Találatok a következő kifejezésre: Lehet hogy fogunk! Mit (375 db)

Holnapra vagyok kiírva, én attól félek, hogy nagyon bepánikolok amikor menni kell a kórházba! Nem a fájdalomtól félek, hanem nem is tudom mitől, a bánásmódtól, hogy fogadnak, mi fog történni. Sokan voltatok így vele? Hogy lehet leküzdeni?

Amúgy is hajlamos vagyok bizonyos helyzetekben pánikba esni, leblokkolni, ilyenkor sírógörcs, stb kap el. Egyábként meg maga a szülés gondolata egy ideje izgalommal tölt el, várom már hogy megláthassam a babám. De ha majd indulni kell, mi lesz velem?

Legjobb válasz: Akkor nem hiszem, hogy pánikba esnél. Én még nem láttam olyan nõt, aki pánikba esett volna. A természet jól kitalálta. Amikor elkezdesz szülni, akkor befelé fogsz fordulni, és marhára nem fog érdekelni, hogy ki mit mond, vagy csinál. Szóval, nyugi.

Akkor nem hiszem, hogy pánikba esnél. Én még nem láttam olyan nõt, aki pánikba esett volna. A természet jól kitalálta. Amikor elkezdesz szülni, akkor befelé fogsz fordulni, és marhára nem fog érdekelni, hogy ki mit mond, vagy csinál. Szóval, nyugi.
ooooooh, mintha magamat olvasnám :) én is nagyon izgultam, el sm tudtam képzelni, mi lesz, hogy lesz. Teljesen új dolog elõtt álltam. Aztán eljött a kiírt nap, reggel nyákdugóm távozott, majd jöttek a fájások. óránként 6-7 majd egyre sûrûsödtek. Este 10kor málnalevélteával a kezemben ültem a fürdõkádban, de már éreztem, itt valami történik. Pedig azt hittem: ÉN nem fogom érezni, hiába mondják. De igen, azt mindenki megérzi valóban:) Te is meg fogod. Aztán éjfélre a szülészeten toporogtam, hajnali 1re kibújt a kicsilányom, immár 6 hónapja. Nagyon imádtam a szülést! Fel vagyok készülve a következõre. És neked is nagyon nagyon drukkolok, legalább olyan szerencsés légy, mint én voltam. Erõs fájdalmak, szenvedés nélkül éld át a csodát! Úgy lesz, csak higgyél benne! Várjuk a beszámolót!!!!!á.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves, megnyugtató és biztató válaszokat :-) !!!
szia! én is álmodtam h szülök, másnap meg is szültem:-))) rám szülés, és vajudás közben a beszélhetnék jött rámfolyamatosan mondtam a magamét...párom szerint kitolási szakaszban kicsit félrebeszéltem, azt h nyomnom kell helyett azt mondtam, h kakilnom kell...igy azt emlegeti, h a baba nem megszületett, hanem kikakiltam:-)) amugy én ha bepánikolok akkor beszélek és beszélek...és amikor ott vagy a szülõágyon, annyira de annyira nem fog érdekelni ki mit mond, hányan állnak körül, és hányan lessik a "nunidat". Szüléskor, vajudáskor egy más elmeállapotba kerülsz, ezt nekem is mondták elõtte, de nem hittem el, de megtapasztaltam:-)))olyan mintha fel lennél doppingolva, naon jóóóó érzés!!!
Huh, én Télapóra vagyok kiírva, de már most pánikolok. Éjjelente azt álmodom, hogy szülök, ezért reggel mindig tök fáradt vagyok... Mindenki azzal nyugtat, hogy mire bejutunk a kórházba, el fog múlni a pánikhangulat! Úgy legyen! Drukk neked, vigyázz magadra!
Szia! Nagyon hasonló helyzetben vagyok, mint te. egyik éjjel azt hittem, itt az idõ, és bepánikoltam. Nagyon szörnyû lett volna olyan idegállapotban bemennem. Tanultam az esetbõl, és már csak én õrzöm a hidegvérem a családban. Gondold végig, mi vár rád, miket kell még pakolni, mivel mész be a körházba. legyen több forgatókönyved, és "vedd elõ", ha eljön az idõ.
Ne izgulj semmi pánik.ha majd rljõn az idõ nem az jár majd a fejedbe hogy hogy bánnak veled hanem hogy minél hamarabb a kezedben tarthasd a kisbabád.olyan gyorsan põrõg az idõ meg az események hogy észre sem veszed.és tul vagy rajta.Kõnnyü szülést ....3 hetes anyuka
Szerintem mindenki fél csak van aki nem vallja be. Én a szülés elõtti héten féltem nagyon mindenféle hülye gondolatok jártak az agyamban. Amikor itt az idõ hidd el megy minden mint a karikacsapás annyira magával ragadóak az események hogy idõd erõd sem lesz izgulni!! Szép szülést!! 20 hetes Kislány anyukája
Én egész nap azt éreztem, hogy nincs kedvem szülni. Pedig a baba jönni akart, de az agyamban mindig az járt, még a tolófájások elõtt is, hogy én ma erre nem vagyok ráhangolva:-) Pedig túlhordtam 8 napot, mindenki várta már:-) Én nem féltem a szüléstõl, vártam, át akartam élni:-) SEmmi gond nem volt, ne volt fogadott dokim, de nagoyn kellemesen csalódtam. Ha érdekel részletesen, küldj privit, és leírom pontosan mi hogy történt. Ne félj, csak az örömödre figyelj:-)
Nem kell izgúlni minden szülészeten a személyzet nagyon megértõ és kedves fõleg egy épp szülni készülõ nõvel.Emiatt nem kell aggódni a legjobb ha csak sodródsz az árral és teszed amit mondanak.

