Találatok a következő kifejezésre: Lehet házilag készíteni (255 db)

Lehet házilag készíteni pirított hagymát? Mint amilyet egyes hot-dogokba szoktak tenni.

Úgy tudom, lehet venni készen is, de felénk nincsenek ilyen lehet?ségek. Hogyan lehet házilag is megcsinálni? Érdemes belefogni, vagy nem lesz olyan, mint a "gyári"?

Legjobb válasz: Pirított hagymakarikákat nem lehet házilag csinálni, mert különleges vendéglátóipari felkészültséget és rendkívül költséges berendezés kell az elkészítéséhez. http://kukta.blogspot.com/2008/03/ropogsra-slt-hagymakarikk...

Pirított hagymakarikákat nem lehet házilag csinálni, mert különleges vendéglátóipari felkészültséget és rendkívül költséges berendezés kell az elkészítéséhez. http://kukta.blogspot.com/2008/03/ropogsra-slt-hagymakarikk...
:DD
A kérdező hozzászólása: Ez igen! Köszi. A fene se hitte volna.
Ropogós hagymakocka. Vöröshagymát kockára vágom, talán egy picivel nagyobbra, mint ahogy általában szoktam. Lisztet szórok rá, és kézzel jól beleforgatom, miközben igyekszem szétmorzsolni kis részeire. Minél több lisztet vesz fel, annál ropogósabb lesz. Bõ forró olajban világos barnára sütöm. (Ha sötét lesz, megkeseredik.) Ha sokat sütök egyszerre, 2-2 adag között átöntöm az olajat egy másik serpenyõbe, mert sok liszt potyog az olajba, ami hamar megég. Érdemes vele veszõdni.
Én sült kárász mellé szoktam csinálni. A sütés elõtt felkarikázom a hagymát, besózom, hogy kicsapja belõle a vizet, mert így sokkal több liszt ragad rá! Egyébként ugyanabba a paprikás lisztbe forgatom, mint amibe a halakat. Egyszer beforgatod, vársz kb 8-10 percet, de ne többet, mert akkor nyálkás lesz és mégegyszer beforgatod. Így már óvatosan berakhatod a karikákat a forró olajba. Mennyei lesz!

Szamaram nem akar fordulni csak hazamegy feszitozablaval fordulna 8 eve karanos szamar volt most 14eves feszito zablat hogy lehet hazilag kesziteni?

Legjobb válasz: Zablák/felszerelések úgy vannak kitalálva,hogy kényelmesek legyenek és ártalmatlanok az állatra nézve,ezt tekintve sehogy nem lehet készíteni de ha sikerülne is ,az nem lenne túl elõnyös. Másrészt lovaknál (jelen esetben szamárnál) az idomítás a lényeg, egy feszítõ nem fogja rendbe hozni a gondokat. Nyilván egy szamár nem lesz olyan "puha" vagy tanulékony ,mint egy ló,de az alapokra meglehet tanítani azt is. Feszítõ helyett inkább lovagold be valamennyire.

Zablák/felszerelések úgy vannak kitalálva, hogy kényelmesek legyenek és ártalmatlanok az állatra nézve, ezt tekintve sehogy nem lehet készíteni de ha sikerülne is , az nem lenne túl elõnyös. Másrészt lovaknál (jelen esetben szamárnál) az idomítás a lényeg, egy feszítõ nem fogja rendbe hozni a gondokat. Nyilván egy szamár nem lesz olyan "puha" vagy tanulékony , mint egy ló, de az alapokra meglehet tanítani azt is. Feszítõ helyett inkább lovagold be valamennyire.
sehogy.. de 2-3E körül kapsz használtan..
Attól, hogy a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye. Szerintem szegény szamarad azt se tudja mit kérsz tõle csak rángatod össze-vissza. Az idomításra kell tenni a hangsúlyt, amihez sok türelem kell. A házi készítésû tákolmányokat pedig felejtsd el, mert többet árt, mint használ.

Hogyan lehet házilag készíteni műgyantát? Hangszóró javításra kellene

Legjobb válasz: Házilag nehéz, de elég olcsón kapható: http://www.argep.hu/trend/KETK/Ketkomponensue-ragaszto.html

Házilag nehéz, de elég olcsón kapható: http://www.argep.hu/trend/KETK/Ketkomponensue-ragaszto.html
A kérdező hozzászólása: oké köszi :D


Kisebb méretű horgászcsónakot lehet házilag készíteni? Ha igen hogyan?

