnék jött rámfolyamatosan mondtam a magamét...párom szerint kitolási szakaszban kicsit félrebeszéltem, azt h nyomnom kell helyett azt mondtam, h kakilnom kell...igy azt emlegeti, h a baba nem megszületett, hanem kikakiltam:-)) amugy én ha bepánikolok akkor beszélek és beszélek...és amikor ott vagy a szülõágyon, annyira de annyira nem fog érdekelni ki mit mond, hányan állnak körül, és hányan lessik a "nunidat". Szüléskor, vajudáskor egy más elmeállapotba kerülsz, ezt nekem is mondták elõtte, de nem hittem el, de megtapasztaltam:-)))olyan mintha fel lennél doppingolva, naon jóóóó érzés!!!
Huh, én Télapóra vagyok kiírva, de már most pánikolok. Éjjelente azt álmodom, hogy szülök, ezért reggel mindig tök fáradt vagyok... Mindenki azzal nyugtat, hogy mire bejutunk a kórházba, el fog múlni a pánikhangulat! Úgy legyen! Drukk neked, vigyázz magadra!
Szia! Nagyon hasonló helyzetben vagyok, mint te. egyik éjjel azt hittem, itt az idõ, és bepánikoltam. Nagyon szörnyû lett volna olyan idegállapotban bemennem. Tanultam az esetbõl, és már csak én õrzöm a hidegvérem a családban. Gondold végig, mi vár rád, miket kell még pakolni, mivel mész be a körházba. legyen több forgatókönyved, és "vedd elõ", ha eljön az idõ.
Ne izgulj semmi pánik.ha majd rljõn az idõ nem az jár majd a fejedbe hogy hogy bánnak veled hanem hogy minél hamarabb a kezedben tarthasd a kisbabád.olyan gyorsan põrõg az idõ meg az események hogy észre sem veszed.és tul vagy rajta.Kõnnyü szülést ....3 hetes anyuka
Szerintem mindenki fél csak van aki nem vallja be. Én a szülés elõtti héten féltem nagyon mindenféle hülye gondolatok jártak az agyamban. Amikor itt az idõ hidd el megy minden mint a karikacsapás annyira magával ragadóak az események hogy idõd erõd sem lesz izgulni!! Szép szülést!! 20 hetes Kislány anyukája
Én egész nap azt éreztem, hogy nincs kedvem szülni. Pedig a baba jönni akart, de az agyamban mindig az járt, még a tolófájások elõtt is, hogy én ma erre nem vagyok ráhangolva:-) Pedig túlhordtam 8 napot, mindenki várta már:-) Én nem féltem a szüléstõl, vártam, át akartam élni:-) SEmmi gond nem volt, ne volt fogadott dokim, de nagoyn kellemesen csalódtam. Ha érdekel részletesen, küldj privit, és leírom pontosan mi hogy történt. Ne félj, csak az örömödre figyelj:-)
Nem kell izgúlni minden szülészeten a személyzet nagyon megértõ és kedves fõleg egy épp szülni készülõ nõvel.Emiatt nem kell aggódni a legjobb ha csak sodródsz az árral és teszed amit mondanak.

Az interneten ismerkedtem meg egy fiúval. és eddig csak képeken láttuk egymást, de a szünetben lehet, hogy fogunk találkozni, és félek h nem fogok neki tetszeni mert kicsit duci vagyok. V nem tudom. Mit csinálja?

Legjobb válasz: Ha küldtetek egymásnak fotót (amin valóban te szerepeltél) akkor már tudja, hogy hogy nézel ki - és ha nem lenne elégedett a látvánnyal már kiderült volna. Szóval nyugi, tetszel neki :)

Ha küldtetek egymásnak fotót (amin valóban te szerepeltél) akkor már tudja, hogy hogy nézel ki - és ha nem lenne elégedett a látvánnyal már kiderült volna. Szóval nyugi, tetszel neki :)
Igen, sõt ki is retusálhatja a fotókat, hogy úgy nézzen ki mint Megan Fox :) Csak abból, hogy ilyen bizonytalan a lány, arra következtetek, hogy nem egy rafinált típus :)
Fogyj le... Ilyen hülye kérdést, komolyan.
Attól függ milyen képeket küldött magáról. Mert ha szétpózolja magát attól máshogy képzelheti. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: köszi... de amúgy saját képet küldtem meg webcamon is látott..nem vagyok egy olyan típus aki a tükör elõtt pózol... xD

Leestem a lépcsõn, lehet, hogy törés? Mit fognak vele csinálni, begipszelik?

