Találatok a következő kifejezésre: Lehet folyékony amivel (14 db)

Mi a véleményetek a következő cikkekről, amikben házilag lehet folyékony mosószert készíteni? Divany.hu/shopaholic/2012/04/09/olcso_praktikak_mosashoz/# www.nlcafe.hu/noklapja/20120326/mit_fozol_anya-_mososzert/

Szerintetek is megéri? Ti bajlódnátok vele?

Legjobb válasz: Ez a cikk is alátámasztja, hogy a mosószóda fehérítéshez való és nem színes ruhákhoz. A fõzött reszelt szappan hatékonyságát nem ismerem, de összevetem a fehérhez ajánlott por ariel hatékonyságával. Ecet+ illóolaj? Az ecet nagyon erõs szagtalanító, lehet keverni illatosítóval, de az ecet szag lesz a domináns! Valami vagy fehérít vagy intenzíven óvja a színeket a kettõ merõben más!

Ez a cikk is alátámasztja, hogy a mosószóda fehérítéshez való és nem színes ruhákhoz. A fõzött reszelt szappan hatékonyságát nem ismerem, de összevetem a fehérhez ajánlott por ariel hatékonyságával. Ecet+ illóolaj? Az ecet nagyon erõs szagtalanító, lehet keverni illatosítóval, de az ecet szag lesz a domináns! Valami vagy fehérít vagy intenzíven óvja a színeket a kettõ merõben más!
Milyen szempontból éri meg? Mert, ha mondjuk egy ezer éves villanytûzhelyen akarod kikotyvasztani, akkor pl. pénzt se spórolsz. Én nem szarolok vele. Kotyvasszak, takarítsak, használjam az extra vizet hozzá. Addig ameddig ezzel szarakodnék keresek inkább annyit, hogy tudjak venni egy megfelelõen elkészített akár bio mosószert. Meg életemben bármilyen mosószappant használtam, szedett ki a színébõl is a ruhának. Az ecet mellé meg felesleges az illó olaj, csak kint kell lehetõség szerint teregetni, vagy nem két liter ecetet a gépbe önteni és amúgy sem lesz ecet szaga.
Mosószóda nem fehérít és jó a színes ruhákhoz, valamint lágyitja a vizet. Mosószerrel lehet 1/2-1/3 arányba keverni.Az ecet szag nem lesz domináns, de semlegesíti a mosószermaradványokat.A mosószappan jól mos 40 foktól, lehet szódával keverni is. Fehéríteni szódabikarbónával lehet.Alacsony fokon a nátrium perkarbonát fertõtlenít és fehérít, színes ruhához is jó, mert oxigén alapú. Magasabb hõfokra a nátrium perborát ugyanezt csinálja. Mi évek óta ezeket használjuk.
Akkor nálam miért fehérít kifejezetten a mosószóda?

Lehet folyékony mosószerrel (amivel a mi ruháinkat is mosom) mosni az újszülött baba ruháit és pelenkáit?

Legjobb válasz: Lehet azzal mosni, mert ha a baba érzékeny rá, úgyis kiderül, csak külön mosd, ne a ti ruháitokkal.

Lehet azzal mosni, mert ha a baba érzékeny rá, úgyis kiderül, csak külön mosd, ne a ti ruháitokkal.
Jobb is ha folyékonnyal mosod, mint porral. Sokkal jobban kiöblítõdik a ruhából, mint a por. Ja és a babának öblítõt se használj. Így könnyebben kiderül az is ha allergiás lenne a pici. Bár vannak már babáknak való öblítõk, meg van amelyik nem allergiás a rendesre se. Én nem szoktam öblítõt használni, mert ha jó illatú a folyékony mosószer elég az. Enyhe lágy illata lesz a ruhának és ez is jobb a babának, nem éri annyi illatinger.
Ja és igen a ti ruháitoktól külön mosd mindig a pici ruháit, ahogy azt már az elõttem lévõ is írta nagyon helyesen.
én úgy tudom, nagyon rosszul teszi az, aki nem használ öblítõt. az öltítõnek antisztatizáló hatása van, ami semlegesíti a mosóport. nem az illat miatt használunk öblítõt, hanem az említett hatása miatt. vegyél babáknak való öblítõt!
Én nem használtam neki öblítõt és semmi baja nem volt tõle. Magunknak viszont használok. Ki így, ki úgy.
Szerintem lényegtelen milyen mosóport használsz, hisz a mosás során nem marad a ruhában mivel a mosógép kimos mindent.Én inkább az öblítõre helyezném a hangsúlyt ajánlanám a Gabi öblítõt amit kifejezetten a csecsemõ ruhákhoz fejlesztettek ki, bár nem tudom valóban más ez mint a többi öblítõ vagy csak ezzel is a pénzt akarják kihúzni a kisgyerekes szülõk zsebébõl.Na mindegy.
Van kifejezetten hypoallergén öblítõ ill. mosópor is (BIP).Régi jól bevált magyar cég terméke.Ezt az ABOSZ(Allergiás Betegek Országos Szövetsége)is tesztelte.Tudom, mert ennél a cégnél dolgoztam.Én a babámnak ezt az öblítõt fogom használni.Létezik belõle 200ml-s kiszerelés is.:-)30 hetes pocis


