Találatok a következő kifejezésre: Lehet hogy a barátnőm. Gyógyszerrel (4 db)

Lehet hogy terhes a barátnőm. Gyógyszerrel megoldható a nem kívánt terhesség?

A barátn?m 16 éves és úgy néz ki hogy terhes. Milyen módszerekkel lehet megoldani hogy ne szülessen meg ez a baba? Gyógyszer szedésével megoldható hogy elmuljon a terhesség? Írjatok valami tippet légyszi hogyí mit csináljunk. el?re is köszi. várom a válaszokat.

Legjobb válasz: Ez nem nátha,ami elmúlik gyógyszertõl... A módszert védekezésnek hívják,de már késõ...

Ez nem nátha, ami elmúlik gyógyszertõl... A módszert védekezésnek hívják, de már késõ...
Hú de sok erény-csõsz van itt! :-) Nem az a lényeg sztem sem, hogy most leszidjuk, ha már megtörtént. Az abortusz is nyilván megviseli a szervezetét, de egy 16 éves lánykának a várandósság sem biztos, hogy leányálom....És az életét is teljesen felborítja. A kritizálók vajon emlékeznek arra, hogy õk milyenek voltak 16 évesen??
A gyógyszert nem az egyházak nem engedik, hanem olyan sok probléma volt belõle, hogy nem is szabad engedni. Hozzájutott sok fiatal, bevette - orvosi ellenõrzés nélkül - aztán komoly bajok is lettek ebbõl. Amúgy nem az abortusz az egyetlen megoldás! 1. megtartják, felnevelik a babát 2. megszüli a lány a babát és örökbe adja - talán ez a legjobb mindenkinek, a babának mindenképp! 3. abortusz - na ez a legrosszabb, ami történhet. A lánynak veszélyes, testileg-lelkileg megviseli, a kisbabának meg az élete a tét! Amúgy bocsi, de aki képtelen védekezni - van sokféle biztonságos módja - az még nagyon nem érett a szexuális életre.
Van "gyógyszer" - ami egyébként minden szempontból jobb, mint a mûtét - de Magyarországon ezt még nem alkalmazzák (gondolom az egyházak hatására). Biztos, hogy terhes? Akkor beszéld meg vele! Mindenképpen menjen orvoshoz - és, ha úgy dönt, hogy nem kell a gyerek, akkor marad a mûtét. Csak gyorsan döntsön, mert nem lehet akármeddig húzni.
Ne haragudj, de nagyon felelõtlenek voltatok, a terhességet nem lehet megszakítani gyógyszerrel. Legközelebb gondolkozzatok!
Én is nagyon ellenzõje vagyok az abortusznak, de szerintem van most elég baja, annak a 16 éves lánynak, segítségre van szüksége nem lecseszére... Ez elég tanúlság neki anélkül is... Újat nem tudok mondani én se, el kell menni dokihoz, ezen már gyógyszer nem segít...
Na.. azért nem gyerekgyilkos. Aki megszüli a gyereket a nagy semmire, meg apellál a segélyre na az gyerekgyilkos. Egyébként meg nem kért a kérdezõ kritikát csak tanácsokat. Nem, nálunk még nem mûködik az, hogy gyógyszerrel szakítsák meg a terhességet. Csak mûvi vetélésre van mód. Irány a doki. MÁskor pedig védekezzen ha egy mód van rá..
tényleg lehetne eszetek, hogyha nem védekeztek abból baba lesz!! én az olyat aki elveteti a gyerekét gyerekgyilkosnak hívom!!!!!!
Remek. Elõre nem tudtatok gondolkodni? A barátnõd 16 éves, te mennyi vagy, öt? Ennél idõsebb korban elvárná az ember, hogy legyen felelõsségtudat bennetek. Nincs gyógyszer, csak abortusz. Komoly mûtét, sok lehetõséggel különbözõ szövõdményekre. Nem is beszélve a lelki oldaláról. Tudod, hogy az ott a te gyereked? Hogy pár hetesen már dobog a kis szíve? Neked lehet könnyû, de a barátnõdnek nem lesz az. A babának meg az életébe kerül. Ha már ez van, legalább nézzétek meg a különféle lehetõségeiteket. Ma már létezik nyílt örökbefogadás. Annyian vágynak kisbabára! Keressetek egy szimpatikus párt, akik az elsõ pillanattól szülei lehetnek a picinek, akinek így lehetõsége lesz az életre. Legközelebb meg vigyázzatok jobban. Van rá sokféle mód.
Mibõl gondolod, h terhes?72 órás tabletta az van, de azt közvetlen a szex után kell bevenni.Ha már ennél több eltelt akkor csak orvosi mûtéttel
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, Én vagyok az aki feladta ezt a kérdést. Nagyon köszönöm azoknak akik nem leugatnak minket, hanem mellettünk állnak. Köszönöm szépen még eggyszer. Nem tudjuk hogy mit csináljunk. Szeretnénk babát, de nem most. Korai lenne ez még nekünk úgy érzem. Még nem volt teszt, csak annyi volt hogy késik a menzesz és mintha hirtelen hízott volna egy keveset. De az benne a fura hogy a terhesség jelei sem figyelhetõk meg. (szédülés, hányinger, rossz közérzet stb.) semmi ilyen.

