Találatok a következő kifejezésre: Lehet hét babának (427 db)

Kedden töltöttem a 28. hetet. Mekkora lehet a babám? A tietek mekkora volt?

Hétf?n voltam dokinál, aki azt mondta, hogy a baba BPD-je alapján 29-30 hetes terhesség lehet.(hétf?n BPD: 78mm) Ezt csak azért írom, mert a koránál nagyobb a baba, elméletileg. Azt tudom, hogy ilyenkor, már olyan 1200 g körül van, de kíváncsi lennék, hogy akinek nagyobb a babája,annak mekkora volt.

Legjobb válasz: Nekem a 28-dik hétben 1500gr volt a babám! Pont akkor voltam vesegyulladással a korházba így naponta láttam a babát! :-)))9hós kislány anyukája

Nekem a 28-dik hétben 1500gr volt a babám! Pont akkor voltam vesegyulladással a korházba így naponta láttam a babát! :-)))9hós kislány anyukája
Kerek 27 hetesen volt 1260 gramm, egy hettel kesobb, tehat 28 hetesen voltunk 4d-sen es akkor volt 1520 gramm, ha jol emlekszem. Vegul 3700 grammal es 55 cm-rel szuletett meg a 39 hetesen es 4 naposan, kisfiu, 36os fejkorfogattal. Egyebkent vegig idosebbnek tippeltek a terhessegem, nagyobb volt altalaban a baba, mint az atlagertekek es a doki eloszeretettel ijesztgetett, hogy negy kilo folott lesz, de en nem ijedtem meg es nem is lett negy kg.

Ha elmegyek 5-6 héten orvoshoz, baja lehet a babának? Kismama vagyok minden jel szerint már, de orvos nem bólintott még rá? ! Várjak még vagy jöhet a vizsgálat?

Legjobb válasz: A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.

A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.
A kérdező hozzászólása: Ahha értemm :) ) Hát majd akkor elmegyek hétfõn ha kapok idõpontot és kiderül mit mond :) Köszi!
Amúgy nagyon nehéz kivárni.:) Szorítok!:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) ) voltam orvosnál, azt mondta minden rendben és 28án az az szerdán mehetejk ultrahangra, ott minden kiderül :) )) <3

Ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok folsavat kezdtem el szedni, de sajnos az első hét után valahogy mindig elmaradt, mikor eszembe jut beszedem. Ettől azért még lehet egészséges babám?

Legjobb válasz: "Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :)" Barátnõm anyukája sem szedett, nem is lett egészséges a barátnõm... Ettõl függetlenül lehet szerencséd, persze, nem törvényszerû, hogy ez bekövetkezzen. De nem kockáztatnék. A legtöbb telefonon lehet memót beállítani. Épp ideje.

"Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :) " Barátnõm anyukája sem szedett, nem is lett egészséges a barátnõm... Ettõl függetlenül lehet szerencséd, persze, nem törvényszerû, hogy ez bekövetkezzen. De nem kockáztatnék. A legtöbb telefonon lehet memót beállítani. Épp ideje.
Ilyen kérdéseknél mindíg van valaki aki lepontozza az egyetlent aki normális tanácsot ad (6. válaszoló). Persze, lehet cigizni is terhesség közben, nagyanyáink is cigiztek, és lám, egészségesek vagyunk! Ez nem így mûködik. Az orvos nem viccbõl mondja hogy szedj folsavat. Nem neked szól a megrovás Kérdezõ, hanem azoknak akik azt javasolják hogy szard le az egészet. Õk ugyanis magasról tesznek rá hogy a Te gyereked egészséges lesz-e. Nekem is van barátnõm aki nem szedte és egészséges a gyerek, tényleg nem csak ezen múlik. De sok esetben igen. Biztos nem lesz baja a gyerekednek, ne idegeskedj, de állítsd be a telefonodat hogy jelezzen, és szerintem szedd a folsavat. Ja és nagyanyáink korában nem volt tévé, telefon stb, szerintem sok beteg gyerek volt akkor is csak nem reklámozták. A Petõ Intézet 1940-ben létesült, nem éppen a nagyanyáink által egészségesen megszült gyerekek részére. Jöhet a lepontozás.
Ne viccelj, akkor is egészséges lesz ha semmilyen vitamint nem szedsz, ha rendesen táplálkozol! Ne aggódj nem lesz semmi baj!
MI van??? Szerinted az elmúlt 6000 évben hány nõ szedett folsavat? Még se lett mindenki nyomorék. Természetesen nem ezen fog múlni, hogy egészséges lesz -e. Én se szedtem, hiába írták fel nem ment, bármit tettem kihánytam. A gyermek köszöni jól van.
Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :)
Lehet persze, nem feltétlenül lesz baja, de azért én beállítanám az órámat a telefonomon, hogy jelezzen mindig, ha be kell venni a folsavat. Én a magnéziummal vagyok így és nem felejtem el :) Ismerõsöm végig szedte a folsavat, mégis nyitott maradt a velõcsõ és el kellett vetetni a babát. Nagyanyám meg anyám sem szedett és hál'Istennek egészségesek lettünk :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szem elé raktam, hogy mindig lássam, de most már a 11. hét vége felé járok. Azért szedem még
Nem hiszem, hogy gond lesz, ne aggódj miatta, én kikészítettem a konyhapultra a vitaminjaimat, és reggeli után, kávé elõtt beszedem minden reggel a napi rutin részeként. Iktasd be minden nap azonos idõbe vagy azonos tevékenységhez.

