Találatok a következő kifejezésre: Lehet fogzási jele a (18 db)

Arc, fül és orr dörzsölés lehet a fogzás jele?

Egyfolytában ezt csinálja,plusz még a rengeteg nyál és mindent rágna! 5 és fél hónapos a kislányom!

Legjobb válasz: Nállunk ezek inkább a fáradság,álmosság jelei! Az lehet inkább,hogy fogzik és a fájdalomtól nem tud aludni vagy nem tud mélyen aludni és mivel nem piheni ki magát ezért csinálja az általad leírt tüneteket! Fogzásra ajánlom a chamomilla vulgaris 15 ch v.30 ch homeopátiás bogyót nagyon jó!

Nállunk ezek inkább a fáradság, álmosság jelei! Az lehet inkább, hogy fogzik és a fájdalomtól nem tud aludni vagy nem tud mélyen aludni és mivel nem piheni ki magát ezért csinálja az általad leírt tüneteket! Fogzásra ajánlom a chamomilla vulgaris 15 ch v.30 ch homeopátiás bogyót nagyon jó!
A kérdező hozzászólása: És igen, kibújt az alsó két fogacska!:)
Lehet az bizony! Az enyém mindegyik fognál csinálta, ez más mikor a szemét dörzsöli, úgy kapkod a füléhez, huzigálja. És persze ezzel együtt jár az is hogy nem alszik jól.
A kérdező hozzászólása: Hát felül nem engedi, igaz alul sem nagyon tudom megnézni, de 2 kis vájat van ott, ahol a fognak kell majd kibújni, de már elég "rég" óta!! Tegnap megmasszíroztam neki, szegénykém csak tátotta a kis száját!!
Kukucskálj a szájába, ha hagyja. Alul már napokkal elõbb átlátszik halványan a fog széle, mielõtt kibújik. Felül meg olyan, mintha kezdene "kilyukadni" az inye, szinte egy pici rés lesz, utána nõ ki a fogacska. Felül általában elõbb látszik, ha lesz valami, mert jobban kirajzolódik, duzzad. Alul meg egyszercsak kinn van :D
A kérdező hozzászólása: Huhh, hát igen!Rettentõen tépi a fülét!Kíváncsi vagyok mikor lesz fogacskánk!! Azt hittem kinevetnek mikor írtam, de valahol olvastam, hogy kisugárzik a fülére a bizsergés vagy mi, és azért tépi!
Nekem mindkettõ tépte szó szerint a fülét, amikor jött a foga. A ksilányom 5, 5 hónapos, épp a napokban tépkedte megint a füleit :( Aztán ma konstatáltam, hogy kibújt egy újabb foga :D Most 4 fogú :) Szóval a fülcibálás náluk tuti attól van, lehet, a te gyerkõcödné is.
Nálunk is a fáradtság, álmosság jele, ha dörzsöli az arcát, szemét, orrát.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Hát nem sokat alszik, fõleg nappal, 10-15 perceket!Éjszakánként fel-fel sír, de nem kel fel, alszik tovább!
Gratulálok :) Mondtam én, hogy attól van :D

Nyűgösség, orrváladékozás és kipirosodott arc fogzás jele lehet, vagy betegségre gyanakodjak? 6 hónapos lesz a kislányom.

Legjobb válasz: Fogzásnál inkább víz szerû orrváladék szokott lenni, ha nem olyan akkor betegség. Kipirosodott arc láztól, melegtõl, hisztitõl egyaránt lehet, ha meleg akkor mindenképpen mérj egy lázat neki, a hõemelkedés normális fogzásnál, de ha lázas akkor biztosan beteg. A nyûgösség szintén lehet fogzás és betegség miatt is.

Fogzásnál inkább víz szerû orrváladék szokott lenni, ha nem olyan akkor betegség. Kipirosodott arc láztól, melegtõl, hisztitõl egyaránt lehet, ha meleg akkor mindenképpen mérj egy lázat neki, a hõemelkedés normális fogzásnál, de ha lázas akkor biztosan beteg. A nyûgösség szintén lehet fogzás és betegség miatt is.
A kérdező hozzászólása: Igen, vízszerû a váladék, nem meleg az arca.Sokat nyálzik és mindent töm a szájába.Az ínye is ki van fehéredve, viszont nincs bedagadva.
Ez bármelyik lehet. Én azért bekenném az ínyét, ártani nem fog. Ilyenkor mi Ferrum Phosphoricumot adunk 3x1/2-et, az segít.
Ha egyéb tünete nincs akkor szerintem fogzás lesz. (Ha bármi furát észlelsz azért vidd orvoshoz.) Kislányomnak egy hétig ezek voltak, de az ínyén semmi nem látszott aztán egyik nap hõemelkedése volt, két óra múlva elmúlt aztán 3 nap múlva elõbújt a fogacska:D
Lehet.Nálunk is így jelentkeztek a fogzás tünetei, és már 4 hónaposan kibujt az alsó két fogunk.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ


Mik a fogzás jelei? Tényleg higabb lesz a széklet és a szine is megváltozik? Mindenképpen szenvedni kell vele? Fájni fog nagyon a picurnak? És mivel lehet neki segiteni?

Legjobb válasz: Nem törvényszerû, hogy szenvedjen a baba. Nekem 4 gyerekem van, egyiknek sem okozott problémát a fogzás. alig vettem észre, hogy jönnek a fogaik. Ha mégis fáj neki, vannak jó homeós szerek, amik segítenek a fájdalomcsillapításában, különféle ecsetelõk, amik szintén jók lehetnek és persze ott vannak az enyhe fájdalomcsillapító szerek is. Van, aki esküszik a borostyánláncra.. Mivel nekem ezekrõl nincs tapasztalatom, így nem tudom, melyik mennyire hatásos.

Nem törvényszerû, hogy szenvedjen a baba. Nekem 4 gyerekem van, egyiknek sem okozott problémát a fogzás. alig vettem észre, hogy jönnek a fogaik. Ha mégis fáj neki, vannak jó homeós szerek, amik segítenek a fájdalomcsillapításában, különféle ecsetelõk, amik szintén jók lehetnek és persze ott vannak az enyhe fájdalomcsillapító szerek is. Van, aki esküszik a borostyánláncra.. Mivel nekem ezekrõl nincs tapasztalatom, így nem tudom, melyik mennyire hatásos.
Szia! Az enyém 3 hós és most kezd kibújni az elsõ fogacska. Nem lepõdök meg rajta mert anyukám azt mondta nekem 2 fogam volt 3 hónaposan. Kicsit nyûgösebb mint szokott, de nem vészes, folyamatosan rágna, viszket az ínye és nagyon kemény, már ki tudom tapintani a kis fogacskát, szerintem hamarosan áttöri az ínyét. Én hûtõrágókat adok neki, mert mindig a kezét tömi a szájába.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A nagylányom fogai úgy bújtak ki sorba egymás után, hogy nem volt nyûgös. Nála tapasztaltam, hogy picivel hígabb volt a széklete. A kicsinek mégcsak két foga van, de nála semmi probléma sem jelentkezett ezidáig. Én a hókuszpókuszokban nem hiszek. A barátnõm is vett borostyánláncot a kisfiának, és semmi sem változott...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Irígylem az elõttem szólókat!7 hónapos a fiam és 7 (!) foga van. A széklete normális, étvágya szintén.Sajnos az én picuromnak nagyon fáj, amikor áttöri az ínyét a fog- olyankor csak a Panadol segít.
Lányomnak minden foga úgy jött ki, hogy jé, kint van. SEmmi baja nem volt. Még nyûgös sem volt, nem ám hasmenés, láz meg társai... Most már csak az utolsó 4 rágófoga hiányzik, most bújuk az alsó két szemfoga, az sem viseli meg.MAx pár napig nem engedett fogat mosni, de ennél rosszabb nem volt. Én FLP-s aloe vera activatort adtam neki.
A kérdező hozzászólása: ja és köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: Én is hallottam a borostyán láncról de nem adok 6 ezer forintot ki 1 olyan dologért ami vagy használ vagy nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ

Lehet a foga jön? Mik a jelei a fogzásnak?

Sziasztok!

Legjobb válasz: ez már jel

ez már jel
14 hetes kislányom is ezt csinálja és a cumisüveg cumiját rágcsálja és még dumál is hozzá, és kevesebbet is eszik... remélem nem a foga még.. :S
Babámnak 3 napja jött ki az elsõ foga (másnap a mellette lévõ), most 6, 5 hónapos. Viszont már 3-4 hónapos kora óta nyálzik, rágja az öklét, nyûgös (nem minden nap), rágja a nyelvét és mindent amit ér. 5 hónapos korában megjelent az a kis fehér csík és minden nap vártam, na hátha kijött már. D emégis kellett ennyi idõ hozzá. Szerintem változó, hogy mennyi idõ alatt jön ki, de valószínû ezek már a fogzás jelei.