A barátnőm azzal "fenyeget", hogy gyógyszereket fog beszedni. Lehet tőle baja?

van 40 db 75-ös olwexyája (ez ha jól tudom antidepresszáns) meg 50 db. 0,5 mg Rivotrilja. Szerintem bekattant, azt írja, beveszi egyszerre az összeset, és alkoholt iszik rá. Lehet tőle baja? :SS

Legjobb válasz: Igen. A dilibogyókra alkoholt inni tilos. Biztosan meghalhat tõle.

Igen. A dilibogyókra alkoholt inni tilos. Biztosan meghalhat tõle.
Senki se említette eddig a szakítást. Viszont, ha ezek után vele maradsz, az a te bajod. :)
Öntsd szemközt egy pohár vízzel, ha ennyire hisztérikus. De komolyan sokaknál beválik.
rivotril alkohollal...na attól lehet baja, mert mindkettõ qrva nyugtató.
Vedd el tõle mindet, ezután vágd pofon párszor, majd forduljatok szakemberhez.
ha elég sok alkoholt iszik mellé akkor ki is hányhatja mielõtt baja lenne belõle. Otthoni gyomormosás. Amúgy viszont tuti halál.
Érzelmi zsarolás.
Gyógyszer mérgezést kap.
Had szedje be, miután bevette, hivd ki a mentõket, beviszik kimosság a gyomrát, és pszichiátriára kerül, mint öngyilkos jelölt-ráfér az ilyen emberre. Te ne reagálj rá. Fõleg az ilyen piti zsarolásra.
Rendben. Reméljük, nem lesz semmi baj. Viszont akkor is vissza kéne menni az orvosához, nem jó ez így. Öngyilkos hajlamai vannak + rengeteg gyógyszere + egyedül él.
A kérdező hozzászólása: Felhívtam a barátnõjét, hogy menjen át hozzá, õ közel lakik. Mostanában kicsit elhidegültek, mert barátnõm eltaszítja magától az embereket, de bízom benne, hogy azért megoldja a helyzetet. Csak azt sajnálom, hogy én messze vagyok, és semmit nem tehetek
Nem neked kell rá hatni, hanem egy szakembernek... A legutóbbi ilyen akciója után beszélt valaki vele?
Igen, feltétlenül értesíts valakit. Egyrészt, ha tényleg megteszi, senki nem tud neki segíteni. Írt is neked, hogy ez a terve, jogilag is köteles vagy segíteni neki. Szerintem hívd fel a mentõket vagy a 112-õt, és kérdezd meg, hogy ilyenkor mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam én mindennel a lelkére hatni, de totál bekattant.. Ritkán van ilyen, de olyankor totálisan kifordul önmagából
Pedig valakit értesíteni kéne, mert nem szabadna arra alapozni, hogy csak blöfföl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget! Igen, ez így nem megoldás, valamit kitalálok, hogy fel tudjak költözni hozzá, ha kell én magam rángatom vissza a pszichiáterhez. Csak az a baj, hogy nagyon szégyelli magát emiatt... :S NA majd meglátjuk mi lesz
Annyira azért nem szégyelli magát, hogy veled ne csinálja ezt...
A kérdező hozzászólása: Könnyû így elítélni, az a baj, hogy nem ismeritek a körülményeket... Ilyenkor nem beszámítható, nem gondolkodik tisztán... : (
Akkor arra megoldást kell találni! De biztos, hogy neked kell odaköltözni és magadat okolni, lelkiismeret furdalást érezni emiatt? Ha közelebb laknál hozzá, akkor nem csinálná? Vagy miattad csinálja ezt? Amit elmondtál, abból az jön le, hogy eléggé szereted, ezt csak érzi. Vagy nem?
A kérdező hozzászólása: Szeretem, õ is szeret, nem kettõnk miatt csinálja, egyszerûen beteg a lelke. a kapcsolatunknak ehhez valójában semmi köze. Mármint a fájdalmainak Köszönöm az eddigi segítséget, majd holnap írok, hogy mi lett, ha érdekel esetleg valakit. Most nincs hírem, mindketten kikapcsolták a telefonjukat... :S
Arra vigyázzatok, hogy önmagában a pszichiáter nem elég. Pszichológushoz is el kéne járnia. A családja nem tudna hozzá költözni, vagy õ a családjához? Elhiszem, hogy szereted, és segíteni akarsz neki, de ez nagyon nagy teher egyedül. Mindenképpen a családját is be kéne vonni. Vagy pont õk a baj forrása? Akkor viszont nem. Vannak erre szakosodott segítõ szervezetek is, hozzájuk is fordulhatsz.
