Találatok a következő kifejezésre: Lehet hajat szoptatás (22 db)

Szoptatás alatt lehet hajat festetni?

Nem jut be a tejbe a vegyszer? És a baba tényleg megijed az új frizurájú anyutól? Én elég drasztikus változásra készülök. Kb 20 éve hosszú hajam van, de mostanra már elegem van bel?le. Felt?zve nem áll jól, leengedve meg beleizzadok a prolaktin miatt. Hajat kéne mosni minden másnap, de arra sincs id?m, meg a baba is nagyon tépi. Megfogja egyáltalán a festék? Mert úgy tudom mensi alatt nem, szóval a hormonok is számítanak.

Legjobb válasz: Én is festettem,terhesen is,szoptatás alatt is.Viszont nem kaptam azt a színt amit szerettem volna.Végül sötétebb festékre kellet váltanom. Dehogy ijed meg tõled,a hangod,és az illatod ugyan az,a többit meg megszokja...

Én is festettem, terhesen is, szoptatás alatt is.Viszont nem kaptam azt a színt amit szerettem volna.Végül sötétebb festékre kellet váltanom. Dehogy ijed meg tõled, a hangod, és az illatod ugyan az, a többit meg megszokja...
Én is festettem: terhesen, amikor még nem tudtam, hogy baba lesz, szoptatás alatt meg csak akkor, amikor már nagyobb volt a gyerkõc és nemcsak szopott (jóval 1 éves kora után). Igaz, hogy káros a festékben lévõ kemikália, sõt, ha tudnátok, hogy az összes krém és kence, amit magunkra kenünk, még milyen káros..! Arra kellene törekedni, hogy minél természetesebb összetételû anyagokat használjunk. Hajra pl. ott van a Henna tartalmú színezõ és rendes hajfesték. De szerintem elsõre az is elég lenne, ha levágatnád, aztán, ha úgy nem tetszik, még nyugodtan befestheted. Így legalább lenne egy kis ideje a babádnak is hozzádszokni. (Az én 2, 5 évesem is megnézett, amikor barnából fekete lettem.)
Szia, sziasztok. Hát én kiprobáltam a hennát többé soha.Csalódtam benne pedig sokan ajánlották mert, nagyon jónak találták, Nekem nem jött be.Nagyon rövid idõ alatt megfogta a hajam de köze nem volt ahoz a szinhez ami a képen volt pedig egy sima barna szint válsztottam hasonlot mint az alapszinem, hát elég sz.r lett:(De hál jó égnek hamar lekopott!
Szia! Én terhesség alatt is és szoptatás alatt is festettem a hajam, semmi baja nem lett a gyerekeimnek. Ez egy tévhit, hogy így baja esne a babádnak, hiszen akkor testápolót és egyébb más kemikáliát se használhatnánk.
Szia, Én terhesen is festettem és szopi alatt is festem de pár dolgot betartok: ammóniamentessel, nyitott ablaknál vagy jól szellõzõ helyiségben festem és a gyerektõl és szobájától a lehetõ legtávolabb.
Ezen a kérdésen is megoszlanak a válaszok, nekem azt mondták, hogy csak amónia mentessel lehet , meghogy inkább szinezõt használjak, így terhesség és szoptatás alatt is csak szineztem.Védõnõ , doki sõt barátnõm fodrász õ is ezt tanácsolta.
Az én babám 6 hetes volt, amikor elõször látott kiengedett hajjal, a kiságy fölé hajoltam és õ nagyon megijedt! Alig tudtam megnyugtatni... Persze utána rájött a hangom alapján, hogy én vagyok, de igenis van olyan, hogy nem ismeri meg a pici baba az anyuját.
én befestettem szoptatás alatt, de az elsõ mosásnál kiment az egész, mintha csak szinezõ lett volna
A hennáshoz nekem azt javasolták, hogy akár 3/4-1 órán át is rajta lehet/érdemes hagyni a hajon. Minél tovább, annál intenzívebb/sötétebb lesz a végeredmény. (Egyébként nekem se jött be, de nekem azért, mert én a korábban vörösre, majd feketére festett, félig lekopott hajamra próbáltam egy hennás fekete színezõt. Nem csoda, ha nem fogta be.:)

Lehet hajat festeni szoptatas alatt?

vagy inkabb ne?8 hetes anyuka

Legjobb válasz: Szia! A 6.hét után lehet már hajat festeni, csak arra figyelj hogy jól szellöszö helyen csináld, vagy ha a fodrász csinálja nyisa ki az ablakot. Jó szépülést! :)

Szia! A 6.hét után lehet már hajat festeni, csak arra figyelj hogy jól szellöszö helyen csináld, vagy ha a fodrász csinálja nyisa ki az ablakot. Jó szépülést! :)
Ha teheted használj hennát. Az egy növényi alapu hajfesték. Én is ezt szoktam ajánlani a várandós és szoptatós kismamáimnak!

