Találatok a következő kifejezésre: Lehet hajat terhesség (31 db)

Lehet a terhesség miatt lett foltos a hajam hajfestés után?

Elég jó min?ség? festéket használok és kicsit foltos lett ráadásul a sötétbarna helyett fekete lett:(

Legjobb válasz: A terhesség alatt sajnos ez gyakran megesik! És bizony terhességi kortól és a festék minõségétõl függetlenül! Nekem teljesen ledobta a festéket. Nem tudom befesteni emiatt, így szép tarka vagyok. :) Majd ha megszültem, remélem ez helyre áll és rendbe rakathatom. 33 hetes kismami

A terhesség alatt sajnos ez gyakran megesik! És bizony terhességi kortól és a festék minõségétõl függetlenül! Nekem teljesen ledobta a festéket. Nem tudom befesteni emiatt, így szép tarka vagyok. :) Majd ha megszültem, remélem ez helyre áll és rendbe rakathatom. 33 hetes kismami
Szia! Az én hajamat sem hajlandó befogni a festék. Már olyan csúnya...próbáltam párszor befesteni, de reménytelen, mert nem olyan lesz a szine, meg 1 mosás után ki is jön szinte az a pici is ami látszik. :(
Különben a sötétbarna terhesség nélkül is feketének tünik sokszor. :) Én is az voltam és mindenki lefeketézett...

Terhesség alatt (első trimeszter) lehet hajat festetni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom nem szabad hajat festeni mert azt a hajtõnél kezdik, csak melíroztatni mert az nem éri a fejbõrödet.

Én úgy tudom nem szabad hajat festeni mert azt a hajtõnél kezdik, csak melíroztatni mert az nem éri a fejbõrödet.
En azt olvastam, hogy nem ajanlott a hajfestes az elso trimeszterbe. Viszont hennat lehet hasznalni. Az csak szinezi a hajat es taplalja is. En mar terhesseg elott azt hasznaltam es jo termeszetes, egyseges szint adott a hajamnak.
Nekem van tapasztalatom ezügyben: én festettem a hajam a terhességem alatt, méghozzá szõkére. Elõtte kikértem a védõnõ és az orvos véleményét is, akik nem ellenezték. A sors úgy hozta, hogy elköltöztünk, így másik orvosom és másik védõnõm lett, õk is azt mondták: nyugodtan festethetem. Most a második babámat várom, a dokim maradt, de megint új a védõnõm és õ is azt mondta: nem lesz semmi baja a babának.
Az igaz, hogy a festés a hajtõnél kezdõdik, de egyelõre semmilyen tudományos bizonyíték nincs arra nézve, hogy ezek az anyagok károsak lennének a babára. A testápolókban, arckrémekben, tisztítószerekben szintén vannak olyan összetevõk amik kémiailag károsnak minõsíthetõek (még ha nem is olyan büdösek mint a hajfesték), mégis használják a terhes nõk minden káros következmény nélkül. Ráadásul nem lenyeled, hanem a bõrödön keresztül jut be egy nagyon kis hányada a szervezetbe. Viszont erre való a méhlepény, hogy ezeket megszûrje, azon kívül a baba burokban van, ami óriási védelmet jelent. Tehát nyugodtan festheted (persze elég havonta egyszer), kissé túldimenzionálnak mostanában mindent ami a terhességgel kapcsolatos, kezdve a kajáktól egészen a kozmetikumokig stb.
Persze, az a lényeg, hogy legyen szellõzése a helynek, ahol festik. Nem jó az, ha beszívod a festék szagát, bár nem árt jobban mint mondjuk a cigifüst vagy a szmogos levegõ. Én az elsõ babámmal végig festettem, teljesen egészségesen született, rendben volt minden a terhesség alatt is. Most melíroztatom, 37 hetes vagyok.
Vegyél ammóniamentes hajfestéket!!! Azt kismamáknak is szabad. :)
Olyat vegyél amire az van írva, hogy CASTING.Azzal lehet. Én a L'oreal-t ajánlom. Én is azt használtam.
Utolsó vagyok. Nézzetek utána a neten, milyen hatással lehet a hajfestés a terhesség alatt a babára. Fõleg az elsõ tremiszterben nem ajánlatos, mert akkor fejlõdnek ki a babák fontosabb szervei. Állati tesztek alapján okozott születési rendellenességet, mivel ezek a szerek a fejbõrön keresztül a vérbe áramolnak! Megint le lehet pontozni! Ettõl van hányingerem, ha az ember segíteni akar, csak lepontozzátok...
Ha már totálisan lepontoztatok, mert azt mondtam nem lehet hajat festeni terhesség alatt, akkor fessétek nyugodtan! Amúgy a kérdésre nem tippeltem, hanem nekem a doki is és a védõnõ is ellenezte a hajfestést! Csak azt nem értem minek tesznek fel eggyesek kérdéseket, ha nem azért hogy válaszoljon rá akinek esetleg van valami tapasztalata ilyen ügyben.....