Az interneten ismerkedtem meg egy fiúval. és eddig csak képeken láttuk egymást, de a szünetben lehet, hogy fogunk találkozni, és félek h nem fogok neki tetszeni mert kicsit duci vagyok. V nem tudom. Mit csinálja?

Legjobb válasz: Ha küldtetek egymásnak fotót (amin valóban te szerepeltél) akkor már tudja, hogy hogy nézel ki - és ha nem lenne elégedett a látvánnyal már kiderült volna. Szóval nyugi, tetszel neki :)

Ha küldtetek egymásnak fotót (amin valóban te szerepeltél) akkor már tudja, hogy hogy nézel ki - és ha nem lenne elégedett a látvánnyal már kiderült volna. Szóval nyugi, tetszel neki :)
Igen, sõt ki is retusálhatja a fotókat, hogy úgy nézzen ki mint Megan Fox :) Csak abból, hogy ilyen bizonytalan a lány, arra következtetek, hogy nem egy rafinált típus :)
Fogyj le... Ilyen hülye kérdést, komolyan.
Attól függ milyen képeket küldött magáról. Mert ha szétpózolja magát attól máshogy képzelheti. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: köszi... de amúgy saját képet küldtem meg webcamon is látott..nem vagyok egy olyan típus aki a tükör elõtt pózol... xD

Lehet, hogy hülyének néztek, de tényleg félek a maszturbálástól. Annyira szeretném kipróbálni, de félek, hogy fájna. Szerintetek mit csináljak? Fájni fog? Milyen érzés?

