Találatok a következő kifejezésre: Lehet hogy a fertőzés (123 db)

Lehet, hogy a fertőzésemre kapott gyógyszertől nem jött még meg?

Egy hete szedek rá gyógyszert, két napja pedig menstruálnom kéne. Lehet, hogy a gyógyszert?l nem?

Legjobb válasz: GOMBÁS FERTÖZÉSTÖL MEGKÉNE JÖNIE.FOGÁMZÁS GÁTLO IS BEFOJÁSOLHATO.IRÁNY A NÖGYOGYÁSZAT.

GOMBÁS FERTÖZÉSTÖL MEGKÉNE JÖNIE.FOGÁMZÁS GÁTLO IS BEFOJÁSOLHATO.IRÁNY A NÖGYOGYÁSZAT.
Ha fertõzés lenne, akkor menstruáción kívül is éreznéd.
Nekem az elsõ két napon rendszeresen szokott a hüvelybe is sugározni, meg még ezer felé, ez normális, de ha nem múlik el a menzesszel a panaszod, akkor nyilván másról van szó.
Az egész kismedencébe ki tud sugározni a menstruációs, v. az ovulációs fájdalom. A hüvelybe, nagyajkakba, húgycsõbe, sõt még a végbélbe is.

Lehet hogy a HIV fertőzés első tünetei?

Sziasztok, 2 hete lefeküdtem egy átlagos falusi lánnyal óvszer nélkül, és olyan tüneteim vannak most hogy pl.: izzadás, megfázás, fáradtság. Lehet hogy ez HIV fert?zés els? jelei? minden estre 6 hétmúlva elmegyek sz?résre de ha valaki tud olyan helyet Budapesten hogy kimutassa mondjuk 2 héten belül vagy 4 akkor léccives azt közöljétek velem. 2: Hogy ha mondjuk HIV fert?zött lettem... akkor ha most az elején elkezdem a gyógyszeres kezelést meddig húzhatom ( 20 éves vagyok, nem dohányzom, nem iszom, nem maradok ki éjszakákat, egészséges életvitelt élek )? ÉS mennyi ezeknek a gyógyszereknek a kb. áruk? Köszi a válaszokat el?re is.

Legjobb válasz: Nem egészen úgy van, ahogy a fentiek mondják. A HIV-fertõzés az esetek egy részében (vagyis nem mindig!)lázzal, fejfájással, izomfájdalommal (azaz influenza-szerû tünetekkel), járó betegséget okoz, mégpedig a fertõzõdés utáni 2-4 hétben. Ez az ún. akut szakasz. Ez magától elmúlik (sokan azt hiszik róla, hogy megfázás), és kezdetét veszi a hosszú lappangó idõszak (általában 2-10 év lehet, nagyon változó, a vírusfajtától és típustól függõen). És a lappangó idõszak után jön a hírhedt AIDS betegség... A 6 hetes várakozás azért kell, mert ennyi idõ után lesz megfelelõ mennyiségû ellenanyag a vérben, és a tesztek ezeket mutatják ki (bár nyugaton már vannak vizsgálatok, amik a p24 fehérjét mutatják ki), vagyis ezt nem lehet "siettetni". Ha hamarabb mész el, akkor ha fertõzött vagy, ha nem, "negatív"-ot fog mutatni. A várható élettartam nagyban függ attól, hogy a betegben milyen vírus van (mert a HIV extrém változékony, és nem mindegyik típus reagál egyformán a kezelésre). A gyógyszerek árának jó részét a TB támogatja, ha jól tudom. U.i.: Az, hogy Magyarországon találkozz, egy HIV pozitív lánnyal, eléggé valószínûtlen (bár, ha összefekszik mindenkivel, és az afrikai bevándorlók az esetei, akkor már több esélye van a dolognak). Szóval, 99%, hogy nem lesz baj. Legközelebb legalább már biztos, hogy védekezni fogsz. Sok sikert!

