Találatok a következő kifejezésre: Lehet hársfavirág inni megfázásra (2 db)

Lehet hársfavirág teát inni megfázásra? Ha igen, mennyit?

Tegnap voltam gyógynövényes boltban, és azt mondta, kismama semmiféle gyógyfüves teát nem ihat. Igaz ez, mert én nem így tudom. Vagy csak ? nem ért hozzá?

Legjobb válasz: Szia! Lehet inni, úgy ahogy sok minden mást is. De vannak bizonyos gyógynövények, amiket nem lehet. Hasonló ez a gyógyszerekhez, érdemes minden egyes gyógynövénynek utánanézni, hogy szabad vagy sem. Például kasvirág teát tilos inni (az is jó lenne amúgy megfázásra).

Szia! Lehet inni, úgy ahogy sok minden mást is. De vannak bizonyos gyógynövények, amiket nem lehet. Hasonló ez a gyógyszerekhez, érdemes minden egyes gyógynövénynek utánanézni, hogy szabad vagy sem. Például kasvirág teát tilos inni (az is jó lenne amúgy megfázásra).
Háát, inkább csak õ beszélt félre.Megfelelõen elkészített gyógyteát nyugodtan lehet inni.(Persze azért vannak tiltott dolgok, de a csipke, hársfa, kamilla nem tartoznak ezek közé.) A hársfát hurutos köhögésre igyad!Semmiképpen se hagyd a vízben 10 percnél tovább, mert csersavak oldódnak ki belõle, és fájni fog a gyomrod.Tehát belõle forrázatot készítünk. Megfázásra maga C vitamin tartama miatt jobb a csipke.Viszont a csipkét nem szabad forrázni, csak áztatni, mert a C vitamin hõre érzékeny.10-12 óráig hagyd állni, majd egy picit melegítsd fel, és adj hozzá egy kis mézet. Fémeszközöket pedig kerüld, kiv azok amikre 10/18as szám van írva.(Zepter, Bergner stb...)Ha ilyened nincs akkor jénaiban melegíts vizet, mûanyag szûrõ és kanál! A kamilla pedig jó hatással van az alvókára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
szia xd.lehet inni, de inkább azt javaslom hogy sima mézes teát igyál.
A kérdező hozzászólása: *nap
Akármennyit.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ!
Izzasztó hatású tea!Tehát feküdj le, és takard be magad. Lassú kortyokban idd, és ha mézzel édesíted, akkor a mézet csak langyos teába tedd bele.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is, este ittam egy csészével, nem izzadtam tõlr, sajnos lefeküdni se tudok most a 2 éves fiúcskám mellett.Lefõztem egy nagy kancsóval, szépen lassan iszogatom.
Én is szoktam inni. Nem hinném, hogy lenne napi korlát belõle fogyasztás szempontjából. A herbáriásra nincs ilyesmi ráírva. Fogyaszd egészséggel. (Ui.: a méz alkotóelemei 40 fok felett bomlanak, ezért tedd langyos teába, hasonlóképp a frissen facsart citromot is.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!