Legjobb válasz: Gondolom csaj... ugye? Hàt figyelj... soha nem ujjaztam magam, nem tudom milyen lehet elsöre, seggbe sem raktak ès nem is fognak ùgyhogy sok tippet nem tudok adni. Viszont: mivel masztizni akarsz, ezèrt logikusan te fogod irànyìtani a dolgokat. Ha fàj, akkor óvatosabban fogod csinàlni. Nem fog senki semmit hirtelen felnyomni benned... próbàld ki ès csinàld ùgy hogy ne fàjjon. Ha anyàd nem mondja el, hogy fàj ha a kèst magadba szùrod, akkor most tini fejjel magadba nyomnàd tövig? Gondolom ha èrzed hogy fàj, akkor abbahagyod. Ne legyèl èletkèptelen

Gondolom csaj... ugye? Hàt figyelj... soha nem ujjaztam magam, nem tudom milyen lehet elsöre, seggbe sem raktak ès nem is fognak ùgyhogy sok tippet nem tudok adni. Viszont: mivel masztizni akarsz, ezèrt logikusan te fogod irànyìtani a dolgokat. Ha fàj, akkor óvatosabban fogod csinàlni. Nem fog senki semmit hirtelen felnyomni benned... próbàld ki ès csinàld ùgy hogy ne fàjjon. Ha anyàd nem mondja el, hogy fàj ha a kèst magadba szùrod, akkor most tini fejjel magadba nyomnàd tövig? Gondolom ha èrzed hogy fàj, akkor abbahagyod. Ne legyèl èletkèptelen
Megnyálazod kicsi ujjadat és simogatod a csiklódat. Nem fáj! Ha jól csinálod akkor egyre jobb, kellemesebb lesz az érzés. De csinálhatja neked srác is.

Mit jelent az, ha az egyik fogam (mész) fehér a feléig és a rágórész sárga és lehet, hogy ez az amelyik fáj is?

Legjobb válasz: Nekem egy csomó fogam fehér a fognyaknál(remélem jól képzelem el). nekem azt mondta a fogdoki, hogy nem fejlõdött ki a zománcrétegem rendesen. De az is lehet, ha csak egy fogadnál van, hogy fogkõ van ott és alatta kilyukadt a fogad.

Nekem egy csomó fogam fehér a fognyaknál(remélem jól képzelem el). nekem azt mondta a fogdoki, hogy nem fejlõdött ki a zománcrétegem rendesen. De az is lehet, ha csak egy fogadnál van, hogy fogkõ van ott és alatta kilyukadt a fogad.

1 éves babám 2 hete éjszak nagyon rosszul alszik többször felkel vagy csak nyüszög és sír, kijött a 7. foga de ugyan úgy rosszul alszik, lehet hogy jön még foga? Mikor fog rendesen aludni?

Legjobb válasz: Persze, lehet jön még foga, nekünk mindig párosával jött. Szerintem ilyenkor az a legfontosabb, hogy megnyugtassuk õket. Enyém 10 hós õ is sokat ébred akkor csak a cici jó, megkapja, utána meg átölelve tartom és alszik tovább. Chamomilla c30-at adok a fogzásra attól kicsit jobb.

Persze, lehet jön még foga, nekünk mindig párosával jött. Szerintem ilyenkor az a legfontosabb, hogy megnyugtassuk õket. Enyém 10 hós õ is sokat ébred akkor csak a cici jó, megkapja, utána meg átölelve tartom és alszik tovább. Chamomilla c30-at adok a fogzásra attól kicsit jobb.

Azt írja ki egy program hogy 130 nap múlva fel fog forrni a vinyóm a laptopomba. Mit csináljak? Lehet hogy azért van ez mert az ágyon gépeztem? ) és felforrt?

Legjobb válasz: ne légy naív, ilyen az életben nem fog megtörténni. Illetve ha meg is, mert olyan rossz minõségû winchesterrel áldott meg a sors, biztosan nem egy program fogja meg mondani. Egyébként meg szerinted mi az ami egy winchesterben képes "megforrni"? A vas?

ne légy naív, ilyen az életben nem fog megtörténni. Illetve ha meg is, mert olyan rossz minõségû winchesterrel áldott meg a sors, biztosan nem egy program fogja meg mondani. Egyébként meg szerinted mi az ami egy winchesterben képes "megforrni"? A vas?