Nem egészen úgy van, ahogy a fentiek mondják. A HIV-fertõzés az esetek egy részében (vagyis nem mindig!)lázzal, fejfájással, izomfájdalommal (azaz influenza-szerû tünetekkel), járó betegséget okoz, mégpedig a fertõzõdés utáni 2-4 hétben. Ez az ún. akut szakasz. Ez magától elmúlik (sokan azt hiszik róla, hogy megfázás), és kezdetét veszi a hosszú lappangó idõszak (általában 2-10 év lehet, nagyon változó, a vírusfajtától és típustól függõen). És a lappangó idõszak után jön a hírhedt AIDS betegség... A 6 hetes várakozás azért kell, mert ennyi idõ után lesz megfelelõ mennyiségû ellenanyag a vérben, és a tesztek ezeket mutatják ki (bár nyugaton már vannak vizsgálatok, amik a p24 fehérjét mutatják ki), vagyis ezt nem lehet "siettetni". Ha hamarabb mész el, akkor ha fertõzött vagy, ha nem, "negatív"-ot fog mutatni. A várható élettartam nagyban függ attól, hogy a betegben milyen vírus van (mert a HIV extrém változékony, és nem mindegyik típus reagál egyformán a kezelésre). A gyógyszerek árának jó részét a TB támogatja, ha jól tudom. U.i.: Az, hogy Magyarországon találkozz, egy HIV pozitív lánnyal, eléggé valószínûtlen (bár, ha összefekszik mindenkivel, és az afrikai bevándorlók az esetei, akkor már több esélye van a dolognak). Szóval, 99%, hogy nem lesz baj. Legközelebb legalább már biztos, hogy védekezni fogsz. Sok sikert!
Nah, nem frissítettem, mielõtt válaszoltam... Jól tudod Kérdezõ, 2-4 héttel a fertõzõdés után lehetnek influenza szerû tünetek. (De nem mindig)
Én nem tudom, nem értek hozzá de ... Remélem nincs semmi gáz!!Szurkolok!!!
Szia!Szerintem nem kell aggódnod!A HIV fertõzés lappangási ideje 6 hónap.Ha két hete feküdtél le a lánnyal akkor még nem kellene hogy jelentkezzenek a tünetek.Ezek utalhatnak másra is.Ne láss rémeket!!!!És a legfontosabb a biztonságos szex!!!Biztosan nincs semmi bajod de remélem tanultál belõle!
a HIV van, hogy évekig nem mutat tüneteket, de 2 hét alatt semmiképp. Szûrésre attól még elmehetsz, de a panaszaidat nem ez okozza.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat de ezt nem értem, én úgy tudom meg olvastam hogy aki meg fertõzõdik HIV vírussal annak 2 vagy 4 hét után lesznek ilyen influenza szerû tünetei......akkor most mi is van??
Na, végül megfertõzõdtél? Mellesleg nem hiszem, a kór egy lefekvéssel még nem terjed. Ahhoz többször kellett volna szexelnetek. Mellesleg inkább terjed férfiról nõre, mint fordítva. A férfi ivarváladék tartalmazza a sok vírust, nõkrõl férfira kevésbé terjed.

Kislányomnak pici rózsaszínes folt volt a pelusában, és amikor törölgettem a puncijánál is kicsit rózsaszínes volt. Lehet, hogy húgyuti fertőzése van?

Nagyon s?r?n teszem tisztába, de néha amikor hason alszik bekakil és el?re folyik a puncijához és sokszor az is tiszta kaka. Ezért aggódom, hogy nem-e fert?zés!

Legjobb válasz: Mennyi idõs? Eszik már valamit tejcsin vagy tápszeren kivül?

Mennyi idõs? Eszik már valamit tejcsin vagy tápszeren kivül?
VÉr a vizeletben... Szerintem a gyerekdoki ad vizeletvizsgálatra szóló beutalót a laborba. Otthon pisit veszel le , beviszed és másnapra kész.
Attól függ milyen idõs a babád. Újszülötteknél lehet az anyai hormon hatása ami természetes dolog megszûnik magától.
Szia! Nekem a kislányomnak 2 hetes korában volt elöször húgyúti fertõzése, ( sajna nem vettem észre csak nagyon magas láza volt) elszínezõdése nem volt viszont iszonyatosan bûdõs volt a pisije mi 8 napra kórházba kerültünk mert csinált a fertõzés egy vesemedence gyulladást. olyan acetonhoz hasonló de attól sokkal erõsebb és amikor levettem a vízeletet teljesen zavaros volt az egész alig lehetet át látni rajta. Próbálj meg levenni pisit ha lehet a reggeli elsõ pisijét , elõbb mosd meg a punciját szappanos vízel és én mindig eldobhatós mûanyagpohárba szoktam levenni. De szerintem nem húgyúti fertõzésetek van, de megnyugtatásul kérj beutalót. Ha gondolod és bármilyen kérdésed van szívesen válaszolok priviben, ûüdv. 14 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: 5 és fél hónapos és csak anyatejes! Barackkal csak kóstóltatom, de nem eszi... Egyszer már volt ilyen kb 2 hónapos korában, de akkor nem találtak semmit!Volt vízelet vizsgálat is. Csak én gondolom, hogy ez nem normális...??? Azért köszönöm a válaszokat!(holnap doki)
Ha anyatejes akkor ok.