Rosszul léptem és fél emeletet gurultam.A jobb lábamnál a bokám nagyon fáj,rá sem tudok állni szinte,a bal bokám is nagyon be van dagadva és fáj. Meg ahogy érkeztem tenyérrel az egyik csuklóm így visszafordult az is óriásira van dagadva.

Legjobb válasz: Majd az orvos megmondja, lehet csak meghúzodott. Elmész dokihoz, ott megröntgenezi és kiderül.

Majd az orvos megmondja, lehet csak meghúzodott. Elmész dokihoz, ott megröntgenezi és kiderül.
Jajj istenem, akkor mit akarsz csinálni? Nem hagyod majd begipszelni? Rendben van, forrjon csak össze rosszul, hogy megint el kelljen majd törni... Elmész a balesetire, megröntgeneznek, az eredménytõl függõen begipszelik, vagy bekötik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem semmi nem ad rá okot, hogy félj. Ha bemész a kórházba, ott jó kezekben leszel, az orvos nem fog direkt rosszat csinálni vagy tanácsolni, és nem is fogja azt mondani, hogy menj haza mert õ ezzel nem tud mit kezdeni. Bemész, és majd õ eldönti, hogy mi a baja, ahogy az elõttem válaszolók is írták. Nem lesz semmi baj, nem kell félni. Naponta csak Bp-n több száz, vagy inkább több ezer ember megy kórházba, és senki sem halt bele miatta. Ha nem nézeted meg orvossal, akkor csak te jársz rosszul. Én egyáltalán nem cukkolni akarlak (és remélem nem is az jött le, hogy most itt cikizlek), csak elmondtam, hogy mit kéne csinálnod, ahhoz, hogy neked a legjobb legyen. Egyébként nem biztos, hogy törés. Hogy be van dagadva, az nem jelenti azt, hogy eltört. Lehet ficam, rándulás, húzódás, bármilyen szakadás, de a törésen belül is több fajta törés van, szóval lehet, hogy nem rendes törés, hanem "csak" hajszálrepedés. Az is lehet, hogy az ízület sérült, de ahogy mondtam, majd a doki eldönti. Szóval nem biztos, hogy gipsz lesz a vége! :)
ha hallottál csonttörésre utaló hangot, akkor valószínû, hogy törött is. ha nem akkor csak a szalaggal van gond, de az se egyszerû mert ha mind a 3 elszakadt akkor mûteni kell(ha csak max kettõ akkor gipsz). velem is volt pont 1 éve egy rendezvényen, hogy csúnyán félreléptem(dagadt és lila volt, alig bírtam az elsõ pár napban járni), de azért tudtam terhelni. a mentõsök megnézték és csak befáslizák és kaptam még diklofenak kenõcsöt.
Menj el még ma a balesetire megröntgeneztetni. te is megnyugszol, ha nincs semmi baj (lehet - remélhetõleg -, hogy "csak" össze-vissza zúztad magadat), de ha meg valamid eltört, azt muszáj ellátni, rögzíteni. A te érdeked, hogy mielõbb orvos lássa asérüléseidet.

Lehet, hogy hülyének néztek, de tényleg félek a maszturbálástól. Annyira szeretném kipróbálni, de félek, hogy fájna. Szerintetek mit csináljak? Fájni fog? Milyen érzés?

Legjobb válasz: Gondolom csaj... ugye? Hàt figyelj... soha nem ujjaztam magam, nem tudom milyen lehet elsöre, seggbe sem raktak ès nem is fognak ùgyhogy sok tippet nem tudok adni. Viszont: mivel masztizni akarsz, ezèrt logikusan te fogod irànyìtani a dolgokat. Ha fàj, akkor óvatosabban fogod csinàlni. Nem fog senki semmit hirtelen felnyomni benned... próbàld ki ès csinàld ùgy hogy ne fàjjon. Ha anyàd nem mondja el, hogy fàj ha a kèst magadba szùrod, akkor most tini fejjel magadba nyomnàd tövig? Gondolom ha èrzed hogy fàj, akkor abbahagyod. Ne legyèl èletkèptelen

Gondolom csaj... ugye? Hàt figyelj... soha nem ujjaztam magam, nem tudom milyen lehet elsöre, seggbe sem raktak ès nem is fognak ùgyhogy sok tippet nem tudok adni. Viszont: mivel masztizni akarsz, ezèrt logikusan te fogod irànyìtani a dolgokat. Ha fàj, akkor óvatosabban fogod csinàlni. Nem fog senki semmit hirtelen felnyomni benned... próbàld ki ès csinàld ùgy hogy ne fàjjon. Ha anyàd nem mondja el, hogy fàj ha a kèst magadba szùrod, akkor most tini fejjel magadba nyomnàd tövig? Gondolom ha èrzed hogy fàj, akkor abbahagyod. Ne legyèl èletkèptelen
Megnyálazod kicsi ujjadat és simogatod a csiklódat. Nem fáj! Ha jól csinálod akkor egyre jobb, kellemesebb lesz az érzés. De csinálhatja neked srác is.