Teafaolajat lehet használni terhesség alatt? Samponba tettem pár cseppet, korpás haj ellen. Kétségbe vagyok esve.

Nem tudom, hogy szabadott volna, samponba tettem pár cseppet, mert írtó korpás lett a hajam, és a kedvenc teafaolajos samponomat nem kaptam a Müllerbe. Most olvasgatok, hogy lehet nem szabadott volna? Kétségbe vagyok esve, már azt sem tudom, mit csináljak, szinte semmit nem szabad terhesen? Ugye nem ártottam a babámnak? Ez borzasztó!! Ezentúl még a sampont is ellenőrzöm, mielőtt használnám...

Legjobb válasz: Szerintem nem ártottál a babádnak, nekem mikor a terhesség 14.hetében már másodszorra is hüvelygombám volt a védõnõ mondta, hogy teafaolajos tampont használjak, mert jó rá. Bár annyira nem értek hozzá, csak a magam tapasztalatát tudom neked leírni! üdv. 29 hetes km.

Szerintem nem ártottál a babádnak, nekem mikor a terhesség 14.hetében már másodszorra is hüvelygombám volt a védõnõ mondta, hogy teafaolajos tampont használjak, mert jó rá. Bár annyira nem értek hozzá, csak a magam tapasztalatát tudom neked leírni! üdv. 29 hetes km.
nekem is teafa olajat javasolt a védõnõ a tisztasági betétbe, mert baciölõ és megelõzésre jó Ráadásul a sampon meg fel sem szívódik a fejbõrödön át, mert 1 percet ha a fejbõrödön van, ehhez képest meg a tisztasági betétben egész nap ülsz...:) semmit nem ártottál vele, nyugi
Nyugi! Hiszen nem megittad, csak hajat mostál vele, semmi baja nem lesz a picidnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Drága mamik! Annyira aggódom már mindenért, hogy ez már kóros. Kész paramami vagyok. Egy percet volt a hajamon, míg bedörzsöltem, egybõl öblítettem le, mert a szagokat sem bírom.


Terhesség illetve szoptatás alatt lehet hajat festeni/meliroztatni?

Legjobb válasz: Terhesség alatt igen, a dokim és a védõnõm is mondta, a mai festékekbõl nem szívódik fel olyan nagy mennyiség. Ha mégis tartasz tõle, ajánlom az ammóniamentes festéket. Én azt használtam eleinte.

Terhesség alatt igen, a dokim és a védõnõm is mondta, a mai festékekbõl nem szívódik fel olyan nagy mennyiség. Ha mégis tartasz tõle, ajánlom az ammóniamentes festéket. Én azt használtam eleinte.
Nyugodtan!Én is megkérdeztem.Bõrön keresztûl nem szívódik fel olyan mennyiség ami eljutna a babához.A lényeg, és ezt tartsd szem elõtt: mindíg jól szellõzõ helyen fesd/festesd.Belélegezni nem tanácsos.Ha fodrász festi ne szégyelj olyan idõpontot kérni mikor pl.nincs több festése, vagy dauer a tiéden kívûl.Az már lehet, h.sok lenne. kellemes szépülést!
Melírt végképp nyugodtan lehet, az még a fejbõrrel sem érintkezik.Szoptatás alatt is!Én is melíros vagyok:)
A kérdező hozzászólása: szoptatás alatt nem ajánlott még a melir se?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Igen, lehet, de próbáld meg minél ritkábban!