Égetö érzést érzek a számban, nem lehet, hogy valami fertözést kaptam el, pl a Candidat, szájpenész. Mik a tünetei? Pedig csak csókoloztam.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy afta? Az egy fekély a szájban, magától meggyógyul. A szájpenész az durva lenne. Azt általában nagyon gyenge immunrendszerû emberek kapják el, vagy egész pici babák, mert nekik (még) nem jó az immunrendszerük. Szerintem valami más fertõzést kaptál. Ha egy hét alatt nem múlik el, menj el fogorvoshoz, õ biztos látja majd, hogy mi a gond.

Nem lehet, hogy afta? Az egy fekély a szájban, magától meggyógyul. A szájpenész az durva lenne. Azt általában nagyon gyenge immunrendszerû emberek kapják el, vagy egész pici babák, mert nekik (még) nem jó az immunrendszerük. Szerintem valami más fertõzést kaptál. Ha egy hét alatt nem múlik el, menj el fogorvoshoz, õ biztos látja majd, hogy mi a gond.

Lehet hogy gombás fertőzésem van (folyás). A doki csak csütörtökön tud foagdni, nem késő? Addig valami házi praktika?

21 hetes vagyok. Igazából nem viszket, nem csíp, talán egy kicsit érzem a hüvelyemnél. A babának nem lesz baja ugye?

Legjobb válasz: Szia! Terhességnél gyakori a normális(nem fertõzött), akár nagyon bõ folyás, de ha gyanakodsz a gombára, akkor a Peraryl-G-t 3 napig nyugodtan használhatod semmi bajt nem okoz, nekem is az orvos javasolta, a baba el van szigetelve a hüvelytõl, nyugodtan használhatod. A Canesten kúpot is szabad, de erõsebb mint a Pevaryl, nekem pl. irritálta a nyálkahártyát és kicsit begyulladt tõle a hüvelyem, ezért javasoltabb a másik. Ezenkívûl pl. a protexin hüvelykapszulát is lehet használni ami visszatelepíti a normális flórát, lehet ez is elegendõ.

Szia! Terhességnél gyakori a normális(nem fertõzött), akár nagyon bõ folyás, de ha gyanakodsz a gombára, akkor a Peraryl-G-t 3 napig nyugodtan használhatod semmi bajt nem okoz, nekem is az orvos javasolta, a baba el van szigetelve a hüvelytõl, nyugodtan használhatod. A Canesten kúpot is szabad, de erõsebb mint a Pevaryl, nekem pl. irritálta a nyálkahártyát és kicsit begyulladt tõle a hüvelyem, ezért javasoltabb a másik. Ezenkívûl pl. a protexin hüvelykapszulát is lehet használni ami visszatelepíti a normális flórát, lehet ez is elegendõ.
Nekem kezdettõl fogva nagyon erõs a folyásom, de azt mondta a doki, hogy nem gond. Ha nem viszket, nem csíp, akkor nem lehet gond! 30 hetes kismama
Nekem is több a folyásom és az én dokim is azt mondta, hogy nem gond, a terhesség alatt ez megszokott. Persze ha csíp, viszket, fáj, akkor probléma lehet. Én azt mondom, hogy várd meg a dokit! Már csak azért is, mert ha nincs fertõzés, akkor feleslegesen kezeled! Szerintem hagyd, hogy a dokid eldöntse! Õ meg fogja neked mondani, hogy milyen kezelés jó rá, ha mégis van! Plusz ha te most kezeled, a dokid nem reális eredményt kaphat a vizsgálatkor! Csütörtökig a babádnak sem lesz semmi baja!!! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi segítséget! Én is úgy gondotlam hogy megvárom a csütörtököt, csak a babát féltem. De addig csak nem lesz semmi. Eddig a méhszájam mindig zárva volt.

30 hetes vagyok, ma egész nap szúrkáló érzést érzek a hüvelyemben, de egészen kívül. Elég kellemetlen érzés. Lehet hogy valami fertőzés?

Legjobb válasz: Szerintem azt érezheted, ahogyan a medencecsontod kezd tágulni. Ez néha elég kellemetlen tud lenni. A csontjaid így készülnek fel a szülésre. Ha fertõzés lenne akkor az valószínûleg folyással járna, és inkább marna, csípne.