Lehet a fogzás jele 2-3 hónappal előbb?

A kislányom 12 hetes és nyálzik, kiütéses a szája körül, köhécsel, fülét vakarja. Azt olvastam, hogy ezek a fogzás jelei és, hogy akár 2-3 hónappal a fogak kibújása el?tt is lehetnek. Volt akinél volt ilyen? Vagy csak véletlen egybeesés és minden magyarázható mással is?

Legjobb válasz: Kisfiam is 3 hónapos korában kezdett el fogzani és 6 hónaposan jött ki az elsõ fogacskája.

Kisfiam is 3 hónapos korában kezdett el fogzani és 6 hónaposan jött ki az elsõ fogacskája.
Persze, 2-3 hónaposan elkezdték, és 6 hó körül jött ki fog.
a miénk 3hó körül kezdte a nyáladzást, fülcibálást és 8hóra jött ki az elsõ, lehet fogzás jele, igen.
A mi lányunk is korán kezdte, most 20 hetes, kint van az elsõ fogacska..
Azonnal doki!!!
NEM lehet a fogzástól!!!! Tapasztalat, tegnap jártunk hasonlóképpen! Az enyém 6 hós, kibújt alul egy foga, szombaton már bágyadt volt, hétfõ estére lázasodott be, 38 volt a láza. Mi is azt hittük fogzás, aztán felhívtam a védõnõt, és azt mondta a fog önmagában nem válthat ki ilyen magas lázt, menjünk az orvoshoz. És tényleg, sajnos beteg, piros a torka, de egyéb tünete neki sincs, nem náthás, nem köhög. Szóval doki!!!
A kérdező hozzászólása: remélem használ a kúp.
Lemaradt, hogy a gyerekorvos mondta el így. Mellesleg a kiskönyvben is le van írva, meg minden babás könyvben.
Nekünk hazajövetel után elmondta, és azóta is mindig mondja, hogy láz esetén elõször kúp 5-6 óránként, aztán ha ez nem segít, akkor hûtõfürdõ (meleg vízbe bele a gyerek, utána hûteni a vizet), és ha ez sem segít, akkor hívni az ügyeletet. Ha eddig még nem csináltál semmit, majd 40 fokos lázzal már nyugodtan hívhatod az ügyeletet.
utolsó vagyok, a germicid kúp nagyon jó! nálunk egybõl levitte a lázás
Szia! Mi is a múlt héten estünk át egy komoly lázon. Semmi baja nem volt, csak a láza nem ment le 3 napig. Nekem a dokinéni azt mondta, hogy 38 fölött mindenképpen adjak kúpot, és vigyem hûtõfürdõbe. A kúp nem hat olyan gyorsan, azért kell levinni a lázát hûtõfürdõvel. Ha 2-3 óra múlva is lázas, akkor Nurofent adjak neki, majd megint hûtõfürdõ. Gyógyulást!
A kérdező hozzászólása: Hát remélem, hogy csak a fogzás miatt van.Amúgy egész nap jól volt, csak most este kezdte el.Ahhoz képest nem nyûgös, csak az étvágya nem olyan.Amúgy meg köszönöm a válaszokat.
8 hónapos picurom a múlt héten 2 napig volt ugyan így, mint ti. Én is megijedtem, de nem vittem dokihoz, mert biztos voltam hogy a foga miatt van. Naponta többször hûtõfürdõt vettünk, aztán vagy kúp, vagy Nurophen szirup. A dokinõnk azt mondta, hogy ha 2.5-3 óránként mérjek csak lázat, és attól függõen gyógyszerezzem. De szerencsére hamar elmúlt.
A kérdező hozzászólása: igen le vontam de így is 39
Nálunk is volt ilyen, majdnem 40 fokos láza volt a lányomnak. Mi elõször fürdettük, utána egybõl kúp, aztán szépen le is vitte. Levontad a fél fokot?
nagyon magas! szerintem mindenkép kúp vagy nurofen. Ha nem megy le, vidd el az ügyeletre.
Lehet a fogzástól ilyen magas ? Szerintem ilyenkor inkább a kúp !!
kúp, ha nem megy le fürdõ...nem lázasodhat gyerek fogzás miatt!...ha más tünet nincs, lehet a háromnapos-láz betegség, ami 3 napos lázat jelent egyéb tünet nélkül, utána pedig kiütésben oldódik a betegség -erre semmiféle gyógyszert nem tudnak adni...de ha bármi más tünet felmerül, azonnal doki!