6 hetes vagyok. Eddig mindíg hullott a hajam mikor megmostam, de most alig jött ki pár szál. Lehet a terhesség miatt?

Legjobb válasz: örülj neki hogy nem hullik. nekem szoptatás alatt elment a fél hajam:-( még mindig nem az igazi.

örülj neki hogy nem hullik. nekem szoptatás alatt elment a fél hajam:-( még mindig nem az igazi.
igen, a terhesség alatt kevesebb a hajhullás
igen, ugyanez volt nálam is. a terhesség alatt szinte alig jött ki pár szál. de utána, a szoptatás alatt megint nagyon hullott.
lehetnek persze a terhesség miatt, van aki pattanásos volt elötte, s a terhesség alatt kitisztult az arca, vagy fordítva, vagy nekem pl elég volt egy héten 1szer hajat mosnom, s most meg 2naponta nagyon megkell mosnom, és elötte nagyon front érzékeny voltam, heti 5bogyo fejfájásra, s amiota babás vok, 2szemet vettem be......vagy van aki száraz börü volt, s terhesség alatt vált zsíros bõrüvé....szoval pocakos idõszakban minden lehetséges......:-)) Üdv 31heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenesetre örülök neki :)
Terhesség alatt megerõsödnek a hajhagymák, a hajhullás kevesebb lesz, a korábban zsírosabb haj kevésbé zsírosodik. Azért is szoktak ilyenkor a megnövekedett hajkoronájuknak új fazont adni a kismamák. Én is ezt tapasztalom, h. sokkal dúsabb lett, jobban tartja magát és hirtelen sokat nõtt. Viszont, sajnos ez a szülés után, szoptatás alatt visszaáll eredeti állapotára. Élvezd ki addig is! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: can = van. Bocs
Lehet festeni terhesen is, csak vigyázni kell, hogy ne lélegezd be! Esetleg fesd vissza barnára a melírozott tincseket!
Barna szinezövel befested a szõke tincseket.
ha melírod van az nem baj, azt csináltathatod tovább mert a melírnál a festék nem érintkezik a bõröddel (fejbör).De azért várd meg míg elmúlsz 12 hetes!Fodrász vagyok , sok melíros kismama vendégem volt már és nem volt semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Korai (pár hetes) lombik terhességben lehet hajat festeni? Utrogestant és Progeszteron injekciót kapok.

Legjobb válasz: Ha festetni szeretnél akkort javaslom a henna hajfestéket,mert ez gyógynövényt is tartalmaz és direkt azért is hogy kismamák használni tudják,még te magad is be tudod festeni vele a hajad és sokkal szebb fényü lessz mint bár mej más festéknek,bio vagy gyógynövény boltban beszerezhetõ 650ft körül van,és nem káros nem szívodik a szervezetedbe.Üdv,szép baba várást!33hetes kismama.

Ha festetni szeretnél akkort javaslom a henna hajfestéket, mert ez gyógynövényt is tartalmaz és direkt azért is hogy kismamák használni tudják, még te magad is be tudod festeni vele a hajad és sokkal szebb fényü lessz mint bár mej más festéknek, bio vagy gyógynövény boltban beszerezhetõ 650ft körül van, és nem káros nem szívodik a szervezetedbe.Üdv, szép baba várást!33hetes kismama.
szerintem ne gondolj ilyenre, nekem simán jött össze nagyon sok az ösz hajam de a 16 hétig nem mertem festeni pedig nem a divat miatt csináltam a hajfestést hanem az össz hajszálak miatt, szerintem várj vele, tudom sza... tükörbe nézni igy de a baba az elsö!!
A hajfestésrõl sokmindent hallani. 20 hetesen egyszer befestettem, hogy egyszínû legyen, a 13 hétig én is utrot szedtem. Nekem is nehezen, 2és fél év után jött össze sok gyógyszer mellett, de nem mertem elõbb befesteni. Én a helyedben , ha ilyen nehezen jött össze nem kockáztatnék, de akkor sem érdemes kockáztatni, ha könnyen jön össze. Ki lehet bírni az elejét festés nélkül is, esetleg frizurát válts, fogd össze, fond be..stb.
Szia! Ha már lombik és ha már ilyen terhességmegtartó gyógyszereket kell szedned, akkor érdemes hajfestéssel kísérletezgetned saját bevallásod szerint? Normál terhességnél sem ajánlott a hajfestés, normális fodrász nem vállalja be, hát akkor még nálad..

