Találatok a következő kifejezésre: Lehet fogröntgent terhesség (3 db)

Terhesség alatt nem lehet fogröntgent készíteni vagy csak az első harmadban nem szabad?

Legjobb válasz: Megoszlanak a vélemények. Nõgyógyászom azt mondta 12. hét után bátran lehet, de elõtte is ha szükséges. Fogorvosom azt mondta nincs az a körülmény, hogy õ megröntgenezzen egy kismamát. Én paraszti ésszel azt mondom kizárt, hogy engedjem a röntgent. Akkor inkább napi szinten eszem a Paramax rapidot. Konzultálj nõgyógyásszal és fogorvossal, és gondold át mennyire nagy a baj és mennyire muszáj ez a röntgen. Sógornõm terhesség alatt eltörte a lábát és röntgenezték ráadásul pont a combját 11 hetesen, a babának semmi baj nem lett ma már 1 éves múlt.

Megoszlanak a vélemények. Nõgyógyászom azt mondta 12. hét után bátran lehet, de elõtte is ha szükséges. Fogorvosom azt mondta nincs az a körülmény, hogy õ megröntgenezzen egy kismamát. Én paraszti ésszel azt mondom kizárt, hogy engedjem a röntgent. Akkor inkább napi szinten eszem a Paramax rapidot. Konzultálj nõgyógyásszal és fogorvossal, és gondold át mennyire nagy a baj és mennyire muszáj ez a röntgen. Sógornõm terhesség alatt eltörte a lábát és röntgenezték ráadásul pont a combját 11 hetesen, a babának semmi baj nem lett ma már 1 éves múlt.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Szerintem nemlehet. Terhessegem alatt sajnos ki kellett huzni az egyik fogamat. Szerettem volna a helyere implantatumot tenni, vagy fogszabalyozni...ha nem hivtam fel 10 rendelot akkor eggyet sem. Senki nem vallalta el, ugyanis ezekhez panorama rontgen kell, amit a terhesseg alatt tilos csinalni. Meg kell varni a szulest...sajnos. 30hkm
Szia!Nem tudom hogy kaptál e csomagot a védõnõtõl, amiben mindenféle kis füzetek vannak?! Ha igen, van olyan, hogy várandós-könyv, abban a 38 oldalon van olyan, hogy várandósan a fogászaton. Abban errõl is van szó többek között. "10 perces napozás alatt több sugárzás éri az emberi testet!" Ennek ellenére inkább sürgõsségi esetben alkalmazzák ilyenkor, biztos ami tuti! :) A férjem egyébként fogorvos, Õ is ezt mondta! 13 hkm
Ha nagyon muszáj akkor meglehet csinálni (fogorvos mondta). ismerõsöm volt mellkasröntgenen, egészséges fia született!
Az én fogorvosom is azt mondta, hogy majd csak szülés után csinál röntgent, mert terhesség alatt nem lehet.

Lehet fogröntgent csináltatni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet. Bevett gyakorlat, ha olyan panasz van.

Persze, hogy lehet. Bevett gyakorlat, ha olyan panasz van.
IGen lehet mert kis mértékû sugárzás éri a tested, és messze van a magzattól.
én ugy tudom (legalábbis nekem ma ezt mondták) demmilyen röntgenre ne menjek el, és ebbe szerintem a fog is beletartozik, de az orvost kérdezd meg mindenképp.
Most voltam fogászaton és a doki azt mondta, hogy NEM SZABAD semmilyen röntgenre mennem! 9 hetes kismami
szerintem nem lehet mert múltkor voltam fogorvosnál röntgenen és kérdezte a doki hogy nem -e vagyok terhes.

Megvannak a terhességi jeleim, vettem egy tesztet, de lehet, hogy még korai volt (1 hét még a mensiig), egyértelmű negatív volt! Elmentem fogröntgenre, ha esteleg terhes vagyok, árthattam?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy ártott volna a röntgen! Valószínûleg hamar csináltál tesztet, nincs még elég hcg a szervezetedben. Csinálj a mensi elmaradást követõ 1-2 napon belül, akkor már biztos kimutatja.

Nem hinném, hogy ártott volna a röntgen! Valószínûleg hamar csináltál tesztet, nincs még elég hcg a szervezetedben. Csinálj a mensi elmaradást követõ 1-2 napon belül, akkor már biztos kimutatja.
Leghamarabb az ovut követõ 10. napon, tehát a ciklus 26. napján érdemes tesztelni, de még akkor is csak a 10-es érzékenységû mutat egyáltalán bármit is. A legjobb a kimaradt mensit követõ elsõ reggelen, akkor már majdnem mindegyik megbízható eredmény ad. A halvány csík is csík:) A fogröntgen meg tutira nem ártott, hiszen a beágyazódás még csak folyamatban van, most osztódási szakaszban vagy még! Ezért a terhességi tünetek, még egy kicsit koraiak szerintem:)
Nem beszéled be magadnak a babát egy kicsit?Kicsit nagyon korai, hogy bármit is érezzél.Nekem 5 napot késett!!!!!most megjött.A barátnõm 7 hetes!!!!terhes volt, mire a teszt halványan pozitívka lett.Tehát TÜRELEM, a fogröntgen nem árthat, de azért ilyen esetekben(ha babát szeretnél, és lehet hogy terhes vagy) az óvatos leendõ anya, szól az orvosnak!!!!
Szia! Voltak hónapok amikor én már félidõtõl rosszul éreztem magam, hányinger, szédülés de mégsem voltam terhes csak már nagyon akartam a babát. Aztán jött egy hónap amikor nem voltak tüneteim, jól éreztem magam és abban a hónapban nem jött meg, terhes lettem. Nem lehet, hogy Téged is becsap a szervezeted? viszont ha mégis terhes vagy akkor sem ártottál a röntgennel. Légy türelemmel és sok szerencsét!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!