Mi baja lehet a babámnak? Egész héten üvölt, nappal még csak csak elvan, de estétől reggelig üvölt. Már egy hete. Kijött az alsó foga, gondoltam ettől nyűgös. De már kint van neki, és máshol még nemjön, néztem.

Most is üvölt.megetettem,megitattam. Adtam neki Panadolt, Chamomillát. Teljesen kikészültem,itt b?gök.5 honapos.

Legjobb válasz: lehet, h a front viseli meg nagyon nyugodj meg, de ha régóta ez van, vidd el dokihoz, lehet, h fáj a füle, torka ilyesmi. próbáld most megnyugtatni, de elõbb te is nyugodj meg 1 percre menj ki a teraszra és szívj friss levegõt, az segít.

lehet, h a front viseli meg nagyon nyugodj meg, de ha régóta ez van, vidd el dokihoz, lehet, h fáj a füle, torka ilyesmi. próbáld most megnyugtatni, de elõbb te is nyugodj meg 1 percre menj ki a teraszra és szívj friss levegõt, az segít.
Ne sírj, fel a fejjel! Az én babám is, miután kijött az 1. foga, ugyanúgy sírt. Én is nézegettem, tapogattam a fogínyét, de nem láttam, hogy jönne a második fogacska... pedig jött! Pár nap múlva már éreztem a foghegyet! A másik dolog - ma szerintem nyügi nap van, talán az idõtõl, front lehet, mert a kisfiam egész nap nyüszögött, kiabálva sírdogált és semmit nem aludt! Negyed órája "purcant ki", kíváncsi vagyok, meddig fog aludni. Lehet, hogy most már azért üvölt a babád, mert álmos.
Ha üvölt a gyereked, akkor ne a gép elõtt ülj, hanem vedd magad mellé az ágyba, öleld meg, bújatok össze. A testi közelséged mindennél jobb számára. Ha fáj neki a fogacskája vagy bármi, akkor is könnyebb elviselni anya ölelésében.
Biztos jön a fogacska párja. Pár nap és az is áttörik és nem lesz gond. Adj neki homeopátiás cucokat. Éjszakára egy viburcol kúpot.
Ugyanez volt nálunk is az elõzõ "rosszidõ" alatt. Elmúlt. Nyugi, ha aggódsz vidd orvoshoz, de lehet csak hangulat is....tudom, ez rosszul hangzik most neked....együtt érzek azért nagyon!!!!
ok, én le is pontozlak"anya az ilyen"-tökéletes szuper mami. Annyi sütnivalód lehetne, hogy elképzeld esetleg édesapja, vagy valaki más próbálja vigasztalni, mialatt édesanyja szusszanásnyi levegõhöz jut, hogy megpróbáljon erõt gyûjteni. És ha nem?! Nem mindenkinek vannak kötélbõl az idegei. A gyereknek is jobb, ha nem a síró anyukáját látja. Akibe ennyi együttérzés szorult mint beléd, szintén követhet el hibákat....pl amikor a választ megírtad, remélem a gyermekeddel nem úgy fogsz bánni mint egy kiképzõtiszt!
20.19-es vagyok, köszi a lepontozást, számítottam rá. Próbálhattok jó fejek lenni a kérdezõvel, de szerintem inkább szánalmas. Leül a net elé panaszkodni, miközben a kisbabája üvölt. Hát anya az ilyen? Tök mindegy, mennyire sír õ a számítógép elõtt. Az a kis ember most szenved, segítséget kér, az anyja meg ahelyett, hogy legalább megölelné, itt írogat. Nekem is volt, hogy akkor is sírt a babám, ha kézben volt, de elõbb-utóbb mégiscsak megnyugodott. Ha már nem tud rajta segíteni, legalább a szeretetét érezze az a szerencsétlen kisbaba. Pontozzátok le ezt is.
1. vagyok. én az elõbb sem pontoztalak le, és most sem foglak, mert igazad van. csak szerintem nagyon nyersen foglmaztad meg:) ) én arra gonolok, h gyorsan idefutott feltenni a kérdést, addig a baba az apukájával van. hátha tudunk neki segíteni.

