Találatok a következő kifejezésre: Lehet fogröntgent terhesség alatt (2 db)

Terhesség alatt nem lehet fogröntgent készíteni vagy csak az első harmadban nem szabad?

Legjobb válasz: Megoszlanak a vélemények. Nõgyógyászom azt mondta 12. hét után bátran lehet, de elõtte is ha szükséges. Fogorvosom azt mondta nincs az a körülmény, hogy õ megröntgenezzen egy kismamát. Én paraszti ésszel azt mondom kizárt, hogy engedjem a röntgent. Akkor inkább napi szinten eszem a Paramax rapidot. Konzultálj nõgyógyásszal és fogorvossal, és gondold át mennyire nagy a baj és mennyire muszáj ez a röntgen. Sógornõm terhesség alatt eltörte a lábát és röntgenezték ráadásul pont a combját 11 hetesen, a babának semmi baj nem lett ma már 1 éves múlt.

Megoszlanak a vélemények. Nõgyógyászom azt mondta 12. hét után bátran lehet, de elõtte is ha szükséges. Fogorvosom azt mondta nincs az a körülmény, hogy õ megröntgenezzen egy kismamát. Én paraszti ésszel azt mondom kizárt, hogy engedjem a röntgent. Akkor inkább napi szinten eszem a Paramax rapidot. Konzultálj nõgyógyásszal és fogorvossal, és gondold át mennyire nagy a baj és mennyire muszáj ez a röntgen. Sógornõm terhesség alatt eltörte a lábát és röntgenezték ráadásul pont a combját 11 hetesen, a babának semmi baj nem lett ma már 1 éves múlt.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Szerintem nemlehet. Terhessegem alatt sajnos ki kellett huzni az egyik fogamat. Szerettem volna a helyere implantatumot tenni, vagy fogszabalyozni...ha nem hivtam fel 10 rendelot akkor eggyet sem. Senki nem vallalta el, ugyanis ezekhez panorama rontgen kell, amit a terhesseg alatt tilos csinalni. Meg kell varni a szulest...sajnos. 30hkm
Szia!Nem tudom hogy kaptál e csomagot a védõnõtõl, amiben mindenféle kis füzetek vannak?! Ha igen, van olyan, hogy várandós-könyv, abban a 38 oldalon van olyan, hogy várandósan a fogászaton. Abban errõl is van szó többek között. "10 perces napozás alatt több sugárzás éri az emberi testet!" Ennek ellenére inkább sürgõsségi esetben alkalmazzák ilyenkor, biztos ami tuti! :) A férjem egyébként fogorvos, Õ is ezt mondta! 13 hkm
Ha nagyon muszáj akkor meglehet csinálni (fogorvos mondta). ismerõsöm volt mellkasröntgenen, egészséges fia született!
Az én fogorvosom is azt mondta, hogy majd csak szülés után csinál röntgent, mert terhesség alatt nem lehet.

Lehet fogröntgent csináltatni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet. Bevett gyakorlat, ha olyan panasz van.

Persze, hogy lehet. Bevett gyakorlat, ha olyan panasz van.
IGen lehet mert kis mértékû sugárzás éri a tested, és messze van a magzattól.
én ugy tudom (legalábbis nekem ma ezt mondták) demmilyen röntgenre ne menjek el, és ebbe szerintem a fog is beletartozik, de az orvost kérdezd meg mindenképp.
Most voltam fogászaton és a doki azt mondta, hogy NEM SZABAD semmilyen röntgenre mennem! 9 hetes kismami
szerintem nem lehet mert múltkor voltam fogorvosnál röntgenen és kérdezte a doki hogy nem -e vagyok terhes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!