Találatok a következő kifejezésre: Lehet hat kisbabának (11 db)

Mikortol lehet a kisbabakat ugy tolni a babakocsiban hogy a hatuk kicsit meg van emelve?

Legjobb válasz: A fiam 4 honapos volt, amikor mar a babakocsit a sport reszevel kezdtuk el hasznalni. A mozesban mar nem erzete jol magat, a hordozoban meg nagyon melege volt.

A fiam 4 honapos volt, amikor mar a babakocsit a sport reszevel kezdtuk el hasznalni. A mozesban mar nem erzete jol magat, a hordozoban meg nagyon melege volt.
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszt! Kisfiam 5honapos es most gondolkozom h mar elkezdem ugy tolni h a hata kicsit feljebb legyen. Jobban tud nezegetni :) A hordozok (kocsiulesek) nem tudom milyen anyagbol vannak, de mindig total beleizzad a kisfiam. Van 3 de egyik sem az igazi.Hogy tuti ne fazzon felteszem az esovedot (itt nalunk nagyon eros eszaki szel van).Koszi es boldog babazast :)
Nyugodtan emeld meg a háttámlát. Mi is 5 hós korától kezdve utaztunk úgy.

Lehet hat hónapos kisbabának csúza? Ha igen mitől?

Legjobb válasz: Mi az a CSÚZA?????? :))))))

Mi az a CSÚZA?????? :) )))))
Szia4 Gondolom ízületire csúzra gondolsz. Egy helyen azt irják, hogy minden életkorban elõfordulhat. Bár nem hiszem, hogy ilyen pici babáknál elõfordul. Kérdezz meg egy orvost!! Õ biztos megtudja mondani.
Szerintem lehetséges, de nem hiszem, hogy valószínû. Vidd el a gyerekorvoshoz, õ meg tudja állapítani. Az elsõ "válaszoló" minek ír, ha nem is érti a kérdést??????
Ha azt mondom a férjed csíkos inge, akkor nem azt kell kérdezni, hogy mi az az inge. Hanem, hogy mi az az ing.. Táhát a helyes kérdés: Mi az a csúz:)
A kérdező hozzászólása: köszi a tájékoztatást, de engem nem az érdekelt, hogy mi az a csúz, hanem, hogy lehet-e a pici babák száján csúz. Ha valaki nem érti a kérdést minek szól bele?
Akkor egy kérdés. Hogy hívják másképp? pl.herpesz? Mert az elején nem irtad, hogy hol gondoltad a csúzt.Mostmár irtad, hogy szájon. Én az ízületirõl hallottam eddig.

Hat hetes kisbabám nem alszik nappal szinte semmit, helyette sírdogál. Mitől lehet?

Ha kézbe vesszük elszenderedik, de amint lerakjuk felébred és sírva fakad.Úgy t?nik, mintha egyedül nem tudna elaludni. Rúgkapál és erre is felébred. Gondoltam hasfájásra is. Éjjel nincs ilyen gond, alszik mint a bunda. De nappal nemtudok semmit csinálni mer tfolyton hurcolni kell. Hordozókend? bevált, de már nagyon meleg van hozzá, és jó lenne, ha tudna egyedül is aludni pár órát.

Legjobb válasz: kellhozzá több türelem, neki annyi nem elég, hogy leteszed és kész. Ha alvásidõ van , tedd a kiságyba hasra, adj cumit ha nem ellenzed, simogatsd lassan a hátát. Ne hagyd ott mig el nem aludt. Hajolj szorosan fölé, hogy érezzen. Húsz percbe is beletelhet, hogy elaludjon, de meg kell tanitanod egyedül a kiságyban pihenni. Ha kitartó vagy, sikerülni fog.

kellhozzá több türelem, neki annyi nem elég, hogy leteszed és kész. Ha alvásidõ van , tedd a kiságyba hasra, adj cumit ha nem ellenzed, simogatsd lassan a hátát. Ne hagyd ott mig el nem aludt. Hajolj szorosan fölé, hogy érezzen. Húsz percbe is beletelhet, hogy elaludjon, de meg kell tanitanod egyedül a kiságyban pihenni. Ha kitartó vagy, sikerülni fog.
szia az elsõ válszoló tanácsát fogadd meg. én is így csináltam, és pár-hét alatt a kezdeti akár 1órás altatás 5-10percre rövidült.azért mikor elaludt én utána még párpercig simiztem, hogy nehogy felriadjon a hirtelen "elválás" miatt. sok sikert 10hós kisfiú anyukája
Nekünk a babó három hónapos koráig volt hasfájós. Szerencsére nem sírt, "csak" annyiban nyilvánult meg, hogy nyûgösen aludt, szopás közben rúgkapált, stb. Nálunk a meleg borogatás vált be a hasán.. bár most tényleg meleg van.. szegényke
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megpróbálkozom a hason altatással, hátha...