18. hetet töltöm a héten nagyon fáj a hátam megkértem a férjemet hogy masszirozza meg van egy gerincferdülésem is lehet hogy a hátfájásba ez is belejátszik. Lehet baja babának a masszirtól ha ez a méhszallagot is érintette esetleg?

Hátsó fali a lepényem!18 héten mennyit mozog egy babó?Eddig naponta 3x 4x adott hirt magáról de 2 napja alig mocizik

Legjobb válasz: vannak nyugisabb napjai! en is parazok emiatt, hogy nem mozog eleget, de neked meg nagyon raer ez..meg sokszor mozog, es nem is erzed! a masszir az sokfele lehet, csak nem csinalta a ferjed olyan durvan, és ha ket napja tortent, és mocorog azert, akkor megnyugodhatsz.. de azert maskor vigyazz.. a masszazs is a tiltolistan van sajnos. egy kis finom nyomogatas, gyongeden belefer, de az a jo, fajdalomuzo massz, na, azt kerulni kell :) :( :) es nyugodj meg, nincs gond.

vannak nyugisabb napjai! en is parazok emiatt, hogy nem mozog eleget, de neked meg nagyon raer ez..meg sokszor mozog, es nem is erzed! a masszir az sokfele lehet, csak nem csinalta a ferjed olyan durvan, és ha ket napja tortent, és mocorog azert, akkor megnyugodhatsz.. de azert maskor vigyazz.. a masszazs is a tiltolistan van sajnos. egy kis finom nyomogatas, gyongeden belefer, de az a jo, fajdalomuzo massz, na, azt kerulni kell :) :( :) es nyugodj meg, nincs gond.

Kicsi a babám CRL-je. Ez nagy bajt jelent? 13 hetes terhes vagyok, minden méret ennek megfelelő, kivéve a CRL, az csak 5, 22 cm, ami csak 11 hét 4 napos terhességnek felel meg. Baja lehet a babának?

Az UH vizsgálatot alig lehetett elvégezni, mert a baba össze volt kuporodva, és nem mocorgott. Amikor az orvos megböködte, akkor picit megmoccant, de csak annyit, hogy éppen hogy megtudta mérni a kötelez?ket. BDP, OFD, NT FL és a szívm?ködés az jó lett, a 13. hétnek megfelel?.