Gólyatáborban be kell mutatkoznom a többieknek, de nem tudom, hogy mit mondjak majd magamról. Valami érdekeset akarok, de félek, (és lehet, hogy csak az ezelőtti osztályom viselkedése miatt) untatni fogom az osztályomat!?

Legjobb válasz: Mond hogy a Neved Abdullah és a messzi keletrõl jöttél..erre alapból felfigyelnek majd, aztán folytasd, azzal, hogy a tévhitekkel ellentétben ott nem mindenki terrorista...ekkor majd megnyugszanak, hogy nem fogod a tábort a levegõbe repíteni...aztán mutasd meg a testedre erõsített pokolgépet és folytasd azzal, hogy persze vannak kivételek...erre mind beparáznak, akkor vedd elõ a detonátort, mond,hogy álljanak köréd, és kiáltsd el magad, hogy ALLAH U AKHBAR!!!!!! erre kitör majd a pánik, és csak te fogsz röhögni, õk pedig jó eséllyel megruháznak, de biztos nem fognak unalmasnak tartani :/

Mond hogy a Neved Abdullah és a messzi keletrõl jöttél..erre alapból felfigyelnek majd, aztán folytasd, azzal, hogy a tévhitekkel ellentétben ott nem mindenki terrorista...ekkor majd megnyugszanak, hogy nem fogod a tábort a levegõbe repíteni...aztán mutasd meg a testedre erõsített pokolgépet és folytasd azzal, hogy persze vannak kivételek...erre mind beparáznak, akkor vedd elõ a detonátort, mond, hogy álljanak köréd, és kiáltsd el magad, hogy ALLAH U AKHBAR!!!!!! erre kitör majd a pánik, és csak te fogsz röhögni, õk pedig jó eséllyel megruháznak, de biztos nem fognak unalmasnak tartani :/
Ami nem jön magadtól azt inkább ne erõltesd.
A kérdező hozzászólása: ment a zöld kéz a tanácsért! ;)

Tengeri malackánkat elvittük az orvoshoz mert túlságosan megnött a foga. Levágtak neki belöle de azóta nem fütyül ill nem tud fütyülni. Mi lehet az oka? Összefüggésben lehet hogy kicsi a foga elöl?

Legjobb válasz: Adj neki szénát és akkor nem kell menni fogvágásra, mert attól folyamatosan kopik majd. Mellesleg az a fõ tápláléka, mindig kell legyen elõtte! A visítás meg nem függ össze a foggal.

Adj neki szénát és akkor nem kell menni fogvágásra, mert attól folyamatosan kopik majd. Mellesleg az a fõ tápláléka, mindig kell legyen elõtte! A visítás meg nem függ össze a foggal.
Van olyan amit úgy hívnak , hogy fogkoptató kõ . Szinte minden állatokkal foglakozó boltban lehet kapni . Érdemes egyet beszerezni , mert olcsóbb és egyszerûbb megoldás mint a fogak vissza vágása . Sokat segíthet a száraz táp (tengerimalacok részére készült) , a széna , de még a fûzfaág is adható nekik . :)
A fogkoptató kõ nem jó a malacnak. Csak a széna koptatja igazán a fogait. Az, hogy nem tud "fütyülni" (bár nem tudom melyik hang lehet az, az enyémek néha uííí-zni szoktak, vagy mormognak) az persze, hogy összefügghet a foglevágással. Foghúzás után az emberek is másképp tudnak beszélni egy darabig. De az is lehet, hogy azért fütyült, mert fált neki, és most nem fáj. Altatásban vágták? Remélem a hátsó fogait is megnézték, mert a baj általában azzal kezdõdik, hogy ha nem eszik elég szénát, elkezd nõni a hátsó fog, emiatt nem zárnak jól az elsõk és így azok sem tudnak rendesen kopni.
Nem a fütyülõjét vágták le?:D
Mondjuk valamit amivel tudja a fogát kaptatni? Erre még nem gondoltatok? Ha gyakran altatják abba hamar beledöglik
Lehetséges. Én decemberbe kaptam törpenyuszit. Májusra hatalmas foga lett. Állatdoki, levágta. Eltelt egy hónap és még nagyobb mint a multkor a foga. Nem tudom mi lesz, neki se tesz jót hogy havonta altatják.. :/
Nekem van 3 malackám és mi is használunk fog koptató követ . Szerintem is jó , és lehet is nekik adni mert a dobozon amúgy is rajta van hogy tengerimalacnak .
Nálunk az állatkereskedésben a srác ingyen, altatás nélkül, 2 mp alatt szokta levágni a nyuszik fogát. Nekem nincs nyuszim, de láttam már.