3hetes kisbabámat mikor tettem a mérlegre azt hittem már lent a buksija de még nem volt és kicsit koppant a feje hátul. Lehet valami baja?

Felsirt de szerintem csak a hangtol ijedt meg. Ugye nem lett baja? Aggodok nagyon!!!

Legjobb válasz: Ne aggódj nem lett semmi baja én is jártam így a fiammal. Õ már hat és fél hós és nagyon eleven fiúcska az ágyrácsba is többször beverte a buksiját, elõször persze sírt ma már fel sem veszi.

Ne aggódj nem lett semmi baja én is jártam így a fiammal. Õ már hat és fél hós és nagyon eleven fiúcska az ágyrácsba is többször beverte a buksiját, elõször persze sírt ma már fel sem veszi.

A 3 hetes kisbabám fején hátul kicsi pukli jelent meg olyan nagyságu mint egy szúnyogcsípés! Mitől lehet? Menjünk orvoshoz?

Legjobb válasz: Lehet,hogy csak zsírcsomó.Nekünk is van születése óta.Azt hittem el fog múlni,de csak nõ vele együtt.Amikor dokinál voltam akkor megmutattam azért.Õ mondta : semmiség

Lehet, hogy csak zsírcsomó.Nekünk is van születése óta.Azt hittem el fog múlni, de csak nõ vele együtt.Amikor dokinál voltam akkor megmutattam azért.Õ mondta : semmiség
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
kislányom bal füle fölött borsószem nagyságú kemény csomó van. a doki azt mondta, ne törõdjünk vele, max akkor, ha nagyobb lesz a haja és fésüljük (ne sértsük fel a fésûvel).

Ha háton fekszek, lehet érezni a kisbabám szívverését kitapintva, vagy amit érzek az a sajátom csak? 7. hetes vagyok

Legjobb válasz: Az a sajátod, a babádét csak mûszerrel lehet nézni még az uccsó hetekben is, most meg még nagyon picike.

Az a sajátod, a babádét csak mûszerrel lehet nézni még az uccsó hetekben is, most meg még nagyon picike.
:-) az a sajátod. majd késõbb lehet csak hallani akkor is eszközzel kikeresve a szívhangot.
Aranyos vagy:-) Én a babám szívverését szülés elõtt sem találtam meg. Az õ szíve most kb akkora, mint egy fél gombostûfej.
Nyugi!Türelem! Eljön még az idõ, amikor meg tudod különböztetni a kis testrészeit, és amikor már könyörögni fogsz egy kis pihiért. :-) Semmihez sem hasonlítható érzés az biztos. 38 h
De aranyos a kérdés:) . Sajnos tényleg nem Õt érzed, még egy picit türelmesnek kell lenned és érzed majd a mocorgást (a szívverését biztosan nem, de majd az orvosnál meghallgathatod).
A kérdező hozzászólása: De kár, már úgy szeretném érezni :( Köszönöm a gyors válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Már nagyon várom! :D

Ketten maradtunk kisbabámmal, nem működik a kapcsolat, azt hittem megkönnyebbülök, de egyszerűen alig tudok elaludni, mintha kést forgatnának minden este a hátamba. Mitől lehet ez?

érzett vk már ilyet?

Legjobb válasz: szia! nagyon úgy tûnik mintha szoronganál, mindenképp beszélj orvossal, szakemberrel errõl! a hónapok óta nem kis idõ!

szia! nagyon úgy tûnik mintha szoronganál, mindenképp beszélj orvossal, szakemberrel errõl! a hónapok óta nem kis idõ!
Baba nélkül is ilyen nehéz lehet elejinte, a baba pedig nem könnyíti meg.Alapban túl kell élni, ráadásul a babára különösen oda kell figyelned-magadat háttérbe is szorítva.Ne félj segítséget kérni, akár szakembertõl is! S gondolj arra, nincs olyan rossz, amiben valami jó ne lenne...legfeljebb késõbb vesszük észre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) remélem idõvel megszûnik ez a fájdalom, mert már több hónapja érzem, de egyre rosszabb:(

Hány hónaposan lehet általában a kisbabát merev falú háti hordozóban vinni?