Terhesség alatt lehet hajat festeni?

Legjobb válasz: Elso trimeszterben tilos, mert akkor alakulnak ki a szervek. Utana lehet.

Elso trimeszterben tilos, mert akkor alakulnak ki a szervek. Utana lehet.
Jól szellõzõ helyen lehet
En festetem. 2-3 havonta jarok csak. En nem hiszem, hogy ez gondot okozhatna. De mar harman is beszoltak miatta. Sztem a legtobben ugyanugy festetnek, nem latok kismamakat 10 centis lenovessel...
Eddig egyszer festettem a hajamat, úgy a hatodik hónap után.
Nekem fodrász mondta, hogy lehet, a lényeg, hogy szellõztessünk rendesen. A mai festékek nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek a magzatig eljutnának és károsak lennének. Õ is javasolta, hogy kényelmi szempontból jobb, ha fodrásznál csináltatjuk, pláne, hogy õk professzionális festéket használnak, illetve sok helyen ügyelnek már, hogy ammóniamentes legyen a termék. Én viszont nem festetem a hajam, vagyis már nem. Szimplán úgy vagyok vele, hogy a hajamból úgy kopik ki a fekete festék, hogy teljesen jól néz ki, mintha természetes lenne, és eszemben sincs ezt az összhatást elrontani. :) (Sokan kérdezik is, hogy hol csináltattam... Hát ez igazi házi gyártmány. :) )
Jól szellõzõ helyen bármikor lehet (elsõ trimeszterben is), de ma már amúgy is sok ammóniamentes festéket lehet kapni. Én pont hogy fodrászatba nem ülnék be terhesen, ott azért nincs olyan jó szellõzés és sok vegyi anyag van a levegõben (nem csak a festék, hanem esetleg hajlakk, dauervíz, stb., fõleg ha nagyobb fodrászat és több vendég van egyszerre), otthon meg nyitott ablaknál simán befestem, aztán a hatóidõt vagy kivárom szintén nyitott ablaknál, vagy ha nincs hideg akkor kint a teraszon.
Nekem a dokim azt mondta, hogy az elsõ trimeszterben inkább ne, utána alkalmanként rendbe hozhatja magát az ember :) Én színezõre váltottam egyébként, és 2 havonta színeztettem...a 2. trimesztertõl... De mindenkinek lelkiismeretére van bízva. Én nem lettem volna nyugodt másként...de vannak akik gond nélkül festetik havonta...

Hajat lehet festetni? Terhesség alatt? Nyilt nem zárt helységben?

Legjobb válasz: Valószínûleg vannak olyan természetes hajfestékek amivel lehet,de itt nem a szaggal van a gond hanem a festékkel.Tehát mindegy hogy nyílt vagy zárt helyiségben csinálod.

Valószínûleg vannak olyan természetes hajfestékek amivel lehet, de itt nem a szaggal van a gond hanem a festékkel.Tehát mindegy hogy nyílt vagy zárt helyiségben csinálod.
Nem maga a festés árt, hanem a festég szaga, amit belélegzel. Én 13 hetesen festettem nyitott ablaknál, most csak azért nem, mert szeretném ha lenõne a festett szín. De ha nagyon aggódsz, vegyél ammóniamenteset vagy hennát.
Lehet hát. zárt helyiségben is. Mondjuk én még nem láttam fodrászatot nyílt utcán, de lehet, hogy van ilyen is :) Nyugi, nem lesz baja a babának.
Az elsõ három hónapban nem ajánlott, de egyébként lehet, és szerintem csináld inkább nyitottabb helységben, persze ne a napra ülj ki fél órára!
Az elsõ három hónapban nem javasolják. Utána már lehet elméletileg. Én kihagytam.
Szia! Gratulálok :) Nyugodtan lehet festeni, a nyílt helyiség gondolom jól szellõzött helyiség lenne. Én is festettem olyan 6-7 hetes lehettem, és tudtam is róla hogy van már pocaklakó:) Szülés elõtt is be akarom festeni majd. 26 hkm

Terhesség idején lehet hajat festeni?