Terhes vagyok és kezd barnás folyásom lenni, de nem erősen, mi lehet ez? Ugye nem fogok elvetélni? Tegnap voltam először nőgyógyásznál és nagyon fájt a vizsgálat, lehet hogy attól valami?

Legjobb válasz: Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.

Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.
bocs, nem 12 napig, hanem 1-2 napig!
Akár lehet a vizsgálat miatt is, de az max 12 napig tarthat! Ilyen korai terhességnél attól is lehet barnázni, hogy kevés a progeszteron hormon a szervezetben. Erre szoktak adni pótlást. Mert lehet ettõl vetélés is. Én is barnáztam, a doki egybõl felírt utrogestant, attól még aznap meg is szûnt. Szerintem mindenképpen beszélj a dokiddal!
Szerintem ne aggódj mert azzal viszont sokat ártasz ha stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: állítólag 5-6 hetes, mert már 1 hete nem jött meg és utoljára okt. 3-án volt, az orvos tegnap nem talált semmit, de elküldött vérvételre. Szokott fájni a hasam vagy a fejem, a mellem érzékeny és néha az is fáj, esténként elfog a fáradtság már annyira hogy lefekszem az ágyba, de gyakori vizelés meg hányingerem nincs.
hány hetes vagy? nekem 26. hét körül volt ilyen, csak megsérült a méhszájon egy hajszálér és az lehetett, mert semmit nem látott a doki uh-n. el is múlt 1 nap alatt. én rohantam amúgy a dokihoz, hogy most mi van... :) , de szerencsére nem lett semmi. nem is fájt és nem volt nagy mennyiség.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, magnézium pezsgõtablettát kell szednem amugy is a lábamra, és szedek vashiányra is gyógyszert
szerintem nem lesz semmi baj. szedjél magnéziumot, és azért pihenyj ha tudsz. de nekem még pihenést sem írtak ki. a vicces az volt, hogy 2x rohantunk az ügyeletre, és semmit nem láttak. onnan gondolták, hogy méhszáj mert a hüvelyi UH véres volt, de belül semmi vérnek nem volt nyoma. ezért is volt csak barnázás. én is rettegtem a vetéléstöl. iszonyat rossz érzés. de most másképp állok hozzá, gondolom mert itt a kislányom. ne idegeskedj, ha gondolod menj el orvoshoz, de szerintem ez csak egy méhszáj érzekenység, lehet minden nap fogsz barnázni.
A kérdező hozzászólása: én nagyon megilyedtem, és nagyon félek a vetéléstõl is, nem akarom, annál szörnyûbb nincs remélem nem lesz semmi baj se, mert a nõgyógyász eléggé durva volt velem...
A kérdező hozzászólása: most elmúlt, csak reggel volt egy nagyon kicsi, remélem nem lesz több már

Lehet, hogy romlik 2 éves kisfiam foga mit tegyek?

Eddig nem t?nt fel ,s?t gyönyör?nek t?nt most viszont mintha bebarnult volna picit, pedig mossuk rendesen ! Mit tehetek nagyon nem szeretném ha elromlanának !!!