Szoptatás alatt lehet hajat festetni? Nem jutnak be az anyatejbe a káros anyagok?

Legjobb válasz: Tegnap kérdeztem a dokimat.Lehet igen...:-)

Tegnap kérdeztem a dokimat.Lehet igen...:-)
Lehet! Ugyanannyi jut be ezzel, mint mikor sétálsz az utcán, és beszívod a levegõt.
A hajfeték nem jut be az anyatejbe. Nem is tudna, mert a bõrön keresztül nem szívódik fel. Ami káros lehet, az ammónia ha belélegzi a baba, de gondolom másik szobában, vagy nyitott ablaknál festenél hajat, szóval nem gáz.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
Vannak már szuper ammóniamentes hajfestékek, no meg ott a henna is, ha aggódsz :)

Ket hetes a picim. Szoptatas alatt lehet hajat festeni?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet, én is pár hete festettem, most 6 hetes a picim :-)

Persze, hogy lehet, én is pár hete festettem, most 6 hetes a picim :-)
A kérdező hozzászólása: Koszi!:) Te is rendes hajfesteket hasznalsz??Marmint en olyat vettem most amibe ammonia is van!A masik szinezok nem nagyon fogtak be!
Igen, rendes festéket :)
Igen, szabad!
A kérdező hozzászólása: Koszonom!:) )))
5 hetes és festem. A többivel is festettem. Viszont azt nem tudom, hogy szabad e, de még sosem szóltak rám miatta. Csak ebbõl tudok kiindulni.
Igen, csak a hajadra kend, ne a szádba :)

Szoptatás alatt lehet hajat festeni?

Legjobb válasz: Persze lehet, csak nem fogja be!!! Ami kicsi színes fénye lesz, az is lemegy egy hajmosás után.

Persze lehet, csak nem fogja be!!! Ami kicsi színes fénye lesz, az is lemegy egy hajmosás után.
Annyi ilyen kérde´s volt már.... Szerintem a gép min.10 et kidobott, mielött kiírtad volna a kérdésed. Igen, lehet festetni......
Persze, nyugodtan.:)
kedves elõzõ, lehet, hogy nálad így mûködik, de attól még ez nem egy általános dolog. nekem pl ugyanolyan mint elõtte. (meg valószínû sok más kismamának is)
Utolsó az utolsóelötti azért írta azt amit írt /nekem tettszett :) /mert tényleg annyi ugyanilyen kérde´s volt már.De szószerint......
remek poén volt, akkor vagy nekem nagyon szar a humorérzékem vagy nektek.

Szoptatás alatt lehet hajat festeni (Garnier Belle Color)?

Legjobb válasz: Megoszlanak a vélemények. Én két orvos véleményét olvastam a neten, nekem ez volt a mérvadó. Szerintük nyugodtan lehet. Én vártam a 12hétig (gyönyörû voltam addigra), de utána végig festve volt a hjam. Most van egy egészséges kétévesem.

Megoszlanak a vélemények. Én két orvos véleményét olvastam a neten, nekem ez volt a mérvadó. Szerintük nyugodtan lehet. Én vártam a 12hétig (gyönyörû voltam addigra), de utána végig festve volt a hjam. Most van egy egészséges kétévesem.
Szia!!!Lehet nyugodtan én szõke vagyok és festettem.Bármilyen festéket használhatsz.ÜDV!!!

Szoptatás alatt lehet hajat festetni, vagy legalábbis melíroztatni?

2 hónapos a kislányom,szoptatom.De szeretném kicsit kimelíroztatni a hajam.