A víz folyékony. Ha lehűtöm 0 fok alá, akkor megfagy. Miért nem lehet úgy folyékonnyá tenni a jeget, hogy addig darálom, őrlöm, amíg a szemcsemérete meg nem egyezik a folyékony halmazállapotú vízével? Meg lehet ezt tenni valami nanoörlő készülékkel?

Legjobb válasz: Teljesen elhibázott erõfeszítés darálóval folyadékká tenni a jeget. A halmazállapot a részecskék közötti kölcsönhatások által megszabott tulajdonsága az anyagnak. Amikor a víz megfagy, akkor vízmolekulák között több H-híd kötés lesz, ezzel stabilizálják magukat. Ha te mindenféle aprózással ezeket a kötéseket megbontod, akkor egyrészt melegíted a rendszert, hiszen energia közlésre van szükség, másrészt a rendszer továbbra sem lesz stabil, a kötések így újra kialakulnak.

Teljesen elhibázott erõfeszítés darálóval folyadékká tenni a jeget. A halmazállapot a részecskék közötti kölcsönhatások által megszabott tulajdonsága az anyagnak. Amikor a víz megfagy, akkor vízmolekulák között több H-híd kötés lesz, ezzel stabilizálják magukat. Ha te mindenféle aprózással ezeket a kötéseket megbontod, akkor egyrészt melegíted a rendszert, hiszen energia közlésre van szükség, másrészt a rendszer továbbra sem lesz stabil, a kötések így újra kialakulnak.
Van egy olyan dolog, hogy fluidizáció. Ezt földrengéseknél figyelték meg, mikor olyan frekvenciával rezgett a föld, hogy mondjuk a homokos talaj folyadék halmazállapotra jellemzõ tulajdonságokat mutatott, pedig ahhoz "nanoõrlõ" se kellett.
Ha azt nézzük h apró szemcse lesz, összességbe folyni látod de attól szilárd. Am ha meg azt, hogy a darálás hõt termel egy idõ után folyni fog, nem lesz szilárd a szemcse.
Természetesen, a jeget szét lehet vágni. Ehhez ugyanannyi energia kell, mintha megolvasztanád azon a részen.
Igen, meg lehet tenni. Addig õrlöd, amíg vizet nem kapsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogyan lehet hasonló vagy olyan lidokaint szerezni amit a piercingesek használnak? Szeretnék házilag beszúrni a számba-államba nemtudom hogy mondják. Folyékony vagy fújós kellene! A szájjnál van e valami veszélye ha átbököm?

A szemöldök orr fül ezek mennek annélkül is.

Legjobb válasz: Lidocaint már csak recepttel lehet kapni, mert rengtegen allergiásak rá... Hasonlõ érzéstelenítõt lehet tudnak ajánlani patikákban, de egyik barátnõm egyszerûen úgy szúrta a fülét, hogy lehûtötte jégkockával aztán hajrá.

Lidocaint már csak recepttel lehet kapni, mert rengtegen allergiásak rá... Hasonlõ érzéstelenítõt lehet tudnak ajánlani patikákban, de egyik barátnõm egyszerûen úgy szúrta a fülét, hogy lehûtötte jégkockával aztán hajrá.
A kérdező hozzászólása: Sezm orr fül(fül akárhol) megy akármiylen jégkocka szorongatás akármi nélkül is a számat csak próbálgattam , de az túl érzékenynek tûnt! Háziorvos is tud vajon ilyen receptet kiiratni? Jó tudni , hogy vannak hasonló ilyen érzéstelenítõk köszi szépen

Honnan szerezzek be csavaros ajakápoló tokot amibe folyékony cuccot lehet önteni?

magamnak készítek ajakápolót, de szeretném stiftbe önteni. A stift és stift között it van különbség. Olyan stift lenne jó aminek az alja ilyen recés csavaros amiben középen egy menetes műanyag pálcika van amin feltekeredik maga az ajakápoló. Egy iylen tok olyan 200 ft de itt debrecenben nem tudom hol szerezhetném be, viszont ha rendelném nevetségesen lenne kifizetnek a szállítási költséget ami akár 3 vagy négyszerese magának az árnak. Ötlet? esetleg olyan forgalomban lévő ajakápoló ami olyan formájú amilyet keresek és max kicsavarnám belőle az eredeti ajakápolót,?