Legjobb válasz: Az tévhit ha valaki azt hiszi,hogy ha a baba tejfogai rosszak akkor a maradandó fogak is rosszak lesznek. Addig még van neki foga,még ha feketék akkor is az elsõ fogváltás 6 éves kora körül nõ ki a két elsõ metszõ fog.

Az tévhit ha valaki azt hiszi, hogy ha a baba tejfogai rosszak akkor a maradandó fogak is rosszak lesznek. Addig még van neki foga, még ha feketék akkor is az elsõ fogváltás 6 éves kora körül nõ ki a két elsõ metszõ fog.
Szia nekem 3 gyönyörû gyerekem van, sajnos mind a háromnak rosszak, vagy voltak az elsõ felsõ négy tejfoga. Nagyfiam 10 éves, 1 évesen már elfeketedett neki, pedig se cumi, cumisüveg nem volt. Most erõs, szép csontfogai vannak. Lányom 5 éves szintén 2-3 éves kora között elromlott az elsõ négy, még nem váltott fogat, de bízom benne, hogy rendben lesz nála is. A kicsi 22 hónapos és barnulnak el neki, szintén a felsõ négy. Most is voltunk fogorvosnál, de azt mondták, ez sajnos örökletes, nem tudnak mit csinálni. Mossuk rendesen, cumisüveg nincsen, csokit, édességet nem szereti, mert sokan erre fogják, pedig semmi köze hozzá. Nagyon sokat bánkodtam emiatt, mert nagyon zavaró volt kezdetben, hogy mindenki ezt kérdezi, miért ilyenek a fogaik, de mára már nem hallom meg a bántó szavakat. Az a lényeg, hogy a csontfogak egészségesek legyenek.
3 éves a kislányom és sajna nekünk is kezd csúnyulni.2 hónaposan már fogai voltak és azt mondták hogy a korai fog korán romlik.Ez tényleg így van.Remélem maj a rendes fogai szebbek lesznek.
Sajnos általában, ha a tejfog elromlik, alatta a maradndó fogcsíra is romlik. ez a valóság. eüs
kedves utolsó! Romlik, de azért van a fogorvos , hogy a rossz tejfogat kivegye!! A másik ha tényleg eü-s vagy akkor azt is tudnod kell, hogy az elszínezõdött tejfogak, még nem feltétlen rosszak! Ha pedig mégis akkor az szó szerint szuvas és az szabad szemmel jó láthatóak!Tehát az aggódó anyuka tuti elviszi fogorvoshoz a pár éves gyermekét és nem itt kér jó tanácsot. Ja és még valami.nekem a tejfogaim nagyon rosszak voltak idõ elõtt tönkre mentek és egy része ki is hullott ezt a szüleim mondták. Most 45 vagyok mondanom sem kell egy rossz fogam nincs!! Én meg nem vagyok eü-s csak magamból indulok ki, mint itteni hozzászólók. Én az elsõ voltam, ,
Még annyit hozzáteszek válaszomhoz, hogy természetesen a kémiai reakció mindkét esetre (elõtte/utána) jellemzõ. Valamint hogy savas italok, pl. rendszeres alkoholfogyasztás még a fenti szabály betartása esetén is károsíthatja fogakat, akárcsak nagyon savas ételek, fõleg az édességek! Még valami: A túl sok fogmosás még a fenti szabály figyelembevételekor is árt! Több embert ismerek, akinek a fogorvos megállapította, hogy a legtöbb fogán a zománc elvékonyodott, és a páciens kikérdezése után arra, jutott, hogy egyértelmûen a napi 2-szerinél több fogmosás okozta. Magyarán nem kell annyit sikálni, dörzsölni, a fogzománc érzékeny anyag! Pláne nem erõs sörtével! Igazándiból még a puha sem igazán puha... (A fogkrémek tartalmáról meg nem is beszélve...)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!