Találatok a következő kifejezésre: Lehet házilag tisztítani (18 db)

A birka bőrt mivel lehet házilag tísztítani?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi lennék.Próbáltam már samponnal, szõnyeg tisztítóval. Talán a szõnyegtisztitó hozta a legjobb hatást. Nagy szivaccsal dolgoztam, és igazán kemény habbal dörzsõltem, és utánna kitettem száradni.

Erre én is kíváncsi lennék.Próbáltam már samponnal, szõnyeg tisztítóval. Talán a szõnyegtisztitó hozta a legjobb hatást. Nagy szivaccsal dolgoztam, és igazán kemény habbal dörzsõltem, és utánna kitettem száradni.
friss birka bõrt vagy már régit akarsz tisztítani? mert ha frissen nyúzott akkor elég a víz is, ugyanis a gyapjúba lanolin van ami a szappanok egyik alapanyaga :D

A kikészített birkabőrt esetleg lehet házilag is tisztítani vagy mindenképp tisztítóba kell vinnem?

Legjobb válasz: Azt mondják, a szódabikarbónával lehet szárazon tisztítani, bár még én sem próbáltam. Megér egy próbát, ráadásul nem lesz tele vegyszermaradványokkal, ha sikerül! Keress rá, ha gondolod!

Azt mondják, a szódabikarbónával lehet szárazon tisztítani, bár még én sem próbáltam. Megér egy próbát, ráadásul nem lesz tele vegyszermaradványokkal, ha sikerül! Keress rá, ha gondolod!

A kávéfozot hogyan lehet tisztítani? Leget rá venni azt a port, a mit felfozunk benne, de lehet házilag is csinálni olyat?

Legjobb válasz: Háztartási ecettel remekül lehet vízköteleníteni - pár órára bennehagyni, pár soron kifõzni, majd tiszta vízzel átjáratni, hogy ne legyen ecetszagú.

Háztartási ecettel remekül lehet vízköteleníteni - pár órára bennehagyni, pár soron kifõzni, majd tiszta vízzel átjáratni, hogy ne legyen ecetszagú.
Nem is kell mondanom, hogy az ecetes kifõzésnél nem árt közben szellõztetni, rá fogsz jönni magadtól. :)
A kérdező hozzászólása: anám allergiás az ecetszagra :D valami más megoldás? pl szodabikarb=ona?
"anám allergiás az ecetszagra" Akkor szellõztess. "valami más megoldás?" Aszkorbinsav (citromsav).
"Aszkorbinsav (citromsav)" Gondolom a kettõ közé egy "vagy" és nem egyenlõségjel volt tervezve. :)
vízkõoldót szoktam használni: - beleöntöm, 20 percet állni hagyom, majd lefõzöm - 1 tiszta vizes fõzet - újra vízkõoldó, 20 perces állás, lefõzöm, majd 1 tiszta vizes lefõzés - újra vízkõoldó, 20 percig áll, lefõzöm - utána olyan 15-20 lefõzés (tiszta vizes) mossa teljesen tisztára, mert sok követ old le Vízkõoldót a boltban a sósav, flóraszept környékén lehet venni, kb. 300 ft. Én az ecetet nem szeretem, mert büdös.


Birkabőrt lehet otthon házilag tisztítani? Mosógépben gyapjú mosáson esetleg próbálta-e már valaki?

Legjobb válasz: Nem lehet, mert a bõr megkeményedik, és dobhatod ki a francba, mert még össze is megy.

Nem lehet, mert a bõr megkeményedik, és dobhatod ki a francba, mert még össze is megy.
Várd meg a következõ havazást. A tiszta hóra tedd ki egy napra minimum. Gyönyörû lesz és elszörnyedsz, ha meglátod, milyen lett a hó alatta.
Ez a havas megoldás engem is érdekelne. Hogy kell kirakni szõre a hó felé nézzen vagy fordítva?
Az is megoldás, ha berakod a fagyasztóba egy napra, majd alaposan átkeféled. A havas megoldás a legjobb, de ha nincs hó, a fagyasztó is megteszi.
A szõr van a hó felé, hiszen ott ül meg a por, piszok.
Ne próbálkozz, tönkreteszed! Vidd el szûcshöz(bõrkikészítõhöz), aki nem túl drágán átforgatja a megfelelõ gépben, és ismét új lesz.
A kérdező hozzászólása: A havas megoldást próbáltam már szõnyeggel.Semmi hatása nem volt.A tisztítóba annyiért csinálják meg mint amennyiért vettem.Azt egy kicsit drágának tartom.Ennek a szûcs dolognak viszont utána járok. Köszönöm.

Lehet házilag vízet tisztítani?

klór nélkül...

Legjobb válasz: Lehet kapni elekrtomossági boltokban speckó víztisztítót, amit a csaptelep alá kell felszerelni. Ártól függõen tisztítja meg a csapvizet egy csomó méreganyagtól, vagy csak a klórtól. A neten: www.aranykosstudio.hu

Lehet kapni elekrtomossági boltokban speckó víztisztítót, amit a csaptelep alá kell felszerelni. Ártól függõen tisztítja meg a csapvizet egy csomó méreganyagtól, vagy csak a klórtól. A neten: http://www.aranykosstudio.hu
A kérdező hozzászólása: ok kösz...