Legjobb válasz: https://www.google.hu/search?q=fanta+ajak%C3%A1pol%C3%B3&sou.. ilyet mintha láttam volna a rossmannba ez olyan csavaros aminek a közepén van pálcika?

A kérdező hozzászólása: https://www.google.hu/search?q=fanta+ajak%C3%A1pol%C3%B3&sou.. ilyet mintha láttam volna a rossmannba ez olyan csavaros aminek a közepén van pálcika?
A kérdező hozzászólása: *nevetséges lenne kifizetni

Folyékony szilikont (olyat ami megszárad egy idô után) lehet kapni?

Legjobb válasz: Ha szilikontömítõre gondolsz, lehet. :)

Ha szilikontömítõre gondolsz, lehet. :)
A kérdező hozzászólása: tömített? az milyen?
A kérdező hozzászólása: *tömítõ
Amivel pl. az ablaküveg és a keret össze van illesztve
A kérdező hozzászólása: Kb mennyibe kerül?
Jó kérdés :) 1-2 ezer Ft lehet

Száraz az arcbőröm, rendszeresen kenem hidratáló krémekkel. Hatásosnak tűnik, de amikor felviszem a folyékony alapozót nagyon csúnyán látni, hogy száraz . Mit tegyek? Alapozás előtt mindig megmosom az arcomat vízzel, lehet be kéne kenni krémmel?

Legjobb válasz: Szerintem próbálj másfajta alapozót, lehetõleg száraz bõrre valót. És egy alapnak is megfelelõ hidratáló nem árt alá valóban, felesleges lemosni. Viszont nem minden alapozó kompatibilis minden krémmel, szóval próbálgasd.

Szerintem próbálj másfajta alapozót, lehetõleg száraz bõrre valót. És egy alapnak is megfelelõ hidratáló nem árt alá valóban, felesleges lemosni. Viszont nem minden alapozó kompatibilis minden krémmel, szóval próbálgasd.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már többfajta alapozót, van olyan alapozóm is, amit ha felviszek nem látszik rögtön , hogy száraz a bõröm, csak 1-2 óra múlva.. Nem tudom milyen krémet vegyek :/
Nekem is hasonló problémám van. Most fogom kipróbálni a Nivea make up starter krémjét, hátha az jó. Alapozó helyett pedig BB krémet használok, azzal nem annyira száraz.
A kérdező hozzászólása: BB-t használnak az ismerõseim, de nagyon csillog a bõrük tõle

Folyékony ételfestéket csak nyersen lehet használni pl. mázak díszítésénél vagy bele lehet tenni pl. piskóta tészta alapba amit utána megsütünk?

Maradt elég sok pudingos-gesztenyés krémem ami színezve volt egy sütihez, beletölteném muffinba.

Legjobb válasz: megsütheted

megsütheted
Fõzheted , és sütheted is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Hol lehet venni olyan folyékony enni-innivalót, tehát híg ami nem tápszer alapú?

Egyedül az Intersparba találtam a Nestlének csokés meg gyümölcsös ilyen innivaló ennivelót. De nem létezik, hogy nincs más fajta. Olyan ami tápszer alapú rengeteg van.

Legjobb válasz: Müllerben lehet még kapni 6 hós kortól ezer ízben. Nem tudom a márkáját de már láttam már ott!

Müllerben lehet még kapni 6 hós kortól ezer ízben. Nem tudom a márkáját de már láttam már ott!
Nestlé innivaló-ennivaló tejpép lehet kapni a Corában, Tescoban, Dm-ben, Rossmannban Van gyümölcsös, gabonás, körtés, kakaós, kekszes ízben
az én fiam imádja a nestléset.hidegen melegen is lehet adni.csak ajánlani tudom
A kérdező hozzászólása: A müllerben vettem én is a milupás folyékony kakaósat, de a többi márkájú mind tápszer alapú. Dm-ben meg még nem is láttam olyat ami nem tápszer alapú.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!