Legjobb válasz: Szia, a doki mit mondott? Szerintem csak nem tudta normálisan lemérni, és ha a többi méret egyébként jó, akkor biztos több a hossza is. Szerintem ne aggódj emiatt, biztos jól van a babód! Boldog Babavárást, és Mikulást! 14 heteske

Szia, a doki mit mondott? Szerintem csak nem tudta normálisan lemérni, és ha a többi méret egyébként jó, akkor biztos több a hossza is. Szerintem ne aggódj emiatt, biztos jól van a babód! Boldog Babavárást, és Mikulást! 14 heteske
Szerintem is az lehetett, hogy nagyon össze volt kuporodva, és nem tudta mégsem jól lemérni az orvos! Nekem nem is mértek ennyi mindent ennyi idõsen, ha a többi megfelelõ volt, akkor a CRL is! Nem olyan könnyû ám pontosan mérni õket, elõfordulhat tévedés! Pláne, ha nagyon kuporodnak...
Én még mindig azt mondom, hogy nem lesz semmi baj, csak nem hagyta magát rendesen lemérni. Két hét nagy idõ ám a kis pocilakóknál, nagyot tudnak nõni! Megírnád majd, hogy mit mondott a doki a vizsgálat után? Ne aggódj, azzal csak ártasz neki! Inkább simogasd a pocit, és mondd neki, hogy nõjj nagyra!:)
A kérdező hozzászólása: A doki is kevesellte az ülõmagasságát. Azt mondta, hogy lehet, hogy csak nem tudta normálisan megmérni az összekuporodás miatt, de azért nem örül neki, hogy ilyen eredmény lett, ezért 2 hét múlva újra kell mennem.

Menzim elött 1 héttel járok ma reggel arra keltem fel hogy egy picit szurkál a hasam, és a bugyimon pár csepp "barnaság"Mi lehet ez? Babát szeretnénk 9-10 honapja.

Legjobb válasz: ilyenkor még szinte senki nem tud válaszolni, de még akár a baágyazódás következménye is lehet, legjobb esetben egy hét múlva megtudod egy tesztrõl. A barna pedig nem mindig jót jelent, de ha nem fáj akkor nem lehet baj.

ilyenkor még szinte senki nem tud válaszolni, de még akár a baágyazódás következménye is lehet, legjobb esetben egy hét múlva megtudod egy tesztrõl. A barna pedig nem mindig jót jelent, de ha nem fáj akkor nem lehet baj.
A kérdező hozzászólása: köszi nem fáj csak reggel egy cseppet szurt de csak egy csepp Barnaság volt ám.
Lehet baba is, de az is lehet, hogy meg fog jönni. Maga a beágyazódás, a megtermékenyítés utáni 7. napon van, szóval, ha 29 napos a ciklusod, akkor a 14-15 napon van PÉ-d, a beágyazódés így a 21-22. napra esik. Elviekben, ha nagyon pontos a mensid, ma lehetett beágyazódásod.
A kérdező hozzászólása: hát ami azt illetti a ciklusom nagyon változo van hogy 28-33-35naposak .

Mostanába gyakran van hányingerem de nem reggel hanem este, délután. Érzékenyek a melleim is, kb 2 hete szurkál a hasam de csak néha! Lehet, hogy babám lesz? A menszeszem nem késik a héten kell megjönnie.

Legjobb válasz: Akkor a napján csinálj egy tesztet. Egyébként bíztatóak a jelek. Ilyenekkel már most is pozi lehet, de a biztonság kedvéért inkább várd ki a napját. A reggeli rosszulét megfogalmazás meg nem eléggé helytálló, hiszen nem mindenkinek van reggel.