Legjobb válasz: Lehet.De mibõl?Fa? Mûanyag? lehet olcsóbb venni,mint csinálni.Bár fát nem igen

Lehet.De mibõl?Fa? Mûanyag? lehet olcsóbb venni, mint csinálni.Bár fát nem igen

Lehet házilag késziteni parókát?

Szeretnék egy parókát késziteni házilag mert rákos voltam , és kihulott a hajam de nem szeretnék boltban venni.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy lehet... De szerintem keress fel egy alapítványt, szerintem tudnak neked segíteni.

Nem hiszem, hogy lehet... De szerintem keress fel egy alapítványt, szerintem tudnak neked segíteni.

Lehet házilag készíteni akadálypályát a kutyának?

Olyanra gondolok mint pl lócára teszek 2 deszkát lejtõnek és ott fel a lócán át majd le a deszkán. De ugyan ilyen módon a többit is. Ilyen ötleteket kérek tõletek.

Legjobb válasz: Természetesen lehet. :) Agilityzel a kutyával, vagy csak úgy szórakozásból tanítod? Linkelek egy oldalt, ahol le van írva az akadályok fajtái és a kutya méretétõl függõen az akadályok szabályos méretei: http://agility-almanach.bhn.hu/akadaly/akadaly.htm Arra nagyon vigyázz, hogy bármilyen deszkát is használsz, nagyon alaposan csiszold le, hogy nehogy egy apró szálka akár sérülést okozzon a kutya talpán, és a tartósság miatt célszerû lefesteni.

Természetesen lehet. :) Agilityzel a kutyával, vagy csak úgy szórakozásból tanítod? Linkelek egy oldalt, ahol le van írva az akadályok fajtái és a kutya méretétõl függõen az akadályok szabályos méretei: http://agility-almanach.bhn.hu/akadaly/akadaly.htm Arra nagyon vigyázz, hogy bármilyen deszkát is használsz, nagyon alaposan csiszold le, hogy nehogy egy apró szálka akár sérülést okozzon a kutya talpán, és a tartósság miatt célszerû lefesteni.
Én láttam olyant, hogy egy vagy több fa megkerülésével gyakoroltat egy gazdi agilityre.

Otthon el lehet házilag készíteni neon világítást? Ilyen hangulat világításra gondolok.

Vannak ezek a neon fénycsövek, amik boltok cégtábláin vannak, hangulatos kis fényt adnak. Ilyet otthon lehet készíteni? Nehéz, ha az ember nincs otthon az ilyen elektromos dolgokban?

Legjobb válasz: Talán inkább led szalagban gondolkozz. Ahhoz nm kell sok tudás, csak elvágod olyan hosszúra, amilyenre kell, rákötöd egy tápegységre, és kész is. Ráadásul neked már csak gyengeárammal kell operálnod. A neoncsõ és a fénycsõ meghajtása már kíván némi hozzáértést, persze ezt is meg lehet oldani, de sokkal körülményesebb, és némi hozzáértést kíván. A led szalag mellett szól, hogy vékony, így akár polc aljára is mehet.

Talán inkább led szalagban gondolkozz. Ahhoz nm kell sok tudás, csak elvágod olyan hosszúra, amilyenre kell, rákötöd egy tápegységre, és kész is. Ráadásul neked már csak gyengeárammal kell operálnod. A neoncsõ és a fénycsõ meghajtása már kíván némi hozzáértést, persze ezt is meg lehet oldani, de sokkal körülményesebb, és némi hozzáértést kíván. A led szalag mellett szól, hogy vékony, így akár polc aljára is mehet.
A kérdező hozzászólása: De abból van színes is? Mert nekem az lenne a lényeg, hogy világítaná a falat színesen.
Itt nézz körül, rengeteg ötletet találsz: http://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/68
Természetesen van. Sõt, ami még jobb, hogy van RGB szalag is, aminél akár távirányítóval is állíthatod, hogy milyen színû legyen.
És te vagy a legnagyobb balek ha magyar boltban veszed meg a ledszalagodat , ugyan az a típus ebayen , dinodirecten negyedannyiba kerül.

Lehet házilag készíteni desztilált vízet? Vagy csak boltban lehet venni?

van egy elektromos f?t?testünk és azt fel kell tölteni desztilált vízzel és itthon lehet csinálni olyant vagy venni kell??