Mit jelent az, ha az egyik fogam (mész) fehér a feléig és a rágórész sárga és lehet, hogy ez az amelyik fáj is?

Legjobb válasz: Nekem egy csomó fogam fehér a fognyaknál(remélem jól képzelem el). nekem azt mondta a fogdoki, hogy nem fejlõdött ki a zománcrétegem rendesen. De az is lehet, ha csak egy fogadnál van, hogy fogkõ van ott és alatta kilyukadt a fogad.

Nekem egy csomó fogam fehér a fognyaknál(remélem jól képzelem el). nekem azt mondta a fogdoki, hogy nem fejlõdött ki a zománcrétegem rendesen. De az is lehet, ha csak egy fogadnál van, hogy fogkõ van ott és alatta kilyukadt a fogad.

1 éves babám 2 hete éjszak nagyon rosszul alszik többször felkel vagy csak nyüszög és sír, kijött a 7. foga de ugyan úgy rosszul alszik, lehet hogy jön még foga? Mikor fog rendesen aludni?

Legjobb válasz: Persze, lehet jön még foga, nekünk mindig párosával jött. Szerintem ilyenkor az a legfontosabb, hogy megnyugtassuk õket. Enyém 10 hós õ is sokat ébred akkor csak a cici jó, megkapja, utána meg átölelve tartom és alszik tovább. Chamomilla c30-at adok a fogzásra attól kicsit jobb.

Persze, lehet jön még foga, nekünk mindig párosával jött. Szerintem ilyenkor az a legfontosabb, hogy megnyugtassuk õket. Enyém 10 hós õ is sokat ébred akkor csak a cici jó, megkapja, utána meg átölelve tartom és alszik tovább. Chamomilla c30-at adok a fogzásra attól kicsit jobb.

Tengeri malackánkat elvittük az orvoshoz mert túlságosan megnött a foga. Levágtak neki belöle de azóta nem fütyül ill nem tud fütyülni. Mi lehet az oka? Összefüggésben lehet hogy kicsi a foga elöl?

Legjobb válasz: Adj neki szénát és akkor nem kell menni fogvágásra, mert attól folyamatosan kopik majd. Mellesleg az a fõ tápláléka, mindig kell legyen elõtte! A visítás meg nem függ össze a foggal.

Adj neki szénát és akkor nem kell menni fogvágásra, mert attól folyamatosan kopik majd. Mellesleg az a fõ tápláléka, mindig kell legyen elõtte! A visítás meg nem függ össze a foggal.
Van olyan amit úgy hívnak , hogy fogkoptató kõ . Szinte minden állatokkal foglakozó boltban lehet kapni . Érdemes egyet beszerezni , mert olcsóbb és egyszerûbb megoldás mint a fogak vissza vágása . Sokat segíthet a száraz táp (tengerimalacok részére készült) , a széna , de még a fûzfaág is adható nekik . :)
A fogkoptató kõ nem jó a malacnak. Csak a széna koptatja igazán a fogait. Az, hogy nem tud "fütyülni" (bár nem tudom melyik hang lehet az, az enyémek néha uííí-zni szoktak, vagy mormognak) az persze, hogy összefügghet a foglevágással. Foghúzás után az emberek is másképp tudnak beszélni egy darabig. De az is lehet, hogy azért fütyült, mert fált neki, és most nem fáj. Altatásban vágták? Remélem a hátsó fogait is megnézték, mert a baj általában azzal kezdõdik, hogy ha nem eszik elég szénát, elkezd nõni a hátsó fog, emiatt nem zárnak jól az elsõk és így azok sem tudnak rendesen kopni.
Nem a fütyülõjét vágták le?:D
Mondjuk valamit amivel tudja a fogát kaptatni? Erre még nem gondoltatok? Ha gyakran altatják abba hamar beledöglik
Lehetséges. Én decemberbe kaptam törpenyuszit. Májusra hatalmas foga lett. Állatdoki, levágta. Eltelt egy hónap és még nagyobb mint a multkor a foga. Nem tudom mi lesz, neki se tesz jót hogy havonta altatják.. :/
Nekem van 3 malackám és mi is használunk fog koptató követ . Szerintem is jó , és lehet is nekik adni mert a dobozon amúgy is rajta van hogy tengerimalacnak .
Nálunk az állatkereskedésben a srác ingyen, altatás nélkül, 2 mp alatt szokta levágni a nyuszik fogát. Nekem nincs nyuszim, de láttam már.