Hogyan/mivel lehet használt hullámpalát (koszos, mohás, stb. ) hatékonyan házilag tisztítani?

Legjobb válasz: kár drótkefe, de magasnyomású mosó hatásosabb, és gyorsabb!

kár drótkefe, de magasnyomású mosó hatásosabb, és gyorsabb!
Bocsi: akár...
Jó kis meló! Én 3 éve vettem bontottat. Mire a 17 db-ot mindkét oldalon lenyomattam magasnyomásúval, elegem volt!
A kérdező hozzászólása: A drótkefe és a magasnyomású nekem is kézenfekvõ, csak gondoltam valami vegyszer megkönnyíthetné a folyamatot.

Aranyat házilag hogy lehet fényesíteni, tisztítani?

Legjobb válasz: Fõzd mosogatószeres vízben.

Fõzd mosogatószeres vízben.
Ha szódabikarbónás vízbe ásztatod az égvilágon semmi sem történik. Mikroszálas ékszertisztító kendõ házilag elég hatásos. A mosószeres kifõzés meg azért jó, mert a nehezen hozzáférhetõ részekbõl kioldódik a kosz. A legtöbb lánc manapság üreges, ezért is hasznos a kifõzés, mert a tisztálkodószerek, dezodorok, és a test zsíros, izzadtság és hámsejt maradékai eltávolodnak, ezért higiénikus lesz.
szódabikarbónás oldat
Igen, én mindig fogkrémmel tisztítom, nagyon szép lesz tõle. Erre egy fogkefét használok.
Arany tisztító folyadékkal. Ennek az a jellemzõje, hogy a cizellált tárgyakat is tökéletesen tisztítja ( a mosogatószerben való fõzés hasonló, csak ici-picivel gyengébb hatású), de nem tünteti el a karcokat. A többi válaszban ajánlott szerek políroznak, de nem szedik ki az oxidréteget, szennyezõdést a mintából fazonból adódó sarkokból, mélyedésekbõl. Én már több félét próbáltam, a folyadék mellett teszem le a voksom.
ékszerész ismerõstõl kaptam anno a tippet, hogy fogkrémmel, ha gyorsan kell - bár nem túl tartós az eredmény, de ha gyorsan kell, akkor arra kiváló.
Száraz szódabikarbónával.
Nemesfémek tisztítására kiváló a Sidol, én pénzérmék fényezésére használom.
Állítólag sütõporral vagy fogkrémmel is át lehet kefélni, az is jó rá.
Megint lehet kapni sidolt az jó hozzá be kened és dörzsölöd
sidol, sütõpor, fogkrém, ... a fenét a királyvíz a nyerõ! de ha az nincs, akkor jó a salétromsav és sósav vegyület is :)

Hogy lehet bőrkabátot házilag tisztítani?

Legjobb válasz: bõrápoló krém, száraz, puha rongy, rárakod a kabátra és elkened rajta aztán hagyod megszáradni, ennyi

bõrápoló krém, száraz, puha rongy, rárakod a kabátra és elkened rajta aztán hagyod megszáradni, ennyi
Én ugyanúgy vizes szivaccsal szoktam, mint a bõrcipõt. Aztán ápolóval bekenem.

Házilag ki lehet valahogy tisztítani egy menyasszonyi ruhát?

Használtan vettem a neten, nagyon szép és pont jó rám. Annyit tudtam a ruháról, hogy régóta a szekrényben állt, de azt nem, hogy az esküv? után nem lett kitisztítva. A ruha 15 ezer volt, azért választottam ezt, mert "olcsón" szerettem volna megúszni. Döbbenten olvasom, hogy egy tisztíttatás 10 ezer körül van.

Legjobb válasz: Nézd meg, milyen anyagokból van. Amiben nem vagy biztos, hogy tisztítható, azt próbáld ki elõször egy nem látszó területen, hogy nem sárgul-e be tõle. De szerintem minden további nélkül ki tudod mosni, csak óvatosan csináld.

Nézd meg, milyen anyagokból van. Amiben nem vagy biztos, hogy tisztítható, azt próbáld ki elõször egy nem látszó területen, hogy nem sárgul-e be tõle. De szerintem minden további nélkül ki tudod mosni, csak óvatosan csináld.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszodat:) Én is pont erre gondoltam, belül óvatosan kipróbálni. Hát semmi nincs beleírva, olyan vastag drapéria jellegû kicsti fényes anyag, nem az a habos-babos tüllös csoda. A virágok és kövecskék rá vannak vasalva.
Ebben az esetben azt javaslom, hogy hacsak nem túl koszos, ne erõs vegyszerekkel mosd ki, hanem próbálkozz samponnal és/vagy tusfürdõvel.

Hogyan lehet egy lézernyomtató tonerjének festékhengerét házilag tisztítani?

Amióta begy?rte a papírt, az új toner foltosan nyomtat.

Legjobb válasz: Tedd be a mosogatógépbe. De csak röviden (kb 15percre) és langyos vízzel. Tehetsz vízkõoldót is.

Tedd be a mosogatógépbe. De csak röviden (kb 15percre) és langyos vízzel. Tehetsz vízkõoldót is.
A kérdező hozzászólása: Nyasgem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!