ha elég sok alkoholt iszik mellé akkor ki is hányhatja mielõtt baja lenne belõle. Otthoni gyomormosás. Vagy eszméletlen állapotban történik és visszafolyik a tüdõbe mint szegény Hendrix esetében :D.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, aki írt, sajnos tényleg bevette mindet, de a barátnõje idejében odaért, és bevitte az ügyeletre. Családja nincs, de azt hiszem nem várhatoktovább, megoldom, hogy összeköltözhessünk. Vagy õt hozom ide, vagy én megyek, de nem lehet egyedül hagyni... :(
Mondj neki valami szépet vaaagy ígérj neki valamit holnapra amit szeretett volna már, vagy egy vacsorát pl nálad
de ha csak fenyegetõzik és csak 10-et vesz be, akkor alszik egy nagyot..
A kérdező hozzászólása: Félreértettétek a kérdésemet, de köszi a válaszokat! Együtt vagyunk, szó sincs szakításról, ezért tettem idézõjelbe a fenyeget szót. Csak nagyon szét van csúszva, nem tudok már hatni rá, õ meg elárulta, hogy erre készül, és bármit mondok neki, nem fog a kedvemért nem így tenni... Tehát azt mondjátok, meghalhat? :(
A kérdező hozzászólása: Nagyon szeretem, és nem tehet róla, hogy mostanában a poklot éli meg. Akkor azt mondod, egy kis nehézség miatt hagyjam ott??
Meghallhat, egyrészt mérgezést kap, a rivotril meg nyugtató és alkohollal vegyítve meg leáll a szíve tõle.
Úgysem fogja megtenni. Aki öngyilkos akar lenni, az nem reklámozza magát, hanem csinálja. Ez csak egy kis hiszti.
A kérdező hozzászólása: Volt már öngyilkos próbálkozása, ez nem hiszti... Nem magától mondta, hanem nagyon fura volt, be akarta fejezni a beszélgetést, de én erõltettem, hogy mondja már, mi van és erre kibökte
Én nem mondom, mert nem az én kapcsolatom és egyikõtöket se ismerem. Csak azt tudom, hogy egy olyan embert zsarolni öngyilkossággal, akit elvileg szeret, a világ egyik leggusztustalanabb dolga.
kád hideg zuhany, mindegy ha ruhában akkor is N
14 Ez csak egy elõadás, hogy sajnáld, mert tudja, hogy "bekajálod a szövegét".. Semmi több.
undor "az egész ember, aki egy ilyennel próbálkozik egy másiknál".
Én a helyedbe odanyomnám a kezébe a gyógyszert és közölném hogy, itt van tessék vedd be és essünk már túl rajta, és eljönnék, nem lenne utána olyan nagylány hidd el! Barátnõmmel a párja csinálta meg, nyilván nem vette be!
Hány éves? Együtt laktok? Mindenképpen forduljatok az orvosához. Lehet, más gyógyszerek kellenek neki, amik tényleg hatásosak. Ne csak pszichiáterhez menjetek, hanem pszichológushoz is, mert a problémák lelki részét is kezelni kellene. Ha együtt éltek. Szedd el tõle a gyógyszereket, és te adagold neki a napi adagját, mert még tényleg õrültséget csinál.
Ja, és ha még a szüleivel lakik a lány, beszélj velük. Ha most írta, hogy beveszi a gyógyszereket, hívd fel a szüleit most, vagy menj át hozzájuk. Ez nem játék. Mi van, ha nem hiszti, tényleg megteszi, és akkor már nincs visszaút.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egyszer már megtette, vett be gyógyszereket, csak akkor megúszta. Sajnos nem lakunk túl közel egymáshoz, ilyenkor nem tudok hirtelen kiugrani, õ meg egyedül van. Lehet, hogy mentõt kéne hívnom biztonság kedvéért?
ha bevesz 50 db rivotrilt, akkor egy újabb kliens lesz a helybéli temetkezési vállalkozóknál
Sajnálom, ami történt, de örülök, hogy a barátnõ idõben megérkezett. Sajnos egyedül nem fogsz tudni segíteni neki. Mivel önveszélyes, ezért kórházi kezelésre van szüksége. Csak ott tudnak segíteni neki. Ez a kezelés az akaratán kívül is kérhetõ számára.