Olyan hordozóra gondoltam, ami aluminium vázzal rendelkezik, túrázásra használják, és székként is lehet használni.

Legjobb válasz: Aikor már sbiztosan ül a baba,addig a gerincének nem tesz jo a sok ülés.

Aikor már sbiztosan ül a baba, addig a gerincének nem tesz jo a sok ülés.
Lányom 10 hósan nõtte ki a kengurut és kb 1 évesen vettünk hátihordozót. Õ már 6 hósan magától felült egyébként Fiammal ilyennel túráztunk az Alpokban (10 éve) 7, 5 hós volt akkor és szintén ült.

A hat hónapos kisbabám ma leesett az ágyról! Sírt, megnyugodott, megnéztem a testét és nincs rajta semmi elváltozás! Azóta jókedvűolyan mint szokott. Lehet neki valami belső sérülése vagy törése?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt pár hete,az én babám akkor sokat sírt és elvittem az ügyeletre.Akkor a doki azt mondta,hogy ezekre kell figyelni ilyen esetekben:ha esés után azonnal felsír,nem vérzik az orra,füle akkor nincs gond.

Nálunk is ez volt pár hete, az én babám akkor sokat sírt és elvittem az ügyeletre.Akkor a doki azt mondta, hogy ezekre kell figyelni ilyen esetekben:ha esés után azonnal felsír, nem vérzik az orra, füle akkor nincs gond.
Ja és nem hány ez lemaradt.(utolsó)
az enyém 3 hónaposan esett le, fogalmam sincs hogy csinálta, még oldalra sem tudott fordulni, és ráadásul keresztben feküdt, aludt, kimentem wc-re, õ meg álmában letolatott, és hanyatt esett. nagyon sírt, de nem lett baja hálistennek
Azért én felhívnám az orvost, ha látszólag jól is van.
Az en kisfiam is lepottyant egyszer nagy rugdalozas közben az agyrol, de en azonnal vittem orvoshoz. Sosem lehet tudni, nagy gaz ha mar hany vagy bealszik. De kisebb agyraszkodasa siman lehet. Javaslom az orvost, bar ha tenyleg olyan mint maskor akkor szerintem sincs baj. nezd meg a szemet, hogy követi az ujjad vagy fokuszale, esetleg ugral e a szeme, az is utalhat bajra.
Remélhetõleg semmi baja, ha jókedvûen játszik.
Nem lesz semmi baja. Ha hányna, akkor gond van. De ha olyan mint szokott, akkor minden ok. Nagyon strapabíróak ám :) !
Az természetes, hogy sírt amikor leesett. Már csak az ijedtségtõl is. Ha nincs semmi külsõ nyoma az esésnek, vagy más, szokatlan tünete, nem lesz semmi baj. Figyelj rá, hogy nem aluszékony, vagy nyugtalan, túl álmos, nem hány-e. Az én lányom is leesett 5 és fél hónaposan az ágyról a nagyapja mellõl. Persze sírt, mint a zápor. A gyereknek semmi baja nem lett, viszont apukám totál kiborult (elsõ unoka). Kora délután történt, egész éjjel nem aludt. Mármint az apukám, a gyerek úgy viselkedett, mintha semmi nem történt volna.

4 hónapos kisbabám ma egyfolytában izzad. Csupa víz a kis feje a karja a háta. Folyik róla a víz. Mitől lehet ez?

Lehet hogy csak melege van?Pedig már egy rövidujjú bady meg egy kis nadrág van rajta.Igaz elég fülledt leveg? van a lakásban.Erkély nyitva.

Legjobb válasz: melege van.mi babánk is ennyire izzad, csak én itatom melette, folyadékpótlás miatt.

melege van.mi babánk is ennyire izzad, csak én itatom melette, folyadékpótlás miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Igen én is itatom egyfolytában.Ez megnyugtatott!
Az én babám csak egy bady van, vagy csak a pelus.Õ is izzados.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!