Találatok a következő kifejezésre: Lehet fogzási jele a nagyon (4 db)

Lehet fogzási fájdalom jele a nagyon erős, szinte hisztérikus sírás (a babám már-már alig kapott levegőt, úgy sírt), vagy valami másra is kell gondolnom?

A kisbabám négy hónapos és három hetes. Ma reggel teljesen váratlanul hisztérikus sírásba kezdett szoptatás alatt. Eddig a szoptatástól mindig megnyugodott, de most nem. Szerencsére volt itthon olyan gél, amit az ínyre kell kenni. Kb. 5 perc múlva abba maradt a sírás, de valahogy nem hagy mégsem nyugodni a dolog. A babámnak semmilyen más tünete nincs, azóta nem volt semmi baj. Létezik, hogy ez a gél (lidokainos) tényleg ilyen jó, és valóban a foga jöhet már ennyi id?sen? Egyébként én még nem látok semmit az ínyén, és ami furcsa volt, hogy amig ordított szegény, nem dugdosta az öklét, meg a pelenkát a szájába, holott vagy másfél hónapja folyamatosan ezt csinálja.

Legjobb válasz: Ennyi idõsen már jöhet a foga, de nálunk ha ilyen van a babám kb 2 mp után abbahadja a sírást.Lehet õ késõbb vette észre hogy elmult a fájdalom.Mindenesetre azt tudom tanácsolni mindig legyen nálad a krém, ha 2 percre mentek el otthonról akkor is ,bármikor szükség lehet rá

Ennyi idõsen már jöhet a foga, de nálunk ha ilyen van a babám kb 2 mp után abbahadja a sírást.Lehet õ késõbb vette észre hogy elmult a fájdalom.Mindenesetre azt tudom tanácsolni mindig legyen nálad a krém, ha 2 percre mentek el otthonról akkor is , bármikor szükség lehet rá
Szerintem nem a foga volt, mert a Dentinox, amivel bekented rögtön hat, de csak kb. 5 percig van hatása, a babád viszont pont 5 perc után hagyta abba a sírást...Nálunk a fogzásnál inkább nyöszörgött, mert ez nem egy hirtelen erõs fájdalom, amitõl hisztérikusan sírna. Lehet, hogy begörcsölt a pocakja.

Mik a fogzás jelei? Tényleg higabb lesz a széklet és a szine is megváltozik? Mindenképpen szenvedni kell vele? Fájni fog nagyon a picurnak? És mivel lehet neki segiteni?

Legjobb válasz: Nem törvényszerû, hogy szenvedjen a baba. Nekem 4 gyerekem van, egyiknek sem okozott problémát a fogzás. alig vettem észre, hogy jönnek a fogaik. Ha mégis fáj neki, vannak jó homeós szerek, amik segítenek a fájdalomcsillapításában, különféle ecsetelõk, amik szintén jók lehetnek és persze ott vannak az enyhe fájdalomcsillapító szerek is. Van, aki esküszik a borostyánláncra.. Mivel nekem ezekrõl nincs tapasztalatom, így nem tudom, melyik mennyire hatásos.

Nem törvényszerû, hogy szenvedjen a baba. Nekem 4 gyerekem van, egyiknek sem okozott problémát a fogzás. alig vettem észre, hogy jönnek a fogaik. Ha mégis fáj neki, vannak jó homeós szerek, amik segítenek a fájdalomcsillapításában, különféle ecsetelõk, amik szintén jók lehetnek és persze ott vannak az enyhe fájdalomcsillapító szerek is. Van, aki esküszik a borostyánláncra.. Mivel nekem ezekrõl nincs tapasztalatom, így nem tudom, melyik mennyire hatásos.
Szia! Az enyém 3 hós és most kezd kibújni az elsõ fogacska. Nem lepõdök meg rajta mert anyukám azt mondta nekem 2 fogam volt 3 hónaposan. Kicsit nyûgösebb mint szokott, de nem vészes, folyamatosan rágna, viszket az ínye és nagyon kemény, már ki tudom tapintani a kis fogacskát, szerintem hamarosan áttöri az ínyét. Én hûtõrágókat adok neki, mert mindig a kezét tömi a szájába.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A nagylányom fogai úgy bújtak ki sorba egymás után, hogy nem volt nyûgös. Nála tapasztaltam, hogy picivel hígabb volt a széklete. A kicsinek mégcsak két foga van, de nála semmi probléma sem jelentkezett ezidáig. Én a hókuszpókuszokban nem hiszek. A barátnõm is vett borostyánláncot a kisfiának, és semmi sem változott...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Irígylem az elõttem szólókat!7 hónapos a fiam és 7 (!) foga van. A széklete normális, étvágya szintén.Sajnos az én picuromnak nagyon fáj, amikor áttöri az ínyét a fog- olyankor csak a Panadol segít.
Lányomnak minden foga úgy jött ki, hogy jé, kint van. SEmmi baja nem volt. Még nyûgös sem volt, nem ám hasmenés, láz meg társai... Most már csak az utolsó 4 rágófoga hiányzik, most bújuk az alsó két szemfoga, az sem viseli meg.MAx pár napig nem engedett fogat mosni, de ennél rosszabb nem volt. Én FLP-s aloe vera activatort adtam neki.
A kérdező hozzászólása: ja és köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: Én is hallottam a borostyán láncról de nem adok 6 ezer forintot ki 1 olyan dologért ami vagy használ vagy nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ

Az lehet a fogzás jele, hogy 5 hós kisbabám mostanában nagyon nehezen alszik el, pedig álmos?