Lehet, hogy beleélveztem a barátnőmbe. Most nem tudjuk hogy vegyünk-e 72 órás tablettát. Van orvos aki megtudja állapítani hogy kell e a gyógyszer ebben az esetbe?

Legjobb válasz: nincs, és még a teszt sem mutatja ki ilyenkor. szóval 72 órás, ügyeleten, most, mert minél késõbb veszi be, annál kevésbé valószínû, hogy hatásos lesz. ennyi eszetek meg nem tudom, hogy lehetett kettõtöknek összesen.

nincs, és még a teszt sem mutatja ki ilyenkor. szóval 72 órás, ügyeleten, most, mert minél késõbb veszi be, annál kevésbé valószínû, hogy hatásos lesz. ennyi eszetek meg nem tudom, hogy lehetett kettõtöknek összesen.
élvezgess a mamád szõribe!
Nézzé bele! :-)
óvszer nélkül voltatok együtt? mert ha ben volt a péniszed, akkor elõváladék is kerülhetett bele anélkül h élveztél volna, igy ajánlatos a 72 órás.
nincs ilyen orvos. amikor meg lehet állapítani, akkor már mindegy. de mi az hogy lehet, hogy beleélveztél? nem érzed mikor mégy el?
Tudtommal van terhességi teszt amit a gyógyszertárakban lehet kapni, de nem tudom pontosan hogy hogy mûködik, viszont azt igen, hogy mindenféleképpen kapjon be egy tablettát... Inkább az minthogy pár nap múlva kiderüljön hogy apa leszel...
Menjetek be a nõgyógyászatra a 72órás sürgõsségi escapelle tablelláért, minél elõbb! Ezt receptre lehet csak kiváltani, 4-5-6-7 ezer ft-ba kerül.
Szerintem ne csináljatok semmit! Ráértek majd gondolkodni 9 hónap múlva, hogy mi legyen a kis pulyával!
. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--==`` . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._, -%. . . ..
Beutalót biztos fog kapni a pszichiátriára, de hogy elmegy-e, vagy sem, az már az õ döntése. Kényszeríteni nem fogják!!!!
"Én BARÁTKÉNT egyáltalán nem segédkeznék abban, hogy minél elõbb kihozzam a kórházból" A kedves elõzõ hozzászóló nagyon helyesen megválaszolta a kérdést. Én inkább abban segítenék, hogy rendszeres pszichoterápiához jusson, hogy az olyan jellegû helyzeteket, amik ilyen rossz állapotba juttatják megtanulja kezelni, túlélni anélkül, hogy maga ellen forduljon.
Maradjon csak a kórházban addig, amíg teljesen rendbe nem jön. Hidd el, nem véletlenül tartják bent a betegeket napokig, vagy akár hetekig. A bevett tablettáknak lehet utóhatása, ami akár szívritmuszavar, vagy tüdõelégtelenség, vagy bármi életveszélyes ok lehet. A kórházban pedig lesz bõven ideje arra, hogy átgondolja az életét, és legalább ott nem kell attól félni, hogy megismétli, mert felügyelet alatt van.
Ha elmúlt 18, akkor saját felelõsségre távozhat, a kórház nem börtön.
Kiskorú akkor nem mehet saját felelõségre se, ha már felnött mehet.
nem tudom konkrétan, de azt gondolom, ha ilyen felelõtlen tette volt - nem nagyon kiváncsiak az orvosok egyenlõre a "saját felelõsségére" (ami nincs) hozott döntéseire
én úgy tudom hogy ha elõször van ilyen akkor nem tarthatják bent , második alkalommal viszont már igen kb 1-2 hétig
A kérdező hozzászólása: Akkor holnap megkerheti az orvosat, hogy haza mehessen??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. 21 éves a barátnõm. Voltam bent nála és megbánta amit tett. Látom rajta. De fél attól, hogy bent fogják tartani sokáig és elküldik pszichiátriára. Ilyet megtehetnek????
Hülye EMO-sok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!