Legjobb válasz: lehet.

lehet.
Azért elég durva hasonlat, mármint a dohányzás...kicsit nagyon másról van szó. A hajfesték lokális hatású, és nem szívódik fel a bõrbe, lásd meg sem fogja a fejbõröd. A dohányzás pedig a baba mérgezése, azért ne viccelõdjünk már...
Szerintem akárki-akármit mond, mégiscsak vegyszer, nem is akármilyen!!! Én csakis Hennával festem a hajam, abból is olyat választottam, amiben a lehetõ legkevesebb adalékanyag van. Meg kell hogy mondjam, sokkal tovább megtartja a hajam a színét, mint a rendes hajfestéknél tartotta, pedig nem használtam gagyit.
Abban egyetértünk, hogyha nem muszáj, ne fesse a haját kismama. De esetemben az õsz részt muszáj.
Lehet. De inkább fessed olyan nõnek a haját, aki nem terhes. Avagy férfinak, azok garantáltan nem terhesek. (Én megválaszoltam a kérdésed, de fogadni mernék közepes összegben, hogy Te nem azt kérdezted meg, amire igazából kíváncsi voltál...)
nekem pl õsz foltjaim vannak, így muszáj vagyok festeni, a sötét hajam elég érdekesen mutatna...de csak a töveket, ahol õszül, az elsõ 12 hétben azt hiszem, 1x csinálták, olyan 6-8 hetente kell de már lassan a 3. harmadba lépünk :)
Én amúgy sem ajánlom a hajfestést senkinek, de ha már mindenképp színezni szeretnéd a hajad, akkor azt tedd természetes hajfestékkel. Erre a célra kitûnõen megfelel a HENNA test és hajfesték. Ezzel csak vörös színhatást tudsz elérni.A hozzávaló természetes anyagok, mint a fekete tea és citrom levének segítségével tudod beállítani a színárnyalatot. Ne henna hajfestéket, hanem HENNA port vegyél és azt keverd ki festéknek. Vannak henna alapú hajfestékek, de már azok is tartalmazna kemikáliákat, ezért mondom azt hogy mindenképp a port vedd meg. Ezzel a nagyobb gyerekeknek akár testfestést is csinálhatsz abból ami megmarad. De számíts arra, hogy a természetességnek ára van ami idõben mérendõ, ugyanis ezt az ásványi-anyagokban gazdag pakolást legalább 2 órán keresztül a fejeden kell hagynod, hogy "megfogja a hajad" Olvass utána, ha kérdés van nyugodtan írj. Én a páromnak szoktam megcsinálni esti filmnézés elõtt. 24/F
A hidrogénes szõkítést nem ajánlják, de valaki megcsinálja. Én mondjuk rögtön visszafestettem barnára. A fodrászom szerint az elsõ három hónapban még a szõke mellett más festés sem igazán ajánlott.
Lehet akár dohányozni is, csak se neked, se a babának nem tesz jót. Ugyanez a helyzet a hajfestéssel. Nézd meg ezt a weblapot: http://www.antalvali.com Ha a keresõjébe beírod, hogy "hajfestés", a fórumon fogsz találni megfelelõ természetes módot is, tapasztalatokat, stb...
12. hét után max ammóniamentessel.
nekem elég laza dokim van, de õ azt mondta hogy az elsõ 3 hónapban nem javasolja
Igen lehet. De minél szellõsebb helyen tedd, és nem szívd tüdõre. Én ammóniamentes hajfestéket használok, ugyan az drágább, de szokott lenni 2-t veszel 1-et fizetsz akcióban. Annak is van erõs szaga, de nem annyira gáz.
Én is festem.Ne zárt légtérben csináld egy kis lyukba, akkor nem szívsz be sokat.
szerintem is lehet
NEM!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!