A nyála már 2 hónapja ömlik a szájából, de most az alvás aggaszt, mert álmos, dörzsöli a szemét, ny?gös, de aludni nem alszik... Egy kész rémálom letenni aludni nappal is, és éjszaka is. Hiába ringatom, hiába teszem cicire (ezek régebben mind hatásos altatók voltak), csak ny?gl?dik, nem alszik, kétségbe vagyok esve.

Legjobb válasz: A nehéz elalvás oka lehet a fogfájás is. Este erõsödnek a fogfájás tünetei, ezért ha nyûgösnek látom, szoktam kenni a kisbabám ínyére Dentinoxot vagy Dologélt. Úgy tudom, öt hónapos babánál már mindkettõ alkalmazható. Ezek csillapítják a fájdalmat, könnyebben elalszik. Próbálj zenét feltenni (nálunk a nyugodt klasszikus zene vált be) napközben többször, így az estére, vagy néhány nap után már ismerõs lesz neki, este erre könnyebben elaludhat. Ha az én lányom fáradt és álmos, a CD-n lemegy három-négy szám, és már alszik is. Hozzáteszem, hogy elöl megkötött csatos hordozóban altatom, úgy nem fájdul meg a hátam és õ sem csúszik le, fixen tartja õt elöl, nem tud annyira izegni-mozogni a kezemben, elbambul. 9 hónapos, és bizony nekünk is vannak nehéz estéink.

A nehéz elalvás oka lehet a fogfájás is. Este erõsödnek a fogfájás tünetei, ezért ha nyûgösnek látom, szoktam kenni a kisbabám ínyére Dentinoxot vagy Dologélt. Úgy tudom, öt hónapos babánál már mindkettõ alkalmazható. Ezek csillapítják a fájdalmat, könnyebben elalszik. Próbálj zenét feltenni (nálunk a nyugodt klasszikus zene vált be) napközben többször, így az estére, vagy néhány nap után már ismerõs lesz neki, este erre könnyebben elaludhat. Ha az én lányom fáradt és álmos, a CD-n lemegy három-négy szám, és már alszik is. Hozzáteszem, hogy elöl megkötött csatos hordozóban altatom, úgy nem fájdul meg a hátam és õ sem csúszik le, fixen tartja õt elöl, nem tud annyira izegni-mozogni a kezemben, elbambul. 9 hónapos, és bizony nekünk is vannak nehéz estéink.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igen, sajnos én is azt tapasztalom, hogy annyira izeg-mozog az ágyban (most kezdett el hátrafelé kúszni), hogy felébreszti magát.
Én inkább a mozgásfejlõdésre tippelnék!Azért azt nemhiszem, hogy minden alvásnál fáj a foga viszont a mozgástanulás elvonja a figyelmét az alvásról, annyira akarja csinálni, gyakorolni, hogy nincs ideje aludni!legalábbis nállam ez volt a tapasztalat!Kitartás!Továbbra is ringasd, tedd cicire , tehát ahogy eddig csináltad és hamarosan rájön, hogy aludni kell!
Utolsó vagyok. A férjem azóta bocsánatot kért, és belátta, hogy ez egy szükséges rossz volt, sõt mindenkinek mondogatja, és a babám is sokkal de sokkal kipihentebb azóta(meg mi is), hisz neki sem volt jó, hogy már mindig az ájulásig fenn volt szegény...
Akár a foga miatt is lehet, de akkor látszana, hogy fáj az ínye. Ha most kezd éppen mászni, akkor biztos, hogy a mozgásfejlõdés / fejlõdési ugrás miatt nem alszik. Pár nap, és minden helyre fog állni. Addig kitartás! Nekem egyébként pont az nem használt, hogy nagyon kifásztottam, akkor még nehezebben aludt el. És szerintem ne cicin próbáld meg elaltatni, ez a végsõ megoldás legyen. Hosszú távon jobb, ha "egyedül" alszik el, cici nélkül.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy az lenne a jó, ha egyedül aludna el, de õ még csecsemõkorában sem volt az a "leteszem és elalszik"-típusú baba... :(


Ha egy eves koraig nem bujik ki a babam foga az mitöl lehet? Betegsegre vagy fejlödesi rendellenessegre utal? Tavaly aug. -ban született, de fogzasnak meg jele sincs. Neha nyalzik kicsit, de ennyi. Nagyon aggodok miatta.

Legjobb válasz: Szia,dehogy is ,semmi baja,az én lányomnak 10 hósan bújtak ki az elsõ fogai,max annyit jelent h késõbb romlik el neki:)) ne aggódj,majd kibújnak

Szia, dehogy is , semmi baja, az én lányomnak 10 hósan bújtak ki az elsõ fogai, max annyit jelent h késõbb romlik el neki:) ) ne aggódj, majd kibújnak
Semmi baja nincsen. Én fiamnak egy évesen bújt ki az elsõ két foga. Most 19 hónapos és összesen 6 foga van. Néha szokott neki írni a doktornõ kálciumot, de ennyi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!