Azt írja ki egy program hogy 130 nap múlva fel fog forrni a vinyóm a laptopomba. Mit csináljak? Lehet hogy azért van ez mert az ágyon gépeztem? ) és felforrt?

Legjobb válasz: ne légy naív, ilyen az életben nem fog megtörténni. Illetve ha meg is, mert olyan rossz minõségû winchesterrel áldott meg a sors, biztosan nem egy program fogja meg mondani. Egyébként meg szerinted mi az ami egy winchesterben képes "megforrni"? A vas?

ne légy naív, ilyen az életben nem fog megtörténni. Illetve ha meg is, mert olyan rossz minõségû winchesterrel áldott meg a sors, biztosan nem egy program fogja meg mondani. Egyébként meg szerinted mi az ami egy winchesterben képes "megforrni"? A vas?

Mire lehet számítani, hogy fognak alakulni idén a ponthatárok? Lehet már valamit tudni? Több vagy kevesebb lesz mint az elõzõ évben?

Legjobb válasz: 1 hónapot kell várni bírd már ki. Nem lehet semmirõl semmit tudni, fõleg mert sokan még az érettségijüket sem tudják, és fel sem töltöttél felvire. Valahol nõni fog, valahol csökkenni. Ami biztos hogy az elõre meghatározottak megvannak és 260 lesz az alsó ponthatár.

1 hónapot kell várni bírd már ki. Nem lehet semmirõl semmit tudni, fõleg mert sokan még az érettségijüket sem tudják, és fel sem töltöttél felvire. Valahol nõni fog, valahol csökkenni. Ami biztos hogy az elõre meghatározottak megvannak és 260 lesz az alsó ponthatár.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :) azt nem tudod megmondani hogy ezt az alsó ponthatárt mi alapján határozzák meg?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "azt nem tudod megmondani hogy ezt az alsó ponthatárt mi alapján határozzák meg" Melyik alsót: 1. Van a jogszabályi minimum ami alatt nem vehetnek fel senkit egyetem/fõiskola diplomát adó képzéseire, se fizetõsre se államira. Ez idén a 260 pont, ezt elõre lehatározzák a minisztériumban és kész. 2. Van 16 db kiemelt szak ahol így is túlképzés van, ezért ezeket nem akarja normál módon támogatni az állam. Itt elõre januárban meghatározzák a bejutási küszöböt szakonként nagyon magas ponthatárokon. De csak az állami finanszírozottra való bejutást, fizetõsre a normál módon alakulnak a ponthatárok. 3. A ponthatárok az adott szakra/egyetemre jelentkezõk érettségi eredménye és a férõhelyek számának függvényében alakul ki. Évente változik, attól függ hány férõhely van és aki oda jelentkezett milyen százalékosan érettségizett. Elõre nem lehet tudni hogy mennyi idén július 24-én fognak nyilvánosságra kerülni a ponthatárok, akkor van a ponthatárhúzásos buli.

Van egy fiú aki tetszik és nép táncol. Én is fogok nem sokára és lehet hogy együtt is fogunk. Szerintetek majd ha együtt táncolunk jobban összehoz minket? Õ is mindig elvörösödik ha meglát és engem néz. Szerintem én is tetszek neki.

Legjobb válasz: Amennyit írtál, abból úgy jött le, hogy nem nagyon szoktatok beszélgetni. Ezt így elõre nem lehet megmondani, hogy mi lesz belõle, de ha te is tetszel neki, meg õ is tetszik neked, és mind a ketten egy helyen tálcoltok, akkor egy légtérben lesztek, és tudtok esetleg beszélgetni, ha nem tudsz jobbat, akkor ott az adott téma, a tánc.Hajrá:)

Amennyit írtál, abból úgy jött le, hogy nem nagyon szoktatok beszélgetni. Ezt így elõre nem lehet megmondani, hogy mi lesz belõle, de ha te is tetszel neki, meg õ is tetszik neked, és mind a ketten egy helyen tálcoltok, akkor egy légtérben lesztek, és tudtok esetleg beszélgetni, ha nem tudsz jobbat, akkor ott az adott téma, a tánc.Hajrá:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen majd meglátom hogy mi lesz:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!