Akkor a napján csinálj egy tesztet. Egyébként bíztatóak a jelek. Ilyenekkel már most is pozi lehet, de a biztonság kedvéért inkább várd ki a napját. A reggeli rosszulét megfogalmazás meg nem eléggé helytálló, hiszen nem mindenkinek van reggel.
Voltál már orvosnál??? Õ is azt mondta, hogy terhes vagy:) ??
sajna már csak a jövõ héten tudok! Gratulálok neked is!! :) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök neki!Gratulálok!:) Mikor fogsz orvoshoz menni?
5. vagyok! megígértem írok, hát nem jött meg a mensim, késett, és a teszt pozitív!!!!! :DDD
Szia!!Akkor már nyugodtan mehetsz, valószínûleg a petezsákot már látni fogja:-)Még egyszer gratula, és vigyázzatok magatokra!!!!
A kérdező hozzászólása: Április 20-án volt utolsó menszim, ha május 29én megyek dokihoz úgy jó?Akkor fordulok a 6ik hétbe, jó volna minél elõbb elintéztem mert a munkahelyi körülményeim nem éppen babavárásra valók...
A 7. héten a legoptimálisabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!A második teszt is pozitív lett!!A párom és anyu tudja egyelöre más nem, örülnek neki én meg fõleg!!Mikor menjek orvoshoz ?
rendben!
A kérdező hozzászólása: én is lekésöbb pénteken csinálom..de ird meg hogy mi az eredmény :)
Megvárom a menzeszt. Öt nap múlva kéne jönnie kb. ha nem jön meg, akkor teszt. :)
A kérdező hozzászólása: Remélem pozitív lesz a teszted és az enyém is..mikor csinálod meg?
A kérdező hozzászólása: a szagokat is szúrósabbnak érzem de lehet, hogy már túlreagálom az egészet mert annyira szeretném már..
nekem is ugyanazok a jelek, mint neked! Azért kivárom a mensimet, de alig várom hogy lássam hogy a teszt pozitív! :)
A kérdező hozzászólása: nagyon örülnék már a babának, de örülnék a még több biztató válasznak, persze tudom, hogy a teszt lesz a biztos
A kérdező hozzászólása: a vércukorszint esés és a kifehéredett mellbimbó is lehet ezzel összefüggésbe?
Szerintem bíztatóak a jelek!! Nekem reggel sosem volt hányingerem, csak napközben és este. :) Drukk, drukk!!
A kérdező hozzászólása: Igen voltam orvosnál...tegnap ultrahangon voltam ma 6 hetes 2naposak vagyunk...4.8mm dobog a szivecskénk..:) Úgyhogy nagyon boldogok vagyunk már nem dolgozok felvettek táppénzre..

31. hét körüli méreteitekre lennék kíváncsi. Mekkora lehet a babám? Nem túl kicsi? Ja és plac.1 fokban érett? Hasonló korú kismamik, nektek?

Méreteink: BPD 87, TH 84, APD 87, Fl:60. Kérlek írjatok!

Legjobb válasz: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=31 Itt sokmindent megtudhatsz!

Nekem csak számokat írt és nem tudom melyik mi lenne, a becsült súly 2176g volt. De én ezt az oldalt szokatam megnézni: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html
Én még ezt szeretem olvasgatni hetente: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. Itt meg a súlyát tudod megnézni (Google fordítóval magyarul) http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=it&u=http://ww..
30, 5 hetesen volt 37 cm.Majd szombaton megyek és megtudom....32 hetes km
31 hetesen 1800 gramm volt és I érett placenta. Most hírtelen méreteket nem tudok. 39. héten (progis császár eü okok miatt) született 3080 gr-mal.
31+4 hetesen: BDP: 76 HC: fejkörfogat:282 AC(haskörfogat):277 FL:59 HL:51 súlya 1696 gramm Nem tudom, hogy a TH és az APD, illetve a neten találtam ilyen jelzéseket, de nálunk nem ezt mérik. Szerintem ennek alapján nem kicsi a Te babád, kb egyformák lehetnek, csak az én lányom kobakja kisebb. A méhlepény nekem is I. fokban volt érett akkor, és a mai napig is így van. Minden jót! (35+ 5hetes mami)
31+5 hetesen BPD 80 HC 288 AC 273 FL 62 becsült súly 1840g placenta normális szerkezetû
És egy újabb táblázat: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. Én ezt néztem mindig, mert tökéletesen jól mutatja, hogy van eltérés a táblázatok között is, tehát nem szabad készpénznek venni egyiket sem. A babák ebben a korban egyébként is teljesen eltérõen nõnek. 39 hetes km

Holnap töltöm a 16.-ik hetet. A dokim konkrétan nem mondta, hogy mekkora a magzat, csak a BPD(31mm) és a Femur(16mm) méreteket. Mekkora lehet a babóm?

Legjobb válasz: Nézd meg ezt az oldalt!Hétrõl-hétre követheted magatokat! http://www.babanet.hu/varandos_naptar/index.php?het=16

Nézd meg ezt az oldalt!Hétrõl-hétre követheted magatokat! http://www.babanet.hu/varandos_naptar/index.php?het=16
A kérdező hozzászólása: :) KÖszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!