Lehet hülye kérdés, bocs.2 hónaposan állandó nyálzás és ökölrágás lehet egy korai jele a fogzásnak?

Nem hinném, hogy éhes lenne, igény szerint szoptatom, szépen hízik, elengedi a cicit. De úgy elkezdett cuppogtatni (éjjel is), hogy nem lehet mellette aludni, ha rákezdi :-O. (Pedig külön szobában alszik, csak nyitott ajtókkal) Iszonyatosan nyálzik is, éjjel néha szinte tócsák lesznek alatta, ha ébren van, pedig folyamatosan törölgetem a száját és pofiját. Lehet ez a fogzás korai jele? De az még sokkal később lesz, nem? Akkor hónapokig ez lesz még mielőtt egyáltalán kinőne egy fog? :-O Vagy valami más?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt a nagylányomnál,és egy évesen még nem volt foga:)Nem a pocija bántja?Vagy így nyugtatja magát,neki ez a cumi,ha nem nyûgös ez is lehet.A fiam is csinálta aztán megtalálta az ujját.Lehet a foga is.

Nálunk is ez volt a nagylányomnál, és egy évesen még nem volt foga:) Nem a pocija bántja?Vagy így nyugtatja magát, neki ez a cumi, ha nem nyûgös ez is lehet.A fiam is csinálta aztán megtalálta az ujját.Lehet a foga is.
Több az biztos nem jó mert túl lehet adagolni a D vitamint, mert ugye az zsírban oldódik a szervezet raktározza.De ebben az esetben ki tudja mit jelent néha 1-1 csepp.Egyet tudok 3 hónapos a lányom és nem elöl jön a foga hanem fent az örlõk.Vn-e köze hozzá vagy sem így alakult.
A kérdező hozzászólása: Nem baj az off-ért. Elvileg normál adagot adunk (napi egy csepp), de annyira béna az üveg (vagy mi avgyunk azok), hogy tényleg annyi megy-e bele azt nem tudom... Iszonyat nehezen jön ki a csöpp, aztán meg zúdul több is. Apja adja neki fürdetéskor, de ezen mindig összeveszünk, mert szerintem jópárszor belezuttyant több is. Meg aztán tolja ki a nyálával együtt, hogy mennyi szívódik fel belõle valójában... Áááá. Utálom ezt a D-vitamint. Nektek ez nem probléma, csak én/mi vagyok/vagyunk ilyen pancser(ek)??? Azt se tudom mi a "jobb", ha az elõírtnál kevesebb vagy ha több megy le a pocakba?
A D vitaminnak nincs hozzá köze, ez alkati dolog, a fogak már eleve készen vannak magzati korban, most már csak kibújnak.
Ezt én is kérdeztem 1 hónapja kb. Most már biztos vagyok benne, hogy a foga.Ha végighúzom az ujjam a fogínyén érzem.Mennyi D-vitamint adsz neki?Emelt cseppeket?Mert én most arra vagyok kíváncsi hogy lehet-e összefüggés a D-vitamin és a fogzás között?Bocs az Off-ért.
Megint 4-es vagyok. Jaj az én anyósom is egyszer azt mondta, hogy biztos éhes (akkor 3 hónapos volt, már nagyon rágott mindent, a játékokat is csak rágta, nem nézegette, vagy játszott velük), én meg erre közöltem vele, hogy az egy tévhit, hogyha egy gyerek eszi a kezét, akkor éhes, amúgy is fél órával elötte evett. Szerencsére ezen megsértödött, aztán volt még néhány húzásom, úgyhogy már 3 hónapja nem láttam hála az égnek. Nincs rá szükségem, hogy idejöjjön okoskodni.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi, megnyugodtam. Apóséknál is elkezdett cuppogni, erre rákezdték, hogy biztos éhes. Én meg erre vevõ vagyok, a férjem szerint amúgyis mindig azon parázok, hogy eleget eszik-e? :)
4-es vagyok, fiamnak már eleve volt cumija, mégis elkezdte szopni az ujját. De szerintem most csak ezért ne adjál neki cumit, ha eddig nem kellett. Amúgy teljesen normális, hogy ezt csinálja, nem azért csinálja, mert éhes, most kezdte felfedezni a kezeit, és lehet hogy már feszül az ínye.