Szerintem azt érezheted, ahogyan a medencecsontod kezd tágulni. Ez néha elég kellemetlen tud lenni. A csontjaid így készülnek fel a szülésre. Ha fertõzés lenne akkor az valószínûleg folyással járna, és inkább marna, csípne.
A kérdező hozzászólása: Lehetséges. Vagyis remélem hogy nem fertõzés. Olyan érzés hogy egyszer belenyillal ami tart 2 másodpercig majd elmúlik és 1 percen belül jön a következõ, de nem belül érzem, hanem kívül és mintha a kisajkakra is kiterjedne.
Nekem is volt ilyen a végefelé. Állandóan éreztem a hüvelyem és néha bele is nyilalt. Szerintem csak a tágulás + lehet, hogy elkezd leszállni a pocid :)

Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő vesemedence gyulladásom van amit megelőz egy bakteriális fertőzés. Lehet-e összefüggés azzal, hogy van egy hüvelyfali sérvem, ami teljesen lent van a hüvely bemenetnél. Nagyobb-e a fertőzés lehetősége? Ugyanis amikor teljese

Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő vesemedence gyulladásom van amit megelőz egy bakteriális fertőzés. Lehet-e összefüggés azzal, hogy van egy hüvelyfali sérvem, ami teljesen lent van a hüvely bemenetnél. Nagyobb-e a fertőzés lehetősége? Ugyanis amikor teljesen kitapintható mosakodásnál is, utána egy pár nap múlva jelentkeznek a tünetek és magas lázam is van. Segítene-e a műtét, amennyiben lehet összefüggés. Köszönöm válaszát

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Hüvelysérv esetén előfordulhat, hogy a hólyagban könnyebben pang a vizelet, ami fertőzéshez vezethet. Vizsgálat nélkül azonban én sem tudok ennél többet mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Hüvelysérv esetén előfordulhat, hogy a hólyagban könnyebben pang a vizelet, ami fertőzéshez vezethet. Vizsgálat nélkül azonban én sem tudok ennél többet mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő vesemedence gyulladásom van amit megelőz egy bakteriális fertőzés. Lehet-e összefüggés azzal, hogy van egy hüvelyfali sérvem, ami teljesen lent van a hüvely bemenetnél. Nagyobb-e a fertőzés lehetősége? Ugyanis amikor teljese

Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő vesemedence gyulladásom van amit megelőz egy bakteriális fertőzés. Lehet-e összefüggés azzal, hogy van egy hüvelyfali sérvem, ami teljesen lent van a hüvely bemenetnél. Nagyobb-e a fertőzés lehetősége? Ugyanis amikor teljesen kitapintható mosakodásnál is, utána egy pár nap múlva jelentkeznek a tünetek és magas lázam is van. Segítene-e a műtét, amennyiben lehet összefüggés. Köszönöm válaszát

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Hüvelysérv esetén előfordulhat, hogy a hólyagban könnyebben pang a vizelet, ami fertőzéshez vezethet. Vizsgálat nélkül azonban én sem tudok ennél többet mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Hüvelysérv esetén előfordulhat, hogy a hólyagban könnyebben pang a vizelet, ami fertőzéshez vezethet. Vizsgálat nélkül azonban én sem tudok ennél többet mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Fáj, ha pisilek, de csak egy bizonyos pontban, lehet hogy kidörzsölődött, vagy valami fertőzés lehet, de csak akkor fáj amikor pisilek, mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Várj 1-2 napot de ha nem múlik el valószínû vmi fertõzés azt meg kezelni kell!!!

Várj 1-2 napot de ha nem múlik el valószínû vmi fertõzés azt meg kezelni kell!!!
Szerintem húgyúti fertõzés. Már a körzetid is felírhat rá egy port, amit bõ folyadékkal kell bevenni, és szinte azonnal csillapítja a tüneteket. Érdemes minél elõbb elmenni a dokihoz, mert magától nem múlik el egyhamar, és egyre durvább lesz. Gyógyulj meg!!
Én nem várnék, menj orvoshoz. A kidörzsölés állandóan érzékeny lenne. Kezelni kéne!
Felfázás?A gyermekkori csíp a pisi emlékek biztos megvannak... Amúgy lehet fertõzés, gomba.Jó lenne ha elmennél nõgyógyászhoz, mertha nincsen gomba v. fertõzés, akkor felfáztál, ami baromira kellemetlen, de elmúlik.
Szerintem urológushoz menj, mert ha csak pisiléskor csíp, akkor hugyuti fertõzés, kezeltesd, mert csak durvulni fog.