Legjobb válasz: festékbolt, vegyszerbolt, autósbolt, szupermarket, százforintos mindenes.

festékbolt, vegyszerbolt, autósbolt, szupermarket, százforintos mindenes.
Desztillált vizet lehet otthon készíteni, árulnak elõállító készüléket, de azt azok veszik, akik desztillált vizet isznak: http://www.vizdesztillalo.hu/ Desztillált víz már csak gyógyszertárakban, bioboltokban kapható. A válaszokban felsorolt helyeken -és pl. üzemanyag kutaknál- már régóta ioncserélt vizet árulnak, ami szintén jó arra, hogy ne vízkövesedjen a készülék (vasaló, autóhûtõ stb).
Úgyvan, az ioncserélt is tökéletesen megfelel, felesleges desztillált vizet venni bele. Gyakran desztilláltat írnak a használati utasításban, de a lényeg, hogy ne okozzon vízkõ lerakódást és ne legyen benne lebegõ szennyezõdés.
venni kell. egyébként otthoni lepárlással is meg lehetne csinálni, de körülményesebb, és szerintem nem olcsóbb
A kérdező hozzászólása: autós boltban vagy hol tudok fenni?
A kérdező hozzászólása: *venni
Az ioncserélt víz ugyanolyan jó. Jobb akvarista boltokban lehet kapni kevertágyas mûgyantát, 1 liter mûgyanta 1 óra alatt 100 liter ioncserélt vizet készít a csapvízbõl. Fogsz egy akváriumi belsõszûrõt, egy harisnyában beteszed a mûgyantát a belsõszûrõbe, és a 100 literes hordóban 1 órát járatod. A mûgyanta visszaváltható, ha megcsináltad a 100 litert, vidd vissza, kicse4rélik, és úgy csak fele annyiba kerül. Az elsõ adag 2000 HUF körül van, aztán, ha visszaviszed, egy ezres körül cserélik. Ja, és figyelj oda, hogy kevertágyas legyen, amiben benne van az anion és a kation cserélõ is.

Kutyahordozó táskát hogyan lehet házilag készíteni (ha lehet)?

Legjobb válasz: varsz eggyet, vagy egy sporttáskát átalakítod!

varsz eggyet, vagy egy sporttáskát átalakítod!
Ha varod, akkor erõs legyen az anyag és többször varrd át, hogy biztonságos legyen.
Nekem van egy tök új, eladom... Soha nem volt használva, nagyon jutányosan adnám... Érdekelne?
A kérdező hozzászólása: Igen! :)

Spagettitésztát lehet házilag készíteni?

Legjobb válasz: Igen, csak nem túl egyszerü. A tésztája 1 kg liszt (rétesliszt, vagy durumbúza), 5 tojás+ 5 tojássárgája, 1 dl olivaolaj - ezt nagyon jól ki kell dolgozni, és legalább egy órát pihentetni fólába csomagolva. A formázásra több módszer van: eredetileg 2 mm vastagra nyújtva mint a cérnametéltet felvágják ugyancsak 2 mm szélesre és a tésztacsíkokat kicsit megsodorgatva kiteregetik egy száritókötélre száradni. A másik - sziciliai módszer: a tésztát kicsit ki kell nyújtani, kisebb, hosszúkás darabokat vágni belöle és az egyik végét erösen fogva sodorgatni, az elnyújott részt a tartó kézre feltekergetve - igy egy hosszú és hengeres tésztaszál lesz belöle. Ezt a tészta többi részével ugyanigy folytatni, és utánna ezeket szárítani. A harmadik: a húsdarálóhoz kapható egy elötét, amin keresztül a darálóval ki lehet nyomni spagettiket (a kést ki kell belöle venni), hasonlóan a darált kekszhez.

Igen, csak nem túl egyszerü. A tésztája 1 kg liszt (rétesliszt, vagy durumbúza), 5 tojás+ 5 tojássárgája, 1 dl olivaolaj - ezt nagyon jól ki kell dolgozni, és legalább egy órát pihentetni fólába csomagolva. A formázásra több módszer van: eredetileg 2 mm vastagra nyújtva mint a cérnametéltet felvágják ugyancsak 2 mm szélesre és a tésztacsíkokat kicsit megsodorgatva kiteregetik egy száritókötélre száradni. A másik - sziciliai módszer: a tésztát kicsit ki kell nyújtani, kisebb, hosszúkás darabokat vágni belöle és az egyik végét erösen fogva sodorgatni, az elnyújott részt a tartó kézre feltekergetve - igy egy hosszú és hengeres tésztaszál lesz belöle. Ezt a tészta többi részével ugyanigy folytatni, és utánna ezeket szárítani. A harmadik: a húsdarálóhoz kapható egy elötét, amin keresztül a darálóval ki lehet nyomni spagettiket (a kést ki kell belöle venni), hasonlóan a darált kekszhez.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi :-D Mindenképpen ki fogom próbálni, a bonyolultsága nem érdekel. :-)
Ha netán valamit még szeretnél kérdezni, irj privátba, ott minden nap benézek. Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!