az én 2 hónapos babám is ezt csinálja. annyi, h nincs alatta nyáltócsa, de ökölbekapás, cuppogás és buborékfújás igen :) szerintem is csak nyugtatja magát. a cumi nálunk sem preferált...
a fogzástól nyálzik. nem korai jel, hanem az. minden baba ekkortájt elkezd nyálzani, öklöt rágni mert már piszkálja a foga, persze még sokára bújik ki
A fiam is két hónapos korában kezdte el enni az öklét, aztán szopni ill. rágni az ujjait. De õ nem nyálzott egyik fogánál sem. 4 hónaposan bújtak ki az elsõ fogai. 6 hónaposan még kettõ. De szerintem ez amit leírtál életkori sajátosság is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! És Ti adtatok cumit? Mi egyszer próbáltunk régebben, messzire kiköpte :) Tényleg lehet a pocakja is, és, hogy így nyugtatja magát, mert ezen a héten nem csak az idõjárás volt szeles :) De miért nyálzik ennyire? Apróbb/nagyobb buborékokat is fúj. Nálatok sem a kajával volt gond, ugye, evett/hízott emellett eleget?
Ugyanez volt nálunk is 2 hónapos korában. Azóta eltelt 5 hónap és még 1 foga sincs... Viszont már nem folyik annyira a nyála.
Kedves Anyukák! Fogzás problémákra szeretnék ajánlani egy természetes alapanyagú gyógymódot. FLP termékeibõl ajánlom az Activátort. Ez aloe szûrt ital, mellyel kenegetni kell a pici ínyét. Ezen kívül kiváló hasfájásra, és lázcsillapításra, fülfájásra is. Akit netán érdekel, bõvebb információval szolgálok.
Mit eszik a baba?
A kérdező hozzászólása: Csak szopizik Két hete igaz adtam neki banánt 3 karikát, meg egy negyed almát, ja és egy fél üveg sütõtök pürét. De a múlthéten nem kapot mást csak tejcit
Azt mondják, hogy szopizó babáknál szinte minden állag és szín normális. Akkor van gond, ha más tünete is van vagy bûzös, habos a kaki. Nem tudom, hogy melyik babának mennyire változik a széklete fogzáskor, az enyémekén nem vettem észre változást ( gy gyerekem van). Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem lehet. A kora alapján már akár fog is lehet...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én inkább azon csodálkozom hogy naponta 6 -szor biztos kakil. és elõtte max 3 -szor szokott kakilni És erõlködik pedig nincs szorulása Semmi szaga nincsen
Szia! Én is ugyanebben a cipõben járok.Négy és fél hónapos a kisfiam, és pár napja zöldeset kakil, és naponta háromszor.Õ csak egyszer szokott, de volt már olyan is, hogy három napig semmi.Csak anyatejes.Lehet, hogy fogzás?A nyála ömlik, tömi a kezét, meg mindent a szájába, de nem látok az ínyén semmit.

Ez lehet már a fogzás jele? Napi 3 híg kaki és egész nap a kezecskéjét rágja vagy éppen azt, ami a kezében van!

Nagyon ny?gös is,szinte egész nap csak kézben volt,pedig el szokott egyedül szórakozni!!

Legjobb válasz: Szia! Lehet a fogától, attól se ijedj meg, ha egy kicsit nyálkás a széklete! Nézd meg az ínyét meg van-e duzzadva. Az én lánykámnak 4 hónaposan jött ez elsõ, aztán szép sorba a többi:) (most 10 hónapos és 8 foga van).Kend be az ínyét Dentinox-géllel. Nekünk használt:)

Szia! Lehet a fogától, attól se ijedj meg, ha egy kicsit nyálkás a széklete! Nézd meg az ínyét meg van-e duzzadva. Az én lánykámnak 4 hónaposan jött ez elsõ, aztán szép sorba a többi:) (most 10 hónapos és 8 foga van).Kend be az ínyét Dentinox-géllel. Nekünk használt:)
lehet a fogától.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!