Legjobb válasz: Nem azt írja hogy terhes,hanem hogy szoptat...nem mind1!terhesség alatt én sem festettem,bár ha így lett vna sem lett vna baj."Nálunk" meg itt Magyarországon az a divat hogy mindenkit megszólunk mind1 mit csinál,ha festeti akkor felelõtlen,ha nem festeti igénytelen...szerencsére nem külföldön élünk!Dönts belátásod szerint,bár már az elsõ hozzászóló fodrász hölgy megírta nem lesz semmi baja a babának tõle.

Nem azt írja hogy terhes, hanem hogy szoptat...nem mind1!terhesség alatt én sem festettem, bár ha így lett vna sem lett vna baj."Nálunk" meg itt Magyarországon az a divat hogy mindenkit megszólunk mind1 mit csinál, ha festeti akkor felelõtlen, ha nem festeti igénytelen...szerencsére nem külföldön élünk!Dönts belátásod szerint, bár már az elsõ hozzászóló fodrász hölgy megírta nem lesz semmi baja a babának tõle.
Én festetem terhesség és szoptatás alatt is. Nincs hatással a babára.
Azt mondanám akár sima szõkítõporral is, de ammónia mentessel csont nélkül.Egy fodrász.
Én is szoptatok, és melíroztatom is a hajam.2 hónapos az én kisfiam is.Dokit kérdeztem azt mondta lehet, nem szívódik fel semmi, fõleg hogy nem ér hozzá a fejbõrhöz a vegyszer.
Itt kulfoldon nagyon leszoljak az embert a hasfestesert. Inkabb engednek elszivni terhesen par szal cigit, mint hajat festeni.
Én melíroztatom még most is és a 2. babámat szoptatom. Elsõnél is hasonlóképpen volt, végig a tezrhesség alatt és majdnem a szoptatás végéig. Semmi baja egyik gyerkõcnek sem.Mivel a fejbõröddel nem érintkezik a festék, nem is árthatsz vele.

Normális, hogy nagyon hullik a hajam? Lehet a szoptatás miatt? 3 hónapos a lányom és kb.3 hete hullik.

Legjobb válasz: Nekem is akkörül kezdett el hullani, de nagyon. Elmantem csináltatni vérképet ami persze teljesen tökéletes lett. A doki mikor elemeztetni voltam a vérképemet azt mondta, hogy a szoptatástól van csak. Nekem is csomókban hullik azóta is még.

Nekem is akkörül kezdett el hullani, de nagyon. Elmantem csináltatni vérképet ami persze teljesen tökéletes lett. A doki mikor elemeztetni voltam a vérképemet azt mondta, hogy a szoptatástól van csak. Nekem is csomókban hullik azóta is még.
Teljesen "normális". Szülés utáni idõben majdnem minden anyukánál ez jelentkezik. Ami még lehet. Szülés után a pajzsmirigy mûködés fel szokott borúlni a legtöbb nõnél pár hónap, akár fél év mire normalizálódik a helyzet (jobb esetben, roszabban kialakul egy pm betegség). Ennek tünete lehet a hajhullás! A többi tünet, ha netán észleled magadon, akkor utalhat pm problémára: tehát hajhullás, körömrepedezés, reggeli puffadt szem, lehangoltság, fáradékonyság, dobogásérzés a torokban, libidó csökkenés, menstruációs problémák, puffadság, hízás, vagy a többlet sehogy nem jön le (bár kismamáknál ez normális, ezzel nem kell foglalkozni :) )
Normális sajnos. Nekem is ijesztõen hullott és pont ilyenkor kezdõdött nekem is. Elmentem vérképet csináltatni, de minden rendben volt, úgyhogy szedem a vitamint tovább és levágattam a hosszú hajamat, mert nagyon zavaró volt már. Most rövid, sokkal kevésbé hullik így.
Nekem is hullik mióta megszültem, terhesség alatt nem hullott egyáltalán, örültem is neki, mert elõtte is hullott. És most újra sajna...
Igen!!
Én festetem.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Szoptatás alatt lehet hajat dauerolni vagy melírozni? 5.5 hós a babám

Legjobb válasz: Igen! Nagyon sok hasonló kérdés volt már. Írd be a keresõbe (bal oldalon a menü alatt), rengeteg választ olvashatsz!

Igen! Nagyon sok hasonló kérdés volt már. Írd be a keresõbe (bal oldalon a menü alatt), rengeteg választ olvashatsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!